Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet védőnő (64 db)

Olyat lehet, hogy egy faluban lakunk 2 körzetre vagyunk osztva, 2 védőnővel. Lehet védőnőt váltani? Milyen feltételek kellenek?

Legjobb válasz: nem, a védõnõ nem választható, nem érted van, a gyerekedért! nem neked dolgozik. ha nagy gond van vele be kell jelenteni akkor kirúgják és kaptok másikat

nem, a védõnõ nem választható, nem érted van, a gyerekedért! nem neked dolgozik. ha nagy gond van vele be kell jelenteni akkor kirúgják és kaptok másikat
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy senki nem mer lépni, és nagyon be van vágódva a védõnõ, úgyhogy nem hinném, hogy menesztenék Én nem vagyok megelégedve a munkájával!!! Akkor tényleg nem lehet?
nem, mint írtam nem neked dolgozik, a babádért van! kinél van bevágódva? az önkormányzatnál tudsz panaszt tenni, akár névtelenül is, ki fogják vizsgálni
A kérdező hozzászólása: Az Önkormányzatnál azon belül mindenkinél. Ráadásul képviselõ is lett. Akkor csak tényleg a kötelezõkre hordom be.
természetesen, nem kell többször keresni mint ami szükséges. orvost választhatsz, úgy is oda is kell vinni, ott is lesz védõnõ, õ biztos szívesen segít majd mindenben
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Csak annyit mondanék, hogy nagyon szépen köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Persze a többieknek is köszönöm!

Szerintetek normális dolog az hogy a védőnő ma reggel 7:10-kor rám telefonál hogy reggel 9-re jönne családlátogatásra? Hogy lehet lemondani a védőnői szolgálatot?

Legjobb válasz: Bemész az önkormányzaghoz, és ott, de akkor jön a gyámügy. Szerintem ha képes vagy együtt müködésre akkor mond meg kerek perec a védönönek, hogy legközelebb minimum egy nappal elöbb hívjon fel és reggel 8 elött ne zavarjon téged.

Bemész az önkormányzaghoz, és ott, de akkor jön a gyámügy. Szerintem ha képes vagy együtt müködésre akkor mond meg kerek perec a védönönek, hogy legközelebb minimum egy nappal elöbb hívjon fel és reggel 8 elött ne zavarjon téged.
Általában nem illik 8 elõtt telefonálni! Lemondani sehogy sem lehet. A gyerek 6 éves koráig kötelezõ! Próbáld megbeszélni vele, hogy ne hívjon ilyen korán, és inkább elõre beszéljétek meg az idõpontokat. Vagy ha erre látod, hogy nem vevõ, akkor kérdezd meg, hogy mikor kell legközelebb találkozni, és kérj te idõpontot.
Azért a reggel 7 órát nem nevezném hajnalnak!!!! Meg eleve nem értem, mi a gondod - jön (9-kor már eleve mindenki elvégezte a regggeli programot), elmondja, amiot akar és kész. Ez miért akkora probléma?!?!?!
Egyrészt részedrõl a kommunikációt kellett volna megtanulni, és azért 8 után bõven illik szerintem telefonálni. Másrészt ha már felvetted, mondhattad volna, hogy kicsit korai volt az ébresztõ, még ti ilyenkor aludni szoktatok. És hogy ne haragudjon, de a mai nap nem alkalmas a családlátogatásra, mert.... Ha lemondod a védõnõt, nagyobb kolonc kerül a nyakadba.
Megmondom õszintén, én sem örülnék neki, ha 2 órával hamarabb csörögne rám, h jön. Ráadásul reggel.
9-kor már miért ne jöhetne? Nincs már olyan nagyon korán. Sõt, baba mellett még 7 órakor sincs.
A kérdező hozzászólása: csajok!nem emiatt az egy dolog miatt akartam lemondani.egyébként felhívott háromnegyed 9-kor hogy közbejött valami, és mégsem jön....Kommunikálni megtanultam, és hallotta a hangomon hogy még alszok/aludtam.Gond még az is, hogy mi szinte a világ végén lakunk, és meg szokott kérni, hogy menjünk ki kocsival elé a buszmegállóba....no comment...ha felajánlom hogy mi megyünk le, az nem mindig jó neki.
ha nem jelentkezik be, akkor jöhet pl akkor amikor ütik verik a gyereket, üvöltöznek vele...
24 vagyok jött A védõnõ akart lenni..
A kérdező hozzászólása: mobiltelefont sosem kapcsolom ki, édesapám beteg, és emiatt parázok...
érdekes engem nem hívogatnak idegenek kora reggel, sõt máskor se, mert van annyi eszem, hogy ne adjam meg sehol se a számomat:) szüleim messzebb élnek tõlünk, õ miattuk nem kapcsolaom mi a telefonomat.
Nem kell lemondani a védõnõi szolgálatot, egyszerûen este kapcsold ki a mobilt, és reggel, amikor már összeszedtétek magatokat, kapcsold be. Így senki sem tud zavarni, ha nem szeretnéd. Egyébként nyugodtan mondhattad volna neki azt is, hogy a mai nap nem jó, beszéljetek meg másik idõpontot. Én kedvesen megmondtam a védõnõmnek, hogy lehetõleg látogatás elõtt 1 nappal telefonáljon, mert ha aznap hív csak, vagy csak úgy betoppan, nem biztos, hogy otthon talál minket vagy éppen valamilyen okból kifolyólag nem alkalmas nekünk. Megértette, nem csinált belõle problémát.
A kérdező hozzászólása: ...már írtam miért nincs kikapcsolva.többször nem mondom el...
utolsó vagyok Bocsi, most látom, hogy nem kapcsolod ki a mobilt apukád miatt, akkor marad az, hogy megbeszéled vele a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: igen, csak sajnos már egy idõs lelkes nyugdíjas védõ néni, és olykor elég értetlen.meg mond olyanokat....2, 5 hónaposan már hozzátáplálást javasol anyatejes kisfiamnál...és még sorolhatnám.
Akkor esetleg keress másik védõnõt....legyél már kicsit talpraesettebb, meg vedd a dolgokat kicsit gördülékenyebben, ne egybõl "fújj, akkor nekem ez az egész nem is kell" mentalitást tedd magadévá...
A kérdező hozzászólása: igen!messzirõl könnyû okoskodni!
Ha nem jelenti be idõbe , hogy mikor megy akkor nem vagy köteles beengedni! Én amúgy nem tudom , hogy mûködik ez. A védõnõ terhességem alatt volt kint kétszer meg a baba születése után 3-szor és ennyi. Havonta találkozunk az orvosi tanácsadáson és ennyi. Látja , hogy nincs kérdésem , minden oké és nem is erõlteti magát rám :)
"Keress másik védõnõt" írónak üzenem, hogy a védõnõt nem választod ha nem kapod. tök mindegy te mit akarsz, ezt kapod és kész.
mi 9kor kelunk csak , nemmindenki kel hajnalba ám...én sem orultem volna neki az biztos, aztmondtam volna h ma nemjo és kész :)
Tudom, hogy alapesetben adott, hogy ki a védõnõ...azért írtam, hogy keressen másikat, mert tudom, hogy adott esetben, megfelelõ indokkal alátámasztva igenis el lehet intézni, hogy a település egy másik védõnõjéhez kerüljön ellátásra. Viszont érdekes visszaolvasni ezt a sok kommentet és a kedves Kérdezõ reakcióit....azokra, akik nem azt írják, amit hallani szeretne, elég elutasítóan reagál. Én is azt kaptam pl., hogy "könnyû messzirõl okoskodni". Hát figyu...ha nem tetszik az olyan vélemény, ami nem a Te kövedet fújja, ne tegyél fel itt kérdést. Egyébként tartom...legyél talpraesett és ne hisztizz.
Miért kellene kikapcsolni a mobilt éjszakára?
Mert az igen, aki nem kapcsolja ki a mobilját éjszakára? :)
A kérdező hozzászólása: nem az a baj hogy ma jön, hanem hogy hajnalban telefonál!általános illem, hogy reggel 9 elõtt, és este 9 után nem zavarunk telefonon senkit.De akkor ezt sokan nem tanulták meg!
Nem lehet lemondani. Viszont mondhattad volna hogy ma nem vagytok otthon, és beszéljetek meg egy másik idõpontot. Ha már úgy is jön akkor szerintem beszéld ezt meg vele.
Én pl. lenémítom vagy kikapcsolom a telefonom pont ilyenek miatt, ne vedd fel ha 9 elõtt hív, hátha leesik neki hogy nem illik telefonálni olyankor. Egyébként meg ha felvetted akkor meg megmondod hogy nem jó nektek aznap és kész. Ennyi.Úgyse csinálhat semmit, megbüntetni nem fog. Most emiatt ne mondd le szerintem mert több gondot okozol magadnak mintha 1 max. másfél évig (addig szoktak látogatni HA egyáltalán kimennek házhoz de 1 év után már csak 2-3 havonta szoktak jönni) kapcsolatba lennétek vele. Le kell mondani írásban egyébként ha azt választod indokolni kell most ez a 7 órás telefonálás kicsit vicces lenne indokként leírva gondolj bele... És utána azt hiszem hogy talán még a gyámügy is kijöhet körülnézni hogy ha lemondtad a szolgálatot, azért attól minden oké e, viszed e kötelezõ védõoltásra stb. Nem feltételezek rólad ilyesmit hogy nem, félre ne értsd csak ilyenkor szoktak azért utána menni a gyereknek, nem hagyják így "gondozás nélkül" (úgy értem eü. szolgáltatói gondozás nélkül).
nálunk is igy müködik bármikor kijöhet ellenörzésre akár telefonálás nélkül is
Az utolso valaszoloval ertek egyet. En sem dijaznam hogy reggel hetkor szol hogy ket ora mulva jon. Mondjuk nalunk is elofordult mar hogy felhivott hogy holnap jonne. En meg mondtam hogy nem erunk ra... Bar ehhez hozzatartozik hogy eddig a 7 honap alatt osszesen haromszor jelentkezett nalam hogy megnezne a gyereket. Ha ennyire nem erdekli akkor alkalmazkodjon a mi idobeosztasunkhoz.
Nálunk nem is telefonál, csak jön. Nem érzem ezt akkora problémának, hogy emiatt le kelljen mondani a védõnõi szolgálatot. A gyámügy nem telefonálna ám.
Tényleg sokszor sok helyen egyáltalán nem is szól elõre csak jön!
Örülnék ha telefonálna. Mindig csak betoppan.
Szerintem nem gyengén felfújod.Én védõnõm még csak nem is telefonál..Mikor elõször beállított szó nélkül köpni nyelni nem tudtam.Már 3 védõnõt "megettem", de ilyet egyik sem csinált.Mondjuk kompenzálja a szakértelmével, segítõkészségével meg mindennel, mert egyébként a legjobb védõnõm eddig.Beállított, a pofám égett a kupitól, mivel nem volta toppon egy 2 éves és egy újszülött gyerek mellett, mondtam hogy elnézést a kupiért..de erre csak legyintett, hogy akkor aggódna ha csili-vili tisztaság és rend lenne! :D Én õt éjjel nappal hívhatom.Ezt mondta..és ez megnyugtató..most azért mert nem tud telefonálni már nem is haragszok, mert kompenzálja minden mással!Esetleg neked más bajod is van vele??Mert ilyen miatt ha leakarod mondani a szolgáltatást, akkor remegõ röhögést fogsz sok embernek okozni..és a kötelezõ oltásoknál amúgy is találkoznál a védõnõvel, ami még kínos is lehet..
Nálunk 8 elõtt még a gyerekorvoshoz sem lehet telefonálni... Én vagy nem vettem volna fel, vagy azt mondom, hogy bocs, de a mai nap nem jó. A mi védõnõnk (eddig 3 volt), mindig több nappal korábban szólt, hogy jönne. Ez így a normális. Az ember nem mindig áll úgy, hogy akár mikor rátörjön valaki. Le lehet mondani a védõnõt.
Tehat az a probléma, hogy korán telefonált? Gondolom mobilon hívott. Nos, ha en nem akarom, hogy hivjanak, akkor kikapcsolom. Hameg olyan hülye vagyok, hogy nem kapcsolom ki, akkor nem akarok ki rajta, ha valaki felhív rajta. Elég hisztis egy nõ lehetsz.
Hozzank mindig bejelentkezes nelkul jott , meglepi volt minden alkalommal.:)
Szerintem úgy lenne normális, hogy elötte való este rádszól, hogy jönne másnap reggel, neked megfelel-e az az idõpont. Szerintem nem a védõnõre kellene köpködni, hanem egyszerûen megmondani neki, hogy neked nem jó a reggel 9, jöjjön máskor. Egyébként mit szólnál a mi védõnõnkhöz? Õ soha nem jelentkezik be, hanem mindenhova szúrópróbaszerûen megy, persze nem korán reggel.
Igen, örülj, hogy legalább telefonál :) Bár ezt tényleg nem illik, 7 órakor telefonálni... pfff... ez õt minõsíti, de lehet, úgy volt vele, hogy úgyis kisgyerekeseknél ez már nem korán reggel van. Vannak azonban kivételek. Hozzánk állandóan csak betoppan. Most utóbb pl. szerencsém volt, mert pont barátnõméket vártam, már azt hittem õk jönnek, szóval rend volt, meg minden. De pl. ha most jönne.... lehet nem engedném be. Bár én nem is nyitok ajtót, ha nem várok senkit. Nekem a telefonomban benne van a védõnõ, és ha hív, már tudom, hogy valami "baja" van.
mondjuk, aki reggel 7:10-kor odatelefonál valahova, ahol ráadásul gyerek van...az se százas...
Nem, nem normális semmiképpen! A mi védõnõnk is szuperbunkó volt, õ nem is hívott, csak beállított a legváratlanabb idõpontokban, s a szomszédokat kérdezgette, hogy hol lehetünk...!!! :o Én egyszer szépen elmagyaráztam neki, hogy minimum egy nappal elõtte szóljon, õ is szervezze meg a munkáját, ahogyan mi is az életünket! A reggel 7:10-et Anyukáméktól meg egyes rokonoktól és jó barátoktól tudok elfogadni, de egy védõnõtõl semmiképpen!!!!!!

Hogyan lehet belőlem védőnő?

Hol tanulhatok, ha véd?n? akarok lenni? És milyen tantárgyak vannak ilyenkor, mennyire nehéz?

Legjobb válasz: föiskolán a védönö szak. külön szak. biologia biztos hogy kell.

föiskolán a védönö szak. külön szak. biologia biztos hogy kell.
SZTE-ETSZK Bioszból alaposan készülj fel. Az elsõ évben az anatómia és az élettan ami nagyon kemény.


Van köztetek olyan, aki sokat szédül? Mitől lehet? Hogy lehet megelőzni/gyógyítani? Először két hete szédültem egy napot, de mostmár két napja szédülök zsinórban. Védőnő csak pislog orvos sem mond semmit.

Bármilyen tapasztalat?

Legjobb válasz: Jó lenne tudni milyen idõs kismama vagy. A terhesség elején sokkal jelemzõbb a szédülés a hormonok miatt stb stb.. Egyébként én is sokat szédelgek és pár napja jobban is mint szoktam de ez a meleg miatt lehet.Olvass utána mennyi minden okozhatja egy terhes nõnél.Pl le esik a vércukor,túlhajtod magad,vérnyomás probléma,stb. Azért a vérnyomásodra figyelj és arra hogy egyél rendesen. Sajnos elég jellemzõ terhességi tünet ne akadj ki azért annyira::)

Jó lenne tudni milyen idõs kismama vagy. A terhesség elején sokkal jelemzõbb a szédülés a hormonok miatt stb stb.. Egyébként én is sokat szédelgek és pár napja jobban is mint szoktam de ez a meleg miatt lehet.Olvass utána mennyi minden okozhatja egy terhes nõnél.Pl le esik a vércukor, túlhajtod magad, vérnyomás probléma, stb. Azért a vérnyomásodra figyelj és arra hogy egyél rendesen. Sajnos elég jellemzõ terhességi tünet ne akadj ki azért annyira::)
Ja és 30 hkm vagyok:)
Én is végig szédóültem mindkét terhességem alatt. Szõlõcukor, hideg levegõ használt nekem. ÉS Graphitus c30 homeós szerbõl 2 golyó gyorsan a szájba, már ha használasz homeopátiát-
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 26 hetet töltöm ma. :) Terheléses vércukrom jó lett, vérnyomásom állandó, "csak" vizesedek.
Alacsony vérnyomás? Cukor?

Hogy lehet az, hogy a doki és a védőnő szerint holnap leszek 29 hetes, a naptár szerint pedig 30? és ez az jelenti, hogy holnap kezdem a 7. hónapot?

Legjobb válasz: Úgy lehet hogy késõbb fogant.De ezzel nincs semmi baj.Nekem is 13 hetesnek kéne lennem, de csak 12 hetes vagyok :)

Úgy lehet hogy késõbb fogant.De ezzel nincs semmi baj.Nekem is 13 hetesnek kéne lennem, de csak 12 hetes vagyok :)

Hogy lehet egy védőnő ennyire bunkó?

Kislányomat ma kellett vinni a havi vizsgálatra. Mikor odaértünk már jött elénk hogy ne vigyem be a kicsit, mert ma az iskolás gyerekeket oltják. Hozzáteszem fogalmam sincs miért olyankor hívják oda az iskolásokat, mikor csecsem? tanácsadás van, és még a kiskönyvbe is beírja hogy ma menjünk, na mindegy is. Megállt az ajtóban és ugye onnét szólt ki, én ott álltam kezemben a gyerekkel. Erre közölte, hogy mire várok menjek már be az ajtóig mert majd megfagy. Ott állt az ajtónál, bementem egyik kezemben a 7 hónapos gyerek, másik kezemben a takaró meg a táska és ugye nem tudtam az ajtót becsukni, erre rám kiáltott, hogy az ajtót nem tudom becsukni magam után!?? Olyan dühös lettem rá, látja hogy tele a kezem, ? meg ott áll, és nem képes behúzni az ajtót. Ráadásul nagyon bunkón beszélt velem. Nem tudom hogy lehet egy véd?n? ilyen paraszt ( már bocsánat). A gyerekekhez sincs egy kedves szava sem, még csak mosolyogni sem mosolyog rájuk. Sosem volt egyébként a szívem csücske, de ezek után....

Legjobb válasz: Nálunk nem voltak havi vizsgálatok. Ha kérdésem volt, kerestem, ennyi. Ha nálatok is minden rendben van, én nem mennék a helyedben. Ha kérdésed van, hívd fel, akkor nem kell elviselned a stílusát. Amúgy tényleg felháborító hogy egy ilyen munkakörben megengedhetik magának az ilyen viselkedést. Hasonló munkám van, sosem éreztetem a munkahelyemen, éppen milyen bajom van. És ha valamiért rátok szállna, le lehet mondani a szolgáltatását.

Nálunk nem voltak havi vizsgálatok. Ha kérdésem volt, kerestem, ennyi. Ha nálatok is minden rendben van, én nem mennék a helyedben. Ha kérdésed van, hívd fel, akkor nem kell elviselned a stílusát. Amúgy tényleg felháborító hogy egy ilyen munkakörben megengedhetik magának az ilyen viselkedést. Hasonló munkám van, sosem éreztetem a munkahelyemen, éppen milyen bajom van. És ha valamiért rátok szállna, le lehet mondani a szolgáltatását.
Sajnálom, hogy ilyen megtörténhet (védõnõnek tanulok) :( A helyedben, ha még egyszer bunkózik, panaszt tennék rá, úgy legalább kicsit rápirítanának, hogy fogja vissza magát... Ha rátok szállna miatta, akkor pedig bizonyos idõközönkéntnél gyakrabban ne nyiss ajtót. Brutális módszer, de legalább beválik!
Én meg visszaszóltam volna neki kapásból, hogy nem látja hogy tele van a kezed? Meg hogy fogja vissza magát, nem õriztetek együtt libát. Egyébként panaszt tehetsz a vezetõ védõnõnél, hogy milyen stílust enged meg magának. Lehet rá is férne, ha valaki bepanaszolná, akkor legalább visszafogná magát egy kicsit. Kicsoda õ, hogy így beszéljen veled? Ha baja van, vezesse le munkaidõ után, vagy legalábbis nem a szülõkön s a gyerekeken.
Kedves Kérdezõ! Én a labdát biztosan leütöttem volna, szó nélkül a kezébe adtam volna a takarót és a táskát, és visszamentem volna becsukni az ajtót. Sajnos nem minden védõnõ kedves, nem is értem, hogy bizonyos emberi tulajdonságokat miért nem vesznek figyelembe a kiválasztásukkor. (Akár a gyerekorvos - de õket legalább lehet váltani, ha van kínálat...) Ellenben sokáig ne tûrd, ha mindig flegma Veled, szólj vissza neki, ha úgy érzed, hogy igazságtalanul bánik Veled. Ha másra nem lesz jó, arra igen, hogy talán magába száll. 1: Te bizonyára sose voltál még babások, hisz a hozzászólásod elárulja, nem tudsz semmit védõnõi rendszerrõl. 3: Hadd mondja el valahol a baját. Egyáltalán nem biztos, hogy van más kismamás környezete. Nekem sem lesz, itt viszont már itt vagyok a 20. hetem óta, és tudom, hogy sok más kismama is van itt.
Rossz napja volt, lehet valami történt vele. Adj neki még egy utolsó esélyt, majd ha legközelebb is ilyen rossz kedvû, válts azonnal.
de puffogsz és nyuszi vagy. Ennyi, akkor viseld el. :)
és miért itt puffogsz, miért nem szóltál neki hogy vegyen vissza a stílusából?
A kérdező hozzászólása: Képzeld nem puffogok... Csak éppen azért nem szóltam neki, mert egyik ismerõsöm visszaszólt neki, és azóta teljesen rájuk szállt. Nem szeretném, hogy állandóan a nyakamra járjon!
A kérdező hozzászólása: "Kedves" 8-as válaszoló! Csak egy kérdést tettem fel, és leírtam ami történt ma velünk. Nem azért írtam hogy ilyen stílusban válaszolj! Különben is minek ír olyan hozzá, aki nem tud normálisan válaszolni. Én nyuszi vagyok, te meg bunkó! Melyik jobb?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õ mindig ilyen. Csak most nagyon felhúztam magam azon ahogy beszélt. Váltani nem tudok, mert csak két védõnõ van itt nálunk. De körzetileg meg nem a másikhoz tartozunk.
Legyél tökösebb. Ha tetszik ha nem Õ van értetek. Megmondhatod hogy "nincs választásod mert nincs másik védõ nõ de ez nem azt jelenti hogy ilyen stílusban beszélhet veled, és már nem az elsõ eset" lesz ennek még foganatja a felettesénél !!!
Figyu kedves Kédezõ! Nem fontos a védõnõ, tojd le, én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy azt a napot választom, amikor a doktornõvel együtt van! Amikor valami badarságot, bántót mond, a doktornõ fején látom, hogy ne vegyem fel, és csóválja a háta mögött a fejét! Én erre mondok egy: AHA-t, majd a doktornõ meghallgatása után angolosan távozunk! Tudom, hogy nagyon bántó! Tudnék, mesélni...
Lehet, hogy megijedt valamitõl. Bízz a védõnõben.
Korábban is beszélt, rendesen, és egy hirtelen alakult ki vagy most kezd beszélni? Ha most kezd, akkor nem gond. Ha korábban jól beszélt, akkor nem ártana szakembertõl tanácsot kérni. Elsõsorban logopédusra gondolok, tõle kellene megkérdezni, mitõl lehet, milyen gyakori és mennyi idõ alatt kell "kinõni". Ha nem tud érdemben segíteni, akkor forduljatok gyerekpszichológushoz. Ha valóban "megijedt" valamitõl, akkor jobb tudni, mitõl. Gondold át, mit láthatott hallhatott, bíztad-e másra, vagy végig vele voltál és biztosan nem történt vele semmi megrázó. Ha másra bíztad, lehet, hogy csinált vele valamit, megverte vagy rosszabb... azt meg nem szabad annyiban hagyni. Lehet, hogy kiderül, hogy nincs semmi gond, de én a végére járnék.
én fórumokon anno azt találtam hogy idõszakos dolog nem szabad türelmetlennek lenni- ki kell várni míg elmondja amit akar, nem kell javítgatni meg ilyenek- ki fogja nõni nekünk kb 3 hónap után elmúlt, most megint dadog néha-én nem veszem észre:) remélem megint elmúlik nem jöttem rá hogy mitõl van(ijedtség vagy ilyesmi), de mivel elmúlik nem hiszem hogy baj lenne azért ha sokáig megmarad, mutatsd meg orvosnak
Szia! Az én lányomnál is volt egy ilyen idõszak, amikor hirtelen sokat fejlõdött a beszéde és mindent gyorsan ki akart mondani. Aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt.
Valószínû hogy olyan ruha volt rajtad ami nagyobbá tette a hasad. Miután cm-ben nem változott.
Igaza van az elozo hozzaszolonak, nagyon fugg attol, hogy mi van rajtad. En pl amikor 5 honaposan felvettem egy szuk ruhat, volt aki megdobbent a hasam meretetol. Most 7 honaposan ha bo cucc van rajtam, elolnezetbol nem is olyan nagy a pocim.

Hogyan lehet finoman hazaküldeni a védőnőt, kb. másfél óra szövegelés után? Tippek?

Legjobb válasz: "Örülök, hogy beszéltünk, és köszönöm a tanácsait. Most nem is rabolom tovább az idejét, úgyis épp etetni/altatni/pelenkázni fogok, ill. a kicsi épp alszik, és mint tudja, egy anyukának csak ilyenkor van ideje pihenésre/fejésre/házimunkára". Ha ebbõl nem ért, akkor nem kell szépen mondani, elég az, hogy kérem, hadd köszönjek most el.

"Örülök, hogy beszéltünk, és köszönöm a tanácsait. Most nem is rabolom tovább az idejét, úgyis épp etetni/altatni/pelenkázni fogok, ill. a kicsi épp alszik, és mint tudja, egy anyukának csak ilyenkor van ideje pihenésre/fejésre/házimunkára". Ha ebbõl nem ért, akkor nem kell szépen mondani, elég az, hogy kérem, hadd köszönjek most el.
Mímeled, hogy mennyi dolgod van, kezet nyújtasz neki, ásítozol.
megmondanám neki, hogy ne haragudjon, de még vársz egy vendéget...amúgy nem komárom-esztergom megyei vagy véletlenül?nálunk a faluban is van egy ilyen dumagép védõnõ...mindenki panaszkodik rá...volt, aki nem is engedte már be a lakásba! :)
Szegény, te nem tudod lerázni a védõnõt, más meg azért panaszkodik itt a gykn hogy sosem volt még náluk. Mond hogy akkor szerinted mindent megbeszéltetek már és ha nem haragszik, akkor most csinálnád a dolgodat.
Nálunk 1x volt a védõnõ. 10 hónapos a lányom. Megmondanám neki, hogy most épp boltba készülök, és nincs több kérdésem, köszönöm a segítséget stb.
Vicces hazugság helyett miért nem egyszerûbb az õszinteség? Nincs semmi szégyellni való azon, hogy másfél óra vendégeskedés nagyon sok egy kisbabás háznál. Ne legyél betoji, az õszinteség javadra fog válni, és a védõnõnek is.
Szia.Én így csináltam és még fogom is . :-)Vedd fel a telefont mintha némítva volna és beszélj (oké gyere 10-perc várlak stb stb)Ha látod, hogy kimozdíthatatlan akkor mond a telefonba, hogy oké öltözünk és megyünk és kezdj el pakolászni .Jaj de kár, hogy nem Én vagyok ott úgy imádom az ilyen helyzeteket cserélnék veled.Vagy már az elején fogadd úgy, tessék be jönni még van idõm aztán nemsoká megyünk el.:-))))))
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon jók a tippek:) Kipróbálom majd. Csak az a baj hogy idõpontra jön, és kérdezheti hogy ha meg van beszélve, minek hívok mást. De ezek a váratlan telefonok jók lesznek még:)
Nem kell üresbe telefonálni, beszéld meg a barátnõddel, anyuddal, hívjon fel x idõ múlva (amikor Neked már kényelmetlen), h nagyon sûrgõs helyzet van, és hogy feljöhet-e megbeszélni. Hitelesebb, ha hangot is hall a mobilból, mert ugye az összes kihallatszik, ha akarod, ha nem.

Egy védőnő, hogy lehet ilyen figyelmetlen? Tudok tenni bármit is, vagy el kell viselnem?

Kéthetente kell véd?n?höz járnom.Két héttel ezel?tt mért 74kg-nak,erre tegnap folyamatosan beszélt,oda se nézett a mérlegre,csomó ideig tartott,mire beállította,annyit beszélt,majd bejelentette,hogy 78kg és,hogy nagyon sok. Én most az egyszer nem hagytam annyiban,ugyanis másfél hete folyamatosan hasmenésem van(napi 5x kb) és alig megy le valami a torkomon. Nem vizesedek,semmi. Kötve hiszem,hogy így két hét alatt híztam volna 4kg-ot,ráadásul az itthoni mérleg éppen csak,hogy 75kg-ot mutat. De a véd?n? beírta a kiskönyvbe,be a 78kg-ot,holott nem vagyok annyi!! Ezen kívül nekem kellett figyelmeztetnem,hogy elméletileg megbeszéltük,hogy lesz szülésfelkészít?,azt sem tudta,mikor fogok szülni,annyira nem figyelt! Tudom,hogy nem tudok váltani,mert cím szerint van,de mit lehet tenni ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia! Miért nem beszélted meg vele. Akkor kellett volna szólnod, mi itt ezen nem tududnk segíteni, bár elég fura, hogy 3kg miatt így kiakadtál. Amúgy elég sok kismama jár hozzá, szerintem teljesen normális dolog, hogy szólsz neki a tanfolyam miatt, vagyis emlékezteted rá. Én két gyermeket szültem, de pontosan nem tudta soha a védõnõm mikor szülök, mert még én se tudtam.:-) Na, szerintem ilyen apróságokon ne húzd fel magad, és emiatt nem kell máshoz menned.

Szia! Miért nem beszélted meg vele. Akkor kellett volna szólnod, mi itt ezen nem tududnk segíteni, bár elég fura, hogy 3kg miatt így kiakadtál. Amúgy elég sok kismama jár hozzá, szerintem teljesen normális dolog, hogy szólsz neki a tanfolyam miatt, vagyis emlékezteted rá. Én két gyermeket szültem, de pontosan nem tudta soha a védõnõm mikor szülök, mert még én se tudtam.:-) Na, szerintem ilyen apróságokon ne húzd fel magad, és emiatt nem kell máshoz menned.
Ha kérdésem van, azt mindig az orvosnak teszem fel. Az én orvosom ki nem állhatja a védônôket, szerinte teljesen feleslegesen vannak, mint azt a Te eseted kicsit bizonyítja is... Ne törôdj vele, kérdéseidet a nôdokidnak tedd fel, ha megvan a baba, akkor meg a gyerekorvosnak. Reméljük ô normális lesz. Nálunk pont fordított a helyzet, a gyerekorvossal nincsenek megelégedve a kismamák...kinek mi jut... :( :)
A kérdező hozzászólása: Itthon is ruhában mértem magam, de mondom nem a kilók száma zavar, hanem, hogy nem figyel. Nem tudom, miért ír be kéthetente, vagy a veszélyeztetettség miatt, vagy így szokás az utolsó idõkben, nem tudom. Tudom, hogy sok kismama jár hozzá, nem is azt várom el tõle, hogy csevegjen velem a babavárásról és minden elmondjon, csak, hogy a kérdéseimre válaszoljon és figyeljen oda, ha egyszer próbálok Vele megbeszélni valamit. Ugyanis én próbáltam. Már félve mentem oda hozzá, hogy ne haragudjon, de összeírtam pár kérdést, mert lassan szülök és eddig a vérnyomásmérésen kívül semmirõl nem volt szó. Ráadásul mivel sanszos, hogy elõbb jön a pici, érdekelne, hogy mik a lehetõségek. De mindegy, akkor nem idegesítem magam, majd megoldom kút fõbõl, csak azt hittem, én naív, hogy az õ dolga válaszolni a kérdéseimre és elmondani a tennivalókat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Hát akkor tényleg nem foglalkozom Vele, azért jó tudni, hogy nem csak a mi védõnõnk ilyen lehetetlen. Persze, én tudom, hány kg vagyok, le is ellenõriztem, mikor hazajöttem, csak az idegesít, hogy olyan adatokat rögzít, ami nem igaz, és amikor kifejtettem neki, hogy nem eszem és hasmenésem van, nem hízhattam 4kg-ot, akkor se figyelt. Meg a tanácsok rovatba olvashatatlanul ír valamit, de nekem nem ad tanácsot :D Mindegy, remélem havi 1-nél többet nem fogom látni :)
Az én védõnõm mesébe illõ volt, imádtam. Kedden megtudtam hogy veszélyeztetett terhes és nem jön a 12.hétig. Akihez mennem kellett, nem hogy a gépben nemtudta mit írjon, a kiskönyvembe is más dátumot írt, van amit be sem írt. Megkérdezte hány hetes vagyok. Mondtam hogy 31. Reakciója: "milyen szép nagy pocid van", de nemis ezzel volt a baj hanem a hangsúllyal ami úgy hangzott "úristen mekkora bálna vagy...." amúgy 8kg-t híztam mind pocakra és mellre ment, csúcsos hasam van, egyáltalán nem lettem nagydarab, ezért is éreztem magam rosszul :-( ráadásul kiderült hogy szeptemberig nem indul szülésfelkészítõ ami engem nagyon érdekelt volna hiszen elsõ babámat várom, de 5perccel szülés elött nemhiszem hogy eltudok majd menni a felkészítõre....
Az én védõnõm se jobb! Rossz AFP-re és 1/44-es 21-triszómia kockázatra azt mondta, nem kell vele törõdni, nem jelent semmit. Aztán a 18.heti ultrahangon a fõorvos beutalt a genetikára, amibõl amnio lett... Hát ennyit arról, hogy nem jelent semmit, nem kell vele törõdni... A vérnyomásomra mindig ugyanannyit ír, pedig kizárt, hogy mindig ugyanannyi legyen. A haskörfogatra legutóbb is azt írta, hogy nem változott, holott a másik pedig igen (köldöktõl mért vmi, a méh ez...), és a hasam szemmel láthatóan nõtt, nem is keveset! Mondjuk legutóbb a férjem is azt mondta, neki furcsa nagyon az a nõ... Hát, nem tudom, váltani én se tudok, mert ha váltanék, akkor folyton buszoznom kellene... Egyedül õ van a lakhelyünkön... 24+1 hkm
Ráadásul nálunk a kórházban van a szülésfelkészítô. Azzal jobban jársz, mintha nagy általánosságokban a védônô mond el egy-két dolgot.
Hagyd a .... Vannak furcsa védõnõk az biztos. AZ enyém 1x szabin volt, helyettesítette egy másik, kb, 1, 5 éves volt a fiam akkor. Pelenkára levetkõztetés, megnézte, súly stb. Minden oké. Erre otthon pár napra rá, mikor olvasom a kk-ét, benne begyezés: "csípések". A lényeg az, hogy volt rajta 2 pötty valóban, de 1. Miért mondta h minden oké 2. Az miért jó, h õ "halkan" megjegyzi azért a kk-ben, h talált a gyereken csípéseket....:S Mindegy is, remélem többet nem találkozunk vele.... Amúgy nem is a súly itt a lényeg, hanem h Rád se figyel, csak írogatja az adatokat. Nem kell vele foglalkozni, ez késõbb
Mindenképpen váltani kellene valahogy. Az én védõnõm is ilyen volt, de a terhességem alatt nem foglalkoztam vele, viszont, mikor a fiam ügyeiben is ilyen volt, az idegesített. Rendszeresen én töltögettem utólag a kiskönyvet, soha nem kaptam érdemi választ a kérdéseimre, ha válaszolt is, a gyerekorvos rögtön helyesbítette, nem volt ott a vizsgálatokon, stb. Nekem szerencsém volt, mert 1, 5 éves lett a fiam, mikor a hölgy elment szülni. Több anyukát is megkérdeztem, hogy velem van-e a baj, de mindenkitõl csak negatívumokat hallottam róla, többször hallottam, hogy a kollégái sem becsülik túl sokra. Most egy sokkal lelkiismeretesebb védõnõnk van. Adj még egy kis idõt, de ha állandóan azt tapasztalod, hogy nem végzi rendesen a munkáját, akkor ne vidd oda a babádat. Kérdezz rá, hogyan lehetne megoldani, hogy másik védõnõt kapja, mert a jelenlegivel elégedetlen vagy.
Ne foglalkozz vele, ne idegesítsd fel magad, legközelebb majd megint mást mutat a mérleg. A szülésfélkészítést õ tartja? Ha nem akkor ezen se izgasd magad. Sajnos a védõnõk is emberek és nem mindenki tud jót kifogni, mint pl. én, de hidd el ez nem olyan probléma amin idegeskedj.
Otthon amikor mérted magad akkor is ruhában voltál? Mert ha otthon nem a rendelõben meg igen akkor simán lehet, hogy ennyinek mért. Engem sem mért soha ugyan annyinak az otthoni és a védõnõs mérleg (de szerencsére nálunk az otthoni volt az ami nehezebbnek mutatott). Egyébként sokat nem tudsz tenni és szerintem próbálj meg nem foglalkozni vele, ha a dokid mondja, hogy sok a hízás akkor mond meg nyugodtan, hogy a védõnõ rosszul mérte kevesebb vagy. A terhesség végén vagy vagy miért kell kéthetente járnod? Nem tudom, hogy lehet-e váltani védõnõt, viszont azt tudnod kell, hogy õ fogja majd a babádat is nézni. Az elsõ védõnõnk nekünk is nagyon gáz volt, így amiket mondott egyik fülemen be másikon ki mentek. Soha nem õt hívtam, ha a babával gond volt hanem a dokit.
Kérd meg szépen, hogy legyen szives jobban odafigyelni rád. Ha nem változtat, akkor pedig jelezd ezt a vezetõ védõnõ felé. Majd õ szól neki, hogy lássa el normálisan a feladatát.
szóval ez késõbb se lesz jobb. /Csak idejött a kisfiam és benyomta a küldés gombot:) )/
Most õszintén, nem mindegy, hogy hány kilót ír be a kiskönyvbe?? Te tudod, hogy hány kiló vagy, és ez a lényeg. Amúgy is a reggeli éhgyomri pucér súly számít, a védõnõk meg állandóan kaja után ruhában, cipõben mérik az embert. Ne foglalkozz vele, hogy miket írkál.
Komolyan:sz*rd le a védõnõt. Az enyém se valami fényes, sõt, nekem az UH-os asszisztens írt totál más eredményeket, mint amit valójában mért a doki. Ha a párom nem készít közben videót, sosem derül ki és a mai napig aggódnék, hogy nem fejlõdik rendesen a babám. Úgysem lesz ott a védõnõ egész életedben, még azt a pár alkalmat meg kibírod, elengeded a füled mellett a megjegyzéseket és kész.
Szerintem nem kell ennyire idegeskedni ilyeneken. Az elképzelhetõ, hogy rosszul volt beállítva a mérleg és azért mutatott 4 kg-al többet. Vérnyomásod rendben volt mellé? Nem volt magas? Vizeletben fehérje nem volt? Kizárólag a terhesség alatt kialakuló toxaemia miatt nézzük a kismama testsúlyát, ugyanis az egy veszélyes állapot és a vérnyomás, pozitív vizelet mellett a hirtelen testsúlynövekedés a tünete. Az pedig, hogy nem emlékezett rá, hogy megbeszélte veled a szülésre felkészítõ tanfolyamot, ne ródd fel neki. Nekem is 15 kismamám van és vagy 270 gyerekem. Iszonyú nehéz mindent észben tartani, de ilyenkor ahogy tetted, emlékeztesd õt, mert (én ugyan minden ilyet felírok), de van aki nem és kimegy a fejébõl. Mi azért vagyunk, hogy a kismamák és a kisbabák egészségét óvjuk, fejlõdésüket figyelemmel kísérjük, szükség esetén segítsünk a kritikus helyzetben. Alázatosak vagyunk a gondozottjainkkal, ezért "cserébe" szeretjük, ha legalább nem becsmérelnek minket a hátunk mögött apróságokért. Olyan apróságokért, amiket mindenki elkövet. Az is, aki naphosszat az excel elõtt ül. Elnézést az utolsó pár mondatért, de meg kell védenem a szakmát, mert sajnos sokan úgy tekintenek ránk, hogy "az a hülye védõnõ" , holott az az ember a szívét is beleadja, HA igazi védõnõ. Szép napot! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!