Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne a lakásom (34 db)

Hogyan lehetne laposabb a hasam, amit itthon is csinálhatok? (az itthont úgy értem, hogy itt, a lakásban)

milyen gyakorlatok vannak? és mielőtt megkapnám ezeket, -NEM akarok futni,bent a lakásban akarom csinálni -NEM olyanokat akarok,amit tesi órán csinálunk,mert az szart sem ér -IGEN,a google a barátom,de valahogy semmi értelmes nincs,legalábbis olyan,amihez ne kellene most külön kislabda,meg szőnyeg,meg minden hülyeség és olyasmi,ami lehetőleg jól megmozgat,nem unalmas,és hamar meglátszik ha számít,161 cm vagyok,és kb 53 kg és előre köszönöm a normális válaszokat 14l

Legjobb válasz: szálkásító diéta és lakásban mondjuk ugráló kötelezz. helyi szírégetés nincs. fogyásra nem lenne szükséged szerintem.

szálkásító diéta és lakásban mondjuk ugráló kötelezz. helyi szírégetés nincs. fogyásra nem lenne szükséged szerintem.
Otthon is lehet aerob gyakorlatot végezni, ha van szobabicajod vagy ellipszis géped, ha nincs semmi, akkor ugrálókötelezés. Viszont a legfontosabb a szálkásító diéta, anélkül nem megy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) és mennyi ideig ugrókötelezzek?
50perc, 1óra, persze fokozatosan nehogy aztán rosszul legyél hogy elsõre ennyit akarsz folyamatosan lenyomni.
2 percig kötelezz-elején lehet 1 perc is-és 1 percet pihenj, váltogatva és próbáld elérni az 50percet-1órát. itt vannak a variációk amiket kigyakorolhatsz, hogy ne legyen unalmas és fejlõdj is- http://www.youtube.com/watch?v=MD3uicAYtdw&feature=related
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogyan lehetne a leghatékonyabban (és legolcsóbban) korszerűsíteni a fűtésrendszert egy 37nm-es társasházi lakásban?

Jelen pillanatban az összesen 4 helyiségből álló társasházi kislakásunkban nagyon elavult (már-már veszélyes) fűtési rendszer van (régi, menetes gázcsövek, és két kéményes gázkonvektor, amelyek közül is az egyik haldoklik). A konyhában és a fürdőben egyáltalán nincs fűtés (ill. elektromos félmegoldás van csak.) Most az a kérdés, hogy miként lehetne megoldani, hogy a lehető leggazdaságosabb, viszont biztonságos fűtési rendszerünk legyen. Kissé behatárol minket a kémények jelenléte, ill. a tűzhely gázzal működik, tehát odáig mindenképp el kell vezetni a gázcsövet. Azt is hallottam, hogy a központi fűtés inkább csak nagyobb lakásoknál/családi háznál térül meg. Minden javaslatnak örülök, csak sajnos a büdzsénk nagyon kicsi, ezt legyetek/legyenek kedvesek figyelembe venni.

Legjobb válasz: Gázkazánról üzemelõ központi fûtést kell betenni, annál gazdaságosabb nincs. Kicsi lakásnál is megéri. Be tudod programozni, hány órakor kapcsoljon ki-be a fûtés, így például ha nap közben nem vagytok otthon, olyankor lejjebb lehet venni a lakás hõmérsékletét. A mostani gázkazánok már teljesen biztonságosak is, már nem szerelnek be nyílt égésterûeket, amik szénmonoxid-mérgezést okozhatnak.

Gázkazánról üzemelõ központi fûtést kell betenni, annál gazdaságosabb nincs. Kicsi lakásnál is megéri. Be tudod programozni, hány órakor kapcsoljon ki-be a fûtés, így például ha nap közben nem vagytok otthon, olyankor lejjebb lehet venni a lakás hõmérsékletét. A mostani gázkazánok már teljesen biztonságosak is, már nem szerelnek be nyílt égésterûeket, amik szénmonoxid-mérgezést okozhatnak.

A NAV árverési oldalán egy lakásra licitálni és ha sikerül akkor megvásárolni. Viszont van egy gond, hogy a lakás lakottan kerül értékesítésre. Nem tudom, hogy lehetne a jelenleg ott lakót kitenni a lakásból?

Az ingatlan egy társasházi lakás, melyben jelenleg az adós lakik, az árverezés során az ingatlan meghirdetése során a NAV feltüntette, hogy az ingatlant lakottan értékesíti.

Legjobb válasz: Tessék! Így csináld majd: http://www.youtube.com/watch?v=chCb1WG2pNo http://tv2.hu/tenyek/video/toloszekest-lakoltattak-ki http://www.youtube.com/watch?v=7RaW9AYXuXs persze, ha van hozzá gyomrod... mert így megy.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Jó, hogy több vélemény alapján tudom mérlegelni a dolgot. Voltam az ingatlanban, nem is olyan régen normál állapotban van. A tulaj viszonylag normális. De ki tudja milyen lesz ha esetleg eladásra kerül az ingatlan végleg. Tudom, hogy mindennek mint ennek is két oldala van. Direkt elmentem a bejárásra és ha gyermekes családról vagy idõs emberrõl lett volna szó nem is gondolkodnék tovább a vásárláson. Itt viszont azt gondolom egy olyan emberrõl van szó aki a kis vállalkozásaival sokat seftelt és nem fizette a kötelezettségeit. Így nem érzem magam rosszul amiatt, hogy licitáljak. De hozzáteszem rajtam kívül sokan mások is ott voltak. Fõként anyagi haszonszerzés céljából.
Nem hánysz magadtól????
Ez nem kiskapu. Árverés akkor van, ha határidõig nem tud fizetni az illetõ. Ha az árverés határideje elõtt a tulaj meg tud állapodni mással akkor az árverésre nem kerül sor. A forgalomképes lakások 98%-a nem jut el árverésig, mert elõtte (az árverési értéknél azért picivel magasabb áron) eladásra kerülnek az ingatlanok. Ha nézel ingatlanhirdetéseket, ott gyakran szerepel, hogy "sürgõs" "csak eben a hónapban" "komolyan alkuképes" - ezek gyakran árverés elõtti ingatlanok, amik kicsivel a piaci ár alatt mozognak (nem mindig, de gyakran).
A kérdező hozzászólása: Hát, hogy csak tájékoztassak mindenkit aki ezt az oldalt és ezt a témakört érinti. Az árverésnek ma este 9 órakor kellett volna lejárnia, szerettem volna hétfõn megfizetni a becsült érték 10 %-át a NAV fele, keresem a honlapon az árveréshez tartozó számot melyet az utaláshoz szükséges megadni, hogy tudják mit akarok. És nem találtam a futó árverések közt, éreztem hogy valami nem ok. Hát kerestem tovább, néztem a lezárt árveréseket. Na ott volt. TÖRÖLVE, INDOK: Az árverés törölve lett (2012.09.14. 12:34). (Árverésen kívüli értékesítés). Hát ez kiverte a biztosítékot. Majd felhívtam a NAV-ot, hogy érdeklõdjek, hogy is van ez, közölték volt valaki aki megállapodott a tulajjal és becsült értéken múlt hét pénteken megvásárolta nyílt árverés hiányában az ingatlant. Akkor nem értem minek az árverés!?? Semmi értelme! Ha valamit kiírnak miért nem tarják magukat ahhoz? Szóval a helyszíni bejárást követõen ott kellett volna maradnom a tulajjal csacsogni egy keveset kérni egy telefonszámot, mondani egy összeget. Ja és a zsebébe rakni valamennyit és máris enyém lett volna az ingatlan. Tanulságképp érdemes megkeresni a kiskapukat. Mert vannak akik használják és nagyon jól járnak vele.
Csak leírtam, amit láttam. Nem mondtam, hogy az új tulaj a felelõs a halálért, de beperelték. Most rohangálhat a bíróságra, macera, ügyvéd stb. A közmûveket tartozás miatt simán kikapcsolták több helyen, és csak úgy kötötték vissza, hogy meg kellett fizetni az adósságot. De ha még azt nem is kell, a bekötés sem ingyenes. A volt lakók kellemetlenkedését meg lehet rendõri úton intézni, de sokakat eléggé megvisel ám. Én sem örülnék ha állandóan tiszta szemét lenne a kert, órákig kántálnák, hogy mekkora "undorító embermásolat" vagyok, betörnék az ablakot, szélvédõt stb. (Ezt meg sose bizonyítod ki volt az éjszaka közepén...) Remélem a kérdezõ érti, hogy nem kívánom neki egyiket sem vagy ilyesmi, csak leírtam tájékoztatás végett, hogy mit látok magam körül, tehát elõfordulHAT.
Miért kellene az új tulajnak fizetnie a hátralékot, ha nem õ halmozta fel? Ez nem így mûködik, új szerzõdést fog kötni, nem a régit fogja folytatni. Ha kijönnek üvöltözni a régi lakók, le kell kamerázni õket, rájuk kell hívni a rendõrséget, nem kell megijedni tõlük. Az öngyilkosságos sztori viszont szerintem hülyeség, hogy az új tulaj lenne a felelõs. Ez még viccnek is rossz. Kétlem, hogy bármelyik bíróság komolyan venné az ügyet. Nem egyszerû egy ilyen lakást megvenni, de csak olyanra kell licitálni, ami megfelel. Egy szétvert lakásra nyilván nem licitálok, vagy csak alacsonyabb értékben, hogy jusson a felújításra. Amúgy is végez mindenki kisebb átalakításokat egy költözés után, hiszen "személyre szabja" a lakást. A folyamatot pedig a hatóságokkal érdemes átbeszélni, mielõtt belevágsz.
Én is szoktam nézegetni azt az oldalt, sajnos többnyire lakottan árverezik el a lakásokat, pedig van néhány egész jó is közöttük. Szerintem ilyenkor meg kell egyezni az ott lakóval, lehetõleg ügyvéd vagy közjegyzõ elõtt, hogy mi fog történni, és hogy végrehajtható legyen, ha valami nem a terv szerint alakulna. Ingóságok között is találtam már jó dolgokat. Egyik barátomék így vettek autót tök olcsón!
biztos, hogy a lakásra nincs senkinek haszonélvezeti joga?!
Kérdezõ, ignoráld az elõzõ kommentelõket. A kérdésedre válaszolva: hosszas jogi hercehurca. Van olyan cég, ami bevállalja a segítést, õk kb 5-600ezer Ft-ot kérnek a kiköltöztetésért, de az átfutási idõ ott is több hónap. Amennyiben azért akarsz lakást venni így, mert egyébként nincs annyi pénzed, akkor szerintem felejtõs.
Én nem tudom miért bántjátok a kérdezõt. Mi van ingyen? Ilyen alapon a nem fizetõ albérlõt is el kell tûrni mert szegény nem tudja fizetni.
A kérdező hozzászólása: Amennyiben van olyan ember aki ezt a kérdést reálisan és a jogi részérõl meg tudja közelíteni/válaszolni azt megköszönném.
Ha lakottan árvereznek egy lakást, akkor az ára kb.fele az értékének. Ha a lakónak felmondasz, akkor többnyire kiteheted. De pofa kell egy ilyen lakás megvételéhez.
hát ez tényleg a legalja, de komolyan.
A kérdező hozzászólása: Képzeld nem hányok magamtól! Mivel ez egy helyzet és nekem nincs annyi pénzem, hogy vegyek egy ingatlant és hitelt sem szeretnék vagy harminc évre. Ez egy lehetõség, ha nem én akkor más veszi meg.És inkább kerüljön egy olyan emberhez akinek ez az elsõ lakás és nem olyanhoz aki csak azért vásárolja fel mert jó lesz neki ötödiknek!Én csak a lehetõségeket igyekszem felmérni. És ha valakinek tartozása van az valamiért van. Ha õ nem fizeti meg a NAVnak akkor a többi adófizetõ pénzébõl kerül gondolom tovább finanszírozásra azok a dolgok, melyeket ebbõl akartak megvalósítani. Szóval nem kell ez a képmutatás. De lehet annyi pénzed van, hogy segíthetsz másoknak. Akkor tedd is meg. Ha találkozol holnap egy kéregetõvel támogasd.
remélem egyszer téged is kiraknak a [email protected] :)

Hogyan lehetne a macska környezetét bolhátlanítani, ha egyszer a macska az egész lakásban bárhol járhat?

Hiszen olyan helyekre is befér, ahova a kezem nem.

Legjobb válasz: Fürdesd meg a macskát bolhairtó samponnal. Ha a helye olyan helyen van , ahol a gyerekek nem férnek hozzá akkor szórd be bolhairtó porral. A macskára bolhairtó nyakörv. Ha a macskában nincs bolha, akkor a lakásban sincs! :)

Fürdesd meg a macskát bolhairtó samponnal. Ha a helye olyan helyen van , ahol a gyerekek nem férnek hozzá akkor szórd be bolhairtó porral. A macskára bolhairtó nyakörv. Ha a macskában nincs bolha, akkor a lakásban sincs! :)
Szia! Vegyél a cicára bolha ellen spot-ont és cseppentsd a nyakára. A lakásban felporszívózol/felmosol, ágyat, kanapét, párnákat, szõnyeget pedig befújsz rovarírtóval(állatpatikában szerezz be olyat ami nem mérgezõ macskára/gyerekre sem).Gyerek plüssállatkáit kimosod.Muszáj vegyszerezni mert össze vissza petéznek ezek a dögök.Tudom nálunk is volt mostanában.
[link] ilyet is vehetsz ezzel befújkálhatod a macskát és a lakást is!Büdi de jó!

Azt hogyan lehetne megcsinálni, hogy egy rca kábelen érkezõ képet úgy kötök tv antenna kábelre, hogy az a lakásban lévõ összes tévén csatornaként jöjjön?

Tehát a video magnóknak is van egy koax kimenetük, és ha azzal kötjük be, akkor a tévén csatörnaként jön a lejátszott kép. Ezt szeretném megcsinálni, csak video magnó nélkül.

Legjobb válasz: RF modulátorral megoldható: [link]

RF modulátorral megoldható: [link]
Szerintem ha használjátok a redönyt, esetleg az elriasztja öket. Vagy nem értettem jól a redönyburkolatot?
Elöször is, minek mennének be a lakásba? Másodszor csak össszefogdossák neked a szunyogokat, legyeket meg egyéb rovarokat, tehát csak hasznod lesz belöle. Szeritnem meg most téli alvóhelyet keresnek, hagyd öket inkább békén. (Egyébként miért lennének csúnyák - szerintem kimondottan aranyosak - de ha öket kérdeznéd, akkor meg téged találnának csunyának.)
A kérdező hozzászólása: Igen, én is arra gondoltam, hogy fel-le húzogatom többször a redõnyt, ezzel megzavarva a nyugalmukat. Ha békésen el tudnánk élni egymás mellett, nem lenne gondom velük, de kaparnak, hangokat adnak, és odasz..nak az ablakpárkányra.
http://helle.atw.hu/ ha pesti vagy, van "denevér mentesítõ" szolgáltatásuk
sajnos saját tapasztalatból mondom, hogy nincsenek ott jó helyen, bármilyen frankó is, hogy elkapják a szúnyogokat. 10. emeleten lakunk, tavalyelõtt egy szerencsétlen denevér múmiává aszott testét szedtük ki a redõnybõl, mert nem tudtuk, hogy a redõnytokban tartózkodik és a fel-le húzogatás közben valamikor becsíptük a lábát a redõnybe. néhány hete pedig egy másik lökött bõregér megpróbált bejutni az ablakunkon, mert a redõny le volt eresztve, csak alul hagytunk kb. 3 cm-nyi rést, és erre õ azt hitte, lakályos kis hasadékot talált. szerencsére a csukott ablakos részen próbált berepülni, mellette 20centivel nyitva volt a másik, ahogy az ablakpárkányon kepesztett, még a döbbenetet is láttam a pofácskáján, hogy miért nem bír bejönni ebbe a frankó kis résbe, pedig de jól kigondolta. néhány másodpercnyi õrült kaparászás után végül dobott egy hátast a mélybe, és nem láttam a redõnytõl, mi lett vele. kicsit sajnálom, mert lehet, hogy menekült valami elõl, olyan kétségbeesett volt, de borzasztóan félek tõle, és tuti infarktust kaptam volna, ha véletlenül berepül. én azt javaslom, mindannyiótok védelmében, hogy próbáljátok meg elkergetni õket.

Társasházi lakás rögzített falát, hogyan lehetne a leghatékonyabb és legolcsóbban hangszigetelni?

Sajnos a társasházi lakásomban 2 szoba közti fel nem, hogy elnyelné a hangokat, hanem inkább felír?sít? a másik szoba felé. Ezt szeretném radikálisra lecsökkenteni a legolcsóbban, hogy amikor beszélek ne hallódjék a másik szobában (ráadásul amikor suttogok. Köszönöm a segít? válaszokat!

Legjobb válasz: Az utólagos hangszigetelés mindig bonyolultabb, de van megoldás. Szakszerûen úgy hívják, hogy az ún. egyhéjú falat kéthéjúvá kell tenni, például egy gipszkarton szerkezettel. Közé jó szigetelõ az üveggyapot és nem is túl drága. Sajnos pár centivel csökken a lakótér, de valamit valamiért. Egy másik, kevésbe esztétikus, de jópofa megoldás tojásos dobozok egymás mellé ragasztása a falon, de ez inkább a poén kedvéért...

Az utólagos hangszigetelés mindig bonyolultabb, de van megoldás. Szakszerûen úgy hívják, hogy az ún. egyhéjú falat kéthéjúvá kell tenni, például egy gipszkarton szerkezettel. Közé jó szigetelõ az üveggyapot és nem is túl drága. Sajnos pár centivel csökken a lakótér, de valamit valamiért. Egy másik, kevésbe esztétikus, de jópofa megoldás tojásos dobozok egymás mellé ragasztása a falon, de ez inkább a poén kedvéért...
Lehet vásárolni erre a célra való aluminium szerkezetet, ami hordozza késõbb a cumót. Külsõ levegõvel érintkezõ falra nem jó az anamenium, mert hõhidat képez, oda fa. De válaszfalra jó. Veszel 10 centis Rockwoll ND nagytestsûrûségû kõzetgyapotot, ezt berakod az elõzõleg felfúrt vázszerkezetre, majd a végén gipszkarton lapokkal lefeded.Ha van hely, akkor érdemes 3-5 centi légrést hagyni a fal és a gyapot között. Bevállt módszer.
A válaszfalad elé 10-es Ytong fal mögé bazaltgyapot és nem fogsz hallani semmit.Ha egyenesen rakod az ytongtéglákat elég egy glettelés és festhetsz is rá.

Hogyan lehetne megoldani ezt a helyzetet? (lakás)

Elvált n? vagyok, van egy nagylányom.A válás után anyámmal maradtunk egy lakásban(bár akkor még két házunk volt, a másik olyan állapotban volt, hogy inkább nem költöztem bele). Ez a lakás, amiben maradtunk, két szobás.Közben ,id?vel azt a leamortizálódott másik házat sikerült eladni és megtehettük volna végre, hogy a két ház árából vegyünk egy nagyobbat, ahol mindhármunknak jut külön szoba.Anyám ezt semmiképpen nem akarta,mert attól félt(állítólag....)hogy nem tudjuk fenntartani, ha egy szobával több van, ez nyilván csak kifogás volt, bár nehezen viseljük el egymást,mégiscsak kényelmesebb engem elt?rnie, mint költözni....Sajnos a nevén van a lakás és mozdíthatatlan.Nekünk nincs pénzünk külön költözni t?le, albérletbe menni meg szintén nem érné meg, így sincs túl sok pénzünk. Nagyon nehezen jön ki egy lakásban három generáció.Ráadásul, a lányomnak barátja van, aki sokszor nálunk alszik,ilyenkor én anyámmal vagyok kénytelen tölteni a napot és éjszakát egy szobában, ami nem túl kellemes .Én is szeretnék társat találni, de fogalmam sincs, hogy fogom ezt így megoldani?!Magamhoz tulajdonképpen hülyeség lenne majd meghívni, mert itt átjáróház van, legfeljebb délel?tt tudnám fogadni, de akkor meg úgysem érne rá gondolom, munka miatt, meg szintén amiatt nem érnék rá én sem.Költözzek majd oda a páromhoz?Az lehetséges lenne, de a lányom, nem biztos, hogy oda akarna majd jönni én meg nem szeretném kettesben hagyni ?t a megbízhatatlan anyámmal, meg amúgy is, szeretném vele tölteni még azt az 1-2 évet,amit még lehet.Míg el nem költözik a párjával. Vagy majd a munka mellett még éljek kétlaki életet, hogy hol itt vagyok, hol ott, ahol éppen lehet?! Van valaki itt hasonló helyzetben?Hogyan lehetne legnormálisabban megoldani ezt a helyzetet?Mik a legolcsóbb és leg kockázat mentesebb lakáshoz jutási lehet?ségek?(Például szociális lakás, vagy hasonló?). Egyébként nem is szeretném huzamosabb ideig anyámra hagyni a lakást, mer öreg is, iszik is , volt már , hogy nyitva hagyta a bejárati ajtót, vagy ott felejtett valamit a t?zhelyen.Ráadásul, amerre megy, kupit csinál és pakolhatok utána folyamatosan, mert én utálom a koszt és a lányom sem szeretném, ha disznóólat látna.

Legjobb válasz: Hát ha nem lehet otthagyni, mert leamortizálná a lakást, viszont nem lehet rávenni a cserére sem, de az albérlet is drága, a lányodat se mered ott hagyni... Így nincs megoldás. Amúgy meg lehet, hogy a lányod hamarabb el fog költözni a párjával, és lesz külön szobád. Vagy pasizz be, és költözz oda hozzá, a lányod meg felügyel nagyira. Szociális lakás: álom, álom...

Hát ha nem lehet otthagyni, mert leamortizálná a lakást, viszont nem lehet rávenni a cserére sem, de az albérlet is drága, a lányodat se mered ott hagyni... Így nincs megoldás. Amúgy meg lehet, hogy a lányod hamarabb el fog költözni a párjával, és lesz külön szobád. Vagy pasizz be, és költözz oda hozzá, a lányod meg felügyel nagyira. Szociális lakás: álom, álom...

Hogyan lehetne kellemes illat a lakásban?

Állott, rossz szag van.Állandóan szell?ztetek.Van minden szobában konnektorba dugós illatosító.Egyik sem használ.Amikor haza jövök, rossz érzés fog el, olyan kellemetlen szag van itthon.Vendégeket el sem merek hozni, én ki vagyok az állott szagtól, hát még ?k.

Legjobb válasz: tisztasági festés! amikor megvettem a lakásom én is kivoltam! de ahogy haladtunk a felújítással tapétázás festés minden kellemetlen szag eltûnt! 2 hetente kimosom a függönyöm és imádom amikor átjárja az öblitõ a lakást! ezt is kipróbálhatnád! de én esküszöm az újra festésre!

tisztasági festés! amikor megvettem a lakásom én is kivoltam! de ahogy haladtunk a felújítással tapétázás festés minden kellemetlen szag eltûnt! 2 hetente kimosom a függönyöm és imádom amikor átjárja az öblitõ a lakást! ezt is kipróbálhatnád! de én esküszöm az újra festésre!
Hülyeség! Nem varázsillatosítókat kell használni ha büdös van, hanem elõször a szag forrását megszüntetni! Az illatosítás ezután jöhet, ha igény van rá. Írták már mások, te nem erõsítetted meg a dohos falat. Nem ártana megkérdezni egy szakembert - festõt, kõmûvest -, aki ért a falakhoz. A beázásnak/penésznek nem mindig van látható nyoma! Nem írtad, hogy milyen szag van, pedig ez fontos. Csatorna, doh, por, vagy mi? Mert nem mindegy. Ha szarszag van, valószínûleg a vízvezetékbõl - wc-szifonból, csaptelepbõl jön -, ebben az esetben vízszerelõt kell megkérdezni a teendõkrõl.
kárpit tisztítás sokat jelenthet
Szia! Nincs esetleg dohos, penészes , vizes fal? VAGy hajópadló vagy bármi ami dohosodik?Függönymosás, festés bútortisztítás, Prontoval , szõnyegtisztítás, nekem az alma illatú illóolaj nagyon bevált! SEhol ne legyen a földön olyan hely, ahol meg tud állni a por, össze tud gyûlni.Moss fel minden délelõtt vagy reggel. Nem vályog véletlen a ház? Nincs több ötlettm, vannak házak, amik ilyen szagot nyomnak ki magukból , sajna!
Mosógép lefolyócsöve? Az közvetlenül csatlakozhat a szennyvíz csatornára, vízdugó nincs benne, mint a WC-ben, vagyis ha nem zár tökéletesen a fali csatlakozónál, pár óra alatt szépen "beillatosít".
Próbáltad már a Brisenek az elektromos légfrissítõjét? Nekem abból a vanilia illat nagyon bevállt. Mikor elkezdtem használni a lakásban utcáról összeszedett kölyök kutyáim voltak, na náluk nagyobb bûzt nem nagyon tudok elképzelni :D Elég jól elnyomta a szagukat :) A kölyök elmentek, de én még mindig használom, nekem 8 percenként fújkál. És jó illat van a lakásban, hiába vagyok teli azóta is állattal :)
Szegény¨ Ugyanaz a szituàcio mint nàla. Ràadàsul nekem egy pici babym is van, mellete még nehezebb takaritani, de ha vendégek jönnek, sül le a böröm.. Akkor van jo illat ha minden ablak nyitva van egésznap, plussz illatosito... Amit mondjuk télen nem oldhatunk meg. Én ötletem, szintén festés, szönyegtisztitàs
Nincsenek véletlenül régi bútorok a lakásban, vagy régi szõnyeg? Ezek is nagyon áporodott szagot tudnak árasztani, ezeket érdemes kárpittisztítóval átmosni, a szõnyeget is, vagy beadni patyolatba, ott is kitisztítják. És a lakás folyamatos tisztántartása is elengedhetetlen. Én néha, mivel többre nincs idõm, csak porszívózok és nem mindig mosok fel. Pedig rengeteget számít! A pornak rettenetes szaga van. Az illatosító szerintem nem jó megoldás, az csak keveredik a lakás szagával, úgy még rosszabb, mint nélküle, és nem is természetes illatúak. Próbálj ilyenkor tavasszal nagy, illatos virágcsokrokat beszerezni. Nekem most orgona van és az egész lakásban lehet érezni.
A kérdező hozzászólása: Nyáron tapétáztunk, ez sajnos kizárt!:( De a függönyöst kipróbálom!
Illóolajat nem próbáltál még párologtatni?
A kérdező hozzászólása: Köszi.A bútorok szõnyegek, minden, 4 éves. Szõnyeg-tisztítózni fogok(vizes vegyszeres).Azzal az ülõgarnitúrákat is átmosom majd.
Vannak nagyon jó levegõtisztító készülékek, de például a sókristály lámpák is jók erre a célra és még a fényük is barátságosabbá teszi a lakást!
szerintem is ki kell festeni meg illatositokat használn naponta többször szelõztetni
Szia! Illóolajok közül ajánlanám az eukaliptusz-osat! Párologtass egész nap. Mennyei! :)
A kérdező hozzászólása: Nem nem nincs penész meg a többi.Panel ház.:) De megpróbálom mind ezt, amit írtatok köszi!
A kérdező hozzászólása: Nem.Milyen illat lenne a megfelelõ?Vagy nektek mi tetszik, mi vált be?:)
A kérdező hozzászólása: Nem szarszag stb, amiket felsoroltál.:) Csak egész nap nincs itthon senki, így nincs olyankor szellõztetve, és olyan nyomott szag van.Nem friss levegõ. A dohos falnak, utána nézünk köszi.

Milyen személyiségre utal, ha más lakásában folyamatosan azon gondolkodom, hogyan lehetne szebben, jobban berendezni a szobákat?

Legjobb válasz: igényes, van stílusod. most nem tudom, hogy írjam, de szerintem ez nem egy rossz tulajdonság! Én p.: ha bemegyek egy full modern házba, akkor az jut eszembe, hogy sokkal otthonosabban és cukibban be lehetne rendezni, mert ez nem az én stílusom! :)

igényes, van stílusod. most nem tudom, hogy írjam, de szerintem ez nem egy rossz tulajdonság! Én p.: ha bemegyek egy full modern házba, akkor az jut eszembe, hogy sokkal otthonosabban és cukibban be lehetne rendezni, mert ez nem az én stílusom! :)
elõnyös, de azt is jelentheti, hogy kritikus vagy, és mivel más szobáját átrendeznéd a magad módján (a fejedben), ezért az embereket nehezebben tudok elfogadni, úgy, ahogy vannak. van egy ideálod, és ha vki eltér tõle, az neked nem tetszik. persze a kérdésed csak utalhat rá, ez egyáltalán nem biztos, de nekem ez jutott eszembe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!