Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne az ember az időutazásra (1 db)

Hogyan lehetne képes az ember az időutazásra?

Legjobb válasz: Probléma megoldva: Vissza a jövõbe filmtrilógia! :D

ha megprobalnak megzavarni a teridokontinoumot azzal hogy a vilag osszes tudosa azzal probalkozna hogy keszitsen egy idogepet akko lehet mar itt lennenek az emberek a jovobol!:D
ha megölöd az apádat legfeljebb eltûnsz. az is lehet h nem. ugyanis ha visszamész az idõben, talán azzal a cselekedeteddel egy új dimenziót nyitottál, amiben te ugyan nem születsz meg apád halálával, de az eredetiben igen, a jövõn talán lehet változtatni, de az csak új dimenziót nyit, talán.
Lehetséges. Meg kell görbíteni a teret. Egyenlõre semmilyen fizikai törvény nem igazolja, hogy nem lehetséges. Például a feketelyukak: Olyan erõs a vonzóerejük, hogy meggörbítik maguk körül a teret. Ha lenne olyan ûrhajó, ami kibírja a bent lévõ nyomást, akkor lehetséges.
Probléma megoldva: Vissza a jövõbe filmtrilógia! :D
Hmm.. engem kiskoromba fenyegettek azzal, hogy akkora pofont kapok, hogy visszaszállok a múlt évbe... ilyen alapon meg kell keresni azt az elég nagy ütés és hollárihollárihó:)
ha letezne olyan idogep amivel elore es hatra tudnak utazni az idoben akkor mar jottek volna a jovobel ide!vagy talan mire mar az idoutazast fel fogjak fedezni addigra mar eljon a vilag vege!
Költözz le vidékre
Az elõzõ válaszoló mindent leírt, a paradoxonokról kicsit bõvebben: ha visszamegyek az idõben, és megölöm az apámat még gyerekkorában, akkor én nem fogok megszületni, tehát nem mehetek vissza, hogy megöljem, vagyis meg fogok születni. Forrás: hu.wikipedia.org
ha visszamegyek az idõben, és megölöm az apámat még gyerekkorában, akkor én nem fogok megszületni, tehát nem mehetek vissza, hogy megöljem, vagyis meg fogok születni. "vagyis meg fogok születni."??????XXD
Szerintem ez nem lehetséges, mert ha képes lenne, már jöttek volna vissza emberek.
Az elõzõ kommentelõ vagyok: nem a tudomány, hanem a technika mai állásától (szintjétõl) esnek távol az elképzelések
A problémát tudományos szemmel taglalja és megoldási kísérleteket ad Paul Davies a hogyan építsünk idõgépet könyvben. Részletesen foglalkozik a lehetõségekkel és az általuk keltett paradoxonokkal. Ez tényleg egy komoly mû, nem sci fi, és természetesen minden benne vázolt dolog elmélet, azaz olyan fizikai jelenségekkel foglalkozik, amik mentén esetleg lehetségs lenne az idõutazás. Persze egyik sem bizonyos, mivel minden verzió távol esik a tudomány mai állásától. Érdemes hozzáolvasni Gamov, Tompkins úr kalandjai a fizikában címû könyvet is, mivel szerintem ez a könyv mutatja be legszemléletesebben a relativitáselméletet, amire Davies legtöbbször épít. Egyik könyv sem szakkönyv, laikusoknak íródtak, érdemes megnézni


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehet világító löttyöt készíteni? (a videó lent van)

5

Angol levelet akarok írni a tanár azt mondja ne fogalmazzak hanem hogy tanuljam meg a példa leveleket. De a példalevelekből mi hasznom lesz?

3

Minden ami nem anyagból van anyaggal párosítva robban mint az antianyag?

5

Hogyan kell kvarckristállyal hangolt rezgőkört csinálni?

Nekem azt mondták, hogy ha építek két egyformán hangolt oszcillátort és az egyik tápját kapcsolgatom, és a másikra egy egy tranzisztorral teszek egy hangszórót akkor az jó pl
morze adónak ez lehetséges? Kristállyal hogyan kell oszcillátort építeni?

2

Milyen tanulmányi eredményeket kell ahhoz elérnem, hogy katona lehessek?

2

Hogy lehet "beindítani" az agyat? Mit csináljak, hogy újra jó legyek (többi lent)?

4évesen tudtam összeadni, 100-1000körüli számokat, szorzás, osztás is ment 100körüli számokkal fejben, az iskolában mindig 5ös voltam, versenyeken is indultam, jó helyezésekkel,(10.es leszek), mindig én voltam a legjobb tanuló matekból, de nem volt semmi kihívás, senki nem volt még csak fele olyan jó sem mint én, (nem nagyképűségből, csak máshogy nem tudom leírni) ezért nem tanultam semmi +-t, amit órán vettünk azt tanulás, gyakorlás nélkül tudtam, minden dolgozatom 5ös lett, de így 10.esen belenéztem egy 11.es könyvbe, és nem tudtam mindent, pedig 6évesen már lazán csináltam a 3.os könyveket, 4.ben is 6-7.es könyv sem okozott gondot.
A lényeg, hogy mit csinálhatnék, hogy még jobban fejlesszem a matektudásom, agyam ezen részét?

5

Szerintetek a mai világban miből lehet jól megélni?

8.-ik (ált.suli)után megyek el majd tovább tanulni és nem tudom hogy minek tanuljak tovább szüleim azt mondják hogy egészségügyibe menjek és majd ott meglátom hogy milyen téren szeretném magam tovább képezni,mert ott van nagy választási lehetőség!

11

A denevéreknek miért nem száll a fejükbe a vér?

9

Miért van az, hogy a hangomat teljesen másként hallják a többiek, mint ahogy én hallom?

18

Mekkora különbség van a folyóméter és a négyzetméter között?

Adott egy függöny aminek négyzetméter ára 1700ft a folyóméter ára viszont 3700ft. Ha venni akarok 300x200-as méretű függönyt mennyit fogok fizetni érte? Folyó méter árban számolnak a boltban,tehát a 300x200cm az hány folyóméter?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!