Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges peteérés (163 db)

Lehetséges, hogy a peteérésnek semmien tünetét nem érzem? Fogalmam sincs mikor van/volt.

Legjobb válasz: A legtöbben nem érzik a peteérést. Tehát ha nem érzed az normális. Amúgy miért kérded? Eddig éreztél valamit, de most meg nem? Vagy csak azért kérdezed, hogy van-e esetleg valamilyen tünete másoknál? Ha gondolod megfigyelheted a nyákod, peteérés körül nyúlós-tojásfehérjés a nyák. Vagy vegyél ovulációs tesztet, amely segít kimutatni mikor van a peteérésed. Vagy ha más nem a ciklusod közepét lõdd be kb. és akkor van általában a peteérés (bár ez eltérõ személyenként).

A legtöbben nem érzik a peteérést. Tehát ha nem érzed az normális. Amúgy miért kérded? Eddig éreztél valamit, de most meg nem? Vagy csak azért kérdezed, hogy van-e esetleg valamilyen tünete másoknál? Ha gondolod megfigyelheted a nyákod, peteérés körül nyúlós-tojásfehérjés a nyák. Vagy vegyél ovulációs tesztet, amely segít kimutatni mikor van a peteérésed. Vagy ha más nem a ciklusod közepét lõdd be kb. és akkor van általában a peteérés (bár ez eltérõ személyenként).
Persze hogy lehetséges. Én is csak szülés után kezdtem el érezni.
A kérdező hozzászólása: Ha visszagondolok arra az idõre, amikor nem próbálkoztunk, be tudnám lõni, hogy kb. mikor volt a ciklusom alatt. Mióta próbálkozunk, szinte semmi folyásom nincs, pláne nem félidõtájt. Inkább menzesz közeledtével van enyhe fehéres folyás, de az sem jellemzõ. Ez a második hónap, hogy próbálkozunk.
ez engem is érdekelne, hogy lehet-e PÉ, ha ha nincs tojásos cucc egyáltalán? Viszont a hõ leesik?

Hogy lehetséges viszonylag szabályos ciklus peteérés nélkül?

Legjobb válasz: Mérd a hõdet és vegyél ovu tesztet, csak így tudod kizárni, hogy valóban nincs peteérésed. Ugyanis lehet,hogy csupán a tüszõd nem reped meg ezért nem esel teherbe és peteérés ettõl függetlenül bizony van. Hõmérõzés és ovuteszt együttes módszerével két ciklus alatt kiderül mi a gond. Lehet hogy semmi.

Mérd a hõdet és vegyél ovu tesztet, csak így tudod kizárni, hogy valóban nincs peteérésed. Ugyanis lehet, hogy csupán a tüszõd nem reped meg ezért nem esel teherbe és peteérés ettõl függetlenül bizony van. Hõmérõzés és ovuteszt együttes módszerével két ciklus alatt kiderül mi a gond. Lehet hogy semmi.
Ha biztos hogy nincs peteérés (és kipróbáltad az elõzõ válaszoló általi dolgokat és minden jel arra mutat) érdemes egy 3 ciklusnapi vérvételt csináltatni, ultrahanggal megnézetni téged belül több idõpontban (az orvos megmondja), + ha van peteréés akkor kb. 6 nappal utána kell megint egy vérvétel. És akkor kiderül hogy miért nincs peteérés, ha nincs. Ha csak egyszer fordult elõ, akkor nincs probléma, majdnem minden nõnél van ilyen ciklus. Legtöbbször a stressz okolható ezért.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm mindkettõtöknek. Mérem a hõmet, s tényleg nem változott semmi(nem volt emelkedés), plusz volam dokinál a 20. napon, ott uh-al megállapította, hogy bizony nem történe semmi, másnap elmentem hormonvizsgálatra, s mind a 4 általa nézetett a tartományon belül volt, s mind inkább az alsó határhoz, vagy középre tartott, egy kivételével. Az inzulin a felsõ határt súrolta, de erre eddig is szedtem gyógyszert, de ezt most megemelte! Most szerintetek ki is fog tolódni a ciklusom? Mármint akkor ne a megszokott 28-30 nappal számoljak? Reni

Rendszeres 28 napos ciklusnál, ha 14. napon van peteérésem, hogy lehetséges, hogy mégis menzesz előtti együttlétből lettem terhes? Sajnos nem maradt meg a baba.

Létezik ilyen? Biztos, hogy volt peteérésem középidőben!

Legjobb válasz: Miért gondolod, hogy menzesz elõtt estél teherbe, és nem akkor, mikor peteérésed volt?

Miért gondolod, hogy menzesz elõtt estél teherbe, és nem akkor, mikor peteérésed volt?
erre én is kíváncsi lennék, de szerintem erre nincs rendes magyarázat
A kérdező hozzászólása: azért gondolom, mert rendes menzeszem volt, a terhességi tünetek meg a következõ ciklus közepén kezdtek jelentkezni. Menzesz utáni fogantatásból meg kétlem, hogy ilyen hamar tüneteim lettek volna.
Pedig szerintem ilyen nem nagyon létezik. De ezt így utólag már úgy sem tudod meg biztosra.
Szia! Tünetekre nem lehet alapozni. Két héttel a fogantatás után okozhat egy terhesség tünetet, de nem kötelezõ, lehet hogy késõbb jönnek, lehet hogy egyáltalán nem is lesznek. A leggyakoribb egyébként, hogy a 6-ik hét környékén vannak elõször tünetek. Sokkal pontosabb infó lenne, hogy a teszted mikor lett pozitív.
Szia, nézz szét a ciklus.hu-n. Be tudod írni mikor menstruáltál és kiírja, hogy valószínûleg mikor van peteérésed. Sok sikert!

Hogy lehetséges hogy ebben a hónapban nem volt peteérésem? (ovu tesztet használtam)

Ma és tegnap is éreztem hogy a hasam alja olyan, mintha meg lenne keményedve, mintha nagyon feszülne. Ilyet még premensturális tünetnél sose éreztem. Lehetek mégis terhes? Hétf?re nem várom.

Legjobb válasz: Peteérés körül lehet szúró érzés is, viszont nem biztos, hogy tüszõrepedés is történik és kiszabadul a megtermékenyülni vágyó petesejt. Haspuffadás már jelentkezik, has keményedés nem igen. De ne legyen igazam.

Peteérés körül lehet szúró érzés is, viszont nem biztos, hogy tüszõrepedés is történik és kiszabadul a megtermékenyülni vágyó petesejt. Haspuffadás már jelentkezik, has keményedés nem igen. De ne legyen igazam.

Lehetséges hogy van peteérésem ha sokszor a 36. napon jön meg?

minden hónapban megjön,csak az a baj,hogy sokszor a 40.napon jön meg a menzim. egyszer 2hetet késett és kiderült,hogy ciszta. a n?gyógyász azt mondta,hogy van peteérésem,és nincsen semmi bajom. akkor miért jön meg sokszor a 41. napon? talán ilyen sokszor van cisztám?

Legjobb válasz: A ciszta fel tudja tartani a mensid,de ha van peteérésed és nincs bajod akkor nem értem ezt az egészet.Valami mégis gátolja hogy sokszor késik, és ez nem természetes.Kérdezzd meg a dokidtól, mert valami oka van.A ciszta pedig sokszor a petesejtbõl lesz, ami nem tud kiszabadulni.Hát nemtudom.Remélem tudtam valamit segíteni:)

A ciszta fel tudja tartani a mensid, de ha van peteérésed és nincs bajod akkor nem értem ezt az egészet.Valami mégis gátolja hogy sokszor késik, és ez nem természetes.Kérdezzd meg a dokidtól, mert valami oka van.A ciszta pedig sokszor a petesejtbõl lesz, ami nem tud kiszabadulni.Hát nemtudom.Remélem tudtam valamit segíteni:)
Ciszta nélkül meg elképzelhetõ, hogy van peteérésed, ugyanis nekem is "sikerült" a baba, nekem is 34-35 naposak voltak a ciklusaim. Ne add fel, minden jóra fog fordulni, csak hinni kell benne!
Nekem is hasonlóak voltak a ciklusaim.Volt 42nap 36nap 32nap.Nekem sose volt cisztám.3.5év után estem teherbe.Üdv 20hetes kismama

Július 14-én jött meg, szombaton voltunk együtt a párommal, és tegnap kb. óránként beleszúrt a jobb oldali petefészkembe. Lehetséges, hogy pont peteérésem volt?

Legjobb válasz: Lehetett peteérésed, szerintem nekem is akkor volt, vagyis inkább a péntekre gyanakszom. Nekem is július 14-én jött meg, úgyhogy ezért hoztam a saját példámat.

Lehetett peteérésed, szerintem nekem is akkor volt, vagyis inkább a péntekre gyanakszom. Nekem is július 14-én jött meg, úgyhogy ezért hoztam a saját példámat.
szerintem biztos, de vannak olyan különös érzések amire nincs is magyarázat, hogy most pl miért is nyilal meg ilyenek, beágyazódásnak korai lenne szombat óta.inkább hajrá...ha szeretnétek babát remélem, hamar össze jön :)

Elvileg lehetséges, hogy a peteérés a menstruáció első napjától számított 9. napra esik?

Legjobb válasz: Fú ez érdekes. Elvileg 28 napnál hosszabb szokott lenni a ciklusom, de szoktam érezni a peteérésemet, és a 9. nap körül éreztem.

Az érdekes, mert általában a peteérés után 14 nappal jön meg az újabb mensi. Biztos hogy akkor van ovud? Teszttel még nem próbáltad? Hõgörbe esetleg alátámasztja hogy tényleg akkor van?
A kérdező hozzászólása: Fú ez érdekes. Elvileg 28 napnál hosszabb szokott lenni a ciklusom, de szoktam érezni a peteérésemet, és a 9. nap körül éreztem.
jó de az nem sokkal tér el a 14-tõl. viszont a kérdezõnél, ha 9. nap van pé, akkor fura, hogy hosszabb a ciklusa 28-nál, kevesebbnek kéne lennie.
Én is alátámasztom, hogy nem feltétlenül peteérés után 14 nappal van a mensi. Nekem többször uh-val követett peteérésem volt. Egyszer a ciklus 21. napján, és rá 17 napra jött meg. Egyszer pedig ciklus 17. napján, és rá 15 napra volt mensim.
Simán lehetséges! A helyedben vennék ovutesztet, ami alátámasztaná biztosan.
Elvileg igen, lehetséges.
Szia!Én meg a másik véglet vagyok.Nekem meg 30-31 napos a ciklusom és általában 19-20. napon volt a peteérésem, de a múlt hónapban a 23. napon volt.Hmmm...Érdekes az emberi test.Nem vagyunk egyformák, csak így elég nehézkes a babatervezés.
igen..nekem is volt olyan..9-12. nap körül szokott lenni, de inkább 10-11.-en.. gondolom neked sem 30, vagy annál több napos a ciklusod.. mert nekem 24-25 volt..most a barátcserjétõl az elõzõ 27 lett..ez meg majd kiderül..remélem meg sem jön, mert már nagyon szeretnénk babát!!
ha az átlagosnál rövidebb a ciklus, akkor szerintem elképzelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, végül is nem akkor volt.

Az lehetseges, hogy a peteeresem "bevarta" a ferjemet?

Bocsi a hulye megfogalmazasert.. masodik baban dolgozunk, es a ferjem 2,5 hetes uzleti uton volt.. pont AKKOR. Csinaltam ovu tesztet kozben, de nem jelzett pe-t, ugyhogy nagy okosan abba is hagytam. Par napja van "mindjart megjon" erzesem (csak 10-en kellene neki) es ma jott haza a ferjem.. SZoval?? LEhet, hogy megse kestunk le rola ebben a honapban??

Legjobb válasz: Simán lehet, az emberi szervezet csodákra képes:) Mi hónapokig próbálkoztunk már és most februárban 10-re nem vártam a mensimet. És mit ad isten pont 9, 10 körül volt egy plusz peteérésem és itt figyel a baba a pocakomban:) Pedig már lemondtunk arról a hónapról, én is csináltam ovu tesztet és tök negatív volt a 12.ciklusnaptól a 17.ig.. Szóval minden elképzelhetõ.

Simán lehet, az emberi szervezet csodákra képes:) Mi hónapokig próbálkoztunk már és most februárban 10-re nem vártam a mensimet. És mit ad isten pont 9, 10 körül volt egy plusz peteérésem és itt figyel a baba a pocakomban:) Pedig már lemondtunk arról a hónapról, én is csináltam ovu tesztet és tök negatív volt a 12.ciklusnaptól a 17.ig.. Szóval minden elképzelhetõ.
Bevárhatta vagy rendkívüli peteérésed volt, ami nagy örömtõl, felfokozott érzelmi állapottól simán bekövetkezhet:)

Lehetséges hogy a peteérés tovább tart mint 1-2 nap?

Ugyanis fehér folyásom van, nyálkás nyulós stb. Ez gondolom peteérés. Viszont ez már kb 2-3 napja van..gondot jelenthet?

Legjobb válasz: Szia! A tojásfehérjeszerû folyás nekem mindig megelõzi a peteérést, és eltart egy-két napig. Most kezdõdik a termékeny idõszakod. Hajrá!

Szia! A tojásfehérjeszerû folyás nekem mindig megelõzi a peteérést, és eltart egy-két napig. Most kezdõdik a termékeny idõszakod. Hajrá!
Nem jelenthet. A peteérés nem egykét nap, hanem a ciklusod elsõ napjától kezdõdik. A tüszõ repedése után kiszabadul a petesejt, innentõl kezdve 12-24 órán át él, ekkor lehet megtermékenyíteni.A tojásfehérjeszerû nyák peteérés elõtt, közben és akár utána is lehet kicsivel- ez mindenkinél más és más, akár 3-4 napig is tarthat. A tested-ciklusod figyelésével önmagadhoz tudzs viszonyítani hónapról hónapra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!