Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik alábbi (11 db)

Az alábbi videón látható hlografikus eljárás hogyan működik?

végig néztem a videót, azt megértettem mi okoza a fényjelenséget. amit viszont nem értek hogy a kivetít? mi alapján koordinálhatja be hogy milyen magasra kell feljuttatni a lézer nyalábot a leveg? gerjesztéséhez? mert ugye ha kibocsátunk egy lézer nyalábot, azt csak egy elé helyezett akadály fogja megállítani. várom az ötleteket :)

Legjobb válasz: "Az alábbi videón..." ??

"Az alábbi videón..." ??
A kérdező hozzászólása: tényleg. véletlenül lemaradt. bocs http://www.youtube.com/watch?v=KfVS-npfVuY ez lesz az
hát.. elmondják.. Fókuszált lézernyalábbal gerjesztik a levegõ egy adott pontját és az ottani gerjesztett molekulák fényt bocsátanak ki amikor visszatérnek alapállapotba. (a holográfiához tehát semmi köze nincsen) Elég nagy teljesítményû lézer kell hozzá, ami veszélyes az szemre és sokat fogyaszt.. nem hinném hogy ez a technológia így ebben a formában valaha is kikerülne a laboratóriumból.
a lényeg ott van, hogy lefókuszálják a nyalábot, és csak a fókuszfolt környezetében lesz akkora energiasûrûség, hogy a látott hatást kiváltsa.
A kérdező hozzászólása: # 3/4 nem erre voltam kíváncsi, amit leírtál azt én is megértettem a videóból. # 4/4 ezt a fókuszálást vajon szimpla lencsékkel végzik? ha igen elég gyorsan mozgathatják õket.

Hogyan működik az alábbi áramkör?

http://www.ermicro.com/blog/?p=1097 Az oldal egy vonalkövető robot elkészítését mutatja be és sajnos én elakadtam vele. Annyit sikerült leszűrnöm, hogy ha a LED sötét felület felett van, akkor megnő az LDR ellenállása és ennek következtében a motor lassabban fog forogni, ami kanyarodást eredményez az ellenkező irányba. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Valamint nagyon hálás lennék, ha valaki meg tudná egyszerûen fogalmazni hogy mire használható a trimmer. :)

A kérdező hozzászólása: Valamint nagyon hálás lennék, ha valaki meg tudná egyszerûen fogalmazni hogy mire használható a trimmer. :)
Igen valóban jól szürted le, a sötét felületrõl a fényvisszaverõdés kisebb, tehát kevésbé fogja kinyitni a tranzisztort. A trimmer pedig azért kell, hogy egy értéknél nagyobb áram ne tudjon átfolyni, tehát amikor az ldr elérte a full vezetést akkor is korlátozott áram follyon csak a tranzisztor bázisára. Végül is be tudod állítani vele a maximális sebességet és igy szabályozod, hogy a két motor szinkronját.
* hogy a két motor egyenlõ fénynél szinkronban legyen. Bocs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Egyébként a dióda miért párhuzamosan van kötve a motorral? Mármint Én feltételezem az a feladata hogy ne engedje át az elektromosságot a motorhoz a "felsõ irányból", de ezt csak soros kapcsolással érhetné el, tehát valószínûleg tévedek. Valaki elmagyarázná?:)
A motor leállításakor a tekercsében keletkezett feszültséget hivatott visszavezetni, védve a tranzisztort a feszültséglökéstõl. De mondjuk ezt a kérdést nem a számítástechnika rovatba kellett volna feltenni. Bár én régen foglalkoztam elektronikával, de többség aki ide látogat inkább informatikai szakember.

Válás esetén hogyan működik az alábbi vagyonmegosztás?

Az rendben van,hogy az évek alatt szert tettek ingatlanokra,az válás esetén feleződik(nincs házassági szerződés),de mi a helyzet azzal,hogy a női félnek az édesapja 3-4 éve a nevére íratott egy ingatlant. Õ pedig élete végéig haszonélvező a házban. Az is feleződik válás esetén a férjjel,vagy mivel ezt a nő ajándékozás útján kapta,így nem? Köszönöm!

Legjobb válasz: ha a házasság alatt került a nevére, akkor felezõdik. Ha a felek hajlanak a megegyezésre, akkor szerzõdnek, még nem késõ. Ebben kikötik a válás utáni vagyoni megosztást. Persze ehhez kell a férj hozzájárulása. Normál esetben, ha békés a válás, akkor nem lehet kérdéses, hogy amiért a férj nem tett semmit, az nem õt illeti. De nem ismerem az elõzményeket.

ha a házasság alatt került a nevére, akkor felezõdik. Ha a felek hajlanak a megegyezésre, akkor szerzõdnek, még nem késõ. Ebben kikötik a válás utáni vagyoni megosztást. Persze ehhez kell a férj hozzájárulása. Normál esetben, ha békés a válás, akkor nem lehet kérdéses, hogy amiért a férj nem tett semmit, az nem õt illeti. De nem ismerem az elõzményeket.


Hogyan működik a munkanélküli segély (álláskeresési járulék) igénylése az alábbi esetben?

Lehetőségem adódott arra,hogy kimenjek külföldre a barátaimhoz akik már kint élnek egy ideje. Ehhez természetesen fel kell mondanom a mostani munkahelyemen. A bizonytalanba megyek és ha nagyon nem jön össze akkor haza kell majd jönnöm. Arra gondoltam,hogy beregisztrálok a munkanélküli hivatalba mint álláskereső. Igen ám de oda rendszeresen kell járni és bizonyítani,hogy keresem a munkalehetőséget. Értelemszerűen ez az én esetemben nem lesz lehetséges a távolság miatt. Ha felmondok akkor 3 nap múlva fogják kiküldeni a papírjaimat de tudom,hogy már az első nap regisztrált munkanélküli lehetek és később bevihetem a munkáltatótól kapott iratokat.Mi van akkor ha egy hónap múlva nem jelenek meg a megadott időpontban? Megszüntetik a segélyfolyósítást és ezzel le is van zárva az ügy? Egyáltalán be lehet menni oda azzal,hogy igényelni szeretném ezt a segélyt de álláskeresés miatt bizonytalan időre külföldön fogok tartózkodni? Tud erről valaki valami biztosat?

Legjobb válasz: " hogy kerek perec vázolom a helyzetet az ügyintézõnek de attól félek,hogy elzavar a francba. Mert gyakorlatilag itthon igényelnék egy segélyt akkor amikor nem is vagyok az országba." Ezt nagyon jól látod! Pontosan így van..

" hogy kerek perec vázolom a helyzetet az ügyintézõnek de attól félek, hogy elzavar a francba. Mert gyakorlatilag itthon igényelnék egy segélyt akkor amikor nem is vagyok az országba." Ezt nagyon jól látod! Pontosan így van..
Nem "simán megszûnik az ellátás és kész", hanem nem teljesíted a jelentkezési kötelezettséged és az együttmûködés megszegése miatt kizárnak az ellátásokból, aminek nemcsak az a következménye, hogy megszüntetik a jelenlegi ellátásodat, hanem az is, hogy bizonyos ideig nem regisztráltathatod magad álláskeresõként és nem kaphatsz ellátásokat. Ha megszûnik a munkaviszonyod, nem vagy köteles rögtön regisztráltatni magad a munkaügyibe. Menj ki külföldre, ha nem jön össze a munka, hazajössz és regisztráltatod magad.
Hát itt okosabb nem leszel.. Van aki szerint csak 3 havonta kell jelentkezni.Nekem havonta kellett..Van aki szerint komoly gondjaid lesznek ha nem jelentsz meg, van aki szerint semmi bajod nem lesz. A legegyszerûbb, ha egy nap szépen besétálsz a lakóhelyed szerinti munkanélküli hivatalba, és megkérdezed, hogy a te esetedben milyen szabályok, törvények vannak.Ott a hozzáértõk pontosan elmondják, hogy mit tudsz tenni vagy mit nem tudsz tenni..Majd utána törheted a fejed a továbbiakban. Csak egy kérdés: Én Angliában élek(munkaközvetítõ irodában dolgozom)..csak kíváncsiságból..mennyire tudsz angolul?? Az ismerõseid mennyire tudják garantálni neked az angliai álláslehetõségeket??Mi az amiben segíteni tudnak neked??(tényleg csak kíváncsi vagyok)
3 havonta kell jelentkezni. Helyben megkérdezheted, hogy külföldi tartózkodás esetén mi a teendõ
ma 18:44 vagyok. Köszi a választ. Én nem fogok tanácsot adni, mert úgy érzem felesleges.Ha valaki alap nyelvtudással is eldöntötte, hogy szerencsét próbál akkor annak az illetõnek én csak nagyon sok szerencsét tudok kívánni, és kívánom neki, hogy a bátorsága miatt legyen is mindenben szerencséje.. Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon alapjáraton. De azért nem lényeg ez mert az indulás már el van döntve, lakás megoldva. Épp azért nem írtam semmi információt ezzel kapcsolatban mert akkor sokan nem a kérdésemre válaszolnának hanem tanácsokat írnának, hogy menjek, ne menjek, még várjak stb.
11.19-es vagyok. Igazad van, tényleg nem írtad, hogy melyik országba mennél.Akkor másképp kérdezem. Az adott ország nyelvét ahová ki akarsz menni, mennyire tudod??
A kérdező hozzászólása: 11.19-kor választ adónak! Nem írtam, hogy hova mennék :) Amúgy semmi nem biztos. De a helyzetem itthon sem az. Kockáztatok és majd meglátjuk mi lesz.
A munkaügyiben érdeklõdhetsz, hogy mi a helyzet a te esetedben, de azzal számolj, hogy az ott kapott tájékoztatás nem biztos hogy teljesen pontos, vitás esetben pedig nem használható fel. Nekünk 2 munkaügyi hivatalban 2 különbözõ választ adtak ugyanarra a kérdésre; a megyei központ pedig egy 3. félét.
Az álláskeresési járadék folyósítását meg kell szüntetni, ha az álláskeresõ az Európai Gazdasági Térség másik tagállamába távozik, és legfeljebb a távozás idõpontjától számított három hónap elteltével a Magyar Köztársaság területére nem tér vissza. Tehát 3 hónapig kaphatod a segélyt, jelentkezni pedig 3 havonta kell
Nem a felmondástól számított 3 hónapig, hanem a regisztrálástól számított 3 hónapig nem jogosult az ellátásra....
A kérdező hozzászólása: Olyan tõkével indulok ki, hogy 2-3 hónapig lesz idõm munkát találni. Viszont ez alatt megszûnne a tb-m. Álláskeresõként ez rendezve lenne addig amíg nem törölnek.Addig meg csak eldõlne a sorsom. Tudom, hogy tb-t fizethetek magam után is de így is nagy teher ez az út a családnak és nem szeretnék nekik ezzel is többlet kiadást csinálni. És az is tény, hogy az 1 havi segély is számítana. Ezt alaposan végig kell gondolni ezért is kérdezlek meg benneteket.
A kérdező hozzászólása: Közös megegyezéssel jönnék el.De ha beregisztrálok és nem jelenek meg az elsõ hónap után akkor simán megszûnik az ellátás és kész? Kiküldik a papírjaimat és le van tudva?
A kérdező hozzászólása: Én úgy hallottam, hogy 3 hónapig jár ez az ellátás. Én is gondoltam arra, hogy kerek perec vázolom a helyzetet az ügyintézõnek de attól félek, hogy elzavar a francba. Mert gyakorlatilag itthon igényelnék egy segélyt akkor amikor nem is vagyok az országba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

A sötét lovag című filmben hogyan működik a Batpod (a Batmotor) az alábbi videón lévő mozgásakor? Nagyon nem értem/nem tudom elképzelni.

http://www.youtube.com/watch?v=B2cydZgUaqE ezen a youtube videón a Felemelkedésből van egy részlet, és ami engem érdekelne az 1:27-től.. tehát a kerekekkel itt mi töténik? olyan, mintha a fegyver része a kerék alá fordulna, nem?

Alabbi esetben hogyan mukodik a lakcimvaltas?

Az allando cimem meg a szuleim lakcime. Nincs tulajdonjogom a lakasban. A ferjeme is szinten a szulei cime, ninc tulajdonjoga benne. Van egy kozos lanyunk, akinek az allando lakcime az enyem. Tartozkodasi cimem a ferjem szuleinek a cime. Videki lakcim. Moat vettunk egy lakast es atjelentetnem magunkat, de az allandonal nem tudom, hogyan mikodik ez. Eloszor az adott cimhez tartozo okmanyirodabol ki kell jelentkezni es utana a lakasunkhoz tartozoba be? Mi szukseges hozza? Elfogadjak az ugyved altal irt adas-vetelit? Vagy csak a tulajdonilap alapjan "dolgoznak"? Az ideiglenes cimem megmarad vagy azt torlik egybol!?

Legjobb válasz: Az ujlakcim szerinti okmányirodába mész, viszed az adásvételit és a tulajdonlapot. Ha ketten vagytok tulajdonosok kell a férjed is hozzá, és az aláírása is. Az ideiglenes lakcimmel nincs teendõd.A gyereknek ha emlékezetem nem csal a szül.akiv. is kell.No meg az elõzõ lakcímkártyák is.

Az ujlakcim szerinti okmányirodába mész, viszed az adásvételit és a tulajdonlapot. Ha ketten vagytok tulajdonosok kell a férjed is hozzá, és az aláírása is. Az ideiglenes lakcimmel nincs teendõd.A gyereknek ha emlékezetem nem csal a szül.akiv. is kell.No meg az elõzõ lakcímkártyák is.
nem vagyok biztos benne, de én úgy tudom, csak a tulajdoni lap alapján lehet bejelentkezni, amit talán a földhivatalnál lehet kikérni olyan 5-6 ezer Ft magasságában van. és szerintem csak szimplán be kell menni egy okmányirodába és ott elintézik. remélem nem mondtam hülyeséget, és tudtam segíteni :)
Elég az adás-vételi, és csak az új cím okmányirodájába kell menni.És kell a helyrajziszám.A tulajdoni lapot õk meg tudják nézni.Kérheted továbbra is a tartózkodási helyet is ott.
1./ Elég az adásvételi szerzõdés! (Ebben pontosan szerepel a lakás minden adata, helyrajziszáma, címe.) 2./ Ha a lakásnak másik tulajdonosa is van, szükséges az õ személyes jelenléte is... 3./ Ott kell a bejelentkezést intézni, ahol az új állandó lakcímed lesz (a régi állandó lakcím automatikusan megszûnik)... 4./ Megmaradhat az ideiglenes lakcímed, írd be a Lakcímbejelentõ ûrlapra... (Az ideiglenes lakcímeket 2 évente meg kell újítani, különben automatikusan törlik.) 5./ Kislányod iratait is vidd magaddal, egyúttal õt is be tudjátok jelenteni...
Utolsót annyiban egészítenem ki, hog már nem 2 év...5 évre kaptam meg.... 3 éve, Eégebben 2 év volt....
A kérdező hozzászólása: Oke! Koszonom szepen! Akkor a heten kerek idopontot az okmanyirodahoz.
Lakástulajdonosnak kell aláírnia az okmányirodától kérhetõ kis papíron, hogy engedélyezi a lakcímbejelentést.Amint ezt beviszed, már kapod is készen az új kártyát. Ilyen bejelentõ laphoz be kell mutatni a lakás tulajdoni lapja.
utolsó vagyok:ja tulajdoni lap helyett adásvételit akartam írni bocsi
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a lakás tulajdonosa.

Sony Xperia telefonok! Tapasztalatok, vélemények az alábbi fajtákról! Mi a vélemény róluk? Kinek van ilyene és hogy működik?

Sony Xperia Tipo, Tipo Dual melyik jobb? miért? melyik megfelel?bb 13 év körül? vélemény? kinek van ilyene és miért szereti? köszi!

Legjobb válasz: Minden telónál az árához kell viszonyítani a tudását, mert ha nem akkor 1-2 csúcstelón kívül az összes többi [email protected] lenne.

Minden telónál az árához kell viszonyítani a tudását, mert ha nem akkor 1-2 csúcstelón kívül az összes többi [email protected] lenne.
A tipo és a tipo dual ugyanaz csak a dual az dual sim-es de ha csak ehy kártyát használsz akkor jó a tipo, sztem egy 13 évesnek ez tökéletes ennél jobb nem kell.
A kérdező hozzászólása: oké köszi!
Ott a pont!
Utolsó: Igazad van, én is azt gondolom, hogy az nem ért hozzá, aki szidja. De sajnos sok ilyenbe botlok. Amúgy fõleg azért szidják, mert olcsó, és akkor "már tuti sz.r"... Peidg NEM!!! Nagyon imádom, tééényleeeg... :) (elõzõ - elõtted lévõ - válaszoló voltam)
Én a tipo-ról eddig csak jót hallottam, nem tudom hol és kik szidták de azok 100% hogy nem értenek a telókhoz.
Ahogyan az elõttem szólók elmondták! Nagyon jó kis teló szerintem, akármennyire szidják. Én imádom! Egy 13 éves is nagyon ügyesen fogja kezelni , tuti :) Egyáltalán nem bonyolult, meg semmi ilyen. 19
Az xperia tipo a legolcsóbb xperia, utána a miro, de az csak abban jobb, hogy 5 megapixeles. Szóval tipo-t vegyél. Az általad felsoroltak között meg annyi a különbség, hogy a tipo dual két sim kártyát kezel.
A kérdező hozzászólása: az egy dolog hogy goglen van de nem lehet kiigadozdni benne! a 100ezres iphonera kiirta hogy olcssó!
Google a barátod. :)
A kérdező hozzászólása: és mien olcsó xperia telefonok vannak még?
A kérdező hozzászólása: megvettük a tipót! úgy mûködik mint egy álom, köszi!

Hogyan működik az alábbi dolog?

http://torrent.hu/e107_files/downloads/csoda1.swf

Legjobb válasz: Hát, nem! Mármint az elõzõ hozzászólónak. Kipróbáltam és nekem mindig más jött ki. De stimmelt azzal, amit mutatott. Én is várom a választ...

Hát, nem! Mármint az elõzõ hozzászólónak. Kipróbáltam és nekem mindig más jött ki. De stimmelt azzal, amit mutatott. Én is várom a választ...
Már mi a szent [email protected]ért ne lenne igaza az elõzõ hozzászólónak???? Az összes kétjegyû szám számjegyeinek az összegét a számból kivonva mindig olyan számot kapunk, amely számjegyeinek az összege 9. (Ha gondolod matematikailag bebizonyíthatom, de ha úgy gondolod, akkor végigpróbálgathatod... Csak példák: 10 > 10-1=9 27 > 27-9=18 > 1+8=9 39 > 39-12=27 > 2+7=9 42 > 42-6=36 > 3+6=9 55 > 55-10=45 > 4+5=9 68 > 68-14=54 > 5+4=9 71 > 71-8=63 > 6+3=9 83 > 83-11=72 > 7+2=9 94 > 94-13=81 > 8+1=9 Vagyis te BÁRMILYEN KÉTJEGYÛ SZÁMRA GONDOLSZ, A szám és a számjegyösszegek különbsége mindig osztható lesz kilenccel (gyengébbek kedvéért amelynek a számjegyeinek az összege kilenc.) Vagyis: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81 Semmi más. (Sõt, ha a kétjegyû számod 10 és 19 között van, akkor 9, ha 20 és 29 között, akkor 18, ha 30 és 39 között, akkor 27, ha 40 és 49 között akkor 36, ha 50 és 59 között akkor 45, ha 60 és 69 között akkor 54, ha 70 és 79 között, akkor 63, ha 80 és 89 között akkor 72 és ha 90 és 99 között gondoltál, akkor 81 lesz a különbség. Most szépen nézd meg az "Uri Geller után szabadon" linkben szereplõ "csodát": A kilenc egész számú többszörösei mindig ugyanazt a szimbólumot kapják (9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72 és 81.) A 90 és a 99 már nem, mert az nem lehet lehetséges eredmény. Tehát te bármire gondolsz, mindig ezen számok mögött szereplõ szimbólumot fogod választani. Vagyis a program megmutatja, hogy mi van ezen számok mögött. Hiszen mást nem választhattál. Az megint ne tévesszen meg, hogy "mindig más", hiszen a gép mindig összekeveri a szimbólumokat. De mindig egyezõ van a 9 egész számú többszörösei mögött. Próbáld ki: Nézd meg, hogy mi van a 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81-es számok mögött. Majd anélkül, hogy gondolnál valamire, nyomd meg a gömböt. Azt fogja megmutatni. Nem ördöngõsség, matematika!
hehe én kérdeztem régebben. eccerû. gondolj pl. arra hogy 40. 4+0=4 40-4=36 ha összeadod a számjegyinek összegeit, akkor az 9. gondolj egy másik számra. 53. 5+3=8, 53-8=45 ha összeadod a számjegyinek összegeit, akkor az 9. vagy esetlegtehát csakis 9 lehet a kijövõ szám számjegyeinek összege. szóval mindig csak ugyanazok a számok jöhetnek ki, és ezeknek ugyanaz a jelük.
Ez mid igaz amit idáig leírtatok, de azt nem írtátok le , hogy MIÉRT LESZ mindig osztható a szám és számjegyeinek összege 9el. Én bebizonyíttom nektek hogy miért. Gondolom (reméllem) hallotatok már a több ismeretlenes egyenletrendszerekrõl, ezt a problémát is fel lehet velük írni az alábbi módon: Z... az a szám amire gondoltál, X... a számodnak az elsõ számjegye, Y... a számodnak a második számjegye, a elsõ képlet a következõ: 10*X + Y = Z , a Z-t átvisszük a másik oldalra akkor azt kapjuk hogy: 10*X + Y -Z = 0 a másik képlet: Z - ( X + Y ) = eredményed, ez is egyszerüsítve így néz ki: Z - X - Y = eredményed Most már megvan a két képletünk, nincs más hátra csak hogy összeadjuk õket: 10*X + Y - Z = 0 Z - X - Y = eredményed ------ 9*X +0*Y +0*Z= eredményed, azaz egyszerûsítve 9*X = eredményed Amint látjátok ez azt jelenti, hogy akármelyik számra gondolsz, eredményül az elsõ számjegy * 9 et kapsz, szóval ha harmincvalamennyire gondolsz, akkor 3*9 azaz 27 et kapsz, és ugye hogyha valamelyik számot beszorzol 9 el akkor az eredményt osztani is tudod 9el... Ezért kapod mindig a 9 többszöröseit. Mivel egy számjegy nem lehet nagyobb mint 9, az eredményed sem lehet nagyobb mint 9*9 azaz 81. Valahogy így kell ezt bebizonyíttani, próbálgatások nélkül. Reméllem értitek.
Ahogy takarítónõkre, úgy matematikusokra is szükség van ebben a világban. Ettõl kerek. Ha mindenki fodrász lenne, akkor lehet, hogy szép hajunk lenne, de tuti nem tudnánk trendi ruhákat felvenni, ha nem lenne aki megtervezze, kiszabja, megvarrja, eladja...
Jólt teszi. Mindenki azzal játszik amije van. :-)
De kis Psycho-pata vagy, hogy ilyeneken agyalsz! Okoska. ;)
A kérdező hozzászólása: Ez igen! Köszönöm. Elõször én sem értettem, de most az utolsó válasznál már rájöttem, és tényleg! :)
Az elõzõ válaszoló vagyok. Ezer bocs! Igazad volt!
A LÉNYEG! HA RÁNÉZEL A 9 ES SZÁMRA, A MELLETT LÉVÕ SZIMBÓLUM FOG MINDIG A GÖMBB BE BELEKERÜLNi!!!!!! ám sokan ezt nem látják, de én csak egy átlagos 17 éves srác vaok (nem annyira jo matekbol) de könnyen rájöttem!

DDMT2 nem működik, hogy lehet megoldani az alábbi problémát?

Elindítom a klienst végig megy a letöltés és játékindításnál ezt kapom: A program vegrehajtasa nem lehetseges. code=193,msg='%1 nem Win32 alkalmazás. runPath='D:/Jatekok/ddmt2_hu/metin2client.bin


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!