Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne magányugdíjpénztárból önkéntes (1 db)

Hogyan lehetne sima magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá válni, akár biztosító-váltással is?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.

Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Egy kérdés: Tehát ha kötelezett vagy akkor csak akkor tudok hozzájutni ehhez, ha pénhez, ha már nyugdíjas leszek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon hasznos válaszod. Itt a kérdés az hogyén már körübelül 28 éve dolgozom és akkoriben az állam vonta le a járulékot. Most olyanom van, hogy Honvéd magánnyugdíjpénztár. Valaki még mondtam nekem, hogy 2 "pénztáram" van. Nem az a valóság, hogy az államiból magánpénztárak alakultak vagy tényleg lehet 2 magánnyugdíji pénztára valakinek?
Szia!A második válasz írója vagyok ismét :) . Ha az álami "nyugdíjpénztárból" belépsz egy magánnyugdíjpénztárba, vagy egy magánnyugdíjpénzátból átlépsz a másikba, akkor az addig összegyûlt nyugdíjjárulékodat viszed magaddal. Vagyis akkor onnantól nem a TB-nek fizetsz, hanem a befizetett pénzeddel együtt bekerültél a magánnyigdíjpénztárba. Kettõs magánnyugdíjpénztári tagság nem lehetséges, hiszem a béredbõl egyszer vonják le a nyugdíjjárulékot, és értelemszerûen egy helyre utalják. (Illetve ha tagja vagy mnyp-nak, akkor 8% oda, 0, 5% az államhoz, ez mindenkinek így van aki magánnyugdíjpénztári tag, ha nem vagy tag, akkor mind a 8, 5 az államhoz megy.) Szóval annyiban vagy "kettõs tag", hogy 8 - 0, 5 arányban megosztódik a járulék az állam és a mnyp között. Tagja lehetsz viszont a magánnyugdíjpénztár mellet önkéntes nyugdíjpénztárnak, ha jól tudom akár többnek is.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer, nagyon köszönöm a segítõ válaszod! Többet már nem kérdezek! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pályakezdő vagyok, most az önkormányzat fizeti a TB-met. Ha nyáron dolgozok, akkor ősztől megint fizetheti, vagy onnantól nekem kell?

1

Ha megvan (és lejárt) a 30 nap közmunka, utána mi a teendő a TB-vel kapcsolatban?

Kicsit pontosítom a kérdésemet. Arra lennék kíváncsi, hogy ha megvan a 30 nap közmunka(több is), és újra vissza kerülök a munkaügyi rendszerébe, akkor igényelhető csak a TB, de más szociális segély nem?

0

A K&H-s Csúcsbiztosítás, mennyit fizet haláleset esetén? Bővebben lenn.

Párom édesanyja elhunyt pénteken. neki volt ez a biztosítása. Párom a kedvezményezett, de van az édesanya nevén lévő bankszámlán tartozás. ezt ebből vonják? vagy hogy lesz? valaki tud segíteni?

0

Segítség! Most akkor mégis, hogyan fizessem a TB-t?

20 éves vagyok, jelenleg esti tagozaton tanulok OKJ-s képzésen. Nem dolgozom, mivel munkát nem kapok... Most tudtam csak meg, hogy a suli nem fizeti a TB-t. Tudom, hogy 2012. december 15-ig még élt a TB-m. Azóta viszont semmi. Elmentünk az önkormányzatra, ahol közölték, hogy nem vállalják át. Most mit csináljak? Örülünk, ha van miből enni...

7

Lakásbiztosítást ha lemondom, akkor ugyanannál a Biztosítónál újra köthetem?

Van 10 éve egy lakásbiztosításom,de már elég magas az éves díja,mivel szeptember elsején van az évfordulóm így azt le szeretném mondani,és újrakötni ugyanannál a Biztosítónál,mert így jóval kisebb lenne a fizetendő összeg,mert az új belépőknek adnak kedvezményeket,a régiekkel meg nem törődnek.
Ez így szabályos?,mert a kötelezőnél biztosításnál igen.
Szóval befizetem most az utolsó negyedéves részletet és lemondom évfordulóra,utána online megkötöm halasztott határidővel /szeptember elsejével az újat.Ez így rendben van?

4

Ha bejelentenek két napra, akkor újra indul a 45 nap biztosítási jogviszonyom?

Lassan lejár a 45 nap és fizetnem kell a TB-t csekken, de lesz egy két napos munkám, amikor be is jelentenek, ekkor újra indul a 45 nap vagy a kettő nap nem számít?

1

élet biztosítás kötéssel kapcsolatban? Ajánlanátok?

olyant szeretnék,ami egyes kiemelt betegségekre külön fizet.nem dohányzom,nem vagyok ,túlsúlyos és tudtommal semmilyen betegségem nincs.26 éves nő vagyok.egyre többet hallani a rákról,szeretnék olyan életbiztosítást kötni ami nem csak halál esetén feizet,de kiemelten a rák betegséget bele tenném,az érdekelne kb mennyire jönne ez ki havonta ha 20 év futamidőre szeretném?

9

Kockázati biztosítást köthetek úgy, hogy a biztosított nem én, hanem az élettársam?

6

Generali Házörző Optimál biztosítás mennyit fizet csonttörése?

0

Mennyi tb- t kell befizetni havonta, nem dolgozó személy esetében?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!