Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne a kevesebb (26 db)

Fundamentánk lejár. Hogy lehetne a hitel törlesztőrészlete kevesebb?

Egy 8 éves és egy 5 éves fundamentánk jár le decemberben. Kérni fogjuk majd a hozzá járó hitelt is. Ennek a törlesztőrészlete 60.000 Ft körül lesz. Van olyan lehetőség, hogy pl. kötünk új fundamentát, ha ezek lejárnak, és akkor csak a 2*20 ezret fizetjük a 60 ezer helyett, és amikor letelnek beforgatnák a mostaniakba. Vagy valami ilyesmit hallottam. Milyen lehetőségek lennének hogy ne a 60 ezret kelljen fizetni, hanem egyenlőre kevesebbet? (Szeretnénk még pluszban hitelt felvenni, d annyit nem tudunk kispórolni.)

Legjobb válasz: Hát én ezt nem teljesen értem.

Hát én ezt nem teljesen értem.
Elõzõ vagyok. Ha lesz egy fundamentás havi 60000-es hiteled, akkor azt szerintem mindenképpen fizetned kell. Ha még kötsz hozzá 2 db húszezres megtakarítást, akkor már havi 100000 ft kiadásnál jársz, nemhogy kevesebbnél. Ha az új megtakarításokra lejár a 4 év és beletörlesztenéd a felvett hiteledbe, hát meg lehet csinálni, de szerintem sok értelme nincs. Úgyis azt fogják mondani, hogy a fundis hitel olyan kedvezõ, hogy felesleges ezt megcsinálni. Vagy nem erre gondoltál?
Szerintem a türelmi idõre gondolsz. Mert addig míg a fundamentád fizetted, addig türelmi idõn voltál a banknál, és mivel lejár, ezután már nem csak a kamatokat plusz a fundamenta vállalt összegét kell majd fizetned, hanem a tõkébõl is kell törlesztened.Ilyenkor megemelkedik a havi fizetendõd. De jó a kérdés, sajna a választ nem tudom, de érdemes megkérdezni a bankod hogy lehet e még egy fundamentás futamidõt türelmi idõvel fizetned.

Izomból fogyni? Hogy lehetne a kg is kevesebb? Diétázzak mondjuk CH megvonással?

1év alatt adtam le 12kg-t. A mozgásos-fárasztós módszerrel. Mára elmondhatom, hogy inkább szálkás-izmos vagyok, mint vékony. Ezzel nem is lenne nagy bajom, csak ismizéskor ha leírom, hogy 165cm és 61kg, rosszul hangzik. (Beregihez csak ennyit kér) magyarázkodhatok, hogy nem a molett kategória vagyok (már)

Legjobb válasz: Nem a kg számít, hanem a testzsírszázalék! Tegyél fel képet és akkor el lehet dönteni, hogy kéne-e még fogynod, de így látatlanban nem nagyon.

Nem a kg számít, hanem a testzsírszázalék! Tegyél fel képet és akkor el lehet dönteni, hogy kéne-e még fogynod, de így látatlanban nem nagyon.
Ismizõs oldalakon úgyis a fotó dönt, a magasság/súly adatokat sz*rd le nyugodtan.
hát igen, ezt nekem is tanulnom kell még, hogy nem a kilók számítanak. mert én vagyok összesen 160 centi, voltam 47 kiló, voltam 58, az látszott is, (középtájt széles), aztán 54 kg, pont akkor, mikor a legtöbbet tornásztam. most megint 57 vagyok, viszont járok súlyzós edzésre, és az alakom nem változott az 50-54-hez képest, se a ruhaméretem...de olyan ijesztõnek hangzik, hogy 160 centi, 58 kiló, soknak.

Hogyan lehetne rászoktatni a kevesebb evésre sírás nélkül?

Kisfiam 4hetes es kiderült, hogy refluxos és túl sokat szopizi ml-erben ( ennyit az igény szerinti szoptatásról, túletettem). A kb 300gr helyett jóval többet hízott 1 hó alatt, ezért ránk lett parancsolva h kb 600fr-t szopizzon naponta, ami kevesebb, mint amit megszokott. Hogyan lenne jó átszoktatni ?t az új "adagjához"? A reflux miatt muszaj csökkenten.

Legjobb válasz: A 300 gramm az elsõ hónapban nagyon kevés hízás lenne, a kislányom az elsõ 2 hónapban 1-1 kilót hízott, a 3. és a 4. hónapban pedig kb 600-600 grammot. És a dokinénink ezt is kevesli. A kislányom az elsõ 2 hónapban kb 650 grammot evett (persze az elsõ héten kevesebbet) most pedig kb 750 grammot (most fél éves). Ez inkább kevés mint sok. Azt hogy mennyit kéne egy nap ennie úgy tudod kiszámolni, hogy a súlyát kilpgrammban mérve megszorzod 120 grammal, ez az ideális napi minimum mennyiség. Ha a súlyát 150-nel szorzod, akkor a napi maximumot kapod. Ha ettõl kicsit eltér az persze nem baj, mert az is számít, hogy mennyire zsíros a tejed. Ha a gyerkõcöt nem zavarja a reflux, akkor szerintem ne akard, hogy kevesebbet egyen. Én amúgy elvinném a helyedben egy homeopátiás orvoshoz, egy barátnõm kislányának a refluxán nagyon sokat javított.

A 300 gramm az elsõ hónapban nagyon kevés hízás lenne, a kislányom az elsõ 2 hónapban 1-1 kilót hízott, a 3. és a 4. hónapban pedig kb 600-600 grammot. És a dokinénink ezt is kevesli. A kislányom az elsõ 2 hónapban kb 650 grammot evett (persze az elsõ héten kevesebbet) most pedig kb 750 grammot (most fél éves). Ez inkább kevés mint sok. Azt hogy mennyit kéne egy nap ennie úgy tudod kiszámolni, hogy a súlyát kilpgrammban mérve megszorzod 120 grammal, ez az ideális napi minimum mennyiség. Ha a súlyát 150-nel szorzod, akkor a napi maximumot kapod. Ha ettõl kicsit eltér az persze nem baj, mert az is számít, hogy mennyire zsíros a tejed. Ha a gyerkõcöt nem zavarja a reflux, akkor szerintem ne akard, hogy kevesebbet egyen. Én amúgy elvinném a helyedben egy homeopátiás orvoshoz, egy barátnõm kislányának a refluxán nagyon sokat javított.
örülj, hogy eszik! hülyeség amit mondtak
A kérdező hozzászólása: Meg tudod esetleg adni a homeopatás orvost, aki tzûudott segíteni? Köszönöm!
Nem tudom pontosan, hogy mi az a reflux, de a kisfiam 2 hónapos, az 1. hónapba 1, 14kg-ot a 2 hónapba 1, 35 kg-ot hizott a doktornõnk nagyon meg van elégedve szerintem a30 dkg nagyon kévés lenne. Már az elsõ héten kb 550-et szopott.
Az elsõ válaszoló vagyok. Én Egerben lakok, itt Szabó Ágota rendel, de szinte minden városan van valaki. Ha neten rákeresel biztosan találsz dokit. Én ekcémával vittem hozzá a kislányom és nekem is segített. Elõtte a gyerekorvoson kívül még 2 bõrgyógyásznál is voltunk, de nem volt eredménye. Eddig nagy hókuszpókusznak tartottam a homeopátiát, de használ. Nekem most volt kötõhártyagyulladásom, kaptam a háziorvosomtól szemcseppet, amit persze szoptatás alatt nem lehet használni, így el se kezdtem, és erre is használt a homeopátiás szemcsepp. Mivel nincs mellékhatás, nem veszíthetsz! Sok sikert és mielõbbi gyógyulást a picinek!
Még mindig az elsõ válaszoló vagyok. Itt találsz orvosokat: http://www.homeopata.hu/budapest.html http://www.homeopata.hu/videk.html
Szia. A reflux az az amikor evés után sok kaja vissza jön büfizésnél nem?Legalább is nekem ezt mondta a védõnõ. Akkor miért kéne kevesebbet ennie?Akkor mitõl fog hízni? Vissza is jön neki, és kevesebbet egyen? Ez érdekes.Az én babómat 3500-el hoztuk ki a korházból, most 5kg 2 hónapos.Nálunk is volt ilyen hogy sok vissza jött neki, de nekem azt mondta a doki, hogy evés után picit hadjam pihizni, ne egybõl büfizzen, vagy ha ez sem vállik be etesem hordózóba.Mind a kettõ be vállt, csak sajna a hordózós etetés miatt rá szoktunk a cumisüvegre, és sajna el is ment a tejem.De te azért meg próbélhatod hogy nem egybõl büfiztetsz, vársz 10-15 percet, hátha be vállik.Sok sikert


Tápszeres babák anyukái! Ti éjjel többet, kevesebbet vagy ugyanannyit adtok a babátoknak enni, mint napközben? Hogyan lehetne őt leszoktatni az éjszakai felkelésről? Adjak neki mindig kicsit kevesebbet?

Legjobb válasz: Én mindig annyit adok, amennyit napközben is megeszik. Mennyi idõs a baba? Mi 6 hetes korunk óta alszunk éjszaka. Ritkán azért van kelés, de nem jellemzõ.

Én mindig annyit adok, amennyit napközben is megeszik. Mennyi idõs a baba? Mi 6 hetes korunk óta alszunk éjszaka. Ritkán azért van kelés, de nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: 4 hetes. És kétszer kel enni.
Szia! Én ugyanannyit készítek neki mint nappal, 120ml.Ritka ha megeszi mindet, többnyire 50ml-t kiszippant és alszik tovább.Egyszer kel enni.Este 8kor eszik, utána 3-kor, aztán csak reggel 8kor. 2hós kislány anyukája.
Szerintem õ még nagyon pici és ha igényli a tápot éjjel is akkor adjál neki!Annyit amennyit nappal is szoktál.Ha nem lenne éhes nem enné meg az egészet ha meg túl eszi magát akkor meg kibukja a felesleget.
2.vagyok Egy hónapos babától még ne várd, hogy átaludja az éjjelt.Õk még gyakran esznek, igy fejlõdnek szépen gyorsan.
Annak idején én is annyit adtam neki éjjel mint nappal. A leszokás nálunk szerencsére egyszerûen ment. Egyik éjjel a szokásos kaja utáni sírásnál cumit nyomtam a szájába, hogy amíg elkészítem a tápszert, ne sírjon. Mire beértem a kajával, visszaaludt. Azóta nem kel fel enni éjjel. 7 hetes volt akkor.
Az én kisfiam 4 hónapos múlt, 3 hónapos kora óta tápszeres és én mindig kevesebbet adok neki éjszakára. Nappal 150-et eszik, éjjelre 90-et készítek és néha még abból is meghagy. Átlag 1-3 alkalommal kelünk, attól függ milyen kedve van.
én 3hónapos korában teát adtam neki, 2-3napig ugyanúgy kelt, mind megitta, majd végig aludta az éjszakát.
Szia! 3 hónapos a kisfiam. Eddig éjjel is elkészítettem neki a szokásos adagot ( 130 ml ), de most már nem eszi meg. Van hogy 100-at, de van hogy csak 50-60-akat eszik éjjel. 3-fél 4 körül kel fel elõször. Aztán reggel 7 és 8 között természetesen megeszi a szokásost :-)

Hogyan lehetne elérni, hogy kevesebb fizetős cucc legyen a pinguin club-ban?

én már régóta játszok vele. régen még csak mérsékelten volt elviselhetetlen a fizetős dolgok sokasága,de mára már szinte semmit sem lehet normálisan csinálni, ha nem vagy member-es. ez engem nagyon idegesít! még a játékokat sem lehet végigjátszani, csak 1 pályát, pedig régen korlátlan mennyiségben lehetett játszani. mit tegyek? írjak a készítőknek, vagy mi? nektek mi a véleményetek?

Legjobb válasz: es ha irsz nekik azt hiszed hogy majd megsajnalnak es ingyen adnak neked mindent?

es ha irsz nekik azt hiszed hogy majd megsajnalnak es ingyen adnak neked mindent?
A kérdező hozzászólása: nem azt írnám, hanem hogy csak egy kicsit többet is engedhetnének a nem memberesek számára. de csak ötleteltem, de szólj ha neked van jobb ötleted, szívesen meghallgatom
folosleges ezen torni a fejed, oket nem erdekli hogy teged ez mennyire zavar, ha irsz nekik max kacagnak eggyet a leveleden es kesz igy megy ez sok mas jateknal is
Miiiii????
Kevesebbet használd.
A kérdező hozzászólása: Haha... értelmesebb válasz??
HaHa!!! Értelmesebb kérdést. Elolvastad egyáltalán, hogy mit írtál ki????
A számítógép netezés és a windowsban ténykedés alatt energia takarékos állapotban szokott mûködni. ugyan lehet babrálni a bios-ban a cpu fogyasztását de nem ajánlott hiszen az optimálisra van beállítva. ugyan ez a VGA beállításokra is vonatkozik De ha játékra használod a gépet nem is érdemes a kérdéssel foglalkozni.
Ilyet csak úgy nem tudsz!Szabályozhatod a ventillátor fordulatot (az újabb gépek megteszik) viszont túlmelegedhet ami nem tesz jót! A BIOS -ban állíthatsz feszültségeket, viszont ez sem jó, nem véletlenül annyi amennyi.Ezt általában felhúzni szokták a bátrak! Amit tehetsz (jelentõsebb fogyasztás csökkentést nem érsz el vele) Használj kevesebb merevlemezt (tunerkártya stb). Eszközöket (nyomtató, scanner stb) húzd ki! Használj (ha van) kissebb hangszórókat! Használd az energia gazdálkodási sémákat az op-rendszerben! A van pénzed (gondolom nincs) vegyél kissebb modern monitort.
Most esett csak le, hogy az a "szám. Gépem" az a számítógépet jelenti. Gratulálok a találékony rövidítéshez. Ne használd. Ha megvetted az bizony áramot fogyaszt. Ha nem használod akkor kapcsold ki. Más nem igen van, mert ha használod akkor fogyaszt...
Tartsd csukva szorosan!

Hogy lehetne elérni hogy kevesebbet fogyasszon a gép?

Az a helyzet hogy van egy 6870CFbe meg egy Phenom 955BE. +DVDíró,HDD,2venti,alaplap.Hogy tudnám elérni hogy kevesebbet fogyasszon?pl ha nem játszok és csak a filmeket tölti akkor ne használja a VGAt vagy magától elveszi a terhelésb?l és mondjuk alapjáraton csak 100Wot fogyasztanak?

Legjobb válasz: Kiveszed a kártyát és az integrált vga-t használod, ha van. Máshogy nem tudod elérni.

Kiveszed a kártyát és az integrált vga-t használod, ha van. Máshogy nem tudod elérni.
A CF már magában pazarlás, hiszen a legtöbb játékhoz bõven elég lenne egy HD6850 teljesítménye is. Azt szokták mondani, hogy az vegyen ilyen drága, nagy teljesítményû rendszert, aki tudja is fizetni a villanyszámlát. :) A videókártyák elvileg leveszik az órajelük üresben, a proci magától nem. BIOS-ban kapcsold be a Cool & Quiet és C1E funkciókat, a tuningot meg felejtsd el. Ha ekkora gond a fogyasztás, szedd ki az egyik radeont és máris csökken.
A kérdező hozzászólása: Nem gond tudom fizetni a villanyszámlát.De mégis jó lenne ha nem fogyasztana sokat.Köszönöm a válaszokat.
Esetleg a videókártyáknak, és a procinak is lejjebb veheted a feszültségét... és az alap órajelét is. Persze csak ésszel. A videókártya amúgy tényleg lejjebbveszi magától, ez bizonyos értékig, de beállíthatod, hogy még ennél is jóval lejjebb vegye. A proci is ugyanezt csinálja, viszont abba nem tudsz olyan nagyon belenyúlni. :)

Hogy lehetne azt elérnem hogy ne tartson sokáig szal kevesebb ideig a menses? !

Vagy hogy csökkenteni. Vagy vmi. : ) Köszönöm a válaszokat ! :)

Legjobb válasz: A menses nagyon hatékonyan csökkenthetõ terhességgel.

A menses nagyon hatékonyan csökkenthetõ terhességgel.
A kérdező hozzászólása: Hát én vhogy még nem igazán szeretnék gyereket.xD Csak 13 vagyok és nem vágyom rá : dd
Cickafark tea, gyógytárban kapni zacskós kiszerelésben. Bár nem tudom, hogy fiatalok is ihatják - e, de felnõttek szokták akiknek ilyen gondjuk van..
A kérdező hozzászólása: Rendben nagyon szépen köszönöm! : )

Hogyan lehetne megcsinálni, hogy kevesebb por legyen a hálószobába?

Több szobanövény kell?Esetleg párásítani?(bár így is elég párás minden,szóval ez nem lehet probléma)

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne. Nálam sok zöld növény van, mégis olyan gyorsan porosodik a szobám.:(

Ez engem is érdekelne. Nálam sok zöld növény van, mégis olyan gyorsan porosodik a szobám.:(
Törölgess gyakrabban.
Nyilasok, szelloztetok, ablaki resek, ajto altt. A padloszonyeg tele van porral, amit a porszivo nem sziv fel. Ahogy maszkalsz, ugy jon fel a por, nem is latod.
Porold le a szekrénysort -a tetejét is-, a csillárt, lámpákat, és mindent. Utána takarítsd ki takarítógéppel majd kézzel is a szõnyegeket. Naponta 3-szor szellõztess rövid idõre (3-4 perc). A levegõ is más lesz, teljesen friss minden.
Nem értem , hogy függ össze a szobanövények száma a por mennyiségével. Gyakrabban kell, alaposabban takarítani, szerintem ennyi :)
A kérdező hozzászólása: de mikor porosodik jobban, ha több tárgy van benne(= jobban van berendezve) vagy ha kevesebb?
A kérdező hozzászólása: hát mert a szobanövény felfogja, vagy nem tudom:D

Havonta fizetek 26 ezer forint gyerektartást, de úgy van a szerződésbe írva, hogy min.15 ezer. Lehetne módosítani kevesebbre mint 26 ezer? A közös baba miatt mivel már őt is fel kell nevelnem.

Az el?z? házasságomból van egy lányom. A mostani kapcsolatomból született egy közös gyerekünk.

Legjobb válasz: bíróságon kérheted, keress egy ügyvédet.

bíróságon kérheted, keress egy ügyvédet.
Persze lehet, a birósághoz kell irni egy papir három példányban , és majd kitüzik a tárgyalást ott majd megvizsgálják a jövedelmedet, illetvel a párodétis meg az exét is!Nálunk is igy volt!
Szia! Kérdés az, hogy miért fizetsz 26eFt-ot, ha az van megállapítva, hogy min. 15eFt-ot fizess. Szerzõdés??? Nem a határozatra, megállapodásra gondolsz??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!