Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges peteérés a menstruáció (9 db)

Hogyan lehetséges a peteérés a menstruáció napján? Biológiailag nem ellentmondásos ez?

Legjobb válasz: Nem, hiszen elõfordul, hogy egyszerre több petesejt is megérik, ám csak egy szakad ki, a többibõl - nem akarok hülyeséget mondani, de talán- sárgatest lesz.Ez egyáltalán nem biztos, de az tuti, hogy egyszerre nem egy érik meg, csak egy lökõdik ki, ez a menstruáció, tehát a többi még megtermékenyülhet függetlenül a menstruációtól.

Nem, hiszen elõfordul, hogy egyszerre több petesejt is megérik, ám csak egy szakad ki, a többibõl - nem akarok hülyeséget mondani, de talán- sárgatest lesz.Ez egyáltalán nem biztos, de az tuti, hogy egyszerre nem egy érik meg, csak egy lökõdik ki, ez a menstruáció, tehát a többi még megtermékenyülhet függetlenül a menstruációtól.
Nem! Ugyanis a peteérés nem abszolút feltétele a menstruációnak, rendszeres havivérzés peteérés nélkül is bekövetkezhet.
Letezik rendkivuli peteeres. Igenis elofordulhat, hogy a naiv no teherbe esik akkoris, ha menstrual - volt mar ra pelda.

Elvileg lehetséges, hogy a peteérés a menstruáció első napjától számított 9. napra esik?

Legjobb válasz: Fú ez érdekes. Elvileg 28 napnál hosszabb szokott lenni a ciklusom, de szoktam érezni a peteérésemet, és a 9. nap körül éreztem.

Az érdekes, mert általában a peteérés után 14 nappal jön meg az újabb mensi. Biztos hogy akkor van ovud? Teszttel még nem próbáltad? Hõgörbe esetleg alátámasztja hogy tényleg akkor van?
A kérdező hozzászólása: Fú ez érdekes. Elvileg 28 napnál hosszabb szokott lenni a ciklusom, de szoktam érezni a peteérésemet, és a 9. nap körül éreztem.
jó de az nem sokkal tér el a 14-tõl. viszont a kérdezõnél, ha 9. nap van pé, akkor fura, hogy hosszabb a ciklusa 28-nál, kevesebbnek kéne lennie.
Én is alátámasztom, hogy nem feltétlenül peteérés után 14 nappal van a mensi. Nekem többször uh-val követett peteérésem volt. Egyszer a ciklus 21. napján, és rá 17 napra jött meg. Egyszer pedig ciklus 17. napján, és rá 15 napra volt mensim.
Simán lehetséges! A helyedben vennék ovutesztet, ami alátámasztaná biztosan.
Elvileg igen, lehetséges.
Szia!Én meg a másik véglet vagyok.Nekem meg 30-31 napos a ciklusom és általában 19-20. napon volt a peteérésem, de a múlt hónapban a 23. napon volt.Hmmm...Érdekes az emberi test.Nem vagyunk egyformák, csak így elég nehézkes a babatervezés.
igen..nekem is volt olyan..9-12. nap körül szokott lenni, de inkább 10-11.-en.. gondolom neked sem 30, vagy annál több napos a ciklusod.. mert nekem 24-25 volt..most a barátcserjétõl az elõzõ 27 lett..ez meg majd kiderül..remélem meg sem jön, mert már nagyon szeretnénk babát!!
ha az átlagosnál rövidebb a ciklus, akkor szerintem elképzelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, végül is nem akkor volt.

Lehetséges hogy a menstruáció előtti héten van a peteérésem?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ. Én is már kitapasztaltam, hogy nem a középidõben van peteérésem. 4 hónapig próbálkoztunk a kistesóval a középidõben és nem jött össze. Aztán már juszt se akkor próbálkoztunk és a következõ hónapban már nem jött meg. :-)

Viszont most meg az nem stimmel, hogy elõtt 2 héttel nem voltunk együtt. Na jó, feladom. A lényeg, hogy megszülettek. :-) Még egyszer bocsánat kérdezõ, hogy így belemerültem.
Elképzelhetõ. Én is már kitapasztaltam, hogy nem a középidõben van peteérésem. 4 hónapig próbálkoztunk a kistesóval a középidõben és nem jött össze. Aztán már juszt se akkor próbálkoztunk és a következõ hónapban már nem jött meg. :-)
A kérdező hozzászólása: Mi is 3 hónapja próbálkoztunk a középidõbe.Aztán észrevettem, hogy menstruáció elõtti héten szúr a hasam meg a többi
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak már annyira kacifántos ez az egész :D
Ismét második vagyok. Most már engem is érdekel a dolog. :-) Nem igazán értem, mert nekem amikor a fiúkkal terhes lettem elõtte már évekig napra pontosan 24 napos volt a ciklusom. Valahogy elég valószínûtlennek tûnik, hogy pont abban a hónapban - amikor terhes lettem - lett volna hosszabb. Ettõl függetlenül igazad lehet persze, nem vitatom. Kérdezõ: attól, hogy nálunk ikrek lettek, nálad még nem biztos. :-)
A kérdező hozzászólása: Most akkor ha terhes vagyok nekem is ikreim lesznek? :D
Én azt olvastam, h a mensi után bmikor lehet peteérés, változó, h kinek mikor van. Szóval lehetséges.
Második vagyok. Ne ijedj meg kedves kérdezõ. :-) Nekem 24 napos a ciklusom és abban a hónapban, amikor terhes lettem kb. a 20. napon voltunk csak együtt és IKERBABÁIM születtek. Vagy lehet nem én vagyok az anyjuk? :-)))))
A kérdező hozzászólása: Akkor most mi van?! Megijesztettél utolsó
Hát pedig 4 napos luteális fázis nem igen lehetséges. Igen is az a vszínû, hogy akkor kivételesen 20. napon volt peteérésed (vagy akkor is volt egy, meg normális idõben is egy...)
Menzesz elõtt kb. 14 nappal van peteérés. Ha hosszú a ciklusod, akkor az nem a félidõ. De ha kevesebb, mint 11 nap telik el az ovu és a vérzés között, az nem jó.
10-es válaszolónak: Ebben lehet valami, mivel a két gyerek között az uh-on is mindig kb. 2 hét eltérés volt a méretük alapján. Bocs az offért kedves kérdezõ!
Utolsó: De neked nyilván azért lettek akkor ikreid, mert KITOLÓDOTT a peteérésed. Ha nem estél volna teherbe, akkor a menzeszed sem 24. napra jött volna meg, hanem késõbb! Ha vkinek túl rövid a luteális fázisa (ovuláció és menzesz között), akkor bizony nehezebb a teherbeesés, mert nem termelõdik elég progeszteron.
A kérdező hozzászólása: Csak mert már 2 hónap alatt is ugyan akkor éreztem
Igen. Lehet. Sõt, mensi alatt is lehet. Te érzed, esetleg ovu teszttel egyszer-kétszer ellenõrizheted is. Meglehet, hogy ekkor van.

Ha eddig 28-30 naponta jött meg a menstruációm és előző hónapban pedig 36 napra, akkor lehetséges hogy nem volt peteérés?

Csak kíváncsiságból kérdezem.

Legjobb válasz: Lehet, de lehet, hogy csak simán késõbb volt az ovu.

Lehet, de lehet, hogy csak simán késõbb volt az ovu.

Lehetséges, hogy a peteérés után nem 14, hanem 19 vagy több nappal jön meg a menstruáció?

A peteérésem a 16. napon volt. Onnan tudom biztosra, hogy akkor véreztem egy kicsit és szurkált egyik oldalt alul. Most a 34. napon tartok és bár vannak elõjelek (alhasi diszkomfortérzés-és fájdalom, puffadás, enyhén érzékeny cicik, kétoldali szurkálás, valamint olyan furcsán kényelmetlen hason aludnom), de még mindig nem jött meg. 30. napon végzett terhességi teszt negatív lett. Normális ez?

Legjobb válasz: 16 nap még okés lehet, de annál több nem, mert a sárgatest nem "él" tovább. Csinálj még egy tesztet!

16 nap még okés lehet, de annál több nem, mert a sárgatest nem "él" tovább. Csinálj még egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: A 30. napon nem kéne már kimutatnia a tesztnek a babát? amúgy nem érzek tipikus terhességi tüneteket, amit az elsõ két babámnál éreztem (émelygés, fáradtság, szédülés).
Én is kétszer csináltam és a másodiknál kimutatta.Persze 2 hét eltérés volt a két teszt között.
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva is negatív teszt. 2 napja volt egy kis alvadtvéres nyák, de azóta sincs mensim.
A kérdező hozzászólása: május 30-án derült ki, hogy 3 hetes babóm van :) Azóta egy eleven kislánnyal gazdagodtunk, aki már 15 hós :)
Oh dejo! Gratulalok! Jo h irtal. Jo volt olvasni. :)

Januar 24-en volt a menstruaciom. Elotte kb. ket hettel voltam a parommal. A napokban van a peteeresem, s most elegge fajnak a melleim, s talan meg is nottek. A mult heten csinaltam egy tesztet, s az negativ lett. Lehetseges, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ha menstruáltál és a teszted is negativ akkor biztos hogy a múlt hónapban nem estél teherbe. Viszont lehet hogy ebben a hónapban sikerült. Ha jól számolom most vagy a 17. napon, várd meg a mensi napját és utána tesztelj.

Ha menstruáltál és a teszted is negativ akkor biztos hogy a múlt hónapban nem estél teherbe. Viszont lehet hogy ebben a hónapban sikerült. Ha jól számolom most vagy a 17. napon, várd meg a mensi napját és utána tesztelj.
A kérdező hozzászólása: Na es a masik dolog, hogy csak az elovaladek kerulhetet belem, mert nem elvezett belem mert mire eljutottunk volna odaig, csaladi okok miatt felhivtak es igy nem elvezett el. Szoval meg mindig fent all az, hogy terhes lehetek?
A kérdező hozzászólása: De akkor nem ertem, miert fajhat a mellem? S ma reggel peddig hanyingerrel keltem s egesz nap hanyingerem volt...
Abban a hónapban amikor sikerült teherbeesnem már félidõtõl fájtak a melleim. Viszont voltak olyan hónapok amikor hányingerrel küzdöttem a mensi elõtti héten és mégsem voltam terhes. Esetleg csinálj még egy tesztet, vagy várd meg a kimaradt mensit és utána tesztelj.
A kérdező hozzászólása: Hath szerintem holnap reggel megcsinalom a tesztet. Es ha az is negativ lesz, akkor szerintem semmi eselyem ra.. Vagy megis?
Az érzékeny mell lehet a mensi jele, de nálam a pozitív terhességé volt.Lehetséges hogy terhes vagy, de még korai a teszt.Hányinger?Mondjuk nõni nem szoktak mensi elött szerintem.
Jaj, most látom van hányinger, akkor van remény is!
A kérdező hozzászólása: Hath menszi elott nem hinnem, hisz majd 22-en kene megjojon, szoval az meg odebb van. S lehetseges, hogy bebeszeltem magamnak hogy megnott a mellem.. De fajni faj. Hanyingerem nem igazan van , ma egesz nap volt..
A kérdező hozzászólása: Nos, ma reggel megcsinaltam a terhessegi tesztet, es negativ lett! Ezek utan, meg mindig terhes lehetek?

Lehetséges, hogy pont a nem várt menstruáció körül volt még egy peteérésem? Tojásfehérjés-nyúlós (bocsi) folyásom volt. Ilyenkor mennyit csúszik a menses?

Legjobb válasz: De ha már elvileg babás lennél, akkor szerintem nem kellene még egy pé-nek lenni! Hiszen, ha terhesség esetén nincs!

De ha már elvileg babás lennél, akkor szerintem nem kellene még egy pé-nek lenni! Hiszen, ha terhesség esetén nincs!
a menzesz elõtt közvetlenül elõfordulhat tojásfehérjés folyás, normális dolog, néha nekem is van, mérem a hõmet és még sosem jelzett 2. peteérést az adott ciklusban, hanem pár napon belül megjött
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy terhes vagyok-e, mert volt egy halvány pozi és 2 egyértelmû negatív tesztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!