Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik a (4356 db)

Hogy működik a közgyógyellátás? Most fogjuk megigényelni és még nem tudom, hogy működik.

Mozgásfejlődési problémánk van, ortopéd cipő kell a kisfiamnak ezért kell igényelni. De ilyenkor kapunk egy keretet, amit le lehet vásárolni? Vagy csak a cipőt kapjuk meg ingyen? És mit lehet még igényelni közgyógyra? Gyógytornára járunk.

Legjobb válasz: összegektõl is függ nem jár mindenkinek ez tuti..1 fõre talán max 70e ami juthat...

összegektõl is függ nem jár mindenkinek ez tuti..1 fõre talán max 70e ami juthat...
Ha megkaptad a kártyát, akkor elõtte a határozatban benne lesz, hogy mennyit kapsz havonta.Ezt a keretet köldheted el, arra, amit az orvos felír és fel tud írni közgyógyra. Ez úgy mûködik, mint a bankkártya.Ráutalják az összeget és ha összegyûlik, levásárolhatod.
A kérdező hozzászólása: Nekünk csak az ortopéd cipõ kell. Akkor kapunk egy egyszeri összeget, amit a cipõre használhatunk? Akkor ha egy cipõ kell, akkor gondolom nem kapunk havonta pénzt?

Hogy működik a rákszűrés? Arra gondolok hogy ha leveszik a mintát, ugy kell bemenni az eredményért vagy postán kűldik ki? Veszprémben hogy működik? .

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy postán kiküldenék. Legalábbis nekem soha sehonnan nem küldték. Ha gond van, szerintem felhívnak, ha van megadva telefonod, de egyébként be kell menni érte. Bár ezt általánosságban írom, Veszprémet nem ismerem.

Nem hinném, hogy postán kiküldenék. Legalábbis nekem soha sehonnan nem küldték. Ha gond van, szerintem felhívnak, ha van megadva telefonod, de egyébként be kell menni érte. Bár ezt általánosságban írom, Veszprémet nem ismerem.
Veszprémben én sem tudom sajnos. De általában SZTK-ban értesítenek egy "kedves" levéllel: saját érdekében azonnal forduljon kezelõorvosához... Magánrendelésen pedig a nõdoki értesít.
A dokimnál Miskolcon úgy van, hogy ad egy sorszám félét és azzal telefonon is meg tudják mondani. Ha nem, akkor gondolom be kell menni érte viszont olyat is hallottam, h. ha rossz az eredmény és nem jelentkezik az illetõ akkor postán értesítik de sztem azt ne várd meg.
Én pestmegyébe lakom, itt 3-4 hét mulva kell visszamenni a dokihoz a leletért.De ha esetleg nem mész el érte, csak akkor értesitenek ha rossz az eredmény


Hogyan működik a repüélés repülőgéppel és hogyan működik az a Last Minute?

A szuleimmel Last Minutebol fogunk majd valasztani hogy hova megyunk Mallorcara.Na de ez most hogy mukodik? ittvan ezaz oldal pl:
Marketba beírod, hogy optimizer.
Bocs, rossz helyre írtam.Am van wifis meg wifi+3gs változat. http://www.apple.com/hu/ipad/3g/
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnézem.
De telefonálni nem lehet vele.
A kérdező hozzászólása: Értem.. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha én pl msnen webcamozni akarok akkor azzal megoldható nem? mert végülis van benne másodlagos kamera.
Ezt viszont nem tudom.Szerintem nem.Csak facetime-mal
A kérdező hozzászólása: rendben, köszi.

Hogy működik a DM-es kártya? Szeretnék egyet, de nem tudom, hogy működik és hogy kezdjek hozzá?

Egyre sűrűbben járok a DM-be és nagyon sok vásárolónál láttam ilyen kártyát, meg szimpatikusak ezek a kedvezmények. Valaki részletesen elejétől a végéig le tudná nekem írni? :)

Legjobb válasz: kérsz a pultnál: "pontgyûjtõ kártyát szeretnék". adnak neked egy ideigleneset, amin rajta van, hogy rendes plasztikkártyát hogyan tudsz igényelni. neten igényeled, pár nap (-hét) múlva megérkezik, utána pedig fizetéskor odaadod a pénztárosnak, aki így gyûjti rá a pontokat.

kérsz a pultnál: "pontgyûjtõ kártyát szeretnék". adnak neked egy ideigleneset, amin rajta van, hogy rendes plasztikkártyát hogyan tudsz igényelni. neten igényeled, pár nap (-hét) múlva megérkezik, utána pedig fizetéskor odaadod a pénztárosnak, aki így gyûjti rá a pontokat.
Fizetéskor a pénztáros is meg szokta kérdezni hogy van-e, akkor mondhatod hogy nincs, de szeretnél, és ad egy papír alapú kártyát, majd ezzel a neten otthon igényelhetsz normálisat is, addig meg a papírt használhatod.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez világos :D Viszont ilyen 25 meg 50%-os kuponfüzeteket hogy lehet kérni?
Nem teljesen tiszta nekem, de valahogy úgy van hogy gyûjtögeted a pontokat, és ha be akarod váltani, akkor kapsz egy kuponfüzetet, és csak azokra válthatod be amik benne vannak, és azt is csak adott idõn belül. A kuponfüzetbe nekem nem szoktak olyanok lenni, amik megérnék ezt a herce hurcát. Viszont egyszer tesóm vett egy parfümöt, és az akkor pont benne volt a kuponfüzetbe, így a pénztárnál szóltak neki és megnézték hogy mennyi pontja gyûjt össze, és akkor így fél áron tudta megvenni. A pénztárnál vannak kis szórolapok amikben van egy papír kárgya, meg rá van írva hogy mit kell csinálni hogy kapj plasztik kártyát. Azt a szórólapot ha látod elhozhatod, vagy kérd a pénztárost hogy szeretnél kártyát és akkor odaadja meg elmondja.

Ps3-at vagy Xbox360-at érdemesebb venni? Az xboxon hogy működik az Xbox Live? A Ps3-n hogy működik a playstation network?

Főleg játékra szeretném használni a konzolt meg multiplayerezni akarok. Nem akarok előfizetni egyikre se csak kíváncsi vagyok hogy hogy működik az Xbox Live meg a playstation network.

Legjobb válasz: Ha multizni akarsz, és nem akarsz elõfizetni, akkor csak a PS3 jöhet szóba. De mivel amúgy is azt ajánlottam volna, mivel az a jobb, így nem gond, ha a box szóba sem jöhet. Hogy hogy mûködik? Egyszer regisztrálsz PSN-re, ezt PS3-ról vagy PC-rõl is meg tudod csinálni, és kész. Ezután semmi tennivaló, játékon belül ha rámész, hogy multiplayer már keresi is a szervert.

Ha multizni akarsz, és nem akarsz elõfizetni, akkor csak a PS3 jöhet szóba. De mivel amúgy is azt ajánlottam volna, mivel az a jobb, így nem gond, ha a box szóba sem jöhet. Hogy hogy mûködik? Egyszer regisztrálsz PSN-re, ezt PS3-ról vagy PC-rõl is meg tudod csinálni, és kész. Ezután semmi tennivaló, játékon belül ha rámész, hogy multiplayer már keresi is a szervert.
Vélemény szerint xbox360-at.Az xbox live fizetõs de baromi jó a ps3an ingyenes de szar. Ha multizni akarsz akkor baromira x360 igaz fizetni kell de nem sok ( 1 évre 12ezer) xbox-nak jobb a kezelése is , és jobb a grafika a ps3nál. ps3 -ra már nem nagyon fognak exkluzivokat míg az x360ra még fognak 4-5évig. kérdezz még ha akarsz de szerintem igy van :) (nekem xboxom van és nagyon jó szerintem(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #2 Minden amit írtál hülyeség, ez azért rekordnak számít. Sokszor írnak hülyeséget fanboyok, de legalább a sokból talán néha egy betalál, de hogy neked 0 jött össze, az már teljesítmény. "xbox live fizetõs de baromi jó a ps3an ingyenes de szar" Valami indoklást? Mégis mivel jobb a Live? Tudom a választ, semmivel, de azért indokold meg. "xbox-nak jobb a kezelése" Hogy micsoda? Semmivel sem jobb. "és jobb a grafika a ps3nál" Ez a PS3 megjelenése után kb 2 évig volt igaz multiplatform játékokra, azóta már teljesen megegyezik a két konzol grafikája, exkluzív játékok meg PS3-on valamivel szebbek is. "ps3 -ra már nem nagyon fognak exkluzivokat míg az x360ra még fognak 4-5évig" Ez az egészben a legviccesebb. Xbox-ra eddig is alig volt exkluzív, konkrétan csak egy Halo-gépezet volt az egész, meg néha egy kis Gears of War-t kidobtak rá, ennyi. PS3 meg tele van exkluzívval. És szerinted melyik a valószínûbb, hogy egy olyan konzolra fog még 4-5 évig jönni exkluzív játék, aminél az elsõ 8 év alatt sem volt exkluzív, vagy egy olyan konzolra, amire folyamatosan jöttek ki a jobbnál jobb exkluzívok? Segítek, az utóbbi. De nézzük meg 2013-at, milyen jó Xbox exkluzív jelent meg ebben az évben? Végignéztem pár listát, egyet sem találtam. Most akkor nézzük meg a PS3 idei évét. Ratchet & Clank: Into the Nexus, Beyond: Two Souls, God of War: Ascension és The Last of Us. Utóbbi a jelen generáció egyik, ha nem a legjobb játéka. És akkor még idén megjelenik a Gran Turismo 6. Xbox-ra mi fog még idén jönni? Meglepõ módon már megint csak egy Halo, és kész az idei játéktermés. Ha válaszolnál, akkor elõre szólok (mert az átlag ember csak ezt csinálná), hogy ne engem "támadj", mert annak semmi értelme, csak magadat járatnád le, érvekkel gyere.
3#jól beégetted XDD Viszont egy valamit nem jól tudsz "Ez a PS3 megjelenése után kb 2 évig volt igaz multiplatform játékokra, azóta már teljesen megegyezik a két konzol grafikája, exkluzív játékok meg PS3-on valamivel szebbek is. " Xboxon jobbak voltak a multiplatformok olyan 2012-ig. Többi igaz
#4 Lehet a 2 év tényleg kevés, de a 2012 meg sok. Egyezzünk meg valahol 2010-2011-ben, mert az azért már tényleg reális, pontos dátumot meg amúgy sem lehet mondani, hisz nem egyik napról a másikra lettek szebbek a játékok PS3-on.
Nem tudom hogy ti ezzel, hogy vagytok de szerintem azért több a ps3-ra az exkluzív "hmm most kiadtunk egy játékot ps-re akkor már miért ne akkor tegyük exkluzívá " mint az xbox nál "hm ki adtunk egy játékot xbox-ra " xDD Nah de mind1, nekem csak ez a véleményem
#6 Hidd el, nem így mennek a dolgok. Az ok, amiért több exkluzív van PS3-ra, mert a Sony-nak több a belsõs játékkészítõ stúdiója (10-15), míg Microsoft-nak közül 0 van. Az, hogy first party stúdió azt jelenti, hogy a Sony birtokában vannak ezek a cégek, azaz vagy felvásárolta õket, vagy alapból õk hozták létre. Ha a Sony-é a cég, akkor egyértelmûen nem fogják a konkurencia gépére is kiadni a játékokat, hisz tudja a Sony, hogy exkluzív játékokkal lehet igazán megnyerni a vásárlókat, pontosabban csak a marketing számít, de ha van sok jó exkluzív játéka akkor van mit marketingezni. Microsoft meg külsõs stúdiókat bérel fel, vagy fizeti le õket, hogy egy bizonyos játékot ne adjon ki stúdió az ellenfél, azaz a Sony konzoljára. Ez nem kéne, hogy azt jelentse, hogy kevesebb exkluzív van rá, hisz akárhány stúdiót felbérelhet/lefizethet, de nagyon durva összegeket kell tejelni az exkluzív jogokért, ezért nem látsz annyi exkluzívot boxra. Sony-nak meg csak ki kell fizetnie azt az összeget, amibe a játék készítése kerül (ami szintén nem olcsó, marketinggel együtt simán 100 millió dollár felett van), viszont nem kell azért is fizetni mondjuk 1, 5x ennyit, hogy csak az õ konzoljukra legyen elérhetõ, hisz a saját stúdiójával csináltatta.
Értem. Bár én Xboxot vettem pedig énis gondolkodtam hogy ps3 az exkluzivjai miatt. ha ps3mat vettem volna akkor se vennék meg egy exkluzivját. én nem ezt néztem a konzol vásárlásakor. Eddig megvettem egy játékot és kész azóta azzal elvagyok

Hogy müködik a tableten a net? Kártyával müködik?

Legjobb válasz: Ha van benne SIM fogalalat (olcsókban nincs, inkább a 60 ezresektõl felfele van) akkor kártyával. Vagy modem sticket lehet rádugni, de az nem olyan jó mert lóg az oldalán. Vagy wifi az mindegyikben van.

Ha van benne SIM fogalalat (olcsókban nincs, inkább a 60 ezresektõl felfele van) akkor kártyával. Vagy modem sticket lehet rádugni, de az nem olyan jó mert lóg az oldalán. Vagy wifi az mindegyikben van.

Hogy működik az együttélés azoknál aki 2. feleségként a férj előző házasságából való kb.20 éves gyerekével él együtt? Hogy működik a kapcsolatotok 3-asban netán közös gyerekkel együtt? Sok a zűr? Elfogadtátok egymást a mostohagyerekkel?

Legjobb válasz: egy 20 éves az már nem gyerek, tisztában van az élet dolgaival (remélhetõleg). Ha normális a "kölyök", akkor nem fog belezavarni kettõtök kapcsolatába, lehettek akár haverok is, és nem kell kiszolgálnod õt úgy, mintha az anyja lennél, egy 20 éves embert már egyébként sem kell kiszolgálni.

egy 20 éves az már nem gyerek, tisztában van az élet dolgaival (remélhetõleg). Ha normális a "kölyök", akkor nem fog belezavarni kettõtök kapcsolatába, lehettek akár haverok is, és nem kell kiszolgálnod õt úgy, mintha az anyja lennél, egy 20 éves embert már egyébként sem kell kiszolgálni.
Mi már sok éve élünk így, közös gyermek is van. A nevelt lányom még tini volt annak idején, mikor találkoztunk. Elfogadtuk egymást, de meg kell mondanom, hogy igen, hihetetlen sok probléma adódott, és nagyon nehéz volt nagyon sokszor az élet így... Sok feláldozással járt, bûntudattal, bánattal, az öröm mellett. Egy kb 20 évessel bizonyos szempontból könnyebb (teljesen önellátó elvileg), viszont kiforrott személyisége van, megszokott élete, stb az édesapjával. A jó hír annyi, hogy lassan saját életet kezd, el is költözhet, ezért max csak pár év lenne elvileg közösen élni így hármasban. A kérdés az, hogy tudsz-e együtt élni vele is (nemcsak az apjával).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!