Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne kicsit több (10 db)

Lada Niva 1.6-os motorjából, hogy lehetne egy kicsit több erőt kipréselni?

Legjobb válasz: Köszönöm ezt a korrekt választ! Túl sokat nem akarok rászánni. Hagyatékból maradt rám ez a Niva. Megszerettem:) Vagány kis gép:) Aztán arra gondoltam, hogy nem adom el, hanem egy kicsit helyrepofozom aztán megtartom. Viszont azt a 70 pár lóerejét ami lehet mára már csak 60 körül van nagyon keveslem. Úgyhogy jó lenne ezzel csinálni valamit. Gondolkoztam a komplett motor cserén is, de áááá. Az már sok pénz, meg papírok meg stb. Úgyhogy így inkább ezt tuningolom meg egy kicsit.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt a korrekt választ! Túl sokat nem akarok rászánni. Hagyatékból maradt rám ez a Niva. Megszerettem:) Vagány kis gép:) Aztán arra gondoltam, hogy nem adom el, hanem egy kicsit helyrepofozom aztán megtartom. Viszont azt a 70 pár lóerejét ami lehet mára már csak 60 körül van nagyon keveslem. Úgyhogy jó lenne ezzel csinálni valamit. Gondolkoztam a komplett motor cserén is, de áááá. Az már sok pénz, meg papírok meg stb. Úgyhogy így inkább ezt tuningolom meg egy kicsit.

125 cc-s 4 ütemû motornak a teljesítményét hogyan lehetne növelni egy kicsit? 14 lóerõs gyárilag, 2-3 lóerõvel jó lenne ha több lenne. Sport légszûrõ illetve dúsabb keverék segítene kicsit?

Legjobb válasz: A keveréket ne dúsítsd, mert akkor fuladni fog. Icipicit nyerhetsz a sportlégszûrõvel, de nem vagyok biztos benne, hogy otthon "szemre" olyan finoman utána tudod álítani a karbit, hogy ahhoz a pici többletlevegõhöz pont ugyanolyan picit tud megemelni a bejutó benzin mennyiségét.

A keveréket ne dúsítsd, mert akkor fuladni fog. Icipicit nyerhetsz a sportlégszûrõvel, de nem vagyok biztos benne, hogy otthon "szemre" olyan finoman utána tudod álítani a karbit, hogy ahhoz a pici többletlevegõhöz pont ugyanolyan picit tud megemelni a bejutó benzin mennyiségét.
*fulladni
Szerintem örülj a 14 lónak, ugyanis a 125 4t inkább 11 szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Forgalmiban 14 le szerepel de a gyengébb (13le) szintén egy hengeres oktató motorom ment simán 100- al mikor meghúzztam neki, enyém meg full gázzal ha megy 90-et akkor örülök. Mostani: Suzuki GZ 125 (2002es) Oktató: Sachs X Road 125
nekem is 125-ös Marauderem van :) merre szoktál motorozni?
önbizalom vezessen utadon ifjüú padavan!
Hívd el fagyizni.
Légy merész, hívd el randira a többi majd alakul. :)

Hogyan lehetne egy kicsit több önbizalmam, illetve hogyan bízhatnék a barátomban?

Egyfolytában idegeskedek, hogy vajon mit csináltam rosszul, vajon mit rontottam el éppen, mi rosszat mondtam, és hogy biztos szakitani fog velem és már nem szeret... ez már teljesen kikészit...szinte nincs egy nyugodt pillanatom sem, holott semmi okom nem lenne az állandó idegeskedésre,boldognak kellene lennem, h akit szeretek az velem van és ? is szeret engem... ezt tudom én is, ennek ellenére csak aggódom és aggódom... :S tiszta depis lettem :( Ráadásul mindenkit szebbnek, jobbnak tartok magamnál ezért nagyon féltékeny vagyok, ami nagyon sok veszekedésünk okozója :(

Legjobb válasz: Semiképpen se mutasd ki hogy féltékenykedsz, a végén még fejedre nõ ez a srác. Nem beszélve arról hogy rossz érzés a párodnak is hogy nem bízol meg benne. Fontos hog ybizalomra épüljön a kapcsolat. Valóban fontos, hogy elõször magadban bízz. Mutasd önmagad, hiszen abba szeretet bele, lazíts, és élvezd az együtlétet.

Semiképpen se mutasd ki hogy féltékenykedsz, a végén még fejedre nõ ez a srác. Nem beszélve arról hogy rossz érzés a párodnak is hogy nem bízol meg benne. Fontos hog ybizalomra épüljön a kapcsolat. Valóban fontos, hogy elõször magadban bízz. Mutasd önmagad, hiszen abba szeretet bele, lazíts, és élvezd az együtlétet.
Lehet, hogy sokan lepontoznak, de nekem van egy tanácsom. Szerintem az önbizalmadat úgy tudnád növelni, hogy ha az anyagiak megengedik, kicsit próbálj meg változtatni magadon, ne nagy dolgot, csak apróbbakat.Ha nem tetszik a hajad, akkor próbálj ki új színt, ami szerinted jobban áll, vagy új frizurastílust.Vegyél magadnak valami új ruhadarabot, ami nem kell, hogy 5-10000 forintokba kerüljön, csak amiben szexibbnek és magabiztosabbnak érzed magad.Ha pedig problémád van a súlyoddal, kicsit diétázz.Szerintem ez bejönne, az önbizalomépités terén...és ne aggódj, ha a barátod veled van, akkor biztos téged szeret, és te vagy neki a legszebb, nem a "mindenki". A féltékenykedés pedig mindenkinél elõfordul, egy bizonyos mértékig.Nem tudom mióta vagytok együtt, egy ideig rendben van, ha nem bízol meg a párodban 100 %-ig véleményem szerint.Minél több idõt együtt lesztek, annál jobban fog mélyülni a kapcsolatotok, és idõvel képes leszel megbízni benne teljes mértékben.Errõl a problémáddal pedig beszélj barátnõiddel, vagy olyannal aki meghallgat, biztos õk is tudnak még hasonló tanácsokkal elõrukkolni.Nyugi :) Örülj a barátodnak, és ismételgesd, hogy az élet szép :)
Nyilván ért már valamilyen csalódás korábban, akér pasi részérõl, akár szüleidtõl. Tudatosítsd magadban, hogy ez teljesen más helyzet, megbízhatsz benne, hisz szeret. Merj boldog lenni! Egyébként minden ember egy csomót hibázik a kapcsolataiban, neked is szabad... biztos õ sem tökéletes :) szóval fel a fejjel!
szia!nekem is ugyanez a problémám ami neked!nem is gondoltam volna h van még rajtam kivül ilyen ember!én aztán tudom h milyen szar érzés!most probálok nyugodt lenni, mert ki kiészitettem már a barátomat!nem direkt csinálom!sztem evvel te is igy vagy h jön magátol az egész féltékenykedés nem??ha gondolod msnezhetnénk?lány vok!

Hogyan lehetne spórolni? Még elég fiatal vagyok, de azon gondolkoztam ha lenne valami akkor vajon mi tévők lennénk? Mert nem vagyunk sem szegények sem gazdagok, de nem lenne baj ha egy kicsit több pénzünk lenne. Erre kérnék értelmes válaszokat.

Köszönöm! El?re is!

Legjobb válasz: Kétféleképpen: vagy kevesebbet vásároltok, vagy olcsóbban. "Elég fiatalon" komolyabb spórolást úgysem tudsz csinálni, bõven elég az ha nem szórod el a pénzed felesleges dolgokra, meg pl. nem a büfébe kajálsz hanem otthon.

Kétféleképpen: vagy kevesebbet vásároltok, vagy olcsóbban. "Elég fiatalon" komolyabb spórolást úgysem tudsz csinálni, bõven elég az ha nem szórod el a pénzed felesleges dolgokra, meg pl. nem a büfébe kajálsz hanem otthon.
Vagy nem kell minden héten bulizni, vgay ha igen ne ott igyál, hanem boltban vedd meg, és elõtte társasággal megiszogatjátok, közben mehet a szocializálódás is. E mellett nyári munka, ha találsz. Nem kell a mekis kaja.sem állandóan a kóla. Esetleg leárazott ruhákat venni/vagy kínai, turi- pl turiban is vannak zsír új, egyáltalán nem használt ruhák is. Jah és ne cigizz...az iszonyat sok pénzt elvisz. (tapasztalat) ma már sokkal-sokkal több marad.

Van egy srác aki első látásra megtetszett. Nagyon helyes meg minden, és nagyon jól el tudok vele dumálni mindenről. Már-már úgymond haverok vagyunk, de hogy lehetne ebből egy kicsit többet kihozni?

Szerintetek létezik els? látásra szerelem? Vagy inkább a haverságbólszerelmet tesziktek el?nybe?

Legjobb válasz: Haverságból nem lesz.. esetleg barátságból.. és majd õ lép ha tényleg szeretne valamit..:)

Haverságból nem lesz.. esetleg barátságból.. és majd õ lép ha tényleg szeretne valamit..:)
A kérdező hozzászólása: a haverság nem ugyanaz mint a barátság ? XD
Haver akivel eljársz bulizgatni, és kb ennyi, baráttal minden bajod megbeszéled, sírtok egymás vállán ha úgy van, és tényleg megért, ennek ellenére nem szeretne tõled semmit (na ilyen kevés van, és az is többnyire a saját nemedbõl kerül ki, mármint lányoknál igen..)
Gondolom lány vagy, abból h megtetszett egy fiú, nincs gusztusom "rosszra" gondolni.. :'D
A kérdező hozzászólása: igen lány vagyok... milyen "rosszra" gondoltál ? :D
A kérdező hozzászólása: akkor javítok: õ barátom, nem haverom. ennyi :D
Tetszés, vonzódás van elsõ látásra. A szerelem késõbb jön.

Kicsit több zsír van a mell részen, hogyan lehetne ezt lejjebb adni?

Nem vagyok kövér, 189 cm , 85 kg, kondiztam sokáig, de most a mellizmomnál egy kicsit megvan ereszkedve a zsírtól. Ezt milyen módszerrel lehetne leadni?

Legjobb válasz: úszás vagy kosarazás

úszás vagy kosarazás
diétával és aerob edzéssel.

Tápszeres babák anyukái! Ti éjjel többet, kevesebbet vagy ugyanannyit adtok a babátoknak enni, mint napközben? Hogyan lehetne őt leszoktatni az éjszakai felkelésről? Adjak neki mindig kicsit kevesebbet?

Legjobb válasz: Én mindig annyit adok, amennyit napközben is megeszik. Mennyi idõs a baba? Mi 6 hetes korunk óta alszunk éjszaka. Ritkán azért van kelés, de nem jellemzõ.

Én mindig annyit adok, amennyit napközben is megeszik. Mennyi idõs a baba? Mi 6 hetes korunk óta alszunk éjszaka. Ritkán azért van kelés, de nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: 4 hetes. És kétszer kel enni.
Szia! Én ugyanannyit készítek neki mint nappal, 120ml.Ritka ha megeszi mindet, többnyire 50ml-t kiszippant és alszik tovább.Egyszer kel enni.Este 8kor eszik, utána 3-kor, aztán csak reggel 8kor. 2hós kislány anyukája.
Szerintem õ még nagyon pici és ha igényli a tápot éjjel is akkor adjál neki!Annyit amennyit nappal is szoktál.Ha nem lenne éhes nem enné meg az egészet ha meg túl eszi magát akkor meg kibukja a felesleget.
2.vagyok Egy hónapos babától még ne várd, hogy átaludja az éjjelt.Õk még gyakran esznek, igy fejlõdnek szépen gyorsan.
Annak idején én is annyit adtam neki éjjel mint nappal. A leszokás nálunk szerencsére egyszerûen ment. Egyik éjjel a szokásos kaja utáni sírásnál cumit nyomtam a szájába, hogy amíg elkészítem a tápszert, ne sírjon. Mire beértem a kajával, visszaaludt. Azóta nem kel fel enni éjjel. 7 hetes volt akkor.
Az én kisfiam 4 hónapos múlt, 3 hónapos kora óta tápszeres és én mindig kevesebbet adok neki éjszakára. Nappal 150-et eszik, éjjelre 90-et készítek és néha még abból is meghagy. Átlag 1-3 alkalommal kelünk, attól függ milyen kedve van.
én 3hónapos korában teát adtam neki, 2-3napig ugyanúgy kelt, mind megitta, majd végig aludta az éjszakát.
Szia! 3 hónapos a kisfiam. Eddig éjjel is elkészítettem neki a szokásos adagot ( 130 ml ), de most már nem eszi meg. Van hogy 100-at, de van hogy csak 50-60-akat eszik éjjel. 3-fél 4 körül kel fel elõször. Aztán reggel 7 és 8 között természetesen megeszi a szokásost :-)

Vaterának tartoztam 305 forintal! Elfelejtettem kifizetni és behajtohoz került, ahol csak az adminisztrációs díj 3125FT. Kicsit pofátlanságnak tartom, hogy több mint a 10-szeresét kell kifizetni. Nem lehetne valahogy kibújni a fizetés alol?

Igen... 305 forint... ebb?l lett 3125 adminisztrációs díj majd még kamat és a 305 forintom.

Legjobb válasz: Ha emlékeztetõt is küldtek a fizetési kötelezettségrõl, akkor õk nem hibásak. Az adminisztrációnak vannak költségei, persze, hogy nem nekik kell állni, hanem annak, aki az adós, hiszen ha nem tartoztál volna, nem kellett volna ezzel foglalkozni senkinek. Most mit mondjak, így jár, aki hanyag. Én is a saját káromon tanultam meg, valami hasonlóan pitiáner összeg nõtt "kicsit" nagyobbra, mert elfelejtettem. Azóta figyelek az ilyesmire.

Ha emlékeztetõt is küldtek a fizetési kötelezettségrõl, akkor õk nem hibásak. Az adminisztrációnak vannak költségei, persze, hogy nem nekik kell állni, hanem annak, aki az adós, hiszen ha nem tartoztál volna, nem kellett volna ezzel foglalkozni senkinek. Most mit mondjak, így jár, aki hanyag. Én is a saját káromon tanultam meg, valami hasonlóan pitiáner összeg nõtt "kicsit" nagyobbra, mert elfelejtettem. Azóta figyelek az ilyesmire.
Igazából tök mindegy hány éves vagy, mert a tartozás az tartozás. Jól elfelejthetted, mert kb. 1 év, míg behajtóhoz kerül egy ekkora összeg, addig pedig biztosan küldtek emailt vagy levelet, esetleg telefonon is hívtak, csak nem vettél róla tudomást. Viszont vigyázz, mert a behajtónál hamar 10ezrek lesznek a pár száz ft-os tartozásokból, ha továbbra is próbálod elsumákolni (amit nem fogsz tudni, mert nem hagyják annyiban)
Valószínûleg nem fogsz kibújni a fizetési kötelezettség alól. Bár nem tudom, hogy ha annyi idõs vagy, hogy szerzõdhettél szülõi engedély nélkül ilyen jellegû szolgáltatóval. Amit tehetsz, hogy a jogifórumon megkérded a jogászoktól , hogy van e lehetõséged a korodra hivatkozva valamit elérni. De azért jobb, ha errõl leszoksz, mert késõbb egy ilyen malõr katasztrófát is tud okozni családon belül.
Mindentõl függetlenûl elég szomorú egy törvény ez.305 Ft-os tartozást végrehajtóhoz adni, aki persze még ebbõl a "gyufapénzbõl"is tizezreket tud kreálni rövid idõn belûl, amit az adósok zöme már nem tud kifizetni.Igy van lehetõség elvenni valakinek a lakását, levonni a fizetésésnek az 50%-át aminek hatására a többi számlái miatt kerûl bajba szóval undoritó ez az egész.
Adósságot egy normális ember nem felejt el. Ha neked tartozik valaki, azt jogodban áll elfelejteni, ellenkezõleg nem.
Küldtek neked levelet, hogy emlékesztetnek hogy van nekik egy tartózásod? Mert ha jól tudom kell ilyet kiküldeni mielött behajtóhoz kerülhetne. Viszont ez is valami díjba kerül..(az emlékesztetés)
Semmi lehetõség nincs a kibújásra. Ha tovább kekeckedsz, majd fizetési meghagyást küldenek és bírósági végrehajtóhoz kerül, aki alapból vagy +50ezer forintot rátesz majd munkaköltségként. Húzhatod-halaszthatod ha nincs semmi jövedelmed és nincs mit lefoglalni tõled, de amint egyszer lesz jövedelmed, annak a 33%-át havonta le fogják tiltani, amíg ki nem egyenlíted a tartozásod. Persze addig is megy rá a késedelmi kamat.
Legközelebb nem fogod elfelejteni...
FAKE ! Ilyen nincsen. Ahhoz hogy a behajtó foglalkozzon vele minimum 100 000 Ft kell ! A villanyszámlát sem lehet behajtani az alatt ezért ki is kapcsolják, ez a minimális összeg ennyi alatt a kutya nem foglalkozik behajtással.
Ettõl még a behajtó cég követelni fogja az adminisztrációs díjat, hiszen õt megbízták, a munkát ki kell fizetni és annak költsége mindig az adót terheli. Jobban járnál, ha minél elõbb befizetnéd a többi költséget, mielõtt még tovább nõ.
A kérdező hozzászólása: Na! :) Vatera könyvelte a befizetésemet. Nem tartozom. Behajtó cégnek megírtam, hogy tárgytalannak tekintem a felszólítást mivel rendeztem a tartozásomat.
A behajtót arról tájékoztasd, hogy nem tartozol a vaterának. Pont. Errõl akár azonnal. De ne írd bele, hogy mikor fizetted be, csak azt, hogy nem tartozol. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Utaltam a saját vatera számlámra. Valamint megjött a csekk. 3500ft körül van. Vatera még nem dolgozta fel gondolom az utalást, így nem tudok irni a behajtónak. Viszont nem tudom, hogy a Vatera elé fogja-e fogadni így. Mert elvileg neki csak a 305 forintom kell.
Ne keverjük a szándékos lopást a fizetési késedelemmel. Amúgy mi lett? Én írtam, hogy közvetlen fizesd be cibben a vatera pénzét és tájékoztasd a behajtókat, hogy nem tartozol.
Bizony, már egy 50 forintos csoki miatt is kimegy a rendõr, és elzárás jár érte!
Lizuka! Nem kéne marhaságokat összeírni!! De tessék, próbáld ki még ma, menj be a Tescoba és lopjál egy bort a kamera elõtt ezer forint értékben! Legalább akkor addig nem írogatsz, amíg az elzárásodat töltöd a fogdában. Ez legalább egy hónap lesz.
Eleve ha 10 000 Ft alatt van a rebdõr sem jön ki bolti lopásnál. De ha akárkinek pl közmûveknem tartoztok akkor is csak 100 000 Ft felett foglalkoznak vele és akkor a behajtónak adják az ügyet, amit ki lehet egyenlíteni 1 év alatt.
A kérdező hozzászólása: 20:33 Holnap befizetem én is. De még nem keresett fel a behajtó cég.
07-05 vagyok. Elõbb fizesd be a vaterának közvetlen a 305 Ft-ot. Én is így tettem és megírtam a behajtó cégnek, hogy nem tartozom a vaterának. És békén hagytak utána.
"Ilyen nincsen. Ahhoz hogy a behajtó foglalkozzon vele minimum 100 000 Ft kell " Ez hülyeség!!!
Liza baba, isten hozott a való világban XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Ahogy látom nincs sok teendõm mint befizetem a 3-4 ezer forintot... :/ Ilyenkor a vatera számlájára hiába utalok mert már a cég foglalkozik ezzel.
Nem fake, én is jártam így. Én azonnal befizettem a CIB bankban a vatera számlájára a 305 forintot. Így nem tartoztam már nekik és békén is hagytak utána.
Fizesd be minél elõbb, mert a költség csak növekedni fog. Egyébként nincs olyan, hogy minimum összeg egy végrehajtásnál-10 forintra is kérhetõ. Az adóssal fizettetik meg a végrehajtás költségeit, ami több tízezer forintra is rúghat.
A kérdező hozzászólása: Értem. 26-a a befizetési határidõ. Majd meglátom, hogy mit irnak vissza az e-mail-ra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!