Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne az ember az időutazásra (1 db)

Hogyan lehetne képes az ember az időutazásra?

Legjobb válasz: Probléma megoldva: Vissza a jövõbe filmtrilógia! :D

ha megprobalnak megzavarni a teridokontinoumot azzal hogy a vilag osszes tudosa azzal probalkozna hogy keszitsen egy idogepet akko lehet mar itt lennenek az emberek a jovobol!:D
ha megölöd az apádat legfeljebb eltûnsz. az is lehet h nem. ugyanis ha visszamész az idõben, talán azzal a cselekedeteddel egy új dimenziót nyitottál, amiben te ugyan nem születsz meg apád halálával, de az eredetiben igen, a jövõn talán lehet változtatni, de az csak új dimenziót nyit, talán.
Lehetséges. Meg kell görbíteni a teret. Egyenlõre semmilyen fizikai törvény nem igazolja, hogy nem lehetséges. Például a feketelyukak: Olyan erõs a vonzóerejük, hogy meggörbítik maguk körül a teret. Ha lenne olyan ûrhajó, ami kibírja a bent lévõ nyomást, akkor lehetséges.
Probléma megoldva: Vissza a jövõbe filmtrilógia! :D
Hmm.. engem kiskoromba fenyegettek azzal, hogy akkora pofont kapok, hogy visszaszállok a múlt évbe... ilyen alapon meg kell keresni azt az elég nagy ütés és hollárihollárihó:)
ha letezne olyan idogep amivel elore es hatra tudnak utazni az idoben akkor mar jottek volna a jovobel ide!vagy talan mire mar az idoutazast fel fogjak fedezni addigra mar eljon a vilag vege!
Költözz le vidékre
Az elõzõ válaszoló mindent leírt, a paradoxonokról kicsit bõvebben: ha visszamegyek az idõben, és megölöm az apámat még gyerekkorában, akkor én nem fogok megszületni, tehát nem mehetek vissza, hogy megöljem, vagyis meg fogok születni. Forrás: hu.wikipedia.org
ha visszamegyek az idõben, és megölöm az apámat még gyerekkorában, akkor én nem fogok megszületni, tehát nem mehetek vissza, hogy megöljem, vagyis meg fogok születni. "vagyis meg fogok születni."??????XXD
Szerintem ez nem lehetséges, mert ha képes lenne, már jöttek volna vissza emberek.
Az elõzõ kommentelõ vagyok: nem a tudomány, hanem a technika mai állásától (szintjétõl) esnek távol az elképzelések
A problémát tudományos szemmel taglalja és megoldási kísérleteket ad Paul Davies a hogyan építsünk idõgépet könyvben. Részletesen foglalkozik a lehetõségekkel és az általuk keltett paradoxonokkal. Ez tényleg egy komoly mû, nem sci fi, és természetesen minden benne vázolt dolog elmélet, azaz olyan fizikai jelenségekkel foglalkozik, amik mentén esetleg lehetségs lenne az idõutazás. Persze egyik sem bizonyos, mivel minden verzió távol esik a tudomány mai állásától. Érdemes hozzáolvasni Gamov, Tompkins úr kalandjai a fizikában címû könyvet is, mivel szerintem ez a könyv mutatja be legszemléletesebben a relativitáselméletet, amire Davies legtöbbször épít. Egyik könyv sem szakkönyv, laikusoknak íródtak, érdemes megnézni


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kivitelezhető lesz-e vajon a mesterséges gravitáció? (Part 2)

Tehát én tettem fel kb 1 hete a kérdést. Nos eszembe jutott valami miközben szivacsot vágtam ollóval. Ugye a szivacsdarabkák a kezemmel ellentétes töltést vettek föl, úgyhogy hozzátapadtak. Nos, nem lehetne e az embereket meg a tárgyakat feltölteni mondjuk negatív töltéssel(nyilván nagyobb mértékben), az űrhajónak vagy az űrállomásnak a 'padló' része meg pozitív töltésű lenne? Bár elképzelhető, hogy kockázatos lenne, de magát a mesterséges gravitációt létre lehetne hozni egy rövidebb időre. Aztán bizonyos időközönként újra bemennének a negatív töltésű kamrába feltöltődni.
(Megjegyzem, laikus vagyok a témához, ez csak puszta feltevés..) Mondjuk ez annyira kézenfekvő ötlet szerintem, hogy már biztosan gondoltak rá, vagy elvből elvetették.

5

Ti néztétek a hullócsillagokat?

Ti hanyadikán...? mert én úgy tudom hogy 12.-én este volt a legtöbb :P O.o

5

Mi a véleményetek az 51 -es körzetről?

4

Más is látta? 3 repülő objektumot láttam, de senki se beszél róla. Nem hiszek az UFO-ban, de most elbizonytalanított. Mások is látták 2013. augusztus 13-án?

Tudom hogy néz ki egy repülő, műhold, űrrepülő, helikopter, hullócsillag, meteor, üstökös, mielőtt valaki belém kötne, én gyakran figyelem az égboltot. 2013. augusztus 13-án, kedden hajnali fél 1 és háromnegyed 1 között láttam 3 vöröses/narancssárgás korong kinézetű objektumot repülni az égen. Utána néztem a neten, kerestem cikkekben, hírekben, csillagászoknál, NASA honlapján, SETI honlapján, időjárásoknál, de semmi megemlítés sincs róluk. Szabad szemmel jól látható volt, akkor nem értem, hogy csillagászok speciális berendezéssel hogyhogy nem vették észre és közölték a nagyvilággal ezt a felfedezést? Remélem más is látta rajtam kívül! Aki tud, annak kérem a segítségét, hogy más is látta ezt a jelenséget és őt is ledöbbentette-e ez a gyönyörű látvány?

13

Hogyan tanuljak meg németül?

Sziasztok. 14éves fiú vagyok és megszeretnék tanulni németül. Suliban angol szakos vagyok, így nemsokat tudok németül, de gyorsan tanulok.
Ti mit javasolnátok kezdésnek?

6

A honfoglaló magyarok hogyan tudtak terjeszkedni a Kárpát-medencében, és hogy találhatták alkalmasnak az állattartó életmódjukhoz, amikor annak csaknem egészét ártéri erdő borította, és nem füves puszta?

4

Linkeltek nekem egy olyan képet ahol látszanak a csillagok É-D irányban és amin fel van tüntetve a csillag neve pl. :Jupiter, Uránusz, Szaturnusz?

3

Az tuti, hogy a folyadékok összenyomhatatlanok?

Úgy tudom. De ez tuti?
Hogy képzeljem el azt, hogy baraknak 1 pohárnyi pl vizet egy több tonnás prés gépbe, és megakad a gép?
Sőt felrobban. :D

4

Mit mondott Napóleon csapatainak a piramis-csata előtt?

Egy konyvben olvastam rola igy van a mondat: ,,Mindnyájan tudjuk,
mit mondott Napóleon csapatainak a piramis-csata előtt, de senki nem ismeri azt a
hangsúlyt és hangszínt, amellyel azt mondta, és azt az érzést, amit ez a beszéd a katonáiban keltett. Ezért pontosabbak lennénk, ha elismernénk, hogy tudunk valamit
arról a híres buzdításáról, de nem ismerjük és soha nem is ismerhetjük meg a teljes
eseményt magát''

2

A tortenelemben volt valaha ezeknek a kovetelmenyeknek megfelelo tortenelmi esemeny, csata?

-van 2 kiraly
-"A" kiraly lanya felesegul megy "B" kiralyhoz, a feleseget megoliik.
-a lany rokonja bosszut all, kifosztja B orszagot es a zsakmanyt EGYIPTOMBA viszi
-B kiraly fiai hogy a fosztogatast megbosszuljak nagy sereggel megtamadjak A orszagot, de veszitenek

Ha valaki tud erre megoldast, nagyon orulnek neki :)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!