Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet szoktatni a macskát a kutyával (2 db)

Hogy lehet szoktatni a kutyát a macskával?

Tegnap találtam egy kiscicát és a két kutyám nem nagyon rajong érte.

Legjobb válasz: Pedig muszáj lesz. :/ Lehet,hogy hamarabb megszokják egymást,de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)

Pedig muszáj lesz. :/ Lehet, hogy hamarabb megszokják egymást, de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)
Nem tudom mennyire tudod fegyelmezni a kutyáid. Jutalom falat kézbe, marad szó, és ekkor beengeded a cicád. Gondolom a a cica is tart tõlük, de a legfontosabb az lenne, hogy a kutyáid egy helyen tarsd, hogy szokja azt, hogy egy légtérben van a cicával. Elõbb utóbb oda hívhatod magadhoz a kutyád, szerintem külön külön csináld a kétkutyával, viselkedj természetesen vele, csak rá figyelj, a cicával ne is foglalkozz. Hátha így hamarabb elfogadnák egymást. A másik ezt egy filmben láttam a "Kutyadokiban." Ha megjelenik a cica jutalam falat, hogy a cica megjelenését valami jóval kösse össze.
Nálam a "közömbösítés" vált be. Kb két hétig a macskát ketrecben tartom (ez sokaknak nem tetszik, de muszáj karanténozni). A ketrecet egy központi helyre teszem, hogy egymáshoz szokjanak azon keresztül. Így mire a macsek kikerül onnan a kutyáim már elfogadják. Szabadon sokkal nehezebb össze szoktatni, mert ha a macska menekül a kutyában a vadászösztön beindul, sokkal nagyobb az esély, hogy hajtani fogja.
Hát, én azt hallottam, úgy lehet, hogy beengeded a macskát. A kutya odamegy, megszaglássza, és ha rátámad bezárod a kutyát vmi külön, közömbös helyiségbe 5 percre. Utánna kiengeded. Megint odamegy a macskához, és ha megint rátámad bezárod újra 5 percre(vagy késõbb ha nem válik be az 5perc növelheted 10re is) és ez így megy addig amíg nem támad rá a kutya a macskára. A kutya egy idõ után össze fogja kötni a 2 dolgot, avagy ha bántja a macskát akkor bezárás. Ja és, az elsõ alkalomkor amikor nem támad rá a macskára sok jutalom és nagy-nagy dícséret. :D Remélem tudtam segíteni! Sok sikert :D
Igen általában mûködik a kutyáknál, hogy ha jó dolgot csinál jutalmazom, ha rosszat tesz büntetem. De szerintem ez ebben az esetben nem így mûködik. Ki garantálja, hogy a macska nem bántja a kutyát? Akkor is a kutyát büntetetm, ha mondjuk a macska rátámad? A másik, a macska nem fog neked egy helyben állni és várni a kutyát, akit a gazdi ki be "dobál" a szobából. A lehetõ legtermészetesebb reakció egy macskánál, hogy elõször menekülni próbál (erre a kutya megpróbálja levadászni), ha erre nincs lehetõsége, akkor meglapul és jó esetben csak fúj a kutyára. Rosszabb esetben fizikálisan bántalmazza a kutyát (ez ritka, de nálam volt már olyan ideiglenes macska akinek ez volt a reakciója), és nagyon csúnya sérüléseket tud tenni iylenkor a kutyában is, és az emberben is, ha megpróbálja szétszedni õket. Én úgy gondolom a kutya volt elõbb, õt csak pozitív dolgok érjék a macska miatt.

Hogyan lehet össze szoktatni a macskát a kutyával?

A macskánk bent él veleünk a lakásban. Kiskutyát szeretnénk mivel hideg van és jön a tél a kutya is bent lenne (Palota pincsi) szóval nem nagy termet?. Hogyan szoktassam össze ?ket ha meglesz a kutya. Számít az hogy milyen nem? a kutya? A cica kislány! Vegyünk szuka kiskutyát, vagy lehet kan?

Legjobb válasz: Azt nem árt tudni, hogy ha felnõtt macskához kerül kiskutya, a macska lesz a "fõnök", mert õ volt ott elõbb és õ a rangidõs. Palota pincsivel nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy gond lenne. A cicát nem kell félteni, majd megtanítja a kutyusnak, meddig mehet...:-)) A nõstény macskák nagyon ragaszkodnak a területükhöz, de ha bántaná a kutyát, erõteljesen rá kell szólni, a kutyát pedig könnyebb szófogadásra tanítani. Szerintem a kutya neme ebbõl a szempontból mindegy. Sok sikert!

Azt nem árt tudni, hogy ha felnõtt macskához kerül kiskutya, a macska lesz a "fõnök", mert õ volt ott elõbb és õ a rangidõs. Palota pincsivel nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy gond lenne. A cicát nem kell félteni, majd megtanítja a kutyusnak, meddig mehet...:-)) A nõstény macskák nagyon ragaszkodnak a területükhöz, de ha bántaná a kutyát, erõteljesen rá kell szólni, a kutyát pedig könnyebb szófogadásra tanítani. Szerintem a kutya neme ebbõl a szempontból mindegy. Sok sikert!
Szerintem tök mindegy a kutya neme!!! Nekünk volt két macskánk aztán lett két szuka kutyánk a cicák is lányok voltak semmi baj nemvolt aztán jött még két fiú kutya õk is megszokták a cicákat és remekül kijöttek szóval szerintem semmi baj nem lessz!!! Szurkolok
Mi a meglévõ kutyához szoktattuk a kölyök manyekot, eleinte igen fújt, de egyre közelebb ment a kutyhoz. Finoman, lépésenkét kell szoktatni, elõször csak kézben megszagoltatni, aztán letenni elé, de figyelni. De nem hiszem, hogy gond lenne, a manyek majd megneveli . Fordított esetben nehezebb. A kutya ha a macskával nõ fel, megszokja, szeretni fogja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!