Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet tartani egy (86 db)

Mennyi szumátrai díszmárnát/vörös neont/Red cherryt/Páncélos harcsát lehet tartani egy 54l-es akváriumba ugy hogy az nekik megfelelő legyen?

Az egyes fajok külön külön érdekelnének,ha csak azt tartok az aksiban.pl neon:20db vagy ilyesmi.Köszi elöre is.

Legjobb válasz: Akváriumnál alapszabály, hogy amilyen hosszu a medence (a leghosszabb oldala) annyi cm halat szabad benne tartani: pl. egy neon kifejletten kb 5 cm - egy 50 cm hosszú medencében 10 db-ot lehet ezek szerint tartani.

Akváriumnál alapszabály, hogy amilyen hosszu a medence (a leghosszabb oldala) annyi cm halat szabad benne tartani: pl. egy neon kifejletten kb 5 cm - egy 50 cm hosszú medencében 10 db-ot lehet ezek szerint tartani.
Medence/Hal arány: Az akvárium szükséges méretének kiszámításához vedd az alábbi adatokat, és szorozd meg a halaid centiméterben megadott teljes testhosszával. Például: A 90 cm hosszú és 30 cm széles medence felszínének területe 2700 cm2. Ebben az akváriumban édesvízi trópusi halakból 90 cm, édesvízi hidegvízi halakból 36 cm, a trópusi tengeriekból 22, 5 cm tartható. (Nekem is 54l-es aksim van kiszámoltam: 54cm x 26 cm = 1404 cm2. Vagyis 54 cm hosszú neon tartható. 1 neon 5 cm. Azaz kerekítve 11 neonhalat tarthatsz benne.)
A kérdező hozzászólása: majd a 11.nek levágom a farkát, hogy meglegyen az arány:) .De neonok esetében ez a számolás nem jó, hiszen csapathalak, és nagyon aprók, eladók is ugy 20at ajánlanak meg itt is olvastam, de az az alapszabály nem liter/cm-re vonatkozik?bár akkor is 11re jön ki:) .És mi van a szumikkal?nem tudja vlaki mennyit tarthatok belõlük?én ugy 5 fele saccolom.köszi az eddigi válaszokat is!
Második válaszoló vagyok: Ha úgy vesszük tényleg hülyeség ez a számolási módszer, mert 11 neon egy 54-es aksiba... hát szerintem abban 40 is jól el lenne. A szumi: Hát 5 db? Tudom, hogy annyira jön ki, de ez is hülyeség. Egy akkora aksiba 20 jól el lenne szerintem. De ha gondolod, akkor elõbb vegyél csak annyit amennyit ajánlanak és ha kevésnek találod, akkor veszel hozzá még.
A kérdező hozzászólása: még számoltam egy kicsit, sztem egy olyan 8darab szumival kezdenék, neonbol meg 20at tennék be elsõre:) red cherryröl nem tud senki semmit?:(Köszi am a segitséget eddig is sokat segitettél!
A kérdező hozzászólása: kösz h segitesz, meg válaszolsz, de nem viccbõl irtam oda h az egyes fajok külön külön érdekelnének, tehát csak különtartva kérdezem, ergo külön lenne a szumi a cherry és a többi.mindenesetre köszi.a szumi(cm/l) hasznos info volt, köszi:)

Szeretnék jákó papagájt venni de nem tudom hogy lehet-e egyedül tartani őket?

Ja és mind 2 nemű papagáj beszél?

Legjobb válasz: mindkettõ beszél párban tartsd olvass utána a neten

mindkettõ beszél párban tartsd olvass utána a neten
A kérdező hozzászólása: Igen ezek a jákó papagájok. Tudsz esetleg egy jó tenyésztõt ahol vehetnék?

Találtam egy mops párt hónapokkal ezelőtt. Nem tudom, hogy lehet-e őket udvaron tartani télen? A nősténynek kölykei lesznek, milyen helyen tartsam őket? Lakásba nem viszem, mert nekem is babám lesz.

Legjobb válasz: Keress neki egy gazdát ... de vigyázz nehogy szaporítóknak add oda, mindenképp írass ivartalanítási szerzõdést. Egy ilyen apró, szõrtelen kutyát nem lehet az udvaron tartani. Ha kell segíteni a gazdakeresésben írj pü-t.

Persze, ingyen mopsz mindenkinek kéne. Légyszíves, ha úgy döntesz, hogy elajándékozod, akkor ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel tedd, nehogy lelketlen szaporítók kezébe kerüljenek és a szukát agyon ellessék. Nagyon sok ilyen példa van. :-(
miért nem lett ivartalanítva a szuka??talált kutyával szaporítész???na már... jó szar dokihoz jársz amúgy, hogy még nem ajánlott az ivartalanítást.
Keress neki egy gazdát ... de vigyázz nehogy szaporítóknak add oda, mindenképp írass ivartalanítási szerzõdést. Egy ilyen apró, szõrtelen kutyát nem lehet az udvaron tartani. Ha kell segíteni a gazdakeresésben írj pü-t.
Hol és mikor találtad õket? Eredeti gazdit kerested? Mopszokat nem lehet kint tartani fõleg nem télen.
Ha lepontoztok, lepontoztok. Az elsõ, legfontosabb dolog: muszáj azoknak a kiskutyáknak megszületniük? Nem lehetne ivartalaníttatni?
ha hónapokkal ezelött találta, akkor nála vemhesült a kutya ... lehet következtetéseket levonni .. gratulálok ...
nem tarthatod kint szegény megfagyna-fõleg hogy terhes!
Nem lehet télen udvaron tartani társasági kutyákat igy a mopsz-ot sem.Inkább a babádra szentelj idõt és majd utána a kutya.
Az eredeti gazdájuk nem jelentkezett értük? Megvoltak hirdetve és plakátolva? Általában az elveszett drága ölebeket keresni szokták és 1 évig még, ha jelentkezik érte a gazdija, akkor ôt illeti meg a tulajdon. Semmiképp nem tartható kertben. Ezek szerint, ha vemhesen találtad a szukát, akkor nem lehet tudni, hogy kóborlása alatt ki fedezte be. Lehet akár egy nagytestû kutya is, és akkor valószínûleg bele is halhat a szülésbe. Ezt szerintem semmiképp nem szabadna vállalni. Ha nem tudod a mûtét költségeit fedeni, akkor keresd meg a helyi állatvésõ szervezetet és ilyen esetben biztos segíteni fognak. Vagy a Zöld Zebrát, Fehér Keresztet, mert õk az ivartalanításban tudnak nagy segítséget adni bárkinek.
A tanács az, hogy kutyát lehet nyugodtan gyerek mellett tartani? Mit gondolsz mondjuk aki tenyészt az elpaterolja az összes kutyáját? A gyerekének mégsem lesz semmi baja. Ha tanácsot vársz akkor fogadd el, hogy odafigyeléssel igenis élhet a lakásban gyerek mellett. Ott legalább kevesebb az esélye annak hogy elfelejtitek hogy õk is vannak, mert csak a gyerek létezik. A gyereked csak okosabb, egészségesebb lesz tõlük. Vagy keress nekik gazdát. Ez nem kuvasz, hogy kirakd. Ilyen fajta kutyákat nem szabad kint tartani.
Igaza van az elöttem válaszolóknak. A mopsz társasági kutya, ami azt jelenti, hogy csak és kizárólag az ember társaságában érzi jól magát. Lakásba való a gazdi mellé. Számukra a melléképület sem megfelelõ, akkor sem, ha az fûtött. Amúgysem lehetne ott, amikor ellik és utána 2 hónapig, hisz akkor állandó felügyeletre van szüksége éjjel-nappal. Ha ezt nem tudod vállalni, akkor még most kellene neki gazdit keresni, hisz az ellés és szoptatás idõszakában tényleg állandóan mellette kell lenni.
Senki sem kereste õket??? Két mopsz kutya nem pottyan csak úgy az égbõl, valakinek biztos hiányoznak!! Emlékszem hogy nagyon kerestek egy mopsz párt utána kellene nézni nem e õk azok.
a kicsik elajándékozgatásában tudok segíteni, csak küldj kéépeket róluk..
Nekem van mopszom. Kertes házban lakunk, de bent van a lakásban éjjel meg ha hideg van. Sikerült valamit intéznetek? Írj privit és segítek, mert nekem rengetek ismerõsöm szeretne mopszot.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet kerestük a gazdájukat(hirdetés, állatorvos, személyesen körbejártuk a környéket), de nem jöttek értük.Megnézte õket állatorvos is és azt mondta nem volt jó helyük.Nálunk kb. 5hónapja vannak és nagyon megszerettük õket.A nõstény már nálunk lett vemhes, és megfelelõ helyet szeretnénk nekik télre, de lakásba semmi esetre nem visszük õket.Arra gondoltunk, hogy épített melléképületbe kialakítunk nekik helyet, de nem vagyunk tisztába az igényeikkel.Adjatok tanácsot légyszíves.Köszönöm.


KI az épületkarbantartó? Hogyan lehet egy épületet karban tartani? Akkor nagyon erős embernek kell, hogy legyen, hogy egy egész épületet karban tudjon tartani?

Legjobb válasz: Igaz humor kategória, de azért válaszolok rá :) Karban tartó és a karbantartó nem egy és ugyanaz... Amennyiben tanultad ékes anyanyelvünket, akkor tudhatnád, hogy amennyiben a szó egyben van írva és van viszonyt jelölõ toldaléka, akkor bizony ott többletjelentésû az összetett szó a nem egybeírt kifejezéshez képest. Karban tartó = az aki a karjában tart valamit/valakit. Karbantartó = az a személy, aki szervizeli a dolgokat.

Igaz humor kategória, de azért válaszolok rá :) Karban tartó és a karbantartó nem egy és ugyanaz... Amennyiben tanultad ékes anyanyelvünket, akkor tudhatnád, hogy amennyiben a szó egyben van írva és van viszonyt jelölõ toldaléka, akkor bizony ott többletjelentésû az összetett szó a nem egybeírt kifejezéshez képest. Karban tartó = az aki a karjában tart valamit/valakit. Karbantartó = az a személy, aki szervizeli a dolgokat.
Volt valami ilyen mátyás királyos történet, hogy elõbb a tetõt csinálták meg s amíg pár markos legény tartotta, alá építették a házat.
És nem markos legények tartották, hanem a disznó malacai!
Mátyás királyos is volt, és még befelé fordított kancsókat is csináltak! Én is láttam!
Atlaszhoz képest ezek kismiskák! A Földgolyót tartani, na az már valami! Igazi karban-tartás :)
vagy a medvedisznóember
Szerintem Toldi Miklós vagy Kinizsi Pál versenghetnének a posztért... Csak az a baj, hogy az egyik meghalt, a másik sose létezett...
Az a Mekk Elek- ben volt! :-))
chuck norris

Nem híztam egy dekát sem 16 hetes koromig, most egy hét alatt 1, 5kg jött fel. Ez normális? Hogyan lehet úgy kordában tartani a hízást, hogy a bébim ne szenvedjen hiányt odabennt semmiben?

Legjobb válasz: A hogyanra sajnos nincs kész válaszom, csak arra, hogy az egészséges súlynövekedés hetente fél kiló. Ezt kellene valahogy tartani. Több zöldséggel, teljes kiõrlésû gabonával, kevesebb édességgel, fehér kenyérrel. Írd be a keresõdbe, hogy terhesdiéta. Ne aggódj, ez nem fogyókúrát jelent! A terheseknek nem szabad fogyókúrázni. A terhesdiéta azt jelenti, hogy meghatározott mennyiséget kell ennünk a fontos tápanyagokból, és minimálisat a tápanyagokban szegény, de kalóriadús dolgokból (kóla, csoki). Olvasd el pl ezt: http://dietakucko.hu/index.php?option=com_content&task=view&..

A hogyanra sajnos nincs kész válaszom, csak arra, hogy az egészséges súlynövekedés hetente fél kiló. Ezt kellene valahogy tartani. Több zöldséggel, teljes kiõrlésû gabonával, kevesebb édességgel, fehér kenyérrel. Írd be a keresõdbe, hogy terhesdiéta. Ne aggódj, ez nem fogyókúrát jelent! A terheseknek nem szabad fogyókúrázni. A terhesdiéta azt jelenti, hogy meghatározott mennyiséget kell ennünk a fontos tápanyagokból, és minimálisat a tápanyagokban szegény, de kalóriadús dolgokból (kóla, csoki). Olvasd el pl ezt: http://dietakucko.hu/index.php?option=com_content&task=view&..
Én is hasonlóan voltam, mint te. Annyi, amit észrevettem, hogy nekem 2-3 nap alatt felszalad hirtelen 2-3 kg, utána pedig hetekig nem mozog a sûlyom. A 16. hét után kezdtem el hízni, most 32 hetesen 9 kg-val vagyok több az indulósúlyomnál. Ez tök belefér, nincsen vele semmi bajom.
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattatok, hogy nem feltétlenül leszek viziló. Nagyon köszi a linket is! :)

Hogy lehet kapcsolatot tartani a családdal, amikor egyik fele vallásos, a másik nem? A Hit Gyülekezet milyen vallást követ?

Legjobb válasz: A Hit Gyülekezete nagyon bigott vallásos szekta. Jobb csak felületesen tartani a kapcsolatot,és a vallásról nem beszélni velük. Meggyõzni úgy sem lehet õket.

A Hit Gyülekezete nagyon bigott vallásos szekta. Jobb csak felületesen tartani a kapcsolatot, és a vallásról nem beszélni velük. Meggyõzni úgy sem lehet õket.
Ha nem érintkeznek más vallásúakkal, akkor nem lehetnek keresztyének, mert a mi Urunk, nemcsak a pogányokkal, de vámszedõkkel, paráznákkal és leprásokkal is érintkezett.(Hogy szeretheted a te Istenedet, akit nem látsz, ha nem szereted a te felebarátodat, akit látsz?)
"normális" vallásnál semmi gond, akkor van probléma, ha olyan vallás ami nem helyesli a nem hívõkkel való találkozát. Sajnos a hitgyüli ilyen. Családokat szaggat szét
Szerintem keresztyének.Nem tudom, hogy miben különbözik egy vallásos ember egy ateistától.Az egyik jár templomba a másik meg nem.Lehetséges más különbözõség is, de eddig nem tapasztaltam.
Kerulni kell a vallasos temakat.Ami fontos hogy el kell fogadni egymas nezeteit es nem kell piszkalodni. Nalunk en vallasos vagyok a ferjem nem, nem beszelunk a hitrol es kesz.
Nálam is hasonló helyzet van, fele család szentfazék, a másik fele meg egyszerû, világi népség. Megoldás: nem engedem össze õket. Karácsonykor is külön ünnepelek velük, húsvétkor is, stb. Én személy szerint a nem vallásos társaságot jobban szeretem, jobb velük beszélgetni, nyitottabban minden tekintetben, míg Jézus Népsége.

Igaz, hogy 2011 januárjától egy háztartásban nem lehet két kutyánál többet tartani? Mi a véleményetek?

El?ször felháborodtam,ugyanis két befogadott kutyusom is van(egyiküket a napokban hoztam el a menhelyr?l)és tudom,hogy ha lenne rá keret,minél több kutyának szeretnék jobb életet biztosítani(lévén elég nagy kertünk).Ugyanakkor gondolom,a tenyészt?ket leszámítva(megfelel? igazolással rendelkeznek,gondolom)akkor ez ugyanígy vonatkozik a szaporítókra,aminek nagyon örülnék.Itt az ideje,hogy büntessék ?ket rendesen.De vajon tényleg vonatkozik rájuk is?Egyáltalán,van aki nézi azt,hogy falun,tanyán kinek hány kutyája van?Egyik ismer?sünknek(tanyán lakunk)szintén hatalmas portája van,legalább négy-öt kutyával.Eltartani is el tudja ?ket,nagyon jó dolguk van-állítólag pedig akkor a két kutyánál többet tartókat ötvenezer forintra büntetik,ill.még a kutyáit is elveszik?Részben jónak találom,részben nem.A Ti véleményeitekre lennék kíváncsi,ki mit gondol az új rendeletr?l.

Legjobb válasz: akk én megszivtam ha csak kettõt lehet tartani!!!!! én 12 bullterriert tartok. igaz h sok de mindent megkapnak, nagy kertet fûtött ólakat stb... most akkor adjam oda õket vkinek???? azt soha

akk én megszivtam ha csak kettõt lehet tartani!!!!! én 12 bullterriert tartok. igaz h sok de mindent megkapnak, nagy kertet fûtött ólakat stb... most akkor adjam oda õket vkinek???? azt soha
Mindenhol kell lennie helyi ebtartási rendeletnek. Abban meghatározzák hol, mennyi kutátyát lehet tartani. Általában lakásokban 1, kertesben van, ahol 2, van, ahol 3. A nem belterületeken pedig szerintem senki nem törõdik vele. Nálunk a lakótelepen van, akinek 3 is van lakásban. De nincs velük gond, így élhetnek nyugiban. Akkor szokott ilyenért gond lenni, ha feljelentés van. Ha új rendeletet hoznak, a meglévõ kutyákra nem vonatkozhat.
Nem olvastam még, tehát a pontos szöveget nem tudom. Ám ha ivartalanított kutyát tartok, miért ne lehetne 32 ? Ez is egy jó nagy marhaság. Gumicsont, hogy addig nem a munkanélküliséggel foglalkozunk.
Az para ... Egyik ismerõsöm most szeretné beszerezni 3. kutyáját ezek szerint szóljak neki, hogy nee?:O Nekem meg 6 kutyám van áááá x.x..jó én kertesházban lakom de az ismerõsöm lakásban.
Az éremnek két oldala van... Ugyanis egyrészrõl jó, mivel így a szaporítást fel lehetne számolni (elviekben, bár ha úgy mûködik ez a törvény is, mint a többi, akkor alig ha várható változás) másrészrõl viszont az mit csinál, akinek 3 vagy 4 kutyája van, de rendesen tartja õket, mindent megad nekik? Adjon túl rajtuk? Ez a menhelyeknek sem lesz túl jó, mivel hirtelen sok plusz kutya... Szívem szerint én is tartanék három, vagy több kutyust... :( És így az ideiglenes örökbefogadókkal mi lesz? Akiknél menhelyes kutyusok vannak? Nagyon remélem, hogy igazságos törvény lesz.
Errõl nem hallottam :O Hol olvastad? Nem lehet, hogy "csak" valami helyi rendelet? Mindenesetre elég nagy baromság lenne, ha ez igaz... mi jogon vennél el az amúgy jól tartott kutyákat??? És hova tennék? Mintha nem lenne elég gazdátlan kutya így a sintértelepeken meg menhelyeken... -.-"
Csak a tenyésztõknél lehet több kutya. Azokat a papirokat, hogy igazolná egy szaporító? Az hogy hány kutyát tartassz az nem attól függ mekkora a kerted, hanem hogy MENNYIVEL TUDSZ FOGLALKOZNI???!!! egy tenyésztõ
Sokan még az oltásokra sem költenek, mibõl gondolod, hogy ivartalanításra költenének?
A kérdező hozzászólása: Aki sem oltásokat, sem egy ivartalanítást(egyszeri alkalom!)nem engedhet meg magának, ne akarjon és fõleg, ne tartson kutyát:S
Én bõven megengedhetek magamnak ennyi állatot...és ivartlanítva is vannak.Normálisan vannak gondozva boldogok, egészségesek..nehogymár elvegyék õket!Egy ilyen szabálytól nem lesz kevesebb kobor állat...max rettegnie kell annak akinek 2nél vagy 3nál több kutyája van... Az meg nagyon gáz lenne ha pont ezt ellenõrízgetnék de pl azt, hogy ki oltatja és ki nem a kutyáját vagy chipes-e az ebe nem nézik...álljon már meg a menet.Én egy kutyámat se fogom odadni másnak, elajándékozni menhelyre adni ..stb.Inkább bejelentem egy olyan ismerõsömhöz ahol nincs kutya....aztán egybõl nem az én nevemen van ennyi eb -.-
Remélem ez nem komoly dolog, mert ez hatalmas terhet jelentene a menhelyeknek és még ennyien sem fogadnának örökbe kutyát, mint most. Inkább az állatvédelemmel kapcsolatos törvényeket kéne szigorítani és példaértékû büntetéseket kiszabni.
Nálunk 3-at lehet tartani, de külön önkormányzati engedéllyel többet is.
A kérdező hozzászólása: Remélem igaz, hogy a kertes ill.külterületen lévõ háztartásra ez nem vonatkozik.Az ivartalanítás elmulasztását nem tk-s kutyáknál viszont büntetném.
Ne már. Én ezt nem hallottam. Kertes házban lakom, 3 kutyám van. Kijönnek, megbüntetnek, még akkor is, ha törvény elõtt is 3 volt? Akkor mit fogok csinálni az egyikõjükkel, és melyikkel?! Ez hülyeség, mindet szeretem, nem dobnám egyiket sem menhelyre...
Már tavaly áprilisban is fogadtak el errõl szóló törvényt, törvénymódosítást, de én úgy tudom, hogy pl. kertes házra a 2-ben maximalizálás nem vonatkozik. Társasházban, bérházban szabályozhatják az ebtartást. Mint ahogy településenként is változik: a jegyzõ tud errõl felvilágosítást adni.
Aki szaporít, nem hiszem, hogy titokban tenné. Vagyis csak tudják a közelében élõk, hogy mennyi kutya van ott, milyen környezetben. Vajon miért nem megy a jegyzõhöz a feljelentés, akár a nagy kutyagyárosoknál is?
A kérdező hozzászólása: Nyilván, akinek esetleg van három, négy kutyája(és mint írtam, mindent megad nekik, nem szaporítja, esetleg még ivartalanítva is vannak)miért ne tarthatna annyi kutyát, amennyivel elbír, mind anyagilag, mind idõvel és törõdéssel, mozgástérrel?Azt pl jogosnak tartanám, hogy panelban élõ, kétszobás lakásokban ne lehessen egynél, vagy két kistermetû kutyánál többet tartani.Bár én egy ilyesmi rendelettel inkább a szaporítókra mennék rá, vagy ivartalanítási kötelezettséget rendelnék el minden nem fajtatiszta, nem törzskönyvezett kutyának...Akkor talán hamar megoldódna a rengeteg szerencsétlen sorsú, menhelyi, sintértelepi és kóbor kutyus esete.
A kérdező hozzászólása: Nyilván, nem a kertmérettõl függ, és mivel nekem is kiteszi minden idõmet és törõdésemet a két kutya, ezek hiányában nem is fogadnék be újabbat, mindössze a, , szándék"lenne meg. Ma mondta anyukám, hogy a tévében látta, hogy pontosan hol, mikor, nem tudom sajnos.Mindenesetre meglepett:O
Egyrészt nem fogják ezt ellenõrizni, csak ha lesz feljelentés a gazda ellen. Másrészt, meg ez alól is lehet kibúvó, tehát erre is lehet engedélyt kapni az önkormányzattól.

Hogy lehet zokniban tartani egy év körüli gyereket?

Bármilyen zoknit adok rá, mindig leveszi. Harisnyát nem akarok még ráadni, mert akkor mit adok télen... Viszont a mezítlábazáshoz már hideg van.

Legjobb válasz: Nem lehet rajta tartani, tapasztalat, ha lehúzza a zoknit, neked vissza kell rá adnod. Én naponta vagy 20szor visszaadtam a tavaly 1 éves fiamra a zoknit. Aztán egyszer csak leszokott róla, most már csak akkor húzza le, ha nedves lesz. Most kettõ és fél.

Nem lehet rajta tartani, tapasztalat, ha lehúzza a zoknit, neked vissza kell rá adnod. Én naponta vagy 20szor visszaadtam a tavaly 1 éves fiamra a zoknit. Aztán egyszer csak leszokott róla, most már csak akkor húzza le, ha nedves lesz. Most kettõ és fél.
A kérdező hozzászólása: Találtam egy liliputi cipõt a cuccaink között, pont a mérete, nem veszi le!! (Alatta zoknicska) Boldog vagyok! :o)) Köszi mindenkinek!
Nekem majdnem 9 hósom van, õ is sokszor leveszi a zoknit. Egyelõre megoldásnak tûnik, hogy térdzoknit kapott, ezt nem tudja olyan gyorsan levenni, és nem is jut annyiszor eszébe. De egy ilyet akarok majd neki venni késõ õszre-télre: http://teszvesz.hu/item1211849813_uj_valodi_bor_puhatalpu_ci.. (van egy csomó színben) Ez puhatalpú, olyan, mint ha mezítláb lenne, de azért melegebb, mint csak egy zokni. A nagylányomnak is ilyen volt, és nekünk nagyon bevált, ezt sose vette le :)
Én harisnyát adok rá, mert nem akarom, hogy megfázzon.Itthon csak egy harisnya egy rövid ujjú body és egy hosszú újjú póló van rajta.Ha elmegyünk, akkor adok rá nadrágot is, de vékonyabbat.
Én "bébi mokaszint" adok rá, ez egy vastag zokni, aminek a talprésze keményebb. Szerintem jó viselet, nem tudja levenni. A H&M-ben vettük.
a fiam 8 hónapos kora óta húzza a szoknit le a lábáról. Eddig nem volt gond, mert meleg volt, de most én is ezzel küzdök. Most 9, 5 hónapos. A párom már harisnyát akart ráadni... persze, és -5 fokban mit adnék rá, ha már most a nadrág alá harisnya. Nálunk a cipõig nem lesz más, mint a folyamatos figyelés, és visszahúzás. Nem egyszer volt már, hogy úgy hozták utánunk a zoknit, vagy el is hagytunk egy egy fél párat... :o( Ja, én mostanában térdzoknit adok rá, azt nem olyan nehéz lehúzni, mert a vádlia is tartja... :o)
A kérdező hozzászólása: Igen, nem rossza ötlet a harisnya, csak gyakorlati probléma, hogy míg egy rakás nadrágunk van az õ méretében, addig harisnya csak alig. Továbbá, hogy azokat olyan nehéz felhúzni egy sajtkukacra... :o)
Én csak harisnyát adtam rá otthon, így nem tudta levenni!
A fiam két éves. most már nem azonnal szabadul meg a zoknitól, de a vége mindig ugyanaz. Azelõtt zoknis idõben itthon egy szál harisnyában volt, akkor nem kapott nadrágot rá.
A kérdező hozzászólása: A szandált akartam elkerülni, hiszen ha megyünk valahova, úgyis cipõben van a lába, minek akkor még otthonra is... De lehet, hogy nem marad más hátra. :o( Nagyobb gyerekem is van, nem tudok utána rohangálni, egyébként tényleg kb. 1 percen belül lent van, ahogy ráadtam. :o)
Én ebben a korban szoktam rá, hogy bent is van cipõ/szandi rajta. Állandóan leszedte a zoknit, nem tudtam mindig utána rohanni, hogy visszaadjam rá. Most 2 éves, eddig õ is állandóan mezítláb volt, így újra pár percenként kellett ráhúzni a zoknit, ahogy bejött a hideg... Most is cipõt kap, azt még nem veszi le :)
13 hós a kislányom mi ha öltözünk akkor a kis manóm adja a kezembe a kikészített ruhácskáit és mutatja mit hová kell felvenni, kis felsõt, nadrágot és a zoknira is tartja a lábát mutatja, hogy oda kell felhúzni, kérdezgetem is, nagyon tetszik neki, közbe pedig dicsérgetem milyen ügyes, próbáld ki:)
Harisnya plusz rövidnadrág és meg van oldva.

Hogyan lehet betanítani és háznál tartani egy rókát? (Magyarországon)

http://www.youtube.com/watch?v=pg5iRruqcps

Legjobb válasz: Leletek bizonyítják, hogy a rókát sok tízezer éve megpróbálta az ember megszelídíteni, párhuzamosan a farkassal. Nem sikerült a rókák félénk természete miatt. Azt tudod csinálni, hogy rendszeresen adsz a környéketeken élõ rókának enni, és így magadhoz csalogatod és összebarátkozol vele. Fogságban tartani nem szerencsés dolog, csak szenvedést okoznál a rókának. Még akkor is, ha ezen a videón labdázik a kifésült bundájú róka.

Leletek bizonyítják, hogy a rókát sok tízezer éve megpróbálta az ember megszelídíteni, párhuzamosan a farkassal. Nem sikerült a rókák félénk természete miatt. Azt tudod csinálni, hogy rendszeresen adsz a környéketeken élõ rókának enni, és így magadhoz csalogatod és összebarátkozol vele. Fogságban tartani nem szerencsés dolog, csak szenvedést okoznál a rókának. Még akkor is, ha ezen a videón labdázik a kifésült bundájú róka.
magyarországon max akkor ha vadász vagy és róka kölyköt találtál, akinek az anyja egyértelmûen elpusztult. máskülönben a törvény bünteti
Egy vadon elo rokat nem eselyes beszoktatni hazhoz, mert elszemtelenedik es pimasz termeszete miatt okozhat karokat a korneyezeteben es egy kevesbe tolerans ember feljelentheti ami vadaszokat eredmenyez es nagy esellyel tesznek rola, hogy az allat eltunjon a kornyekrol. A roka szabad es foleg vad, nem lehet neki megmondani mit lehet es mit nem es kukakat tur ha van egy luk ahol befer be fog menni es ha talal konnyu vadaszhato forrast foleg ugy, hogy te nem akadalyozod meg benne leven te meg batoritod is etetessel akkor elszabadulhat. A video Vixey rokat mutatja aki Cseh orszagban el gazdajaval es egy szorme farm menekultje aki a szorme ipar ellenes kampanyok egy kabala allatkajakent kerult a csaladhoz. A roka raadasul pusztito termeszetu, megrag, lehuz, tor, zuz es nem tiszteli a szemelyes szfera fogalmat az esetben ha legyuri a felelmet az embertol. Betanitani foleg kemeny munkaval de voltak mar ra peldak, de ahhoz turelem kell es az allat teljes koru bizalma amiz nagyon nehez elerni egy mar felnott rokanal. Kolyokkoratol nevelt kis rokak hozza tudnak szokni az emberhez de ez hazankban nem hogy nem ajanlott de vadonbol osszeszedett kolyok tartasa orvvadaszatnak minosul (es elegge egosita cselekedet, hogy sajat kenyelmunk erdekeben megfosszunk egy vadonban eselyes tulelo allatot a jogatol) es az allam biztos szivesen kiad erre egy buntetest ami ertelem szeruen senkinek sem kell a hata kozepere sem.

Éppen vásárolni készülök egy telefont, garancialap számla, minden megvan hozzá. Tartanom kell attól, hogy esetleg letiltják, IMEI szám alapján tudok érdeklődni a szolgáltatónál, hogy lehet-e probléma? Mi a teendő?

Annyi rémhírt hallok mostanában, hogy IMEI szám alapján letiltanak egy telefont,mert nem fizették a részletet, stb. Ez a veszély gondolom nem áll fenn, ha domino csomagban vásárolt telefonról van szó, melynek a papírjai a kezemben vannak, ugye? Vagy van mitől tartanom? Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Dominósnál semmitõl nem kell tartanod.

Dominósnál semmitõl nem kell tartanod.
van olyan oldal hogy imei.info regisztrálni kell oda beírod a számod és megnézed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!