Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges, egy teszt nem (15 db)

Iker terhességem volt vagy van. Most 14. héten járok. A dokim szerint 5 hetesen mindkét babócának már dobogott a szíve, majd a 13 héten a kombinált teszt alkalmával az ultrahangos doki azt mondta, hogy az egyik már nem él. Lehetséges ez?

Nagyon szomorú és csalódott lettem. Összehasonlítottam a képeket az első terhességemmel és most akkora a pocakom, mint az elsővel 24 hetesen. Lehetséges ez? Hiszen amelyik elméletileg nem él az nagyon picike. Mitől nő ennyire a hasam?Olyan sok minden kavarog a fejembe. Már arra is gondoltam, hogy benézett valamit az ultrahangos doki és lehet, hogy mégis él mindkét baba és szépen fejlődnek, aztán azért ilyen nagy a hasam. De olyan sok köztük a különbség. Az élő az 68mm volt a másik amelyik a doki szerint nem ad életjelet az pedig 14mm. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?

Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?
Hogy vagy? Van valami fejlemény?
Sajnálom hogy meghalt de tényleg örülj annak hogy nem akkor halt meg mikor már megszületett es ha megkérdezhetem hogy 1 vagy kétpetéjüek es milyen nnemûek??
Az ikres vagyok, talán 8-as. Bármi is lesz, gondolj arra, amit írtam, és te is. Egy nõnek velem együtt volt ikerterhessége, mint az enyém, olyan, 1 dokink volt. Neki ki is alakult a 20. héten, amitõl félt, a babákat meg kellett szülnie, meghaltak. Én annyira sajnáltam. Gondold el, hogy nem kívánta-e volna, hogy olyan helyzetben legyen, min te? Hogy nem baj, ha nem 2, de egészséges legyen az az 1! Gondolj erre, hogy az egyik mindenképp él, egészséges, semmi baja! Majd írd meg, hogy mi volt? De az a doki többet nem mondott? Hogy mi van ilyenkor? Hogy mi lesz? Nagyon átérzem a helyezetedet, én tavaly ilyenkor voltam terhes, és 2 hetente kellett uh-ra menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Majd, hátha megtudom írni neked, megkérdem az orvosomtól. NAgyon rendes mindenre válaszol.
Koszonom szepen, eleg gyorsan szivodott fel a 16. Heti uh-n mar nem lehetett latni, csak annyit montak, hogy az a terulet echo szegeny a mehembe. Sajnos nem tudom mi az pedig erdekelne. Kitartas es boldog babavarast :)
A kérdező hozzászólása: 23:03-as Nagyon sajnálom ami történt, akkor Te tudod, hogy most mit érzek. Gratulálok a kislányodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Mennyi ideig tartott neked a felszívódás? CSak ultrahanggal ellenõrizték azt? Remélem holnap csinál a dokim ultrahangot és csak pozitív eredményekkel szolgál majd. Remélem a másikkal minden rendben van. Jaj már olyan jó lenne érezni, hogy mocorog, akkor azért egy kicsit megnyugtatna, hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg az orvosokról csak annyit, hogy aki az ultrahangot csinálta a tök bunkó volt. Annyit mondott, hogy tudja, hogy ikerterhességet hord? Válaszom igen. Erre a doki: és azt is tudja, hogy az egyik már nem él? Hát erre én már nem tudtam mit mondani, csak sírtam és teljesen össze törtem, még jó hogy a barátnõm velem volt, és próbált vigasztalni, nyugtatgatni. Szóval nagyon megértõ és együtt érzõ volt a doki. Lehet, hogy neki ez mindennapos dolog, de nekem nem és engem nagyon szíven ütött. Azért talán lehetnének kicsit kíméletesebbek is, hiszen mégiscsak egy apró kicsi emberkérõl beszélünk akinek már dobogott a szíve! Szóval megtudom érteni, hogy mit érzel
A kérdező hozzászólása: 8/9. Gratulálok a babáidhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked. Igen, arra próbálok gondolni, hogy tényleg így a jobb, mert ha ez késõbb történik, akkor sokkal rosszabb, akkor a másikat is jobban veszélyezteti, vagy ha mondjuk betegen születik. Csak nagyon fáj és nehéz beletörõdni, valószínû, hogy idõvel enyhülni fog a fájdalmam és könnyebb lesz. Azért kíváncsi vagyok mit mond a dokim holnap. A genetikai tesztem eredménye elméletileg negatív lett. Most próbálok koncentrálni és nagyon vigyázni a meglévõ egészséges picikémre, és csak abban reménykedek, egészségesen fejlõdik majd tovább.
nekem 10 hetesem halt el az egyik babam.. Semmit nem vettem eszre belole csak a 12. Heti uh-n mondta a doki :( felszivodott es semmilyen komplikacio nem lett kiveve annyi, hogy az AFP-m joval magasabb lett a kelletenel..genetikan kiderult, hogy az ikerterhesseg miatt. Ne ijedj meg, hogy ha veled is ez tortenik. Engem is ijesztegettek, hogy beteg a babam stb. Makk egeszseges kislanyom szuletett :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Persze, hogy örülök a megmaradt babára és lehetõ legjobban megpróbálok rá vigyázni, mert abba belehalnék, ha annak is valami baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Próbálom elfogadni, de nagyon nehéz. Az ultrahang után felhívtam az orvosom, azt mondta, hogy mivel még nagyon picike, ezért nem kell semmilyen mûtét, sem gyógyszeres kezelés, mert fel fog szívódni magától. Viszont a felszívódás miatt kockázatosabb a másik egészséges baba vetélése. Úgy hogy ha vérzek, akkor azonnal kórház. Kedden délután megyek a dokimhoz és remélem akkor csinál egy ultrahangot és akkor kiderülhet, hogy mi a helyzet pontosan. Ha tényleg úgy van, ahogy az ultrahangon látták, akkor csak remélem, hogy minden szövõdmény nélkül felszívódik hamar és a másikban nem okoz semmi problémát. Akkor szerintetek arra ne is gondoljak, hogy lehet, hogy hárman voltak és mondjuk az egyik elhalt és a másik kettõ meg szépen fejlõdik. Olyan azért lehet, hogy az egyik takarja a másikat és nem veszik észre?! A felszívódás meddig tart? Egyébként két hét múlva kell ellenõrzõ ultrahangra mennem, hogy hogy áll a felszívódás.
ha lenne rá lehetõségem elmennék egy újabb ultrahangra, nehezen bírnám ezt a bizonytalanságot
Sajnos ilyen elõfordul. Nem feltétlenül lökõdik ki az élettelen baba, szépen felszívódik, vagy betokolódik és nem okoz semmi gondot a terhesség alatt. A has mérete a többedik terhességnél jobban változik, mint az elsõ terhességnél. Próbáld meg elfogadni ezt az új helyzetet. Örülj ennek a babának.
"2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant." ?? Hogyan?
Szia, tapasztalatom nincs, de ha elhalt a magzat, akkor annak szerintem ki kéne lökõdnie. Egy ismerõsöm úgy járt, hogy 2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant. Azóta egy 2 éves egészséges kisfiú anyukája. Sajnálom, és kitartás!
Mi újság kedves Kérdezõ?

Hogyan lehetséges, hogy egy teszt nem mutat ki egy egyébként már igazolt terhességet?

A kolléganöm 8!!! hetes terhes negatív teszttel!!!Mi okozhat ilyet?

Legjobb válasz: Nem jó a teszt,Sajnos van köztük gyári hibás.

Nem jó a teszt, Sajnos van köztük gyári hibás.
A kérdező hozzászólása: Bocs rosszul fogalmaztam!Az a negatív teszt pontosan 9 db:o)
:-((ÓÓ akkor nem tudom, nekem volt olyan, hogy az orvos megállapította a terhességet, de rá pár napra elhalt, de ettõl a teszt kimutatta, csak UH nem.Szval nem értem. Hogy állapították meg a terhességet, volt Uh is?
Ultrahanggal igazolt a terhesség? Mert még ha alacsony is a HCG szintje, azért ennyi tesztbõl ha nagyon halványan is, de kéne látszani a második csíknak. Nekem 5 hetesen már jól látszott, hogy pozitív. Mindenesetre elég nyugtalanító lehet, de kívánom neki , hogy minden renben legyen!

Lehetséges hogy a terhességi teszt nem mutatja ki a terhességet? A vérzésem össze vissza van 3hónapja és csak kettő napig tart, és néha egy kis hányinger hányás van. De egyhete még a teszt nam mutatott ki semmit, és úgy érzem a hasam is nőtt.

Legjobb válasz: írány a nõdoki, aki valószínüleg elküld vérvételre amibõl minden kiderül. drukkolok! (szerintem két napi menzesz is menzesz - az is tény,hogy tesztek, csak a negatív eredményben pontatlanok, szóval csak az orvos tud biztosat)

írány a nõdoki, aki valószínüleg elküld vérvételre amibõl minden kiderül. drukkolok! (szerintem két napi menzesz is menzesz - az is tény, hogy tesztek, csak a negatív eredményben pontatlanok, szóval csak az orvos tud biztosat)
akkor te már 3 hos lehetsz? vagy a menzid szokott 3 havonta megjönni?

Már 2 hete hogy késik a mensim, vettem egy tesztet, ami negatív lett. Lehetséges hogy a teszt nem a valós eredményt mutatta, vagy valami más gond lehet?

Legjobb válasz: Próbálj ki egy másik fajta tesztet, hátha az mást mutat. Ha az is negatív lesz menj el orvoshoz.

Próbálj ki egy másik fajta tesztet, hátha az mást mutat. Ha az is negatív lesz menj el orvoshoz.
Én nem pazarolnám az idõm tesztekre. Akármilyen ratyi minõségnek ki kell mutatnia két hét késésnél. Menj orvoshoz, õ akkor is tud sgíteni, ha terhes vagy és akkor is, ha már gond van. 2 hét késés már nem normális kategória.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, holnap el is megyek az orvoshoz, remélem semmi gond nincs, csak ez bizonytalanság

Nem tudom tényleg létezik e a kobra pálinka, de láttam már képeket hogy az üveg pálinkában egy kígyó van benne! Hogyan lehetséges ez? Hogyan teszik bele a kígyót az üvegbe? Tényleg létezik ilyen?

Legjobb válasz: Pálinkát (= magyar gyümölcspárlatot) biztosan nem palackoznak kígyóvel. Kínában és Vietnámban van ún. „kigyóbor”, a kígyót (általában kobrát) „rizsborba” vagy gabonapárlatba áztatják. Szélesnyakú üveget használnak, amin befér. Az alkohol semlegesíti (kémiailag felbontja) a kígyó mérgét, magát a kígyót pedig gyógyhatásúnak tartják. http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_wine

Pálinkát (= magyar gyümölcspárlatot) biztosan nem palackoznak kígyóvel. Kínában és Vietnámban van ún. „kigyóbor”, a kígyót (általában kobrát) „rizsborba” vagy gabonapárlatba áztatják. Szélesnyakú üveget használnak, amin befér. Az alkohol semlegesíti (kémiailag felbontja) a kígyó mérgét, magát a kígyót pedig gyógyhatásúnak tartják. http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_wine
Én is láttam Facebook-on, a kommentedet is. :D Szerintem megpuhítják elõtte a kígyókat az alkoholos lében és úgy már sikerül beletuszkolni az üvegbe szerencsétleneket.
Igen, létezik! Külföldön, Ázsiai, Thai, ilyesféle országokban lehet kapni. Vastag szájú üvegbe simán beleteszik a kígyót aztán feltöltik valamilyen alkoholos itallal.
Én Koreából hoztam ilyen pálinkát, az élõ kígyóra öntik rá a pálinkát, ami megöli, és tartósítja is.
Mit is várunk a kínaiktól...?
A kérdező hozzászólása: köszönöm egyébként pont láttam a Spektrumon az egész folyamatot :D
Dél-Vietnamban ittam a dzsungelben, valóban rizsborra volt rászûrve. Kesernyés, morcos íze volt, gyomorkeserû kategóriába sorolnám. :) Vietnami házigazdám úgy töltötte este a verandán, hogy "én nem szeretem, de tessék, te kóstold meg.." :-)
Egy szót tudok erre most, ne haragudjatok: FÚJ. (meg nem innám!!!)
A kérdező hozzászólása: Két hetesen is lehetnek ilyen tünetek már ??
hát, ha a teszt pozitív... :) )) akkor valószínû, és gratulálok!
szintén gratulálok :D
A kérdező hozzászólása: Úhh köszi , de csak egy tesztet vettem eddig ..lehet csak elkaptam valamit , de arik vagytok :)
Nem hinném, hogy ilyet csak úgy el lehetne kapni :) . Ha pozitív a teszt, akkor igen valószínû, gratulálok :) . Egyébként lehet, hogy el is kaptál valamit, de ezek mellett a baba szerintem tuti!
Nem hiszem, hogy tisztában vagy a terhességi hetek számolásával. Az utolsó menstruációtól számítják, így most valószínûleg 5 hetes lehetsz, hisz a teszt sem mutat pozitívat bizonyos Hcg szint alatt. Mikor volt meg utoljára? Amúgy igen, terhes vagy teljesen biztosan.
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok a tehességi hetekkel . Ugyanis van már egy babóm .Sajnos volt, hogy már pozitívat mutatott halványan és nem volt semmi .Szóval várok most kell megjönnie a napokban..
A kérdező hozzászólása: No terhesség --
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem odaírni, hogy "rendesen"3-án kellett volna megjönni.A teszt 8-án negatív lett.
Ismételd meg a tesztelést reggeli elsõ vizeletbõl.

CSinaltam ma reggel egy terhesegi tesztett elsonek kijott 2 csik de ossze volt mosodva nem latszott tisztan de ki lehetett venni, hogy 2 csik van . Ra egy par orara meg 1 csikot mutatott, lehetseges, hogy nem volt jo a teszt?

Legjobb válasz: Késõbb lehet, hogy valótlant mutat. Csinálj mégegyet. Olyan lehet, hogy kettõ helyett egyet mutat, de olyan, hogy egy helyett kettõt, olyan nincs... Majd ird meg az eredményt :)

Késõbb lehet, hogy valótlant mutat. Csinálj mégegyet. Olyan lehet, hogy kettõ helyett egyet mutat, de olyan, hogy egy helyett kettõt, olyan nincs... Majd ird meg az eredményt :)
Holnap reggel mindenképp csinálj új tesztet. És 5 perc után nézd meg...Órák múltán már nem szabad nézegetni.

Van egy házam amit örököltem, de a páromnál lakom. Ezért arra gondoltam, hogy ki adom egy családnak és nem kérnék lakbért csak a rezsit fizetnék. Szerintetek jól teszem? Amúgy lehetséges ez?

Legjobb válasz: EGY családnak, A családnak, vagy egy ISMERÕS családnak? Nem mindegy. Ismeretleneknek ilyen feltételek mellett kiadni óriási esztelenség. Még a végén házad sem lesz, mert az utolsó tégláig elhordják, kifosztják...

EGY családnak, A családnak, vagy egy ISMERÕS családnak? Nem mindegy. Ismeretleneknek ilyen feltételek mellett kiadni óriási esztelenség. Még a végén házad sem lesz, mert az utolsó tégláig elhordják, kifosztják...
Mindenképpen kérj szerintem jelképes összeget legalább és nagyon részletes, közjegyzõ elõtti szerzõdést, fotózzátok le a lakás állapotát részletesen és az is legyen csatolva a szerzõdéshez, így mindenki védve lesz. Nagyon le tudják lakni a lakást, és ráfizetnél az állagromlásra ha nem kérsz érte pénzt, plusz a NAV-nál is el kell számolnod, mert nem hinném, hogy elhiszik, hogy ingyen adod oda. 16%-ot kell adóznod a lakbér után egyébként. Szóval ez nem olyan egyszerû, hogy megengeded, hogy ott lakjanak és kész :) . De persze kedves tõled, de védd magad azért!
Az oké, hogy nem kérsz lakbért, vagy csak jelképes összeget, de szerzõdést csináltass. Legyenek benne keményen és világosan a feltételek, nehogy pórul járhass a végén. Esetleg kérj kauciót, amit visszaadsz amikor kiköltöznek és mindent rendben hagynak hátra. Ha a család nem akar aláírni olyan dolgokat, ami azt biztosítja, hogy ki tudd tenni õket, vagy ne érhesse kár a tulajdonodat, akkor nem õket keresed. (Normális ember minden további aláír ilyet, hiszen örül a jó lehetõségnek és amúgy sem akar neked kárt okozni.)
Minimális lakbért ismerõsöktõl is kérnék, legalább egy jelképes öszeget, mert sosem lehet tudni, és szerzõdés nélkül semmiképpen nem adnám ki. Késõbb nagyon megbánhatod, akármilyen jó ismerõsök. Nem egy fõbérlõ csalódott már, mikor kiadta a lakásást, még akkor is, ha ismerõsöknek, barátoknak. Szerzõdés nélkül semmi nem védi egyik felet sem. És ha majd nem tudják fizetni a rezsit, és neked kell, hiába mondod majd, miben egyeztetek meg szóban. Vagy elromlik pl. a fûtésrendszer. A barátságnak is van határa.
Csak úgy baráti szívességbõl nem. Szerzõdéssel igen, ha nagyon jól ismerném õket és tudom, hogy nem okoznának nekem szándékosan kárt.
Sok pénzedbe lesz majd, - ha lelakják, - ha hátra hagyják a tetemes rezsit, - ha nem tudod majd kitenni õket, - stb...
Ha nagyon közeli barátokról lenne szó, még azt mondanám, hogy jó, legalább fûtik télen. Idegen családnak semmiképp nem adnám ki ingyen.
Adj nekik 1 hónap próbaidõt, csináltass velük meg mindenféle szerzõdést, és úgy nem lehet gond, ez így 100% lenne.
Ami könnyen jön, könnyen megy!!! ;)
Nõvérem majdnem egy évre adta ki a lakását, szerzõdéssel, de nem közjegyzõvel jelenlétével született a szerzõdés. Az albérlõk csináltak neki több, mint 100ezer forintnyi kárt, emellett akkora retket a lakásban (pedig anyuci fõállású takarítónõ...) és miután felbontották a szerzõdést, nõvérem adott nekik két hetet, hogy költözzenek ki. Nem akartak, rendõr is lett hívva, aki közölte, hogy nem tudják õket kicibálni onnan, hiába a szerzõdés meg a tulajdoni lap, bíróságra kell vele menni, és ha nõvéremék megnyerik a pert, akkor kilakoltathatják õket, de addig nem... Persze másnap kiköltöztek, mert betojtak, hogy ebbõl tényleg bíróság lesz, de én tuti nem kockáztatnám a lakásomat.. inkább lejelenteném és adóznék, vagy tényleg csak olyannak adnám ki, aki megbízható.
A közmûveknél a tartozást könnyû megoldani, a nevükre kell íratni az összes mérõórát és onnantól õk tartoznak közvetlenül a szolgáltatónak, nem a lakás tulajdonosa. A másik gond, hogy lelakják a házat, de a ház enélkül is amortizálódik, hiszen használva van. Minden kopik, a falak is koszosodnak, stb, stb, a szívességi lakáshasználatnak özön hátránya van, én biztos nem adnám oda.
utolsó: "A közmûveknél a tartozást könnyû megoldani, a nevükre kell íratni az összes mérõórát és onnantól õk tartoznak közvetlenül a szolgáltatónak, nem a lakás tulajdonosa. " Ezt ugye te sem gondoltad végig?!! A közmûcégeket marhára nem érdekli, hogy ki az aki tartozik nekik, mert a családi házban szüntetik meg a szolgáltatást, amíg nem rendezik a tartozást. Vagyis a tulajnak nem lesz ugyanúgy árama, mint ha õ nem fizette volna!! Ráadásul a visszakapcsolás is egy vagyon.
Az egyértelmû, hogy nem lesz a házban áram, így sem meg úgy sem, de amikor a közmû benyújtja az FMH-t, ne az én nevemre tegye, a visszakapcsolás díját pedig polgári peres úton érvényesíted. Persze, ha nem íratod át a közmûvet, akkor te tartozol és tõled fogják követelni és akkor pereskedhetsz a teljes tartozásért, ami télen simán lehet több millió ft is, egy visszakapcsolás díja pedig 50 000, hát inkább azt fizetem, mint a milliót...kiadni egy házat albérletbe mindig óriási kockázat, csak csökkenteni lehet, teljesen kiküszöbölni nem.
...és amíg évekig pereskedsz, addig sem lesz áramod!! Áram nélkül meg másnak sem tudod kiadni.
Itt a hozzászólók nagyobbik felének halovány fogalma sincsen az ingatlan bérbeadás visszásságairól. Ugyanez vonatkozik a teljesen naív kérdezõre is. De hát csak az okos ember tanul a más kárán, a .... ember még a sajátján se!!! - Üzletben nincsen ismerõs! - Egy családi háznál, pillanatok alatt lehet milliós kért is csinálni. - Kaucióról sem hallottál még?! - De nem is folytatom, mert látom, hogy felesleges...
Szerzõdésrõl már írtak, csak támogatni tudom. Én 5000 Ft lakbért kérnék, amit félre tennék minden hónapban. Ha beütne a gebasz, és nagy kárt okoznak stb, vagy lelépnek, vagy akármi, akkor lesz mihez nyúlni. 5000 pedig nem sok lakbérért.
Ha nem hiányzik az albérlet pénz, és megbízol az ismerõseidben, valamint nagy a szükség, akkor miért ne. Átadás-átvétel jegyzõkönyvvel (fotóval), frankó szerzõdés és a közüzemi számlák állandó ellenõrzése mellett. Szép cselekedet!
Hat remelem nem banod meg mert eddig tobb embert is ismertem aki nagyon nagyon megbanta a jotekonykodast ilyen teren.
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Èn is így gondoltam.
Nekem vannak ilyennel kapcsolatban jó tapasztalataim is. Persze, kell a szerzõdés. És meg lehet oldani, hogy a közüzemi számlák a lakcímedre menjenek átirányítással, és akkor havonta egyszer átviszed õket és az asszisztálásod mellett nullázzák a dolgot. A lakást is szemmel tarthatod, ugyanaz-e az állapota, tisztában leszel a rezsi ingadozásaival is, satöbbi. Kedves dolog tõled.
mi igy tettunk mert segiteni akartunk. NA jol megbantuk az tuti. Az isemros lelekata kirabolta kivagta a fakat adossagot csinalt kozmuveknel stb. A vegen meg mi voltunk a szemetek o haragudott rank. Aztan kedves eltunt a nagy semmibe penzem bottal uthetem. Soha soha tobbet inkabb egyek meg az egerek a haqzam inkabb doljon ossze a fenebe mint hogy egy ingyenelo lakjon benne. Tanuljatok a peldambol ne adjatok ki csak jo penzert es ha valaki nem fizet egy honap utan rakjatok utcara.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó ismerõseim, pár házra laknak tõlem, de a házukat családi okok miatt el kell hagyják. A butoraikat õk hozznák így nekem semmi károm nem lenne.
Biztos ki akarnám adni, ha valaki csinál nekem egy több száz ezer forintos közüzemi tartozást, igen valószínû...

Lehetséges hogy egy T90-est távirányításúvá tegyenek és ha igen miért nem teszik?

Legjobb válasz: Mindenféle degradálás nélkül szerintem egyszerûen csak olcsó a harckocsizó, míg például a pilóták nem ráadásul repülõgépeknél sok más elõnye is van, ha egy légkondicionált helyiségbõl irányítják. Nem kell a gépre "létfenntartó rendszer", nem kell a pilótákat fizikai állóképesség alapján szûrni. Ezek talán annyira a tankoknál nem játszanak, de ugyanakkor azt se mondanám, hogy földi robot jármûvek terén ne lenne fejlõdés, szóval eljön majd az az idõ is.

Mindenféle degradálás nélkül szerintem egyszerûen csak olcsó a harckocsizó, míg például a pilóták nem ráadásul repülõgépeknél sok más elõnye is van, ha egy légkondicionált helyiségbõl irányítják. Nem kell a gépre "létfenntartó rendszer", nem kell a pilótákat fizikai állóképesség alapján szûrni. Ezek talán annyira a tankoknál nem játszanak, de ugyanakkor azt se mondanám, hogy földi robot jármûvek terén ne lenne fejlõdés, szóval eljön majd az az idõ is.
Ha felszerelik a szükséges elektronikával, lehetséges. Viszont harckocsik sosem végeznek feladatokat önmagukban és egy több száz harckocsiból álló alakulat távirányítása mer nem olyan egyszerû feladat. Az a helyzet, hogy sokkal drágább lenne a távvezérlés, mint a kezelõszemélyzet élete.
Azért, mert a harckocsinak reagálni kell minden apró változásra, mozgásra. Az ellenséges célpontok is állandó mozgásban vannak amit be kell cserkészni. Jelenleg lehetetlen a sok mozgó cél becserkészése emberi közremûködése nélkül. A terepviszonyok leküzdéséhez feltétlen emberi beavatkozás kell.
több milliárdos gépet egy egyszerû távírányítóval irányítani? :D szerinted mennyi idõbe telik feltörni egy lassú otromba gépnek átvenni az irányítását? nincs az a védelem, amit ne lehetne feltörni .... repülõknél más a helyzet azok nem fognak egy adott pontban több órát vesztegelni és nem tudják lefedni nem tudják kiiktatni ... stb stb
Mert nem elég intelligensek hozzá.
A Black Knight egy prototípus, csak pár száz méteres távolságból irányítható. Inkább technikai demonstrátor mint bevethetõ harceszköz.
A kérdező hozzászólása: Már vannak távirányítós harckocsik pl: Black Knight és azt se árnyékolják a házak mikor bevetésen van.
Mert az irányítását nagy sebességû adatkapcsolattal lehet megoldani, ami nem megoldott. Képzeld, ahogy bemegy a távirányított harckocsi a városi terepre és a házak leárnyékolják a mûholdat.
A kérdező hozzászólása: De én úgy gondolom hogy nem egy ember irányítja hanem több kb:3
Mert az csak úgy megy.
semmit nem ér a technika ha a jeleket amivel irányítod csapdába ejtik ... vagy egyszerûen bezavarják az irányítást ... ilyen olcsón azért nem adnak át haditechnikát az ellenségnek ....
Most te mirõl beszélsz? Ha a célt takarja a terep, a közvetlen emberi vezérlésû harcjármû számára is másnak kell kijelölni a célt. Ha az operátor a saját jármûvét nem látja, ezért van rajta tucatnyi kamera és egyéb érzékelõ. Az benne a poén, hogy az operátornak nem kell a harctéren lennie.
Ha a terep takarja a másik harckocsit, akkor lehet operátor, aki irányít, nem látja. és egész hadosztályok mozognak. Ezek nem repülõk, hogy lássák õket. És az ember által irányított repülõhöz is ember által irányított repülõre van szükség.
"Jelenleg lehetetlen a sok mozgó cél becserkészése emberi közremûködése nélkül. A terepviszonyok leküzdéséhez feltétlen emberi beavatkozás kell." Ez viszont nem igaz. Egyik sem. A probléma a távirányított rendszereknél a késleltetés, a teljesen automatizált rendszerekben a civil járulékos károk. A terepviszonyokat automatizált jármûvek is le tudják küzdeni, a célpontokat pedig nagy biztonsággal el tudja találni. Már ma is a nagyon sok fegyverrendszer automatikusan fogja be a célt, vagy önállóan, vagy operátor által kijelölve és parancsra tüzel.
Azért, ha például a lánctalp sérül, akkor csak kiugrik a tankból két muki, és jó eséllyel megjavítják, a távirányítós tank , eg ilyenkor marad az ellenségnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!