Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet szoktatni a macskát a (12 db)

Hogy lehet szoktatni a kutyát a macskával?

Tegnap találtam egy kiscicát és a két kutyám nem nagyon rajong érte.

Legjobb válasz: Pedig muszáj lesz. :/ Lehet,hogy hamarabb megszokják egymást,de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)

Pedig muszáj lesz. :/ Lehet, hogy hamarabb megszokják egymást, de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)
Nem tudom mennyire tudod fegyelmezni a kutyáid. Jutalom falat kézbe, marad szó, és ekkor beengeded a cicád. Gondolom a a cica is tart tõlük, de a legfontosabb az lenne, hogy a kutyáid egy helyen tarsd, hogy szokja azt, hogy egy légtérben van a cicával. Elõbb utóbb oda hívhatod magadhoz a kutyád, szerintem külön külön csináld a kétkutyával, viselkedj természetesen vele, csak rá figyelj, a cicával ne is foglalkozz. Hátha így hamarabb elfogadnák egymást. A másik ezt egy filmben láttam a "Kutyadokiban." Ha megjelenik a cica jutalam falat, hogy a cica megjelenését valami jóval kösse össze.
Nálam a "közömbösítés" vált be. Kb két hétig a macskát ketrecben tartom (ez sokaknak nem tetszik, de muszáj karanténozni). A ketrecet egy központi helyre teszem, hogy egymáshoz szokjanak azon keresztül. Így mire a macsek kikerül onnan a kutyáim már elfogadják. Szabadon sokkal nehezebb össze szoktatni, mert ha a macska menekül a kutyában a vadászösztön beindul, sokkal nagyobb az esély, hogy hajtani fogja.
Hát, én azt hallottam, úgy lehet, hogy beengeded a macskát. A kutya odamegy, megszaglássza, és ha rátámad bezárod a kutyát vmi külön, közömbös helyiségbe 5 percre. Utánna kiengeded. Megint odamegy a macskához, és ha megint rátámad bezárod újra 5 percre(vagy késõbb ha nem válik be az 5perc növelheted 10re is) és ez így megy addig amíg nem támad rá a kutya a macskára. A kutya egy idõ után össze fogja kötni a 2 dolgot, avagy ha bántja a macskát akkor bezárás. Ja és, az elsõ alkalomkor amikor nem támad rá a macskára sok jutalom és nagy-nagy dícséret. :D Remélem tudtam segíteni! Sok sikert :D
Igen általában mûködik a kutyáknál, hogy ha jó dolgot csinál jutalmazom, ha rosszat tesz büntetem. De szerintem ez ebben az esetben nem így mûködik. Ki garantálja, hogy a macska nem bántja a kutyát? Akkor is a kutyát büntetetm, ha mondjuk a macska rátámad? A másik, a macska nem fog neked egy helyben állni és várni a kutyát, akit a gazdi ki be "dobál" a szobából. A lehetõ legtermészetesebb reakció egy macskánál, hogy elõször menekülni próbál (erre a kutya megpróbálja levadászni), ha erre nincs lehetõsége, akkor meglapul és jó esetben csak fúj a kutyára. Rosszabb esetben fizikálisan bántalmazza a kutyát (ez ritka, de nálam volt már olyan ideiglenes macska akinek ez volt a reakciója), és nagyon csúnya sérüléseket tud tenni iylenkor a kutyában is, és az emberben is, ha megpróbálja szétszedni õket. Én úgy gondolom a kutya volt elõbb, õt csak pozitív dolgok érjék a macska miatt.

Rá lehet szoktatni a macskát, hogy kint az udvaron csak egy bizonyos helyre végezze a dolgát, pl. kinti macskaalomba stb?

Esetleg a kint tartott macskát arra rászoktatni, hogy bejárjon (macskaajtón) a házba elhelyezett alomba? Még nincs, de nagyon szeretnék macskát, viszont nem szeretnék a szomszédoknak gondot okozni, emiatt keresem a megoldásokat.

Legjobb válasz: ha nem fog csavarogni akkor igen.. nyilván nem fog hazaszaladni az utca végérõl ha wc-znie kell, de ha az udvaron lesz akkor oda fogja végezni a dolgát. az illemhelynek puha földû viszonylag eldugott helyen kell lennie

ha nem fog csavarogni akkor igen.. nyilván nem fog hazaszaladni az utca végérõl ha wc-znie kell, de ha az udvaron lesz akkor oda fogja végezni a dolgát. az illemhelynek puha földû viszonylag eldugott helyen kell lennie
kinti macskaalom? a macska eltemeti az ürülékét. nekem 6 macsekom van, és senkit sem zavarnak a környéken :)
Azt nem tudom, hogy kizárólagos helyre oda lehet-e szoktatni. Tapasztalatból írom, hogy nálunk megmaradt építkezésnél használt kis homokhalom és azt nagyon elõnybe részesítik a macskák (nem csak a miénk). Én is gondolkodom, hogy elkerítek egy helyet a kertben és rendelek ilyen homokot, amit rendszeresen tisztítok, mert én is aggódom néha a szomszéd virágoskertje miatt. Az én cicám eleinte csinálta azt, mikor még csak szobacica volt, de már néha kimehetett, hogy visszajárt a benti wc-hez. Egy idõ után ez megszûnt és most már csak kint hajlandó elvégezni a dolgát.
A macskák kint könnyen ásható száraz földben szoktak wc-ni. ha kiraksz neki valami földet akkor lehet.

Le lehet arról szoktatni a macskát, hogy karmoljon?

Nagyon aranyos a cicám amikor hízeleg, dörzsöli a száját a lábamhoz, felágaskodik, ölelgeti a lábam, de egy id? után annyira igalomba jön, hogy a puha tappancsok rózsabokorrá változnak. Ez már kezd idegesíteni, ahogy elkezdi a hízelgést, már tudom hogy az lesz a vége, hogy jól bele karmol a lábamba. Hozzá teszem, már feln?tt macska, ivartalanított. Kicsi korában nem jött a közelünkbe, így akkor nem tudtuk nevelni, túl sok cicánk volt és kissé el voltak vadulva. Azóta lett ilyen barátságos, miután az összes macsek elünt, ? maradt egyedül.

Legjobb válasz: A karmolós dagasztásról nem tudod leszoktatni, mindig csinálni fogja. Az enyémek is ilyenek voltak. Ez ösztönös náluk, kiscica koruktól kezdve. Annyit tehetsz, hogy keresel egy leharcolt rongyot, lepedõt, azt teríted az öledbe, lábadra és/vagy felveszel valami játszósruhát, használt pólót, stb. :)

A karmolós dagasztásról nem tudod leszoktatni, mindig csinálni fogja. Az enyémek is ilyenek voltak. Ez ösztönös náluk, kiscica koruktól kezdve. Annyit tehetsz, hogy keresel egy leharcolt rongyot, lepedõt, azt teríted az öledbe, lábadra és/vagy felveszel valami játszósruhát, használt pólót, stb. :)
Ha benti macsek vágd le a karmát, amúgy amint elkezdi kiereszteni a karmait, mondd h NEM vagy FÚJ, v amit szoktál, és tedd arébb, hagyd magára, elõbb utóbb leszokik róla, de ne kezdj sikongatniugrálni rugdosni, akkor se ha fáj mert azt hiszi, játszol. Merevedj meg és mondd h NEM! hagyd magára, ennyit tehetsz
Jah h a dagasztásról beszélünk? Nekem nem jött le, bocsi :) Akkor örülj neki az a szeretet jele, vágd le a karmait ha benti, ennyit tehetsz :D
A kérdező hozzászólása: Kinti macsek, kertes házban élünk. Nem dagaszt, hanem tapiz a mancsával, ami kellemes, aztán egyszer csak váratlanul belém engedi a körmét. Egész nap környékez, szóval nem tudok nyáron folyton hosszú nadrágban lenni. Most is itt ülök a mûhelyben, nyitva az ajtó. Bejön, elkezdi a szokásos hízelgést, megsimogatom, szeretgetem, aztán jön a szúrás, megijedek, õ elfut. folyton ez megy. Olyan érzés, mintha túl erõszakos lenne, úgy csináljam ahogy õ akarja, addig amíg õ akarja stb.
Akkor próbáld meg a második hozzászólásban leírt módszeremet, hátha!
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszi :-)
Lehet, hogy akkor, amikor megunja a simogatást csak akkor karmol? Az én cicám is ezt csinálja, ha egy kicsit erõsebben kezdem simogatni. Valami nem tetszik neki. És vannak ilyen karakterû cicák, azok sokkal harciasabbak, mint a többiek!
A kérdező hozzászólása: Ellenkezõleg. Inkább akkor, amikor nem figyelek rá, vagy már megsimiztem, de õ még szeretné. Amikor a kaját készítem ki a tányérba, akkor is nyújtózkodik a lábamra és akkor is megkarmol. Szóval inkább akaratos, türelmetlen.

Hogyan lehet össze szoktatni a macskát a kutyával?

A macskánk bent él veleünk a lakásban. Kiskutyát szeretnénk mivel hideg van és jön a tél a kutya is bent lenne (Palota pincsi) szóval nem nagy termet?. Hogyan szoktassam össze ?ket ha meglesz a kutya. Számít az hogy milyen nem? a kutya? A cica kislány! Vegyünk szuka kiskutyát, vagy lehet kan?

Legjobb válasz: Azt nem árt tudni, hogy ha felnõtt macskához kerül kiskutya, a macska lesz a "fõnök", mert õ volt ott elõbb és õ a rangidõs. Palota pincsivel nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy gond lenne. A cicát nem kell félteni, majd megtanítja a kutyusnak, meddig mehet...:-)) A nõstény macskák nagyon ragaszkodnak a területükhöz, de ha bántaná a kutyát, erõteljesen rá kell szólni, a kutyát pedig könnyebb szófogadásra tanítani. Szerintem a kutya neme ebbõl a szempontból mindegy. Sok sikert!

Azt nem árt tudni, hogy ha felnõtt macskához kerül kiskutya, a macska lesz a "fõnök", mert õ volt ott elõbb és õ a rangidõs. Palota pincsivel nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy gond lenne. A cicát nem kell félteni, majd megtanítja a kutyusnak, meddig mehet...:-)) A nõstény macskák nagyon ragaszkodnak a területükhöz, de ha bántaná a kutyát, erõteljesen rá kell szólni, a kutyát pedig könnyebb szófogadásra tanítani. Szerintem a kutya neme ebbõl a szempontból mindegy. Sok sikert!
Szerintem tök mindegy a kutya neme!!! Nekünk volt két macskánk aztán lett két szuka kutyánk a cicák is lányok voltak semmi baj nemvolt aztán jött még két fiú kutya õk is megszokták a cicákat és remekül kijöttek szóval szerintem semmi baj nem lessz!!! Szurkolok
Mi a meglévõ kutyához szoktattuk a kölyök manyekot, eleinte igen fújt, de egyre közelebb ment a kutyhoz. Finoman, lépésenkét kell szoktatni, elõször csak kézben megszagoltatni, aztán letenni elé, de figyelni. De nem hiszem, hogy gond lenne, a manyek majd megneveli . Fordított esetben nehezebb. A kutya ha a macskával nõ fel, megszokja, szeretni fogja.

Macskát hogyan lehet arra szoktatni, hogy ha nyitva van az ajtó akkor menjen ki a fűre tojni, ha meg be van zárva akkor a cicavécére?

Szoba macskáról lenne szó, aki sosem járt még kint a szabadban (szobatiszta, cicavécére jár)

Legjobb válasz: Kirakod az udvarra és kicsukod.Hidd el nem fogja tartogatni,hogy bent menjen ki.Ha meg benn van ott fogja elvégezni a dolgát mert ez a megszokott.Amúgy a szüleimnél kikéreckedik a macsek.

Kirakod az udvarra és kicsukod.Hidd el nem fogja tartogatni, hogy bent menjen ki.Ha meg benn van ott fogja elvégezni a dolgát mert ez a megszokott.Amúgy a szüleimnél kikéreckedik a macsek.
Az én cicámat, Miut nem kellett szoktatni. Ha ki akar menni az udvarra elvégezni a dolgát, felugrik az ablakba, és nyávog egyet-kettõt, akkor kiengedjük, ha pedig lusta, akkor becsámpázik a gardróbszobába, ott van az alomtálcája. Ez megy kiskora óta, amióta nálam van, magától rájött mit kell csinálni. A Te cicád is elõbb-utóbb rájön ám. :)
A kérdező hozzászólása: és ez menni fog akkor is ha a macska soha életében nem járt még kint a szabadban?
Elsõ vagyok! Persze, hogy menni fog.A macskák alapból tiszta állatok.Ösztön az ami megtanítja nekik!
A kérdező hozzászólása: de úgy értem, hogy nem fog elszökni vagy ilyesmi? mert most új helyen van, tehát a nagymamámé volt de õ meghalt és most fogjuk idehozni, és ha kizárjuk szegényt nem fog elmenekülni?

Hogy lehet szobatisztaságra szoktatni a macskát?

4-5 hónapos nõstény cicáról van szó. Használja az almot, elvileg szobatiszta, de mindig a takaróra piszkít. Csak arra, amit használunk.

Legjobb válasz: Nagy okosságot nem tudok,de azt olvastam: zajt kell csapni hogy abbahagyja,majd odavinni az alomhoz.Ez persze csak akkor mûködik(?) ha rajtakapod.

Nagy okosságot nem tudok, de azt olvastam: zajt kell csapni hogy abbahagyja, majd odavinni az alomhoz.Ez persze csak akkor mûködik(?) ha rajtakapod.

Hogyan lehet egy felnőtt perzsa macskát leszoktatni a bútorok kaparásáról és hogyan lehet pórázra szoktatni? És megfürdethetem-e és milyen gyakran?

Legjobb válasz: Kaparó fa?Póráz passz!Én anno nem fürdettem, púdert használtam a farka tövét kellett! Állítólag van olyan mûtét hogy leveszik a karmait!Bár ez drasztikusnak tûnik!

Kaparó fa?Póráz passz!Én anno nem fürdettem, púdert használtam a farka tövét kellett! Állítólag van olyan mûtét hogy leveszik a karmait!Bár ez drasztikusnak tûnik!
Ajjaaajj ezeket már kölyökként megkellet volna tanulnia.. Ha nem a kaparófát használja akkor leszidod és a kaparófához rakod, de az a baj, hogy mindig van olyan bútordarab ami jobban tetszik a cicának. Minek póráz?Nem kell sétáltatni nem kutya.vegyél macskahálót és szereld fel a teraszra és oda engedd ki. A fürdést javaslom, de inkább kozmetikába vidd ahol orvos is van ha esetleg a cica nem hagyná magát ami esélyes, ha ehhez se lett hozzászoktatva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát a kaparó fát kipróbálom talán segít a pórázt meg meglátjuk még egyenlõre nem zaklatom had szokja meg a mostani helyét. én is kozmetikusra gondoltam És még annyit hogy szerintetek hogy lehet megszüntetni a szõr hullását?? Vannak ezek a tabletták vegyek olyant vagy minden hónapban vigyem el kozmetikushoz?
Ez nagyon nehéz, ha már berögzültek. Az elõzõ cicám is messzirõl tett a kaparófás macskabútorra.. és a hámját is utálta.. Fokozatosan és türelemmel. A kaparófára vagy kaparószõnyegre (amit falra, vagy ahhoz a bútorhoz teszel, amit kapar) olyan illatot nyomsz, ami megvadítja - feromon spray, macskagyökér, macskamenta -az odavonzza és rásegítesz a mozdulatokkal. De hosszú lesz és lesben kell állnod.. A hámot pedig felrakod neki a lakásban -mindig hosszabb idõre - ha nem piszkálja-jutifali, hogy jó élménye legyen, majd lakásban póráz, ez is mind hosszabb idõre. De ha kint fél, nem fogod tudni sétálni vinni.Sok-sok idõbe telik. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és a szõrhullásról nem tudsz valamit ajánlani?
szõrhullás az folyamatos mikor milyen intenzív.naponta fésülés és észre se veszed, hogy hullik :) De a havi fürdés is jó, de amellett se elhanyagolható a fésülés.
A szõr az szõr marad, de lehet csökkenteni- jó táppal (nem Wh ) és adj mellé lazac-vagy halolajat a kajára egy keveset.

Hogyan lehet a macskát pórázhoz szoktatni?

Szívesen sétáltatnám ezt a kis rosszcsontot, de ahogy rá kerül a póráz egyb?l rázza le magáról.. 1 éves, ivartalanított lány cica. Lakásban tartjuk és hát mint minden macska eléggé öntörvény?. Az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen téren ill., hogy milyen tippeket adnátok.

Legjobb válasz: Én szoktam sétáltatni a cicámat, persze úgy nem lehet, mint egy kutyát, nem jön engedelmesen a lábam mellett, arra kell menni ,amerre õ akar. Sok-sok türelem kell hozzá. Az enyém elég hamar megtanulta, hogy ha a pórázt elõveszem, akkor megyünk sétálni, és ez neki teljesen pozitív dolog, így türelmesen engedi, hogy rárakjam, és már mehetünk is.

Ja, és macskánál nem úgy megy a menekülés, hogy õ erre húz folyamatosan, te meg visszatartod, mert ösztönösen tudja, hogy téged nem húzhat el. Ehelyett a macska menekülése villámgyors nekiiramodások, és a póráztól a nyakánál visszarántva földön nyekkenések sorozata. Ehhez mérten válassz hámot.
Utolsónak gratulálok: ha ilyen fojtónyakörv lett volna a macskámon, amikor egy kutya elõl pánikszerûen menekülni kezdett, már cafatokban lenne a nyaka, és/vagy az één kezem miszlikben. Kérdezõ: csak hámot adj rá, ami nem tesz nagy kárt a macskában akkor se, ha teljes erõvel rohanásból a nyakörv rántja vissza. A macskák abszolút eszementen tudnak menekülni, tapasztaltam, hogy még a fájdalom sem állítja meg õket, sõt, annál jobban rohannának. Az enyémen hám volt, de gyanítom, hogy a macska nyakán elöl, pont a hám nyaki része alatt egy-két héttel késõbb keletkezett hatalmas sebet az ekkor szerzett, láthatatlan nyaki hámsérülés okozhatta.
Én szoktam sétáltatni a cicámat, persze úgy nem lehet, mint egy kutyát, nem jön engedelmesen a lábam mellett, arra kell menni , amerre õ akar. Sok-sok türelem kell hozzá. Az enyém elég hamar megtanulta, hogy ha a pórázt elõveszem, akkor megyünk sétálni, és ez neki teljesen pozitív dolog, így türelmesen engedi, hogy rárakjam, és már mehetünk is.
A macskákat nem könnyû pórázra szoktatni.Az én cicusomat se bírtuk addig amíg rá nem jöttünk hogy a kutyusunk aki elpusztult mert öreg volt, maradt póráza és nyakörvei.Volt köztük 1 fojtónyakörv, ez nem tesz kárt az állatban.Szerencsére pont jó volt a cica nyakára, ennek belülrõl kisebb nem éles fogai vannak.így ha a cica valami olyat csinál ami nem helyes csak óvatosan húzd meg amíg a cica nyakára nem szorul.Így a cicád azt csinálja amit szeretnél és utána már a normális nyakörvet is ráteheted.Amúgy sok sikert hozzá ha még kiseb korába szoktattad volna rá akkor már menne a séta.
Én a hámhoz szoktatást úgy csináltam, hogy eleinte kaja elõtt raktam rá a hámot, hámban evett, utána rögtön levettem. Aztán szépen fokozatosan elkezdtem nyújtani az idõt, amíg rajta volt kaja után.
mióta kell a macskákat sétáltatni?:O van külön macskapóráz xd ezt a kutyákkal szokás
Az elõttem szólóval tökéletesen azonosak a tapasztalataim. Két kiegészítéssel: - még hetek múltán is a macska vezet, csak arra van mód, hogy korrigáld az útvonalát (ne árkon bokron keresztül kelljen kövdetned) - séta közben találkozhat és összebarátkozhat 20 kutyával is, de ha a 21.-tõl pánikba esik, se magára, se senki másra nincs tekintettel, csak menekülni akar. Ha kell kétszázszor nekiiramodik, még akkor is, ha mindannyiszor a földön nyekken. Ha ilyenkor hozzáérsz, szétkarmolja a kezed: nincs reszénél. Ezért aztán a sétáltatás veszélyes. A macskára pedig stresszes. Az enyém nem is igényli.
Elõbb rakd rá a lakásban, hogy szokja meg, ha csendes a utca, nincs se kutya, se visítozó kisgyerek a környéken, akkor fogd meg, és vidd le. Elõször majd lehet, hogy menekülni akar, vagy elbújni, de hamar rá fog jönni, hogy ez neki jó, egy csomó új felfedeznivaló van. Rengeteg türelem kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: hámja van neki is csak véletlenül pórázt írtam. Neki is jót tenne a mozgás mert kicsit túlsúlyos.
a macska nem kutya.
Ne sima pórázzal próbáld, hanem hámmal, amibe bele kell bújtatni a két elsõ lábát. A miénk rögtön sétált vele, mintha mindig úgy lett volna. De elõtte volt egy thai cicánk, na az csak lefeküdt a földre a hámmal és kész. Eleinte csak a hámrészt rakd rá rövid idõre a lakásban, hogy szokja. De ha nem akarja, akkor nincs mit tenned. Pedig olyan jó lemenni vele, mi vagyunk a környék "látványossága". Kutyákkal is haverkodik, ezen a kutyások mindig elképednek. Jó kis testmozgás is pedig, pár hónapja, mióta lejárok, 4 kg-t fogytam!
Azt hogy add fel .-) Mi macskánkat is próbáltok pórázhoz szoktatni, de ráraktuk, azt még engedte is meg elviselte de amit indultunk volna eldobta magát és lefeküdt felemeltük megállt de amint indultunk megint elfeküdt is a földön húzni lehetett, de sétáltatás az ebbõl nem lett, de sok sikert :-)

Hogyan lehet macskát alomra illetve kaparófalra szoktatni, valamint arra, hogy ne jelöljön meg mindent a pisijével?

Legjobb válasz: Ivartalanitott cica nem jelol! Az alom a legegyszerubb. A cicak gyorsan tanulnak. Legyen mindig szem elott az alom, es probald meg tetten erni, es gyorsan alomra tenni. Nagydolognal ez konnyebb :P Kaparofara mi ugy szoktattuk, es azota is csak azt kaparassza, hogy madzaggal, vagy muegerrel a kaparofa kornyeken jatszottunk vele. Ugye a cica szereti azt a jatekot, ahol kergetni kell valamit. A kaparofan jol beakadtak a kormei, es olyan elannal kaparta, hogy orom volt nezni!!! Ezenkivul ha csak BENTI cica, akkor ajanlom, hogy vagd a kormeit is! De nagyon ovatosan!!! Nehyogy eleven reszbe vagj ;) Sok sikert!

Ivartalanitott cica nem jelol! Az alom a legegyszerubb. A cicak gyorsan tanulnak. Legyen mindig szem elott az alom, es probald meg tetten erni, es gyorsan alomra tenni. Nagydolognal ez konnyebb :P Kaparofara mi ugy szoktattuk, es azota is csak azt kaparassza, hogy madzaggal, vagy muegerrel a kaparofa kornyeken jatszottunk vele. Ugye a cica szereti azt a jatekot, ahol kergetni kell valamit. A kaparofan jol beakadtak a kormei, es olyan elannal kaparta, hogy orom volt nezni!!! Ezenkivul ha csak BENTI cica, akkor ajanlom, hogy vagd a kormeit is! De nagyon ovatosan!!! Nehyogy eleven reszbe vagj ;) Sok sikert!
Jelölés ellen nem tudsz mit tenni. Bár, azt inkább a kandúrok csinálják és heréléssel megoldható. Az alomra szinte maguktól rászoknak, csak párszor tedd bele, esetleg kaparj a mancsával párat. A kaparófával az a helyzet, hogy ha úgy tartja a kedve használja, ha nem, akkor nem. Próbáld odatenni és a mancsával szintén kaparó mozdulatokat végezni, hátha rájön mit akarsz tõle :D
Állítólag egyes cicák kifejezetten utálják a macskamentát.
Szia Rozi ;) Nem tudom ez milyen spray de azt gyanítom sima macskamenta- mert azt szeretik, de nem minden cica foglalkozik vele amúgy pl Godot le.ja Meg lehet próbálni de sztem rá fog startolni a cicád a kaparófára amit csinálsz
most vettünk egy 5 hetes cicát mikor kipucsított nyávogott és egyenesen kinyújtotta a farkát beleraktam az alomtálba. elvégezte a dolgát és azóta nem is ürített máshova. nem volt szobatiszta mikor megvettük
Én most állok neki a kaparófakészítésnek (nyugi, mindennek utánajártam, hogy biztonságos legyen), egyedit szeretnék, kifejezetten a cicám igényeit, szokásait szem elõtt tartva. De ha valamiért mégse érdekelné, én szerintem majd kipróbálom ezt: http://www.grando.hu/egyeb/kaparofara_szoktato_pa_5500_spray.. Nem tudom valakinek van e tapasztalata ezzel kapcsolatban, de én kíváncsi lennék rá :)
Pisinel is megprobalhatod, de hidd el neki sem jon hipp-hopp a nagydolog :) )) Meg tenyleg az alomra szoktatas jon nekik a legkonnyebben. Talan azert, mert ha kint macsek volt is, akkor is szeretik elaskalni a ... A kaparofa tenyleg nyero dolog!!! Jatsz vele sokat, ugy hogy a kaparofa legyen a "kozpontban".
A kérdező hozzászólása: honnan látom, ha kis, vagy nagy dolga van?
A kérdező hozzászólása: csak azért szeretném ha rászokna a kaparófalra, mert inkább azt tépkedje, ne a bútorokat.
Ó, dehogynem jelöl az ivartalanított! A macskák sem egyformák, némely ivartalanítás után is megtartja ezt a jó szokását. Érdekelne, hogyan lehet lenevelni róla. Kinti-benti macska, ha kint jelöl, az nem érdekel, ha a szekrényt is össze szokta hugyozni.

Le lehet szoktatni arról a macskát, hogy a karmaival "markolássza" a lábam, ha az ölemben ül?

Már próbáltam, hogy felemelem a mancsát, ha elkezdte, vagy ledobtam. De szerintem nem értik az összefüggést, pedig jó párszor eljátszottam már velük...

Legjobb válasz: Náluk ez azt jelenti, hogy elégedettek... megmaradt ez a szokásuk még kiskorukból, mikor szoptatta õket az anyjuk.. akkor is ezt csinálták.

Náluk ez azt jelenti, hogy elégedettek... megmaradt ez a szokásuk még kiskorukból, mikor szoptatta õket az anyjuk.. akkor is ezt csinálták.
Egyszóval, nem! Az enyém is csinálja, és nem csak a lábamon. Talál rosszabb helyeket is, ahol karmolgat!
muszáj neki, mert így szereti.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy az anyjukat dögönyözik így a kiscicák, azzal nincs is gondom, ha csak a mancsaival taperolnak, de a nagy élvezkedésben sokszor kieresztik a karmaikat és tényleg belemarkolnak a lábamba. Tiszta lyukas a bõröm már, a gatyákról nem is beszélve... :)
velem is ezt csinálják, de igazából már nem érdekel :D neki tetszik, én meg tûröm. annyira nem fájdalmas. kivéve a kandúrtól...
Én úgy vagyok vele, hogy csinálja, ha neki úgytetszik. Csak az a baj, hogy visszaél vele: pontosan tudja, hogy kellemetlen, úgyhogy hajnalban "kedvesen" ezzel kelt. Amíg egyszer jól s*ggbe nem rugdosom. Vagy eseteg inkább a bajszát tépem ki a kis mocsoknak. Szóval, engem alapvetõen nem zavar a dolog...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!