Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetséges, a foton (6 db)

Hogyan lehetséges, hogy a foton nulla tömegű?

Olvastam, hogy részecske-antirészecske mikor találkozik, akkor megsemmisítik egymást, és fotonok keletkeznek. Azt is, hogy az elektromágneses sugárzás fotonokból áll. De ésszel felfogni már nem tudom, hogy lehet a nyugalmi tömege nulla.

Legjobb válasz: igen, valami olyasmi.

igen, valami olyasmi.
hát, úgy a foton nem létezik. :) a foton egy absztrakció. Maga a fény elektromágneses sugárzás. egymásba kapcsolódó elektromos és mágneses mezõkbõl áll. Mindazonáltal eléggé különleges tulajdonságai vannak. Ezek egy része úgy magyarázható meg, ha hullámként, más része, ha részecskeként gondolunk rá. Ez a részecske a foton. De nincs olyan, hogy foton, csak úgy csinálunk, mintha lenne, mert így egyszerübb bizonyos dolgok megértése.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez olyasmi, minthogy a mágnes körül vannak erõvonalak, amik nincsenek semmibõl, mégis ki lehet õket mutatni?
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ. Ezt a foton kérdést akkor félreteszem azok közé, hogy miért vonzza a proton az elektront, stb. Ha majd azt meg tudja válaszni valaki, vagy sikerül a fizikusoknak összehozni a relativitás elméletet a kvantummechanikával, majd újra elõveszem. Lehet akkor már nem is lesz rá szükség, ha megérem egyáltalán.
A fizika jelenleg nem képes választ adni arra, hogy honnan ered a tömeg, az is lehet, hogy a részecskék egyáltalán nem pontszerûek (lásd húrelmélet), de jelenleg ennek a megközelítésnek a legnagyobb a gyakorlati alkalmazhatósága. Ha megalkotjuk a tökéletes modellt, akkor a most még felfoghatatlan dolgok teljesen világosak, és egyértelmûek lesznek.
A fotont sokkal használhatóbban a kronofilozófia írja le, és ahogy egy másik válaszadó megfogalmazta, sokmindent érthetõvé tesz. Az, hogy a fotonnak nincs tömege, kicsit túlzott kijelentés, hiszen ha így lenne, nem lenne fénynyomás és nem hajlana el a fény a tömegek mellett. (Vagy pedig nem úgy mûködik a gravitációs kölcsönhatás, ahogy ma a tudomány gondolja, ez is egy lehetõség.) Azt is el lehet gondolni, hogy a fotonnak szembõl nézve van tömege, oldalról nézve nincs. De persze ezt is igazolni kell, de akár mûködõ magyarázat is lehet.
A foton egyszerre hullám és részecske, ezért vannak olyan furcsa tulajdonságai. Nyugalmi tömege azért nincs, mert állandóan fénysebességgel mozog (tehát soha sincs nyugalomban). A foton az egyedüli részecske, ami képes elérni a fénysebességet. Ha valami fénysebességgel halad, akkor az idõ számára végtelenül lassan tellik, a mozgásiránnyal párhuzamos mérete (hosszúsága) végtelenül kicsi, a tömege pedig végtelen.
ez dejó kérdés. meg a válaszok is. elkezdek ebayen fotont árulni kilosával. XD

Lehetséges, hogy a főtt kukoricától jött ki rajtam néhány pötty (kiömlés)?

Évek óta nem ettem már kukoricát, csak tegnap. A hasamon és a hátamon van pár kis kb 3 mm-es pöttyöcske... Himl?s már voltam kis koromban, remélem, hogy ez nem az...
Vírus
Nekem is küld ilyet egy személy, majd szólok neki hogy jó a windowsa.
Én is kaptam ilyent... (http://ww.g00.géel/BNQDXM?facebook-album/[nevem]) Ebben az a vicces hogy nincs is facebookom, tuti vírus... Linket átírtam hogy véletlenül se nyomjatok rá


A kérdező hozzászólása: DivX
A kérdező hozzászólása: Kb 4 GB meretu fotot akartam kiirni dvd-re.
A kérdező hozzászólása: A CD-re iras tokeletes!Probalkoztam DVD-re is kiirni, hogy tobb kep ferjen ra, de arra nem sikerult.A masodik probalkozasnal kiadta a lemezt is hamarabb.Tobb hibat felsorolt, hogy mi lehet a gond, de en azon nem tudok eligazodni.A dvd-t miert nem tudja ugyanugy megirni? (4.4 GB, 120 perc, 1-16x speed, dvd-r, Philips)
A kérdező hozzászólása: Idokozben sikerult!!Koszonom mindenki segitseget:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom, hogy segitettel!!Sikerult!!!Ashampoo-val irtam ki es lezartam a cd-t. Koszi:)
Amúgy ha nem tud jpg lejátszani és ilyen dolgokat szeretnél akkor jobb ha veszel új asztalit, mert már 6-7ezerért kapsz és akkor legalább divx-et is lejátszik.
Ácsi! Egyáltalán tud kezelni jpg filokat az asztali lejátszód? Ha nem akkor meg kell szerkeszteni egy progival mint pl a: Photo Story 3(vagy akárhányas) for Windows, aztán videó konvertálóval dvd formátumba kell írnod. Így a képeket videóként tudod nézni mint egy diavetítés
Szia! Mivel írtad, hogy nem DivX-es, ezért gondolom, nem mai darab! Tehát több megoldás létezik... A régebbi lejátszók nem szeretik a több sávosan megírt lemezeket, s az újraírhatókkal sincsenek kibékülve, meg azt sem mindig szeretik, ha a lemez nincs lezárva! Próbáld meg, hogy sima mezei CD-re írod ki a jpg/jpeg képeket, úgy, hogy a lemezt le is zárja a program, belehet pipálni az ashampoo-ban is! Ha mégsem mûködne így sem, akkor írd le a lejátszó típusát! Üdv
A kérdező hozzászólása: DVD Flick programom is van.Esetleg ezt is at kell konventalnom mint a filmeket?
A kérdező hozzászólása: Cd-e vagy dvd-re irjam ki a fotokat? (Kezdo vagyok)
A kérdező hozzászólása: Dvd-re is sikerult !

Hogyan lehetséges, hogy a webkamerafotó-galériámban a rólam készült fotón kívül van általam ismeretlen személyrõl készült néhány kép is (felhasználó névvel együtt), hogyan kerülhetett oda?

Legjobb válasz: Távol álljon tõlem az üldözési mánia de biz isten mondom, hogy az imént, mikor bekapcsoltam a nejem laptopját a boot-folyamat közben a kamera melletti led szokatlanul erõsen felvillant. Olyan érzésem volt, mitha a laptop felvételt készített volna rólam, hogy ki az a személy aki bekapcsolta. Emiatt kerestem rá a neten és bukkantam erre a kérdésre. Szóval, kinek mi a véleménye? Ebben a "Nagy Testvér"-es világban sztem már semmi sem lehetetlen...

Távol álljon tõlem az üldözési mánia de biz isten mondom, hogy az imént, mikor bekapcsoltam a nejem laptopját a boot-folyamat közben a kamera melletti led szokatlanul erõsen felvillant. Olyan érzésem volt, mitha a laptop felvételt készített volna rólam, hogy ki az a személy aki bekapcsolta. Emiatt kerestem rá a neten és bukkantam erre a kérdésre. Szóval, kinek mi a véleménye? Ebben a "Nagy Testvér"-es világban sztem már semmi sem lehetetlen...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!