Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne az ember az időutazásra (1 db)

Hogyan lehetne képes az ember az időutazásra?

Legjobb válasz: Probléma megoldva: Vissza a jövõbe filmtrilógia! :D

ha megprobalnak megzavarni a teridokontinoumot azzal hogy a vilag osszes tudosa azzal probalkozna hogy keszitsen egy idogepet akko lehet mar itt lennenek az emberek a jovobol!:D
ha megölöd az apádat legfeljebb eltûnsz. az is lehet h nem. ugyanis ha visszamész az idõben, talán azzal a cselekedeteddel egy új dimenziót nyitottál, amiben te ugyan nem születsz meg apád halálával, de az eredetiben igen, a jövõn talán lehet változtatni, de az csak új dimenziót nyit, talán.
Lehetséges. Meg kell görbíteni a teret. Egyenlõre semmilyen fizikai törvény nem igazolja, hogy nem lehetséges. Például a feketelyukak: Olyan erõs a vonzóerejük, hogy meggörbítik maguk körül a teret. Ha lenne olyan ûrhajó, ami kibírja a bent lévõ nyomást, akkor lehetséges.
Probléma megoldva: Vissza a jövõbe filmtrilógia! :D
Hmm.. engem kiskoromba fenyegettek azzal, hogy akkora pofont kapok, hogy visszaszállok a múlt évbe... ilyen alapon meg kell keresni azt az elég nagy ütés és hollárihollárihó:)
ha letezne olyan idogep amivel elore es hatra tudnak utazni az idoben akkor mar jottek volna a jovobel ide!vagy talan mire mar az idoutazast fel fogjak fedezni addigra mar eljon a vilag vege!
Költözz le vidékre
Az elõzõ válaszoló mindent leírt, a paradoxonokról kicsit bõvebben: ha visszamegyek az idõben, és megölöm az apámat még gyerekkorában, akkor én nem fogok megszületni, tehát nem mehetek vissza, hogy megöljem, vagyis meg fogok születni. Forrás: hu.wikipedia.org
ha visszamegyek az idõben, és megölöm az apámat még gyerekkorában, akkor én nem fogok megszületni, tehát nem mehetek vissza, hogy megöljem, vagyis meg fogok születni. "vagyis meg fogok születni."??????XXD
Szerintem ez nem lehetséges, mert ha képes lenne, már jöttek volna vissza emberek.
Az elõzõ kommentelõ vagyok: nem a tudomány, hanem a technika mai állásától (szintjétõl) esnek távol az elképzelések
A problémát tudományos szemmel taglalja és megoldási kísérleteket ad Paul Davies a hogyan építsünk idõgépet könyvben. Részletesen foglalkozik a lehetõségekkel és az általuk keltett paradoxonokkal. Ez tényleg egy komoly mû, nem sci fi, és természetesen minden benne vázolt dolog elmélet, azaz olyan fizikai jelenségekkel foglalkozik, amik mentén esetleg lehetségs lenne az idõutazás. Persze egyik sem bizonyos, mivel minden verzió távol esik a tudomány mai állásától. Érdemes hozzáolvasni Gamov, Tompkins úr kalandjai a fizikában címû könyvet is, mivel szerintem ez a könyv mutatja be legszemléletesebben a relativitáselméletet, amire Davies legtöbbször épít. Egyik könyv sem szakkönyv, laikusoknak íródtak, érdemes megnézni


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pótvizsgára a felkészülés idejéig nállam lehet a füzetem amiba egész nyáron írtam?

Töri szóbeli pótvizsga.

5

Kémiáról kérdés lent?

Ez mi hogy kell kiszámolni? hidrogén elem 1g*2=2g
ezt hogy kell többi elemnél? a rendszámhoz kell tenni hogy gramm, és szorozni kettővel? nagyon nem értem.

3

Mi az eredménye? Log5 1/5-nek? Többi lent!

Mi az eredménye log5 1/5-nek?
log9 1/3=?
log6 1/36=?
log25 1/25=?
log2 1/64=?
log8 1/2=?

log3 1/gyök3=?
log3 gyök27=?

log0,5 x=2 ??
logGYÖK5 x=4 ??
logX 1/125=3 ??
logX 1=0 ??
25log5 3.-on= ?
4log2 5.-en=??
És miért ennyi?

14

Csillag, de mi lehet az? (Bővebben Lent)

Sokszor nézem a csillagokat hogyha hajnalba vagy este felkelek mert nem tudok aludni és mindig látok néha halvány néha elég erős fényű csillagot ami egyenes pályán halad az égen. Valami űrszonda lehet? Vagy repülő? Ha repülő akkor hogy-hogy néha 4-5 öt is látok belőle fél perc alatt? Néha még kanyarodni is látom ezeket a fényeket.
Mi lehet ez?
14/F

4

Mi a "támadó" szó párja? (Aki a támadást elszenvedi. )

Van olyan egyszavas szavunk, ami speciálisan ezt fejezi ki? A kissé tágabb értelmű "áldozat" szón kívül...

9

Miből állnak a fehér vérsejtek?

Azt tudom hogy több féle van de nem tudom hogy miből épulnekfel

7

Matek ismétléshez milyen honlapokat tudnátok ajánlani?

Szeptembertől közgázra fogok járni, viszont már eltelt egy kis idő azóta, hogy érettségiztem, így szeretném egy kicsit felfrissíteni az alap ( gimnáziumi )matek tudásomat, hogy legalább abban ne legyen gondom, az analízissel biztosan így is fog akadni :)
A középsulis könyveim már nincsenek meg, főleg az elméleti részt kellene felfrissíteni, hogy aztán tudjak feladatokat gyakorolni. Vannak jó és megbízható honlapok, amik nem az általános iskolai anyagot taglalják? Előre is köszönöm!

2

Mi az írásmű? részletesebben megköszönném ha valaki elmagyarázná meghatározással stb.

Sziasztok , kérték tőlem hogy irjak egy írásművet , de pontosan nemtudom mi az és fontos lenne , valaki meghatározná bővebben hogy mit értenek írásmű alatt..
Egy meghatározás stb ilyesmik kellenek.
Köszönöm előre is!

2

Hogy zajlik a felvételi, ha egy logisztikai ügyintéző tanfolyamra szeretnék menni?

semmit sem mondták el róla csak megadták az időpontot és a helyszínt

3

Miből lehet kiszámítani egy hársfa életkorát?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!