Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges hogy a kormányunk, aminek (1 db)

Hogyan lehetséges az, hogy a kormányunk, (aminek példát kéne statuálnia a dolgozó emberek számára) simán képes arra, hogy az emberek szeme láttára bevallja, hogy 200Millió forintba kerül egy kormányzati weboldal elkészítése?

Ez számomra teljes abszurdum. Rendszergazda, és webdesigner vagyok, már lassan 5 éve.. Ezért TUDOM, hogy egy iszonyatosan biztonságos, iszonyatosan gyors, és eszméletlenül igényes komplett CMS rendszer elkészítése, és 1 évig való fenntartása NAGYON MAXIMUM 10millió forint.

Legjobb válasz: Úgy hogy birkák vagyunk. (Egyébként pedig FERPLÉJ BAZEG FEERPLÉJJJ!) Elnézést de erre a kérdésre nem létezik hasznos válasz. Nyilvánvaló hogy mindenki, még a kérdezõ is tudja, hogy hova tûnt az a plusz 190 milla. Természetesen zsebbe el. A korrupció pedig az amibõl engem mindig kihagynak a szemetek. Lehet, meg kéne hirdetnem, korrupt kelet-középeurópai kormánynak doboz gyufa 150m-ért eladó, számlát adok, 75-öt visszakapsz zsebbe. (alkudni lehet de csak fölfelé érdemes)

Úgy hogy birkák vagyunk. (Egyébként pedig FERPLÉJ BAZEG FEERPLÉJJJ!) Elnézést de erre a kérdésre nem létezik hasznos válasz. Nyilvánvaló hogy mindenki, még a kérdezõ is tudja, hogy hova tûnt az a plusz 190 milla. Természetesen zsebbe el. A korrupció pedig az amibõl engem mindig kihagynak a szemetek. Lehet, meg kéne hirdetnem, korrupt kelet-középeurópai kormánynak doboz gyufa 150m-ért eladó, számlát adok, 75-öt visszakapsz zsebbe. (alkudni lehet de csak fölfelé érdemes)
4. válaszolónak üzenném, illetve kérdezném hogy a dell/hp számítógépeket, kötelezõ szinten kinek az egyedüli cégétõl lehet megvenni? ugyancsak mutogathatnék a Microsoft termékekre. K. 'helikopteres' János barátunk ha jólhallottam egész jól él:P
kedves elsõ válaszoló! egyrészt amit írsz, az nem cáfol engem. A közbeszerzés akkor is így mûködik, ahogy leírtam. másrészt egy országban, ahol a gazdasági és politikai elit néhányezer ember összesen, annak kiderítése, hogy valaki valakinek a valakie úgyan biztosan felér egy orgazmussal számodra, de valójában egyáltalán nem meglepõ.
Szerintem már olyan mélyre süllyedtek a korrupció mocsarába, hogy már nem érdekli õket, ha le is buknak, csak ellopják amit lehet.
Zero tolareanciaaaah.Amúgy ezek bármit megtehetenek, az emberek meg birkák, mert hagyják.
A kérdező hozzászólása: Igen, tisztában vagyok vele, hogy hasznos válasz nem létezik. Igazából nem is a hasznos válaszra vágyok, hanem az emberek véleményére ezekrõl a dolgokról. Sõt. A legjobban azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik ezeknek a dolgoknak a tudatában mégis pártolják jelenlegi kormányunkat. Mert meg szeretném érteni, hogy hogyan alakulhat ki egy ilyen helyzet, és miért mûködik ez minden állami szervezetnél.
Sajnos ez a jelenlegi Mo-i helyzet, es nem nez ki ugy h lesz ennel jobb is. En egyszeruen megoldottam a helyzetet jobb elet remenyeben leleptem az orszagbol.. mond barki is barmit en nem szivattatom magam csak azert mert magyarnak szulettem. ez nem lenyeges.. ma mar masik orszagnak az allampolgara vagyok amire erdemes buszke lenni... nem egy korrupt allame ami lesajtolja az embereket meg azt is ami nincs.. tudod milyen elkepeszto visszalatogatni es megjobban latni a kulonbsegeket... szomoru a helyzet, nagyon szomoru...
ha jók az infóim akkor nem volt pályázat...ha lett volna akkor tuti hogy én elvállom akár 190ért is:p amugy örülök hogy nem én vagyok az egyedüli akinek szemetszúr, és léteznek még értelmes emberek:)
azért nem cáfol, mert egyrészrõl lényeges különbség van aközött, ha egy cégnek meg kell felelnie a közbeszerzési törvénynek (pl. adótartozás stb.), mint ha nem. Baromira nem mindegy, meg lehet-e csinálni azt, hogy gyorsan egy adott feladatra alapítok egy céget, bezsebelem a pénzt, aztán gyorsan becsõdölök, vagy nem. Az, hogy mindenki valakinek a valakie az abból következik, hogy kevesen vannak. Azon lehet ugyan elmélkedni, hogy ezt miért van így, de a kérdés szempontjából lényegtelen. (egyébként azt sem szabadna elfelejteni, hogy értelmes vállalkozó már csak azért sem pályázik állami megrendelésre, mert kevés megbízhatatlanabb partner van, mint az állambácsi) Ez a jelenlegi helyzet, a törvény xar volta miatt van. A korábbi meg azért mert nem volt törvény, az persze igaz, hogy az eredmény majdnem ugyanaz, csak az ok, ami utat enged a dolognak, az más. Egyébként gondolkodj el azon, hogy ha neked mondjuk új konyhaszekrény kellene és teszem azt van egy asztalos ismerõsõsöd, aki azt mondja, hogy ez biza mondjuk 300.000, - HUF, meg van a Kovács János asztalos, aki azt mondja, hogy ez 70.000, - bõl megvan, akkor mégis melyikükkel csináltatnád meg? Azzal akit ismersz, aki tudod hogyan dolgozik, akin tudod, hogy számon tudod kérni, vagy az ismeretlennel? Az összefonódás önmagában nem baj. Sõt. Hordozhat jót is.
A kérdező hozzászólása: Korrekt "vita" alakult itt ki, aminek örülök. Köszönöm a válaszolóknak a véleményeket. Elgondolkodtató.. A többség tisztában van azzal, hogy nagyvonalúan hogyan, és miért mûködik ez így ahogyan. A kérdés tulajdonképpen már csak az, hogy ez örökre így marad e.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik még olyan szervezet, amelyik hasonlóan "masírozik" és próbál a bűnözéssel szemben fellépni, mint régen a gárda?

12

Ti mit szólnátok ha ezt lehetne?

A híradóban halottam, hogy Franciaországban tüntetnek mert elvittek az országból egy roma lányt.

Nálunk lassan azért vannak tüntetések, mert itt vannak. Ha ennyire hiányzik nekik egy, akkor innen bőven lehetne kivinni többet is. Ha egy távozása ilyen megrázó volt sok ezer diáknak, hogy most képesek bohóckodni miatta, akkor mennyire nagyon örülnének ha menne pár százezer:)

Nem utolsó sorban a romák is jobban járnának, mert kint valószínűleg több pénz jár a semmittevésért mint nálunk.

Akárhogy nézem itt mindenki csak nyerne.

Mit szólnátok?

8

Magyarországon miért nincsenek ilyen polgármesterek?

http://www.youtube.com/watch?v=NA_KlHulZAU

Mint, ez a román polgármester.

Szembe mer menni az állammal, meg a románellenes jogvédőszervezetekkel.Látszik, hogy neki a környéken élő románok a legfontosabbak.
Ilyen kiállást nem sok magyar polgármestertől látni.

4

Kicsinálják Csányit a fideszesek?

http://hvg.hu/itthon/20131018_OTP_Trade_OTP_Bank_nyomozas_Cs..

1

Te jobban élsz, mint 4 éve?

18

Mi oka van bárkinek is még mindig az MSZP-re / Együtt 2014-re / DK-ra szavazni?

27

Egy demográfiailag hanyatló országban lehetséges jelentősebb gazdasági fejlődés?

Magyarországon a dolgozók száma 3,8 millióról 2050-re várhatóan 2,6 millióra csökken.
Ez valószínű jelentősen visszafogja a növekedést, mivel a szinten tartáshoz is a fejenkénti termelést 50%-kal kell növelni.

4

Ez meg milyen cikk már? Normálisak?

http://www.origo.hu/itthon/20110525-alanyi-jogon-adna-lakast..

7

Roma büszkeségnap Budapesten? Ez most komoly?

http://hvg.hu/itthon/20131018_Nem_felnek_a_szelsojobbosoktol..

Meg még vidékről is felbuszoztatják őket, ide.Gyönyörű.

A melegfelvonulás még úgy ahogy elmegy, de ez semmiképpen.

Gratulálok a Fidesznek, milyen jó, hogy "nemzeti".
Ilyen messze még az MSZP meg az SZDSZ sem ment.

Ennyire még senki sem gyalázta meg a fővárunkat , a 21. században.

8

Hogy alakult volna a magyar történelem, ha az 1919-ben hatalomra jutott kommunisták maradtak volna kormányon, és nincs Horthy?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!