Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne 1 eves babat (4 db)

Hogyan lehetne egy 1 eves "babat" leszoktatni a szoptatasrol?

Legjobb válasz: Kövezzetek meg, de én már úgy 3-4 hónap után nem igazán élveztem a szoptatást, lehet, ebben az is benne van, hogy az egész családunk ilyen jövõs-menõs, én viszont szégyellõs vagyok (nem tehetek róla, ez van), és állandóan mellõzve éreztem magam, hogy nekünk a babával mindig otthon kell ülnünk, mert a szopi miatt nem mehetek sehová. Volt olyan, hogy lefejtem tejet, és megkértem anyukámat hogy csak egy kicsit legyen el a picurral, amíg én felnõtt emberek közé megyek egy kicsit, mert már sokszor úgy éreztem, meghülyülök. Szóval én megértem, hogy valakinek egy év elég volt ebbõl. Tudom, hogy más meg imádja, de nem vagyunk egyformák.

Kövezzetek meg, de én már úgy 3-4 hónap után nem igazán élveztem a szoptatást, lehet, ebben az is benne van, hogy az egész családunk ilyen jövõs-menõs, én viszont szégyellõs vagyok (nem tehetek róla, ez van), és állandóan mellõzve éreztem magam, hogy nekünk a babával mindig otthon kell ülnünk, mert a szopi miatt nem mehetek sehová. Volt olyan, hogy lefejtem tejet, és megkértem anyukámat hogy csak egy kicsit legyen el a picurral, amíg én felnõtt emberek közé megyek egy kicsit, mert már sokszor úgy éreztem, meghülyülök. Szóval én megértem, hogy valakinek egy év elég volt ebbõl. Tudom, hogy más meg imádja, de nem vagyunk egyformák.
Ezt olvasd át figyelmesen! http://www.lll.hu/node/14
Szia!Kérlek ne vedd sértésnek, de miért kell leszoktatni?Nekem a nagyobbik 7, a kisebbik 5 és fél hónapig szopott, de úgy örültem volna ha tovább.Gondolom eszik már mást is, nem csak szopik.
A kérdező hozzászólása: koszi szepena web-oldalt.nagyon hasznos volt a szamomra, rem igy mar konnyebben lefogom szoktatni a kisfiamat a szoptatasrol.
Amúgy tényleg mért akarod abba hagyni a szpizást.?Tényleg a te dolgod, de sokan örülnének ha egyáltalán egy éves korig szopiozna.Én sem tartom egészségesnek másfél két évig szoptatnia a babát, de egy évesen még simán lehetne, fõleg ha van tejed.e tényleg csak kíváncsiságból kérdezem..:)
A kérdező hozzászólása: hát az utolso valaszadoval kell hogy egyet ertsek.en sem vagyok az az otthon ulos tipus.nekem ez az egy ev mar boven eleg.es ja az, en dolgom.

Hogy lehetne megszerettetni az 1 éves babámmal a fürdetést? Eddig csak a hajmosástól üvöltött, de most már a kádat meglátja, sírva fakad.

Köszönöm a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Szegényke. Mi lehet a baja a fürdéssel? Játékokkal, énekléssel próbálkoztál? Mesélni közben? Esetleg egy babát megfürdetni együtt?

Szegényke. Mi lehet a baja a fürdéssel? Játékokkal, énekléssel próbálkoztál? Mesélni közben? Esetleg egy babát megfürdetni együtt?
A kérdező hozzászólása: Igazán sosem szeretett fürdeni, inkább csendben tûrte. A hajmosásokat mindig végigsírja. 1-2 hete már a fürdéstõl is sír. Pedig játszunk, énekelünk, marháskodunk vele. Nem értjük :(
az enyém azóta imád fürdeni, amióta velem vagy a férjemmel fürdik együtt :)
A kérdező hozzászólása: Azt is próbáltuk, akkor is sír :(

1 éves babám utál hajat mosni, ordít közben. Hogy lehetne megszerettetni vele?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az én lányom 2 éves és ordít amióta megszületett mikor a hajmosásra kerül sor. Nekem nem szerette meg. :-( Remélem ti jobban jártok.

Az én lányom 2 éves és ordít amióta megszületett mikor a hajmosásra kerül sor. Nekem nem szerette meg. :-( Remélem ti jobban jártok.
Én sem tudlak bíztatni, nekem a 3 évesem sem barátkozott még meg a dologgal... Emlékszem, gyerekként én sem szerettem a hajmosást. Aztán mikor már nem sírtam a konkrétan a hajmosás miatt, utána a hajszárítást gyûlöltem... Ami egyébként segíthet, hogy amikor mosod a haját, tegyél a szeme elé egy törölközõt, így nem folyik az arcába, a szemébe a víz és a sampon.
Az enyém is két éves, az esetek 98%-ban ordít. Pedig teljesen tudja, hogy ha hátra hajtja a fejét, nem folyik a szemébe a víz, de még úgy is ordít. Sok mindent kipróbáltunk már: Magának is dörzsölheti, kis kancsóból öntjük a vizet, vagy zuhanyból, közben a másikunk szórakoztatja (nálunk apa fürdet), énekelünk vagy verset mondunk, feláll, vagy "befekszik a vízbe" stb stb. Nagyon aranyos, mert az apja próbál vele "alkudozni", hogy ma nem kell sírni, erre õ közli, hogy "de, kell a sírás" :o) Utolsó kísérletünk félig sikeresnek tûnt: a mikulás csomagból kapott egy kis darabka Fruttit a szájába, na és így csak halk nyöszörgés volt. :o) utána persze fogmosás... Szerintem egyszer majd kinövik, csak nekünk kell bírni cérnával. Ennek ellenére mi minden nap mosunk, mert amióta ezt tesszük, elmúlt a koszmó, no meg ahogy a lányom önállóan táplálkozik, gyakran belekerül ez-az. :o)
Keresztfiam 8 évesen is közölte, hogy nem hajlandó hajat mosni. A mamája bezúzta a tus alá és jól megcsutakolva nem kis ordítás mellett...:( esetleg hajmosó karika? Brendonban lehet venni.
Enyém másfél éves és már csak bevizezem a haját üvölt. Nyáron mikor minden nap kellett mosni a homok miatt kezdte megszokni, már valamikor szépen hátrahajtotta. De most, hogy hetente csak egyszer mosom förtelem amit mûvel. De volt egyszer olyan kb. 10 hónapos volt, hogy belefodítottam a haját a vízbe, úgy megijedt, hogy egy hétig alig lehetett megfürdetni is..


Az 1 éves baba szülei munkanélküliek élősködnek a szülőknél, nem megfelelő körülmények között, nincs saját kiságya a babának stb. egy házba 9en laknak ababa hol itt hol ott van nincs otthona. Kihez lehetne fordulni? Ez ügyben hogy a babát elvegyék?

Legjobb válasz: Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!

Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!
ne haragudj, én nem szoktam ilyet írni, de hacsak a gyerek nem fázik, nincs éheztetve, vagy nem szeretik, akkor foglalkozz a saját dolgoddal! az h nincs saját ágya semmit nem jelent! az nem létszükséglet! a nélkül fel lehet nõni, tisztességes ember válhat belõle. ha éhezik, fázik, verik, vagy nem szeretik, akkor van beleszólási jogod, fordulhatsz a gyámhivatal felé!
egyetértek az elsõkkel, azért mert nincs kiságya, vagy mert sokan élnek egy háztartásban, amiatt nem lehet elvenni. Ha éhezik vagy bántják az már más kérdés, de errõl nem írtál.
neked valami nagy gondod lehet a szülõkkel, de ne a gyerekkel vágj nekik vissza.attól még hogy nincs saját ágya nem fog sérûlni az a gyerek.majd ha verik vagy éhezik mint ahogy elõttem is írták, majd akkor közbe léphetsz. és mint írtam, ne a gyereket használd fel arra hogy vissza vágj nekik, mert szerintem ez áll a háttérben :(
Ilyen nincs, hogy te majd intézkedsz, hogy a babát elvegyék. Amúgy is csak a legvégsõ esetben emelik ki a családból a gyereket, fõleg az ilyen picit. Hacsak nem ütik verik a babát, nem azzal indítanak, hogy viszik a gyereket, még egy sokproblémás családban sem, hanem elsõ körben azon próbálnak segíteni, hogy alkalmassá tegyék a családot a gyerek felnevelésére.
Szia! 9-es válaszoló hosszú monológjából kiemelném a lényeget:) Ez az: "12. § (1) A gyermek szülõje jogosult és köteles arra, hogy gyermekét családban gondozza, nevelje és a gyermeke testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlõdéséhez szükséges feltételeket - különösen a lakhatást, étkezést, ruházattal való ellátást -, valamint az oktatásához és az egészségügyi ellátásához való hozzájutást biztosítsa." Ez jelen esetben nincs meg tehát vagy átmenetileg vagy tartósan, de el fogják venni tõlük ha szólsz a gyámügynek. Ahol én élek ott is volt már példa arra hogy két semmirekellõ szülõtõl elvették a gyereket, figyelemmel követték a szülõk életpályáját, majd 2 év után visszaadták a gyereket mert addigra volt biztos munkahelyük, fix fizetésük és saját lakhelyük a szülõknek. De szólj a gyámügynek, intézkedni fognak!
A területileg illetékes gyermekjóléti szolgálat felé jelezd és pár napon belül intézkedni fognak. Valószínû úgy lesz ahogy a 10-es leírta és elveszik tõlük addig, amíg nem szereznek munkát és nem tudnak a baba számára normális családi hátteret biztosítani.
Így van! Ott vannak a jogszabályok amire hivatkozhatsz. Szemrebbenés nélkül fogják elvenni a gyereket.
A rossz bánásmód többnyire nem önmagában okoz gondot, hanem együtt jár a gyermek, a szülõk, illetve a házastársak számos más problémájával. A gondok hátterében megbúvó okok feltárása a családdal foglalkozó segítõ szakember elsõdleges feladata. A jelzõrendszer tagjainak együttmûködése elengedhetetlen a rossz bánásmód felismerésében és kezelésében, ezért fontos ennek egységes szemlélettel történõ értékelése. Gyermekkel szembeni rossz bánásmódra vonatkozó jelzés esetén, a családgondozó felméri, hogy a gyermek a családban tartható-e, vagy gyámhatósági intézkedést kell kezdeményezni a gyermek családból való kiemelése érdekében (ideiglenes hatályú elhelyezés vagy átmeneti, tartós nevelésbe vétel). A gyermekjóléti szolgálat köteles hatósági eljárást kezdeményezni ha a gyermek súlyos elhanyagolására utaló jeleket tapasztal. A gyermekjóléti szolgálat a gyermekvédelmi gondoskodás körébe tartozó hatósági intézkedések közül javaslatot tehet a jegyzõnek a gyermek védelembe vételére, illetve ideiglenes hatályú elhelyezésére, továbbá a városi gyámhivatalnak a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezésére, vagy nevelésbe vételére. A gyermekjóléti szolgálatnak ismertetni kell a gyermek helyzetét, különösen:  a veszélyeztetõ körülményeket,  a gyermek személyiségének feltárt jellemzõit,  a szülõ nevelési tevékenységét,  a család szociális helyzetére vonatkozó adatokat,  az addig biztosított alapellátásokat, valamint az ügy szempontjából fontos ellátásokat  a gyermek és a szülõ (törvényes képviselõ) addigi együttmûködési készségét, illetve annak hiányát. Amennyiben igaz amit leírtál, és a baba tényleg 1 éves, egyik szülõje sem dolgozik, egyértelmûen bebizonyítható hogy mások támogatásával látják el magukat illetve tényleg ilyen körülmények között laknak akkor bizony elveszik a gyereket. A gyámügynek telefonálj be, õk tudni fogják mi a dolguk!
A kedves elsõ hozzászólók bizonyára annyit értenek a joghoz mint én az atomfizikához. Kedves kérdezõ! http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700031.TV Ennyi. El fogják venni!
Neked az miért jó, ha a babát elveszik? Volt egy nagyon jó barátom. Õt is "kiemelték" a családjából 28 évvel ezelõtt, mert az anyukája nem dolgozott, az apukája pedig külföldön próbált boldogulni. Nem volt örökbe adható, csak nevelõ szülõkhöz kerülhetett. A szomszéd néni vette magához 3 éves korában. Együtt nõttünk fel a fiúval. Az anyukája néhány évre rá idegösszeomlást kapott és meghalt. Apukája havonta látogatta, de beteg lett, õ is meghalt. Szerették, csak nem tudták eltartani. A szomszéd néni tavaly novemberben szintén meghalt. A fiú most áprilisban lett volna 30 éves. 2 hónapja felakasztotta magát. Soha nem tudott normális kapcsolatokat kialakítani, mert félt, hogy elhagyják. Végül elment az utolsó ember is, akibe kapaszkodhatott. Lehet, ha ott hagyják szegényen, de boldogan, nem ez lett volna. Lehet, hogy igen. Ki tudja? Nem mindig attól lesz jobb az életünk, ha a seggünk alá van téve minden, hanem attól, ha körül vesznek minket olyanok, akik szeretnek, akik a családunk. Ezt a babát nem szeretik? Bántják? Éheztetik? Koszos, nyomorog? vagy csak nincs saját ágya? Mert az a barátnõm kisfiának sincs, mert a barátnõmmel alszik egy ágyban.
te ki vagy a történetben?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!