Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne a kapcsolatunk (84 db)

Hogy lehetne a kapcsolatunkat feldobni? Elhidegültünk egymástól?

4 éve vagyunk együtt, 2 éve együtt élünk, de olyan mintha csak "barátok" lennénk, nem érzem a tüzet, s?t néha semmit sem, nem akarom elveszíteni, de valamit kell kezdeni, mert így semmi értelme :( A szexnél se érzem a tüzet :( 20/l

Legjobb válasz: Az a bizonyos tûz fenntarthatatlan hosszabb távon. De ezt nem kéne tragédiaként megélni. Az irreális elvárásaid miatt vagy boldogtalan. Szemléletváltás, vagy szenvedés. A te döntésed.

Az a bizonyos tûz fenntarthatatlan hosszabb távon. De ezt nem kéne tragédiaként megélni. Az irreális elvárásaid miatt vagy boldogtalan. Szemléletváltás, vagy szenvedés. A te döntésed.

Hogy lehetne jobb kapcsolatom a kutyáimmal?

Én etettem,én viszem sétálni-orvoshoz,én fésülöm,tanítom stb.Mindig simogatom foglalkozok vele,de még se csóválja nekem a farkát és nem jön oda hozzám.Apum nagyívben leszarja,ordít vele,mégis puncsol neki és állandóan jár a farka,mindig követi.Mit tehetnék,hogy engem is szeressen.

Legjobb válasz: úgy tûnik a kutyádnak te csak egy alárendeltje vagy azaz falkabeli rangsorban õ fölötted áll. ki kell hogy vívd azt, hogy te légy a falkavezér. jelenleg édesapádat tekinti annak. változtass a kisugárzásodon. ceasar millannak jó könyvei vannak, ezzel kapcsolatban, olvass netrõl is le lehet tölteni azt hiszem.

úgy tûnik a kutyádnak te csak egy alárendeltje vagy azaz falkabeli rangsorban õ fölötted áll. ki kell hogy vívd azt, hogy te légy a falkavezér. jelenleg édesapádat tekinti annak. változtass a kisugárzásodon. ceasar millannak jó könyvei vannak, ezzel kapcsolatban, olvass netrõl is le lehet tölteni azt hiszem.
Csányi Vilmos mûvei. Bukfenc és Jeromos. Bukfenc mindent tud. Sokat lehet tanulni ezekbõl a könyvekbõl.
csak mert senki nem mondta még, korom gábor: neked ugatok. olvasd el!
http://kutyasuttogo.com ez egy hasznos informatív oldal!
szerintem gyökereiben át kellene értékelned a kapcsolatodat a kutyáddal.. http://shar0pei.webnode.hu/ ez az oldal talán segít egy kicsit, szerintem elég hasznos :)
Olvass Cesar Millant, a Csodálatos kutyadokit. Pont jól megvilágítja ezt a kérdéskört :)
A kérdező hozzászólása: Tacskónak kemény kiképzés?Úgy megsértõdik, hogy soha nem áll szóba velem.
Nálatok a kutya a falkavezér. Ez pedig egyáltalán nem jó. Kemény kiképzés kellene neki.
A kérdező hozzászólása: Apumat is megmorogja, vícsorít neki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Hogyan lehetne egy kapcsolatot izgalmasabbá tenni, hogy a párkapcsolat ne avuljon el?

Legjobb válasz: nem tudom, de engem is érdekelne. nálunk kifejezetten új volt hogy évek után elkezdtünk megint beszélgetni :O de most komolyan. és esetleg több új közös program és hasonlók

nem tudom, de engem is érdekelne. nálunk kifejezetten új volt hogy évek után elkezdtünk megint beszélgetni :O de most komolyan. és esetleg több új közös program és hasonlók
Szex mûködik?
Hogy ne avuljon el, mindig installáld a legfrissebb verziót.
Új szex helyek ha esetleg nem vagytok hálószoba pártiak úgy is itt a jó idõ :-) vagy találjatok ki valami közös hobbit akár lehet sport is csak az a fontos hogy folyamatosan csináljátok


"Igaz, de a helyemben ti se hagynátok ki egy ilyen lehetõséget, nem, ráadásul azt mondta , hogy pont ezért izgalmas velem , mert ennyivel idõsebb vagyok, bár egy kicsit azért drága az eltartása." Persze, minden 50 éves férfi egy kéjenc perverz állat. Egyáltalán nem azért van veled, mert izgalmas, hanem azért, mert eltartod. Inkább járj el k*rvázni, mert sokkal olcsóbb és a lényeg ugyanaz. Ha pedig ilyen anyagias ingatag k.rva kell neked, akkor ne számíts arra, hogy sokáig veled lesz. Kezdem azt hinni, hogy kamu kérdés, mert nem hiszem el, hogy valaki ilyen szinten legyen 50 évesen. Ha pedig igen, az nagyon szomorú.
NOKIÁSDOBOZ
hat a csaj valoszinu a penzert van az oreggel, szoval ha a lany szulei is penzehesek akkor egybol megertik
én boldog vagyok így a párommal, és nem érdekel ki mit gondol. szeretem, õ is engem! és nem pénzes!!! 3éve boldog vagyok vele, már csak jobban tudom, hogy mi a jó nekem.
Megkérdõjelezném az 50 éves vénember intelligenciáját, ha egy 20 évessel van... 50 évesnek általában van egy felesége, huszonéves gyerekei... Nem egy 20 éves csaja, akit csak mutogatni, meg húzogatni jó.
Egyáltalán nem normális. Meggyõzni? Sehogy. Ha a szülõknek van egy kis eszük, lebeszélik a gyereket errõl az ostoba hóbortról.
Sajnos ugyanúgy meghalhat egy fiatal férj is.(persze kisebb esély van rá) De ha boldogok, akkor legyenek addig boldogok amíg csak lehet.
Nem itéli el a társadalom az ilyen nagy korkülönbséget, söt a nagyobbat se csak néhány bunko véleményezi. Miért baj ha valaki az öregebbet vagy a fiatalabbat szereti.Nekik is lesznek gyerekeik és sok boldog házasságban él.
5O evesen az en nagyfateromnak mar 2 unokaja volt...pedig sem muter sem nagymutar nem szultek fiatalon azokban az idokben legalabbis nem szamitott annak. Szerintem letezik a pedofilia ilyen formaja is. A csaj alig felnott...es egy tataval komoly kapcsolata van. Ott szerintem egyik sem egesz. A csajnak apakomplexusa lehet penzehseggel tarsitva a tatanak meg kapuzarasi paink. Mindketto menekul valamitol ilyen egyszeru (persze ez csak egy alltalanossag, nem biztos hogy igy van csak nagy ra az esely) Szerintem nem hiaba iteli el a tarsadalom az ilyen nagy korkulonbsegeket. Sem tarsadalmilag sem termeszetileg nem normalis az ilyesmi. Mire a csaj epp fiatal kozepkoru lenne a tata mar reg a sirban lenne...OSzinten kell az valakinek hogy fiatalon legyen ozvegy?meg ha szerelmes is. Neha az eszunkkel kell gondolkodni es nem a s!gg...bocsanat szivunkkel
Szerintem nem normális.Gyerek kizárva.
tELJESEN NORMÁLIS HA TI JOL ÉRZITEK EGYMÁST ÉS SENKI VÉLEMÉNYE EBBEN NEM DÖNTÖ,
A kérdező hozzászólása: Igaz, de a helyemben ti se hagynátok ki egy ilyen lehetõséget, nem, ráadásul azt mondta , hogy pont ezért izgalmas velem , mert ennyivel idõsebb vagyok, bár egy kicsit azért drága az eltartása.
Ez nagyon nem normális. Mindkét felet minõsíti. Az pedig még durvább, hogy a faszi, akár idõsebb is lehet egy két évvel a csaj szüleinél. Ha nekem 20 éves lányom lenne, nagyon nem díjaznám, ha egy velem egykorú, vagy idõsebb faszi k.rogatná. A csaj még csak most kezdett élni, sõt egy bizonyos szinten még gyerek, a férfi pedig lassan már nagyapa lesz. És mi lesz 5-10 év múlva, amikor 30-60 lesz az arány, mert gondolom közös gyerek szóba sem jöhet. Vagy ha mégis, tekintve, hogy a férfiak átlag életkora 67 év, a nõ ott marad egyedül a gyerekkel. De még ha életben is marad, hogy fog az kinézni, hogy egy 80 éves járókeretes öreg vánszorog be a gyerek ballagására és ledöbbent mindenkit, hogy õ nem a nagyapa, hanem az apa? A gyerekbõl nem lesz egészséges felnõtt, mert ha lány, akkor az idõsebbekre fog gerjedni, mert ezt látta otthon, ha fiú, akkor pedig nem fog rendesen csajozni, mert túl fiatalnak érzi magát.
Relatíve mi a normális. Ha azt vesszük, amit a mai világ elfogad, akkor ez gyakoribb mint hinnénk, de nem normális szerintem sem. Persze nem ismerjük az elõzményeket, de ha szerelem és bodlogság van... akkor nem fog ugysem tudni beleszolni senki.
"Nem itéli el a társadalom az ilyen nagy korkülönbséget, söt a nagyobbat se csak néhány bunko véleményezi. Miért baj ha valaki az öregebbet vagy a fiatalabbat szereti.Nekik is lesznek gyerekeik és sok boldog házasságban él." Hol esett itt szó szerelemrõl, gyerekrõl és házasságról? A kérdezõ világosan leírta, hogy a legnagyobb baja, hogy drága az eltartása, tehát itt nem érzelmi, hanem érdekkapcsolatról van szó. Ha annyira szerelmesek lennének egymásba, akkor a csaj nem várná el, hogy eltartsák, a faszi pedig nem csak a dugásra menne. Durván kihasználják egymást, de ha ez nekik jó és leszarom, mert legalább nem keserítik meg a normális emberek életét.

Hogy lehetne a Biblia isteni ihletésű, ha Isten már az elején se tartja be, amit a büntetéssel kapcsolatban kijelentett? Kéretik elolvasni a részletezést is.

" És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz." Tehát halálról van szó és nem többről. " Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad. 17 Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban. 18 Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezőnek fűvét. 19 Orcád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz. 20 Nevezte vala pedig Ádám az ő feleségét Évának, mivelhogy ő lett anyja minden élőnek. 21 És csinála az Úr Isten Ádámnak és az ő feleségének bőr ruhákat, és felöltözteté őket. 22 És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:" Szóval mi ez a rengeteg "bónusz"? Ja, és ha ettek volna az élet fájáról és örökké élnek? Persze, nem érdemelték ki, de nem is erre akarok célozni. Hanem, hogy az Úr és az angyalai bőven többet tudnak annál, minthogy örökké élnek. Szóval pl. szerintem teremtő erejük nem lett volna. De az mindegy. A lényeg, hogy egyfajta büntetést ígért, aztán meg tetézte.

Legjobb válasz: Ez egy mítosz. Annyira kell komolyan venni, mint a Jancsi és Juliskát. Azt próbálja megmagyarázni, az ember hogyan ébredt öntudatra. Sokkal érdekesebb módja ennek pl. Arthur C. Clark: 2001 - Ûrodüsszeia c. regénye (film).

Ez egy mítosz. Annyira kell komolyan venni, mint a Jancsi és Juliskát. Azt próbálja megmagyarázni, az ember hogyan ébredt öntudatra. Sokkal érdekesebb módja ennek pl. Arthur C. Clark: 2001 - Ûrodüsszeia c. regénye (film).
Szia! Nem értek egyet veled, ugyanis az embernek nem kellett aznap meghalnia, Isten helyettes áldozatának köszönhetõen. Amiket Isten elrendelt azok nem "bónuszok" voltak, hanem a bûn természetes következményei, melyeket az Isten nevelõ célzattal engedett meg, hogy az ember komolyan vegye a tetteinek a következményeit. Üdv. Péter
A kérdező hozzászólása: *Aki szerint nem így igazságos
Ez egy könyv, amit valaki komolyan vesz és úgy éli a hétköznapjait (õk úgy is ragaszkodnak a saját igazukhoz, szóval bizonygatni fölösleges elõttük), valaki meg maximum egy mesekönyvként tekint rá. Számomra csak egy jegyzetgyûjtemény, amit könyvvé alakítottak át. Van benne pár szép írás, de hogy ez valóság lett volna valaha is... enyhén túlzásnak tartom.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha valakit rászedtek, azt meg kell büntetni. Istennek meg tudnia kell mit csinál és mit mond. Ha valamit kimond az úgy legyen és pontosan úgy. Ezek szerint Éva nem volt Ádámmal egyenrangú- és már ez is elég igazságtalan, mondom ezt férfiként. További probléma, hogy mintha két ember képviselte volna az emberiséget. Az egy dolog, hogy Ádám érdeklõdését valószínûleg felkeltette a jó és gonosz tudásának kérdése, de ismerek olyan embereket, akiket kevésbé villanyozott volna fel a dolog. Az pedig, hogy a Biblia így írja, azt bizonyítja, hogy emberek írták. Tele van olyan logikátlanságokkal és igazságtalanságokkal, amelyek minden jó érzésû embernek azonnal feltûnnek.
Honnan tudhatta volna Ádám, mi halál, ha addig még nem volt olyasmi? Mibõl sejthette, mi a bûn, ha nem látott még börtönt? Korábban büntetve sem volt, a büntetés sem lehetett számára ismert. Tanulni sem tanulhatott addig, hiszen nem volt rá szüksége. Van nekünk közünk hozzá egyáltalán?
"Ki másra fingik, maga alatt vágja a fát!" XY.12 Veréb könyvébõl! Nyolcadik zsoltár! YEAH!!! Írtam én is egy idézetet, most vagy komolyan veszed, vagy nem! Errõl szól a Biblia is.
"A halál nem egy állapot. Nem az élet ellenkezõje. " De, a halál egy állapot és valószínûleg az élet ellenkezõje, bár elismerem, hogy onnan még senki nem tért vissza. Ezt Neked is el kell ismerned és így inkább engem támaszt ez alá. Ezen kívül, akármi is ebben az igazság, nem változtat azon, hogy nem tudhattak róla semmit, csak egy szó volt jelentés nélkül, hiszen addig semmi ehhez kapcsolható dologban nem volt részük. Feltéve persze, hogy létezett a teremtés, ami ugye nagyon is kérdéses.
A halál az élet hiánya. Ádám pontosan tudatában volt a fogalmaknak. Minden állatot aznap elnevezett, megnõsült, és a világ összes nyelvén beszélt. Azt az egyet. Mi hozzá, illetve az õsi emberekhez képest fizikailag és mentálisan is fogyatékosok vagyunk. Kérdezz meg egy néhány éves gyereket a halálról. Nem kell beszélni a halálról neki, már van egy elképzelése. Nem kérdezi meg, hogy apa, mi az az a-lá-l? Nem alál, kisfiam, hanem halál... Honnan tudja egy három éves gyerek, hogy a halál nem jó? Soha nem hallott róla. Honnan tudod, hogy egy állapot, vagy az élet ellentéte? Szerinted a hideg a hõ ellentéte? A hõt lehet mérni. A hideget nem. A hõ hiánya a hideg. A fényt lehet mérni, a sötétséget nem. A sötétség a világosság hiánya. Lehet "mérni", megfigyelni, hogy ki mennyire él, de azt, hogy mennyire halott...
Ha egy kicsit hozzászólhatok a "többlet büntetéshez"... Isten azt mondta az embernek, hogy a "kert minden fájáról ehetsz, csak a JÓ és GONOSZ tudásának fájáról, arról ne egyél".....ezt Éva is tudta, mert ö mondta a kigyónak, amikor egyedül volt és megkísértette öt. Kedves kérdezö, Isten tudta, hogyha az ember nem fog szót fogadni a Teremtöjének az mihez fog vezetni. Megtudtja mi a rosz a gonosz. Ez nem bonusz. Csak a következménye az engedetlenségüknek. Sajnos ezzel a bünnel /amit a Teremtö Isten nem akart hogy elkövessenek/ elveszítették a tökéletességüket, ezért tudjuk mi a halál, betegség, szenvedés, fájdalom...ez a gonosznak tudása. Isten a számunkra a Bibliában több utasítást ad, és ha nem tartjuk be, nem Isten a hibás a következményekért. Az a mi saját engedetlenségünk következménye. Például valaki dohányzik, vagy túlzottan hódol az alkoholnak, mi az eredménye? Ha egy nö dohányzik, bizony csúnyán beráncosodik, kellemetlen söt elnézést a kifejezésért büzös a lehelete, persze a férfinak is... veszélyezteti a szívét, érrendszerét a gyermekei egészségét, környezetét és sajnos a rákbetegséget és még rengeteg pénzbe is kerül... az alkoholról, erkölcstelenségröl nem is beszélve. Érdekes ezt a bibliai történetet tovább elolvasni. Mi ugye nem tehetünk róla, mit tettek a mi összüleink. A Mózes 1 könyve 3 rész 15 verse egy jövendölést mond, a "MAG"ról, amit az alapos bibliatanulmányozás alapján megérthetünk, hogy kis is ez ...szóval Jézus Krisztus, aki azért jött el a földre, emberként megszületve, hogy megváltsa az emberiséget a halál és bün rabszolgaságából. A Biblia megjövendöli, hogy Isten eredeti szándéka a földdel és az emberiséggel kapcsolatban megmaradt, és hogy el fogja pusztítani a gonoszágot és a földet ujra Édeni kertté fogja változtatni... Zsoltárok 37:10, 11.... Jób 33:25.... Jelenések 21:4
Kedves 31. A fény az fény, semmi köze a halálhoz, vagy az élethez. Hasonlatod nem jó, mert alapvetõleg nincs közös bennük. A kisgyermeknek nincs fogalma a halálról, tévedsz, mikor az ellenkezõjét állítod. Ádámnak sem lehetett róla semmi elképzelése, ha elõzõleg olyan még nem volt. Ugyan, mibõl sejthette volna? Részletezd, vagy indokold meg az állításodat, egy hangzatos kijelentés kevés.
A kérdező hozzászólása: "Nem villanyozott fel ez senkit sem. Az, hogy olyan lehet, mint Isten, az villanyozta legfeljebb fel, de az Éva volt. Ádám a törvényt szegte meg. " Gondolod, hogy intelligens és gondolkodó lényként nem is érdekelte õket, hogy mi a jó és a gonosz. Arra, hogy "Sajna így van", hogy Éva alsóbb rendû. Ez már igazán csak az ember igazságérzetén (értem ezalatt, hogy ezt mennyire tartja igazságosnak) múlik, hogy elképzelhetõnek tartja, hogy Isten vagy bárki létrehoz egy fajt és a két nem között különbséget tesz. Ez nem ténykérdés, nem arról szól, hogy márpedig ez áll a nagykönyvben.
A kérdező hozzászólása: Logikus, hogy Ádám tudta, mit jelent a halál. Ellenkezõ esetben nem értette volna, hogy milyen súlyos büntetésre számíthat. A jó és rossz fogalmát viszont teljességében feltehetõleg nem ismerte. Látom egyesek szerint a többletbüntetések az engedetlenség következményei voltak. Akkor most gondolkodjunk egy kicsit. Isten egyetlen büntetést helyez ki látásba. A szabályokat õ állította fel.
Kedves kérdezõ! Az "azon a napon meghalsz", azaz "örökre megsemmisülsz"-höz képest minden ÓRIÁSI engedmény volt! 1, nem haltak meg egybõl 2, a halál után még mindig mehetnek a mennybe Ehhez képest az, hogy élhet a földön, ahol vannak ezen plusz szenvedések, de a mennyben már nincsenek, elképesztõ engedmény. A bûneink különben is százszor nagyobb szenvedést okoznak embertársainknak, mint ezen büntetések. Összefoglalva: Isten óriási engedményt tett.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy ilyen jót derültél. :) Szóval a lényeg: ha meghatározzuk, hogy egy bizonyos bûnnek mi a büntetése, akkor csak úgy büntetjük és ez mindenkire érvényes. Aki szerintem nem így igazságos, azzal gondok vannak. Mellesleg csak megjegyezném, ha a Biblia isteni ihletésû lenne, akkor én se oszthatnám itt az észt, mert annyira logikus és ésszerû lenne benne minden, hogy senki nem szólhatna egy szót sem.
Semmi gond. Éva gondolatolvasó volt, amúgyis látja múltat és jelent mint Isten, ellentétben szegény Ádámmal akinek a szájába kellett rágni a tilalmakat. Erre eddig még nem gondoltam, de most hogy így megvilágosítottatok..jót derültem:-))
A kérdező hozzászólása: Ja, várj csak. Éva akkor még nem is létezett, tehát rá ezek szerint még az se vonatkozna, amivel Ádámot fenyegette. Mert ugye az már bõven kifejtettem, hogy igazságtalan úgy többletbüntetést adni, hogy elõzõleg nem szóltunk róla.
A kérdező hozzászólása: Jó, de meghalhattak volna késõbb is. Még csak arról se volt szó, hogy kiûzik õket. Bár, ha az Édenkertet olyan helynek tekintjük, amelynek halálhoz semmi köze nem lehet, akkor logikus. Olyat is lehetett volna, hogy a kiûzetés után még élnek egy darabig (ha jól emlékszem Ádám még kb. 900 évet élt) gond nélkül, aztán vége. Bár így belegondolva ebbõl valószínûleg nem nagyon tanultak volna. Valószínûleg nem is hitték volna, hogy egyszer valóban meghalnak. Nagy "meglepetés" lett volna az biztos, ha addig soha semmi bajuk nem volt, aztán hirtelen kezdõdik a végelgyengülés.
A kérdező hozzászólása: Bár a szülési fájdalmat legalább kihagyhatta volna. Elég fájdalmas lehet. Sõt, bizonyára az.
A kérdező hozzászólása: Az utolsóval egyetértek. Szólnia kellett volna elõre a további büntetésekrõl. Így tényleg úgy néz ki, hogy az elsõ botlás miatt olyan mérges lett, hogy az eredeti ígérethez még hozzáadott néhány dolgot. Mellesleg éppen az ilyenek miatt osztom a 2. válaszadó véleményét. Ha Isten tényleg létezik és igazságos, akkor rengeteg bibliai történet egyszerûen nem lehet igaz.
"1414-18" a javítás helye, elírtam!
A kérdező hozzászólása: "Nem jelentette ki, hogy egyéb büntetést nem von maga után." Szóval teljesen rendben van, hogy a büntetés néhány "apróbb" mozzanatát elhallgatta elõlük.
Ha Isten mindent tudó, akkor elõre tudta, hogy az ember elbukik, vagyis fölösleges volt burkoltan azt fogalmaznia, hogy elvesztette a halhatatlanságot, meg azt, hogy szenvedés lesz számára a szülés, hisz alapból fájdalmas lett volna neki a szülés, meg nem lett volna halhatatlan, hisz elõre tudta, hogy megeszi a fa gyümölcsét! Itt az ígérd meg ne add meg nem szegényít az meg. A gyerek ha elcseni a cukrot, még nem fogják szenvedéssel büntetni. Valljuk be, az elsõ emberpár is eléggé naiv volt, szinte gyerekek felnõtt testben (hisz mint a Biblia is írja, felnyílt a szemük, öntudatra ébredtek). Az állítólagos isten gonoszsága így nyilvánult meg.
A kérdező hozzászólása: "Mivel Éve vétkezett, nem maradhatott büntetés nélkül." Mindkettõjüknek mondta, hogy a halál lesz a büntetésük. És pont.
A kérdező hozzászólása: " Ha mindent tálcán kapnánk, gonoszabbak lennénk talán mint most." Persze, mert ha a pusztakotkodácsi szerencsétlen lecsúszott Józsi bácsi azt látná, hogy ugyanolyan vígan megél, mint a Gyurcsány Ferkó vagy a Matolcsy Gyurika, nyilván irigykedne rájuk. Ha csak az anyagiakat nézzük, akkor ha mindenki dúskálna a javakban, akkor nyilván nem fogalmazódna meg senkiben a gondolat, hogy azokat mindenféle brutális és aljas módon akarja megszerezni.
Hagyad már, ha a szemüket veri ki a sok ellentmondás, akkor is kötni fogják ez ebet a karóhoz és figyelmen kívül hagyni vagy álmagyarázatokkal átugrani igyekszenek azokat. A pszichológia a téveszméknél írja le ezt a jellegzetességet, utána lehet olvasni.
Mindkettõjüknek mondta, hogy a halál lesz a büntetésük. És pont. 16. És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél. 17. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz. 18. És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítõ társat, hozzá illõt. Vágod? Kinek is mondta? Éva akkor még nem is létezett!
"Éva akkor még nem is létezett!" Ez meg a másik. xD
A kérdező hozzászólása: Nem gondolod, hogy ha két ember ugyanazt a bûnt követi el, akkor ugyanúgy kell megbüntetni õket? "Éva akkor még nem is létezett"- tehát õrá nem ugyanazok a szabályok vonatkoztak, mint Ádámra? Mert ezt így lehet érteni. Amúgy mit is mond Ádámnak? Amely napon eszik, meghal. Igen, most jön, hogy kegyelem volt, mégse ölte meg azonnal. De hagyjuk az idõpontot (mert ugye még se lett volna szerencsés, ha tényleg azon a napon történik), de csak a halált említi büntetésként.
Isten mindent látó, így tudatosan volt felelõtlen. Ez nem volt próbatétel, mivel elõre látta mi fog történni. Ha egy gyereknek adsz egy marék cukrot, de megmondod neki, hogy a fekete csomagolásút ne edd meg, mivel cián tabletta van benne. A gyerek biztos, hogy azt is meg fogja kóstolni. "Felnyílt a szemük"... a gyerek is biztos rájönne, hogy nem kellett volna megenni, miközben haldoklik, de egy olyan dolgot, amirõl nem tudja micsoda, azt el kell magyarázni neki, meg kell rá tanítani, hogy mi mivel jár. Isten utólag adta ki a játékszabályokat, így tehát ez az õ bûne. Másodszor, mind Jézust a kereszttel, mind az elsõ emberpárt az almával, Ábrahámot és Izsákot is jól megszívatta, tehát egy szadista alakról van szó, aki élvezi, hogy keveri a sz×rt, mi meg szagoljuk. Joggal mondható el, hogy ha valóban ilyen az isten, akkor inkább nem kérek belõle.

Hogyan lehetne a régi a barátom? Megváltozott, minta elkényelmeskedett volna a kapcsolatban. (lent)

Mielőtt még jártunk volna hónapokig beszélgettünk(többnyire neten) de olyankor ő írt minig, én nem mutattam nagy érdeklődést. Aztán miután elkezdtünk járni,akkor is kölcsönösen mindig egymás kedvében próbáltunk járni, ha észre vette, hogy nálam valami nem okés, esetleg nem úgy írtam/beszéltem, mint mikor minden tökéletes, azonnal rákérdezett, és mégjobban próbált kedveskedni, és ez így volt fordítva is. Mostanában ha van ilyen, észrevesz rajtam valamit, ő is úgymond 'durcás' lesz,és ő is szintén alig beszél/ír, nem hogy megkérdezze, hogy mit mondott/tett, ami nekem nem tetszett,vagy észrevegye magát...folytatja ugyanezt tovább. Ha viszont neki van valami baja, és véletlenül megbántottam, már szinte nem is ír, és elvárja, hogy bocsánatot kérjek,és teperjek, hogy visszanyerjem a kedvét.Aztán mikor mondom neki, hogy van-e valami baj? Olyan csendes vagy, erre azt mondja:mert te is' Remélem értitek.... Nem értem, miért csinálja ezt...teljesen apróságokon húzza fel az orrát, amiért én soha nem vettem elő őt, de ezt nem látja... Hiányzik az a régi odafigyelés, hogy írt mindig, ha jó kedvem volt, ha nem,és kedveskedés. Ez többnyire mikor együtt vagyunk nem lép fel....

Legjobb válasz: sanszos hogy rádunt... valsmivel dobd fel a kapcsolatototokat

sanszos hogy rádunt... valsmivel dobd fel a kapcsolatototokat
A kérdező hozzászólása: hogyan 'ijeszthetnék' rá egy kicsit?
Már nem kell érted teperni, biztosnak érez, ezért csinálja ezt. Úgy érzi, most már azt tehet, amit akar. Nem is fog érted teperni, csak akkor, ha azt hiszi, hogy elveszíthet.
romantikus vacsora közös séta éjjel... piknik stb?
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy lenne értelme, ezért is tettem fel a kérdést, csak már nem tudom hogyan, milyen praktikát vessek be.
7 van.
én is csak hülyültem ne értsd félre. de azért lenne értelme probálkozni mert hátha észbe kap... én bevallom ennek drukkolok
A kérdező hozzászólása: biztos, hogy nincs! Ezt tudom biztosra.
5 Ezután az ember után ne tégy egy lépést sem, mert valószinûleg már van egy másik nõ a képben.
A kérdező hozzászólása: nem akarok felszedni senkit, én csak Õt szeretem, nagyon. És a kérdésemre várnék válaszokat :'(
egy utolso probát tegyél még . ha nem segit és lány vagy akkor dobj egy elérhetöséget ;)
A kérdező hozzászólása: csak én teperjek már? ...-.-
A kérdező hozzászólása: mikor együtt vagyunk minden tökéletes. Csak ha távol vagyunk egymástól, vagy otthon, akkor lép fel ez. Ha neten, vagy telón beszélünk. 5hónapja vagyunk együtt, lehetséges, hogy már rám unt? Mikor csak lehet szervezünk programokat, de nem lehet nagyon sûrûn. Ezen kívül mit tehetnék még?
ültesd le és beszéld meg vele

Mit tehetnék, hogy erősítsem a kapcsolatot? Mi lenne arra a megoldás, hogy egymáshoz kössük egymást? Mit lehetne alkalmazni hogy a szerelmi kötést megerősitsem? Részletek lent .

Bár mindenki tudja,hogy az emberek néha követnek el hibákat.Az én barátom is követett el,amit meg bocsájtottam.Nagyon szeretjük egymást,egymás vállán sírunk hogy nem akarjuk egymást el vesziteni,és hogy nagyon szretjük egymást.Azt mondta más vagyok mint a többi lány,és meg találta az igazit,néha igazán jól ki jövünk,és minden olyan mint a mesékben...néha vannak rossz napjain,viták marakodás és egyéb más dolgok...Jön az Iskola ideje..keveset fogunk találkozni...de azt szeretném ha szerelmünk ki birná ezt...szeretném ha meg tudnám azt tenni hogy azt érezze hogy imád engem,és más nem kell neki,szeretném ha együtt élnénk le az életet,boldogságban....sok mindent olvastam már...de minden ilyen mágiához,kívnsághoz,gyertyás szeánszhoz érdekes dolgok kellenek...én azt a megoldást szeretném meg találni...ahol nincs el döntve hogy kicsi vagy nagy hosszú fehér legyen a gyertya..hanem elég ha van gyertya és egy anygalt ábrázoló szobor...esetleg rózsaszirmok....tudnátok segiteni ??? fontos lenne nagyon ! Kérlek titeket,hogy ne azt irjátok hogy felejtsem el ilyen nincs...hanem segitsetek....el?re is köszönöm ! :)18/ÁB

Legjobb válasz: Csináltál szerelmi kötés rituálét? Ha már megvolt akkor próbálkozz egyszerû bájitallal, ami lényegében egy rózsa tea de még kellenek bele kis dolgok :) Ha kell a recept írj nyugodtan :)

Csináltál szerelmi kötés rituálét? Ha már megvolt akkor próbálkozz egyszerû bájitallal, ami lényegében egy rózsa tea de még kellenek bele kis dolgok :) Ha kell a recept írj nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: Szia, igen kellene recept , olyan mit nem bánok meg hogy magamhoz kötöttem, és remélem tényleg igaz szivvel segitessz õszintén ! :)
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam szerelmi kötést, mert nem tudom hogy kell, egyenlõre van egy nagy fehér gyertyám egy angyal szobrom és két darab kisseb gyertya háromszögben el helyezve...rozsa szirmokkal körbe szórva és az anygal a gyertyák közt helyezkedik el...ez affajta kis szentély...csak le ültem elé és el mondtam a kivánságom csukott szemmel össze tett kézzel de ez biztos nem segit sokat :/
A kérdező hozzászólása: Mi lesz ha ki nevet és nem issza meg ? Hogyan itassam meg vele ? :)
Nyugodj meg, a távkapcsolatok is jól mûködhetnek, bármiféle beavatkozás nélkül. Csak az kell hozzá, ami a többi kapcsolatba is: empátia és tolerancia. Ha tényleg olyan különlegesnek érzitek a kapcsolatotokat, többnek mint az általános emberi "járások", és nem is függtök egymástól, nincs mitõl tartani. A lényeg az, ha együtt szeretnétek lenni, más nem számít, és épp ezért nem szeretem az ilyen kis csippcsupp varázslatocskákat. Több a káruk mint a hasznuk. Ha ideje elválni, ne raboljátok egymás idejét, csak mert bizonytalanságtól rettegtek, de ha jól érzitek egymás társaságában magatokat, ha van lehetõségetek a fejlõdésre egymással, akkor meg amúgy is felesleges a dolog. Nem szabad féltékenykedésekkel, és keserûséggel viszonyulnotok egymáshoz ebben a nehéz helyzetben, mert az mindent elront. Jogotok van ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat, hogy esetleg kicsit flörtölgessetek egymás mellett, hogy érezzétek jó csaj és jó pasi vagytok, de ennél ritkán lesz több, ha ennyire szeretitek egymást. Egy csaj könnyen megszokja a magányt, nem fog csak úgy beengedni idegent magához( pont ez a veszélye, hosszú idõ után a saját pasit is nehezen tûri majd maga mellett), egy pasinál ez nehezebb, neki elemi szükséglete a kielégülés, de nem szükségszerû, hogy ezt mással tegye meg. (Ha meg mégis addig jut, akkor mi van? Semmi. Nagy kaland. Nem befolyásolja az érzéseit irántad, és neked sem enne szabad összezavarodni. Nem téged nem tart elégnek, hanem a testi kényszernek volt kénytelen engedni hiányodban. A nyugalom és boldogság kijár mindkettõtöknek. De szerintem eddig nem fogtok jutni.) A találkozásaitok pedig legyenek boldog, újszerû, friss élmények. vannak apró nõi praktikák, hogy jobban vágyjon rád, de ne hanyagold a távolság ideje alatt se. Hívnotok kell egymást, beszélni sokat, vagy mélyérzésû leveleket váltani :) Nem kell mágia.
A kérdező hozzászólása: A Barátom eléggé makacs, konok és önfejû, saját maga ura akar lenni és sajnos neki senki sem parancsolhat, egyszer kemény és Úristennek tartja magát, hogy szépfiú, a másik percben semminek tartja magát és a leg mélyebb érzéseit érzéseit tudja ki tárni felém...néha nagyon gyengéd ölel puszil szeret és a jövönkrõl beszél...máskor meg mintha nem mondott volna semmit, a szüleitõl tudom hogy mivel "Ikrek a jegyszülötte" eléggé bizalmatlan néha...foggalmam sincs Mit tegyek...:/
Csinálhatsz akármit, ha ki akar rúgni, ki is fog.

Hogyan lehetne jobb a kapcsolatom a szüleimmel?

Eléggé más vagyok, mint õk, sosem törõdtek velem igazán. Az anyagi támogatáson kívül nem kaptam tõlük semmit. Nem szoktam velük beszélgetni, csak anyával, ha kell valami iskolai ügyet intézni, vagy hasonló. Édesapámmal van, hogy akár hetekig nem is szólok hozzá, és nem is érdeklõdik irántam. Egy jó ideje rágódom ezen, régen nem tudtam konkrétan megfogalmazni, hogy ez így van és azt sem, hogy hiányzik. De teljesen elutasítóak velem és lenéznek engem. Amit tanulok, csinálok egyszerûen nem értékelik, sosem volt jó nekik, mindegy mit csináltam. Édesapámtól hallottam konkrétan, hogy lenézi amit tanulok, ez nagyon rosszul esett. Sosem ölelt meg, sosem játszott velem, sosem.. nem tudom. Tegnap haza jöttem, anya nagyon jókedvû volt, és kedves, örültem Neki nagyon. Ma pedig újra olyan hideg, agresszív, ,,hagyj már békén" lett, és a tegnapi után nagyon rossz érzés. Anyagilag mindent megkapok, egész nap dolgoznak, amiért tisztelem õket, nem mondanék róluk rosszat. De nekem ezek a dolgok nem jelentenek semmit. Lehetne velük valahogyan jobb a kapcsolatom? Esetleg hogyan közeledhetnék feléjük? Vagy felejtsem el ezt az egészet? Vagy csak én reagálom túl a dolgot, és ez teljesen normális? 17/f

Legjobb válasz: Nem normális, az a normális, hogy igényed van a családi kapcsolatra a biológiai kapcsolaton és pénzen kívül. Ha odamész hozzájuk, hogy beszélgetni szeretnél, akkor nem hallgatnak meg?

Nem normális, az a normális, hogy igényed van a családi kapcsolatra a biológiai kapcsolaton és pénzen kívül. Ha odamész hozzájuk, hogy beszélgetni szeretnél, akkor nem hallgatnak meg?
A kérdező hozzászólása: Hát, sosem beszélgettem úgy bizalmasan velük, ezért Nekem is nehéz, de ha pl. születésnap vagy hasonló van, ahol vendégek vannak, valahogy mindig olyan... elutasítóak. Õszintén ezt nem tudom leírni. Bután hangzik. Lehet a kérdésem sem tudtam igazán megfogalmazni, elnézést.
Valahol el kell kezdeni. Most esetleg menj oda hozzá, és meséld el, hogy mi volt ma. Hogy milyen viccet mondott a töritanár, hogy melyik lány tetszik, hogy mit tanultál biológiából. Vagy kérdezd a dédszüleidrõl, régi családi történetekrõl.
Kérd ki valamiben anyud véleményét, ami foglalkoztat. Nyiss te, mert õk annyira bele vannak feledkezve a napi "mókuskerekükbe", hogy észre se veszik az igényeidet. Jó a hozzáállásod, így fogsz tudni ezen változtatni úgy érzem.
Figyelj, én 22 éves koromra tanultam meg azt, amit mondani fogok, eddig én is úgy szenvedtem, mint te, még most is rossz, de már rájöttem, hogy nem az én hibám és nem tudok mit tenni. Szóval a lényeg, hogy ha a szülei nem tartanak elég érdemesnek ahhoz, hogy igazán, szívbõl szeressenek és hogy veled töltsék a szabadidejük legalább egy kis részét, az nem a te hibád és nem te érsz kevesebbet. A másik pedig, amit megtanultam, hogy ez ellen te semmit sem tehetsz! Ha õk másra akarják elcseszni az idejüket, az az õ bajuk, és a következõ pedig az, hogy nem kell neked küszködnöd a szüleid szeretetéért, törõdéséért! A szülõnek lenne a dolga jó kapcsolatot ápolni a gyerekkel, és ha õk ezért sosem törték magukat, mi minek küszködünk évek óta azért, hogy akár csak egy fikarcnyi kis szeretet vagy törõdést kapjunk tõlük? Nem a mi dolgunk ezért harcolni, ha nekik nem kell, hát mi is találunk náluk jobbat. Lesznek majd olyan emberek az életedben, akik jobban fognak szeretni náluk, beléjük érdemes fektetni az idõt, energiát, nem érdemes olyan emberek szeretetéért harcolni, akik téged ennyire nem tartanak. Sajnos ez van, de ha ezt sikerül elfogadnod, hidd el, megszûnik benned az az ûr, amit a szüleid okoztak. Többé nem keresed már lépten nyomon az õ odafigyelésüket, törõdésüket, hanem a saját életedre fogsz koncentrálni, egy életre nélkülük, és így sokkal sikeresebb leszel az élet többi területén. Ha õk nem akarnak vele djobb kapcsolatot, te hiába akarsz velük, ha rendes gyerek vagy, akkor nem a te hibád ez.
Egészen a hozzászólásod végéig azt hittem, hogy ezt lány írta, és már sajnáltalak is. Faterommal mi se érzelgõsködtünk, a teljesítményt viszont mindig értékelte és elismerte (sportban, iskolában, munkában elért eredményeim, csajoknál sikereimet, mûszaki érzékemet, pénzügyi óvatosságom, otthoni és telken végzett munkájához a segítségem) és szerintem a jellememet, értékrendemet is bírja , mert az közel áll az övéhez (de ezt soha nem mondja). Viszont ha mérnök helyett mondjuk esztéta vagy filozófus lettem volna, rájuk jellemzõ életmóddal, akkor szerintem nem sokra becsülne.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyen téren valóban , , lányos" vagyok. Nagyon érzelmes fiú vagyok, és rengeteg más dologban is különbözök az emberektõl. Az élet más területein sem vagyok jobb, fõleg emberekkel kapcsolatban.

Hogy lehetne megerősíteni a 3 hónapos kapcsolatunkat?

Úgy érzem, hogy nem tudok beszélni a barátommal (21 éves), mert folyton ellenkeznie kell, akkor is, ha nincsen semmiféle benyomása az adott dologról, ez baromi ellenszenves + nincsen közös programunk (nincs pénzem pl. moziba menni, nem szeretek strandra menni, ahogy ő; ő pedig nem akar velem elsétálni a kedvenc helyeimre, stb), tehát nem tudjuk értelmesen együtt tölteni az időt, ahogy beszélgetni sem tudunk. Mondtam neki normális hangnemben, hogy másokkal jobban el tudok beszélgetni. Nem változott semmi. Eszembe jutott a szakítás, de azt hiszem ő szeret, ezen kívül először próbálnék valamit tenni a kapcsolatunkért. Szerintetek mit tegyek? 17/L

Legjobb válasz: Szexeljetek. Az minden kapcsolatot megjavít.

Szexeljetek. Az minden kapcsolatot megjavít.
Vegyél cementet :D
3 hónap, és már most ezt csinálja.Akkor mi lesz késõbb?
A kérdező hozzászólása: Elsõ: pettingelünk. A továbblépés nem nagyon érdekel. Vagy csak vele nem akarom annyira. (?)
ha ennyi idõ után ez van, az nem túl jó jel nem is az a baj hogy nem hasonlítotok jobban, hanem hogy nem tudjátok megoldani javasolnám a kompromisszumot, menj el vele a strandra és õ cserébe menjen el veled vhova vagy keressetek vmit, amit mindketten szerettek másként biztos hogy nem fog mûködni, kell a közös program
Három hónap után már ilyen gondjaitok vannak, nem jósolok nagy jövõt szerintem lépj tovább. Az nem indok arra hogy a kapcsolatban maradj, hogy a barátod szeret. Ha te már nem szereted õk akkor szakíts.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!