Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehetek benne hogy nem (82 db)

Ha az oltási könyvbe a fajtához Yorkshire Terrier van írva, akkor biztos lehetek benne, hogy nem keverék?

Legjobb válasz: Akkor lehetsz biztos benne, ha van törzskönyve. Anélkül keverék. Az oltási könyvbe meg bármit lehet írni... Nekünk a régi tacsi keverékünk tacskónak volt írva.

Akkor lehetsz biztos benne, ha van törzskönyve. Anélkül keverék. Az oltási könyvbe meg bármit lehet írni... Nekünk a régi tacsi keverékünk tacskónak volt írva.
És mivel lehet ezt bizonyítani? Hogy úgy néz ki? Igen és? Nem mellékesen ezek a bishonok úgy néznek ki mint cuki szõrmók keverékek - tk-tõl függetlenül. Tizenkettõ egy tucat.
Nem. Az oltási könyvbe az alapján kerül be a fajta h mit mond a gazda - ennyi. Az állatorvos meg nem küllembíró h tudja h melyik kutyának hogy kell kinéznie. A fajtatisztaságra az egyetlen, hiteles bizonyíték a törzskönyv.
csak megerõsítem az elsõ kettõt tk = fajtatiszta nincs tk = fajtajellegû keverék
Akkor csak egy papírtól lesz fajtatiszta. Hmm roppant érdekes.
"Az én kutyám szülei például törzskönyvesek csak neki nincs. Akkor õ már keverék??? Istenem... De ha fognám magam és elõállíttatnám akkor már hirtelen fajtatiszta lenne?" Egésszen pontosan így van ahogy leírtad! Amint letörzskönyvezteted a kutyádat, onnantól valóban fajtatiszta lesz, egészen addig csak te állítod ezt róla, mi meg nem hisszük el. Miért is kellene elhinnünk, ha semmivel sem tudod igazolni?! Azt viszont készséggel elhisszük, ha azt mondod, hogy fajta jellegû keverék.
Jó, hülyékkel nem vitatkozok.
az a baj, hogy vitatkozhatunk itt naphosszat, de pár dolog tény marad 1 tk nélküli kutya nem fajtatiszta 2 ha megtanulnátok az 1es pontot, akkor nem lenne ennyi kóbor, eldobott állat 3 és nem lenne ennyi szaporító 4 jó lenne, ha végre Magyarországon is felelõs állattartás lenne
Ti fogjátok fel, hogy törzskönyv nélkül minden kutya keverék. Ha hasonlít egy bizonyos fajtára, de nincs tk, akkor is csak fajtajellegû keverék. A törzskönyv bizonyítja, hogy a kutya felmenõi mind fajtatiszták voltak. Nem attól lesz egy kutya fajtatiszta, mert úgy néz ki. Mellesleg tk nélkül honnan tudod, hogy a szülei szüleinek a szülei is fajtatiszták voltak? Mikor igazoltat a rendõr mondhatod magad bárkinek, ha nincs nálad a személyid, hogy igazolhasd magad.
Neki pl. nincs törzskönyve(bichon havanese). Õ már akkor keverék??? Jaj anyám borogass. http://kepfeltoltes.hu/view/110404/83330_www.kepfeltoltes.hu..
Fogjátok már fel hogy nem minden fajtatiszta kutyának van törzskönyve!!! Az én kutyám szülei például törzskönyvesek csak neki nincs. Akkor õ már keverék??? Istenem... De ha fognám magam és elõállíttatnám akkor már hirtelen fajtatiszta lenne? Érdekes lenne ha ez így mûködne.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 19:46 Ha neked nem fontos, hogy a kutyádnak legyen törzskönyve, nyilvánvalóan az sem fontos, hogy fajtatiszta legyen. Innetõl kezdve pedig az egész hõbörgésed okafogyottá válik.

Ha a mensi utolsonak tuno napjaban voltam a baratommal es masik nap meg tartott a mensim egy olyan minimalis szinten akkor biztos lehetek benne hogy nem lettem terhes?

Legjobb válasz: Soha nem lehetsz biztos benne. Vannak olyan nõk, akik kizárólag a menzesz alatt tudnak teherbe esni. Pete bármikor érhet. Kicsi az esély, az tény, de nem zárható ki a terhesség.

Soha nem lehetsz biztos benne. Vannak olyan nõk, akik kizárólag a menzesz alatt tudnak teherbe esni. Pete bármikor érhet. Kicsi az esély, az tény, de nem zárható ki a terhesség.
Meg van az esély arra, hogy terhes vagy. Sokat gondolkodom azon, hogy én 17 éves koromra elég sok felvilágosító órát megjártam, és ezt mindig elmondták: védekezni, védekezni, védekezni. Elõtte kell gondolkodni, nem utána. Szerintem vegyél egy tesztet.
Dehogy lehetsz biztos. Nem egy olyan nõ van, aki menzesz alatt esett teherbe. Nem kellene védekezés nélkül szexelni. Most izgulhatsz. Két hét múlva csinálj tesztet,
Azt nem értem, hogy miért fogy a magyar, ha ilyen a szexkultúránk? Ilyen alapon minden második nõnek gyereket kellene szülnie 17 évesen. Aztán utána a többit, mert van még néhány tévhit. Vagy mindenki megy abortuszra?
És ha nem lenne világos: azért lehet menzesz alatt teherbe esni, mert az új ciklus a menzesz elsõ napján kezdõdik és nem akkor, amikor már nem vérzel.

Ha véletlen az M0 asrol át megyek egy autópályára, akkor már biztos lehetek benne, hogy küldik a csekket, mert nem volt autópálya díj fizetve?

És ha rögtön az elsõ lehajton lemegyek, az tok mindegy, mert mindenhol van kamera nekik ugye?

Legjobb válasz: Jó nagy táblával ki van írva, hogy melyik lehajtó hova vezet. Nem is egy táblával, hanem két-három tábla is jelzi elõre, hogy mi fog következni. A lehajtósávban a nyíl mellett egy karikában ott van az is, hogy melyik útra jutsz. Nem bonyolult :)

Jó nagy táblával ki van írva, hogy melyik lehajtó hova vezet. Nem is egy táblával, hanem két-három tábla is jelzi elõre, hogy mi fog következni. A lehajtósávban a nyíl mellett egy karikában ott van az is, hogy melyik útra jutsz. Nem bonyolult :)
Ha a régi M0-ról lemész az M6-ra, ott még az érdi emelkedõig fel is mehetsz ingyen. Ergo az elméleted megdõlt!
Ha még az autópálya ingyenesen használható szakaszán kihajtasz, természetesen nem büntetnek meg. Ha azon túlmentél, menj be az elsõ benzinkúthoz és vegyél matricát. A matrica megvásárlása után ugyanis a rendszer töröl a nem-fizetõk listájáról. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy - ha út közben nem kapsz ellenõrzést - az éjfél elõtt megvett matrica mentesít a büntetés alól. Mozgó ellenõrrel eddig még csak benzinkút kihajtójánál találkoztam. Na ilyenkor már büntethetnek, mert a kútnál volt lehetõséget matricát vásárolni. Persze, ha rájössz a hibára, mobilról is vehetsz matricát.
Nem mindenütt van bekamerázva, az M5-ösön sincs, de mint az elsõ válaszoló írta többször is jó nagy táblákkal ki van írva mi merre megy. A fizetõs szakaszok elõtt pedig "Útdíj, Toll" Ezen kívül ha itt eltévedsz, akkor komoly bajok vannak: [link] " az éjfél elõtt megvett matrica mentesít a büntetés alól." Ne higgy neki, csak viccelt! (Legalábbis remélem, hogy nem komolyan írta!)
Így van, az ÚTDÍJ / TOLL feliratokat kell figyelni. Amerre ez van kiírva az elõjelzõ táblákon, arra ne menj. Bizonyos csomópontokban gyûjtõ-elosztó sávok lehetnek a fõpálya mellett, ezeknél a kevésbé rutinosaknak ijesztõ lehet az Útdíj felirat, mellette a jobbra nyíllal. De ilyen esetben teljes vízszintes vonallal elválasztva lesz másik úti cél is a kijàratot elõjelzõ táblán.
4. válaszolónak: a 3-as vagyok. A pénztárcám szerencséjére saját tapasztalatból tudom, hogy a tárgynapi matrica-vásárlással automatikusan törlõdik a szabálytalanság a rendszerbõl. Erre akkor kérdeztem rá, amikor az egyik új M0-ás szakasz átadása után bementem a csõbe. Igaz, én nem éjfél elõtt 2 perccel, hanem a pálya melletti elsõ benzinkútnál vettem matricát. Biztosan tudom, hogy bekamerázott helyen hajtottam föl, így már biztosan megjött volna a csekk.

Hogy lehetek benne biztos, hogy a kisbabám szívhangját találtam meg az angelsound-os szívhanghallgatóval, és nem pl. én egy saját ütőeremet?

Lehet tudni valamit pl az elhelyezkedésr?l, hogy pl. hol megy ilyen üt?ér, de nem valószín?, hogy a baba ott lenne... Várom véleményeket, tapasztalatokat.

Legjobb válasz: Lehet ott a baba... Pont emiatt írtam az egyik kismamának,aki a férje háta mögött akart venni ilyen készüléket,hogy felesleges megvenni mert ha nem találja szívhangot,még jobban fog parázni! Erre itt egy kérdés,hogy az-e a szívhang vagy más...

Lehet ott a baba... Pont emiatt írtam az egyik kismamának, aki a férje háta mögött akart venni ilyen készüléket, hogy felesleges megvenni mert ha nem találja szívhangot, még jobban fog parázni! Erre itt egy kérdés, hogy az-e a szívhang vagy más...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a valászokat! Igyekszem nem sokat zavarkolódni, heti max 1-et engedélyeztem, de igyekszem visszafogni, mert ha van valami akkor aggódom érte, sajnos van egy angyalkánk már...
Azért mert ultrahang elvén mûködik és melegítõ hatással van a magzatvízre. Nem szeretik a babák. Kimutatható bizonyított káros hatást még nem mutattak ki, de még ez megtörténhet a következõ 50 évben.. Azért, hogy nekünk jó legyen, nem célszerû a babát megzavarni.
Sokkal gyorsabb a szívverése a babának mint neked. Általában 140 a pulzuszámuk, tehát kb. duplája a sajátodnak. Általában amikor megtalálod elmennek onnan nem nagyon szeretik a készüléket.
Szerintem nem káros, de pl. az én babám nagyon nem szereti. Elsõ rúgását is éppen hallgatózás közben kaptam. Össze is rándultam, akkorát rúgott. Azóta sem szereti, mindig zaklatott lesz, ha megkuksizom egy csendesebb nap után. 27h km
Miért, milyen bajt okozhat szerinted? Biztos vagyok benne, hogy többszörösen megvizsgálták mielõtt kismamák számára engedélyezték, hogy ezzel vizsgálgassák a magzatukat.
Igaz, hogy a doppler annyira azért nem jó a babának..Ugyanis doppler elven mûködik ez a hallgató. Nem káros kimutathatóan, de nem tesz jót neki..
Egyértelmûen meg lehet különböztetni, a tied majdnem feleannyit ver mint a babáé! Ha legelõször használod akkor tedd kezdésnek a bal melled alá. Ott csak a tied hallhatod. Ami ennél sokkal gyorsabb, az csak a baba lehet. Én nem tudom elképzelni, hogy valaki ne találja meg, én igen túlsúlyos vagyok, de a 14. héttõl használom, és nagy élmény. Igaz, én nem vagyok parázós, nem ezzel nyugtatom magam, de egyszerûen jó érzés hallani. Még a rúgásoknak is hangja van. :)
A te szívverésed lassabb, mint a babáé. Amit még tudni kell, hogy esetenként a szívverés helyett a köldök zsinór susogó hangját is meg lehet találni. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Nem mozog még? Megértem az aggodalmadat abszolút a történtek után. De ha mozog az is nagyon jó visszajelzés:) Ha minden nap bejelentkezik:)

Két dobermann-nal már biztos lehetek benne, hogy senki nem köt belém az utcán, és nyugodtan aludhatok éjszaka?

Akinek meg van mersze leloni õket, az ellen már mindegy nem?

Legjobb válasz: Ilyen hozzáállással, és ennyi tapasztalattal, ami az írásodról lerí, 8hónapos korukra a saját kutyáid harapnák el a torkod álmodban (jobb esetben álmodban). Egyébként de, beszólogatnak. Nekem egy németjucim meg egy dobim van és megy a beszólogatás meg a füttyögés utánam, sõt, már törtek is be hozzám. Ha ennyire paranoiás vagy, vegyél egy gázspray-t, egy légkürtöt meg egy riasztóberendezést.

Ilyen hozzáállással, és ennyi tapasztalattal, ami az írásodról lerí, 8hónapos korukra a saját kutyáid harapnák el a torkod álmodban (jobb esetben álmodban). Egyébként de, beszólogatnak. Nekem egy németjucim meg egy dobim van és megy a beszólogatás meg a füttyögés utánam, sõt, már törtek is be hozzám. Ha ennyire paranoiás vagy, vegyél egy gázspray-t, egy légkürtöt meg egy riasztóberendezést.
Nekem egy vizslám van, és így sem mernek beszólni...
Hajaj, még jobban is beszólogatnak majd. Aztán ha odamorog a kutya meg majd fenyegetõznek hogy feljelentenek és elaltatják õket. De eljutni se egyszerû addig hogy pórázon szépen tudd õket sétáltatni, eggyel se könnyû, nem hogy kettõvel egyszerre...
Ha másoktól ennyire félsz, akkor mit csinálsz ha a nyiladozó csipájú 6-7 hónapos kölyök dobid lemorog??
Kicsit el vagy tévedve. Egy kutyának határozott vezetõre van szüksége, nem egy tutyi-mutyi alakra aki a saját árnyékától retteg. Ilyen mentalitással nem félnének tõled, inkább mindenki azon röhögne, ahogyan a sárban rángat végig a két dobid az utcán :)

Lányok! Ugye biztosan véd a hét napos szünetben is a fog. Gátló tabletta? (csak az a baj, h ápr.31-től máj.1. -ig antibiotikumot kaptam, mert kórházban voltam:S ugye így is biztos lehetek benne, hogy nem lesz semmi? )

Köszönöm a válaszokat!)

Legjobb válasz: Használati utasítás rulez. Na meg kismillió ilyen klrdés volt már. Nem értem, minek tanítják az olvasást az iskolálban... 1) a hétnapos szünetben is véd 2) ha antibiotikumot szedtél, akkor nem véd 100%-ig, kiegészítõ védelem kell minimum 7 napig. Magyarul: használjatok gumit.

Használati utasítás rulez. Na meg kismillió ilyen klrdés volt már. Nem értem, minek tanítják az olvasást az iskolálban... 1) a hétnapos szünetben is véd 2) ha antibiotikumot szedtél, akkor nem véd 100%-ig, kiegészítõ védelem kell minimum 7 napig. Magyarul: használjatok gumit.
A kérdező hozzászólása: de már eltelt azóta egy hét..S: akk minek használjak gumit?
Véd a 7napos szünetben is a tabletta, de azt tudni kell, hogy bizonyos antibiotikumok csökkenthetik a hatását. Ha tudod, milyeneket kaptál kérdezd meg a gyógyszerészt, hogy az adott antibiotikumnak lehet-e gyengítõ hatása. De normál esetben ugyanolyan védelmet biztosít a tabi a két levél közti szünetre is.
A kérdező hozzászólása: de nem elég, az h egy hétig gumiztunk? azt mondták csökkentheti a hatását..de nem mondták õk se biztosra:S
én nem lennék benne olyan biztos
Véd a szünetben is, az hogy az antibiotikum milyen hatással van rá: kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét 20/L
A dokiknál is megoszlanak a vélemények. Van aki szerint csökken a hatása 7 napos szünetben. Eldöntheted kinek hiszel:D:D
A kérdező hozzászólása: hát köszi a válaszokat..de már mind1:)
Aprilis csak 30 napos...

Alig múltam 3 hetes terhes. Orvoshoz még nem mentem. Ha terveztük a babát (tehát nem védekeztünk és már több, mint egy éve nem szedek gyógyszert), egy hete késik, és 2 baby-teszt is pozitiv lett, akkor ugye biztos lehetek benne, hogy kisbabát várok?

A szagokat túl jól érzem, és a mellem is fáj néha. De más "tünetem" még nincs.

Legjobb válasz: Szia! A teszted pozitív, ami a hcg hormontól lett az, terhes vagy. Sok sikert.

Szia! A teszted pozitív, ami a hcg hormontól lett az, terhes vagy. Sok sikert.
Tutira terhes vagy. Két teszt már nem csalhat ekkorát!
Lehet örülni, babát vársz! A tünetek majd jönnek, kinek elõbb, kinek utóbb!Gratu!
szia szerintem is terhes vagy en is 2 tesztet csináltam meg es ppozitiv lett, , szoval :) gratula.. dokihoz azert menj el minnél hamarabb , es a bébi vitaminokat is lassan kezdheted szedni :)
Szia Nekem is két tesztem lett pozitív, de csak a doki és az ultrahang után vált bennem teljesen biztossá az öröm:-) TE is menj el orvoshoz és nyugtasd meg magad, jó tudni, hogy ott növekszik egy piciny lüktetõ magzat.-) sok boldogságot(5 hetes kismama)
szia, Gratula a bébihez. Sok sikert kívánok. Mindenképpen keress fel egy nõgyogyó (akinél szülni szeretnél), egy vizsgálat erejéig, bár még nagyon kics a baba, 6-7 héten mindenkébb menj dokihoz.

Hogyan lehetnék higgadt, és hogy tudnám elérni hogy ne féltsem ennyire a barátomat? Hisztizek mindig, mert nem akarom elveszíteni. Félek hogy megteszi a régi dolgait, de közben meg bízok is benne valamennyire.

Legjobb válasz: Hát bizony a hisztivel csak elmarod magad mellöl az biztos. Miért nem bízol benne,miket tett régen?Azt írod hisztizel,de bízol is benne valamennyire.Na ez eléggé ellentmondásos.Ha bíznál benne,nem hisztiznél.Szerintem beszéljétek át a kapcsolatotokat,hogy ki mit vár el a másiktól,ki hogy képzeli el a jövõt.Aztán akkor el tudjátok mindketten dönteni,hogy ez megfelel-e így nektek.Lehet,hogy Te komoly elkötelezett kapcsolatra vágysz,a barátod pedig még szórakozni szeretne kicsit.Egyikben sincs is semmi roszz,hisz gondolom fiatalok vagytok még,csak tisztázni kell egymással,hogy ezt mindketten el tudjátok-e így fogadni. Minden jót nektek

Hát bizony a hisztivel csak elmarod magad mellöl az biztos. Miért nem bízol benne, miket tett régen?Azt írod hisztizel, de bízol is benne valamennyire.Na ez eléggé ellentmondásos.Ha bíznál benne, nem hisztiznél.Szerintem beszéljétek át a kapcsolatotokat, hogy ki mit vár el a másiktól, ki hogy képzeli el a jövõt.Aztán akkor el tudjátok mindketten dönteni, hogy ez megfelel-e így nektek.Lehet, hogy Te komoly elkötelezett kapcsolatra vágysz, a barátod pedig még szórakozni szeretne kicsit.Egyikben sincs is semmi roszz, hisz gondolom fiatalok vagytok még, csak tisztázni kell egymással, hogy ezt mindketten el tudjátok-e így fogadni. Minden jót nektek
Teljesen megértelek. Én is hasonló helyzetben vagyok. Nem mondhatnám, hogy link ember lenne a férjem, de amint kiteszi a lábát itthonról, rögtön pörög az agyam. Mindig hiszti lesz a vége. Most is a barátjához ment el, egyrészt tudom, hogy ott van, de azon jár az agyam, hogy mi van, ha mégsem? Mi van, ha találkozott valakivel, aki elcsalta valahová meg ilyenek és már három sms-t küldtem neki, de persze nem reagál (direkt). Szóval hidd el, ez nem sokat fog javulni az évek folyamán, csak enyhül. Beszélni férfival? Az egy nehéz dlog! Úgysem fogja megérteni az érzéseidet. Csak azzal nyugtasd magad, hogy szeret, ha veled van!
A kérdező hozzászólása: köszi bízom benne végülis, csak ezt még erõsíteni kell...nõzött a neten, ha mondhatom így...és nagyon megingott a bizalom, adtam neki egy esélyt, de most mindent figyelek árgus szemekkel, és ha vmi picit nem tetszik, vagy rosszat sejtek, hisztizek és vitázunk!

Platform cipőben is olyan könnyű a járás, mint sima magassarkúban? Ha nem, hogyan lehetnék nem-ingatag benne? :D

Nyáron szeretnék platform cip?kben járni, annyira tetszenek, de nem tudom kényelmes lenne-e...

Legjobb válasz: Még könnyebb benne járni,mint a sima magassarkúban.Minél jobban megvan emelve az eleje,annál könnyebb benne járni.Nekem most már csak ilyen cipõim vannak.

Még könnyebb benne járni, mint a sima magassarkúban.Minél jobban megvan emelve az eleje, annál könnyebb benne járni.Nekem most már csak ilyen cipõim vannak.
nem ugyanolyan amugy, de van 2 napon keresztul otthon felveszed vagy 30 percre es megszokod, utana mar fel sem tunik majd h nehez benne menni:D
Jézusom, hova akarsz te ilyet felvenni? Ne haragudj, de ilyen max pornóban meg cicibárban mutat jól, meg 1-2 goth csajon, másokon már nem nagyon:/ Nekem olyan platformom van, aminek alig 1 centi a talpa, az sokkal esztétikusabb.
Sokkal könnyebb járni benne mint a sima magassarkúkban, mível meg van emelve a talpa és az elején van 1 kis ívecske, ezért nagyon könnyû benne járni... Nekem van rengeteg platformom, naon ceretem hordani õket, még utcára is! Persze a szolidabbakat, amelyek cak 3 centit vannak mondjuk megemelve, de vannak nagyon magasaim is, azt csak buliba szoktam...
-.-"kipróbálodmegtudod
A kérdező hozzászólása: Anyumnak itthon van egy csodaszép platform cipõje, a Leonardoban vette és mikor felveszem olyan, mintha mozogna a sarka, vagyis mintha ki lenne törve vagy ilyen gumis lenne, pedig egyszer volt rajta... Ez normális?? :D
A kérdező hozzászólása: En arra a nagyon magas sarkura meg talpura gondolok. Te is azt mondod? :) Nagyon tetszenek, csak olyan, mintha inognek benne, vagy nem is tudom...mintha mozogna alattam a talpa. :D Kb. ilyesmi az anyume is, csak nem uveg :) : http://images02.olx.hu/ui/3/03/56/44799756_1.jpg
szerintem nagyon szép Nekem van ilyen cipõm, de lehet még magasabb is kicsit:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!