Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mérték első két (2 db)

Hogyan mérték (és kik) az első két napot?

Isten a Biblia és egyéb írások szerint a harmadik napon teremtette az égitesteket... De akkor hogyan számoljuk az első két napot? És ki, vagy kik és honnan tudják, hogy az Úr mikor mit teremtett? És még nem is voltak égitestek, de azt mondta "legyen világosság - és lett" De akkor is még a semmi volt, de akkor mit világított meg, és főleg mivel?? Vagy hogy van ez? Megj.: Az egésznek semmi tudományos alapja, illetve Isten elmondta az embernek, hogy hogyan teremtette a világot?

Legjobb válasz: Aranyos ez az eszmefuttatás :-) Biztos vannak/lesznek is, akik megpróbálnak erre "tudományos" választ adni (nem olvastam el a hozzászólásokat, csak a kérdést). A bibliai teremtéstörténet nem tudományos tény, hanem egy jelképes történet, így a kérdéseidre nem is lehet tudományos választ adni. Nem az a lényeg a Bibliában, hogy minden egyes aprócska részlet stimmeljen. Ami fontos, az az erkölcsi tanulság és a szabályok, pl. a tízparancsolat. Kicsit olyan ez, mint amikor a teknõs és a nyúl meséjébe kötnek bele, hogy "de hát az állatok igazából nem is tudnak beszélni".

Aranyos ez az eszmefuttatás :-) Biztos vannak/lesznek is, akik megpróbálnak erre "tudományos" választ adni (nem olvastam el a hozzászólásokat, csak a kérdést). A bibliai teremtéstörténet nem tudományos tény, hanem egy jelképes történet, így a kérdéseidre nem is lehet tudományos választ adni. Nem az a lényeg a Bibliában, hogy minden egyes aprócska részlet stimmeljen. Ami fontos, az az erkölcsi tanulság és a szabályok, pl. a tízparancsolat. Kicsit olyan ez, mint amikor a teknõs és a nyúl meséjébe kötnek bele, hogy "de hát az állatok igazából nem is tudnak beszélni".
Az akkori emberek próbálták emberi ésszel felfogható formában közölni a világ keletkezését, persze ez is csak puhatolózás.Senki sem állíthatja õszintén, hogy érti a teremtést, és, hogy az pont úgy történt, ahogy le van írva.Tehát ezek a képi leírások szimbolikusak, nem kell szó szerint venni.
Miért váltogatta volna a napok eltelt idejét? Olvastam Tanúk által szerkesztett lapot, ahol azt írták le, hogy egy nap között évmilliók teltek el. Ha nem képesek hinni a Bibliában, akkor minek hisznek Istenben? Attól mert te, vagy más nem képes emberi ésszel felfogni, az attól még megtörtént és úgy, ahogy le van írva. Isten nem variálgatja az idõt és Judit által leírt rész azt jelenti, hogy õ uralkodik az idõn is. De miért csinálna bolondot az emberbõl? A teremtés le van írva, és ennyi. Aki képes volt idõt, teret, embert, érzelmet teremteni, annak ez nem okozott nehézséget. Aki ezt nem tudja elhinni, az rakja le a Bibliát és felejtse el, mert Istent lekicsinyleni bûn, hisz akkor már ott nincs tisztelet, ha felülbírálja a szavait, vagy a saját emberi tudását próbálja beletukmálni a Bibliába.
T. 5-ös Válaszadó! Itt azt irod a válaszodban, hogy Istennél is ugyan az az idõ, ami nálunk, azaz 24 óra /1 nap/ Ellent kell mondjak a Biblia alapján. A Péter II.3:8 verse ezt irja: "Ez az egy azonban ne legyen elrejtve elõttetek szeretteim, hsdogy egy nap az Urnál olyan mint ezer esztendõ, és ezer esztendõ mint egy nap". TEhát Istennél más az idõ fogalma. De bizonyiték erre az is, amikor Ádámnak azt mondta, hogy amely napon eszik a tiltott fa gyümölcsébõl, azon a napon meghal. Hogyan halhatott meg Ádám azon a napon, hiszen sok gyermeke született. Nos ahogy tudjuk a Mózes I. 5:5 versébõl: "És lõn Ádám egész séletének ideje kilencszáz harminc esztendõ, és meghala." Sokan végig sem gondolták ezt a dolgot. Mármint hogy Ádám hogy halhatott meg aznap, mikor gyermekei születtek. Hát igy. Istennél l nap, az nálunk 1000 esztendõ. Tehát Ádám valóban meghalt azon az 1 napon belül. Még a teremtéssel kapcsolatban csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem 24 órás napon - 6 nap - teremtette Isten a földet. Ugyanis az eredeti héber nyelvben a "nap" szó nem csak 24 órás napot jelentett, hanem hosszabb idõszakokat is. Igy teremtési korszakokról beszélhetünk. Ezért is van az, hogy találnak õskövületeket, állatok csontjait amik több millió évesek. Ezek jóval az ember megjelenése elõtt már kihaltak. Tehát a "nap" szó, sokkal több idõt is magában foglalhat, mint 24 órás napot. Üdv: Judit!
A balga így szól: „Nincs Isten.”
"Szó nincs arról, hogy ne hinném el, amit a Szentírás tartalmaz..." Ez volt a kulcs mondat az egészben! Azért akartok hinni, mert nem tudjátok elképzelni, hogy élünk és meghalunk. szeretnétek, ha több is lenne, de belül tudjátok, hogy nincs túlvilág. Mint már többször írtam: Régen azt mondták, hogy a lelkünk az égbe távozik, de aztán rájöttek, hogy ott csak az ûr van. Amúgy is, minek kellene túlvilág, ha egy végtelen univerzumban bárhová elpaterolhatná egy lakatlan bolygóra a lelkünket. Ez egy mese, melyet a szüleitek is az õ szüleiktõl hallottak (papok segítségével persze, vallástól függetlenül). A csirkének ha elvágják a nyakát, akkor sincs több. Megdöglik és kész. A polinéz kannibál törzseknél is ennyi volt. Megölték egymást megették és kész. Nincs semmiféle lélek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat! Szó nincs arról, hogy ne hinném el, amit a Szentírás tartalmaz, csupán arra célzok, hogy akadnak érdekes, megmagyarázhatatlan dolgok is benne. A vallás egyébként sok helyen valóban nem fér össze a tudománnyal, és akadnak ellentmondások is...
"De bizonyiték erre az is, amikor Ádámnak azt mondta, hogy amely napon eszik a tiltott fa gyümölcsébõl, azon a napon meghal. Hogyan halhatott meg Ádám azon a napon, hiszen sok gyermeke született." Talán a szelleme halt meg.... Ez is mondja az ige: "Egy ember által jött be a bûn, és a bûn által a halál" Hogyan jöhetett be Ádám által a halál ha már elõtte évmilliárdokkal is meghaltak állatok?
Az isteni sugallat nekem roppantul facsarja az orromat. Fõleg, ha chilis babot ettem elõtte.
Ami azt illeti, ha a napokat szimbolikusan értelmezzük, mint egy folyamat kezdetét és végét, akkor belátható, hogy van tudományos alapja. 1-5. vers: "A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett. " energia feszítette az apró anyaghalmazt, ami végül az õsrobbanáshoz vezetett, vagyis: lett világosság, majd kialakultak bolygók és csillagok, vagyis a világosság el lett választva a sötétségtõl "És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, a mely elválaszsza a vizeket a vizektõl." a légkör kialakulása: felszín alatti, felszíni és felszín feletti vizek, utóbbi értelme az esõ, továbbá az, hogy az akkori ember nem rendelkezett elég pontos ismeretekkel a világûrrõl, és úgy vélte, mivel az égbõl is esõ hullik, felülrõl is víz veszi körbe a földet innentõl pontokba szedve: -földkéreg megszilárdulása, pangea -elsõ életformák, amik képesek lehettek megélni az akkori, mérgezõ légkörben, ami idõvel tisztulni kezdett -a légkör még mérgezõ lehetett, de letisztult annyira, hogy láthatóvá váltak a csillagok, a nap és a hold járása -bizonyított, hogy a jelenleg ismert életformák a vízben alakultak ki elõször, hiszen abban az idõben csak a vízben volt elég oxigén, hogy ez megtörténhessen, de idõvel, ahogy a légkör is egyre jobban megtelt vele, lassan kilépett az élet a szárazföldre, innen meg egyértelmû a többi Az is megfigyelhetõ, hogyha vesszük az általánosan ismert idõintervallumokat, amik a kezdetektõl a Föld kialakulásáig, majd onnan pontról pontra elteltek, az értékek függvénnyel pontosan leírható, exponenciálisan csökkenõ görbére ileszkednek... És le merném fogadni, hogy azt állítod, belemagyarázás, vagy, hogy összehordok mindent. Nos, amit összehordtam, az egyik hírportálon olvasott, meglepõen logikusnak tûnõ szöveg alapján összeszedett emlékeim nyomán hordtam össze némi számolással.
Ülj le fiam eggyes! Te milyen sötét vagy...
Istennek nincs szüksége égitestekre, hogy világosságot csináljon. Ezért lehetett az elsõ két nap este és reggel, anélkül, hogy a Nap és a Hold létezett volna. Nyilván Õ is "mérte" ezt a két napot (meg a többit is, amíg nem volt ember). Valószínûleg a Sínain mondta el Mózesnek, vagy talán még Ádámnak, vagy valakinek kettejük között (bár Mózest tartják a legvalószínûbbnek.) A Biblia nem tartalmazza.
Elõször is: "Az okos így szól: Nincs isten!" Én is írtam egy idézetet, meg te is. Amúgy ne keresd az idézetet, mert magamat idéztem; de ennyi erõvel bármibõl idézhetek, ami épp a te ellentétes elméletedrõl szól. ENNYI! X)
ez egy hülye legenda
Homokórával, mikor megteremtette az Úr Napot, holdat és a csillagokat, vissza számolt 2x24 órát.
A bibliai teremtés egy fikció, ne keverjük a tudománnyal.
De nem is a tudomány rovatban lett feladva ez a kérdés, hanem a HUMOR -ban! :)
szögmérõvel :)
vonalzóval
Derékszögû vonalzóval...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!