Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet volt férjet (47 db)

Lehet, hogy a volt férjem kavar?

Van egy 4,5 éves kisfiam, akit nálam helyezett el a bíróság. Közös megegyezéses válás volt. Eddig semmi gond nem volt a kapcsolattartás terén, s?t már pénteken délután odaadtam a gyereket szombat helyet. Erre ma kapok egy sima levelet a helyi családgondozóból, hogy a xy kapcsolattartási ügyben fáradjak be. Lehet, hogy a volt férjem "nyomott" fel? Vagy esetleg az anyós, aki ritkán látja az unokát mert a fia nem viszi hozzá? Járt valaki hasonló cip?ben? A családsegít? milyen ügyben járhat el? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Miért nem akkor viszi, amikor akarja? Most komolyan..ugyan olyan szülõje, mint te. Én még örültem is volna, hogy kergi partin van a fiam, jól érzi magát, majd hozzák és kész. Ha nem akarsz rengeteg cirkuszt és egészségesebb környezetben szeretnéd tudni a fiadat, akkor ne akadályozd a kapcsolattartást, vigye akkor, amikor csak akarja, ez hasonlít a leginkább arra, amitõl a válás során megfosztottátok. Valószínûleg kevesli a volt férjed az idõt, amit a gyerekével tölt, ami számomra teljesen logikus és érthetõ. Nem hinném, hogy az anyósnak köze van hozzá. Gondold át, amit mondtam, ezzel tennéd a legjobbat.

Miért nem akkor viszi, amikor akarja? Most komolyan..ugyan olyan szülõje, mint te. Én még örültem is volna, hogy kergi partin van a fiam, jól érzi magát, majd hozzák és kész. Ha nem akarsz rengeteg cirkuszt és egészségesebb környezetben szeretnéd tudni a fiadat, akkor ne akadályozd a kapcsolattartást, vigye akkor, amikor csak akarja, ez hasonlít a leginkább arra, amitõl a válás során megfosztottátok. Valószínûleg kevesli a volt férjed az idõt, amit a gyerekével tölt, ami számomra teljesen logikus és érthetõ. Nem hinném, hogy az anyósnak köze van hozzá. Gondold át, amit mondtam, ezzel tennéd a legjobbat.
Nem értem hogy milyen ügyben nyomhatott fel? Csináltál valamit? Vagy csak attól tartasz, hogy valami koholt vádat hoz fel ellened? Szerintem ne aggódj, az is lehet hogy valamelyik szomszédod ügyében kérdeznek, akik esetleg válnak és gyerekük is van.
A kérdező hozzászólása: Vállalkozása van, saját üzletekkel...alkalmazottakkal. Ne mondd, nekem, hogy muszáj dolgoznia...hiszen a pénz, így is úgy is jön...ennyit errõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 12:30-as! Lehet, hogy hibáztam azzal, hogy nem mondtam meg neki, hogy hová jár a gyerek oviba. Ezt javítani is fogom, megmondom neki. Az oviba csak nyílt napon lehet bemenni, ami most nincs. Nem hinném, hogy rossz ovi lenne, mikor "harc" megy azért, hogy melyik gyerek kerüljön be. Nem gondolom azt sem, hogy õ a vele töltött másfél nap alatt eltudja dönteni, hogy a gyerek nem fejlõdik. Nem a gyereket büntetem, és nem találkoznak kevesebbet, csak annyit amennyi a végzésben meg van engedve. Nem pénteken megy, hanem szombaton. Mi alkalmazkodtunk, õ nem. Ahelyett, hogy meghunyászkodott volna, hogy nem értek vissza idõbe stb, hátba támad?! Persze, majd jó pofizok is hozzá. Azóta ilyen lelkes mióta a barátnõje mondja mit csináljon. Aki a gyereke szülinapját nem tudja, ne akarjon nekem okoskodni. Ha szerinted, az a nevelés és a legjobbat akarás a gyereknek, hogy beteszem a játszóházba én meg elmegyek dolgozni...akkor sajnállak. Eddig sem volt beírva, hogy elhozhatja az oviból, de most a bírósági végzés alapján hivatalosan is megtiltottam neki. Most újra kioszthatsz...Egyébként, hogy tegnap sikerült visszaérni 18:10-re, a gyerek boldog volt, hogy nem kell rögtön menni pancsizni, vacsizni, aludni...volt olyan, hogy a gyerek este 8-kor még nem volt itthon.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Beszéltem a nõvel, igen, a kedves apuka volt benn, és kérte a segítséget 2 hete, mert szerinte nem megfelelõ a kapcsolattartás közöttünk. Csak néztem...kérdeztem, hogy a "kedves" apuka vitt be a válási végzést. Nem tudta..mondtam, hogy természetesen bemegyek és viszem a végézést. Aztán felhívtam az apát is, elmondtam neki, hogy ez nagyon szemét dolog volt tõle, és ha õ szerinte eddig nem mûködött a kapcsolattartás megfelelõen, akkor ezentúl valóban nem fog, mert nem fog a gyerek menni pénteken, hanem pontosan betartjuk ami a végzésben van. Kérdezgettem tõle, de nem nagyon akart válaszolni...persze elõjött az ovival, hogy ilyen meg olyan joga van...mondtam neki, miért mondanám meg, hogy hová jár, mikor õ el akarja ebbõl az oviból vinni stb. Hétfõn megyek az oviba, viszem a végzést és írásban megtiltom, hogy elvigye a gyereket. Egyébként sincs megadva a neve, hogy elviheti. Szombat 10-tõl vasárnap 18-ig van láthatás. Megmondom, hogy hová jár, menjen is be ha akar, de elvinni vagy bevinni oda nem fogja. Van a végzésbe egy ilyen, hogy jogosult az apa korlátozás nélküli kapcsolattartásra ha mindketten beleegyezünk. Ennek most vége, az lesz ami a papírba le van írva. Szóval tõle a válaszaimra nem kaptam választ...de ez nagyon rosszul esett, hogy így hátba támadott. Folyt. köv.....lehet, hogy ma...de a családsegítõ után biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Holnap reggel 8-kor felhívom õket és rákérdezek. Én mindig odaadtam a megbeszélt idõpontban, a lehetõségekhez mérten alkalmazkodtam és ha kellett változtattam. Talán az miatt "kattant" be, hogy nem szeretném ha bemenne az oviba, ezért nem is tudja hová jár a gyereke. Mielõtt jönne a támadás...állandóan azt hallgatom, hogy rossz az ovi, magánovi kell a gyereknek, itt nem fejlõdik. Szabályosan hülyének nézi a gyerekét. Azért mert nem rajzol, nem mondd verset...stb. A fiam önfejû -olyan, mint az apja-, azért mert nem akarja 2 nap alatt csinálni, nem hiszem, hogy ezért hülyének kellene nézni.
Nem tûnt fel, hogy éppenséggel a problémájában szerettem volna segíteni?? Márpedig ha ez a probléma gyökere, akkor csak így lehet megoldani. Ha neked ez nem jutott át a gépezeten, hát sajnálom. Kérdezõ, a bíróság szavára ilyen tekintetben csak negatív irányban kell adni, tehát ha többet viszi el, azért nem jár büntetés, csak akkor büntethetnek meg téged, ha az adott idõpontban nem adod neki oda. Próbáljatok megegyezni, mert ilyenekbõl akkora cirkuszok szoktak lenni, hogy öröm hallgatni, szóval mindenképp kérdezz rá és békésen intézzétek el a dolgokat, mert ez nagyon hosszú pereskedés is lehet.
Ja, és most válaszolok a kérdésre is...azt csak te tudhatod, hogy elmulasztottál-e vmit...vagy van-e amiért orrol rád a volt férjed...van-e ok, amiért "felnyomhat"...
Nem tûnt fel, hogy tök nem ez volt a kérdés kedves 2.?? Alapból nem a kérdezõ tett "feljelentést" (nemtom, hogy hívják), szóval egy szavad sem lehet ilyenekre.
A kérdező hozzászólása: Kerti parti...neki másnap az oviba bábelõadás volt, természetesen miatta errõl is lemaradt. A gyereknek is vannak kötelességei!!
A kérdező hozzászólása: Ennyit ítélt a bíró. Volt már, hogy úgy hozta haza, ki kell pihenni a gyereket...volt, hogy inkább nem vitte el, mert akkor utazott el. Pedig könnyû kiszámítani, hogy mikor esik rá a 2 hét.Ameddig a gyereket beteszi a játszóházba és õ meg elmegy akkor is dolgozni, mikor vele kellene, hogy foglalkozzon, nem hiszem, hogy korlátlan láthatás kellene neki.
A kérdező hozzászólása: A gyereket hivatalosan vasárnap 6-ig kellene visszahoznia. Eddig sosem sikerült neki, de nem szóltam. Kb. 1 hónapja a barátnõje 17.50-kor felhívott, hogy nem tudják visszahozni a gyereket! Kérdeztem, hogy miért? Erre: mert most kezdik a kerti partyt. Mivel 100 km-ra voltak, annyit mondtam, hogy nem örülök, de mivel másnap ovi fél 9-re jöjjenek. 8.50-kor hívom, hogy csak hol vannak...csak 10-re érnek ide. Aztán mikor megjöttek a férjem és az ex összevesztek, hogy mit képzel magáról, meg miért kellett ezt csinálni. Volt egy nagy vita, ahol az ex és a barátnõje kibökte, hogy a gyerek nem jó oviba jár, nem fejlõdik, meg mennek a gyámügyre... Egyébként biztos nem szomszéd, mert rajta van, hogy xy / a fiam neve / ügye...
Bocsi, de ez nem igaz. Akinek vállakozása van, bizony nem kevés energiát és idõt igényel azt fentartani. Igazata adok Neked, hogy idõre kellen visszahoznia a gyermeket, ne boruljon az esti program. De! Tényleg ne a gyereket büntesd. A gyerek szereti az apját. Undorít, hogy szó nélkül beadott egy papírt. De! Az õ gyereke is. Minnél töbebt lehet az apjával a gyermek, annál kiegyensúlyozottabb lesz. Ne a te szemszögedbõl nézz mindent.Ha együtt élnétek, akkor jobban hajlanál arra, hogy másik ovi jobb lenne. De gondolom sértve érzed magad..elhiszem, hogy nehéz. De az apjától ne foszd meg a gyermeket.

Hogyan lehet azt elintézni, hogy a volt férjem ne vihesse el egy egész hétvégére a gyerekeket?

Jó apuka, de rettenetesen szétszórt. A hétvége neki egyszerre túl sok odafigyelés szempontjából, ezt persze soha nem ismerné el. Õ ragaszkodott a 2 hetente hétvégéhez, ami akkor jó ötletnek tűnt, mert megígérte, hogy jobban figyel a gyerekekre. Ez működött is az első néhány hónapban, de aztán minden visszatért a régi kerékvágásba. Nem szívesen bízom rá a gyerekeket egy egész hétvégére. A gyerekek 3,5 és 5 évesek.

Legjobb válasz: Az elég kizárt, hogy ilyenbe belemenne a biróság. Mellesleg ha ö a gyerekek apja, akkor azért ennyi idö jár neki a gyerekekkel. Az, hogy szétszórt, nem indok arra, hogy ne lehessen legalább hétvégén a gyerekkel együtt.

Az elég kizárt, hogy ilyenbe belemenne a biróság. Mellesleg ha ö a gyerekek apja, akkor azért ennyi idö jár neki a gyerekekkel. Az, hogy szétszórt, nem indok arra, hogy ne lehessen legalább hétvégén a gyerekkel együtt.
Én is kíváncsi lennék arra mi az hogy szétszórt? Az én volt férjem is az egyébként, a barátnõje is. Volt már, hogy az oviba hagyták a gyereket (nem csak hétvégén van velük), úgy oldom meg, hogy hússzor felhívom õket. Mindkettõt. Így van eredménye :) Kárt nem tesznek benne, szeretik ez a lényeg. Kicsit legyél lazább te is. (de ha példát mondanál okosabbak lennénk, ha esetleg tényleg veszélybe kerülhetnek)
Sajnos amíg a gyerekek be nem töltik a 18-at addig kötelezõ odaadni nekik õket. Ha testi kárt nem tesznek benne akkor a Bíróság nem fog neked igazat adni. Megértem a problémádat hiszen én is elvált szülõk gyereke vagyok és öcsém is.Nekünk apánk második felesége tett pokollá minden látogatást, de mikor anyu megfenyegette, hogy megveri akkor befogta a száját. Beszélgess el az apával, legyél vele szigorú és következetes.Hívd fel õt telefonon ha a gyerekek nála vannak.Emlékeztesd az apai kötelességeire.Sok sikert.
Kérheted a láthatas ujraszabalyozasat. Mi az hogy szétszórt?
Mi a volt ferjemmel megegyeztunk egy egesz hetvege tul hosszu a gyerekek meghulyultektole amasritmus mas szabalyok. Igy eldontottuk kozosen legyen minden heten egy nap szombat egesz nap koran reggeltol este alvasidoig. Ez nalunk bejott nemmentunkbirosagra hiszen ketfelonott szulo vagyunk ebben csak meg tudunk egyezni biro nelkul is. A gyerekek jobban szeretik a heti talalkozast mert az jobban ritmusba tartja oket.
Két éven belül is lehet módosítást beadni, ha bármilyen változás történik vagy a gyermek érdeke megkívánja. Jelen helyzetben véleményem szerint megkívánja mivel az apuka a gyermekeket veszélyezteti a láthatás ideje alatt.
Ha közösen egyeztetek meg a kapcsolattartásban, akkor a határozatot követõen 2 évvel nem adhatsz be módosítást, amúgy pedig simán, bármikor.
Nem lehetne úgy megoldani, hogy hétköznap néha értük megy az oviba, majd hazaviszi este? És akkor hétvégén nem kellene ott legyenek. (mert ezt a játszótereset én sem értem/tolerálnám) Viszont kéthetente egy nap semmi. Szerintem próbáld meg elõször vele megbeszélni, bíróság nélkül. Aztán hátha észhez is tér idõvel :)
hát ez nem szétszórtság... Ez kiskorú veszélyeztetése bárhogy nézzük. Két ilyen kicsi gyereknek nem ad enni és ott felejti a játszótéren az nagyon nagy baj! Bíróságra készülj fel, mert ezeket a dolgokat neked bizonyítanod is kell.
A kérdező hozzászólása: A szétszórtság nála már régi probléma, a házasságunk alatt is ilyen volt, de azt mondta a hétvégéken jobban oda fog figyelni. Elfelejt nekik enni adni, volt, hogy csak félúton hazafelé kapcsolt, hogy 2 gyerekkel indult el a játszótérre, de csak egy van vele hazafelé. Ha csak néhány órát vannak vele akkor nincs gond, de egy teljes hétvége már túl soknak bizonyult. Én is hívogatom, csak az a baj, hogy telefonon mindig azt mondja, hogy minden a legnagyobb rendben, de utána kiderülnek az elfelejtõdött dolgok.
Ha az apuka nem veszélyezteti a gyerekeket akkor nem fogják ezt megváltoztatni.
Mi lenne kérdezõ, ha a volt férjeddel megbeszélnéd. Megegyeztek egy másik felállásba és akkor a íróságon nem kell semmit bizonyítani, meg vádaskodni.

Ha válás után nem telik el 300 nap a szülésig akkor a volt férj lesz a törvényes apa. Viszont azt is hallottam hogy ezt ki lehet kerülni úgy ha válás után újra férjhez megyek. Ez igaz?

Férjemmel most adjuk be a válópert 10 hetes terhes vagyok az új páromtól azt hallottam hogy ha válás után nem telik el 300 nap a szülésig akkor a volt férj lesz a törvényes apa.Viszont azt is hallottam hogy ezt ki lehet kerülni úgy ha válás után újra férjhez megyek. Ez igaz?

Legjobb válasz: Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott, a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ. Viszont , ha te férjhez mész, és a gyermek az új házasság ideje alatt születik, akkor az apa az új férjed lesz akkor is, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyerek születése között a 300 nap nem telik el. Szóval igen, menj férjhez rögtön. Azt tudnod kell, hogy ez csak egy vélelem, szóval a volt férjed megdöntheti, persze, ha egyértelmû hogy kitõl van a gyerek, akkor értelemszerûen nincs értelme.

Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott, a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ. Viszont , ha te férjhez mész, és a gyermek az új házasság ideje alatt születik, akkor az apa az új férjed lesz akkor is, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyerek születése között a 300 nap nem telik el. Szóval igen, menj férjhez rögtön. Azt tudnod kell, hogy ez csak egy vélelem, szóval a volt férjed megdöntheti, persze, ha egyértelmû hogy kitõl van a gyerek, akkor értelemszerûen nincs értelme.
3. válaszoló vagyok! Lehet, hogy 50%-ra szavaztok le, de én ezen éppen túl vagyok ! Úgyhogy lehet amit gondoltok, majd a bíróság dönt..Egyébként, ha a mostani férjed nevére kerül a baba, akkor a szülés után lemondhat róla, onnantól pedig kaphat másik nevet is. Az én válóperem 6 hónapig tartott egy tárgyalás volt!!! sokára kaptunk idõpontot, benne volt 2 hónap bírósági szünet is!
Ha a volt férjed lemond az apaságról, akkor lehetséges hogy új házasság nélkül is az apa a nevére vehesse a gyermeket.
Abban az esetben kerülhet az új párod nevére a kicsi, ha a születése elõtt összeházasodtok. Ha nem házasodtok össze, a magyar törvények értelmében a férjed nevére veszik a kicsit, mert akkor még házasok voltatok mikor megfogant. Ezellen az apasági nyilatkozat sem segít. Az egyetlen mód tényleg az ha az új párodddal összeházasodtok, és a kicsi születésekor az anyakönyvezéshez be kell nyújtani a házassági anyakönyvi kivonatot és akkor automatikausan a nevére kerül a kisbaba, így nem kell külön apasági nyilatkozat sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat :)
hát mindenképp a válóperen meg kell említeni, hogy mástólvan a gyerek..a válóper pedig elhúzódhat akár a gyerek születéséig is. Azután a legjobb, ha összeházasodtok, de elég, ha az anyakönyvi hivatalban kitöltötök egy apasági nyilatkozatot, ehhez viszont szükséges elválni, esetleg a jelenlegi férjed is segíthetne a válóper sürgetésében, és hasonló, de a 300 nap hülyeség.
Az utolsó válasz a hülyeség. Tessék elõvenni a Csjt-t, meg a Ptk-t. Amíg ehhez nem értesz, addig ne minõsítsd hülyeségnek. Amúgy igen, úgy kell csinálni, ahogy az elsõ hsz-ban van, így rendelkezik a csjt.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek

SOS! Ha a volt férj nem fizet gyerektartást ezek után letiltó végzés került hatályba, de a cég nem utalt pénzt akkor kihez lehet fordulni? Végrehajtó cég csak egy telefont intézett hogy utaljanak.

Barátnőm emiatt elég nagy bajba került mert hol kap hol nem.

Legjobb válasz: Ha volt férj rendesen bejelentett helyen dolgozik és bírósági letiltó végzése van a munkahely köteles utalni.Nálam is ez van és ha másik helyre megy akkor is a papírjain rajta van a levonás.

Ha volt férj rendesen bejelentett helyen dolgozik és bírósági letiltó végzése van a munkahely köteles utalni.Nálam is ez van és ha másik helyre megy akkor is a papírjain rajta van a levonás.
A bíróságra aki a végzést kiadta.
A kérdező hozzászólása: Az ügyintézõ kisasszony legutóbb annyit mondot neki hogy ha kell a pénze menjen be érte.

Mivel lehet megakadályozni, hogy volt férjem elvigye a gyerekekt?

A 3 éves fiam összevan zavarodva és kifordult magából mióta elment. Nem akarom hogy az új kapcsolatával lássa az apját, összezavarná.

Legjobb válasz: Ha a láthatásról bírósági ítélet vagy jóváhagyott egyezség van akkor még neked lesz belõle bajod, ha nem engeded. Esetleg meg kellene beszélni a volt férjjel a láthatás részleteit.

Ha a láthatásról bírósági ítélet vagy jóváhagyott egyezség van akkor még neked lesz belõle bajod, ha nem engeded. Esetleg meg kellene beszélni a volt férjjel a láthatás részleteit.
Így van. Egyelõre egyedül jöjjön láthatásra. És közben lassan készítse fel a gyereket, hogy neki másik asszonykája van. Mert ugye ha ott jön a közös gyerek, akkor ne egyszerre érje a sokk.
Semmi baja nem lesz a gyereknek ha másik nõvel látja az apját!A gyereknek az apjára van szüksége, akár másik nõ van az oldalán akár nincs.Ha segíteni akarsz a kisfiadnak, akkor segíts elfogadtatni ezt a helyzetet, amibe belesodortátok!Csak rontasz a helyzeten ha akadályozni akarod kettejük találkozását.Õ a kisfiú apja, és ha csak az a bûne, hogy elhagyott, azért ne a kisfiadat büntesd.Késõbb ez csúnyán visszaüthet.Szeresd nagyon és soha ne szidd elõtte az apját!

14-15 hetes terhességet hogy lehet elvetetni? És ki csinál ilyet, melyik kórházban? Nem beteg a babám, csak a férjemet eddig nem gyõztem gyõzködni hogy tartsuk meg, de õ egyáltalán nem akarja ezt a babát. Volt már valakinek ilyen esete?

Legjobb válasz: a férjed mire vár? hogy lehet elvetetni házasságban egy babát..egyébként bármelyik korházban kötelesek megcsinálni ha úgy döntesz. keresd fel a területileg illetékes kórházadat és jelentkezz be abortuszra.

a férjed mire vár? hogy lehet elvetetni házasságban egy babát..egyébként bármelyik korházban kötelesek megcsinálni ha úgy döntesz. keresd fel a területileg illetékes kórházadat és jelentkezz be abortuszra.
hát gondoltam pénzért minden megoldható hisz írtátok itt már van mikor 12 hét után is elvetethetö a gyerek ha beteg. Továbbra is az a véleményem az orovos orvosok zsebébe pár 10 ezres és megoldják a dolgot. Akkor angliában meg asszem ausztriába mért végzik el 24 hétig ? Az tényleg nagy teljesen kifejle baba
Nem tudom, hogy van-e már gyereketek. Én 37 évesen lettem terhes s harmadik gyerekemmel, már az engedélyem is megvolt az abortuszra, csak az idõpontot kellett volna megbeszélni az orvossal. Amíg a papír nem volt a kezembe addig minden egyszerûnek tûnt...a lényeg, hogy nem tudtam megtenni. Még az anyukám is azt mondta, hogy nem vagyok normális. Két fiú után született meg a lányom. Az elsõ napokban csak néztem és sírtam a boldogságtól. Életem legjobb döntése volt, hogy nem mentem el. Az egész család imádja. Ma 17 éves gyönyörû és okos nagy lány. Csak azért írtam, hogy ne ess kétségbe mert már késõ. Imádni fogjátok, ha férjeddel rendben van a házasságotok nem lesz gond. Õ lesz a legjobban oda a babáért. Már másoktól is hallottam, hogy a nem tervezett gyerek milyen nagy boldogság.
Pénzért minden megoldható. csak jó sok kell belöle. angliát is írtátok ott 24 hetes korig elveszik sajna a magzatot akkor nem értelek hogyhogy nemlehet ???
Nagyon is rosszzl tudja az a valaszolo aki szerint nem kockaztatna a doki a diplomajat. Egyik ismerosomnek is elvettek a babat pedog boven tul volt a 12. Heten csak keson jottek ra hogy megsem kell gyerek...
persze hogy el pár 10 ezresnek senki se tud ellenálni. Minden megoldható. Utosló hány hetes volt amugy a magzat ? Ha itt nemakaraod kiirni privátba megmondod ?
Akartak a babat. 20 hetes volt a lany mikor mondta a srac hogy neki megsem kell a gyerek. A lany megszulte halva a babat. Aztan lett egy kislanyuk. Nem reg elhunyt a leanyzo sajnalatos modon pedig csak 1 eves volt. Most ujra terhes a lany. Semmi megbanast nem erez :( ez sajnalatos dolog
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok válaszolónak. Van már egy 5, 5 éves lányunk.Igen, én is tisztában vagyok azzal hogy a 12. hétig lehet a babát elvetetni, de gondoltam idõközben meggondolja magát, dehát nem sajnos. Elköltözünk tõle, és csinál amit csinál az életében, életével. Igy lesz a legjobb, sokan ajánlottátok is. Egyébként ha elvetettem volna elõbb akkor is költözködtem volna...az ilyen nem apának való, kicsit melléfogtam. Egyébként tudjátok mivel érvel? Nevetséges!!!Õ nem fog boltba menni pelenkáért, gyógyszertárba sem, nem viszi oviba a nagyot meg ilyen nonszensz dolgokkal. Úgyhogy kicsit kiborít az ember. Egyébként nem a férjem, hanem az élettársam, még feleségül sem kért meg...és én még ezt is eltûrtem pedig azért szerettem volna férjhez menni. Köszi mégegyszer mindenkinek.
Gratulálok a döntésedhez! Ezerszer jobbat találsz majd nála. Szomorú hogy így alakult, de legalább nem éltek többet terrorban. És akkor mi lesz a kis magzattal?
Remélem már otthagytad azt az embert.Õ nem családot, ha nem kényelmet akar.Hidd el találsz magadnak sokkal jobb embert. Én 4 gyerekkel váltam el, lakás és pénz nélkül.Mindent otthagytam.Nem bántam meg.
A férjed adjon le egy kicsit az egójából: megcsinálni jól esett? Normálisak vagytok különben? Más ölne, ha házasságon belûl egészséges babája születhetne. Szégyen!
Utolsó! Semelyik orvos nem kockáztatja a diplomáját egy nyilvánvalóan majdnem a dátumnál egy hónappal nagyobb babának az elvételével!!! Tudod, hogy miket javasolsz?? A késõi abortuszoknak még ma is nagyobb az a szövõdményi esélye, hogy nem lehet többet gyereke a kérdezõnek...
Bizony 2 - 3 héten múlt elkéstél az abortuszról. Hacsak az orvos megnem szán és más hetet ránem ír a papírodra pénzért. Te megtartanád szives szerint kérdezö ? Én értelek a családi béki is fontos de én megtartanám a gyereket.
Szia! Jól írták a többiek, a 12. hétig lehet elvetetni. Van már gyermeketek? Szerintem nem kell cuccolnod, és otthagynod, ha egyébként mûködik a kapcsolatotok. Amint más is írta, a férfiak késõbb érnek meg az apaságra, pláne, ha becsúszott babáról van szó. Adj neki idõt megbarátkozni a dologgal, bár nyilván most mosolyszünet van köztetek-hogy finoman fogalmazzak. Vidd el a következõ Uh-hos vizsgálatra, lassan mozogni kezd a baba 8mármint te érzed majd), mondd el neki, ha majd mér kívülrõl is érezheti, kérd meg, tegye oda a kezét. Apás szülésre nem muszáj rávenned, de egyébként lehet, hogy jót tenne. és szülés után valószínûleg odalesz majd a babától. A helyedben én ráhagynám a névválasztást is, mint gesztust. Én 17 hetes vagyok, gondolom, akkor novemberre vagy kiírva te is, ha gondolod, csatlakozz hozzánk a babaneten, van egy zárt topic (2014 novemberi babavárók zárt), jelentkezz. :-) Priviben megírom, melyik vagyok én, ha szeretnéd :-)
Terhességet 12. hétig szakítanak meg. Betegség esetén kérhetõ azt hiszem a 18. hétig. Ez a hajó nektek már elment. Sajnálom. Ha nem akarjátok, adjátok örökbe, más lehetõség nem maradt.
Az elsõ hatalmas tévedésben él. A terhességet 12. hetes korig lehet megszakítani, utána csak akkor, ha orvos által igazoltan szükséges. Egészséges gyereket csak azért, mert ti másképp gondoljátok nem vesznek el. De már ne haragudj, hogy lehet ennyi eszed?! Ha nem akarja, akkor nem. Megfogod a cuccod és szépen lelépsz és pont. Ha nincs hova, nincs kihez akkor anyaotthon. Ha te se akarod, már pedig ahogy észreveszem fontosabb a férjed mint a gyereked akkor megszülöd lemondasz róla és valakinél jobb helye lesz, mint nálatok. Ennyi, amit lehet tenni.
Elõtte azért menjen egy ultrahang, csak hogy lásd a gyermeked, aki már él, benned. Ha megvolt, és a férjed nem akarja, akkor a megoldás nem az, hogy megölsz egy babát, hanem mondjuk elgondolkodsz a váláson.
Sehogy, elég agyatlan vagy, ha még ezt se tudod. Remélem kamu.
Én is remélem hogy kamu, de ha mégsem akkor az elõttem szólók már leírták hogy sehogy sem lehet elvetetni, ha egészséges a baba. Szóval jobb ha beletörõdik a férjed, de ha mégsem tud és te viszont szeretnéd akkor gondolkodj el a váláson.
Akkor most már próbáld jobban gyÕzködni, ugyanis gyermeketek lesz 25-26 héten belül.
Valaki unatkozik és gondolja beprovokal egyet.jot szórakoztunk, köszike.
Nincs még gyerekem, de azért hallani ezt azt. A nõ akkor válik anyává, mikor megtudja, hogy terhes lett. A férfi akkor válik apává, mikor elõször a kezébe veheti gyermekét. Lehet, hogy csak bepánikolt, nem tudom elhinni hogy házas embernek mi baja van a gyerekvállalással, vagy ha ennyire nem akarta, miért nem védekeztetek rendesen? Ha meg tényleg ennyire önzõ, akkor jobb ha túl sok jót nem vársz tõle a késõbbiekben sem. Csak a babát sajnálom :(
Kamu!!!!!! Mindenki tudja, hogy egy kis magzat a 12. hét után megmenekül. Te is tisztában vagy ezzel!
Kedves utolso ugy tunik hogy megsem tudja minkdenki mert az elso valaszolo is nagyot okoskodott :)
Bocsánat az elejét olvastam csak. Gratulálok a döntésedhez, és pontosítok: az élettársad nem normális agyatlan barom. Bocs, hogy minõsítem. Ne aggódj, mert még eljöhet a nagy Õ az életedben 2 gyerek mellett is. Vannak olyan pasik akiknek máshogy nem lehet, és boldogan vennének feleségül a gyerkõcökkel. És a párod hajója ment el nem a tied.

Ha elárverzi a volt férjemmel közös ingatlanunkat a bíróság, kötelezhetnek-e hogy költözzek ki édesanyámmal onnan? Hogyan lehet ezt elkerülni?

Legjobb válasz: Nem õk fognak kötelezni, hanem az új tulajdonos. Egyszerûen kihívja a rendõröket és õk intézkednek. Csak úgy tudod elkerülni, hogy a férjeddel próbálsz egyezkedni. Ha õ benyújtja a bíróságra a közös tulajdon megszüntetésére vonatkozó kérelmet, akkor nem tudod elkerülni az árverezést és a kilakoltatást.

Nem õk fognak kötelezni, hanem az új tulajdonos. Egyszerûen kihívja a rendõröket és õk intézkednek. Csak úgy tudod elkerülni, hogy a férjeddel próbálsz egyezkedni. Ha õ benyújtja a bíróságra a közös tulajdon megszüntetésére vonatkozó kérelmet, akkor nem tudod elkerülni az árverezést és a kilakoltatást.

Hogyan lehet a volt férjet kirakni a közös házból?

Ha kiakartam fizetni,de akadályoztat.És kijelentette,hogy nem megy ki soha a házból. Õ meg hónapja húzza hogy kifizessen.

Legjobb válasz: Én még csak 21 éves vagyok,van 2,5 éves kapcsolatom s még nem voltam benne ilyen problémában,de az 1ik barátnõm s barátom most válnak.Barátnõm csak annyit tett hogy míg a férj dolgozott,kipakolta az össz cuccát,s többé nem engedte be.Még a 1,5 éves gyermeket sem engedte hogy megnézze. Habár ez nem hinném hogy jó megoldás lenne.Nagy veszekedés lenne belõle!Háború a köbön.Nehéz helyzetben vagy!:(

Én még csak 21 éves vagyok, van 2, 5 éves kapcsolatom s még nem voltam benne ilyen problémában, de az 1ik barátnõm s barátom most válnak.Barátnõm csak annyit tett hogy míg a férj dolgozott, kipakolta az össz cuccát, s többé nem engedte be.Még a 1, 5 éves gyermeket sem engedte hogy megnézze. Habár ez nem hinném hogy jó megoldás lenne.Nagy veszekedés lenne belõle!Háború a köbön.Nehéz helyzetben vagy!:(
Fordulj ügyvédhez!
Szia! Ha közös a ház, akkor nem rakhatod ki. Sajnos épp annyi joga van hozzá, mint Neked. Viszont ha hozzád jön valaki, akkor azt nem küldheti el, mert a Te vendéged. De ezt õ is megteheti. Velem is ezt csinálta a volt férjem, sajna "kis segítséggel meg kellett gyõzni" hogy soha többet ne merjen kizárni a lakásból. Nálunk végül az lett a megoldás, hogy eladtuk, a pénzt feleztük, az pedig jó induló volt egy külön hitelhez, ami már nem köt össze minket. Remélem segíthettem.

Elvált, gyermekkel élő anyukák! Hogyan lehet feldolgozni, hogy a volt férjetek barátnője a gyermekeitekkel van? És ugye a válás indoka is az volt, hogy a férjemnek már ő kell?

Férjem a munkahelyén összejött a kolleganőjével, ismert sztori. Én megtudtam, egy idő után beadtam a válást, már nem lakott amúgy sem velünk. Két gyermekünk van, 3 éves és 10 hónapos kislányok. A láthatást kéthetente hétvégére ítélte meg a bíróság. Apa nem is igényel többet. Sajnos vagy nem, nem tudom, mert egyszerűen ettől a helyzettől feláll a szőr a hátamon. Mi köze az ő új társának az mi gyerekeinknek? Rosszul gondolkodok? Tényleg nem tudom, csak azt, hogy nagyon nehéz túllépnem rajta....

Legjobb válasz: Kezdj el randizni, meg ha ez nem is konnyu ket gyerekkel!Szerintem legalabbis ugy konnyebb felejteni. Ha mas nem legalabb uj ismerosoket, baratokat szerezhetsz. Nyilvan nem lesz konnyu, de nincs sok valasztasod.

A férjemnek van egy lánya az elõzõ házasságából. Mivel én fiatalabb vagyok nála és a lánya is nagyon korán jött, életkor szerint maximum a húgom lehetne. Amikor összeházasodtunk, a lánya eleinte pont a kis korkülönbségen viccelõdve állandóan a nevelõanyjának szólított, aztán sikerült annyira rászoknia, hogy már gyakrabban hív így, mint a keresztnevemen. Ez tényleg elnevezés kérdése, amúgy nem tekint az anyjának, én magamat még kevésbé tekintem annak. Viszont amikor a férjemmel összejöttem (már elváltként ismertem meg, a házasságuk egyszerûen nem mûködött és közös megegyezessel váltak, nem volt harmadik fél), addig nem is mutatta be a lányát, amíg nemv olt benne biztos, hogy hosszabb kapcsolat lesz. Az exneje ugye tudott rólam, mert a gyerek miatt folyamatos a kapcsolattartás (vagyis volt, mert a lánya közben felnõtt és közvetlenül egymást keresik). Voltam én akkoriban minden, csak királylány nem, persze a gyerek elõtt. Ezért kissé tartottam is a találkozástól, feltételeztem, hogy elõítéletei lesznek a lányának. Szerencsére épp ellenkezõleg történt, kölcsönös volt és van a szimpátia, egymással soha nem volt gondunk. Viszont az ex pont a féltékenység miatt minden energiáját abba fektette, hogy széttúrjon minket. Ha a gyereket elhozta a férjem, akkor záros idõn belül megjelent az ex - a gyerekbõl telefonon kiszedte, hogy hol vagyunk - és hatalmas jelenetet rendezett. Akár nyilvános helyen is. Ennek rendre az lett a vége, hogy három ideges felnõtt és egy magába fordult, remegve síró gyerek volt a helyszínen. A gyereket használta pajzsnak és a kora miatt õ is szenvedett a legtöbbet. No meg a férjem, mert sajnálta a lányát. Én meg tudtam tenni, hogy magamban elmormoltam egy káromkodást és lenyugodtam, de õket sokkal jobban megviselte. A hölgy annyit ért el, hogy nekem továbbra is jó a kapcsolatom a lánnyal, viszont õt nem igazán szereti a lánya, pedig az anyja.
Kezdj el randizni, meg ha ez nem is konnyu ket gyerekkel!Szerintem legalabbis ugy konnyebb felejteni. Ha mas nem legalabb uj ismerosoket, baratokat szerezhetsz. Nyilvan nem lesz konnyu, de nincs sok valasztasod.
Tehát te továbbra is megtartottad volna férhjnekés apának, de most azért aggódsz, hogy nincsenek nála jó helyen a gyerekek és nem érddeklõdik eleget. Akkor most "megtartandó" jó apa, vagy olyan aki nem törõdik a gyerekkel? Nem veszed észre, hogy olyan mintha 2 különbözõ emberrõl beszélnél? Õt választottad a gyerekeid apjának, neki szültél gyereket. Akkor most add oda neki, akkor is, ha õ már nem szerelmes beléd, mást szeret- Ha nekedlesz egy kapcsolatod, akkor az a férfi is a gverekkel fog élni, ráadásul többet mint 2 hétvége
Rosszul gondolkodsz.A volt férjed új életet kezdett amiben te már nem vagy benne, de a lányok igen.Meg persze a barátnõje.Attól, hogy a barátnõjével él, az a nõ még lehet kedves és szeretni való a lányokkal szemben.Lépj túl rajta, és fogadd el, hogy az exed ár külön van.. Én is így tettem.Soha 1 percig nem morogtam a volt férjem nõjére, hiszen mindig vallom, hogy egy tökéletes kapcsolatban harmadiknak nincs helye.Ha mégis belép egy harmadik fél(mindegy hogy nõ vagy férfi az illetõ) akkor az a kapcsolat nem mûködött jól.Én ezért sosem hibáztattam a volt férjem barátnõjét.Nem is tiltottam a fiamat tõle.Azóta a barátnõ feleség lett, és született egy kislány nekik.A fiam ma is ugyanolyan fontos nekik mint a közös gyermekük.A fiam ma is szeret hozzájuk járni, mert érzi mindenki szereti.Ha ellenkezdtem volna, vagy morogtam, tiltottam volna, akkor a fiam itta volna meg a butaságom levét.. Lépj túl rajta, és kezdj új életet.
Szia, egyet értek az elõzõ válaszadókkal, sajnos valahogy túl kell lépned a dolgon!Azonban nagyon megértem az érzéseidet, hiszen két pici gyermek mellett megcsalt a férjed, akkor mi a fenének csinált két gyereket, de legalább is a másodikat.Ne haragudjatok, de szerintem ez iszonyat érzés lehet.Itt nem arról van szó, hogy egy férj x év után megcsalja a feleségét, itt egy viszonylag friss kapcsolatról beszélünk, ahol két igen pici gyermek van.Kicsit olyan a szitu, hogy megcsaljuk a terhes feleségünket.Szóval azért simán meg lehet érteni téged is, mert rohadtul nem lehet könnyû feldolgozni az egészet, ettõl függetlenül én is azt mondom, hogy muszáj lesz túllépned rajta.
Nagyon rosszul gondolod... Én mindezt gyerek szerepben éltem meg...Elõször anyának is nehéz volt ezt elfogadni, de belátta, hogy nekem is sokkal könnyebb, ha valahogy elfogadja és megbarátkozik az új szituval...Úgy nõttem fel, hogy 2 anyukám van, természetesen jobban húzok a vérszerinti édesanyámhoz, erõsebb kötelék van köztünk, de nagyon sokat köszönhetek apa "új társának"is... Egyre nagyon vigyázz, gyerekek elõtt soha ne ócsárold se az apát(nem tudom milyen viszony van köztetek), se az "új társat".Attól [email protected] érzés nincs mikor egy olyan embert mondanak le elõtted, akit szeretsz, ráadásul pont olyan embertõl hallod, akit szintén... Ha szereti a volt férjed, akkor biztos vagyok benne, hogy a gyerekeitekkel is törõdni fog és jót akar nekik...
Igen, rosszul. Ha neked új pasid lesz, vele is találkozni fognak a gyerekeid. Gondolom, az ellen nem lesz kifogásod.
Tudom, nagyon nehéz, mert míg együtt éltetek a te vigyázó szemeid elõtt volt velük együtt, és láttad ami történik, közbe tudtál lépni stb... Tudom, hogy a "másik nõ" gondolatától is kiver a víz, és elõször nekem is nagyon rossz volt, de idõvel megszokod. Nálunk a pici 6 hónapos volt, mikor az apja elment. Ami szerintem fontos, hogy csak azt nézd, ami a gyerekeknek fontos, nekik pedig a békesség az elsõdleges, és az, hogy szabadon szerethessék az apjukat is. Mondjuk az egyik válaszadó (gyermek) véleményétõl azért kivert a víz...két anyukám van??? Na ne már. Az embernek egy anyja és egy apja van, már elnézést...akármennyit tett is más érte...de ez az én véleményem.
ha lelépett eddig se voltatok fontosak. a gyerekek a legnagyobb vesztesek, de próbáld legalább remélni, h amikor velük vannak, mindent megtesznek értük.
Szerencsére még nem voltam ilyen helyzetben, de hányingerem van, ha belegondolok, hogy oda kellene adnom a gyerekeimet két ekkora erkölcsi csõdtömegnek. És itt minden ember védi azt a szukát, aki szétszakított egy családot. Undorító.
Nagyon sajnállak és teljesen megértelek. A volt férjed egy mocsok, ha két pici gyerekkel otthagyott. A barátnõ egy mellékszereplõ mert lehet, hogy fél év múlva már nem is lesz meg. Ne foglalkozz vele. Ha tízhónapos a kicsi, akkor nem kötelezõ odaadnod, én biztosan nem adnám láthatásra. Nekünk legalábbis 3 éves korától vihette el, addig csak látogathatta. Aki azt írja, kezd el randizni, valószínüleg fogalma sincs, milyen két gyerekkel egyedül. Szerintem még véletlenül se randizz egyelõre, mert a csalódottság és a düh van benned, ami megakadályozza hogy tiszta szívvel menj bele egy új kapcsolatba. Még várj és el fog jönni a te idõd is, amikor boldog leszel más oldalán! Én ezt kívánom! Át mentem ezen én is, és egy boldog feleség vagyok, közösen neveljük a lányomat, nagy szeretetben!
én értem hogy gondolkodsz, és megértem, de ez ellen nem tudsz tenni mert az apukának láthatási joga van.remélhetõleg az új társ normális ás állandó marad mert ennél az rosszabb ha mindíg más nõvel találkozik a gyermeked.de egy valamit ne felejts el, TE vagy az anyukája és ezen senki a világon nem változtathat.
11 utolso, rosszindulatod peldamutato az összes olyan nö szamara, aki ugy gondolja a hazassaggal együtt egy ferjet is kapott ajandekba (tulajdonba), akit kesöbb elloptak töle. Kerdezö, a lehetö legrosszabbat teszed, ha a pillanatnyi erzelmeidre alapozva szetcseszed a gyerekeid kapcsolatat az apjukkal. Tetszik vagy sem, a hazassagodat a jelenlegi viszonyulasod az uj nö illetve a volt ferjed iranyaba nem menti meg, a csaladot sem adja vissza neked meg a gyerekeidnek! Amit tehetsz, hogy megprobalod a lehetö legjobbat kihozni a helyzetböl, azaz megprobalsz emberi kapcsolatot kialakitani a volt ferjeddel, illetve a nöjevel. Amugy az meg, hogy ugy gondolod, a volt parodat jobban erdekli a nöje: szerintem pont a "felall a ször a hatamon" - erzes gondoltatja veled. Tudom, hogy nehez feldolgozni, de kerlek probald meg. A SAJAT es a GYERMEKEID erdekeben! Itt pont nem a ferjeden meg a nöjen van a hangsuly! Es meg valami: amiert az uj nö fontos a ti gyerekeitek eleteben: ö föz rajuk, ö rak rendet utanuk, amig ott vannak a ferjednel, ellatja öket, es az uj nö szereteteböl profitalhatnak is. Es te is! Sosem fogjak az uj nöt jobban szeretni, mint az anyjukat, es az uj nö sem tud az anyjuk lenni, ezt tudnod kell! Ne legy feltekeny, probalj meg felülemelkedni a dolgokon. En is "uj nö" vagyok, bar a szitu mas, a parom exe ugyanigy gondolkodott rolam, (mi köze a gyerekeinkhez, stb), a helyzet az, hogy gyakorlatilag falat vert a gyerekek es az apjuk köze.
Dehogy te vagy a hibás! A nõ is és a volt férjed is egy nagy g.nnyláda. Tudod én simán rájuk bíznám 2 hetente a 2 gyereket. Biztos élvezni fogja az új nõcske az újdonsült anyaszerepet, és hogy minden 2. hétvégéje tönkrevan. Azzal teszed nekik a legnagyobb szívességet, ha akadályozod a láthatást. Akkor nyugodt szívvel élvezhetik az új életüket, gyerekgondtól megszabadulva, mert nem õk a hibásak, hanem a h.lye ex. És az apa lelkiismeretének is jót fog tenni, ha minden 2. hétvégén 2 kisgyerek fogja emlékeztetni, mit tett. A nõnek meg minimum egy kis bébiszitterkedés jár...
A kérdező hozzászólása: Igen, valószínûleg nehéz egyáltalán elengednem õket. Nekem a másik idegen, aki "elvitte" a gyerekeim apját. Nem õ a hibás, tudom. A férjem pedig a másik idegen, mert soha nem gondoltam volna, hogy elhagy minket, vagy ha igen, akkor azt gondoltam , hogy akkor is segít majd, dehát ugye nem így lett. Teljesen megváltozott irányunkban, mintha már mi nem lennénk fontosak. És itt most nemcsak magamat értem, mert a szerelem elmúlhat és máshol újra éledhet. (és itt ugye nem mesélném el a sok hazugságot, ahogy az egész zajlott) Nem ez visel meg, hanem hogy a gyerekeink iránt sem érdeklõdik.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a válaszokat. Igen nagyon rossz érzés, mert én azt gondolom, hogy a férjem nemcsak engem, hanem a gyerekeit is cserben hagyta. A kéthetente hétvége két pici gyereknek nagyon kevés, viszont többet meg nem vállal, mert neki már fontosabb az új barátnõje, mint a gyerekei. És ugye két ilyen embernek kell odaadnom a gyerekeimet, amikor én meg értük élek. Igen, remélem lesz valakim, de nem az én döntésem volt, hogy ez ne az apjuk legyen.
senki sem téphet szét egy családot. én meg attól akadok ki h a nõt hibáztatják. a pasi a hibás. a nõ is ha kapott az alkalmon, de elsõsorban a pasi

Hogy lehet hogy a tesom még 5 év után is csak az esküvőjéről ömleng hogy milyen boldog és volt élete legszebb napja és révbe ért és imádja a férjét vagy csak bosszantani akar mivel nekem 30 évesen sincs senkim?

Legjobb válasz: Ui. és az a 30 év nem a világvége, neked ezután jön el az igazi, csak keresni kell, szóval reméld, hogy a megfelelõ pasi megtalálása családi vonás :)

Ui. és az a 30 év nem a világvége, neked ezután jön el az igazi, csak keresni kell, szóval reméld, hogy a megfelelõ pasi megtalálása családi vonás :)
Kérdezõ, szép szüleitek lehetnek, ha mindketten ilyen pénzéhes ribik lettetek.
Ez is csak a nõkre jellemzõ, hogy ilyeneket gondolnak egymásról. 26/N
Szerintem meg, ha még 5 év után is az esküvõjérõl ömleng, akkor ott azóta nem történt az égvilágon semmi. Nekem ez inkább furcsa, mint bosszantó. Ha belegondolok, inkább olyannak tûnik, mintha csalódott volna, és az ömlengéssel akarja palástolni, mi több, magát is meggyõzni.
Szerintem nem lehet olyan jó a tesódnak, ha eltartják és gyerek státuszban van. gyakorlatilag nincs szava a háznál. Ezt irigyled?
Mert egy hûtõmágnesnek mondjuk jobban örültél volna? Vagy mi ez a szar felsõs felháborodás? Szerezz magadnak te is egy gazdag fickót, és nem kell többé irigykedned...
Egyszerûen az örömét osztja meg, szerintem. Én ugyanígy érzek, de nincs lánytestvérem, akivel kitárgyalhatnám a szerelmi életemet, öcsémet meg nem érdekli, ezért a barátnõimnek ömlengek. Ez akkor gáz, amikor nekik gondjuk van a férjükkel, na akkor néha keresem a rossz dolgokat, hogy ne érezzék rosszul magukat. Amúgy nem azért van, mert a férje annyira tökéletes, hanem a tesód van belezúgva még mindig, jól választott.
Vagy az örömét osztja meg, vagy dicsekedni és bosszantani akar, hogy irigykedj rá. Nekem egy barátnõm csinálta ugyanezt.
A kérdező hozzászólása: Aztan hogyan szerezzek ?gazdag pasik csak ugy hullanak az egbol?
A kérdező hozzászólása: Ráadásul orvos a férje nõgygyász és nem kell dolgoznia azt is mesli hogy most costaricara mennek most ibizán voltak és errõl is ömleng aztán csak egy szar felsõt hozott ajándékba most is.
Hiba lett lepontozva 4-es, teljesen jó amit ír, én is ezt gondolom. Pláne úgy, hogy valószínûleg a tesód tényleg csak körmöt reszel, mert gondolom, nem kapák kukoricát és pucol WC-t otthon ennyi pénz mellett......
Én, mint külsõ szemlélõ úgy látom vagyis gondolom, hogy testvéred azért hozza ezt fel neked 5 év után is mert valószínû azóta semmi érdekes nem történt a házassága alatt, egy helyben állnak (nem nyaralásra gondolok). Van gyerek? Ha valakinek tényleg révbe ért az élete akkor 5 év után nem csak az esküvõje napjáról tudna beszélni.
13 Az nagyon jó, hogy mindketten ki vagytok békülve a szerepeitekkel. Szerintem sokkal több a középút, aki ez is, az is. Én pl. imádok itthon lenni a kislányommal, foglalkozni vele, soha nem adnám bölcsibe, viszont a házimunka kikészít, tehát nem vagyok egy tipikus háztartásbeli, meghalnék, ha csak ennyi lenne. Ami által viszont definiálom magam, tehát az anyaság-feleségen kívüli dolgok, az most nincs és nagyon hiányzik, mert elvesztettem önmagam. Ugyanakkor karrierista sem vagyok. Nekem az itthoni lét és a munka kellemes egyensúlya, ami még görcsölés nélkül véghez vihetõ, ad teljes nyugalmat és önbecsülést. De ebben is mindenki más. Kérdezõ, szerintem meg te már ugyanezt kérdezted máskor is, akkor is görcsösen férjhez akartál menni valami gazdag palihoz, mert a tesód orvosfeleség. Neked ez a vesszõparipád?
13-as nagyon "szépen" leírtad, ha egy ember, aki történetesen nõ és szeret a szakmájában dolgozni az egybõl "karrierista". Tudod én sokkal több olyan nõt ismerek, akik otthonmaradtak a gyerekkel és totál depressziósak lettek, mert NEM tudtak önmegvalósítani! Ez minden emberi lény számára fontos és szükséges ahhoz, hogy boldog legyen. Vannak nõk, akik az anyaságban találják ezt meg valóban. De jóval kevesebb ilyen van, mint ahány otthon lévõ anyuka. Ne higgyük már azt, hogy azért mert valakinek vaginája van, minden vágya a gyerek meg az ellátása! A nõk nem a gyerekért élnek.
És azt sem igaz, hogy minden dolgozó nõ karrierista. Sok nõ azért dolgozik, mert élnek meg a férj keresetébõl, és lehet, hogy sokkal szívesebben lenne otthon a gyerekével, de bizony pénz nélkül nem sokra menne.
Én meg azért dolgozom, mert szeretek dolgozni, és azt, amit csinálok. Emellett lehet jó a családi életem, szerintem elsõsorban a minõségi együtt töltött idõ számít. Ha ettõl karrirerista vagyok, ám legyen, mivel nekünk jó így, nem bánom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!