Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá (1 db)

Hogyan lehetne sima magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá válni, akár biztosító-váltással is?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.

Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Egy kérdés: Tehát ha kötelezett vagy akkor csak akkor tudok hozzájutni ehhez, ha pénhez, ha már nyugdíjas leszek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon hasznos válaszod. Itt a kérdés az hogyén már körübelül 28 éve dolgozom és akkoriben az állam vonta le a járulékot. Most olyanom van, hogy Honvéd magánnyugdíjpénztár. Valaki még mondtam nekem, hogy 2 "pénztáram" van. Nem az a valóság, hogy az államiból magánpénztárak alakultak vagy tényleg lehet 2 magánnyugdíji pénztára valakinek?
Szia!A második válasz írója vagyok ismét :) . Ha az álami "nyugdíjpénztárból" belépsz egy magánnyugdíjpénztárba, vagy egy magánnyugdíjpénzátból átlépsz a másikba, akkor az addig összegyûlt nyugdíjjárulékodat viszed magaddal. Vagyis akkor onnantól nem a TB-nek fizetsz, hanem a befizetett pénzeddel együtt bekerültél a magánnyigdíjpénztárba. Kettõs magánnyugdíjpénztári tagság nem lehetséges, hiszem a béredbõl egyszer vonják le a nyugdíjjárulékot, és értelemszerûen egy helyre utalják. (Illetve ha tagja vagy mnyp-nak, akkor 8% oda, 0, 5% az államhoz, ez mindenkinek így van aki magánnyugdíjpénztári tag, ha nem vagy tag, akkor mind a 8, 5 az államhoz megy.) Szóval annyiban vagy "kettõs tag", hogy 8 - 0, 5 arányban megosztódik a járulék az állam és a mnyp között. Tagja lehetsz viszont a magánnyugdíjpénztár mellet önkéntes nyugdíjpénztárnak, ha jól tudom akár többnek is.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer, nagyon köszönöm a segítõ válaszod! Többet már nem kérdezek! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kerékpárra biztosítás. Hogyan?

Újonnan vett kerékpáromra szeretnék majd biztosítást kötni (lopás esetére), viszont nincs semmi tapasztalatom e téren. Lehet csak erre az egy dologra kötni? Ha igen hol?

6

Az a pénz jön vissza, ami az ING biztosító honlapján reálhozamként fel van tüntetve?

2

Aegon-nál voltam magánnyugdíj pénztári tag, nem nyilatkoztam hogy át megyek az államiba, azt tudom hogy így Aegonos maradtam, de így akkor nem jár semmiféle hozam se, csak azoknak akik átléptek az államiba?

4

Most hogy van ez? Vagy az utolsó nybiztosító számolja ki nekem a reálhozamomat?

Ha az elmúlt években több nyugdíjbiztosítónál voltam sajnos volt egy pár ami megsz?nt vagyis megvette egy másik, aztán úgy gondoltam már a harmadik ilyen "átvándorlásnál, hogy akkor egy nagyobb nyugdíjbiztosított választok. Meg is tettem. A kérdésem a sok átlépésnél nem veszik el a pénzem amit addig a többi nybiztosítónak fizetem . Mert amikor a számlákat kaptam ennél a nybiztosítónál nem jelezték a t?kémet csak amit akkor kezdtem el rá küldeni?

1

Mit tehetek? Egy fillér reálhozamot sem kapok? ! AXA.

1997. óta vagyok tag, átlag bérrel.
Lehet tenni valamit vagy végképp eltapsolták a pénzemet?
Akinek az Axánál van, kap vissza?

14

Aegonosok, kaptatok már reálhozam kifizetést?

Az ismer?si környezetemben még nem kapott senki az aegontól.A neten megnézetm a reálhozamot,kevesebb mint negyede,amit más kapott!!
Most mi tényleg ennyit fogunk kapni?

36

Lehet bejelentett munkám, ha az elmúlt fél évben nem fizettem TB-t?

Arra vagyok kiváncsi, hogy okozhat e problémát bejelentett munkánál, hogy az elmúlt 7-8 hónapban nem volt fizetve a társadalombiztosításom. Mert szeretnék jelentkezni egy munkára, de aggaszt ez a TB dolog, mert nem tudom, hogy ez hogy m?ködik. Elvileg a munkaadó fogja fizetni a TB-t, ha felvesznek, de az vajon baj e, hogy van kb fél éves elmaradásom TB ügyben...? :-/

7

Mi történik, ha nem fizetem tovább Brokernet-es életbiztosításom?

5

Kell már magamnak egészségbiztosítást fizetnem?

1 hónapja fejeztem be az iskolát és most munkanélküli vagyok. Tudom h egy id? után egy bizonyos összeget fizetnem kell magamnak, de mikor?

3

Hogyan tudom lekérdezni a Magánnyugdíjpénztáram reálhozamát?

Azt szeretném megtudni, hogy mennyit fogok visszakapni. (Allianz)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!