Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári (1 db)

Hogyan lehetne sima magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá válni, akár biztosító-váltással is?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.

Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Egy kérdés: Tehát ha kötelezett vagy akkor csak akkor tudok hozzájutni ehhez, ha pénhez, ha már nyugdíjas leszek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon hasznos válaszod. Itt a kérdés az hogyén már körübelül 28 éve dolgozom és akkoriben az állam vonta le a járulékot. Most olyanom van, hogy Honvéd magánnyugdíjpénztár. Valaki még mondtam nekem, hogy 2 "pénztáram" van. Nem az a valóság, hogy az államiból magánpénztárak alakultak vagy tényleg lehet 2 magánnyugdíji pénztára valakinek?
Szia!A második válasz írója vagyok ismét :) . Ha az álami "nyugdíjpénztárból" belépsz egy magánnyugdíjpénztárba, vagy egy magánnyugdíjpénzátból átlépsz a másikba, akkor az addig összegyûlt nyugdíjjárulékodat viszed magaddal. Vagyis akkor onnantól nem a TB-nek fizetsz, hanem a befizetett pénzeddel együtt bekerültél a magánnyigdíjpénztárba. Kettõs magánnyugdíjpénztári tagság nem lehetséges, hiszem a béredbõl egyszer vonják le a nyugdíjjárulékot, és értelemszerûen egy helyre utalják. (Illetve ha tagja vagy mnyp-nak, akkor 8% oda, 0, 5% az államhoz, ez mindenkinek így van aki magánnyugdíjpénztári tag, ha nem vagy tag, akkor mind a 8, 5 az államhoz megy.) Szóval annyiban vagy "kettõs tag", hogy 8 - 0, 5 arányban megosztódik a járulék az állam és a mnyp között. Tagja lehetsz viszont a magánnyugdíjpénztár mellet önkéntes nyugdíjpénztárnak, ha jól tudom akár többnek is.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer, nagyon köszönöm a segítõ válaszod! Többet már nem kérdezek! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Posta életbiztosító halál esetén mennyit fizet?

Fontos lenne

3

Fizet az Aegon biztosító ilyen esteben?

2008-ban kötöttünk életbiztositást és most 2012-ben kórházba kerültem 4 napra. A terhességemmel volt gond.Fizet ilyen esetben Az Aegon?

3

Elhunyt házastárs esetén, honnan lehet megtudni, hogy volt-e életbiztosítása? Ilyenkor kutakodni kell otthon a papírok után? Vagy a biztosító értesül valahonnan a dologról? Nem tudom hogy működik.

2

Mennyibe kerül a Generali egészségbiztosítása?

Ha megfeszülök sem találok árat az oldalon. Van lehetőség arra, hogy megadjam az adataimat, és ők megkeresnek, viszont azt írják, hogy akkor felhasználják marketing célokra. Nekem meg ez pont nem hiányzik.

3

Miert kaptam a Tb. -tol csekkeket, ha be voltam regisztralva a rendszerben es meg tanultam? Ha nem fizetem be, le tudnak foglalni valamit az otthonunkbol? Semmi nincs a nevemen.

3

Megbüntet a rendőr, ha nem tudom felmutatni az autó kötelező biztosítási díjbefizetési csekkét?

Márc 1 a fordulónapunk,azóta már többször kerestem a biztosítót,de még most sem küldött csekket a következő negyedévre. Így csak azt tudom bemutatni,ami dec1-márc-1ig érvényes.

Megbüntethet,vagy nyaggassam őket??

4

Beázott lakásnál a kárfelmérés meddig tart?

Megvan az időpont, mennyi ideig lesz itt az ügyintéző? Csinál pár fotót és majd megküldi az ajánlatát? Azért kérdezem, mert utána sürgősen elintéznivalóm van, szintén időpontra, és nem akarom az ügyintézőt megkérdezni erről, nehogy azt gondolja hogy le akarom rázni...

2

Nem fizet a lakás biztositom de tudom hogy nekem van igazam mit tegyek?

14

Életbiztosítás megkötése?

Életbiztosítás megkötése előtt állok,de nem tudom merre induljak el.Motorozom leginkább emiatt kötném meg.Hallottam oyan lehetösegröl amiben Xösszeget befizetve havonta,X idö után ki lehet venni a felhalmozodott papirdarabokat.Erről akinek van valami +os tapasztalata,szivesen meghallgatom.
Kik veszik a fáradságot a kérdés megválaszolására,azoknak előre köszönöm.

2

Fizet a biztosito?

1 éve fizetek az Uniqa med help biztositonak ,most voltam kórházba 4napot. Kapok erre valami pénzt? Vagy be kell jelenteni valahova?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!