Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet uton (3034 db)

Ebayról rendelt csomagok után hogyan lehet után érdeklődni hogy a csomag merre jár?

A posta nekem egy kétbetűs sok számos azonosítót mondott de én azt nem tudom hol található esetleg valaki tudna segíteni azt meg kösszönném! :)

Legjobb válasz: Attól függ. Elõször is nézd meg, hogy a Shipping and handling résznél Service-nek mit ír.

Attól függ. Elõször is nézd meg, hogy a Shipping and handling résznél Service-nek mit ír.
A kérdező hozzászólása: oké köszi! :) )

A Roller Coaster Tycoon 3-ban hogyan lehet utat tenni, vagy hogyan lehet rudat tenni pl. a táblákhoz vagy a csúszdához tatóoszlopot?

a yutubon néztem , de nem tudtam kiszedni hogyan kell.

Legjobb válasz: ezek fõleg különbözõ játékosok által írt plusszok, amiket utólag kell a játékba importálni. bõvebben pl. http://www.vodhin.org/download.php

ezek fõleg különbözõ játékosok által írt plusszok, amiket utólag kell a játékba importálni. bõvebben pl. http://www.vodhin.org/download.php
Új lánc, vagy kivágsz 10 szemet flexel.

Hogyan lehet ütő- és rúgóerőt fejleszteni?

Thai boxhoz kellene elsősorban...

Legjobb válasz: gyakorlással

gyakorlással
ha már jó a technikád, akkor szedj magadra 10kiló tömeget.

Honnan lehet esetlegesen megtudni, hogy menszesz után x nappal egy szeretkezés alkalmával, védekezés nélkül, milyen nemű lesz a baba? Van erre valamiféle naptár, vagy számolási módszer?

Legjobb válasz: Fiú vagy lány? Már régóta megpróbálja az emberiség útódja nemét befolyásolni. A régi Görögországban a férfiak a jobb oldalukon feküdtek szeretkezés közben, hogy ha fiút akartak. A franciák a 18. évszázadban ugyanezen cél eléréséért lekötötték a bal heréjüket. Ma már jobban tudjuk: az utód neme már a megtermékenyítés pillanatában eldöl. A nemet a szülöi nemi kromoszómák határozzák meg. Ezek az alakjukról kapták a nevüket: X és Y. XX található meg lányoknál és XY fiúknál. A petesejt mindig X kromoszómát tartalmaz, a megtermékenyítö spermium pedig tartalmazhat X vagy Y kromoszómát. Így az utód neméért a férfi a felelös. Az USA-ban léteznek spermiumokat szortírozó gépek, amelyek képesek az X és Y kromoszómát tartalmazó spermiumokat elválasztani egymástól. Az ezt követö mesterséges megtermékenyítés már a kívánt nemü spermával történhet. Léteznek mendemondák, hogyan lehet saját kezüleg az utód nemét befolyásolni: Az X kromoszómát tartalmazó spermiumok erösebbek, de lassabbak, mert az X kromoszóma nagyobb méretü. Az Y kromoszómát tartalmazó spermiumok gyengébbek, kisebbek de gyorsabbak, mert az Y kromoszóma kisebb méretü. Ha ismert a tüszörepedés idöpontja és a szeretkezés e szerint valósul meg, a szülök befolyásolhatják a gyerek nemét: Lány: ha a szülök lányt szeretnének, az ovuláció elött 3 nappal kell szeretkezni, mert a "lány" Spermiumok tovább életképesek. Az ovuláció körüli gyakori szeretkezés is a lány utód nemzésének valószínüségét növeli meg. Fiú: ha fiút szeretnénk, akkor az ovuláció napján, vagy a következö nap kell szeretkezni, mert a gyors "fiú" spermiumok hamarabb elérik a petesejtet. Elötte pár napig nem szabad szeretkezni, mert ez megnöveli a "fiú" spermák koncentrációját a spermában. További befolyásoló tényezök: A hüvely pH-ja: minél savasabb, annál valószínübb egy kislány. A gyengébb "fiú" spermiumok savas közegben hamarabb elpuszulnak. Orgazmus: egy orgazmus esetén a hüvely pH-ja lúgossá válik, ez a fiúknak kedvez. Pozíció: Minél mélyebre hatol a férfi a hüvelyben, annál rövidebb az út a méhszájig. Mivel a "fiú" spermiumok gyorsabbak, nagyobb az esély, hogy ezek érnek el hamarabb a petesejthez. Lány utód nemzéséhez a hagyományos helyzetet (felül a férfi, alul a nö) javasolják, míg fiú utód nemzéséhez legyen hátul a férfi és álljon/térdepeljen vagy feküdjön a hasán a nö. A spermiumok száma: Sok spermium a fiúknak kedvez. A spermiumok számának növelése érdekében viseljen a férfi lazán álló, és ne szük alsónadrágot. A szeretkezés elötti forró fürdöt megszenvedik a "fiú" spermiumok, ez tehát elöny a lányok számára.

Fiú vagy lány? Már régóta megpróbálja az emberiség útódja nemét befolyásolni. A régi Görögországban a férfiak a jobb oldalukon feküdtek szeretkezés közben, hogy ha fiút akartak. A franciák a 18. évszázadban ugyanezen cél eléréséért lekötötték a bal heréjüket. Ma már jobban tudjuk: az utód neme már a megtermékenyítés pillanatában eldöl. A nemet a szülöi nemi kromoszómák határozzák meg. Ezek az alakjukról kapták a nevüket: X és Y. XX található meg lányoknál és XY fiúknál. A petesejt mindig X kromoszómát tartalmaz, a megtermékenyítö spermium pedig tartalmazhat X vagy Y kromoszómát. Így az utód neméért a férfi a felelös. Az USA-ban léteznek spermiumokat szortírozó gépek, amelyek képesek az X és Y kromoszómát tartalmazó spermiumokat elválasztani egymástól. Az ezt követö mesterséges megtermékenyítés már a kívánt nemü spermával történhet. Léteznek mendemondák, hogyan lehet saját kezüleg az utód nemét befolyásolni: Az X kromoszómát tartalmazó spermiumok erösebbek, de lassabbak, mert az X kromoszóma nagyobb méretü. Az Y kromoszómát tartalmazó spermiumok gyengébbek, kisebbek de gyorsabbak, mert az Y kromoszóma kisebb méretü. Ha ismert a tüszörepedés idöpontja és a szeretkezés e szerint valósul meg, a szülök befolyásolhatják a gyerek nemét: Lány: ha a szülök lányt szeretnének, az ovuláció elött 3 nappal kell szeretkezni, mert a "lány" Spermiumok tovább életképesek. Az ovuláció körüli gyakori szeretkezés is a lány utód nemzésének valószínüségét növeli meg. Fiú: ha fiút szeretnénk, akkor az ovuláció napján, vagy a következö nap kell szeretkezni, mert a gyors "fiú" spermiumok hamarabb elérik a petesejtet. Elötte pár napig nem szabad szeretkezni, mert ez megnöveli a "fiú" spermák koncentrációját a spermában. További befolyásoló tényezök: A hüvely pH-ja: minél savasabb, annál valószínübb egy kislány. A gyengébb "fiú" spermiumok savas közegben hamarabb elpuszulnak. Orgazmus: egy orgazmus esetén a hüvely pH-ja lúgossá válik, ez a fiúknak kedvez. Pozíció: Minél mélyebre hatol a férfi a hüvelyben, annál rövidebb az út a méhszájig. Mivel a "fiú" spermiumok gyorsabbak, nagyobb az esély, hogy ezek érnek el hamarabb a petesejthez. Lány utód nemzéséhez a hagyományos helyzetet (felül a férfi, alul a nö) javasolják, míg fiú utód nemzéséhez legyen hátul a férfi és álljon/térdepeljen vagy feküdjön a hasán a nö. A spermiumok száma: Sok spermium a fiúknak kedvez. A spermiumok számának növelése érdekében viseljen a férfi lazán álló, és ne szük alsónadrágot. A szeretkezés elötti forró fürdöt megszenvedik a "fiú" spermiumok, ez tehát elöny a lányok számára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és terjedelmes válaszodat:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm még egyszer. Nagyon hasznos oldal, tényleg minden megvan itt:)
A ciklus.hu regisztrálj és ott van naptár/diagramm stb, ami mindent kiszámol peteérést, hogy fiú vagy lány a valószínûbb, az is jó oldal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Üdv. Mindenkinek. (egy aggódó anyuka L32)

Terhességre utaló jelek mik lehetnek? Hány nappal szeretkezés után tapasztalhatók ezek a jelek hogy terhes vagy? Tanácsot tudtok adni hogy hogyan lehet megelőzni?

Legjobb válasz: Õõõ.... Mármint mit akarsz megelõzni? A terhességi tüneteket, vagy magát a terhességet? Elõbbit sehogy, utóbbit szerintem te is tudod. A terhességre utaló jelek sokfélék lehetnek, egyénenként változik. Általános jelek: feszülõ mellek, "mingyárt megjön" érzés, elmaradó menstruáció, aluszékonyság, étvágy változás (zabálhatnék/mindentõl a gyomrod forog). Ezek kb akkor jelentkeznek, amikor ugye meg kéne jönnie. Ez elõtt nem igen vannak jelek, de én speciel amintmegfogantam (utólag visszaszámolva) azután egyáltalán nem kívntam a szexet, ez annyira erõs volt, hogy a babám lassan egy éves és azóta se nagyon állt vissza a libidóm. Szóval ha pl menszi után 5 nappal a 15. napig szeretkeztél akkor óriási esély van a teherbeesésre, menszi elsõ napja után számított kb 30 nappal már lehet tapasztalni terhességi tüneteket.

Õõõ.... Mármint mit akarsz megelõzni? A terhességi tüneteket, vagy magát a terhességet? Elõbbit sehogy, utóbbit szerintem te is tudod. A terhességre utaló jelek sokfélék lehetnek, egyénenként változik. Általános jelek: feszülõ mellek, "mingyárt megjön" érzés, elmaradó menstruáció, aluszékonyság, étvágy változás (zabálhatnék/mindentõl a gyomrod forog). Ezek kb akkor jelentkeznek, amikor ugye meg kéne jönnie. Ez elõtt nem igen vannak jelek, de én speciel amintmegfogantam (utólag visszaszámolva) azután egyáltalán nem kívntam a szexet, ez annyira erõs volt, hogy a babám lassan egy éves és azóta se nagyon állt vissza a libidóm. Szóval ha pl menszi után 5 nappal a 15. napig szeretkeztél akkor óriási esély van a teherbeesésre, menszi elsõ napja után számított kb 30 nappal már lehet tapasztalni terhességi tüneteket.

Hogy lehet az hogy állítólag a peteérés után nem lehet teherbe esni? Az egyik ismerősöm jóval ovuláció után volt együtt a párjával és teherbe esett. Akkor ez most hogy is van?

Legjobb válasz: Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt,hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)

Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt, hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)
Szerintem a "nem lehet" és a " lényegesen kevesebb az esély" nem ugyaz az. Vidd ki/ Idd ki a bilit.
A kérdező hozzászólása: hahaha, hát igen één is hajtok a babára de nem akarodzik összejönni :((
Na, akkor ez jó hír :) ) Igazából épp ez az, amiért a naptármódszer úgy gondolom a legmegbízhatatlanabb módszer. A megszakítás is jobb. Sosem lehet tudni mennyiben tér el az elsõ ciklus a másiktól, mennyire harciasak a párom hímivarsejtjei, stb :D
A kérdező hozzászólása: csak naagyon meglepõdött :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm igen örült :)
Márpedig de. Érett pete nélkül nem lehet teherbe esni. Talán késõbb volt ovulációja és még eléldegélt egy kicsit a pete. Elõfordul, én is vérzés elõtt fogantam közvetlenül és a húgom is. Anyunak egyébként is mindig késõn volt peteérése a ciklus közepéhez képest. Ha nincs pete, akkor nincs amit megtermékenyítsen a hímivarsejt, tehát nem jöhet létre terhesség. Csak akkor lehetséges, ha van egy pete, és van egy hímivarsejt. Ez az élet legelsõ alapja, késõbb a nyálkahártya vastagság már nem ilyen szigorú, de ezek nélkül lehetetlen. Örült egyébként a babának?
A kérdező hozzászólása: de azt mondta hogy a menstruáció elõtt nem sokkal voltak együtt... akkor biztos hogy nem volt peteérése...
Rém egyszerû, nem akkor volt a peteérése :) Ha nincs pete, akkor nincs, ami megtermékenyüljön, viszont a peteérés idõpontját nem mindenki tudja pontosan.
a peteérés idejét akkor lehet pontosan megmondani, ha minden pillanatban ott áll melletted egy doki, UH-val a kezében. Vagyis a hasadon :D Szóval valószínûleg nem akkor volt a peteérése. Vagy intenzív orgazmus is válthat ki spontán peteérést.

Császár után hogyan lehet minél gyorsabban regenerálódni? Ha erőltetem a minél több felkelést, mozgást, persze csak miután már lehet, az jó?

Ti mit csináltatok, h minél el?bb strammnak érezzétek magatokat (már amennyire lehet stramm ilyenkor az ember lánya...)

Legjobb válasz: Csatlakozom az elsõhöz. 2 programozott császárom volt, úgyhogy van tapasztalatom. Az elsõnél a szülésznõm jött és "lökdösött" ki az ágyból, hogy tessék mozogni, ha a könnyeim potyognak akkor is. 6 órával mûtét után kelhettem fel, pokolian fájt, de napról napra jobb lett. A lényeg, hogy ne hagyd el magad sétálj sokat, és ne görnyedj össze, hanem kihúzott egyenes háttal sétálj. Ne erõltesd meg magad, tehát azt, hogy a babánál nehezebbet ne emelj, azt érdemes betartani, de a séta nem árt. 4. nap már úgy mentem haza, hogy tök jól voltam, persze még fájt, de már nem az az elviselhetetlen fájdalom volt. 1 héttel császár után autót vezettem, mert muszáj volt, az elsõ pillanattól én láttam el a picit, és itthon a teendõket!

Talán a kocsival közlekedéshez kéne segítség, én nem mernék friss császáros sebbel vezetni. :-(
Csatlakozom az elsõhöz. 2 programozott császárom volt, úgyhogy van tapasztalatom. Az elsõnél a szülésznõm jött és "lökdösött" ki az ágyból, hogy tessék mozogni, ha a könnyeim potyognak akkor is. 6 órával mûtét után kelhettem fel, pokolian fájt, de napról napra jobb lett. A lényeg, hogy ne hagyd el magad sétálj sokat, és ne görnyedj össze, hanem kihúzott egyenes háttal sétálj. Ne erõltesd meg magad, tehát azt, hogy a babánál nehezebbet ne emelj, azt érdemes betartani, de a séta nem árt. 4. nap már úgy mentem haza, hogy tök jól voltam, persze még fájt, de már nem az az elviselhetetlen fájdalom volt. 1 héttel császár után autót vezettem, mert muszáj volt, az elsõ pillanattól én láttam el a picit, és itthon a teendõket!
Nekem nem volt császárom, de a barátnõm, akinél 33 hetesen beindult a szülés és császározták, azt mondta, hogy minél többet mozgott, végül is annál könnyebb volt. Jó egészséget neked és a babádnak!
Bababarát kórházban szültem. Másnaptól el kellett látni a babát. Nem volt semmi gond. 2-3 napig fájt eléggé. Amikor hazamentünk akkor már nem volt vészes. Mindent meg tudtam csinálni otthon. Nyilván nem erõltettem meg magam, de a háztartást és a babát elláttam rendesen. Már nem emlélszem mikor porszívóztam meg ilyesmi, de biztos, hogy 2-3 héten belül. Elsõ héten volt itt anyukám, Õ fõzött addig, de járkálni és a babát emelgetni tudtam. Csak az ágyból kikelés ment lassan úgy 10 napig.
Amint lehet felkelni, mozogni. Minden felkelésnél nagy levegõ, és ki kell húzni a hátat egyenesre, szépen lassan. Nem szabad görnyedni, bár persze az sokkal kényelmesebb. Ne használj hasleszorítót, mert bár nagyon jó érzés, mintha tokban lennél, összetart, megtámaszt, viszont az izmok, szövetek sokkal lassabban regenerálódnak. Tehát sok mozgás, nagy levegõ, hát kihúz. Rendbe jössz hamar, meglátod! Hozzáállás kérdése is, hidd el!! :)
Nekem utána volt jó amikor kivették a varratokat.Onnantól járkálnom is kellett elég sokat mert átkerült a babám koraszülött osztályra ami a másik épületben van, alagsoron át lehetett menni, de sokszor lépcsõzni kellett egy emeletet.Ha feküdtem nehéz volt felállni, de próbáltam sokat mozogni, sétálni.
A kérdező hozzászólása: Hát ebben sajnos senki nem tud segíteni, ezt magamnak kell megoldanom.
Igen! A lehetõ legtöbbet mozogni! Az utolsó szülésemnél császároztak és bizony nem hagytam el magam, hanem minden fájdalom ellenére a lehetõ legtöbbet mozogtam. (persze ésszerû határokon belül, megerõltetni nem szabad magad!) Már a kórházban én láttam el a babát reggel ahogy kihozták nekem. (éjjel született, hajnal 4ig voltunk a szülõszobán) Itthon is sokat mozogtam, ameddig tette-vettem nem voltak olyan nagy fájdalmaim, de ha megpihentem alig tudtam felkelni! Egy hét után már mosogattam, pakolásztam. Porszívózás, felmosás és a megerõltetõbb dolgokat csak 5-6 hét után csináltam. És amit a dokim mondott a haskötõt felejtsem el, mert akkor a hasizom nem dolgozik és nem fog lemenni a hasam. És bevált! A 3. gyerek után is teljesen visszament és lapos lett a pocim! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy írtatok. Nem akarom elhagyni magam semmiképp, van egy 8 éves nagylányom is, a férjem csak hvégente jön haza, tehát nekem kell majd õt iskolába hordanom mindennap, kocsival; meg persze ellátnom õt is itthon. Segítségem van, ha akarom, de az az igazság, h nem nagyon akarom, szeretnék mindent egyedül csinálni.
3 császárom volt, az utolsó 3 hónapja.12 óra múlva kelhettem fel, spinális érzéstelenítõt kaptam.Elsõ felkelés nagyon nehéz, fõleg kiegyenesedni. Minél többet kell mozogni, annál gyorsabb a javulás. A babám az elsõ felkeléstõl nálam volt, el kellett látni. Én elsõ 2-nél nem a 3.-nál használtam haskötõt (sõt a szülés után homokzsákot is tettek a hasamra), sokkal jobb érzés ha rajtad van, és visszament rendesen a hasam.Autó kérdés: mivel éjjel ment el a magzatvizem, taxi nem jött ki, bevezettem a kórházba (10p), így a kocsit haza is kellett hozni....vasárnap szültem, szerdán hazajöttünk. Nem mondom a beszállás nehézkes volt(de egy taxiba is ugyanolyan beszállni) a vezetésben meg mi a megerõltetõ? Nem teszel hirtelen mozdulatokat, amit egyébként sem tennél kisbabával, gyerekkel a hátsó ülésen...

Hogy lehet a kutyámat leszoktatni arról h mindenben megtörölközzön fürdés után?

Legjobb válasz: Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Wordpress-hez van olyan plugin, ami lehetõvé teszi, hogy regisztráció után a tagok is létrehozzanak posztot?

Szabályzat elfogadása és email-es megerõsítés nem ártana.

Legjobb válasz:
ehhez nem kell plugin. adminfeluleten betudod allitani, hogy mi legyen az ujjonnan regisztralt felhasznalo "rangja" valaszd a szerzot. szabalyzathoz en ugy csinalnam, hogy valami egyedi mezot hozzaadnek a regisztracios formhoz. egy ilet talaltam. jo regi... nem tuti h mukodni fog [link] itt van az emailmegerosites... ha nem mukodik az nem feltetlen a plugin miatt van... tarhelyektol is fugg az email kuldes lehetosege. itt van valami a csunya szavakra: [link] itt a biztonsagi mentes: [link] remelem segitettem. bar igazan megtanulhatnad a googlet hasznalni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ehhez nem kell plugin. adminfeluleten betudod allitani, hogy mi legyen az ujjonnan regisztralt felhasznalo "rangja" valaszd a szerzot. szabalyzathoz en ugy csinalnam, hogy valami egyedi mezot hozzaadnek a regisztracios formhoz. egy ilet talaltam. jo regi... nem tuti h mukodni fog [link] itt van az emailmegerosites... ha nem mukodik az nem feltetlen a plugin miatt van... tarhelyektol is fugg az email kuldes lehetosege. itt van valami a csunya szavakra: [link] itt a biztonsagi mentes: [link] remelem segitettem. bar igazan megtanulhatnad a googlet hasznalni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!