Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges, egy (2173 db)

Azt láttam a tvben, hogy lehetséges egy ilyen tudatos álmodás, amikor azt csinálok amit akarok, és onnan tudom hogy álmodok, hogy valami begyakorolt dolog jelzi (pl piros labda jön be az ablakon). Ez hogy lehetséges, mit kell érte tenni?

Legjobb válasz: A tudatos-álom.hu-n minden errõl szóló információt megtalálsz,és vannak technikák is,hogy hogyan érd el,ha érdekel.Ha engem kérdezel a WBTB és a WILD a legjobb.Sok sikert!

A tudatos-álom.hu-n minden errõl szóló információt megtalálsz, és vannak technikák is, hogy hogyan érd el, ha érdekel.Ha engem kérdezel a WBTB és a WILD a legjobb.Sok sikert!
Nekem elég gyakran van tudatos álmom, és nekem nem jelzi semmi, csak tudom és kész.(nem vagyok sem elmebeteg)
ez jó mert akkor én ezt már 8 évesen csináltam csak nem tudtam hogy külön létezik ilyen :D egyébként amelyik álmomban ezt csinálom azokra tisztán emlékszem
A kérdező hozzászólása: nem sértõdtem meg, csak mást is csinálok meg írtam, a zöld kéz meg ment az összes válaszra :D
Lefeküdtél álmodni , :-), vagy megsértõdtél :-(
Még egyszer elolvastam :) ))))) Még az jutott az eszembe , hogy igazából csak akkor próbáltam ki ez az álom befolyásolást , amikor szexrõl volt szó. Ha viszont valami másról , ami rossz álom , akkor nem. Kimerülten , akár pityeregve ébredtem , de tényleg most jut ezsemben , hogy azoknál eszembe sem jut , hogy változtassak , inkább sodródom az árral. Lehet , hogy amit rossz álomnak könyvel el az agyunk , mi laikusok (nem úgy mint Kozsó) annyira lebénul az agyunk , hogy nem is tudunk ellene tenni , csak sodródunk. Az uncsi álmokban van beleszólásom , amelyekben annyira unatkozom , hogy eszembe jut , ez csak álom , és akkor teszem amit kell. Neked is a hasas álom rosszként van elkönyvelve, nézd meg akkor , amikor átlagos álmod van :-)
Jaaaaaajjjjjj, köszi ez nagyon jó volt , kacagtam is rendesen :-D Bocsi , nem bántásnak szántam , de a hasad , az üdítõ , superman , mer a tiológia , :-DDDDD Nagyon jóóóóóó Hány éves vagy ?? mert lehet , hogy lelkileg , szellemileg mé meg kell érned nem ?? ez is egy lehetséges válasz !! Én is egy pár éve tudom csak , 25 körül voltam. Szellemi inteligencia kérdése is lehet, most nem magamat fényezem :-I, hanem ha túl fiatal vagy , akkor lehet , hogy ez még...... Na érted ??? ugye???
A kérdező hozzászólása: amúgy nézegettem ezeket a technikákat, és nem csak idõigényesek, még fáradt is leszek tõlük + nem is könnyûek
És mi az amit nem szeretnél tenni , de még is megteszed ?? Vagy ellenkezõje , mit akarsz elérni az álmod befolyásoltságával ??
A kérdező hozzászólása: én gyakran rájövök hogy álmodok, a probléma az, hogy nem tudom irányítani, és olyanokat is csinálok, amiket nem szeretnék. ettõl még nem rémálmok, csak vannak olyank amiket esetleg szivesen mellõzneék. : )
Létezik tudatos álom, Én már kipróbáltam. Igazából úgy nem megy , hogy , na ma errõl arról szeretnék álmodni , de úgy igen , hogy álmom közepén , valahogy tudtam , hogy ez csak álom , és most bármit büntetlenül kipróbálhatok ! általában 180' fordulatot vesz az álmom , és több pasival szoktam egyszerre csinálni a nagyok dolgát :-))))) Itt kiélem magam , már többször volt erre példa , és nem is kell szégyenkeznem , hiszen csak egy álom volt , de az eredmény ugyan az !:-))
A kérdező hozzászólása: tegnap volt valami amibe már kicsit volt beleszólásom de ahogy megpróbáltam komolyabb cselekvéseket, pl lépni akkor megmozdult a lábam és fölkeltem

Hogyan lehetséges egy 30 Gbit-es sávszélességet létrehozni?

Olyan értelembe kérdezem ,hogy ez külön egy kábelen jön ,vagy ez több Digi egy "serverre" kapcsolva ...

Legjobb válasz: Kicsit zavaros amit írtál,megpróbálom helyretenni. 1. egy kábelen adható max sáv az 10Gbit körül van ami kereskedelemben használatos (optikai kábellel lehet több is, de az más tészta. 2. rendes szerver 300k Ft-tól kezdõdik igazából és a határ a csillagos ég. 3. hogy lehet 30gbit? -mivel írta, h redundáns-> több kábelen jön nekik a net -redundánsnak most 2 lehetõsége jut eszembe... van az a fajta, hogy van egy faja routered amin van 2-3 WAN port és képes kiegyenlíteni a terhelést, vagy van az a lehetõség, hogy 2-3 full külön kapcsolat van és így vagy úgy meg van oldva az elosztás. részletesen a load balancingról: http://wiki.hup.hu/index.php/Load_balancing

Kicsit zavaros amit írtál, megpróbálom helyretenni. 1. egy kábelen adható max sáv az 10Gbit körül van ami kereskedelemben használatos (optikai kábellel lehet több is, de az más tészta. 2. rendes szerver 300k Ft-tól kezdõdik igazából és a határ a csillagos ég. 3. hogy lehet 30gbit? -mivel írta, h redundáns-> több kábelen jön nekik a net -redundánsnak most 2 lehetõsége jut eszembe... van az a fajta, hogy van egy faja routered amin van 2-3 WAN port és képes kiegyenlíteni a terhelést, vagy van az a lehetõség, hogy 2-3 full külön kapcsolat van és így vagy úgy meg van oldva az elosztás. részletesen a load balancingról: http://wiki.hup.hu/index.php/Load_balancing
A kérdező hozzászólása: LAN kábelt akartam írni ....elírtam :D
Az kimaradt, h ennek persze meg is van az ára rendesen... 10gbit havonta 600 000 Ft (forrás http://bix.hu/index.php3?lang=hu&page=charter) nem is beszélve a 2Millás egyszeri díjról...
Optikai kábel maximális digitális sávszélessége 50000 Gb/s
Az internet gerinchálózata üvegszál alapú kábel. Az információ fény impulzusokban terjed a kábel belsejében. Egy szál átmérõje pár tíz vagy száz mikrométer, ezért nagyon sok szálat lehet egymás mellé tenni, és lefektetni azokat (például földrészek között a tengerben). Egy szál átviteli sebessége átlag 40 gigabit másodpercenként, de már 2006-ban is 2, 5 terabit sebességet tudtak elérni másodpercenként. A technológia így adott, Budapesten van a központ, oda is a gerincbõl van lehúzva egy fõ szál és további üvegszálas kábelrendszer halad az országon át. Elég drága a kiépítése, de vannak olyan települések ahová kihúzták a határig a gigabites vonalat, majd onnan osztották el kisebb sebességre a házakhoz már kábelen. A te elképzelésed az volt hogy sok nagy sebességû kábel teljesítménye összeadódik, pedig igazából 1 fény terjedésén alapuló több ezerszeres teljesítményû szál van addig "lebutítva", hogy válogatni és elõfizetni lehessen otthon pár tíz megányira.

Hogyan lehetséges egy wireless egér átalakítása USB-s vezetékes egére? Gigabyte GM-M7700 ról lenne szó.

Öszetört a vevő :S de a laptopban van be építet bluthut és infra is de nem tudom csatlakoztatni . , , , szerintetetek megoldható?

Legjobb válasz: ink vegyél egy újat. 2500 Ftért kapsz notebook egeret.

ink vegyél egy újat. 2500 Ftért kapsz notebook egeret.
A kérdező hozzászólása: Igen egyszerûbb lenne de ugy hozzám nõt :D De am is megszeretném csinálni érdekelne hogy egyáltalán lehetcségese :)
2500... :D:D 800
csak az nem notebook vezeték nélküli egér;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az árakat de nem erre vagyok most kiváncsi :D
Maradjunk annyiba, hogy ez nem lehetséges.


Hogyan lehetséges egy SE xperia mini pro-t hard resetelni?

Elfelejtettem a biztonsági jelszavakat ... a menübe sem tudok belépni :/

Legjobb válasz: Kikapcsolva. Hangerõ fel + bekapcsológomb egyszerre pár másodpercig.

Kikapcsolva. Hangerõ fel + bekapcsológomb egyszerre pár másodpercig.

Hogyan lehetséges egy sima kandallóból vízteres kandallót csinálni?

Van egy Wamsler Etna 9kw-os kandallónk ezt ha lehetséges át szeretnénk alakítani úgy, hogy 4db radiátort fűtsön a 6db-ból. Sajnos mikor ezt vettük 4 éve akkor még csak néhol egy-egy nagy áruházban lehetett kapni rendelésre az Etna 12kw vízterest így maradtunk a simánál. Ebben a hideg időben viszont rájöttünk, hogy nagy nehezen tudja csak felfűteni a helyiségeket így jó lenne még pluszba a radiátor melege is. Ha esetleg valakinek van így átalakított vagy tapasztaltabb-e téren annak megköszönném segítő válaszát!

Legjobb válasz: A kandalló http://www.wamsler.hu/index.php?option=com_content&view=arti..

A kérdező hozzászólása: A kandalló http://www.wamsler.hu/index.php?option=com_content&view=arti..
Ez teljesen egyszerûnek tûnik, ugyanis a vízteres és a normál között a különbség a felsõ víztáskában van, azaz ha sikerül rendelni hozzá víztáskát, akkor azt beépítve vízteres lesz a kandalló. A víztáskát takaró dekor elemet készíttetni kell vélhetõen, mivel azt nem hozza rendelhetõ alkatrésznek, de érdemes azért rákérdezni. A vízteres használatiját letöltve jól látszik a központi fûtésre való rákötés módja is. A felsõ lángterelõ elemre kell még egy rögzítõ lemezt rátenni, de ez szintén rendelhetõ. Sok sikert az átalakításhoz.

Hogyan lehetséges egy tvrip fájlt dvrip-hez igazítani?

sok olyan filmet találtam már amiből itthon nem készült se DVD,se dvdrip,ezért gondolom a felvett anyag tvrip szinkron,és a dvdrpi-hez igazították a hangot,mennyire nehéz ez? mert gondolom kell igazítani,vágni stb a stáblistát hozzá igazítani. van egy angol DVD filmem,van hozzá szinkronom is,és szeretném rátenni,de mivel a szinkron tvrip fájl ezért kell vágnom belőle mert a végén jön a bemondó szövege a következő műsorról,ráadásul a reklámok miatt már megvan vágva,nem lesz könnyű,de megpróbálkozok vele.

Legjobb válasz: Én erre Sony Vegas-t használok mondjuk 11 pro-t :)

Én erre Sony Vegas-t használok mondjuk 11 pro-t :)
A kérdező hozzászólása: és mennyire nehéz munkálat? hangot igazítottam már képhez, de tvrip fájllal még nem dolgoztam, gondolok itt vágásra stb.

Hogyan lehetséges egy teljes országban lekapcsolni az internetet?

Ugye most Egyiptomban ez van/ezt akarják (nem tudom) és érdekelne ez kijátszható vhogy, vagy mi az a 'határ' ahonnan már van netkapcsolat. Ilyenkor szolgáltatókat blokkolnak? Vki homályosítson fel kérem.

Legjobb válasz: csak a kormány belsõ hálózata mûködik amúgy a betárcsázós net sem mûködik, mert a telefonvonalakat is kikapcsolták.

csak a kormány belsõ hálózata mûködik amúgy a betárcsázós net sem mûködik, mert a telefonvonalakat is kikapcsolták.
Ez a felépítésétõl függ. Ha például egyetlen csomóponton kapcsolódik a teljes lakossági internet a világhoz, akkor nem nehéz, de ilyen felépítés eleve csak egy diktatúrának jut eszébe.
A számtech kategóriában talán tudnának erre válaszolni, itt nem hiszem hogy értenének ilyesmihez.
Igen, megtették Egyiptomban. Ez kb úgy mûködött, hogy kiadták a szolgáltatóknak, hogy a lakossági internet hozzáférést le kell zárni, õk meg blokkolták a népnek. Kijátszani nem nagyon lehet, maximum megkerülni, elõkerültek a régi betárcsázós modemek, amikkel külföldi szolgáltatókhoz jelentkeztek be.

Hogyan lehetséges egy játékost áthelyezése programkódból? (Call of Duty 2)

A lényeg az lenne, hogy egy modot készítek. A modban szerepel olyan rész, hogy a játékost az egekbe kéne tenni (fel a pálya olyan pontjára ahonnan ? is tud l?ni, de ha kell le is tudják l?ni ?t), és ott további funkciók lépnének életbe (mindenféle rakéták kilövés, megfigyelés, stb...). Az a kérdésem, hogy ez hogyan lehetséges. Van-e a dolognak köze a PLAYER.ORIGIN változóhoz, mely koordinátákban adja meg a játékos helyét, ám ez csak olvasható (kiírni kitudom képerny?re az értékét, de módosítani nem). Aki tud választ a kérdésemre, kérem írjon, nagyon fontos lenne a mod sikere miatt ez a kritikus kódrészlet.

Legjobb válasz: persze h van köze az player.originhoz. tudod módosítani is:) newOrigin = ( getCvarInt( "warpX" ), getCvarInt( "warpY" ), getCvarInt( "warpZ" ) ); players[i] setOrigin( newOrigin ); (ez mondjuk uo-s kódm de cod2ben is mennie kell :)) kiiratni ugye getorigin-nal tudod, beállitani emg setorigin-nal :)

persze h van köze az player.originhoz. tudod módosítani is:) newOrigin = ( getCvarInt( "warpX" ), getCvarInt( "warpY" ), getCvarInt( "warpZ" ) ); players[i] setOrigin( newOrigin ); (ez mondjuk uo-s kódm de cod2ben is mennie kell :) ) kiiratni ugye getorigin-nal tudod, beállitani emg setorigin-nal :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos Cod2-ben nem mûködik. A getorigin és a setorigin is unknown function neki.

Lehetséges, hogy a világválság egy nagyobb háborúhoz vezet majd? Lehetséges, hogy lesz egy 3. világháború megoldásként?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehetséges. Ha azonban egy kicsit körülnézel, akkor azt látod, hogy a világ politikusai gõzerõvel dolgoznak azon, hogy egyenesbe hozzák a világ gazdaságát. Szerintem ne legyünk már ilyen borúlátóak! -illéspityu-

Persze, hogy lehetséges. Ha azonban egy kicsit körülnézel, akkor azt látod, hogy a világ politikusai gõzerõvel dolgoznak azon, hogy egyenesbe hozzák a világ gazdaságát. Szerintem ne legyünk már ilyen borúlátóak! -illéspityu-
Én az elsõ válasszal értek egyet.Ha lesz 4-dik világháború akkor az tényleg kövekkel és botokkal fogják vívni.Már ha lesz ereje annak a 10%-nak akik túl élik a 3-dik világháborút.Talán ezért reménykedek benne, hogy a 2-dik volt az utolsó.A gazdasági válságról annyit, hogy van pár iszonyatosan gazdag közgazdász akik mozgatják az egész világon a pénzt..Tudjátok a HATALOM és a PÉNZ az ÚR!!!
Nyug nem lesz háború...egyszerûen csak egyszer átveszik Magyarországot....nem hülyék a nagybirodalmak...pont egy ilyen biztonságos és termékeny helyet bombáznának szét? nem hülyék....
Remélem, nem értesz félre, de én, mint minden épeszû, normális ember, bízom abban, hogy nem lesz 3. világháború. Persze sajnos ez nem rajtunk múlik viszont pont ma „találkoztam” egy Einstein-idézettel; íme: „Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút mivel fogják megvívni, de azt biztosan tudom, hogy a negyediket botokkal és kövekkel.” Szerintem nagyon elgondolkodtató szavak. Bár a politikusok is megértenék.
A harmadik világháború régóta folyamatban van, csak még nem így hívják. Hívták balkáni háborúnak, öbölháborúnak, most épp terrorizmus elleni harc a neve. A cél, mint az elõzõ két világháborúnak: a világ újrafelosztása.
Persze, hogy lehetséges. Bármelyik pilanatban léehetséges. Amióta befejezõdött a II. vh., azóta egyfolytában van esély a 3.-ra. Egyébként milyen válság? Arra a szándékos banki manipulációs sorozatra gondolsz, ami egyrészt korántsem veszélyes, másrészt pedig mindenki túldimenzionálja? Ez csak egy ócska kifogás mindenkinek ( az egyszerû vállalkozótól a politikusokig), hogy megszorításokat tegyenek, illetve hogy emeljék az áraikat. Nem válság ez, csak egy kis (szándékos) megingás. Válság csak akkor lesz belõle, ha az "istenadta nép" - SZOKÁSÁHOZ HÍVEN - elkezd rajta pánikolni. A 30-as évek derekán sem lett volna világgazdasági válság, ha a tömegek nem pánikoltak volna be bizonyos hírek hallatára. (Amit persze bizonyos körök szándékosan gerjesztettek!)
A 11:14-es válaszolónak szetem igaza van.Szándékosságot sejtek én is mögötte, és a cél az, hogy újra felosszák a piacokat.Nem veszélytelen ez a frissítés.És ha jól belegondolok sztem ez a 3. világháború.Végül is a világháborúk kiindulása is mindíg az volt, hogy átrendezzék a határokat, ezáltal a piacok is átrendezõdnek.De a mai világunk már annyira globális, szinte nincsenek határok, hogy értelmetlen lenne határokat áthelyezni piacokért.Ha a közelkeleten bombát robbantanak, akkor nálunk a CBA-ban pár hét múlva drágább a kenyér!!!Mert a benzin drágul állítólag.Mindent globálisan a tõzsde és a pénz, meg az olaj, irányít, hát generálni kell egy válságot, és így fel lehet újra osztani az érdekeltségeket. Egyébként a média válsággal kapcsolatos híradásairól meg az a véleményem, hogy pánikkeltés.Nézem a már pórul járt magyar családokat, és mindíg mondom a férjemnek, hogy nem rólunk beszélnek.Még nem sikerült meghatódnom azon, hogy a forint gyengülése miatt vannak családok akiknek rá kell fizetniük a már kifizetett sítúrájukra.Mi lesz most velük, hogyan segít rajtuk a kormány?!Nevetséges!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!