Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lesz háziorvosom (11 db)

Hogyan kell háziorvost váltani, miután "kinőttem" a gyerekorvost? Lesz baj belőle, hogy nem jelentkeztem át egyből?

Hálistennek nem vagyok beteges típus, így nem voltam még feln?tt háziorvosnál, pedig 3 éve, hogy nagykorú lettem, leérettségiztem. Ha netán mennem kell, akkor elég ha simán elmegyek a körzetemhez tartozó feln?tt orvoshoz a TAJ-kártyámmal, vagy szükséges valamilyen adminisztráció, hisz elvileg a papírjaim a gyerekorvosnál maradtak? Kell nekem tennem ez ügyben valamit, vagy intézik ?k egymás közt?

Legjobb válasz: Elég csak odamenned, majd õ a többit elintézi. Nem lesz belõle semmi baj, nem voltál beteg és ennyi :D

Elég csak odamenned, majd õ a többit elintézi. Nem lesz belõle semmi baj, nem voltál beteg és ennyi :D
Nálunk ki kell kérni a papírokat, aztán átvinni az új orvoshoz. Máshol nem tudom, hogy van.

3-éves a kislányom. Januárban töltötte be. Himlője van, de csak holnap délután lesz háziorvos. Elvigyem az ügyeletre? Mit tudtok ajánlani hogy ne fájjon neki. Kamillával kenegetem. Hőemelkedése is van neki.

Legjobb válasz: ne kamillázd, hanem natúr hintõporral pamacsoljad a pöttyöket. Nálam volt egy tálkában hintõpor és a gyerekek abból tunkoltak, ha viszketett nekik. Orvoshoz ne vidd. Tartsd melegen és hívjál hozzá orvost.A báránykának folyamatos meleg kell, akkor kijön rendesen .

ne kamillázd, hanem natúr hintõporral pamacsoljad a pöttyöket. Nálam volt egy tálkában hintõpor és a gyerekek abból tunkoltak, ha viszketett nekik. Orvoshoz ne vidd. Tartsd melegen és hívjál hozzá orvost.A báránykának folyamatos meleg kell, akkor kijön rendesen .
Nem kell ügyelet. A pöttyökre ne tegyél kamillát, szárítja és csak annál jobban viszketnek. A legjobb az aloe first, de ha nincs ilyened, próbálkozhatsz az elsõ válaszoló által ajánlott hintõporral is. De a sima zuhanyzás is csökkenti a viszketést, csak arra figyelj, hogy a törölközõvel ne dörzsöld, csak felitasd a végén a vizet. Tartsd melegben a gyerkõcöt, akkor tudnak jól kijönni a pöttyök és minél inkább kijönnek, annál kevésbé okoznak szövõdményt. Doki bõven ráér holnap.
van egy jó hab állagú krém és azzal 1-2 nap után lement a nagyja a bárányhimlõnknek. 4000 ft.-körül van a gyógyszertárba, majd ha beugrik akkor belinkelem. mindjárt megkeresem. amúgy fürödni sem szabad, csak gyors zuhanyé sszárazra törölni. nekünk 2 kisfiunk egyszerre volt himlõs. én is azt hittem hogy ez a hab nem fogja szárítani és nagyon jó volt mert nem viszketett neki de mégis lementek hamar a pöttyök.
3-as vagyok. megvan: http://www.egeszsegtarhaz.hu/gyogykremek/poxclin-baranyhimlo.. már nem is kerül 4000-be, olcsóbb lett. :)
4 éves lesz a fiam (1 hónap múlva), õ is himlõs. Szombat reggelre jött ki rajta (múlt héten), felhívtam az ügyeletet, azt mondták nem kell bevinni, zuhanyozzon és hintõpor, ha viszket, fontos, hogy tiszta legyen a ruhája és a körme. Figyeljük a lázát, ha nagyon magas lenne (39 és fölött) csak akkor vigyük be. Azóta ugye eltelt a hét, szerencsére nem volt lázas, kutya baja, pöttyök szépen leszáradtak, holnap megyünk vissza a dokihoz.
Fenistil csepp ha van otthon, szódabikarbónás víz-zuhany után leönteni vele, nem fog viszkedni a bõre. Gyógyszertárba kapható mentholos hintõpor, az is jó. Ügyeletre ne vidd, de holnap hívd föl az orvosotokat. Karácsonykor voltak himlõsek az én gyerekeim is, doktornõ ezeket mondta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.Sajna belàzasodott is.

Bejelentett lakcím nélkül lehet az adott városban háziorvosom? Hogyan lesz védőnőm, nőgyógyászom? Melyik körházban szülhetek? Felveszik a gyereket majd bölcsibe, óvodába?

A bejelentett lakcímem 200 km-re odébb van. Az albérlet, ahol élünk jó, de nem leszünk bejelentve. Elköltözni nem szeretnénk, hisz akkor már egy háziállat, meg egy leend? gyerek, meg a bejelentés lenne, ami elrettentené a bérbeadókat.

Legjobb válasz: ovi bolcsi,lakohelyhez kotott

ovi bolcsi, lakohelyhez kotott
Hat igy nehez lesz megoldani.Nekem is mashol van az allando lakcimem, szinten alberletben vagyunk.Tartozkodasi cimnek bejelentettem, kellett a vedono miatt.Haziorvos valasztható, nõdoki max maszek.Mindenkepp be kellene jelentkezni tartozkodas helyileg.
tartózkodási hely mindenképp kell, ezt sajna így nem lehet kikerülni. Ugyan még gyerekünk nem volt, de mi is így laktunk albérletben, 200 km-re volt a bejelentett lakcím, tartózkodási meg Budapesten. Védõnõhöz kell, nõgyógyászhoz, ha nincs maszekhoz mehetsz, mert a kórházból elzavarhatnak. Bölcsi, ovi szintén lakcímhez kötött. Miért nem lesztek bejelentve, a tulaj nem engedi?
A kérdező hozzászólása: A tulaj mindent enged, szerintem ez egy tökéletes albérlet. De hitel (vagy jelzálog, nem tudom, melyik a helyes kifejezés) van ezen a lakáson is, ezért nem jelenthet be. Olvastam itt már hasonló kérdést, ahol azt írták, hogy mégis be lehet így jelenteni embereket, csakhogy a lakástulaj nekünk nem hazudna ilyen ügyben, szóval tuti nem lehet. Már 4 éve lakunk itt, még 3-mat mindenképpen itt töltenénk.
Elsõ vagyok, mi is albérletben vagyunk Pesten, tulajnak ugyanúgy hitele van a lakáson.Gondolom az adóhivatal miatt nem szeretné.Viszont én rákérdeztem, és neki nem probléma.Mindenképp muszáj a védõnõ, gyerekorvos, szülés miatt.

Hogyan lesz vki háziorvosom?

ezt én döntöm el hogy ki legyen a dokim vagy hogyan van?:)

Legjobb válasz: 18 éves kor alatt általában a körzeti orvoshoz tartozik az ember, utána szabadon választhat felnõtt orvost, ha a köztei felnõttorvosa nem szimpatikus.

18 éves kor alatt általában a körzeti orvoshoz tartozik az ember, utána szabadon választhat felnõtt orvost, ha a köztei felnõttorvosa nem szimpatikus.
18 év alatt gyerekorvost a szüleid választanak neked. Ha már kamasz vagy te is válthatsz orvost, de 18 évig a gyerkorvoshoz tartozol. Utána megint te választasz szabadon belátásod szerint. Vagyis odamész és azt mondod ide akarok járni ha beteg vagyok. A doki meg intézi a hivatalos dolgokat.

Lesz egy kisebb műtétem. Háziorvosnak mikor és mit kell vinni, hogy igazolja a távollétet a munkahelyemről?

Az lenne a jó, ha a háziorvosom különböz? okok miatt nem tudná mag, hogy milyen m?tétem volt. Lehetséges ez? Elég, ha a m?tét után viszem be a papírokat?

Legjobb válasz: vége a mütétnek, kiengednek a korházból, a zárojelentéssel átmész a háziorvoshoz és visszamenöleg megirja a táppénzes papirt nem szerepel rajta hogy mi bajod volt, csak az hogy keresöképtelen voltál

vége a mütétnek, kiengednek a korházból, a zárojelentéssel átmész a háziorvoshoz és visszamenöleg megirja a táppénzes papirt nem szerepel rajta hogy mi bajod volt, csak az hogy keresöképtelen voltál
nem lenne egyszerübb venni ki egy nap szabit? és akkor senkinek nem kell tudni semmit
Én úgy emlékszem, a kórházban megkérdezték, kérek-e igazolást arra az egy napra, amíg benn voltam. Azért legjobb lenne rákérdezni, még mielõtt bemész.
A kérdező hozzászólása: Ja, tehát akkor ha a kórház után nem akarok betegállományt kérni, akkor nem is kell a háziorvoshoz menni, hanem csak simán viszem a kórházi igazolást a munkahelyre?
A kórházi tartózkodást a kórház igazolja. Visszamenõleg nem lehet táppénzt kiírni. Akkor kell a háziorvostól betegállományt kérni, ha a kórházból kijövetel után még otthon maradsz.
igen , mindenképp kell vinned
A kérdező hozzászólása: Uhh.. mindenképpen zárójelentést kell vinnem neki? Nem elég az a papír, ami igazolja, hogy bent voltam? Az asszisztensnõ egy pletykafészek és nem szeretném, ha mindenki tudná, h mi miatt mûtenek. (nem abortusz)
Kórházból való eltávozásodkor kapsz zárójelentést, amelyben benne lesz az ukász a háziorvosod felé, õ akkor táppénzre vesz. A kórházból eljövet különben megkapod a szükséges információkat, pl. hová kell visszajárni kezelésre, vagy kötözésre pl. elég a háziorvoshoz menni, stb-
ja, hogy a háziorvos ne tudja meg .. tudni fogja, mivel benne van a zárojelentésben
Mivel mûtét közben nem viheted be, így elég ha a záródat a hazaérkezésed után viszed el neki. Különben is tartja a titoktartás.
A kérdező hozzászólása: 14 nap szabim van, ezt kell beosztanom nyárra és karácsonyra :( Itt 2 napról van szó :(

Agyvérzés után a kórházban a zárójelentésre az volt írva, hogy jelentkezzen a háziorvosánál. Most vagyunk az agyvérzés után 3 nappal, a beteg egész jól van. Elmehetünk a háziorvoshoz? Nem lesz negatív hatással a beteg állapotára ez a kitérő?

Legjobb válasz: Teljes mértékben nem tudok hozzászólni csak annyit, hogy férjemnek dec. 15.-én balesete volt, aznap mûtétre került sor, majd 2 nappal késõbb elbocsátották a kórházból, 26 hét fekvéssel". Így én mentem le a háziorvosához, ez teljesen egyértelmû, sõt, a betegállomány miatt kb. 2 hetente meg kell jelenni a háziorvosnál, így azóta újra voltam, és még egyszer nekem kell menni, mivel õ nem is tud megjelenni személyesen. Hozzátartozó is intézheti ezt, ha másképpen nem megy.

Teljes mértékben nem tudok hozzászólni csak annyit, hogy férjemnek dec. 15.-én balesete volt, aznap mûtétre került sor, majd 2 nappal késõbb elbocsátották a kórházból, 26 hét fekvéssel". Így én mentem le a háziorvosához, ez teljesen egyértelmû, sõt, a betegállomány miatt kb. 2 hetente meg kell jelenni a háziorvosnál, így azóta újra voltam, és még egyszer nekem kell menni, mivel õ nem is tud megjelenni személyesen. Hozzátartozó is intézheti ezt, ha másképpen nem megy.
Bocsánat nem 26, hanem 6 hét. (meg is õrülnék ha 26 lenne. :D )
A háziorvos ilyen esetben kimegy a beteghez. A további teendõket bizonyára elmondja.Kérni kell, hogy menjen ki/pl. telefonon/.Félre érthetõ a kérdés.3 napja jött ki a kórházból, vagy 3 napja volt a vérzés. Nagy különbség!
A kérdező hozzászólása: 3 napja történt minden! ugyanis az ellátás után hazaengedték rögtön.
Szerintem sürgõsen hívjátok ki az orvost! Még akkor is , ha úgy látjátok jól van.Vagy vidéken laktok, és ez problémás?
A kérdező hozzászólása: nem problémás, csak a háziorvosára tartozik innentõl kezdve a kezelés.a gyógyszereit szedi a vérnyomása kezd beállni, nyilván nincs tökéletes állapotban, de a körzetinek tudnia kell errõl.lehet, most hülyének néznek néhányan de nem tudom eldönteni mi lenne jobb:a körzeti úgy is kivizsgálja alaposan, azt itthon nem tudja, hiába hívom ki.konkrétan azt szeretném tudni, hogy ha elvisszük az orvoshoz nem e ártunk az állapotának...???!!!

Tisztelt Doktor úr! 59 ėves leszek, a nőgyógyászom azt mondta, hogy már túl vagyok a klimaxkoron, de a panaszaim miatt ajánlotta a Remifenim tablettát. A háziorvosom elküldött a pszichologushoz a panaszaim miatt: éjjel-nappal nagyon inztenzív hőhullámaim

Tisztelt Doktor úr! 59 ėves leszek, a nőgyógyászom azt mondta, hogy már túl vagyok a klimaxkoron, de a panaszaim miatt ajánlotta a Remifenim tablettát. A háziorvosom elküldött a pszichologushoz a panaszaim miatt: éjjel-nappal nagyon inztenzív hőhullámaim vannak, ezzel egyidejűleg iszonyúan szomjas vagyok, dührohamaim vannak. A pszichologus Ludiomilt ès Eunoctint írt fel. A gyógyszerek alig enyhítettek a tüneteimen. Ön mit javasol, mit szedjek, hova forduljak? Ki tudja, hogy ezek a tünetek ha nem a klimaxtól vannak, akkor mi ez? Várom megtisztelő válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A panaszok nagy valószínűséggel pszichiátriai készítményekkel is kezelhetőek, a háziorvos tanácsa helyes volt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A panaszok nagy valószínűséggel pszichiátriai készítményekkel is kezelhetőek, a háziorvos tanácsa helyes volt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 59 ėves leszek, a nőgyógyászom azt mondta, hogy már túl vagyok a klimaxkoron, de a panaszaim miatt ajánlotta a Remifenim tablettát. A háziorvosom elküldött a pszichologushoz a panaszaim miatt: éjjel-nappal nagyon inztenzív hőhullámaim

Tisztelt Doktor úr! 59 ėves leszek, a nőgyógyászom azt mondta, hogy már túl vagyok a klimaxkoron, de a panaszaim miatt ajánlotta a Remifenim tablettát. A háziorvosom elküldött a pszichologushoz a panaszaim miatt: éjjel-nappal nagyon inztenzív hőhullámaim vannak, ezzel egyidejűleg iszonyúan szomjas vagyok, dührohamaim vannak. A pszichologus Ludiomilt ès Eunoctint írt fel. A gyógyszerek alig enyhítettek a tüneteimen. Ön mit javasol, mit szedjek, hova forduljak? Ki tudja, hogy ezek a tünetek ha nem a klimaxtól vannak, akkor mi ez? Várom megtisztelő válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A panaszok nagy valószínűséggel pszichiátriai készítményekkel is kezelhetőek, a háziorvos tanácsa helyes volt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A panaszok nagy valószínűséggel pszichiátriai készítményekkel is kezelhetőek, a háziorvos tanácsa helyes volt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Piros pöttyök jelentek meg a hasamon ( sok), nagyon viszket. A háziorvos azt mondta allergia, adott Kalcium injekciót. Azt mondta, hogy napi egy kalcium ampullát igyak meg. Nem lesz baja a babámnak?

Legjobb válasz: Szia! Nem hinném, amúgy nem írta volna fel. Én kérdeztem a dokim, hogyha izomgörcsöm van a vádlimban, mennyi kálciumot igyak/egyek. azt monda, 1 kalcium sndoz tablette mehet (500 mg). De ha nem bízol a körzetidben, egy telefont megér, hogy egyeztesd a nõgyógyászoddal is. Jobbulást!

Szia! Nem hinném, amúgy nem írta volna fel. Én kérdeztem a dokim, hogyha izomgörcsöm van a vádlimban, mennyi kálciumot igyak/egyek. azt monda, 1 kalcium sndoz tablette mehet (500 mg). De ha nem bízol a körzetidben, egy telefont megér, hogy egyeztesd a nõgyógyászoddal is. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:)

Valamelyik nap akartam vért adni, de azt mondta az orvos, hogy kevés a hemoglobin szintem, ezért próbálkozzak pár hónap múlva. Ha akkor is kevés lesz, akkor elmenjek a háziorvoshoz?

Legjobb válasz: Úgy tudod növelni,ha sok zöld növényt eszel.Ezekben sok a klorofill,aminek a szerkezeti képlete megegyezik az emberi vér szerkezetével.Ha nem bírod a zöldséget szedj Spirulina vagy Clorella algát,ezek a leggazdagabbak klorofillben(és sok minden más tápanyagban is.

Úgy tudod növelni, ha sok zöld növényt eszel.Ezekben sok a klorofill, aminek a szerkezeti képlete megegyezik az emberi vér szerkezetével.Ha nem bírod a zöldséget szedj Spirulina vagy Clorella algát, ezek a leggazdagabbak klorofillben(és sok minden más tápanyagban is.
...Ugyanis magától kevés eséllyel fog megnõni..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!