Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne magányugdíjpénztárból önkéntes (1 db)

Hogyan lehetne sima magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá válni, akár biztosító-váltással is?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.

Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Egy kérdés: Tehát ha kötelezett vagy akkor csak akkor tudok hozzájutni ehhez, ha pénhez, ha már nyugdíjas leszek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon hasznos válaszod. Itt a kérdés az hogyén már körübelül 28 éve dolgozom és akkoriben az állam vonta le a járulékot. Most olyanom van, hogy Honvéd magánnyugdíjpénztár. Valaki még mondtam nekem, hogy 2 "pénztáram" van. Nem az a valóság, hogy az államiból magánpénztárak alakultak vagy tényleg lehet 2 magánnyugdíji pénztára valakinek?
Szia!A második válasz írója vagyok ismét :) . Ha az álami "nyugdíjpénztárból" belépsz egy magánnyugdíjpénztárba, vagy egy magánnyugdíjpénzátból átlépsz a másikba, akkor az addig összegyûlt nyugdíjjárulékodat viszed magaddal. Vagyis akkor onnantól nem a TB-nek fizetsz, hanem a befizetett pénzeddel együtt bekerültél a magánnyigdíjpénztárba. Kettõs magánnyugdíjpénztári tagság nem lehetséges, hiszem a béredbõl egyszer vonják le a nyugdíjjárulékot, és értelemszerûen egy helyre utalják. (Illetve ha tagja vagy mnyp-nak, akkor 8% oda, 0, 5% az államhoz, ez mindenkinek így van aki magánnyugdíjpénztári tag, ha nem vagy tag, akkor mind a 8, 5 az államhoz megy.) Szóval annyiban vagy "kettõs tag", hogy 8 - 0, 5 arányban megosztódik a járulék az állam és a mnyp között. Tagja lehetsz viszont a magánnyugdíjpénztár mellet önkéntes nyugdíjpénztárnak, ha jól tudom akár többnek is.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer, nagyon köszönöm a segítõ válaszod! Többet már nem kérdezek! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ahhoz milyen biztosítást kell kötni, hogyha netán betegszabadságra megyek, akkor ne legyen keresetkiesésem?

és ennek mi a havi díja? Merthát ha most egy hétre kórházba kerülnék, akkor TB miatt csődbe is mehetnék

2

Biztosítás befizetésének elmaradása mit eredményez?

Van egy autónk, utoljára 2009-ben volt rá megkötve a biztosítás. Azóta áll és nem lett befizetve semmi... Plussz költséget ekkor számít fel a biztosító ?

4

Meg szeretném szüntetni az életbiztosításomat, kikérném a pénzt, aznap már át is utalják a folyószámlámra? Vagy kézbe adják?

3

Mit gondoltok a Nyíregyházi Uniqa biztosítóról?

Nemrég felajánlottak egy állást(biztosítási tanácsadó),ahol van fix fizetés is.De szerződéseket kell kötnöm,így nem tudom,hogy megéri-e bevállalni?!Lenne e rá kereslet?

0

Ha nem fizetem a kötelező felelősségbiztosítást motorkerékpárra, akkor felmondják azt? Van jogi következménye, annak ha ezt teszem?

125ccm motoromra kötöttem kötelező felelősségbiztosítást tavaly. Éves szinten 6800ft-omba került, negyedévre lebontba 1700Ft tökéletes volt. Idén küldtek 1 papírt, hogy az éves biztosításom 17.000Ft- körüli lesz, szerettem volna lemondani és újrakötni, de már lekéstem a dolgot.
Most jött egy 5.000ft-os számla.
Milyen jogi következménye lehet, ha nem fizetem be?
Szeretnék egy másik biztosító társasághoz elmenni, de ezt nem tudom már lemondani. Megoldhatja a problémát, ha nem fizetem be? Milyen megrovásra számíthatok?

2

Mit biztosít a valuta alapú hitellel egybekötött életbiztosítás?

A bank olyan euro alapú kölcsönt adott, aminek feltételeként életbiztosítást kellett kötni. Úgy működik, hogy az életbiztosítás forintban gyűlik 20 évig, amivel ki lehet majd váltani az euroban nyilvántartott tőketartozást.
A hitel lejárata is 20 év s a futam idő alatt csak a kamatokat fizetem, a tőketartozás mindvégig ugyan az az összeg, ezt az összeget kell majd az akkori aktuális árfolyamon fedeznie az életbiztosításnak.

Beperelhetem e a bankot azért, mert a biztosító a biztosítást úgy szedi be, hogy nem biztosítja azt, hogy a végén biztos fedezet lesz?

Azért fizetek biztosítást, hogy biztosítson, pont a rendeltetésének nem felel meg, mert nem tudják még azt sem, hogy holnap milyen lesz az árfolyam, nemhogy húsz év múlva.
Ezt csak később volt alkalmam átgondolni, mert megbíztam a banki ügyintézőben aki szakember és tudta mi kell nekem.

7

Érhet e bármiféle retorzió bankom részéről, ha hitelfedezeti biztosításommal élek?

Hitelfedezeti biztosításra jogosult lettem munkanélkülivé válásomból kifolyólag .
Van egy Budapest bankos áruhitelem, egy oney hitelkártyám, és egy cetelem kártyám. Mindháromra van biztosításom, mely munkanélküliség esetén x hónapig átvállalja a havi törlesztőmet.
Igazság szerint a részleteket tudnám fizetni, de ha már évek óta fizetem a biztosításokat, jó lenne élni a lehetőséggel.
Azt viszont nem szeretném, ha a hitelkártyáimat zárolnák a munkanélküliségem miatt.
Értelmes, kielégítő válaszokat megköszönném!

1

Axánál fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra? ?

Fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra??Tegnap vettük,kértünk róla számlát,csak nem tudom hogy egyáltalán elszámolják-e.

1

Ausztria részmunka - magyar biztosítás?

Ausztriában részmunkaidőre vagyok bejelentve (annyit is dolgozom). Állításuk szerint így biztosított is vagyok, amiben én aligha vagyok biztos. Majd bemegyek az APEH-ba személyesen, de addig is tudtok valamit erről mondani? Kell ennek ellenére egészségügyi ellátásra megállapodást kötnöm?

0

Visszaírt jutalék?

Már nem dolgozom a biztosítónál. Vissza kell fizetnem egy szerződésem jutalékát, amit állítólag az ő hibájukból 2x írtak nekem jóvá...

Én nem tudom visszanézni, mert a fizetési papíromon nem tételesen vannak feltüntetve az összegek, hanem egy teljes összeg szerepel...

Fizessem vissza, vagy kérjek valamiféle igazolást, amin megmutatják, hogy 2x fizették nekem?

Sztem nincs igazuk...

Járt már más is így? (gyanítom...)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!