Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges tartott (21 db)

A több mint egy éve nálunk magányosan tartott hullámos papagájunk ma egy tojást rakott a kalitka aljára. Hogyan lehetséges ez? Normális ez?

Keltet?dobozkánk nincs, és ahogy írtam, magányosan tartjuk. Kb. egy hete a viselkedése is kicsit megváltozott, néha csinálja, hogy a farktollát felfelé emeli, és homorít, pupillája besz?kül, közben csipereg. Ezt kb egy percig tart, naponta 2-3 alkalommal. Valamint új még, hogy szintén kb. egy hete az ürüléke alkalmanként legalább a duplája, de kinézetre, állagra hasonló a megszokotthoz. Máskülönben kiegyensúlyozott, ugyanúgy játékos mint el?tte, étvágya rendben van. Hagyjam neki a tojást a kalitkában? Keresni fogja, vagy kidobjam? Várható e még tojás, illetve kérdezném, hogy normális e ami a kis hullámossal történik?

Legjobb válasz: TELJESEN normális. A tojók hím nélkül is tojnak ha beindulnak és elkezd bennük termelõdni a tojás annyi különbséggel hogy így 100% hogy üresek és nem lesz belõlük fióka. Elkezdtem írni hosszasan a dolgokat a kérdéseidre válaszolva de aztán eszembe jutott hogy elõbb talán meg kéne kérdeznem hogy mi is a helyzet. Szóval: Rákotlik a tojásra? Vagy idõnként lemegy megnézni? Vagy egyáltalán nem érdekli? A csõrkoptatót nem használja most és az elmúlt napokban sokat,többet?

TELJESEN normális. A tojók hím nélkül is tojnak ha beindulnak és elkezd bennük termelõdni a tojás annyi különbséggel hogy így 100% hogy üresek és nem lesz belõlük fióka. Elkezdtem írni hosszasan a dolgokat a kérdéseidre válaszolva de aztán eszembe jutott hogy elõbb talán meg kéne kérdeznem hogy mi is a helyzet. Szóval: Rákotlik a tojásra? Vagy idõnként lemegy megnézni? Vagy egyáltalán nem érdekli? A csõrkoptatót nem használja most és az elmúlt napokban sokat, többet?
A kérdező hozzászólása: A válaszoddal kapcsolatban visszagondolva valóban többet használja a csõrkoptatót (ez a meszes bálna cucc van neki). A tojás nem érdekli, látszólag nem szán rá sok idõt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam. Tojást hiába fõztük neki, többször is bepróbálkoztunk vele nála, de egyszerûen nem kell neki. Volt, hogy pár órára csaki kizárólag tojás volt az etetõben, de akkor inkább nem evett, utána mikor kapott magot akkor viszont kétpofára... Szóval a sima tojás nem megy, helyette tojásos csemegerudat szokott kapni, mert az jöhet bármennyi. A homorításra ésnis sejtettem, hogy párjának tekint és erõsen "udvarol". Akkor most a simogatásokról leállunk egy ideig. Az ürítéssel kapcsolatban azt figyeltem meg, hogy szemmel láthatóan kevesebb, de nagyobb kupacok vannak. Pl amikor kiengedem az az elsõ dolga, hogy pottyant egy óriásit, de mindig! Lehet, hogy tényleg visszatartja...
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors, korrekt válaszaidat. Most az imént megérkezett a 2 tojáska is. Ha jól tudom akkor további 3-4-5 is várható... Lehet e valamit tenni azellen, hogy tojásokat rakjon? Gondolom megterhelõ a szervezetének is, amellett, hogy felesleges... Most éppen tologatja a tojást, mintha próbálna ráülni. A fõtt-tojásra visszatérve megpróbálom újra adni neki, hátha nagyobb sikere lesz.

Hogyan lehetséges kint tartott cicát rávenni, hogy a nagydolgát is az alomtáljába végezze?

Kiscicánk mindig el?nyben részesíti nagydolga végzése céljából a szomszéd homokos zöldségkertjét, illetve a másik szomszéd homokozóját, mint saját alomtálját. Pedig tisztán tartjuk, amikor kikerült a cica a kertbe, eleinte oda is végezte a dolgát, amíg fel nem fedezte a homokot, a szomszéd kerteket. Azóta csak kisdologra használja az alomtálját, a szomszéd pedig haragszik, és átdobálja hozzánk a macskapiszkot - nem csak a mi macskánként... Félek, hogy talán meg is mérgezi a kis kedvencünket. Tehetek valamit?

Legjobb válasz: A macska bizony ilyen. Szeret oda járni, ahol már megszokta. Nehéz dolgod lesz ezután. Gondolom, kertes házról van szó (leírás alapján), így azért nem olyan nagy gond. Próbáld ki az alábbiakat: 1. A macskát elkapod, épp, mielõtt a nagyobb dolgát végzi, és belerakod az alomba. Ha egyszer-kétszer sikerül, talán megszokja. 2. Az almot ne takarítsd ki. Pláne ne gyakran. Õ oda megy, ahol a szagát érzi. Ha kitakarítod, akkor nem fogja érezni, így nem szívesen megy oda. (Akár a szomszédtól visszadobált "anyagból" is rakhatsz bele egyet-kettõt, és megszagoltathatod vele.) 3. Az alomban használj homokot (akár a kérdéses homokozóból, kertbõl kérj kölcsön). Általában a boltban kapott, szagosított (lakáscicáknak való) almot nem komálják annyira, mint a sima homokot. 4. Használj nagyobb almot, amiben kényelmesen elfér, még akár forgolódni is tud. (Egy átlagos macskának 1X1 méteres nem árt. Lehet több is. Ha ennél kisebb, akkor nem szereti annyira. Akár a 4-et együtt is használhatod. Mivel már úgy néz ki, hogy megszokta a kertet/homokozót, nem biztos, hogy használ, de próbálkozni lehet.

A macska bizony ilyen. Szeret oda járni, ahol már megszokta. Nehéz dolgod lesz ezután. Gondolom, kertes házról van szó (leírás alapján), így azért nem olyan nagy gond. Próbáld ki az alábbiakat: 1. A macskát elkapod, épp, mielõtt a nagyobb dolgát végzi, és belerakod az alomba. Ha egyszer-kétszer sikerül, talán megszokja. 2. Az almot ne takarítsd ki. Pláne ne gyakran. Õ oda megy, ahol a szagát érzi. Ha kitakarítod, akkor nem fogja érezni, így nem szívesen megy oda. (Akár a szomszédtól visszadobált "anyagból" is rakhatsz bele egyet-kettõt, és megszagoltathatod vele.) 3. Az alomban használj homokot (akár a kérdéses homokozóból, kertbõl kérj kölcsön). Általában a boltban kapott, szagosított (lakáscicáknak való) almot nem komálják annyira, mint a sima homokot. 4. Használj nagyobb almot, amiben kényelmesen elfér, még akár forgolódni is tud. (Egy átlagos macskának 1X1 méteres nem árt. Lehet több is. Ha ennél kisebb, akkor nem szereti annyira. Akár a 4-et együtt is használhatod. Mivel már úgy néz ki, hogy megszokta a kertet/homokozót, nem biztos, hogy használ, de próbálkozni lehet.
a mi cicánk például a ping-pong asztal alatti földes terepet használja...nálunk magától kitalálta hogy ott a leg puhább a föld és nem száraz.ez fontos!

December 18-án rendesen időben megjött, normális lefolyású volt, 5 napi tartott. Ma 29. van és elkezdtem barnázni, mintha megint meg akarna jönni. Lehetséges, hogy baba van?

A mensi után pár nappal furcsa volt, mert úgy éreztem magam, mintha megint meg akarna jönni, feszült a mellem, fájdogált a hasam, de nem vészesen. Olvastam, hogy volt akinek a beágyazódánál voltak ilyen tünetei, de nekem a mensi után pár nappal volt, van elvileg még nem is volt peteérésem, nem értem, hogy mi lehet. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia, nem írtad, hogy voltál-e egyutt a pároddal..az is lehet, hogy fel vagy fázva, vagy a tested bolondozik egy picit, tudod a pszihika nagy úr,nem lehet, hogy állandóan a baba korul forog az egész napod??

Szia, nem írtad, hogy voltál-e egyutt a pároddal..az is lehet, hogy fel vagy fázva, vagy a tested bolondozik egy picit, tudod a pszihika nagy úr, nem lehet, hogy állandóan a baba korul forog az egész napod??
Nem tudom szeretkeztél-e mostanában, de van aki barnázgat ovulációkor. Vagy éppen van egy kis hám kitüremkedés a méhszájon (ne aggódj többnyire nem szokott kóros lenni) és vérzékeny. Azért menj el az orvoshoz kérdezd meg. Szorítok, hogy csak ovulációs barnázgatásról legyen szó. :) 6 hetes kismama
Hogyne! Már csak azt kell kideríteni, hogy melyik pasidé a gyerek...:-D
A kérdező hozzászólása: Azt nem kell kideriteni!
Lehetséges! Szerintem csinálj tesztet, már kimutatja, ha baba van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor fogok is tesztet csinálni.
A kérdező hozzászólása: Még egy annyi észrevétel, hogy kajálás után néha hányingerem van. Ez utalhat terhességre?
A kevés, rövid ideig tartó vérzés és a hányinger is utalhat terhességre. Tesztelj, és majd írj, hogy mi lett az eredmény!
Sziaa na csinaltal tesztet? Ha igen milett az eredmeny? puszi

Jan.6. an voltunk együtt a parommal. Igazabol nem vedekeztünk es sztem nem szallt ki idöben.10 nap telt el azota. December22. en volt menstruaciom kb.1hetig tartott. Lehetseges hogy terhes vagyok?

Mar 2 x szültem...az utolso most a 3eves ikrek...Most hanyingerem van de nem erösen es mintha megjönne kicsit ugy görcsöl a hasam..talan görcsnek nem is mondhato..mindenesetre erdekes...de most megis bizonytalan vagyok...korainak talalom ezt az emelygest...tesztet majd csak akkor veszek ha tenyleg elmarad a menszesz..

Legjobb válasz: Mivel nem szállt ki idõben, meg hányingered is van, így esélyes.

Mivel nem szállt ki idõben, meg hányingered is van, így esélyes.
10 nap után még nem hiszem, hogy a terhességtõl lenne a hányingered... Inkább csak a stressz miatt, mert félsz, hogy esetleg teherbe estél, emiatt érzel már mindenféle jeleket. Ettõl még persze lehetsz terhes, majd kb. egy hét múlva kiderül :)
Akarsz gyereket vagy nem? Számomra érthetetlen, ha valaki nem akar terhes lenni, miért nem védekezik?
Még korai hogy tüneteid legyenek, de a teszteléshez is. Vagy várd meg a menses idejét és akkor tesztelj ha nem jön meg, vagy legalább vasárnap-hétfõig várj, akkor nagy valószínûséggel kimutatja a teszt (de gondolom ezzel tisztában vagy 2 terhesség után). Amúgy az idõzítés szuper volt a teherbe eséshez ha nagyjából szabályosak a ciklusaid...
A kérdező hozzászólása: 9:34 nem irtam egy szoval sem hogy nem szeretnek gyereket...a kerdesem az volt hogy lehetseges e az hogy terhes vagyok...mint ahogy sz.orsi irta az idözites tökeletes volt...inkabb ez erdekelt..lehet rosszul allitottam be a kerdest...ilyen koran meg egyik terhessegnel sem ereztem jeleket... Gyerekeket imadom...tiszteletre, becsületre es szeretetre nevelem öket...kicsit kesöbbre gondoltuk..de ha ö most akart jönni örömmel varjuk! :)
A második terhességemet úgy vettem észre, hogy a várható mensi elõtt pár nappal volt egy diszkrét hányingerem, de tényleg csak egy kis rossz érzés volt, és annyira éreztem, hogy terhes vagyok, hogy vettem is tesztet, és pozitív lett. Szóval van ez így.

Köldökpiercing! Mennyire fáj a szúrás? Kinek meddig tartott a gyógyulási idő? És tényleg lehetséges, hogy a szervezeted nem birja és kilöki magából?

Legjobb válasz: Fájt, de elviselhetõ. Kb 2 hét volt, mire teljesen meggyógyult. Én kaptam valami fertõtlenítõ szert, ahol szúrták, sajnos nem emlékszem a nevére. Avval kellett kenegetni, és megforgatni párszor. Nekem már több éve megvan, terhes is voltam (3x) olyankor kiszedtem, de még így sem nõtt be. Épp most tettem vissza pár napja :)

Fájt, de elviselhetõ. Kb 2 hét volt, mire teljesen meggyógyult. Én kaptam valami fertõtlenítõ szert, ahol szúrták, sajnos nem emlékszem a nevére. Avval kellett kenegetni, és megforgatni párszor. Nekem már több éve megvan, terhes is voltam (3x) olyankor kiszedtem, de még így sem nõtt be. Épp most tettem vissza pár napja :)
A szúrás nem olyan fájdalmas. Amikor sok éve csináltattam, akkor az volt nekem a második piercingem, és eléggé ráidegeltem magam hogy mennyire fog fájni, és konkrétan akkor ájultam el majdnem, amikor kész volt és indultam volna el, hát le kellett kicsit ülnöm amíg jobban leszek... De utólag tényleg nem gáz. Ha vigyázol rá, akkor hamar begyógyul. Ne akadjon bele öv, vagy a ruhád, vagy bármi, mert nagyon fog akkor fájni, és tiszta genny lesz. Meg fertõtlenítsd rendesen. Hosszú évek alatt sem lökõdik ki teljesen, de a bõr el fog vékonyodni eléggé. Nekem az ékszer ívelt szárát már csak kb. félig fedi el a bõr. De teljesen kilölõdni szerintem nem tud, csak hát nem olyan szép így.
Csinálj egy tesztet és kiderül.
A megszakítás nem védekezés. Az én megszakításom most fél éves és éppen a bátyust rugdalja az ágyon.
Na terhes lettél???

Növekedési ugrás? Lehetséges, hogy most van a növekedési ugrása? Nálatok miben nyilvánult meg és meddig tartott?

5 hetes babám az utóbbi két napban nagyon ny?gös, látszólag egész nap éhes. Eszik, de utána is sír.

Legjobb válasz: Lehet. HA azzal van dolgotok, akkor az 2-3 nap alatt elmúlik. Saccra még a hasfájósság is lehet...

Lehet. HA azzal van dolgotok, akkor az 2-3 nap alatt elmúlik. Saccra még a hasfájósság is lehet...
Az én fiam sokat aludt és többet szopott. 2 hét alatt 2-3 cm-rel nõtt a magassága.
6 hetes kor körül van egy, többet eszik, többet alszik, esetleg nyûgösebb is.
Nálunk abban, hogy másfél hónap alatt 7 cm-t nõtt és sokkal többet evett. Nálatok valószínûleg a hasfájás az oka a nyûgösségnek. Te sem érzed jól magad, ha degeszre tömöd a pocakodat. Próbáld meg simogatni a pociját evés után, meg kicsit tornáztatni a lábait.

A menzeszem megjött 5 nappal hamarabb, majd kb 3-4napig tartott, pedig nekem 7napig szokott általában. Aztán 2 hétre rá most megint megjött, de barna színű. Mit tegyek? Mitől lehet ez? Lehetséges hogy terhes vagyok?

A párommal kb 3 hónapja vagyok együtt, szexuális életet kb 2 hónapja élünk, nekem el?tte nem volt partnerem 5 hónapig. A párom szerint a szext?l bomolhatott fel a "rendszerem" és ezért jött meg megint. Én viszont attól tartok, hogy lehet terhes vagyok...Segítsetek..

Legjobb válasz: Vegyél egy terhes tesztet mindenképpen, nem árt, ha az negatív akkor valami hormonális gond van azzal meg érdemes elmenni a nõgyógyászhoz.

Vegyél egy terhes tesztet mindenképpen, nem árt, ha az negatív akkor valami hormonális gond van azzal meg érdemes elmenni a nõgyógyászhoz.
Nem a szextõl van, és valószínûleg nem is vagy terhes. Ez inkább hormonzavarnak tûnik. Doki. Ha csak egyszer lett volna probléma, nem kellett volna foglalkozni vele, de mivel már a második probléma is összejött, így már kell. A változás valami bajra utal. Egy eset nem változás, kettõ már igen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!