Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetne 1 eves (22 db)

Ez nem igaz. Akkor aki 150 cm-es, az 50 cm volt 1 évesen?
Ezt a kérdést nem értem. Én 165 magas vagyok, 1 évesen valszeg nem 65 cm voltam.Hogy gondolod ezt?
Remélem nem igaz, mert 9 hósom 78 cm.Egy évesen ha 86 cm(?)lesz akkor közel 190 lesz felnõttként???És lány....
1.vagyok. Nekem ezt egy apukám korú ember mondta és azt állította, hogy Õ kipróbálta és igaz. Ja, asszem még azt is mondta, hogy azért +/-1-2cm eltérés lehet. Ez biztos mûködik ha belegondolsz de ez nem egy nagy dolog. Egy másfél éves kislány 80-86cm, felnõttkorában akkor kb.160-170cm lesz. Hát, igen, ez az átlagmagasság nõknél. :)
Hát, nem hiszem hogy igaz. A kislányom most múlt 5 hónapos, jóval 70 cm felett van, 74-80-as ruhákat hord. 1 éves korára ki tudja mekkora lesz. De ha csak a mostani állapotot nézzük, akkor minimum 180 cm magas lesz felnõttkorára. Szerintem ez csak egy újabb sántító "népi megfigyelés". Én 160 cm magas vagyok, és biztosan több voltam 1 évesen 60 cm-nél.
Én azt hallottam, hogy lányoknál 1, 5 évesen kell megmérni a cm-t és azt megkétszerezni az lesz a felnõttkori magassága, fiúknál pedig 2 évesen ugyanezt.

Hogyan lehetne a 2 éves macskát és az 1 éves kutyát összeszoktatni?

Nemrég költöztünk ki emeletes házból egy 2 éves whiskas macskával kertes házba, amit végül könnyen megszokott, szeret az udvaron, teraszon is lenni és bent is szokott pihenni. Nemrég örökbe fogadtunk egy 1 éves bobtail keverék kan kutyát és sehogy sem tudjuk őket összebarátkoztatni. A macska fúj, karmol, elszalad a kutya utána és ugat és agresszív.

Legjobb válasz: Igen, a mienknek is ez volt a probléma..., az elsõ pár napon cska 10-20 percre engedtük õket össze, kicsit szokták egymást, majd amikor olyanra fordult a helyzet, hogy láttam, hogy nem ölik meg egymást:), elmentünk otthonról, és lejátszották egymást közt, mire hazamentünk, békésen aludt mindkettõ. a macskám 6éves, a kutyám 4hónapos, nagyon játékos, szóval semmi képpen se ereszd õket az elején annyira össze, legyél azért ott mellettük, ne aggódj,megfogják szokni egymást, idõ idõ idõ... :))

Igen, a mienknek is ez volt a probléma..., az elsõ pár napon cska 10-20 percre engedtük õket össze, kicsit szokták egymást, majd amikor olyanra fordult a helyzet, hogy láttam, hogy nem ölik meg egymást:) , elmentünk otthonról, és lejátszották egymást közt, mire hazamentünk, békésen aludt mindkettõ. a macskám 6éves, a kutyám 4hónapos, nagyon játékos, szóval semmi képpen se ereszd õket az elején annyira össze, legyél azért ott mellettük, ne aggódj, megfogják szokni egymást, idõ idõ idõ... :) )

Kutyusomnak (3 éves) tanítottam 1 trükköt, de lassan csinálja. Hogyan lehetne felgyorsítani?

A trükknek a "puff" nevet adtam. Lényeg, amikor a kutyusom füléhez teszem pisztoly formában a kezem, és azt mondom "PUFF" akkor a kutyám elfekszik, mintha lelőttem volna... Najó ez kicsit durva... :D szóval már tudja ezt a trükköt, csak túl lassan csinálja meg. Hogyan lehetne felgyorsítani a kutyát? Milyen trükköket tanítsak még neki? Tudja: pacsi,fekszik,ül,"hopp"(felugrik)csípd meg(pl. Macskát) Fordul(lefekszik, hempereg,feláll) halott(fekve marad) hozd ide az újságot(ebben még amatőr :D:D)menj érte, maradj csöndben stb. Stb. A "hozd vissza" (labda) trükköt nem tudom megtanítani neki... :(

Legjobb válasz: Pontosítanék... :) November 16-án lesz 3 éves. Egyébként fajtája alpesi tacsikopó, a neve Marley.

A kérdező hozzászólása: Pontosítanék... :) November 16-án lesz 3 éves. Egyébként fajtája alpesi tacsikopó, a neve Marley.
A labda-visszahozás lényege, cseréld el valamire a labdát mikor nála van, pl. jutalom falat, aztán szép lassan elfelejted a jutalom falatokat, és dicsérettel, simogatással pótolod. A mozdulat felgyorsításra nincs ötletem. Arra viszont van, hogy milyen hasznosabb dolgokat taníts meg inkább a kutyusodnak. Idegentõl ne fogadjon el ételt, csak a tányérjából egyen, álljon meg az úttestnél. Ezekkel hosszabb életû lesz, és a te dolgod is könnyebb lesz a mindennapokban.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Az "idegentõl ne fogadj el ételt" -- hogyan tanítsam meg neki?
pitizés, karolj belém, szégyelld magad stb. Rengeteg tutorialos videó van, nézz szét. A macska ellen ne uszigasd, hidd el, rossz vége lesz. Az én volt kutyám egyszer széttépett egy macskát, mert mindig hecceltem gyerekkoromban ellene. Késõbb ez is lett a veszte, mert bár mintakutya volt (kutyaiskolába is jártunk évekig, rengeteg trükköt tudott, járdánál megát, versenyeztem is vele) egyszer egy macska után rohant, és elcsapta a kocsi.
Kicsit kegyetlen módszer, de kérj meg idegeneket, akikkel nem találkozol mindennap, és nem a barátaid! mikor sétálsz a kutyával, kínálják meg valami finomsággal, amit elõtte jó alaposan bekensz erõs paprikával. Rövid idõ alatt rájön, amit idegentõl kap, az rossz. Ha kertes házban laksz, otthon sem kell lenned, elég ha bedobják a kerítésen, hogy elérhesse.
A kérdező hozzászólása: Jééézusom. :( Nem séta közben szoktam neki mondani, hogy "csípd meg", Hanem csak a kertünkben... Mondjuk igen, lehet rossz ötlet, 2, 5 (inkább 3) év alatt megölt: -Min. 5 (!!!!!) sünit. (igen, beveszi a szájába, nyaralásból, reptérrõl jöttünk haza este 2 körül, naná h belerúgtam a sünibe) - 2 gyíkot (remélem nem többet) - 3 béka... (alig lehetett elvenni tõle) Ennyi állatot kinyírt, mostanában nem szokott, inkább 0-1 éves koráig volt "hobbija"... (persze a sünik "ökök favoritok") Ezenkívül 2x megrágta az autó vonóhorgát. (azt hiszem azt)
Én etetés elõtt szoktam tõle trükköket kérni, gyorsan, egymás után és mivel izgatott, gyorsabban csinálja õket. Õ is tudja ezt a trükköt, volt, hogy rohanás közben vágta le magát a földre. :) Illetve ha azonnal adod neki a jutalomfalatot rájön, hogy ha gyorsabban csinálja, hamarabb megkapja.
Kajával, játékkal pörgesd fel, és hirtelen mozdulattal-hanggal kérd tõle a trükköt. Amint megcsinálta, nagy ovációval, játékkal-kajával dicsérd meg érte :) Kutyám este vacsi elõtt, illetve játék közben MINDENT ezerrel pörögve csinál :D Ha meg simán csak kérem, szépen ráérõsen :)


1 éves babám utál hajat mosni, ordít közben. Hogy lehetne megszerettetni vele?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az én lányom 2 éves és ordít amióta megszületett mikor a hajmosásra kerül sor. Nekem nem szerette meg. :-( Remélem ti jobban jártok.

Az én lányom 2 éves és ordít amióta megszületett mikor a hajmosásra kerül sor. Nekem nem szerette meg. :-( Remélem ti jobban jártok.
Én sem tudlak bíztatni, nekem a 3 évesem sem barátkozott még meg a dologgal... Emlékszem, gyerekként én sem szerettem a hajmosást. Aztán mikor már nem sírtam a konkrétan a hajmosás miatt, utána a hajszárítást gyûlöltem... Ami egyébként segíthet, hogy amikor mosod a haját, tegyél a szeme elé egy törölközõt, így nem folyik az arcába, a szemébe a víz és a sampon.
Az enyém is két éves, az esetek 98%-ban ordít. Pedig teljesen tudja, hogy ha hátra hajtja a fejét, nem folyik a szemébe a víz, de még úgy is ordít. Sok mindent kipróbáltunk már: Magának is dörzsölheti, kis kancsóból öntjük a vizet, vagy zuhanyból, közben a másikunk szórakoztatja (nálunk apa fürdet), énekelünk vagy verset mondunk, feláll, vagy "befekszik a vízbe" stb stb. Nagyon aranyos, mert az apja próbál vele "alkudozni", hogy ma nem kell sírni, erre õ közli, hogy "de, kell a sírás" :o) Utolsó kísérletünk félig sikeresnek tûnt: a mikulás csomagból kapott egy kis darabka Fruttit a szájába, na és így csak halk nyöszörgés volt. :o) utána persze fogmosás... Szerintem egyszer majd kinövik, csak nekünk kell bírni cérnával. Ennek ellenére mi minden nap mosunk, mert amióta ezt tesszük, elmúlt a koszmó, no meg ahogy a lányom önállóan táplálkozik, gyakran belekerül ez-az. :o)
Keresztfiam 8 évesen is közölte, hogy nem hajlandó hajat mosni. A mamája bezúzta a tus alá és jól megcsutakolva nem kis ordítás mellett...:( esetleg hajmosó karika? Brendonban lehet venni.
Enyém másfél éves és már csak bevizezem a haját üvölt. Nyáron mikor minden nap kellett mosni a homok miatt kezdte megszokni, már valamikor szépen hátrahajtotta. De most, hogy hetente csak egyszer mosom förtelem amit mûvel. De volt egyszer olyan kb. 10 hónapos volt, hogy belefodítottam a haját a vízbe, úgy megijedt, hogy egy hétig alig lehetett megfürdetni is..

Hogyan lehetne egy 1 eves "babat" leszoktatni a szoptatasrol?

Legjobb válasz: Kövezzetek meg, de én már úgy 3-4 hónap után nem igazán élveztem a szoptatást, lehet, ebben az is benne van, hogy az egész családunk ilyen jövõs-menõs, én viszont szégyellõs vagyok (nem tehetek róla, ez van), és állandóan mellõzve éreztem magam, hogy nekünk a babával mindig otthon kell ülnünk, mert a szopi miatt nem mehetek sehová. Volt olyan, hogy lefejtem tejet, és megkértem anyukámat hogy csak egy kicsit legyen el a picurral, amíg én felnõtt emberek közé megyek egy kicsit, mert már sokszor úgy éreztem, meghülyülök. Szóval én megértem, hogy valakinek egy év elég volt ebbõl. Tudom, hogy más meg imádja, de nem vagyunk egyformák.

Kövezzetek meg, de én már úgy 3-4 hónap után nem igazán élveztem a szoptatást, lehet, ebben az is benne van, hogy az egész családunk ilyen jövõs-menõs, én viszont szégyellõs vagyok (nem tehetek róla, ez van), és állandóan mellõzve éreztem magam, hogy nekünk a babával mindig otthon kell ülnünk, mert a szopi miatt nem mehetek sehová. Volt olyan, hogy lefejtem tejet, és megkértem anyukámat hogy csak egy kicsit legyen el a picurral, amíg én felnõtt emberek közé megyek egy kicsit, mert már sokszor úgy éreztem, meghülyülök. Szóval én megértem, hogy valakinek egy év elég volt ebbõl. Tudom, hogy más meg imádja, de nem vagyunk egyformák.
Ezt olvasd át figyelmesen! http://www.lll.hu/node/14
Szia!Kérlek ne vedd sértésnek, de miért kell leszoktatni?Nekem a nagyobbik 7, a kisebbik 5 és fél hónapig szopott, de úgy örültem volna ha tovább.Gondolom eszik már mást is, nem csak szopik.
A kérdező hozzászólása: koszi szepena web-oldalt.nagyon hasznos volt a szamomra, rem igy mar konnyebben lefogom szoktatni a kisfiamat a szoptatasrol.
Amúgy tényleg mért akarod abba hagyni a szpizást.?Tényleg a te dolgod, de sokan örülnének ha egyáltalán egy éves korig szopiozna.Én sem tartom egészségesnek másfél két évig szoptatnia a babát, de egy évesen még simán lehetne, fõleg ha van tejed.e tényleg csak kíváncsiságból kérdezem..:)
A kérdező hozzászólása: hát az utolso valaszadoval kell hogy egyet ertsek.en sem vagyok az az otthon ulos tipus.nekem ez az egy ev mar boven eleg.es ja az, en dolgom.

Válni készülök a közel jövõben és 3 gyerkõccel (két sulis és egy 1 éves) mennék albérletbe. Szerintetek ki lehetne jönni egy pl.40-45 ezres (plusz rezsi) albérletbõl úgy, hogy nagyjából 140 ezrem van havonta?

Legjobb válasz: Szerintem nem. A 40-45-re még rájön kb ugyanennyi rezsi, és máris alig maradt valami magatokra. Ahol most laktok, ott nem tudtok maradni, és apuka költözni?

Szerintem nem. A 40-45-re még rájön kb ugyanennyi rezsi, és máris alig maradt valami magatokra. Ahol most laktok, ott nem tudtok maradni, és apuka költözni?
Kérdezõ! Helyileg melyik városban vagy, ill. melyik városba mennél?
Ha veled marad a 3 gyerek, akkor miért nem az apuka megy el? És ha nem is megy el akkor miért hagyja, hogy a 3 gyerekének legyen a rossz? Egyáltalán segít neked ebben?
Érdeklõdd meg a helyi családsegítõnél is, hogy milyen támogatásokat tudnál még igényelni..plusz gondolom lesz gyerektartás is. ( Egyébkint mi 2-en vagyunk egy 50+ rezsi..sztem az vagy 30-40..Szóval össz vissz 80-90 körül lenne, úgy hogy még semmit nem ettünk. És nincs gyerekünk, együtt lakunk egy haradik emberrel így 3 fele mennek a lakás költségei. Egyedül (én 110et keresek) valószínû ennivalóra nem nagyon maradna pénzünk..jó maradna..de nem sok)
A kérdező hozzászólása: Kedves 7-es, köszönöm a válaszod. De az anyaotthonba nem csak terhesek mehetnek? Mindenesetre megéri, hogy körbeérdeklõdjek néhány ilyen anyaotthonban, hátha sikerül. Gyesen vagyok jelenleg. A lakáspályázat nekem is eszembe jutott, meg fogom próbálni, ha lesz pályázati kiírás.
Hallgass a #7-re, jónak tûnik, amit írt!
elõször mehetsz anyaotthonba is, hogy egy kicsit összeszedd magad lelkileg, anyagilag. úgy tudom õk segítenek normális albit is találni, esetleg pályázhatsz önkormányzati lakásra, úgy tudom ha 3 gyereked van, akkor elõrébb kerülsz a várólistán. ezt csak azért mondom, mert egy ismerõsöm hasonló utat járt be, és most van egy szép kis önkori lakása normális lakbérrel.
elhiszem, hogy meggondoltad, és nem könnyû döntés, de ennyi pénzbõl nem fogtok megélni
A kérdező hozzászólása: Hidd el, meggondoltam. Viselkedés problémák, melyek visszatérõk voltak és több hónapja zajlottak. Nem szeretném állandó feszültségekben és vitákkal leélni így az életemet.
meggondolandó a válás, ha nem pont a férjed pénzügyi dolgai az okok
3 gyerekkel??? Nem lehetne kijönni!!!!
A kérdező hozzászólása: Ez egy közös albérlet, és miután távhõs és elég nagy a rezsije, nem tudnám fenn tartani egyedül.
140 plusz gyerek tartás, családi pótlék, vagy már ezeket is beleszámoltad?

1 éves kutyát (német vizslát) hogy lehetne hozzászoktatni macskákhoz? Elég lenne annyi, ha nem üldözné õket, és békésen megtûrné. Sürgõs! Valaki, ötletek, tapasztalatok?

sürgõs, kutya, német vizsla, macska, hozzászoktatás, segítség

Legjobb válasz: Sürgõsen sehogy. Nincs rajta macskakergetés kikapcsoló gomb. Hónapok alatt szépen lassan, hogy megszokják egymást.

Sürgõsen sehogy. Nincs rajta macskakergetés kikapcsoló gomb. Hónapok alatt szépen lassan, hogy megszokják egymást.
Hát ha biztonságosan akarod csinálni és tuti sikerrel, akkor szakemberrel, mert egyébként elég nehéz és összetett dolog, ráadásul mindenképpen idõigényes, addig pedig meg kell oldani a biztonságos elkülönítést. Otthoni, saját macskáról van szó egyébként (és ha igen, kinti vagy benti), vagy séta közbeni üldözésrõl?
A kérdező hozzászólása: Itthoni, saját macskáról, általában kinti, de van, amikor bent is elvan.
Elõször vedd rá a macskát, hogy ne meneküljön. Akkor sokkal kevésbé izgalmas. Aztán tegyél szájkosarat a kutyára és mutasd be õket egymásnak. Én úgy kezdtem, hogy bezártam a kutyaketrecbe a macskát és a kutya nézegethette.
Durván 3 éves a kutyánk, fél éve van most már cicánk is. 2 hét alatt megszokták egymást annyira, hogy a cica nem fúj, a kutya nem akarja megenni. :D Azóta pedig egyre jobb a helyzet. Sokat kell együtt lenniük, nyugiban. Nem tudom, hogy a te kutyád mellé akarsz-e macskát, vagy csak a környékbeli kóbor cicákat kéne megtûrnie. Utóbbi nehezebb eset, hiszen egy kóbor állatot nem tudsz kordában tartani. Ebben az esetben annyit tudsz tenni, hogy pórázon sétáltatod arra fele, ahol a cica van. Ha szagot fog vagy meglátja a cicát, akkor azonnal le kell tiltanod! Mindenképp el kell terelned a kutyád figyelmét, hogy ne a macskára fókuszáljon. (lógass az orra elé kaját, játékot... amire figyel) Valamint ha megtanítod neki, hogy nem mehet el mellõled, akkor ezt kis idõ után tudod alkalmazni cica közelében is. Én ma is ezt tettem: Elengedtem a kutyámat, épp szaglászott a földön tõlem kb. 3 méterre. Ekkor megjelent egy õrjöngõ spániel: rohangált össze-vissza, rángatta a póráz másik végén a kedves gazdit, ugatott minden felé... olyan látványt nyújtott, mintha életében elõször szabadult volna ki egy kis zöldbe. Kutyám kiszúrta, én csak annyit mondtam neki, hogy MARAD. Leült, figyelte ugyan a kutyát, DE nem volt izgatott, nem vált morgóssá, nem toporgott. Csak nyugodtan leült és szinte azt láttam a kutyámon, hogy õ is értetlenül nézi a másik ebet, annak ott meg mi baja van vajon....? Igaz, nem cicáról van szó, de ha más kutya közelében meg tudjátok ezt tenni, akkor menni fog cicával is. Sajna a legtöbb macska azonnal elrohan kint, ha meglát egy kutyát. Ez pedig felkelti a vadászösztönt a kutyákban... vizslában gondolom meg pláne.

Az 1 éves baba szülei munkanélküliek élősködnek a szülőknél, nem megfelelő körülmények között, nincs saját kiságya a babának stb. egy házba 9en laknak ababa hol itt hol ott van nincs otthona. Kihez lehetne fordulni? Ez ügyben hogy a babát elvegyék?

Legjobb válasz: Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!

Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!
ne haragudj, én nem szoktam ilyet írni, de hacsak a gyerek nem fázik, nincs éheztetve, vagy nem szeretik, akkor foglalkozz a saját dolgoddal! az h nincs saját ágya semmit nem jelent! az nem létszükséglet! a nélkül fel lehet nõni, tisztességes ember válhat belõle. ha éhezik, fázik, verik, vagy nem szeretik, akkor van beleszólási jogod, fordulhatsz a gyámhivatal felé!
egyetértek az elsõkkel, azért mert nincs kiságya, vagy mert sokan élnek egy háztartásban, amiatt nem lehet elvenni. Ha éhezik vagy bántják az már más kérdés, de errõl nem írtál.
neked valami nagy gondod lehet a szülõkkel, de ne a gyerekkel vágj nekik vissza.attól még hogy nincs saját ágya nem fog sérûlni az a gyerek.majd ha verik vagy éhezik mint ahogy elõttem is írták, majd akkor közbe léphetsz. és mint írtam, ne a gyereket használd fel arra hogy vissza vágj nekik, mert szerintem ez áll a háttérben :(
Ilyen nincs, hogy te majd intézkedsz, hogy a babát elvegyék. Amúgy is csak a legvégsõ esetben emelik ki a családból a gyereket, fõleg az ilyen picit. Hacsak nem ütik verik a babát, nem azzal indítanak, hogy viszik a gyereket, még egy sokproblémás családban sem, hanem elsõ körben azon próbálnak segíteni, hogy alkalmassá tegyék a családot a gyerek felnevelésére.
Szia! 9-es válaszoló hosszú monológjából kiemelném a lényeget:) Ez az: "12. § (1) A gyermek szülõje jogosult és köteles arra, hogy gyermekét családban gondozza, nevelje és a gyermeke testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlõdéséhez szükséges feltételeket - különösen a lakhatást, étkezést, ruházattal való ellátást -, valamint az oktatásához és az egészségügyi ellátásához való hozzájutást biztosítsa." Ez jelen esetben nincs meg tehát vagy átmenetileg vagy tartósan, de el fogják venni tõlük ha szólsz a gyámügynek. Ahol én élek ott is volt már példa arra hogy két semmirekellõ szülõtõl elvették a gyereket, figyelemmel követték a szülõk életpályáját, majd 2 év után visszaadták a gyereket mert addigra volt biztos munkahelyük, fix fizetésük és saját lakhelyük a szülõknek. De szólj a gyámügynek, intézkedni fognak!
A területileg illetékes gyermekjóléti szolgálat felé jelezd és pár napon belül intézkedni fognak. Valószínû úgy lesz ahogy a 10-es leírta és elveszik tõlük addig, amíg nem szereznek munkát és nem tudnak a baba számára normális családi hátteret biztosítani.
Így van! Ott vannak a jogszabályok amire hivatkozhatsz. Szemrebbenés nélkül fogják elvenni a gyereket.
A rossz bánásmód többnyire nem önmagában okoz gondot, hanem együtt jár a gyermek, a szülõk, illetve a házastársak számos más problémájával. A gondok hátterében megbúvó okok feltárása a családdal foglalkozó segítõ szakember elsõdleges feladata. A jelzõrendszer tagjainak együttmûködése elengedhetetlen a rossz bánásmód felismerésében és kezelésében, ezért fontos ennek egységes szemlélettel történõ értékelése. Gyermekkel szembeni rossz bánásmódra vonatkozó jelzés esetén, a családgondozó felméri, hogy a gyermek a családban tartható-e, vagy gyámhatósági intézkedést kell kezdeményezni a gyermek családból való kiemelése érdekében (ideiglenes hatályú elhelyezés vagy átmeneti, tartós nevelésbe vétel). A gyermekjóléti szolgálat köteles hatósági eljárást kezdeményezni ha a gyermek súlyos elhanyagolására utaló jeleket tapasztal. A gyermekjóléti szolgálat a gyermekvédelmi gondoskodás körébe tartozó hatósági intézkedések közül javaslatot tehet a jegyzõnek a gyermek védelembe vételére, illetve ideiglenes hatályú elhelyezésére, továbbá a városi gyámhivatalnak a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezésére, vagy nevelésbe vételére. A gyermekjóléti szolgálatnak ismertetni kell a gyermek helyzetét, különösen:  a veszélyeztetõ körülményeket,  a gyermek személyiségének feltárt jellemzõit,  a szülõ nevelési tevékenységét,  a család szociális helyzetére vonatkozó adatokat,  az addig biztosított alapellátásokat, valamint az ügy szempontjából fontos ellátásokat  a gyermek és a szülõ (törvényes képviselõ) addigi együttmûködési készségét, illetve annak hiányát. Amennyiben igaz amit leírtál, és a baba tényleg 1 éves, egyik szülõje sem dolgozik, egyértelmûen bebizonyítható hogy mások támogatásával látják el magukat illetve tényleg ilyen körülmények között laknak akkor bizony elveszik a gyereket. A gyámügynek telefonálj be, õk tudni fogják mi a dolguk!
A kedves elsõ hozzászólók bizonyára annyit értenek a joghoz mint én az atomfizikához. Kedves kérdezõ! http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700031.TV Ennyi. El fogják venni!
Neked az miért jó, ha a babát elveszik? Volt egy nagyon jó barátom. Õt is "kiemelték" a családjából 28 évvel ezelõtt, mert az anyukája nem dolgozott, az apukája pedig külföldön próbált boldogulni. Nem volt örökbe adható, csak nevelõ szülõkhöz kerülhetett. A szomszéd néni vette magához 3 éves korában. Együtt nõttünk fel a fiúval. Az anyukája néhány évre rá idegösszeomlást kapott és meghalt. Apukája havonta látogatta, de beteg lett, õ is meghalt. Szerették, csak nem tudták eltartani. A szomszéd néni tavaly novemberben szintén meghalt. A fiú most áprilisban lett volna 30 éves. 2 hónapja felakasztotta magát. Soha nem tudott normális kapcsolatokat kialakítani, mert félt, hogy elhagyják. Végül elment az utolsó ember is, akibe kapaszkodhatott. Lehet, ha ott hagyják szegényen, de boldogan, nem ez lett volna. Lehet, hogy igen. Ki tudja? Nem mindig attól lesz jobb az életünk, ha a seggünk alá van téve minden, hanem attól, ha körül vesznek minket olyanok, akik szeretnek, akik a családunk. Ezt a babát nem szeretik? Bántják? Éheztetik? Koszos, nyomorog? vagy csak nincs saját ágya? Mert az a barátnõm kisfiának sincs, mert a barátnõmmel alszik egy ágyban.
te ki vagy a történetben?

Van egy 1 éves dzsungáriai törpehörim de még mindig nagyon fél tőlem hogy lehetne hozzámszoktatni és eggyáltalán van még remény rá hogy nem fog tőlem félni?

hörim segítése

Legjobb válasz: Próbáld meg a kezedbõl etetni. Minden nap szánj rá pár percet, majd, ha már megszokta, vedd kézbe és ekkor is adj neki valamilyen kaját! Egy kisállat szívéhez a hasán keresztül vezet az út!

Próbáld meg a kezedbõl etetni. Minden nap szánj rá pár percet, majd, ha már megszokta, vedd kézbe és ekkor is adj neki valamilyen kaját! Egy kisállat szívéhez a hasán keresztül vezet az út!
Nekem rengeteg dzsungival volt dolgom, és kitapasztaltam, hogy mind máshogy viselkedik az emberrel. Volt egy különleges fehér dzsungáriai hörim, és õt sose tudtam magamhoz szoktatni. Egyszerûen bármit csinálhattam nem ment. A többi hörcsög pedig van, hogy már alapból "rendes". És van amelyiknek kell egy kis biztatás. Valóban az a legjobb, ha próbálod etetni. Mindig adj neki kis ínyencséget. Pl. nagyon szeretik a paradicsomot meg a salátát. A saláta levélben hagyhatsz egy kevés vizet, és ilyen meleg napokon imádnak belemászni vagy megnyalogatni. Ezzel biztos szerzel nála jó pontot. És ha így sincs eredménye, próbálkozz csokival :) . Tudom ez furán hangzik, de én ezt akkor próbáltam ki, mikor kiszöktek. Csokira azonnal ott teremnek. Most itt nem egy kocka csokira célzok, hanem egy nagyon apró darabra. Azzal próbáld a kezedbe csalogatni. Ilyen kis különlegességekkel lehet, hogy változik a véleménye :) . Sok sikert!
Ha már egy éves, akkor ne várd, hogy változni fog a természete! A szelídítést még a legelején el kell kezdeni, ilyenkor már nem nagyon tudsz mit tenni vele. :/ De ahogy az elõttem hozzászólók is írták: finom nasival esetleg sikerülhet.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a leveleket !!:) amúgy már sokat próbáltam már kézbõl etetni az enyém a sajtot szereti de már nem merek többet adni neki mert már nagyon kövér szegényke :(
Volt mostanság féreghajtva?
A kérdező hozzászólása: Nem
Lehet a férgek miatt is, lehet a párzási ösztön miatt is. Ha nincs beoltva, akkor pedig számos más betegség is okozhatja!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!