Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet védőnő (64 db)

Olyat lehet, hogy egy faluban lakunk 2 körzetre vagyunk osztva, 2 védőnővel. Lehet védőnőt váltani? Milyen feltételek kellenek?

Legjobb válasz: nem, a védõnõ nem választható, nem érted van, a gyerekedért! nem neked dolgozik. ha nagy gond van vele be kell jelenteni akkor kirúgják és kaptok másikat

nem, a védõnõ nem választható, nem érted van, a gyerekedért! nem neked dolgozik. ha nagy gond van vele be kell jelenteni akkor kirúgják és kaptok másikat
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy senki nem mer lépni, és nagyon be van vágódva a védõnõ, úgyhogy nem hinném, hogy menesztenék Én nem vagyok megelégedve a munkájával!!! Akkor tényleg nem lehet?
nem, mint írtam nem neked dolgozik, a babádért van! kinél van bevágódva? az önkormányzatnál tudsz panaszt tenni, akár névtelenül is, ki fogják vizsgálni
A kérdező hozzászólása: Az Önkormányzatnál azon belül mindenkinél. Ráadásul képviselõ is lett. Akkor csak tényleg a kötelezõkre hordom be.
természetesen, nem kell többször keresni mint ami szükséges. orvost választhatsz, úgy is oda is kell vinni, ott is lesz védõnõ, õ biztos szívesen segít majd mindenben
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Csak annyit mondanék, hogy nagyon szépen köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Persze a többieknek is köszönöm!

Szerintetek normális dolog az hogy a védőnő ma reggel 7:10-kor rám telefonál hogy reggel 9-re jönne családlátogatásra? Hogy lehet lemondani a védőnői szolgálatot?

Legjobb válasz: Bemész az önkormányzaghoz, és ott, de akkor jön a gyámügy. Szerintem ha képes vagy együtt müködésre akkor mond meg kerek perec a védönönek, hogy legközelebb minimum egy nappal elöbb hívjon fel és reggel 8 elött ne zavarjon téged.

Bemész az önkormányzaghoz, és ott, de akkor jön a gyámügy. Szerintem ha képes vagy együtt müködésre akkor mond meg kerek perec a védönönek, hogy legközelebb minimum egy nappal elöbb hívjon fel és reggel 8 elött ne zavarjon téged.
Általában nem illik 8 elõtt telefonálni! Lemondani sehogy sem lehet. A gyerek 6 éves koráig kötelezõ! Próbáld megbeszélni vele, hogy ne hívjon ilyen korán, és inkább elõre beszéljétek meg az idõpontokat. Vagy ha erre látod, hogy nem vevõ, akkor kérdezd meg, hogy mikor kell legközelebb találkozni, és kérj te idõpontot.
Azért a reggel 7 órát nem nevezném hajnalnak!!!! Meg eleve nem értem, mi a gondod - jön (9-kor már eleve mindenki elvégezte a regggeli programot), elmondja, amiot akar és kész. Ez miért akkora probléma?!?!?!
Egyrészt részedrõl a kommunikációt kellett volna megtanulni, és azért 8 után bõven illik szerintem telefonálni. Másrészt ha már felvetted, mondhattad volna, hogy kicsit korai volt az ébresztõ, még ti ilyenkor aludni szoktatok. És hogy ne haragudjon, de a mai nap nem alkalmas a családlátogatásra, mert.... Ha lemondod a védõnõt, nagyobb kolonc kerül a nyakadba.
Megmondom õszintén, én sem örülnék neki, ha 2 órával hamarabb csörögne rám, h jön. Ráadásul reggel.
9-kor már miért ne jöhetne? Nincs már olyan nagyon korán. Sõt, baba mellett még 7 órakor sincs.
A kérdező hozzászólása: csajok!nem emiatt az egy dolog miatt akartam lemondani.egyébként felhívott háromnegyed 9-kor hogy közbejött valami, és mégsem jön....Kommunikálni megtanultam, és hallotta a hangomon hogy még alszok/aludtam.Gond még az is, hogy mi szinte a világ végén lakunk, és meg szokott kérni, hogy menjünk ki kocsival elé a buszmegállóba....no comment...ha felajánlom hogy mi megyünk le, az nem mindig jó neki.
ha nem jelentkezik be, akkor jöhet pl akkor amikor ütik verik a gyereket, üvöltöznek vele...
24 vagyok jött A védõnõ akart lenni..
A kérdező hozzászólása: mobiltelefont sosem kapcsolom ki, édesapám beteg, és emiatt parázok...
érdekes engem nem hívogatnak idegenek kora reggel, sõt máskor se, mert van annyi eszem, hogy ne adjam meg sehol se a számomat:) szüleim messzebb élnek tõlünk, õ miattuk nem kapcsolaom mi a telefonomat.
Nem kell lemondani a védõnõi szolgálatot, egyszerûen este kapcsold ki a mobilt, és reggel, amikor már összeszedtétek magatokat, kapcsold be. Így senki sem tud zavarni, ha nem szeretnéd. Egyébként nyugodtan mondhattad volna neki azt is, hogy a mai nap nem jó, beszéljetek meg másik idõpontot. Én kedvesen megmondtam a védõnõmnek, hogy lehetõleg látogatás elõtt 1 nappal telefonáljon, mert ha aznap hív csak, vagy csak úgy betoppan, nem biztos, hogy otthon talál minket vagy éppen valamilyen okból kifolyólag nem alkalmas nekünk. Megértette, nem csinált belõle problémát.
A kérdező hozzászólása: ...már írtam miért nincs kikapcsolva.többször nem mondom el...
utolsó vagyok Bocsi, most látom, hogy nem kapcsolod ki a mobilt apukád miatt, akkor marad az, hogy megbeszéled vele a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: igen, csak sajnos már egy idõs lelkes nyugdíjas védõ néni, és olykor elég értetlen.meg mond olyanokat....2, 5 hónaposan már hozzátáplálást javasol anyatejes kisfiamnál...és még sorolhatnám.
Akkor esetleg keress másik védõnõt....legyél már kicsit talpraesettebb, meg vedd a dolgokat kicsit gördülékenyebben, ne egybõl "fújj, akkor nekem ez az egész nem is kell" mentalitást tedd magadévá...
A kérdező hozzászólása: igen!messzirõl könnyû okoskodni!
Ha nem jelenti be idõbe , hogy mikor megy akkor nem vagy köteles beengedni! Én amúgy nem tudom , hogy mûködik ez. A védõnõ terhességem alatt volt kint kétszer meg a baba születése után 3-szor és ennyi. Havonta találkozunk az orvosi tanácsadáson és ennyi. Látja , hogy nincs kérdésem , minden oké és nem is erõlteti magát rám :)
"Keress másik védõnõt" írónak üzenem, hogy a védõnõt nem választod ha nem kapod. tök mindegy te mit akarsz, ezt kapod és kész.
mi 9kor kelunk csak , nemmindenki kel hajnalba ám...én sem orultem volna neki az biztos, aztmondtam volna h ma nemjo és kész :)
Tudom, hogy alapesetben adott, hogy ki a védõnõ...azért írtam, hogy keressen másikat, mert tudom, hogy adott esetben, megfelelõ indokkal alátámasztva igenis el lehet intézni, hogy a település egy másik védõnõjéhez kerüljön ellátásra. Viszont érdekes visszaolvasni ezt a sok kommentet és a kedves Kérdezõ reakcióit....azokra, akik nem azt írják, amit hallani szeretne, elég elutasítóan reagál. Én is azt kaptam pl., hogy "könnyû messzirõl okoskodni". Hát figyu...ha nem tetszik az olyan vélemény, ami nem a Te kövedet fújja, ne tegyél fel itt kérdést. Egyébként tartom...legyél talpraesett és ne hisztizz.
Miért kellene kikapcsolni a mobilt éjszakára?
Mert az igen, aki nem kapcsolja ki a mobilját éjszakára? :)
A kérdező hozzászólása: nem az a baj hogy ma jön, hanem hogy hajnalban telefonál!általános illem, hogy reggel 9 elõtt, és este 9 után nem zavarunk telefonon senkit.De akkor ezt sokan nem tanulták meg!
Nem lehet lemondani. Viszont mondhattad volna hogy ma nem vagytok otthon, és beszéljetek meg egy másik idõpontot. Ha már úgy is jön akkor szerintem beszéld ezt meg vele.
Én pl. lenémítom vagy kikapcsolom a telefonom pont ilyenek miatt, ne vedd fel ha 9 elõtt hív, hátha leesik neki hogy nem illik telefonálni olyankor. Egyébként meg ha felvetted akkor meg megmondod hogy nem jó nektek aznap és kész. Ennyi.Úgyse csinálhat semmit, megbüntetni nem fog. Most emiatt ne mondd le szerintem mert több gondot okozol magadnak mintha 1 max. másfél évig (addig szoktak látogatni HA egyáltalán kimennek házhoz de 1 év után már csak 2-3 havonta szoktak jönni) kapcsolatba lennétek vele. Le kell mondani írásban egyébként ha azt választod indokolni kell most ez a 7 órás telefonálás kicsit vicces lenne indokként leírva gondolj bele... És utána azt hiszem hogy talán még a gyámügy is kijöhet körülnézni hogy ha lemondtad a szolgálatot, azért attól minden oké e, viszed e kötelezõ védõoltásra stb. Nem feltételezek rólad ilyesmit hogy nem, félre ne értsd csak ilyenkor szoktak azért utána menni a gyereknek, nem hagyják így "gondozás nélkül" (úgy értem eü. szolgáltatói gondozás nélkül).
nálunk is igy müködik bármikor kijöhet ellenörzésre akár telefonálás nélkül is
Az utolso valaszoloval ertek egyet. En sem dijaznam hogy reggel hetkor szol hogy ket ora mulva jon. Mondjuk nalunk is elofordult mar hogy felhivott hogy holnap jonne. En meg mondtam hogy nem erunk ra... Bar ehhez hozzatartozik hogy eddig a 7 honap alatt osszesen haromszor jelentkezett nalam hogy megnezne a gyereket. Ha ennyire nem erdekli akkor alkalmazkodjon a mi idobeosztasunkhoz.
Nálunk nem is telefonál, csak jön. Nem érzem ezt akkora problémának, hogy emiatt le kelljen mondani a védõnõi szolgálatot. A gyámügy nem telefonálna ám.
Tényleg sokszor sok helyen egyáltalán nem is szól elõre csak jön!
Örülnék ha telefonálna. Mindig csak betoppan.
Szerintem nem gyengén felfújod.Én védõnõm még csak nem is telefonál..Mikor elõször beállított szó nélkül köpni nyelni nem tudtam.Már 3 védõnõt "megettem", de ilyet egyik sem csinált.Mondjuk kompenzálja a szakértelmével, segítõkészségével meg mindennel, mert egyébként a legjobb védõnõm eddig.Beállított, a pofám égett a kupitól, mivel nem volta toppon egy 2 éves és egy újszülött gyerek mellett, mondtam hogy elnézést a kupiért..de erre csak legyintett, hogy akkor aggódna ha csili-vili tisztaság és rend lenne! :D Én õt éjjel nappal hívhatom.Ezt mondta..és ez megnyugtató..most azért mert nem tud telefonálni már nem is haragszok, mert kompenzálja minden mással!Esetleg neked más bajod is van vele??Mert ilyen miatt ha leakarod mondani a szolgáltatást, akkor remegõ röhögést fogsz sok embernek okozni..és a kötelezõ oltásoknál amúgy is találkoznál a védõnõvel, ami még kínos is lehet..
Nálunk 8 elõtt még a gyerekorvoshoz sem lehet telefonálni... Én vagy nem vettem volna fel, vagy azt mondom, hogy bocs, de a mai nap nem jó. A mi védõnõnk (eddig 3 volt), mindig több nappal korábban szólt, hogy jönne. Ez így a normális. Az ember nem mindig áll úgy, hogy akár mikor rátörjön valaki. Le lehet mondani a védõnõt.
Tehat az a probléma, hogy korán telefonált? Gondolom mobilon hívott. Nos, ha en nem akarom, hogy hivjanak, akkor kikapcsolom. Hameg olyan hülye vagyok, hogy nem kapcsolom ki, akkor nem akarok ki rajta, ha valaki felhív rajta. Elég hisztis egy nõ lehetsz.
Hozzank mindig bejelentkezes nelkul jott , meglepi volt minden alkalommal.:)
Szerintem úgy lenne normális, hogy elötte való este rádszól, hogy jönne másnap reggel, neked megfelel-e az az idõpont. Szerintem nem a védõnõre kellene köpködni, hanem egyszerûen megmondani neki, hogy neked nem jó a reggel 9, jöjjön máskor. Egyébként mit szólnál a mi védõnõnkhöz? Õ soha nem jelentkezik be, hanem mindenhova szúrópróbaszerûen megy, persze nem korán reggel.
Igen, örülj, hogy legalább telefonál :) Bár ezt tényleg nem illik, 7 órakor telefonálni... pfff... ez õt minõsíti, de lehet, úgy volt vele, hogy úgyis kisgyerekeseknél ez már nem korán reggel van. Vannak azonban kivételek. Hozzánk állandóan csak betoppan. Most utóbb pl. szerencsém volt, mert pont barátnõméket vártam, már azt hittem õk jönnek, szóval rend volt, meg minden. De pl. ha most jönne.... lehet nem engedném be. Bár én nem is nyitok ajtót, ha nem várok senkit. Nekem a telefonomban benne van a védõnõ, és ha hív, már tudom, hogy valami "baja" van.
mondjuk, aki reggel 7:10-kor odatelefonál valahova, ahol ráadásul gyerek van...az se százas...
Nem, nem normális semmiképpen! A mi védõnõnk is szuperbunkó volt, õ nem is hívott, csak beállított a legváratlanabb idõpontokban, s a szomszédokat kérdezgette, hogy hol lehetünk...!!! :o Én egyszer szépen elmagyaráztam neki, hogy minimum egy nappal elõtte szóljon, õ is szervezze meg a munkáját, ahogyan mi is az életünket! A reggel 7:10-et Anyukáméktól meg egyes rokonoktól és jó barátoktól tudok elfogadni, de egy védõnõtõl semmiképpen!!!!!!

Hogyan lehet belőlem védőnő?

Hol tanulhatok, ha véd?n? akarok lenni? És milyen tantárgyak vannak ilyenkor, mennyire nehéz?

Legjobb válasz: föiskolán a védönö szak. külön szak. biologia biztos hogy kell.

föiskolán a védönö szak. külön szak. biologia biztos hogy kell.
SZTE-ETSZK Bioszból alaposan készülj fel. Az elsõ évben az anatómia és az élettan ami nagyon kemény.


Van köztetek olyan, aki sokat szédül? Mitől lehet? Hogy lehet megelőzni/gyógyítani? Először két hete szédültem egy napot, de mostmár két napja szédülök zsinórban. Védőnő csak pislog orvos sem mond semmit.

Bármilyen tapasztalat?

Legjobb válasz: Jó lenne tudni milyen idõs kismama vagy. A terhesség elején sokkal jelemzõbb a szédülés a hormonok miatt stb stb.. Egyébként én is sokat szédelgek és pár napja jobban is mint szoktam de ez a meleg miatt lehet.Olvass utána mennyi minden okozhatja egy terhes nõnél.Pl le esik a vércukor,túlhajtod magad,vérnyomás probléma,stb. Azért a vérnyomásodra figyelj és arra hogy egyél rendesen. Sajnos elég jellemzõ terhességi tünet ne akadj ki azért annyira::)

Jó lenne tudni milyen idõs kismama vagy. A terhesség elején sokkal jelemzõbb a szédülés a hormonok miatt stb stb.. Egyébként én is sokat szédelgek és pár napja jobban is mint szoktam de ez a meleg miatt lehet.Olvass utána mennyi minden okozhatja egy terhes nõnél.Pl le esik a vércukor, túlhajtod magad, vérnyomás probléma, stb. Azért a vérnyomásodra figyelj és arra hogy egyél rendesen. Sajnos elég jellemzõ terhességi tünet ne akadj ki azért annyira::)
Ja és 30 hkm vagyok:)
Én is végig szédóültem mindkét terhességem alatt. Szõlõcukor, hideg levegõ használt nekem. ÉS Graphitus c30 homeós szerbõl 2 golyó gyorsan a szájba, már ha használasz homeopátiát-
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 26 hetet töltöm ma. :) Terheléses vércukrom jó lett, vérnyomásom állandó, "csak" vizesedek.
Alacsony vérnyomás? Cukor?

Hogy lehet az, hogy a doki és a védőnő szerint holnap leszek 29 hetes, a naptár szerint pedig 30? és ez az jelenti, hogy holnap kezdem a 7. hónapot?

Legjobb válasz: Úgy lehet hogy késõbb fogant.De ezzel nincs semmi baj.Nekem is 13 hetesnek kéne lennem, de csak 12 hetes vagyok :)

Úgy lehet hogy késõbb fogant.De ezzel nincs semmi baj.Nekem is 13 hetesnek kéne lennem, de csak 12 hetes vagyok :)

Hogy lehet egy védőnő ennyire bunkó?

Kislányomat ma kellett vinni a havi vizsgálatra. Mikor odaértünk már jött elénk hogy ne vigyem be a kicsit, mert ma az iskolás gyerekeket oltják. Hozzáteszem fogalmam sincs miért olyankor hívják oda az iskolásokat, mikor csecsem? tanácsadás van, és még a kiskönyvbe is beírja hogy ma menjünk, na mindegy is. Megállt az ajtóban és ugye onnét szólt ki, én ott álltam kezemben a gyerekkel. Erre közölte, hogy mire várok menjek már be az ajtóig mert majd megfagy. Ott állt az ajtónál, bementem egyik kezemben a 7 hónapos gyerek, másik kezemben a takaró meg a táska és ugye nem tudtam az ajtót becsukni, erre rám kiáltott, hogy az ajtót nem tudom becsukni magam után!?? Olyan dühös lettem rá, látja hogy tele a kezem, ? meg ott áll, és nem képes behúzni az ajtót. Ráadásul nagyon bunkón beszélt velem. Nem tudom hogy lehet egy véd?n? ilyen paraszt ( már bocsánat). A gyerekekhez sincs egy kedves szava sem, még csak mosolyogni sem mosolyog rájuk. Sosem volt egyébként a szívem csücske, de ezek után....

Legjobb válasz: Nálunk nem voltak havi vizsgálatok. Ha kérdésem volt, kerestem, ennyi. Ha nálatok is minden rendben van, én nem mennék a helyedben. Ha kérdésed van, hívd fel, akkor nem kell elviselned a stílusát. Amúgy tényleg felháborító hogy egy ilyen munkakörben megengedhetik magának az ilyen viselkedést. Hasonló munkám van, sosem éreztetem a munkahelyemen, éppen milyen bajom van. És ha valamiért rátok szállna, le lehet mondani a szolgáltatását.

Nálunk nem voltak havi vizsgálatok. Ha kérdésem volt, kerestem, ennyi. Ha nálatok is minden rendben van, én nem mennék a helyedben. Ha kérdésed van, hívd fel, akkor nem kell elviselned a stílusát. Amúgy tényleg felháborító hogy egy ilyen munkakörben megengedhetik magának az ilyen viselkedést. Hasonló munkám van, sosem éreztetem a munkahelyemen, éppen milyen bajom van. És ha valamiért rátok szállna, le lehet mondani a szolgáltatását.
Sajnálom, hogy ilyen megtörténhet (védõnõnek tanulok) :( A helyedben, ha még egyszer bunkózik, panaszt tennék rá, úgy legalább kicsit rápirítanának, hogy fogja vissza magát... Ha rátok szállna miatta, akkor pedig bizonyos idõközönkéntnél gyakrabban ne nyiss ajtót. Brutális módszer, de legalább beválik!
Én meg visszaszóltam volna neki kapásból, hogy nem látja hogy tele van a kezed? Meg hogy fogja vissza magát, nem õriztetek együtt libát. Egyébként panaszt tehetsz a vezetõ védõnõnél, hogy milyen stílust enged meg magának. Lehet rá is férne, ha valaki bepanaszolná, akkor legalább visszafogná magát egy kicsit. Kicsoda õ, hogy így beszéljen veled? Ha baja van, vezesse le munkaidõ után, vagy legalábbis nem a szülõkön s a gyerekeken.
Kedves Kérdezõ! Én a labdát biztosan leütöttem volna, szó nélkül a kezébe adtam volna a takarót és a táskát, és visszamentem volna becsukni az ajtót. Sajnos nem minden védõnõ kedves, nem is értem, hogy bizonyos emberi tulajdonságokat miért nem vesznek figyelembe a kiválasztásukkor. (Akár a gyerekorvos - de õket legalább lehet váltani, ha van kínálat...) Ellenben sokáig ne tûrd, ha mindig flegma Veled, szólj vissza neki, ha úgy érzed, hogy igazságtalanul bánik Veled. Ha másra nem lesz jó, arra igen, hogy talán magába száll. 1: Te bizonyára sose voltál még babások, hisz a hozzászólásod elárulja, nem tudsz semmit védõnõi rendszerrõl. 3: Hadd mondja el valahol a baját. Egyáltalán nem biztos, hogy van más kismamás környezete. Nekem sem lesz, itt viszont már itt vagyok a 20. hetem óta, és tudom, hogy sok más kismama is van itt.
Rossz napja volt, lehet valami történt vele. Adj neki még egy utolsó esélyt, majd ha legközelebb is ilyen rossz kedvû, válts azonnal.
de puffogsz és nyuszi vagy. Ennyi, akkor viseld el. :)
és miért itt puffogsz, miért nem szóltál neki hogy vegyen vissza a stílusából?
A kérdező hozzászólása: Képzeld nem puffogok... Csak éppen azért nem szóltam neki, mert egyik ismerõsöm visszaszólt neki, és azóta teljesen rájuk szállt. Nem szeretném, hogy állandóan a nyakamra járjon!
A kérdező hozzászólása: "Kedves" 8-as válaszoló! Csak egy kérdést tettem fel, és leírtam ami történt ma velünk. Nem azért írtam hogy ilyen stílusban válaszolj! Különben is minek ír olyan hozzá, aki nem tud normálisan válaszolni. Én nyuszi vagyok, te meg bunkó! Melyik jobb?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õ mindig ilyen. Csak most nagyon felhúztam magam azon ahogy beszélt. Váltani nem tudok, mert csak két védõnõ van itt nálunk. De körzetileg meg nem a másikhoz tartozunk.
Legyél tökösebb. Ha tetszik ha nem Õ van értetek. Megmondhatod hogy "nincs választásod mert nincs másik védõ nõ de ez nem azt jelenti hogy ilyen stílusban beszélhet veled, és már nem az elsõ eset" lesz ennek még foganatja a felettesénél !!!
Figyu kedves Kédezõ! Nem fontos a védõnõ, tojd le, én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy azt a napot választom, amikor a doktornõvel együtt van! Amikor valami badarságot, bántót mond, a doktornõ fején látom, hogy ne vegyem fel, és csóválja a háta mögött a fejét! Én erre mondok egy: AHA-t, majd a doktornõ meghallgatása után angolosan távozunk! Tudom, hogy nagyon bántó! Tudnék, mesélni...
Lehet, hogy megijedt valamitõl. Bízz a védõnõben.
Korábban is beszélt, rendesen, és egy hirtelen alakult ki vagy most kezd beszélni? Ha most kezd, akkor nem gond. Ha korábban jól beszélt, akkor nem ártana szakembertõl tanácsot kérni. Elsõsorban logopédusra gondolok, tõle kellene megkérdezni, mitõl lehet, milyen gyakori és mennyi idõ alatt kell "kinõni". Ha nem tud érdemben segíteni, akkor forduljatok gyerekpszichológushoz. Ha valóban "megijedt" valamitõl, akkor jobb tudni, mitõl. Gondold át, mit láthatott hallhatott, bíztad-e másra, vagy végig vele voltál és biztosan nem történt vele semmi megrázó. Ha másra bíztad, lehet, hogy csinált vele valamit, megverte vagy rosszabb... azt meg nem szabad annyiban hagyni. Lehet, hogy kiderül, hogy nincs semmi gond, de én a végére járnék.
én fórumokon anno azt találtam hogy idõszakos dolog nem szabad türelmetlennek lenni- ki kell várni míg elmondja amit akar, nem kell javítgatni meg ilyenek- ki fogja nõni nekünk kb 3 hónap után elmúlt, most megint dadog néha-én nem veszem észre:) remélem megint elmúlik nem jöttem rá hogy mitõl van(ijedtség vagy ilyesmi), de mivel elmúlik nem hiszem hogy baj lenne azért ha sokáig megmarad, mutatsd meg orvosnak
Szia! Az én lányomnál is volt egy ilyen idõszak, amikor hirtelen sokat fejlõdött a beszéde és mindent gyorsan ki akart mondani. Aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt.

Más is ennyire aggódós mint én? Így hogy lehet élvezni a terhességet? Nektek a védőnő szokott nézni szívhangot?

22 hetes vagyok.Nem érzem a babát mozogni már egyb?l valami rosszra gondolok.Nem valami nagy a hasam,ez miatt is aggódok hogy lehet hogy nem fejl?dik rendesen?

Legjobb válasz: A has mérete nincs összefüggésben a baba megfelelõ fejlõdésével. Kis pocakban is ugyanolyan jól tud fejlõdni, mint nagyban. A poci nagysága attól függ, hogy a méh és a baba hogyan helyezkedik el odabent. Én bizony tudtam élvezni a terhességet, igyekeztem pozitívan gondolkozni, nem állandó pánikban lenni, mert jól tudom, hogy az egyikünknek se tesz jót. A védõnõm nézett szívhangot, de mivel csak a kötelezõ 4 alkalommal voltam nála, így ezzel se tudott idegesíteni...a védõnõk szívhang-hallgatója nem egy érzékeny, pontos mûszer, jobb, ha az orvosi vizsgálatok eredményére adsz :))

A has mérete nincs összefüggésben a baba megfelelõ fejlõdésével. Kis pocakban is ugyanolyan jól tud fejlõdni, mint nagyban. A poci nagysága attól függ, hogy a méh és a baba hogyan helyezkedik el odabent. Én bizony tudtam élvezni a terhességet, igyekeztem pozitívan gondolkozni, nem állandó pánikban lenni, mert jól tudom, hogy az egyikünknek se tesz jót. A védõnõm nézett szívhangot, de mivel csak a kötelezõ 4 alkalommal voltam nála, így ezzel se tudott idegesíteni...a védõnõk szívhang-hallgatója nem egy érzékeny, pontos mûszer, jobb, ha az orvosi vizsgálatok eredményére adsz :) )
igaza van az elõzõnek.nekem kicsi hasam volt, 38 hetesen is úgy néztem ki, mint egy 6 hónapos kismama.mégis született egy 3150 grammos, 50 centis gyönyörûségem.ha egy egész napig nem érzed a babát, akkor menj el a védõnõhöz.én is mentem egyszer, mert nem éreztem, de nem volt gond, hál istennek.egyébként minden alkalommal meghallgatta a szívhangot a védõnõ, mikor tanácsadásra mentem.ne izgulj, hanem élvezd a csodát, mert nagyon gyorsan elszaladnak a hetek.
Védõnõ meg a szívhang: Egyeskével soha nem mért. Ketteskével egyszer mért volna, ha megtalálta volna. Sovány malac vágtában rohantam az sztk-ba uh-ra - minden rendben volt. Legközelebb mondtam neki, hogy inkább ne is próbálja megnézni.
Valószínû hogy olyan ruha volt rajtad ami nagyobbá tette a hasad. Miután cm-ben nem változott.
Igaza van az elozo hozzaszolonak, nagyon fugg attol, hogy mi van rajtad. En pl amikor 5 honaposan felvettem egy szuk ruhat, volt aki megdobbent a hasam meretetol. Most 7 honaposan ha bo cucc van rajtam, elolnezetbol nem is olyan nagy a pocim.

Hogyan lehet finoman hazaküldeni a védőnőt, kb. másfél óra szövegelés után? Tippek?

Legjobb válasz: "Örülök, hogy beszéltünk, és köszönöm a tanácsait. Most nem is rabolom tovább az idejét, úgyis épp etetni/altatni/pelenkázni fogok, ill. a kicsi épp alszik, és mint tudja, egy anyukának csak ilyenkor van ideje pihenésre/fejésre/házimunkára". Ha ebbõl nem ért, akkor nem kell szépen mondani, elég az, hogy kérem, hadd köszönjek most el.

"Örülök, hogy beszéltünk, és köszönöm a tanácsait. Most nem is rabolom tovább az idejét, úgyis épp etetni/altatni/pelenkázni fogok, ill. a kicsi épp alszik, és mint tudja, egy anyukának csak ilyenkor van ideje pihenésre/fejésre/házimunkára". Ha ebbõl nem ért, akkor nem kell szépen mondani, elég az, hogy kérem, hadd köszönjek most el.
Mímeled, hogy mennyi dolgod van, kezet nyújtasz neki, ásítozol.
megmondanám neki, hogy ne haragudjon, de még vársz egy vendéget...amúgy nem komárom-esztergom megyei vagy véletlenül?nálunk a faluban is van egy ilyen dumagép védõnõ...mindenki panaszkodik rá...volt, aki nem is engedte már be a lakásba! :)
Szegény, te nem tudod lerázni a védõnõt, más meg azért panaszkodik itt a gykn hogy sosem volt még náluk. Mond hogy akkor szerinted mindent megbeszéltetek már és ha nem haragszik, akkor most csinálnád a dolgodat.
Nálunk 1x volt a védõnõ. 10 hónapos a lányom. Megmondanám neki, hogy most épp boltba készülök, és nincs több kérdésem, köszönöm a segítséget stb.
Vicces hazugság helyett miért nem egyszerûbb az õszinteség? Nincs semmi szégyellni való azon, hogy másfél óra vendégeskedés nagyon sok egy kisbabás háznál. Ne legyél betoji, az õszinteség javadra fog válni, és a védõnõnek is.
Szia.Én így csináltam és még fogom is . :-)Vedd fel a telefont mintha némítva volna és beszélj (oké gyere 10-perc várlak stb stb)Ha látod, hogy kimozdíthatatlan akkor mond a telefonba, hogy oké öltözünk és megyünk és kezdj el pakolászni .Jaj de kár, hogy nem Én vagyok ott úgy imádom az ilyen helyzeteket cserélnék veled.Vagy már az elején fogadd úgy, tessék be jönni még van idõm aztán nemsoká megyünk el.:-))))))
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon jók a tippek:) Kipróbálom majd. Csak az a baj hogy idõpontra jön, és kérdezheti hogy ha meg van beszélve, minek hívok mást. De ezek a váratlan telefonok jók lesznek még:)
Nem kell üresbe telefonálni, beszéld meg a barátnõddel, anyuddal, hívjon fel x idõ múlva (amikor Neked már kényelmetlen), h nagyon sûrgõs helyzet van, és hogy feljöhet-e megbeszélni. Hitelesebb, ha hangot is hall a mobilból, mert ugye az összes kihallatszik, ha akarod, ha nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!