Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges tartott cicát (2 db)

Hogyan lehetséges kint tartott cicát rávenni, hogy a nagydolgát is az alomtáljába végezze?

Kiscicánk mindig el?nyben részesíti nagydolga végzése céljából a szomszéd homokos zöldségkertjét, illetve a másik szomszéd homokozóját, mint saját alomtálját. Pedig tisztán tartjuk, amikor kikerült a cica a kertbe, eleinte oda is végezte a dolgát, amíg fel nem fedezte a homokot, a szomszéd kerteket. Azóta csak kisdologra használja az alomtálját, a szomszéd pedig haragszik, és átdobálja hozzánk a macskapiszkot - nem csak a mi macskánként... Félek, hogy talán meg is mérgezi a kis kedvencünket. Tehetek valamit?

Legjobb válasz: A macska bizony ilyen. Szeret oda járni, ahol már megszokta. Nehéz dolgod lesz ezután. Gondolom, kertes házról van szó (leírás alapján), így azért nem olyan nagy gond. Próbáld ki az alábbiakat: 1. A macskát elkapod, épp, mielõtt a nagyobb dolgát végzi, és belerakod az alomba. Ha egyszer-kétszer sikerül, talán megszokja. 2. Az almot ne takarítsd ki. Pláne ne gyakran. Õ oda megy, ahol a szagát érzi. Ha kitakarítod, akkor nem fogja érezni, így nem szívesen megy oda. (Akár a szomszédtól visszadobált "anyagból" is rakhatsz bele egyet-kettõt, és megszagoltathatod vele.) 3. Az alomban használj homokot (akár a kérdéses homokozóból, kertbõl kérj kölcsön). Általában a boltban kapott, szagosított (lakáscicáknak való) almot nem komálják annyira, mint a sima homokot. 4. Használj nagyobb almot, amiben kényelmesen elfér, még akár forgolódni is tud. (Egy átlagos macskának 1X1 méteres nem árt. Lehet több is. Ha ennél kisebb, akkor nem szereti annyira. Akár a 4-et együtt is használhatod. Mivel már úgy néz ki, hogy megszokta a kertet/homokozót, nem biztos, hogy használ, de próbálkozni lehet.

A macska bizony ilyen. Szeret oda járni, ahol már megszokta. Nehéz dolgod lesz ezután. Gondolom, kertes házról van szó (leírás alapján), így azért nem olyan nagy gond. Próbáld ki az alábbiakat: 1. A macskát elkapod, épp, mielõtt a nagyobb dolgát végzi, és belerakod az alomba. Ha egyszer-kétszer sikerül, talán megszokja. 2. Az almot ne takarítsd ki. Pláne ne gyakran. Õ oda megy, ahol a szagát érzi. Ha kitakarítod, akkor nem fogja érezni, így nem szívesen megy oda. (Akár a szomszédtól visszadobált "anyagból" is rakhatsz bele egyet-kettõt, és megszagoltathatod vele.) 3. Az alomban használj homokot (akár a kérdéses homokozóból, kertbõl kérj kölcsön). Általában a boltban kapott, szagosított (lakáscicáknak való) almot nem komálják annyira, mint a sima homokot. 4. Használj nagyobb almot, amiben kényelmesen elfér, még akár forgolódni is tud. (Egy átlagos macskának 1X1 méteres nem árt. Lehet több is. Ha ennél kisebb, akkor nem szereti annyira. Akár a 4-et együtt is használhatod. Mivel már úgy néz ki, hogy megszokta a kertet/homokozót, nem biztos, hogy használ, de próbálkozni lehet.
a mi cicánk például a ping-pong asztal alatti földes terepet használja...nálunk magától kitalálta hogy ott a leg puhább a föld és nem száraz.ez fontos!

Lehetséges, hogy a 7 hónapos nőstény cicám első tüzelése csak 5 napig tartott?

Tapasztalatlan vagyok ez ügyben. Múlt hét szombattól szerdáig tüzelt, nem volt olyan vészes. Kellette magát, alig evett, fetrengett, kicsit nyávogott. Gyanítom nem ez volt az egész, jön még a java? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A tüzelésnek 3 szakasza van. Az elsõn vérzik, aztán fogamzásképes, majd van egy levetõ szakasz. Minden macska másképp viselkedik tüzelésnél, de az elsõ tüzelés lehet "ártalmatlanabb" is. Ha viszont álvemhes lesz, az is lerövidítheti a tüzelési szakaszt. Figyeld, az álvemhesség nagyon sok gyulladásos/daganatos betegség kiindulópontja lehet. Ha nem tenyészállat, akkor itt az ideje az ivartalanításnak.

A tüzelésnek 3 szakasza van. Az elsõn vérzik, aztán fogamzásképes, majd van egy levetõ szakasz. Minden macska másképp viselkedik tüzelésnél, de az elsõ tüzelés lehet "ártalmatlanabb" is. Ha viszont álvemhes lesz, az is lerövidítheti a tüzelési szakaszt. Figyeld, az álvemhesség nagyon sok gyulladásos/daganatos betegség kiindulópontja lehet. Ha nem tenyészállat, akkor itt az ideje az ivartalanításnak.
én elsõ A macska tüzelése 6-8 napig tart, de ebbõl az elejét és a végét simán elnézheted. A macska nagyon szépen rendben tartja magát, tehát a vérzést csak akkor látod, ha kifejezetten figyeled. Viszont készülj fel arra, hogy 1-3 hét múlva újra tüzel a macskád, tehát ismét csak hangsúlyoznám, hogyha nem tenyészállat, akkor ivartalanitsd!
Szia! Az állatorvosunk azt mondta, 7-10 napig is tarthat. nálunk csak 3 napig tartott, de az én cicukámnak petefészek cisztája volt, emiatt volt rövidebb ideig a tüzelés.
Én nem emlékszem, hogy hány napig tartott a tüzelés, de vérzést nem tapasztaltam pedig egész nap vele voltam. Viszont a tüzelés után elkezdett váladékozni hasonló folyása volt mint ami nekünk szokott lenni. Gyanúsnak találtam, ezért elvittem dokihoz, aki azt mondta hogy sürgõsen ivartalanítani kell, mert gyulladása van, amit nem tudott már kezelni. Még jó, hogy nem hallgattam senkire mert akkor talán már nem élne.Mindenki azt mondta, hogy biztos még tüzel.
Nekem már több nõstény macskám is volt, és mindegyiknél kb egy hétig-6 napig tartott a tüzelés. vérzést soha egyiknél sem tapasztaltam. a mostani nõstényem is tüzel jelenleg. mindegyiknél, ennél is úgy kezõdik a hoppáré, hogy elõtte való nap sokat fetreng, kényeskedik, bújik, aztán másnap elkezd ordítva nyávogni és folyton hempereg meg emelgeti a fenekét.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a korrent válaszokat, ivartalaníttatom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!