Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá (1 db)

Hogyan lehetne sima magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá válni, akár biztosító-váltással is?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.

Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Egy kérdés: Tehát ha kötelezett vagy akkor csak akkor tudok hozzájutni ehhez, ha pénhez, ha már nyugdíjas leszek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon hasznos válaszod. Itt a kérdés az hogyén már körübelül 28 éve dolgozom és akkoriben az állam vonta le a járulékot. Most olyanom van, hogy Honvéd magánnyugdíjpénztár. Valaki még mondtam nekem, hogy 2 "pénztáram" van. Nem az a valóság, hogy az államiból magánpénztárak alakultak vagy tényleg lehet 2 magánnyugdíji pénztára valakinek?
Szia!A második válasz írója vagyok ismét :) . Ha az álami "nyugdíjpénztárból" belépsz egy magánnyugdíjpénztárba, vagy egy magánnyugdíjpénzátból átlépsz a másikba, akkor az addig összegyûlt nyugdíjjárulékodat viszed magaddal. Vagyis akkor onnantól nem a TB-nek fizetsz, hanem a befizetett pénzeddel együtt bekerültél a magánnyigdíjpénztárba. Kettõs magánnyugdíjpénztári tagság nem lehetséges, hiszem a béredbõl egyszer vonják le a nyugdíjjárulékot, és értelemszerûen egy helyre utalják. (Illetve ha tagja vagy mnyp-nak, akkor 8% oda, 0, 5% az államhoz, ez mindenkinek így van aki magánnyugdíjpénztári tag, ha nem vagy tag, akkor mind a 8, 5 az államhoz megy.) Szóval annyiban vagy "kettõs tag", hogy 8 - 0, 5 arányban megosztódik a járulék az állam és a mnyp között. Tagja lehetsz viszont a magánnyugdíjpénztár mellet önkéntes nyugdíjpénztárnak, ha jól tudom akár többnek is.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer, nagyon köszönöm a segítõ válaszod! Többet már nem kérdezek! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki mennyire elégedett a biztosítójával?

Én magam is tanácsadóként dolgozom és nagyon sok olyan ügyféllel találkoztam aki nem kapott megfelel? tájékoztatást a választott biztosításról vagy azt hitte hogy teljeskör? a biztosítása és amikor a káresemény bekövetkezett a biztosító nem fizetett!Az ügyfél nagyon is fontos és nem csak addig amíg aláírja az ajánalatot!
Ez az én véleményem err?l a szakmáról és ha bárkinek segítségére lehetek írjon bátran remélem segíthetek majd!

1

Grave biztositótról mik a tapasztalatok?

fizetett már valakinek?

1

Az egyik osztálytársam azt kéri, hogy töltsem le a Str Wars clon Was2 Ezt hol tehetem meg?

Az egész kell neki.

2

Herevisszér műtét után mennyit fizet pontosan a biztosító?

Annyit még hozzáf?znék hogy a Groupama garancia biztosítóhoz tartozok!

5

Milyen termékei vannak az ING-nek?

7

Németországi munkavállaláshoz milyen biztosítást kell kötni?

igazából nem tudom mit kell, ha valaki tud segíteni, kérem írja meg

2

Érdemes a kínai- és a fejlődő piaci részvény eszközalapban tartani a pénzemet?

2 éve tettem be és akkor volt az árfolyam kb 1.1

0

Mi a kódja a muzsika TV-nel?

2

Meddig várjak? Mire számítsak?

1 honappal ezelött történt egy koccanás nélküli kár az automba! A károkozó elismerte a hibáját, betétlap csere meg minden megvolt! Az autom megcsináltattam és 104000FT-ba került! Addig sajna nemtudom elhozni a kocsit míg nemfizet a biztositó! Minden nap hívóm ?ket és csak hitegetnek! Meddig várjak és mire számítsak? Kifizetik az egész összeget?

1

A biztosító értesíti az APEHOT, ha felveszem az életbiztosításomat?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!