Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet szoktatni a (117 db)

Hogy lehet szoktatni a kutyát a macskával?

Tegnap találtam egy kiscicát és a két kutyám nem nagyon rajong érte.

Legjobb válasz: Pedig muszáj lesz. :/ Lehet,hogy hamarabb megszokják egymást,de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)

Pedig muszáj lesz. :/ Lehet, hogy hamarabb megszokják egymást, de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)
Nem tudom mennyire tudod fegyelmezni a kutyáid. Jutalom falat kézbe, marad szó, és ekkor beengeded a cicád. Gondolom a a cica is tart tõlük, de a legfontosabb az lenne, hogy a kutyáid egy helyen tarsd, hogy szokja azt, hogy egy légtérben van a cicával. Elõbb utóbb oda hívhatod magadhoz a kutyád, szerintem külön külön csináld a kétkutyával, viselkedj természetesen vele, csak rá figyelj, a cicával ne is foglalkozz. Hátha így hamarabb elfogadnák egymást. A másik ezt egy filmben láttam a "Kutyadokiban." Ha megjelenik a cica jutalam falat, hogy a cica megjelenését valami jóval kösse össze.
Nálam a "közömbösítés" vált be. Kb két hétig a macskát ketrecben tartom (ez sokaknak nem tetszik, de muszáj karanténozni). A ketrecet egy központi helyre teszem, hogy egymáshoz szokjanak azon keresztül. Így mire a macsek kikerül onnan a kutyáim már elfogadják. Szabadon sokkal nehezebb össze szoktatni, mert ha a macska menekül a kutyában a vadászösztön beindul, sokkal nagyobb az esély, hogy hajtani fogja.
Hát, én azt hallottam, úgy lehet, hogy beengeded a macskát. A kutya odamegy, megszaglássza, és ha rátámad bezárod a kutyát vmi külön, közömbös helyiségbe 5 percre. Utánna kiengeded. Megint odamegy a macskához, és ha megint rátámad bezárod újra 5 percre(vagy késõbb ha nem válik be az 5perc növelheted 10re is) és ez így megy addig amíg nem támad rá a kutya a macskára. A kutya egy idõ után össze fogja kötni a 2 dolgot, avagy ha bántja a macskát akkor bezárás. Ja és, az elsõ alkalomkor amikor nem támad rá a macskára sok jutalom és nagy-nagy dícséret. :D Remélem tudtam segíteni! Sok sikert :D
Igen általában mûködik a kutyáknál, hogy ha jó dolgot csinál jutalmazom, ha rosszat tesz büntetem. De szerintem ez ebben az esetben nem így mûködik. Ki garantálja, hogy a macska nem bántja a kutyát? Akkor is a kutyát büntetetm, ha mondjuk a macska rátámad? A másik, a macska nem fog neked egy helyben állni és várni a kutyát, akit a gazdi ki be "dobál" a szobából. A lehetõ legtermészetesebb reakció egy macskánál, hogy elõször menekülni próbál (erre a kutya megpróbálja levadászni), ha erre nincs lehetõsége, akkor meglapul és jó esetben csak fúj a kutyára. Rosszabb esetben fizikálisan bántalmazza a kutyát (ez ritka, de nálam volt már olyan ideiglenes macska akinek ez volt a reakciója), és nagyon csúnya sérüléseket tud tenni iylenkor a kutyában is, és az emberben is, ha megpróbálja szétszedni õket. Én úgy gondolom a kutya volt elõbb, õt csak pozitív dolgok érjék a macska miatt.

1 hónapos baba el lehet már kényeztetve vagy ő ahhoz még picike? Hogyan lehet könnyen a kiságyba szoktatni, ha ő a babakocsijában szeret aludni?

Legjobb válasz: nem az,hogy elkényeztetni,hanem rászoktatni olyan dolgokra,amiért késõbb majd bosszankodtok,hogy minek csináltátok,pl. az együtt alvás,aztán amiikor 4 évesen is veletek akar aludni és romokban a házasság......

nem az, hogy elkényeztetni, hanem rászoktatni olyan dolgokra, amiért késõbb majd bosszankodtok, hogy minek csináltátok, pl. az együtt alvás, aztán amiikor 4 évesen is veletek akar aludni és romokban a házasság......
Szia! Szerintem is a pocakja lesz! Próbáld ki a Gripe Water-t vagy a szélcsövet! Ne hagyd üvölteni , mert még több levegõ megy a pocijába és még jobban fog fájni neki! Sok türelmet! 3 hetes babóca anyukája
Szia! Nem lehet elkényeztetve. Õszintén szólva engem felháborít, amikor emberek képesek ilyesmiket tanácsolni/ sugalmazni másoknak, fõleg kezdõ szülõknek. Hogy legyél kemény, határozott, stb, mert késõbb megbánod, ha engedékeny voltál, hogy a fejedre nõ, stb.... És ha nem vagy elég magabiztos, bedõlsz nekik. :s De ha nem vagy magabiztos (elsõnél hogy lennél- tök normális a sok kétely) hallgass az ösztöneidre, vagy a tiédhez hasonló gondolkodású anyák tanácsaira. (biztos érted, mire gondolok) Egy egy hónapos baba még épp hogy csak pár hetet élt, hogy lenne elkényeztetve??? Alvás/ altatás: nálunk ez változott a legtöbbször, hogy hol, hogyan, egyedül/ nem, stb. aludt el a kisfiam (most 4 éves) - nagy tanulság számomra ezzel, és úgy általában az egész gyermekneveléssel kapcsolatban, hogy nincsenek kõbe vésett dolgok -é hogy hónapok, vagy akár hetek/ napok alatt is változnak korábban állandónak tûnt szokások, pl. az alvással kapcsolatban is. Rátok van szüksége, szeretetre, biztonságra és odaadásra van szüksége, ezt adjátok neki, ne "szigort".
egyetértek az elõttem válaszolóval. mindig a Skinner féle operatív kondicionálás jut eszembe a "szoktasd erre meg arra, különben megbánod" cucctól. pinpongozó galambokat majd neveljen más. ha a babakocsit szereti külön örülj neki, oda tolod ahova akarod, minig szem elõtt lehet.
Hát, nem tudom...ok, hogy még nagyon pici, de egyszer majd megnõ..:) ha majd 1 évesen is a babakocsiba akar aludni, akkor is ott fog? Tudom, ez most kicsit durva dolog, mert egy nagyon pici törékeny emberkérõl van szó, de én mindig úgy neveltem a gyerekeimet, hogy szokják meg a saját helyüket, újszülõtt kortól kezdve. ha sírdogált a kiságyban, akkor odamentem benyúltam a rácsokon, és simogattam a hátát, hogy érezze ott vagyok. Kitartást, és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õ nem csak sírdogál, hanem üvölt és sokszor még a kezünkben sem marad el.Már nem tudunk mit csinálni vele, de a gyermek orvos is azt mondta, hogy 5-6 hónapos koráig nem tudjuk elkényeztetni a piciket!
A sírás lehet attól is, hogy nem büfizik eleget szopás után és feszíti a pocakját. Próbáld meg hosszabb ideig büfiztetni. És ha a kocsiban akar aludni, üsse kavics.....Ha már kényelmetlen lesz, nem akarja.
A kérdező hozzászólása: Sosem teszem bele a mi ágyunkba!Azt azért tudom, hogy nem lehet!
1 hósan tényleg poci gyanús, vagy olyan fáradt, hogy azért nem tud elaludni. Ez a kettõ a legvalószínûbb. Elsõ esetben hasmasszás, büfiztetés még pluszban, megnyugtatás, második esetben pedig ha másnap hamarabb kezded az "altatást", akkor lehet könnyebben elalszik. Nekem egyébként kisfiam sokáig babakocsiban aludt otthon, nekünk tökéletes megoldás volt. Nappali alvás szerintem nem is olyan gond, hol történik, csak tudj tõle tenni venni. Az éjszakai a nehéz. Igen, kb 6 hós koráig ebbõl még nem lesz kényeztetés. Úgy csináld, hogy jó legyen neki, ne hagyd sírni szerintem sem. Viszont utána következetesnek kell lenni, mert megszokják és onnan visszafordulni már nehéz... )

Le lehet szoktatni a nyuszit arról, hogy minden kábelt elrágjon vagy minimum megrágcsáljon, anélkül, hogy állandóan a ketrecben tartom?

Legjobb válasz: Nem lehet leszoktatni. Ne engedd el olyan helyen, ahol kábel van, mert egyrészt megrongálja a vezetékeket, másrészt neki is baja lehet.

Nem lehet leszoktatni. Ne engedd el olyan helyen, ahol kábel van, mert egyrészt megrongálja a vezetékeket, másrészt neki is baja lehet.
Hát ha áram alatt van könnyen agyoncsaphatja a nyuszidat az áram.Szóval olyan helyen tartsd a lakásban ahol nincs kábel mert ebbõl komoly baja is lehet.
szia de van rá megoldás.! lehet venni ilyen riasztó sprayket bár nem tudom mennyire hatásosak de meg lehet próbálni hátha . ha meg nem segít ez sem akkor valahogy kerítsd el a kábeles részeket.:) Puszi: egy nyuszitartó
A kérdező hozzászólása: azóta megrázott az áram, mert megpróbáltam kihúzni egy hosszabbítót, amit megrágott..
A nyuszit, ha kinnt van a lakásban mindig szemmel kell tartani! Kárt tehet bármiben és saját magában is pont a vezetékek miatt mert mindent megrágcsálnak. Az én nyuszim naponta kb 2 órát van kinnt és addig valakinek a szeme mindig rajta van, különben már nem sok maradt volna a lakásból.:)
A kérdező hozzászólása: sajnos ez nem így van...van millió faága, rágóköve, játéka, amit rághatna, de õ azokat mégis sokkal ritkábban választja.valószínûleg ebben különbözik a nyuszik természete a tengerimalacokétól.
Nálam a tengerimalac is szabadon van de nem rág meg semmit.Mindig legyen kint neki elegendõ mennyiségû számára ismert táplálék és valami gabona vagy szárazkenyér amit rághat akkor nem rág vezetékeket meg ajtófélfát meg hasonlókat.Nõ a foga folyamatosan, ezért rég , ha nem rágna akkor túlnõne és elpusztulna mivel már nem tudná megrágni az ételt.Ugyhogy ne a nyuszira haragudj mert neki muszáj rágni, inkább legyen mindig elötte valami amit rághat és ehetõ.Hidd el akkor nem fogja érdekelni hogy a fehér vagy a fekete vezeték az izletesebb :D
A kérdező hozzászólása: jaj, nagyon köszönöm:) ezek szerint lehet, hogy van remény.esetleg tudod, mi a neve ezeknek a spray-knek vagy hogy hol lehet beszerezni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Bár ez elég elkeserítõ, mert a lakásnak nem nagyon van olyan szeglete, amiben ne találna olyan kábelt, amit nem tudunk elrejteni. Tudom, hogy bután hangzik, de tudsz olyan esetrõl, amikor konkrétan baj lett a rágcsálásból?
Most hallottam hogy lehet kapni nagyobb állatkereskedésekben olyan mûanyag kábelvédõt amit rá lehet tenni a vezetékekre és így nem tudja elrágcsálni. Egyébként nem lehet a vezetékeket elkeríteni valahogy, hogy a nyuszi ne férjen hozzá? Én elbarikádozok minden vezetéket párnákkal, puffokkal és így nem tud a nyuszi hozzáférni:)


Igen !!! minden nap egyél valami kevésbé csipõset .

Hogyan lehet kutyát a pórázhoz és a sétáláshoz szoktatni?

Eddig kertben volt szabadon.Ma kivittem hogy mit szól a helyzethez, de leült és nem mozdult.Kölyök kis termetű kutya.A pórázt rágni akarta.Nem az én kutyám a férjem családjaé, szertném sétálni vinni, hogy meglegyen a szükséges napi mozgás.Nagyon izgága, gondolom nincs eléggé kifáradva, kevés az udvari szimatolás.

Legjobb válasz: Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: www.egyikkutyamasiknem.hu

Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: http://www.egyikkutyamasiknem.hu
A kérdező hozzászólása: Falun lakunk itt senki sem sétáltat :-) oké holnap megpróbálom.És mi a vélemény a hámról???
Jó a hám, csak abban nehezebb irányítani, és fegyelmezni. A póráz a nyakát fogja, arra jobban reagál. De ha hallgat Rád, akkor tökmindegy:) A sétákat meg majd megszereti, sok kiskutya van, akik félnek az elején. Remélem a falu többi lakója is majd kedvet kap ;)
A kérdező hozzászólása: Remélem.Hát itt senki nem sétáltat, leheg hülyének is néznek majd de nem érdekel.Amúgy városban nõttem fel, ott teljesen máshogy mennek a dolgok.Mások az elképzelések.De tisztelet a kivételnek.A kutya etetése a maradékból meg kópos száraz eledelbõl áll.Az oltásból csak a veszettség ellenit ismerik......mind1 hosszú.Ezért legalább a sétálás örömét szeretném neki megadni.Köszönöm a válaszokat.

Hozzá lehet szoktatni a kiscicát, hogy ne bántsa a tengerimalacokat?

Szobacicát vennék majd csak nem vagyok benne biztos,hogy a malacok biztonságban élhetnének tovább.A ketrec amiben vannak annak nincs teteje,de elég magas ahhoz,hogy ne jöjjenek ki a ketrecb?l a cocik :)

Legjobb válasz: A macskák nem bántják a tengerimalacokat egyáltalán.A kiscica még lehet,hogy játszik velük,de a nagyokat abszolút nem érdekli.A tengerimalacokat a kutyáktól kell félteni.Nem tudom,mi az oka,de a kutyák utálják õket, és ki akarják nyírni.

A macskák nem bántják a tengerimalacokat egyáltalán.A kiscica még lehet, hogy játszik velük, de a nagyokat abszolút nem érdekli.A tengerimalacokat a kutyáktól kell félteni.Nem tudom, mi az oka, de a kutyák utálják õket, és ki akarják nyírni.
A kérdező hozzászólása: A kutyám az pici és nem éri el õket meg kint szokott lenni az udvaron.Biztos nem eszi meg õket a cica mint az egeret?
Ha kis korába összehaverkodik velük szerintem nem fogja õket prédának tekinteni a késõbbiekben sem. Azért figyelj oda, mert a kis macskák hevesen játszanak :-D.
A kérdező hozzászólása: Oké figyelek majd rájuk.Köszönöm a válaszokat!
Hehe... ezt gemon.ro-n is feltetted ;) Szerintem majd egy tapasztalt malactartó gemon.ro-n ad neked rá választ, mert itt sajnos olyan emberek is vannak, akik a malacról azt hiszik, hogy valami patkány, és mégis válaszolnak a kérdésekre. Persze tisztelet a kivételnek. Szerintem várd meg a fórumozók válaszát ;)
A kérdező hozzászólása: Találtam egy oldalt és itt leírja. http://www.haziallat.hu/macska/viselkedes/kutya-macska-tenge.. Köszi mindenkinek a válaszokat! :D

Le lehet szoktatni a kutyusomat a baromfi kergetésről? És ha igen hogyan? És a tojás evésről?

Van két kutyusom igazi "angyalok" kivéve amikor tyúkot látnak, az egyik játszana velük ezért kergeti őket csak már egyszer- kétszer majdnem vége lett egy tyúknak. A másik pedig összeszedi a tojást és eldugdossa, megeszi őket. Eddig még egész jól meg tudtuk oldani a helyzetet de most már egyre rosszabb.

Legjobb válasz: Nincsenek elzárva a tyúkok?: Hogy fér a tojásokhoz? A tyúk ha tojatóládába tojik, abból meg összeszeded, nem fér hozzá. Amúgy heti egyszer adj egy nyers tojást neki, mert jó hatásû.Lehet kívánja a vitamint, a meszet. A tyúkot is ha kergeti el kell zárni egymástól õket. A baromfi hadd kapirgáljon, a kutya meg megint külön legyen. Ha ingerli a kutyát, akkor majd megszokja. Hogy vannak a kutyák? baromfival együtt?

Nincsenek elzárva a tyúkok?: Hogy fér a tojásokhoz? A tyúk ha tojatóládába tojik, abból meg összeszeded, nem fér hozzá. Amúgy heti egyszer adj egy nyers tojást neki, mert jó hatásû.Lehet kívánja a vitamint, a meszet. A tyúkot is ha kergeti el kell zárni egymástól õket. A baromfi hadd kapirgáljon, a kutya meg megint külön legyen. Ha ingerli a kutyát, akkor majd megszokja. Hogy vannak a kutyák? baromfival együtt?
Pórázon beviszed õket a tyúkok meg a tojások közé (eleinte egyenként, nem egyszerre), és határozottan "elmagyarázod" nekik, hogy ezeket nem szabad piszkálni. Ha azt eléred, hogy pórázon beviszed, bent vagy és kimész úgy, hogy rá se néztek a tyúkokra, vagy csak úgy, mintha egy darab fa lenne mindegyik, akkor célba értél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! hát most egy udvarban vannak mert ha nincs otthon senki nem maradhatnak egyedül az elsõ udvarban. a tojásokhoz meg azért fér hozzá mert az ólba tojnak vagy a kas alá.
Elsõ vagyok: Hallod ez a baj, hogy egy udvarba vannak. Ha tudod, milyen, el kell zárni a két jószágot. A tojást meg nem kéne kikeresnie
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! csak akkor vannak egy udvarba ha nincs otthon senki mert akkor nem maradhatnak az elsõ udvarba. de csak az elzárás segíthet?
Megint az elsõ vagyok: Ha nagyon megszállott, akkor már inkább az elzárás. Ha otthon vagy, akármilyen jól meg van nevelve, lehet visszaesne régebbi bûnébe.. Zárd el, úgy lesz a legbiztonságosabb
A kérdező hozzászólása: Rendben még megkérdezem egy ú kérdésbe hogy elõl nem e maradhatnának vagyis arra a problémára ami ott van. :) A válaszodat köszönöm!

Hogyan lehet kint a szobában magamhoz csalogatni, vagy az ujjamhoz szoktatni a hullámos papagájaimat?

2 állítólag tojó hullámos papagájom van, a ketrecben nagyon szelídek, ha csak bedugom a kezem hozzájuk, egyb?l rászállnak! De viszont, ha kiengedem ?ket a szobába, akkor csak felmennek a szekrény tetejére, lógnak a függönyön, stb! A kezemre meg rá sem néznek! A szobában félnek t?lem! Hogyan szoktathatnám magamhoz ?ket kint a szobában is?

Legjobb válasz: Örülnek neki, hogy nagyobb helyre kerülnek, ezért persze, hogy repkednek magasabbra... Amúgy sok sikert a szoktatáshoz.. Ha ketten vannak akkor inkább egymással vannak elfoglalva és nem veled.. Így nehéz lesz, nekünk is kettö volt..

Örülnek neki, hogy nagyobb helyre kerülnek, ezért persze, hogy repkednek magasabbra... Amúgy sok sikert a szoktatáshoz.. Ha ketten vannak akkor inkább egymással vannak elfoglalva és nem veled.. Így nehéz lesz, nekünk is kettö volt..
Csinálj nekik pl.fûzfaágakból egy játszóteret olyan helyre ahol foglalkozni is tudsz velük. Majd tegyél a kedvenc helyeikre valamit amitõl nem tudnak/mernek oda menni hogy a játszótérre kelljen leszállniuk így megszeretik és nem mennek másra. Elõször csak lassan pl. egy fürtös kölessel közelíts feléjük és csak késõbb próbáld az ujjadra csalogatni õket mert nekik teljesen más vagy kalitkán keresztül/belül mint kint. Tehát a kalitkában már ismernek, bíznak benned kint viszont még idegen vagy a számukra ezért kint is meg kell õket szelídítened.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!
hát nekem csak egy van és ha kettõ van need sokkal nehezebb mert egymással jobban elvannak mint veled. De én úgy tudtam a kezere szoktatni hagy rá raktam az ujjamra valami olyan ételt amit szeret és egybõl oda repült!!!

Le lehet szoktatni a pelusról úgy egy kisgyereket, hogy néha van rajta pelus néha meg nincs?

Gyakran eljárunk otthonról,akkor ugye adok rá pelust,mert még sok a baleset,de ha itthon vagyunk nem adok rá pelust,néha sikerul a wc-be pisilés,de néha bizony bepisil.Lehet így csinálni?Vagy hogyan kellene?28 hónapos a kislányom

Legjobb válasz: Van olyan, hogy bilire szoktató pelus. Az kevésbé nedvszívó, mint a sima, a kicsi érzi, hogy kellemetlen, ha belepisil.

Van olyan, hogy bilire szoktató pelus. Az kevésbé nedvszívó, mint a sima, a kicsi érzi, hogy kellemetlen, ha belepisil.
Szerintem ezzel csak ártasz. Ha nincs pelus, nincs pelus. Nem biztos, hogy õ mérlegelni tudja, hogy van rajta pelus, vagy nincs... Ha vannak balesetek sûrûn, még nem érett rá szerintem.
remelem le lehet. nalunk ha nincs pelus szol (1 hete) hogy akar pisikalni. De a kaki csak pelusba johet. Nem hajlando megvalni. Rengeteg turelmet igenyel. Nalunk. Az elso valaszolo jo otletet adott csak nem tudom hol lehet olyan pelust kapni. Megfogom nezni en is.(koszi) Ha elmegyunk itthonrol mindenkepp pelust adok ra. Mi igy probalkozunk.(kozel 3 eves). Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat! Már én is néztam a bugyipelenkát, a tescoban van tobb fajta, meg gondolom a dm-ben is.

Rá lehet szoktatni a macskát, hogy kint az udvaron csak egy bizonyos helyre végezze a dolgát, pl. kinti macskaalomba stb?

Esetleg a kint tartott macskát arra rászoktatni, hogy bejárjon (macskaajtón) a házba elhelyezett alomba? Még nincs, de nagyon szeretnék macskát, viszont nem szeretnék a szomszédoknak gondot okozni, emiatt keresem a megoldásokat.

Legjobb válasz: ha nem fog csavarogni akkor igen.. nyilván nem fog hazaszaladni az utca végérõl ha wc-znie kell, de ha az udvaron lesz akkor oda fogja végezni a dolgát. az illemhelynek puha földû viszonylag eldugott helyen kell lennie

ha nem fog csavarogni akkor igen.. nyilván nem fog hazaszaladni az utca végérõl ha wc-znie kell, de ha az udvaron lesz akkor oda fogja végezni a dolgát. az illemhelynek puha földû viszonylag eldugott helyen kell lennie
kinti macskaalom? a macska eltemeti az ürülékét. nekem 6 macsekom van, és senkit sem zavarnak a környéken :)
Azt nem tudom, hogy kizárólagos helyre oda lehet-e szoktatni. Tapasztalatból írom, hogy nálunk megmaradt építkezésnél használt kis homokhalom és azt nagyon elõnybe részesítik a macskák (nem csak a miénk). Én is gondolkodom, hogy elkerítek egy helyet a kertben és rendelek ilyen homokot, amit rendszeresen tisztítok, mert én is aggódom néha a szomszéd virágoskertje miatt. Az én cicám eleinte csinálta azt, mikor még csak szobacica volt, de már néha kimehetett, hogy visszajárt a benti wc-hez. Egy idõ után ez megszûnt és most már csak kint hajlandó elvégezni a dolgát.
A macskák kint könnyen ásható száraz földben szoktak wc-ni. ha kiraksz neki valami földet akkor lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!