Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet vizeletmintát (5 db)

6 hónapos kislánytól hogy lehet vizeletmintát venni?

Holnap kellene mintát vinnünk. Vettünk vizeletgy?jt? tasakot, ami direkt erre való és most este kipróbáltam, hogy ha esetleg reggel nem sikerülne, akkor legalább ezt elvinném, de semmi nem ment bele a zacskóba. Szerintem jó helyre ragasztottam, de a zacskó teljesen üres volt, a pelekában pedig volt pisi b?ven.

Legjobb válasz: Ragaszt fel a zacskót, de ne add rá vissza a pelust, hanem hagyd szabadon, a hidegben max. 5 perc alatt tuti pisilnek, utána ügyesen le kell szedni a zacsit a pisivel. Így a legegyszerûbb és a pisi se nyomodik ki a zacsiból.

Ragaszt fel a zacskót, de ne add rá vissza a pelust, hanem hagyd szabadon, a hidegben max. 5 perc alatt tuti pisilnek, utána ügyesen le kell szedni a zacsit a pisivel. Így a legegyszerûbb és a pisi se nyomodik ki a zacsiból.
Itasd meg aztán ragazd rá! Egy ideig fogd az öledbe! Ne tedd le vagy ne fektesd le! Tartsd egyenesen! Így benne marad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megpróbálom így.
Nálunk ez úgy zajlott, hogy felébresztettük hajnali fél 5kor (mert ugye a reggeli elsõ vizelet a legjobb), majd lefürdettük, mert ugye az elõzõ esti popsikenõcs, meg amúgy is mindenkinek így javasolt csinálni. Felragasztottuk a tasakot és vártunk, pelenkát csak alátettük az ágy védelmében. Lányomat a reggeli fürdés nem zavarta meg, szépen vissza is aludt hamar, én meg idõnként ránéztem, hogy van e már produktum. Volt, hogy fél 7ig vártunk rá, majd újra bepelenkáztam, férjem pedig vitte a laborba. Nekem annó azt mondta a doki, hogy ha reggel nem sikerül, akkor jó az esti is, ekkor hûtõben kell tárolni. Próbálkozni kell míg össze nem jön valahogy...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is. Nem nagyon akarom hamarabb felkelteni, mint ahogy magától kelne, mert vérvételre is megyünk éhgyomorra, így pont elég lesz neki azt az idõt éhesen tölteni, ami a felkeléstõl a vérvételig tart. Ezért is gondoltam, hogy ha reggel felkel, megpróbálok mintát venni és minél hamarabb indulni vele a laborba. Biztonsági tartaléknak gondoltam az estit, ha esetleg reggel nem jönne össze.
Figyelj, hogy az egész punciját takarja a zacskó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Végülis sikerült mintát venni reggel, úgy hogy nem pelenkáztam be, hanem odatartottam a zacskót, amikor a pelekázó asztalon feküdt.

Hogyan lehet csecsemőtől vizeletmintát venni?

Lázas a hét hónapos kislányom és vizelet vizsg. beutalót kaptunk. Hogyan lehet levenni t?le a mintát?

Legjobb válasz: Gyógyszertárban lehet kapni direkt erre a célra vizelezgyûjtõ zacskót. Ezt fel kell ragasztani és fent hagyni addig, amíg "eredmyény" kerül bele. Az én saját javaslatom: Többet vegyél belõle, mert elsõre lehet, hogy nem fog sikrülni. Nekem úgy nem sikerült, hogy a zacskóra még ráadtam a pelust, mert a pelus nyomta a zacskót, a kis réseken meg kinyomta belõle a pisit, így a pelus pisis lett, a zacskóban meg nem volt semmi. A zacsira egy kis fürdõnacit húztam, hogy ne vegye le magáról a zacskót, így sikerült, bár a nacika kakis lett, mert egyszerre jött a két dolog :) Mindenesetre a vizelet a zacskóban volt! Sok sikert!

Gyógyszertárban lehet kapni direkt erre a célra vizelezgyûjtõ zacskót. Ezt fel kell ragasztani és fent hagyni addig, amíg "eredmyény" kerül bele. Az én saját javaslatom: Többet vegyél belõle, mert elsõre lehet, hogy nem fog sikrülni. Nekem úgy nem sikerült, hogy a zacskóra még ráadtam a pelust, mert a pelus nyomta a zacskót, a kis réseken meg kinyomta belõle a pisit, így a pelus pisis lett, a zacskóban meg nem volt semmi. A zacsira egy kis fürdõnacit húztam, hogy ne vegye le magáról a zacskót, így sikerült, bár a nacika kakis lett, mert egyszerre jött a két dolog :) Mindenesetre a vizelet a zacskóban volt! Sok sikert!
Gondolom kicsavarod a pelenkát. De lehet, hogy hülyeség, sosem csináltam ilyesmit :-)))
szia!én is a gyógyszertári zacsit ajánlom.nagyon praktikus és különbözõ méretekben van.én tettem rá egy pelenkát is.

Terhességi tesztnél fontos hogy különböző vizeletminta legyen használva ha esetleg pár nap után újra akarjuk próbálni vagy lehet ugyanaz? Előre is thx a választ!

Legjobb válasz: Szerinted...? Ha ugyanazt a három nappal ezelõtti pisit rakod bele, akkor szerinted mást fog mérni, mint három nappal ezelõtt? Használd már a fejedet!! A szervezetedben az alatt az idõ alatt nõ a HCG. Pontosan erre a változásra vagy kíváncsi. Nyilvánvalóan az új vizeletet kell használni, amibõl kimutatható a több hormon.

Szerinted...? Ha ugyanazt a három nappal ezelõtti pisit rakod bele, akkor szerinted mást fog mérni, mint három nappal ezelõtt? Használd már a fejedet!! A szervezetedben az alatt az idõ alatt nõ a HCG. Pontosan erre a változásra vagy kíváncsi. Nyilvánvalóan az új vizeletet kell használni, amibõl kimutatható a több hormon.
Jó ég. Nem is gondoltam, hogy valakiben megfogalmazódhat ilyen kérdés... Egyrészt azért, mert ez azzal jár, hogy pár napig tárolod a pisidet, ami azért finoman szólva nem higiénikus (közben szépen szaporodnak benne a bacik stb... írtó büdi lehet), másrészt gondolj már bele abba hogy ugyanabból a mintából vajon kimutatható-e más eredmény (ha igen akkor elég baj, mivel valamelyik teszt hibájára utal)... Tehát a válasz: igen, fontos hogy mindig aktuális vizeletmintával végezzük el a terhességi tesztet. Bennem is megfogalmazódott egy kérdés miközben válaszoltam: vajon tudod-e mikor és hogy kell használni a terhességi tesztet és tudod -e értékelni az eredményt. És azt vajon tudod-e mi a teendõ pozitív tesztelést követõen...
A kérdező hozzászólása: Akkor jön a gólya, de nem tudom hogy, mivel nagy százalékuk ilyenkor Afrikában van.. 8)
Barátnõmnek azt mondta a doki, tegyen vattát a pelusba, az felfogja a pisit.
Kisfiú vagy kislány?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, kislány. :)
Akkor nem tudom sajnos :(
Nekünk a kórházban belerakták a pelusba. Az jó is lett volna, csak az volt a baj, hogyha pisilt, akkor kakilt is, és a kakis minta nem jó. Hát, én kicsomagoltam a pelusból, és odatartottam neki, amíg nem pisilt. Nem kell sokat várni, õ mindig akkorra idõzítette, amikor ki volt csomagolva. Sokszor volt is ebbõl balesetünk. Egyébként állítólag ivás után kb. 20 perc múlva pisilnek, akkor próbálkozz.
Mármint a zacskóra gondoltam.
Egyszer régen, még több mint 20 éve, láttam egy könyvben kislányoknak való kacsát. Annak az alsó széle hosszabb, tehát oda lehetett tenni a kislányok puncijához rendesen. De nem tudom létezik-e még ilyen kacsa.
Nekünk azt mondták a laborban, hogy ki kell csomagolni, és akkor a "hidegebb" levegõ hatására nemsokára pisilni fog.

Tegnap voltam vérvételen és adni kellett vizeletmintát is és ma megjött az eredmény azt mondták h. kér keresztes lett (? ) szval hogy van vmi fertőzésem. és újra kell vizeletet adnom de most milyen fertőzésem lehet? :0

ezzel el kell majd menni n?gyógyászhoz? :0 mert nagyon nem akarok elmenni :/

Legjobb válasz: Nagayon sok féle fertõzésed lehet ezért kell as kontroll. S,hogy tudd a vizelet nem a hüvelybõl távozik.. vagyis ennek nincs köze a nõdokihoz. Inkább urológiára kell majd menj.

Nagayon sok féle fertõzésed lehet ezért kell as kontroll. S, hogy tudd a vizelet nem a hüvelybõl távozik.. vagyis ennek nincs köze a nõdokihoz. Inkább urológiára kell majd menj.
de ha akutan van egy felfázás ami úgy tünik nem is jár nagy fájdalommal, akkor az nem nõgyógyászati kérdés.
hát ha nem kezeli idõben a felfázást akkor lehet nõgyógyászati következménye..
felfázásnak mi köze van a nõgyógyászokhoz?
Gondolom azért parázol ennyire, mert még soha nem voltál nõgyógyásznál. Egyszer túl kell esni rajta. Ne így fogd fel, hogy "nem akarok semmilyen vizsgálatot". Hány éves vagy?
Egy dolgot fûznék hozzá: a kislányomnak volt egyszer vizeletvizsgálata, ahol " két keresztes" lett, de az azt jelentette, hogy erõteljesen ki van száradva és ha nem itatom, akkor benntartják infúzióra. (nem vagyok doki, csak eszembe jutott)
vizeletvizsgálat lesz csak, ne hisztizz mert ez semmi mit szólnál ha komolyabb betegség miatt kéne kezeléseket kapnod?
A kérdező hozzászólása: én akkor is félek xd nem akarok semmilyen vizsgálatot :/
Ez valamilyen húgyúti fertõzés. Megállapítják, hogy pontosan milyen betegség, és adni fognak rá gyógyszert.
engem is beutaltak, de azért mert sokszor voltam felfázva. én bementem le kellett öltöznöm, mnodta a doki hogy ellenõrizné a külsó dolgokat, ránézett oké, azátn csinált egy hasi uh-t megnyomkodta a hasam kérdezte fáj-e esetleg valahol. aztán vizeletet kellett adni az egyiket elküldték laborba a másikat antszbe. nekem mnidkettõ negatív lett utólag így mondták, hogyha van panaszom akkor menjek vissza. ha valami baj van akkro adnak gyógyszert. nem kell parázni semmi fájdalmasat nem csinál.
A kérdező hozzászólása: urológia?:0 ott mit csinálnak/hatnak?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) 16éves vagyok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!