Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges hogy a kormányunk, (12 db)

Jól érzem, hogy csak a nagyon jól keresõ emberek elõtt népszerû még a kormány? Emellett még az is lehetséges, hogy a társadalmi széthúzás jóval nagyobb mint az elmúlt kormány idején?

Pár perce a híradásokban bemondták, hogy még több szegény ember lesz az idei télen hajléktalan és több független hírportál megerõsíti, hogy jóval kisebb a vásárlóerõnk majdnem bármelyik szomszédos országénál. Ugyanakkor úgy veszem észre, hogy nagyon sok esetben itt a GYK-n a nehéz vagy már lassan az átlagember elszegényesedését leszólják. Az elõzõ kormány idején az emberek jóval szolidárisabbak voltak egymással ez annak köszönhetõ, hogy Gyurcsány miniszterelnök urat mindenki kollektív bûnösnek tartotta és ezáltal az a képzet alakult ki, hogy ha valaki panaszkodott akkor a nála tehetõsebb is Gyurcsány urat tartotta felelõsnek pedig akkor még nem is volt ekkora különbség szegényebb és jómódú között. Tehát a kérdésem tulajdonképpen az, hogy most miért szólják le jobban aki szegényebb mikor most jóval több embert érint és nem csak a kommunikáció és propaganda szintjén?

Legjobb válasz: nem, fõleg azoknál az embereknél népszerû a kormány, akik rettegnek a liberál szocialistáktól. 8 év szerintem tökéletesen okot ad a rettegésre! Semmit tevés és a kudarcok politikája volt az! ... Eladósították az unokáinkat, eladtak mindent amit szüleink felépítettek és sereghajtót csináltak belõlünk ... Lengyeleknél megtörtént a rendszerváltás ott nincs is gyakorlatilag baloldal, õket kell követni. Baloldali kormány eddig csak eladósítást, inflációt és privatizációt hozott.

nem, fõleg azoknál az embereknél népszerû a kormány, akik rettegnek a liberál szocialistáktól. 8 év szerintem tökéletesen okot ad a rettegésre! Semmit tevés és a kudarcok politikája volt az! ... Eladósították az unokáinkat, eladtak mindent amit szüleink felépítettek és sereghajtót csináltak belõlünk ... Lengyeleknél megtörtént a rendszerváltás ott nincs is gyakorlatilag baloldal, õket kell követni. Baloldali kormány eddig csak eladósítást, inflációt és privatizációt hozott.
Sajnos az átlagember koponyaszaggatóan ostoba. Erre jó példát szolgáltatsz te is, kérdezõ. A Fidesz nem képes megoldani az országunk gyenge gazdasági teljesítményének okaiként megnevezhetõ problémákat, sõt, egyetlen párt sem képes erre. Egyelõre viszont nekem az is elég, hogy nem adnak elvtelenül pénzt az ingyenélõ, léhûtõ bandának, mint az MSZP a 8 éve alatt. Az meg, hogy mondjuk én sokat keresek, ne befolyásolja már a te szavazatodat! Való igaz, nekünk, a pénzesebb embereknek most jobb anyagilag, mint "négy éve". A csóróbbaknak viszont nem lesz jobb, amíg az ország egésze fel nem zárkózik gazdaságilag a nagy nyugatiak szintjére. Ez azért van, mert a felzárkóztatás, a módos középosztály újbóli kiterjesztése nem politikai, hanem gazdasági kérdés volna leginkább.....
Az elsõ 48-as nem én voltam.
Nem nem jól érzed.. Én nem vagyok gazdag, de a családi adókedvezmény és a GYED extra jól jön.. Nem beszélve a többi nem anyagi kérdésrõl amivel egyetértek én is. A segélyért dolgozni kell, három csapás törvény, dohányzás tiltása munkahelyen, szórakozóhelyeken, IMF hitel visszafizetése, jegybanki alapkamat csökkentése, szerencsejáték visszaszorítása stb. stb...
A fidesz mindig is a gazdagok pártja volt. Az õ érdekeiket képviselik, minden törvénnyel, rendelettel õket segítik hogy még több pénzük legyen, a szegényeket meg sanyargatják.
"Való igaz, nekünk, a pénzesebb embereknek most jobb anyagilag, mint "négy éve"." Ha nem a szegényebbek kárára lennél gazdagabb, akkor nagyjából senkit sem érdekelne a pénzed! ;) "Emellett még az is lehetséges, hogy a társadalmi széthúzás jóval nagyobb mint az elmúlt kormány idején?" Azzal egészíteném ki, hogy Orbán nagyon szépen építette a gyûlöletre alapuló politikáját a választási veresége után. Aztán mint egy õrült, egyre jobban belegabalyodott. Tehát jól érzed, bár nem ma kezdõdött.
# 15 Miért szavazol a jobbikra? Tetszik az intellektus hiánya, meg az állandó mocskolódás, vagy mi?
Egyébként felesleges fejtegetni, meg tenyérjósolni, semmi értelme az ilyen kérdéseknek, mert rém egyszerû az egész: megvárom a jövõ tavaszt, és akkor majd látni fogom, hogy ki nyer, mennyivel, hogyan, hol. Ha pedig a jelenlegi realitást akarjuk tudni, ahhoz sem kell sokáig gondolkodni: fityesz lesz a kormánypárt, koalíció nélkül, de nem 2/3-dal, a maradék pártok közül bejut az mszp, a dk, a jobbik. Ja, az, hogy a jobbik 20% felett teljesít a vágyálom kategória, annyi hülye nincs az országban. Valószínû, hogy a múlt ciklusnál is gyengébben teljesítenek, mert nincsen már annyi kétségbeesett, befolyásolható ember sem, szerencsére, mint mszp-s kormányzás alatt.
Egy dolog biztos bármelyik országba, ahol a minimálbért adómentessé tették, ott jelentõsen nõt a szürke gazdaság és feltûnõen sokan lettek minimálbéres munkavállalók ... Akinek a bruttó fizetése 68 és 78 között van, az adómentes minimálbérnél biztos, hogy vissza fog menni 68-ra és majd kéz alatt fû alatt egyéb juttatásokban megkapja azt a 10-t ... Ennek semmi értelme nincs, igenis legyen a minimálbér is adóköteles!
Nemtudom és a Fideszre szavaztam, de nem gondoltam, hogy kolbászból lesz a kerítés aki azt gondolta az buta... Az országot a csõdtõl az IMF hitelével húzták ki egy gazdasági válság, plusz euró válság amit még mindig nem tudnak kezelni, plusz az EU is ránk szált már a Fidesz kormányzás elején, leminõsítettek az amcsik, túlzott deficiteljárást rögtön elindították bár 8 évig nem volt gond a hiányunk.. Az IMF hitel elsõ törlesztõrészletét a Fidesz kormányzásának elsõ évétõl idõzítették, forintot folyamatosan támadták. Ráadásul a saját baloldalunk futott Brüsszelbe alátenni a kormánynak folyamatosan.. Ilyen körülményeket az ember még el sem tudott képzelni elég volt az is ami addig volt.. Szerintem igen is nagy teljesítmény az is, hogy a hiányt tartják az IMF visszafizetve, az államadósság csökkent 3 év után némi növekedés is van plusz az adórendszer szerintem egész jó, még akkor is ha a minimálbéresek kevesebbet kapnak meg a éjszakai pótlékot se feledjük, mert általában a minimálbéren bejelentettek tényleg nem annyit keresnek a többi borítékba megy, illetve a legtöbb munkahely kompenzált is nálam és a páromnál is kompenzáltak.. A lényeg, hogy én a családi adókedvezményt mégis megérzem, és hogy nem dohányzom azt meg pláne megérezzük és mivel a gyerkõc mellé akarunk másikat a GYED extra is pont jól jön nekünk.. De ezt álmomban sem képzeltem volna, hogy ennyit el tudnak érni.. Szóval lehet kritizálni meg nézni, hogy miért nem vagyunk már a németek színvonalán, de reálisan most komolyan ki mit gondolt 4 év alatt mi lesz itt ilyen körülmények között??! Még négy év és utána már lehet pampogni.. Az már elég idõ hogy kiderûljön mi a helyzet, én még a kérharmadot is megadnám nekik, hogy arra se tudjanak hivatkozni... Egyébként nem gondolom, hogy kánaán lesz, de akkor már lehet látni, hogy stabil a növekedés, még ha egy százalékkal is évente, meg a bevezetett dolgokat nem vonják vissza az adórendszert nem piszkálgatják a hiány nem szál el, a beruházások beindulnak még ha állami beruházások is vannak köztük mint a híres stadion dolog ami azért jól jön az építõiparban dolgozó sóderlapátolónak.. Én Fidesz a jobbik nekem radikális szerintem ahogy nyernének egy amerikai-izraeli kettõs állampolgár mesterlövész kilõné Vonát a következõ napon, tehát nem sokra mennénk vele.. LMP szimpi úgy tûnik van némi gerincük, de aztán az összes többi egy idióta, koncon marakodó, rablóbanda.
*16% szja
# 7 Mégis mi az, hogy én gazdagabb vagyok a csórók kárára? Egységes, 19%-os szja van érvényben. A termékekre is egyforma adót fizetünk. Ja, hogy arra gondolsz, hogy most már nem fizetek több adót, mint te, amibõl az elõzõ kormány szépen visszaosztott a tróger munkakerülõknek? Hát, nagyon nem sajnállak!
Nekem vannak ismerõseim, akik fityisz-zombik és nem túlságosan gazdagok. Ezek egész egyszerûen ilyen primitív, agyatlan lények, de más pártban is bõven ott vannak, nyugodt lehetsz. Vagyis éppen nem, nem lehetsz nyugodt miattuk. :(
Frappáns kérdés... Mi példánkból kiindulva.. Párom 6× többet keres az átlagnál és hatalmas Fidesz fan.. Nekem negyede a fizetésem és a Jobbikra szavazok. Lehet hülyeségnek tûnik, de szerintem teljes igaz...
Én baloldali alternatívaként az lmp vagy ángyán pártját támogatnám .. Vagy jöhetnek újak is, de akik összefogásról és egyetlen demokratikus erõrõl beszélnek, azok csak a hatalmat akarják megszerezni ... Még az okt. 23 demonstráción se tudtak megegyezni, akkor mi történne velük egy esetleges kormányban? Igaz eddig se volt ezzel, m gond a legkisebbik 5% kormánypárt irányította az országot, valahányszor megszavaztuk az mszp-t! Ez nekem mindig is fura volt.
A kérdező hozzászólása: Nem is gondoltam volna, hogy szándékosan akarták elveszíteni. Pedig ha logikusan nézzük, mszp-s önkormányzatokkal nem lett volna ekkora eladósodottság és ha hanganyag nem kerül ki az mszp nem is bukott volna ilyen mértékben.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy az utolsó hozzászóló is így látja a dolgokat. 2006-os legyen forradalom mert abban egyetértés van bárhol olvasom, bár én nem feltétlenül értek ezzel egyet, hogy a társadalom részérõl forradalom volt. Azonban biztosan nem volt egészen véletlen pont akkor és mintha szinte idõzítve lett volna.
Azért szavazok a Jobbikra, mert õk még nem rabolták széjjel az országot :)

Lehetséges, hogy a pc kormányom nem kompatibilis a gépemmel?

Legjobb válasz: Lehetséges, de nem valószínû. Esetleg ha a kormány nem USB -re, hanem még Game/MIDI portra csatlakozik. Több infót !

Lehetséges, de nem valószínû. Esetleg ha a kormány nem USB -re, hanem még Game/MIDI portra csatlakozik. Több infót !
A kérdező hozzászólása: USB-s de nem akarja befogadni pedig driver meg minden fent van. Esetleg op rendszer vagy vidikártya vagy vmi? /win7 64×/
Mi a kormány márkája/típusa?
A kérdező hozzászólása: Logic3 Topdrive GT.
Lehet a mellékelt CD -n nincsenek fent a Windows 7 driverek. Szedd le a hivatalos honlapról: http://www.logic3.com/topdrive-gt-3-in-1.html
A kérdező hozzászólása: Innen szedtem le. Sztem visszaviszem. : )
Ilyenkor a játékvezérlõknél sem szerepel? Írd be a start menü keresõmezejébe: joy.cpl Nyomj entert.

Hogyan lehetséges az, hogy a kormányunk, (aminek példát kéne statuálnia a dolgozó emberek számára) simán képes arra, hogy az emberek szeme láttára bevallja, hogy 200Millió forintba kerül egy kormányzati weboldal elkészítése?

Ez számomra teljes abszurdum. Rendszergazda, és webdesigner vagyok, már lassan 5 éve.. Ezért TUDOM, hogy egy iszonyatosan biztonságos, iszonyatosan gyors, és eszméletlenül igényes komplett CMS rendszer elkészítése, és 1 évig való fenntartása NAGYON MAXIMUM 10millió forint.

Legjobb válasz: Úgy hogy birkák vagyunk. (Egyébként pedig FERPLÉJ BAZEG FEERPLÉJJJ!) Elnézést de erre a kérdésre nem létezik hasznos válasz. Nyilvánvaló hogy mindenki, még a kérdezõ is tudja, hogy hova tûnt az a plusz 190 milla. Természetesen zsebbe el. A korrupció pedig az amibõl engem mindig kihagynak a szemetek. Lehet, meg kéne hirdetnem, korrupt kelet-középeurópai kormánynak doboz gyufa 150m-ért eladó, számlát adok, 75-öt visszakapsz zsebbe. (alkudni lehet de csak fölfelé érdemes)

Úgy hogy birkák vagyunk. (Egyébként pedig FERPLÉJ BAZEG FEERPLÉJJJ!) Elnézést de erre a kérdésre nem létezik hasznos válasz. Nyilvánvaló hogy mindenki, még a kérdezõ is tudja, hogy hova tûnt az a plusz 190 milla. Természetesen zsebbe el. A korrupció pedig az amibõl engem mindig kihagynak a szemetek. Lehet, meg kéne hirdetnem, korrupt kelet-középeurópai kormánynak doboz gyufa 150m-ért eladó, számlát adok, 75-öt visszakapsz zsebbe. (alkudni lehet de csak fölfelé érdemes)
4. válaszolónak üzenném, illetve kérdezném hogy a dell/hp számítógépeket, kötelezõ szinten kinek az egyedüli cégétõl lehet megvenni? ugyancsak mutogathatnék a Microsoft termékekre. K. 'helikopteres' János barátunk ha jólhallottam egész jól él:P
kedves elsõ válaszoló! egyrészt amit írsz, az nem cáfol engem. A közbeszerzés akkor is így mûködik, ahogy leírtam. másrészt egy országban, ahol a gazdasági és politikai elit néhányezer ember összesen, annak kiderítése, hogy valaki valakinek a valakie úgyan biztosan felér egy orgazmussal számodra, de valójában egyáltalán nem meglepõ.
Szerintem már olyan mélyre süllyedtek a korrupció mocsarába, hogy már nem érdekli õket, ha le is buknak, csak ellopják amit lehet.
Zero tolareanciaaaah.Amúgy ezek bármit megtehetenek, az emberek meg birkák, mert hagyják.
A kérdező hozzászólása: Igen, tisztában vagyok vele, hogy hasznos válasz nem létezik. Igazából nem is a hasznos válaszra vágyok, hanem az emberek véleményére ezekrõl a dolgokról. Sõt. A legjobban azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik ezeknek a dolgoknak a tudatában mégis pártolják jelenlegi kormányunkat. Mert meg szeretném érteni, hogy hogyan alakulhat ki egy ilyen helyzet, és miért mûködik ez minden állami szervezetnél.
Sajnos ez a jelenlegi Mo-i helyzet, es nem nez ki ugy h lesz ennel jobb is. En egyszeruen megoldottam a helyzetet jobb elet remenyeben leleptem az orszagbol.. mond barki is barmit en nem szivattatom magam csak azert mert magyarnak szulettem. ez nem lenyeges.. ma mar masik orszagnak az allampolgara vagyok amire erdemes buszke lenni... nem egy korrupt allame ami lesajtolja az embereket meg azt is ami nincs.. tudod milyen elkepeszto visszalatogatni es megjobban latni a kulonbsegeket... szomoru a helyzet, nagyon szomoru...
ha jók az infóim akkor nem volt pályázat...ha lett volna akkor tuti hogy én elvállom akár 190ért is:p amugy örülök hogy nem én vagyok az egyedüli akinek szemetszúr, és léteznek még értelmes emberek:)
azért nem cáfol, mert egyrészrõl lényeges különbség van aközött, ha egy cégnek meg kell felelnie a közbeszerzési törvénynek (pl. adótartozás stb.), mint ha nem. Baromira nem mindegy, meg lehet-e csinálni azt, hogy gyorsan egy adott feladatra alapítok egy céget, bezsebelem a pénzt, aztán gyorsan becsõdölök, vagy nem. Az, hogy mindenki valakinek a valakie az abból következik, hogy kevesen vannak. Azon lehet ugyan elmélkedni, hogy ezt miért van így, de a kérdés szempontjából lényegtelen. (egyébként azt sem szabadna elfelejteni, hogy értelmes vállalkozó már csak azért sem pályázik állami megrendelésre, mert kevés megbízhatatlanabb partner van, mint az állambácsi) Ez a jelenlegi helyzet, a törvény xar volta miatt van. A korábbi meg azért mert nem volt törvény, az persze igaz, hogy az eredmény majdnem ugyanaz, csak az ok, ami utat enged a dolognak, az más. Egyébként gondolkodj el azon, hogy ha neked mondjuk új konyhaszekrény kellene és teszem azt van egy asztalos ismerõsõsöd, aki azt mondja, hogy ez biza mondjuk 300.000, - HUF, meg van a Kovács János asztalos, aki azt mondja, hogy ez 70.000, - bõl megvan, akkor mégis melyikükkel csináltatnád meg? Azzal akit ismersz, aki tudod hogyan dolgozik, akin tudod, hogy számon tudod kérni, vagy az ismeretlennel? Az összefonódás önmagában nem baj. Sõt. Hordozhat jót is.
A kérdező hozzászólása: Korrekt "vita" alakult itt ki, aminek örülök. Köszönöm a válaszolóknak a véleményeket. Elgondolkodtató.. A többség tisztában van azzal, hogy nagyvonalúan hogyan, és miért mûködik ez így ahogyan. A kérdés tulajdonképpen már csak az, hogy ez örökre így marad e.

Lehetséges hogy az USA és az Izraeli kormány a szíriai háborút is csak generálni, manipulálni akarja?

Mintha hatalomvágyat szimatolnék az amcsiknál és a zsidóknál.Az iraki háborút is csak generálták.És a szíriai háború kirobbantásának sincsenek komoly okai...

Legjobb válasz: Hát igen. Szerintem nem vitás, hogy kiknek lenne érdeke, ha megdöntik a kormányt. Szerintem Assad sem annyira hülye, hogy maga alatt vágja a fát, mivel napi 24órában figyeli a világ, és az ensz bt (betéti társaság:) hogy mikor talál olyan okot ami feljogosítja a beavatkozásra. És hogy kinek állhat érdekében a beavatkozás, pl: 1. A lázadóknak, mivel így csak hátra kellene dõlniük, és kévézni a harcok végéig. 2. Izraelnek, mivel nem éppen baráti kapcsolatot ápol a jelenlegi vezetéssel, és Irán szövetségese. 3. Amerikának, mivel jó ideje tartja és növeli befolyását a Közel-Keleten, és gondolom neki is jobb a kiszámítható nyersolaj kereskedelem, valamint neki az az érdeke, mint Izraelnek. És nem mellékesen, ha megindul az Irán elleni háború, egy veszélyforrással kevesebb. Az Iraki háború elõtt is azt hangoztatták, hogy nekik bizonyítékaik vannak, aztán mikor a bizonyítékaikat kellett volna megtalálni, akkor már azzal érveltek, hogy a demokrácia milyen jó a népnek....

Hát igen. Szerintem nem vitás, hogy kiknek lenne érdeke, ha megdöntik a kormányt. Szerintem Assad sem annyira hülye, hogy maga alatt vágja a fát, mivel napi 24órában figyeli a világ, és az ensz bt (betéti társaság:) hogy mikor talál olyan okot ami feljogosítja a beavatkozásra. És hogy kinek állhat érdekében a beavatkozás, pl: 1. A lázadóknak, mivel így csak hátra kellene dõlniük, és kévézni a harcok végéig. 2. Izraelnek, mivel nem éppen baráti kapcsolatot ápol a jelenlegi vezetéssel, és Irán szövetségese. 3. Amerikának, mivel jó ideje tartja és növeli befolyását a Közel-Keleten, és gondolom neki is jobb a kiszámítható nyersolaj kereskedelem, valamint neki az az érdeke, mint Izraelnek. És nem mellékesen, ha megindul az Irán elleni háború, egy veszélyforrással kevesebb. Az Iraki háború elõtt is azt hangoztatták, hogy nekik bizonyítékaik vannak, aztán mikor a bizonyítékaikat kellett volna megtalálni, akkor már azzal érveltek, hogy a demokrácia milyen jó a népnek....
Dehogy generálja! Szíriába be kell avatkozni, nem mehet ez így tovább, hogy vegyifegyverek és polgárháború!
Mintha hatalomvágyat szimatolnék Mintha, provokatív, hülyeséget szimatolnék. Már-már beteges képzelgést!Minden nép, nemzet békés, véletlen se akarnának háborúzni. Csak az amcsik meg a zsidók manipulálnak, szerinted. Keresd fel orvosod-gyógyszerészed.
Kiegészitve a 4. pontban leírt véleményemet: Nem bizonyított, hogy a kormányerõk használták a vegyifegyvert. Ellene szól, hogy jelenleg Asszad áll gyõzelemre. Nagy marha lenne, ha pont akkor vetne be vegyifegyvert amikor ott vannak az ellenõrök, mellesleg engedélyt adott arra hogy azok tanulmányozzák a helyszínt. (Külön érdekesség, hogy rálõttek a vegyitámadás helyszíne felé utazó ENSZ ellenõrökre -meglepõ módon a felkelõk által ellenõrzött zónában). Szóval ez a vegyifegyver ügy még okozhat meglepetést.
Szíriában nincs annyi olaj, mint Líbiában vagy Irakban (vagy mint Afganisztánban lítium, réz és arany), ezért nem mentek még oda. Másrészt nem akarják az oroszokkal és a Kínaiakkal összerúgni a port. Szerintem egy invázióra semmi esély, fõleg mert a németek megint ki akarnak maradni belõle, minden költség az amiké, meg a briteké lenne. Pénz meg nincs. A hatalomvágynak ehhez
Azért ez nem ennyire egyszerû. Az USA a szeptember 11-ei terrortámadások óta figyel arra, hogy minél kevesebb helyen juthassanak vezetõ szerephez a radikálisok. Minthogy Assad rendszere elõbb vagy utóbb kimúlik, külsõ beavatkozás nélkül majdnem biztos, hogy a radikális iszlamisták ragadják majd magukhoz a hatalmat. Ennek nehéz megjósolni a következményeit, de az USA ezt nem szeretné megkockáztatni. Ami most megy, az a közvélemény puhítása; megágyazás a fegyveres beavatkozásnak.
nem látsz tovább az orrodnál! A válasz: igen, hatalomvágyról van szó. Akkor az oroszok miért vannak ott. Most volt a hírekbe, hogy küldenek tengerészeket, hadi hajókat, hogy erõsítsék a katonai hatalmat. Akkor te milyen felvilágosult, sötétség vagy?
Drága 21-es nem tudom te milyen oldalakon olvasol vagy hol nézed a híreket de 2-3napja az oroszok azt nyilatkozták hogy ha az USA megtámadja szíriát NEM FOG beleavatkozni....vagyis ebbõl leszûrheted az oroszok nem akarnak háborúzni az USA-val mivel nem jönnénnek ki belõle jól..ez nekik csak üzlet aminek nemsokára vége...
Nyilván küldenek hadihajókat mivel "ott kell" lenni a nagy pillanatban..nem hagyhatja mgára szíriát de nem tehet semmit.. tehát csak ottvan..egyébként meg a zsidózásra annyit hogy az -Arab Liga- akik kb 30 évig harcoltak a zsidókkal(izraellel) az USA-t támogatják és meg akarják dönteni assad uralmát..aki nem hiszi olvasson utána.. (ne ilyen hidfõ.hu féle sz*ron ) hanem ahol tényeket közölnek
Tavalyi adat: USA katonai költségvetése: 396.1 milliárd dollár Usa haderõ létszáma (mindenki hivatásos)1.414.000 fõ USA nemzeti összterméke: 69.899.225 milliárd USD Oroszország katonai költségvetése: 60 milliárd dollár Oroszország hadseregének létszáma:1.037.000 fõ (nem tom mennyi a sorkatona). Oroszország nemzeti összterméke:1.850.401 dollár. Röviden: az USA többet fordít katonai kiadásra mint az oroszok éves össztermékének ötszöröse. Ezek után szerintetek a z oroszok a szájkaratén kívül mernek komoly ellenlépést tenni?
Bocsánat: pontosítanom kell: USA nemzeti jövedelme:15.075.079 milliárd dollár, a világ jövedelméne 25%-a
#15. A #3-as valóban nem pontosan figyelte meg a valóságot. De miért is kell emiatt legügyézni? Úgy gondolod, hogy ezáltal már tudni fogja a helyes választ? És tudod te mi az, hogy csicskás? Szerintem árnyaltabb fogalmazással jobban kifejezhetõ a lényeg.
Németországban most lesznek a választások, amíg az le nem megy, senki nem fogja ott felvállalni a háborút. Ezért is valószínû, hogy az invázióval megvárják a választások végét.
Szíria gazdasági és politikai szempontból jelentéktelen. Ha a rezsim bukik, az ott élõ különbözõ vallási és nemzetiségi kisebbségek egymásnak esnek és mészárolnák egymást. Megjegyzem, már most is ezt teszik. A lázadók egymást is ölik.) Az USA és a nyugati államoknak az ideológia miatt - mármint, hogy a jelenlegi vezetõ egy diktátor, meg nem demokratikus, meg gyilkos, meg bla..bla...bla - folyamatosan bírálniuk kell. Azonban a valós érdekük az, hogy maradjon a rendszer. A jelenlegi hatalom rendet tartott a maga módján. Izrael tudta, hogy ki az ellensége, az USA szintén ki tudta számítani a lépéseit. Most sz..rban vannak mert az ellenzékben nincs olyan ember akit mindenki elfogad és tárgyalóképes (több mint 20 fegyveres csoport van, akik nem ismerik el egymást). Jelenleg a legszervezettebb és képzettebbek az AL-KAIDA- hoz köthetõ csoportok. Igy k..va nagy az esélye egy újabb Iraknak, vagy Afganisztánnak.
Sok vonatkozásban egyetértek a #4 véleménnyel. A szíriai háborút nem kell generálni, van. Létrejött a vallási türelmetlenségbõl, belsõ hatalomvágyból, az arab példákból (most van esély hatalomváltásra). A többiek csak ízlésük és érdekeik szerint mondják a magukét, de valós lépést csak olyan ok miatt lépnek, ami politikai hozzáállástól függetlenül elfogadhatatlan. Ilyen lehet a harci gáz, idegméreg. De azt bizonyítani kell. Persze mindenki szeretné, ha az õ befolyása érvényesülne, de ez ok nélkül nem könnyû. Bush-féle ostobaságot az USA sem követ el még egyszer, és a többi is tanult belõle.
vetne be vegyifegyvert amikor ott vannak az ellenõrök, Te vagy félre tájékozott vagy, vagy nem érted a híreket. Napokig be sem engedte az ellenõröket. Kína meg az Oroszok leszavazták, hogy egyáltalán oda menjenek.
de végül bengedte õket... most viszont úgy tûnik, hogy valóban Asszad vlt a hunyó. Állítólag az amik lehallgattak egy beszélgetést, amiben egy hisztérikus kormányhivatalnok leba...szt egy magasrangú katonát, hogy engedély nélkül használt vegyifegyvert. Szóval visszavonva korábbi kételyeimet, most kijelenthetõ, ha nem is Asszad, de az egyik túlbuzgó tábornok parancsot adott vegyifegyver használatra.
a 10.kommentelõnek. az elsõben igazad van: A lázadók érdeke a beavatkozás, mivel vesztésre állnak. Izraelnek nem érdeke: egy kiszámítható ellenség helyett kapna húszat. USA-nak szintén. kapna egy rakás kiszámíthatatlan vallási fanatikust. Szíria olaja pedig jelentéktelen.
"a 10.kommentelõnek. az elsõben igazad van: A lázadók érdeke a beavatkozás, mivel vesztésre állnak. Izraelnek nem érdeke: egy kiszámítható ellenség helyett kapna húszat. USA-nak szintén. kapna egy rakás kiszámíthatatlan vallási fanatikust. Szíria olaja pedig jelentéktelen." Mert miért kapna Izrael húsz ellenséget? Úgy is egy báb elnököt raknának a helyére, mivel besegítettek... Egyébként is. Izraelnek hivatalosan semmi köze nincs az eddigiekhez. Szóval úgy is vehetjük, hogy ugyanannyi ellensége lesz mint eddig. Amerika miért is kapna egy rakás vallási fanatikust? Ha kapna is, bár ez kivitelezhetetlen mivel Amerika egy más kontinens, és mindent ellenõriznek, még az õslakos amerikaikat is stb.... nagy ívben le sza.ja. Az olajjal kapcsolatban egy info:http://www.hidfo.net/2013/05/02/sziriai-olajmezok
Miért kapna izrael 20 ellenséget? Azért mert szíriában nincs meghatározó erõ a lázadók között. Viszont a legtöbb alaphangon utálja izraelt. A kormánt meg lehetett figyelni, a hadsereg szépen ült a laktanyájában kiszámíthatóan ténykedett. Most viszont lesz egy rakás fanatikus, akik egymástól függetlenül követhetnek el támadásokat izrael ellen. (úgy ahogy a palesztinok) csak a palesztinok felé már megvan a megfelelõ hírszerzõ hálózat, aki többé-kevésbé ismeri õket. Az új szír csoportok viszont ismeretlenek számukra. Amerikával kapcsolatban pedig: A bábkormányokba õk már belebuktak néhányszor. Menekülnének irakból is csak hát ... Egyébként pedig ha annyira kellene nekik az olaj Asszadot is simán meg tudnák venni, , , ahogy mindenki mást.
Kedves hármas! Te olyan sötét vagy mint az éjszaka, a gügye naivitásod miatt nem látsz tovább az orrodnál! A válasz: igen, hatalomvágyról van szó. Szíria Iránnal szoros gazdasági-politikai kapcsolatokat ápol, Irán pedig a zsidók és a jenkik ellensége. Izraelnek itt a lehetõsége hogy kiüsse Szíriát, Irán egyik szövetségesét. Amerika meg a zsidók csicskása, csak ezért megy bele a játékba. Akinek van esze az látja az összefüggést. De ha nem lenne Izrael csicskása akkor is beavatkozna lásd: I., II. Világháború, Korea, Vietnám, Afganisztán, Öbölháború, Irak, Jugoszlávia és még sorolhatnánk. Ez az USA. Egy ócska, erkölcs nélküli, provokatív, kultúrálatlan parazita állam amely ha az érdeke úgy kívánja romba dönt virágzó országokat, vagy beavatkozik annak belügyeibe. És mindezt a "szabadság" és a "demokrácia" jelszavai alatt. Egy terrorállam, amelyet a világ szinte minden pontján gyûlölnek.
A zsidóknak a háborúból van a legnagyobb hasznuk. Valószínüleg mind a 2 felet õk látják el.

Hogyan lehetséges az, hogy egy XXI. századi európai, demokratikus államban százvalahány ember összeül és a választópolgárok kizárásával, a saját köreiből kormányt és kormányfőt választ?

Legjobb válasz: A kormányfõ megteheti, hogy kiválasztja a kormány tagjait, ha jóvá hagyja õket a köztársasági elnök. Mihez kell választás, ha nem lesz újra szavazás? A pártot választották meg 4 évre, nem a kormányfõt.

A kormányfõ megteheti, hogy kiválasztja a kormány tagjait, ha jóvá hagyja õket a köztársasági elnök. Mihez kell választás, ha nem lesz újra szavazás? A pártot választották meg 4 évre, nem a kormányfõt.
Nem igazán újat választanak, hanem javasolnak valakit a régi helyett, akiben már nem bíznak tovább. Az, hogy ezt egy színjáték elõzi meg (megtalálni a megfelelõt címmel), az más kérdés. Amúgy tökmindegy, hogy Gyurcsány vagy Bajnai. Ha nem mond le Gyurcsány, akkor marad õ, és nincs új helyette. Az se lenne jobb. Csak épp kultúrált helyen nem konstruktív bizalmatlanságival "mond le" egy miniszterelnök, hanem simán csak lemond. valószinûleg azok, akik megválasztották õt, nem csak benne csalódtak, hanem az egész pártjában. Ilyen szempontból az ország lakossága felõl a bizalmatlanság továbbra is fennáll.
Kizárásról abban az esetben lenne szó, ha az esedékes választások helyett döntene pár száz ember.Jelenleg(ha tetszik, ha nem)a törvényesen megválasztott kormányfõ lemondott, jelõltek helyette mást, neki pedig jogában áll személycseréket eszközölni.Lényegében lecserélõdhet az egész kabinet teljesen tõrvényesen.
Ez a megoldás törvényes, alkotmányos, de sajnos nagyon nem demokratikus. A gond, hogy mikor az emberek nagy része elfordul a kormánytól, választást akar, akkor egy igazi demokráciában nem lehet mindenféle kiskapukkal hatalmon maradni. Sajnos nem teljesen jó a jogrendszerünk, ezért lehet ezt megtenni. Ill. jó csak a politikusaink egy része nem tiszteli a demokráciát ergo a népet, a nép akaratát.
Érdekes, a cseheknél is hasonló a felállás, ott is van alkotmány. Mégis: lemondott a kormány, kiírták az elõre hozott választásokat, és csak idén nyárig neveztek ki egy szakértõi kormányt. Nem okoskodtak, hogy így meg úgy, hanem cselekedtek, ésszerûen. Lehet, hogy nekünk több a Nobel-díjasunk, de nekik több az iparvállalatuk és a gyakorlati érzékük. Mellesleg GDP-t nem a Nobel-díjasok termelnek (legalábbis nálunk biztosan nem).
elõttem szólóval egyetértek de: jelen alkotmány csak számozását illetõen sztálinista amúgy teljesen át lett írva egy mondat sincs benne, mely korábbival azonos lenne ettõl függetlenül siralmas ami zajlik és tényleg: közérdek, közjó - hol vagyunk már ettõl zsebdagasztás és pártfegyelem - gyõzzön a jobbik
ezt irja elõ az alkotmány ami a törvények csúcsán helyezkedik el (alaptörvény) az összes európai demokratikus jogállamban így van onnan vették át 1990-ben a jogalkotók lehet hogy alkotmányellenes az alkotmány??????

Lehetséges, hogy a nem-szervó kormány miatt nem tudok már olyan ügyesen parkolni?

Nem túl régi a jogsim,de amikor tanuló voltam már az elején mondta az oktató,hogy a parkolással nem lesz gond.Így is volt ügyesen parkoltam mindegyik helyzetben,sosem okozott nagyobb nehézséget,persze volt azért kivétel.Az kormány szervós volt,könnyű volt tekerni.A sajátunkban nem szervós a kormány,kell hozzá erő,így szerintem lassabban is megy az egész.Észrevettem,hogy minden parkolást korrigálnom kell,szegély mellé pedig már nem is próbálkozom.Már azt is elfelejtettem hogy mondta az oktató,mikor kell rászedni(konkrétan)De szomorú vagyok miért lettem ilyen béna?Lehet hogy a kormány miatt,vagy csak áltatom magam ezzel?

Legjobb válasz: Szervó nélküli autót tényleg nehezebb irányítani.Az egész kezelése nehézkesebb.Egyszer vezettek ilyen autót , maga a váltó is olyan furcsa volt szó szerint tuszkolni kellett.

Szervó nélküli autót tényleg nehezebb irányítani.Az egész kezelése nehézkesebb.Egyszer vezettek ilyen autót , maga a váltó is olyan furcsa volt szó szerint tuszkolni kellett.
Az a trükk, hogy gurulás közben kell tekerni a kormányt. Álló helyzetben szervós autót kormányt sem tekerünk. Gyakorold. Lassú gurulás közben szépen lehet tekerni a szervó nélküli kormányt is.
Inkább még nem szoktad meg az autó mozgását.
Így van, elvileg semmilyen kormányt nem tekergetünk álló helyzetben. Sem a szervónak, sem a kormányszerkezetnek, sem a guminak nem jó. Persze néha nincs mit tenni... Mindenesetre szervó nélküli kocsinál neked is könnyebség, ha csak mozgás közven tekered a volánt. Nem tudok mást mondani: gyakorolj sokat, lehetõleg kisforgalmú helyen. Akár pár kartondobozt is összehordhatsz, így bátrabban gyakorolhatsz, nem a szomszéd verdáját töröd rommá, ha valamit elszámolsz.

Lehetséges, hogy a kormány miatt lefagy a gépem?

Van egy Genius kormányom, és pár játéknál lefagy, néhányat tovább bír néhányat meg pár percig, és eddig nem tudtam miért. Most kipróbáltam billenty?zettel menni, és jó volt, aztán bekapcsoltam a kormány és nemsokára le is fagyott.

Legjobb válasz: azt hittem orbánékat okolod majd :DDD szerintem vidd vissza és cseréltesd ki.

azt hittem orbánékat okolod majd :DDD szerintem vidd vissza és cseréltesd ki.
hát igen igen itt kormányváltásra lesz szükség..:D

Lehetséges? ! Most hallottam, hogy állítólag a kormány rövid időn belül be fogja fagyasztani a bankbetéteket.

Hallottátok ti is? Vélemény? Van ok a pánikra?

Legjobb válasz: A rádióban délelõtt azt mondták, hogy NEM fogják!!!

A rádióban délelõtt azt mondták, hogy NEM fogják!!!
Rémhír. Amúgy meg az OBA 13 millió forintig garanciát vállal a bnkbetétekre, a kormány meg az efölötti részekre, tehát a pénzed nem veszhet el.
Ez baromság! Ja és ha majd mindenki kiveszi a betétét akkor lesz csak igazán nagy a baj, akkor jön a bankcsõd, én nem aggódnék ennyire, hagyd csak ben t a betétedet. (Nekem is van és nem kapkodom kifelé)
Keresem a szavakat e témakörben. Egyelõre nem találok megfelelõ jelzõt az ötletre.
Legyen bármely betéteben is elhelyezve a pénzed, az a TE saját tulajdonod.Azért Te megdolgoztál, vagy jogos jussod része. És nem az állam rendelkezik vele.Na neee...ez a hõmérõ most rossz helyre lenne bedugva.
Hallottuk, és szerintem ezért utáljuk sokan ezt az egész banki rendszert. Ebben a témában se az újságnak, se a rádiónak nem muszáj hinni. Bármelyik hazudhat, aztán csak széttárja a karját, hogy jah kérem, mi csak azt írjuk amit hallunk... vagy amiért fizetnek, hogy írjuk. Te döntesz. Én a helyedben a nagyobbik felét kivenném, biztos, ami biztos alapon. Ha ezt elég sokan megteszik, kiderülhet a nagy furmányosság, hogy a bankok a betéteik kifizetésének kb. 10%-ára hagynak csak fedezetet. Vagyis a sok kintlevõségük miatt nem tudnák mindenkinek azonnal kifizetni ami jár. Béke
Szerintem is a pánikkeltõk hozzák a bajt a bankokra. Természetes, hogy nem a páncélban tartják a pénzt, hanem hiteleket folyósítanak. Ez a dolguk.
A bank nem tartja az összes berakott betétet a páncélszekrényben, berollnizva. Persze, hogy nem tudna mindenkinek mindent azonnal visszafizetni, hiszen a bankrendszer lényege épp az, hogy a teáltalad berakott pénzt adja ki másnak mint hitelt. A hitelre nagyobb kamatot kér, mint amit neked a betét után kifizet, a különbözet a bank mûködési költsége és a haszna. Egy bankot a legbiztosabban úgy lehet bedönteni, hogy MINDENKI azonnal ki akarja venni a pénzét. Postabank-pánik, rémlik?

Lehetséges-e, hogy a jövõben valamelyik skandináv államban egy náci párthoz hasonló csoport kerül kormányra és mérsékeltebb formában ugyan, de újra nemzetiszocializmust vezet be?

Van egy ismerõsöm, aki félig norvég (apja az), jelenleg Magyarországon él a szüleivel és két testvérével, de haza akarnak költözni Norvégiába az apja családjához. Tegnap este voltunk szórakozni és arról vizionált nekem, hogy Norvégia hamarosan felébred és a norvégok kiállnak magukért, kirakják a nem európai bevándorlókat, aztán az egész országban rend és béke lesz, ahogy annak lennie kell és reméli, hogy én is vele tartok majd. Azt is mondta, hogy Svédországban és Finnországban is lehet számítani ilyesmire és hogy egyesülni fog a 3 állam. Mennyi erre az esély?

Legjobb válasz: Ez kb olyan vizionálás, mint amit itt a gyakorikérdéseken a tizenévesek napi rendszerességgel írnak. Nevesül, hogy Magyarország felemelkedik, világhatalom lesz, meg a víz, meg polgárháború meg még fene tudja mi. Fiatalkori bolondságok. Azt meg felejtsük el, hogy a nyugati nacionalisták különbséget tesznek európai és nem európai bevándorló között. Ez nem igaz, és ha ezt is mondta ez az ismerõs, csak udvariasságból mondta, vagy pont azért, mert õ is csak félig norvég, maga ellen meg csak nem beszél. Szóval nekik egy kelet-európai fikarcnyival sem jobb, mint egy afrikai vagy akárki.

Ez kb olyan vizionálás, mint amit itt a gyakorikérdéseken a tizenévesek napi rendszerességgel írnak. Nevesül, hogy Magyarország felemelkedik, világhatalom lesz, meg a víz, meg polgárháború meg még fene tudja mi. Fiatalkori bolondságok. Azt meg felejtsük el, hogy a nyugati nacionalisták különbséget tesznek európai és nem európai bevándorló között. Ez nem igaz, és ha ezt is mondta ez az ismerõs, csak udvariasságból mondta, vagy pont azért, mert õ is csak félig norvég, maga ellen meg csak nem beszél. Szóval nekik egy kelet-európai fikarcnyival sem jobb, mint egy afrikai vagy akárki.
Norvégiában nem gyenge bevándorlóellenes párt, de õk közel nem nácik. Egy sima párt, akik a bevándorló kérdést meg a multikultit leszámítva épp úgy liberálisok, mint a többi...
semennyi.
Ez hát.. butaság hogy finoman fogalmazzak. Ez nem a 19. század. Kicsit kulturáltabbak az emberek sokkal több dolgot kell számításba venni mint hogy ilyenek legyenek. A bevándorlás szabályozása elõször is az államon múlik. De konkrét törvényt nem hozhatnak. Viszont pl: Norvégiában a turisták miatt magasak az árak. Ez igaz ilyeneket lehet csinálni de lázadás? Erõsen kétlem. De a bevándorlás szabályozása nagyonis aktuális ugyanis angliában és kanadában is ez megy. Sõt az olaszoktól és franciáktól is kitiltottak rengeteg embert. Ez lehetséges de csak jogi úton államilag támogatva.
Svédországban a Sverigedemokraterna párt beceneve a názi párt. Eléggé bevándorló ellenesek. Nagyon sok svéd nem szereti a bevándolrókat, de mégsem tesznek ellene semmit. Az országnak jó befogadni minden menekültet.
>> újra nemzetiszocializmust vezet be? Mikor volt Skandináviában nemzeti szocializmus ?
Biztos hogy nem. Én itt élek Svédországban már majdnem 2 éve, és nem tapasztaltam ilyesmit, sõt, épp az ellenkezõjét! Pl. Svédország a 2. világháború idején is semleges maradt, valamint most sincs itt elnyomás, nem irányítják a svédeket, és a bevándorlókat sem, ugyanúgy jogokat adnak nekik, nem nézik ki õket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!