Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne magányugdíjpénztárból (1 db)

Hogyan lehetne sima magányugdíjpénztárból önkéntes nyugdíjpénztári taggá válni, akár biztosító-váltással is?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.

Ahhoz hogy önkéntes magánnyugdíjpénztárba menj, nem kötelezõ elõtte "sima" mnypt tagnak lenni, bármikor megteheted. Viszont a "sima" mnypt-bõl nem léphetsz ki ha kötelezett vagy, tehát nem léphetsz át sem. Ha pedig nem vagy kötelezett akkor kilépsz a "sima" mnypt-bõl és belépsz egy önkéntesba. Szerintem ha ugyanahhoz a bankhoz mész akkor sincs ilyen hogy átlépsz, mert a kettõ az más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Egy kérdés: Tehát ha kötelezett vagy akkor csak akkor tudok hozzájutni ehhez, ha pénhez, ha már nyugdíjas leszek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon hasznos válaszod. Itt a kérdés az hogyén már körübelül 28 éve dolgozom és akkoriben az állam vonta le a járulékot. Most olyanom van, hogy Honvéd magánnyugdíjpénztár. Valaki még mondtam nekem, hogy 2 "pénztáram" van. Nem az a valóság, hogy az államiból magánpénztárak alakultak vagy tényleg lehet 2 magánnyugdíji pénztára valakinek?
Szia!A második válasz írója vagyok ismét :) . Ha az álami "nyugdíjpénztárból" belépsz egy magánnyugdíjpénztárba, vagy egy magánnyugdíjpénzátból átlépsz a másikba, akkor az addig összegyûlt nyugdíjjárulékodat viszed magaddal. Vagyis akkor onnantól nem a TB-nek fizetsz, hanem a befizetett pénzeddel együtt bekerültél a magánnyigdíjpénztárba. Kettõs magánnyugdíjpénztári tagság nem lehetséges, hiszem a béredbõl egyszer vonják le a nyugdíjjárulékot, és értelemszerûen egy helyre utalják. (Illetve ha tagja vagy mnyp-nak, akkor 8% oda, 0, 5% az államhoz, ez mindenkinek így van aki magánnyugdíjpénztári tag, ha nem vagy tag, akkor mind a 8, 5 az államhoz megy.) Szóval annyiban vagy "kettõs tag", hogy 8 - 0, 5 arányban megosztódik a járulék az állam és a mnyp között. Tagja lehetsz viszont a magánnyugdíjpénztár mellet önkéntes nyugdíjpénztárnak, ha jól tudom akár többnek is.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer, nagyon köszönöm a segítõ válaszod! Többet már nem kérdezek! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az E104-es nyomtatvány kitöltéséhez kérek segítséget?

Ez az:

Mindent ki kell töltenem? Tud valaki nekem ebben segíteni?
Nem igazán értem.
Köszönöm!!

0

Üdvözlet Mindenkinek! Mennyibe kerül egy németországi vámrendszám autó biztosítással együtt, amivel az ott vásárolt gépkocsi saját lábán hazagurul? Bármelyik német biztosítónál kiváltható? És hány napig érvényes?

1

Mi a véleményetek az Allianz biztosítóról, ami a lakásbiztosításokat illeti?

Most a Generalinál vagyunk, annál a díjnál ők kedvezőbb ajánlatot adtak egy kicsivel. Ennek ellenére nem tudom, érdemes-e átmenni. Elsősorban az érdekel, milyen a hozzáállásuk, ha nekik kellene kár esetén díjat kifizetni.

4

Groupama lakásbiztositásnál mekkora számlával igazolt kár bejelentésnés fölött jönnek ki kárt felmérni?

2

Beázás miatt kértem kár igényt a biztositomtol (aegon) ugy fizet 40 ezret ha számlával bizonyitom hogy elsönek megcsináltatom a tetöt jog szerü ez?

3

Év végén biztosítót váltottam most a Posta biztosító nem akarja elismerni a bonus besorolásomat, amit visszamenőleg igazolni tudok 3 évre. Második negyedévi csekket sem küldtek, mit tegyek?

6

Van ilyen biztosítás, lehet ilyet kötni?

Most a párom, és a kisgyerekünk (2,5 hónapos) kórházban vannak, 2 napja olyan biztosítás lenne jó, ami baleset, vagy betegség idején a kórházban töltött napok után fizet x összeget, balesetkor akármire fizet... és utólag megköthető, hogy már ezt is fizesse.

7

Kisgyermeknek milyen biztosítást érdemes kötni?

Másfél és 6,5 éves gyermekeink vannak és szeretnénk nekik valamilyen biztosítást kötni. Amivel mondjuk 18 évesen pénzhez jutnak. Milyen lehetőségek vannak?

8

Jövedelemkiesés biztosításról vélemény? Megéri?

50 feletti rokonnak lehet megszűnik a munkahelye,lehet hogy 2 hónap múlva,lehet hogy 2 év múlva.
Minimálbér felett keres egy kicsivel.

2

Igazolnom kell az APEH-nak, hogy Ausztriában fizetem a TB-t. Hová kell mennem itt kint a nyomtatványokért?

Mi a teendő? Azt olvastam, hogy kell kérnem egy E106 és E104 nevű nyomtatványt, amit ki kell töltenem, és hazaküldenem. Kitöltésem után az lepecsételik, és úgy igazolják? Vagy hogy működik ez?
Tud valaki ehhez hozzászólni?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!