Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet szoktatni (188 db)

Hogy lehet szoktatni a kutyát a macskával?

Tegnap találtam egy kiscicát és a két kutyám nem nagyon rajong érte.

Legjobb válasz: Pedig muszáj lesz. :/ Lehet,hogy hamarabb megszokják egymást,de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)

Pedig muszáj lesz. :/ Lehet, hogy hamarabb megszokják egymást, de lehet hogy soha.Kitartás! (Y)
Nem tudom mennyire tudod fegyelmezni a kutyáid. Jutalom falat kézbe, marad szó, és ekkor beengeded a cicád. Gondolom a a cica is tart tõlük, de a legfontosabb az lenne, hogy a kutyáid egy helyen tarsd, hogy szokja azt, hogy egy légtérben van a cicával. Elõbb utóbb oda hívhatod magadhoz a kutyád, szerintem külön külön csináld a kétkutyával, viselkedj természetesen vele, csak rá figyelj, a cicával ne is foglalkozz. Hátha így hamarabb elfogadnák egymást. A másik ezt egy filmben láttam a "Kutyadokiban." Ha megjelenik a cica jutalam falat, hogy a cica megjelenését valami jóval kösse össze.
Nálam a "közömbösítés" vált be. Kb két hétig a macskát ketrecben tartom (ez sokaknak nem tetszik, de muszáj karanténozni). A ketrecet egy központi helyre teszem, hogy egymáshoz szokjanak azon keresztül. Így mire a macsek kikerül onnan a kutyáim már elfogadják. Szabadon sokkal nehezebb össze szoktatni, mert ha a macska menekül a kutyában a vadászösztön beindul, sokkal nagyobb az esély, hogy hajtani fogja.
Hát, én azt hallottam, úgy lehet, hogy beengeded a macskát. A kutya odamegy, megszaglássza, és ha rátámad bezárod a kutyát vmi külön, közömbös helyiségbe 5 percre. Utánna kiengeded. Megint odamegy a macskához, és ha megint rátámad bezárod újra 5 percre(vagy késõbb ha nem válik be az 5perc növelheted 10re is) és ez így megy addig amíg nem támad rá a kutya a macskára. A kutya egy idõ után össze fogja kötni a 2 dolgot, avagy ha bántja a macskát akkor bezárás. Ja és, az elsõ alkalomkor amikor nem támad rá a macskára sok jutalom és nagy-nagy dícséret. :D Remélem tudtam segíteni! Sok sikert :D
Igen általában mûködik a kutyáknál, hogy ha jó dolgot csinál jutalmazom, ha rosszat tesz büntetem. De szerintem ez ebben az esetben nem így mûködik. Ki garantálja, hogy a macska nem bántja a kutyát? Akkor is a kutyát büntetetm, ha mondjuk a macska rátámad? A másik, a macska nem fog neked egy helyben állni és várni a kutyát, akit a gazdi ki be "dobál" a szobából. A lehetõ legtermészetesebb reakció egy macskánál, hogy elõször menekülni próbál (erre a kutya megpróbálja levadászni), ha erre nincs lehetõsége, akkor meglapul és jó esetben csak fúj a kutyára. Rosszabb esetben fizikálisan bántalmazza a kutyát (ez ritka, de nálam volt már olyan ideiglenes macska akinek ez volt a reakciója), és nagyon csúnya sérüléseket tud tenni iylenkor a kutyában is, és az emberben is, ha megpróbálja szétszedni õket. Én úgy gondolom a kutya volt elõbb, õt csak pozitív dolgok érjék a macska miatt.

Hogy lehet szoktatni egy 8 hos gyereket egy plüsshoz vagy rongyihoz hogy az legyen az alvotarsa?

Legjobb válasz: Nem minden gyereket lehet hozzászoktatni.Nekem 3 gyerekem van,és mindhárom mellé tettem már születésük óta plüssfigurát is,és alvós rongyit is.Kettõnek semmi nem kellett,nem ragaszkodtak hozzá, a harmadik szereti. Pedig ugyan úgy tettem mindig.Én sem ragaszkodtam sosem a macimhoz gyerek koromban,hiába volt az ágyamba mindig. Gyereke válogatja,nem egyformák.

Nem minden gyereket lehet hozzászoktatni.Nekem 3 gyerekem van, és mindhárom mellé tettem már születésük óta plüssfigurát is, és alvós rongyit is.Kettõnek semmi nem kellett, nem ragaszkodtak hozzá, a harmadik szereti. Pedig ugyan úgy tettem mindig.Én sem ragaszkodtam sosem a macimhoz gyerek koromban, hiába volt az ágyamba mindig. Gyereke válogatja, nem egyformák.
Sziasztok! Én most vettem két kis rongyit (kell egy pót is mosáskor vagy ha véletlenül elveszik az egyik). 5 hós a lányom, és beraktam az ágyába a feje mellé. Már felismeri, fogdossa, rágcsálja- remélem, pár hónap alatt összebarátkoznak, mert még õ is csak cicin szeret elaludni.
Hát én úgy voltam, hogy még a várandóság idején készítettem neki egy figurát, kellemes tapintású nem allergizáló anyagokból.Vittem magammal a kórházba is és mellé tettem mindig:)
Szia! Nem gond , kedves kérdezõ?Erre a válaszra én is kíváncsi lennék! 11hónapos a kislány de amióta feláll azóta nem hajlandó egyedül elaludni csak ringatva vagy cicizés közbe bealszik. Mi lesz ha már nem cicizik én sokáig nem bírom már ringatni. Ezért lenne jó 1 alvótárs. 11 hónapos kislány anyukája

Egy yorkit rá lehet szoktatni arra hogy ne keljen mindig hajnalban? Mert nagyon korán kel meg ha valaki felkel a családban kel ő is. Az a baj hogy fizikailag kicsit elfáradtam a sok össze vissza keléstől mert még nem szobatiszta és mennem kell utána.

És miért szeretnek a takaró alatt aludni a yorkik?

Legjobb válasz: Neked yorkid van vagy kutyád? Minden kutyát rá lehet szoktatni mindenre és minden kutyát le lehet szoktatni mindenrõl, ha KUTYAKÉNT kezelik! Ha te csicskaként pattansz a KUTYÁD minden nyafogására, akkor ne is csodálkozz, hogy szépen az alázatos rabszolgájává fog tenni téged! Olvass el egy pár könyvet és vonatkoztass el attól, hogy õ yorki. NEM yorki, hanem KUTYA! Tessék egy jó könyv, ebbõl sok mindenre rájössz, többek közt a problémádra is választ kapsz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Neked yorkid van vagy kutyád? Minden kutyát rá lehet szoktatni mindenre és minden kutyát le lehet szoktatni mindenrõl, ha KUTYAKÉNT kezelik! Ha te csicskaként pattansz a KUTYÁD minden nyafogására, akkor ne is csodálkozz, hogy szépen az alázatos rabszolgájává fog tenni téged! Olvass el egy pár könyvet és vonatkoztass el attól, hogy õ yorki. NEM yorki, hanem KUTYA! Tessék egy jó könyv, ebbõl sok mindenre rájössz, többek közt a problémádra is választ kapsz: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kutya reggel ürít. Szokja meg, hogy nem mindig õ van központban
na am nekem is yorkim van. Miért szeretnek takaró alatt aludni jó kérdés...szerintem szeretnek elbújni az enyém is takaró alatt rögtön lefekszik és alszik...:) Hajnali keléssel nekünk is voltak problémáink amikor még nem volt szobatiszta. Most már az így csak néha-néha kell fell fõleg akkor amikor telihold van.
ajándékozd el -.-"
A kérdező hozzászólása: Én szeretem ezt a kutyust nem azért vettem hogy elajándékozzam...csak még szoknom kell hogy korán kelek hozzá.


Egy folyamatosan a gazdijával lévő kutyát hozzá lehet szoktatni ahhoz, hogy a gazni nélkül maradjon néha?

A testvéremnek van egy westie kutyája. 5 éves és eddig olyan volt az élethelyzet, hogy sosem kellett ?t magára hagyniuk. A tesóm szerint a westie nagyon érzékeny lelkivilágú alkat, aki hajlamos a depresszióra, ha pl csak az egyik gazdi van vele. Attól is megfájdul és begörcsöl a gyomra, ha kizárja az udvarra amíg takarít. (Mondjuk én ezt kissé túlzónak tartom, de most nem cikizni akarom, ? ezt mondta) Most úgy alakult az élet, hogy elképzelhet?, hogy munkából kifolyólag napközben otthon kellene maradnia a kutyának. (Kertes ház és van egy másik kutya is) A kérdésem az, hogy 5 évig a nap 24 óráját együtt töltötték a kutyával, sosem volt napközben otthonhagyva, vajon meg lehet-e tanítani a westienek, hogy gond nélkül kibirja a hétköznap napközbéket otthon, a gazdi nélkül?

Legjobb válasz: Fokozatosan talán hozzá lehet szoktatni.Elõször csak egy pár percre haggyátok magára és próbáljátok ezt megcsinálni minden nap.Ha már megszokja hogy pár percre magára haggyák akor meg lehet próbálkozni a 15-20 percel aztán így fokozatosan hozzászokik.

Fokozatosan talán hozzá lehet szoktatni.Elõször csak egy pár percre haggyátok magára és próbáljátok ezt megcsinálni minden nap.Ha már megszokja hogy pár percre magára haggyák akor meg lehet próbálkozni a 15-20 percel aztán így fokozatosan hozzászokik.

5 éves kutyát hogy lehet benti pisilésre szoktatni?

Mielőtt lehurrogtok megindoklom: csípőműtétem lesz, nagyon sokáig ágyhoz leszek kötve. A férjem amúgy is nehezen mozog, max. napi 1-szer tudja levinni a kutyánk pisilni, kakálni. Jár hozzánk gondozónő, de őt nem lehet megkérni ilyenre, a fiam pedig távol lakik. Megválni nem szeretnénk tőle, ideiglenesen sem tudnánk hol elhelyezni, így jutott eszembe, hogy jó lenne, ha sikerülne alomra szoktatni amit kint tartanék az erkélyen, így mégsem olyan neki, mintha a lakásban pisilne. A kérdés már csak az, miként szoktassam rá az amúgy teljesen szobatiszta kutyát? Jó ötlet vajon, ha ahol lent pisil, kitépnénk a pisis füvet és behintenénk az almot, hogy összekapcsolja a dolgokat?

Legjobb válasz: ha már szobatiszta nem fog bentre pisilni,alomra kutyát nem lehet szoktatni.. egy diákot kérjetek meg aki elvinné sétálni egy kis pénz fejében biztos elválalná :) én szívesen sétáltatok kutyákot,ismerõsõmék vizsláját is én sétáltattam a nyári szünetben :) szóval esetleg ismerõs gyerekeket akik megbízhatóak azokat kérd meg amúgy az egy dolog,hogy bentre pisilne,de hogy mozgatjátok le? a kutya teljesen befog csavarodni!

ha már szobatiszta nem fog bentre pisilni, alomra kutyát nem lehet szoktatni.. egy diákot kérjetek meg aki elvinné sétálni egy kis pénz fejében biztos elválalná :) én szívesen sétáltatok kutyákot, ismerõsõmék vizsláját is én sétáltattam a nyári szünetben :) szóval esetleg ismerõs gyerekeket akik megbízhatóak azokat kérd meg amúgy az egy dolog, hogy bentre pisilne, de hogy mozgatjátok le? a kutya teljesen befog csavarodni!
én at javaslom hogy ennek a kutyának találjatok egy megfelelõ gazdát, vagy ha a felállás ideiglenes akkor adjátok addig valakinek oda. ha nem ideiglenes: nem is a benti toalettel van a fõ gond, hanem azzal hogy a kutya nem élheti ki a természetes igényeit mint pl. séta. ha ez nem történik meg akkor szerencsétlen állat mentálisan és fizikailag is egyaránt beteg lehet. ha csak ideiglenes x idõre lenne szoktatva: nagyon kellemetlen jövõnek néznétek elé. ugyanis bár nem buták de fenáll az esélye hogy onnantól újra kintre szoktatni már nem lehet. az sem kizárt hogy az állat annyira összezavarodik hogy nem csak a erkélyen hanem mindenhol máshol végzi majd el.
ismerõsök, barátok, rokonok akik befogadnák addig amíg ez az idõszak elmúlik? ha engem egy ismerõsöm megkérne, hogy x hónapja vigyázzak a kutyájára megtenném, persze a kaja pénzt õ állná, bár pénzt nem fogadnék el, ha ismerõs az illetõ, bár nyilván illik vmennyi összeget felajánlani, mert mégis csak idõt fordít rá.. szóval elõbb a környezetedben kérdezz körül.. amúgy milyen fajta?
16:08-as vagyok elõre láthatóan kb mennyi ideig leszel ágyhoz kötve?
Tényleg inkább kérjetek meg valakit, hogy sétáltassa, tegyetek ki egy-két plakátot, kutyabarát tizenéves lányok tucatjai fognak jelentkezni.
A kérdező hozzászólása: Hónapokról van szó, sokáig mankóval kell közlekednem otthon (csípõprotézis mûtét). Nagy a lakás, odabent tudok vele labdázni, játszani, meg õszintén szólva elég lustácska (angol bulldog), így attól nem félek, hogy megõrülne napi 1 sétával. Akkor szerintetek reménytelen az elképzelésem, hogy alomra szoktassam akkor is, hanem a lakásban helyezzük el, hanem az erkélyen? Igazából más lehetõséget nem nagyon látok, nem ismerek olyan fiatalt aki szívesen elvállalná, a szomszédaink is vagy idõsek, vagy kisgyerekes, dolgozó családok, diákok pont nem laknak a házunkban, mást meg nem nagyon ismerek. Hirdetést feladni meg nem merek, nem bízok az ismeretlenekben.
szerintem kérdezzétek meg az állatorvost, h õ mit szól ehhez a benti pisiltetéshez, vagy egy kutyasuliban is biztosan szívesen válaszolnak és azért az csak megbízhatóbb :)
Hát ha lenne "parancsszava" a pisilésre, biztos könnyebben menne. Nem tudom, mennyi idõ múlva lesz a mûtét, de addig bevezetheted nála, hogy amikor pisil, mondogatod neki, hogy "pisi, pisi", meg dicséred hozzá, így összeköti a kettõt, és majd ha mutogatsz a helyére odafent, meg mondogatod, hogy pisi, tudni fogja, mit vársz tõle. Az más kérdés, hogy baromira nem fogja érteni, miért, de így azért jobbak az esélyek, mintha csak kirakod az almot és várod a csodát.

Dzsungáriai törehörcsögömet lehet szoktatni, hogy a kezemben ne féljen? Fel akarom venni, és fél töllem, hozzá lehet szoktatni?

Legjobb válasz: Nekem is van törpehörim õ is félt amikor elõször hozzámkerült.Szerintem adj neki kézbõl enni,és lehetõleg ne felülrõl fogd meg hanem szép lassan oldalról.

Nekem is van törpehörim õ is félt amikor elõször hozzámkerült.Szerintem adj neki kézbõl enni, és lehetõleg ne felülrõl fogd meg hanem szép lassan oldalról.
A kérdező hozzászólása: köszi, de mit adjak neki kézböl enni? répát?
Tartsd oda a tenyered és próbáld étellel a tenyeredbe csalogatni.Ha a tenyeredben van az étellel jutalmazd meg.
Szerintem minden félét adhatsz neki kézbõl amit egyébként is szoktál a táljába tenni.
A kedvenc eledelét.
A kérdező hozzászólása: még nem tudom, mit kedvel
nekem nagyon okos hörim van.odarakom a kezem füttyenek egy picurit és belemászik. fogd meg oldalról.kerítsd be a kezeddel(nyilván oldalról)és vedd ki hadd mászkáljon a kezeden

8 hónapos babám a korai éjszakai órákban 22-tól hajnali 3. ig 3-4x ébred fel, baj, hogy ilyenkor adok neki tápszert? Rá lehet szoktatni arra, hogy nappal egyen többet?

Számunkra nem fárasztó a dolog, csak vajon egészséges a babának? Nappal nagyon keveset eszik, és a tápszert is csak akkor fogadja el, ha aludni akar. Cumi nem kell neki. Éjszaka meg olyan 500ml tejcsi fogy el.

Legjobb válasz: Szia! Ez szerintem nem jó út amin elindultatok! Át kellene szoktatni, hogy nappal egyen és most már jobban bébiételt, püréket, ne a tápszer legyen a fõ kaja amitõl jóllakik! Át kéne gondolnod miért eszik nappal keveset? Mik az étkezési szokásaitok, mi volt az amit szívesebben fogadott, lehet változtatni kéne egy-két dolgon!

Szia! Ez szerintem nem jó út amin elindultatok! Át kellene szoktatni, hogy nappal egyen és most már jobban bébiételt, püréket, ne a tápszer legyen a fõ kaja amitõl jóllakik! Át kéne gondolnod miért eszik nappal keveset? Mik az étkezési szokásaitok, mi volt az amit szívesebben fogadott, lehet változtatni kéne egy-két dolgon!
az álometetésrõl bõvebben itt olvashatsz, ha nem ismered a módszert (ha igen, akkor elnézést) http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/a-suttogo-titkai
A suttogo titkai az tényleg nagyon jo. Sokminden le van benne irva. probáld meg beszerezni, késöbbiekben is hasznos lehet.
rá lehet szoktatni, hogy nappal többet egyen de nálunk úgy sikerült, hogy éjjel "éheztettük". amíg nem tettük meg, nem evett többet nappal. csak pár éjszaka volt rossz, aztán jól belakott este :)
Estére próbáld ki, hogy tejpépet adsz neki (6hós kortól bõven lehet), van mindenféle, gyümölcsös, egyéb ízesített (milupa, humana, stb.), 5-6 étkezés /doboz /6-700 ft. Nálunk bevált, illetve még az is, hogy Sinlacot kevertem az esti tápba (ez a szentjánoskenyérmag por változata, piciknek, tejérzékenyeknek is adható, sûríti, édesíti a tápot, mert mézédes és nagyon finom). A másik ötletem, hogy próbáld ki az ú.n. "álometetést", amikor 23 óra körül kiveszed ha felébred, ha nem, és "megtömöd", cumisüveggel persze. Enni fog, mert ha a szájába kerül, eszik.. :) Suttogó módszer, nekem ez is bevált sokáig, bár a fogzás rendesen bezavart... az megint más tészta. N/32 (1, 5éves kisfiú anyukája)
az elõzõ kettõ válasz vagyok, az jutott még eszembe, h valóban napközben meg kéne próbálni táplálóbbat adni neki, az enyém pl úgy evett csak jódarabig, h konzervet feleztem, és felháziasítottam krumplival, répával, meg amit ehetett azzal, de 8hósan már egész sokmindent evett. remélem segítettem (nehéz idõszak ez).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az az érzésem, hogy éjszakai megtömés az is amit csinálok. Talán az éjszajai "éheztetés" volna célravezetõ. A sinlancot nem ismerem, de ki fogjuk próbálni. Sajnos tejpépbõl sem fogad el, csak 60ml-t (jó esetben). Fõzelékbõl, ha szereti, 1/4-1/3 üvegnyit, banánból max. 1/3-ot. Gyümilébõl pár korty, vizbõl 1-2 korty. 5 hetes korától 5 hónapos koráig többnyire átaludta az éjszakát. Mindig nagyon keveset evett, csak akkor még volt anyatej és a doki azt mondta, hogy abban minden van amire szüksége van.
nem tudom mit iszik a babád teát vagy vizet, de én úgy csináltam hogy amikor felébredt teát adtam neki, és rájött hogy nem kap enni, csak teát és azóta 1x kel fel akkor kér teát olyan 2-3 körül és aztán fél hét körül, akkor kéri a tápit.nem mondom hogy hamar ment, de bevált.
Üveges cuccal eteted? Próbálj fõzni neki, már zöldfûszereket adhatsz neki. Ízesítsd meg neki, egy kis husit bele, szerintem jobban fog ízleni neki. Lehet, hogy kevés folyadékot adsz neki. Megkérdeztem a dokit, egy babának a folyadékigénye kilónként 100 ml. Ez megvan? Rá kell szoktatni, hogy nappal van az evés, éjjel alvás. Én drasztikus módszerrel csinálnám. Hagynám sírni. De közben be-bemennék és megkínálnám vízzel. Elõször csak 15 perc múlva, aztán fél óra múlva stb. adnék neki tápszert. Hidd el 1 hét alatt jelentõsen javulna a helyzet.

Két kutyát hogy lehet össze szoktatni, ha köztük nagy a korkülönbség?

Van egy 4 hónapos szuka német juhász kutyánk és most költözünk egy másik házba ahol otthagytak nekünk egy 12 éves kan golden retriever-lablrador-tacskó keverék kutyát.Próbáltuk már őket összeszoktatni de a nagyobbik állandóan ugat a kisebbik szukára.

Legjobb válasz: össze lehet.. mi a 9 hetes-t szoktattuk a 9,5 éves kutyáánkhoz mind2 szuka.. 2 hétbe telt mire teljsen elfogadta az idõs a kicsit..azóta eltelt 2 év és elválaszthatatlanok :) Semleges helyen kell õket össze szoktatni,utca,park. Sok közös séta nagyon sokat segít! Szóval menjetek el közös sétákra idõvel összeszoknak,de amelyik kutya nem olyan "kutyabarát" azoknak idõ kell,nem egyik napról a másikra fognak össze szokni! Valószínû a kölyök cseszegeti az idõset és az idõs hangot ad ennek.

össze lehet.. mi a 9 hetes-t szoktattuk a 9, 5 éves kutyáánkhoz mind2 szuka.. 2 hétbe telt mire teljsen elfogadta az idõs a kicsit..azóta eltelt 2 év és elválaszthatatlanok :) Semleges helyen kell õket össze szoktatni, utca, park. Sok közös séta nagyon sokat segít! Szóval menjetek el közös sétákra idõvel összeszoknak, de amelyik kutya nem olyan "kutyabarát" azoknak idõ kell, nem egyik napról a másikra fognak össze szokni! Valószínû a kölyök cseszegeti az idõset és az idõs hangot ad ennek.
Az én felnõtt kutyám se szerette a kicsit, mikor ide került. Két hétig kapkodta, ha a közelébe ment, aztán egyszer csak elkezdett barátkozni, ismerkedni vele. A lényeg, hogy ne kivételezzetek a kicsivel és a naggyal is foglalkozzatok, mert akkor könnyebben megszokja a kicsit. Bár így, hogy otthagyják, nem hiszem, hogy akarjátok azt a kutyát.. :(
a nagyobb mennyire kezelhetõ? a kölyök hogy reagál az egészre?

Nálatok is kiég a fű a kutyapistől? Rá lehet szoktatni, hogy egy helyre pisiljen az udvaron?

Legjobb válasz: Nálunk sajnos nem. (én örülnék neki...) Egyébként rá lehet szoktatni, de csak ha még kicsi és nevelhetõ és nevelitek. Egy felnõtt kutya, akinek sokminden meg van engedve, az nem fogja megtanulni... Mi már nem is próbálkozunk ezzel. (Az egy helyre kakilást díjaznám ugyanis. :-))

Nálunk sajnos nem. (én örülnék neki...) Egyébként rá lehet szoktatni, de csak ha még kicsi és nevelhetõ és nevelitek. Egy felnõtt kutya, akinek sokminden meg van engedve, az nem fogja megtanulni... Mi már nem is próbálkozunk ezzel. (Az egy helyre kakilást díjaznám ugyanis. :-))
Rá lehet. A "Póráz két végén" címû mûsorban Victoria két felnõtt kutyát 4-5 nap alatt átszoktatta egyetlen sarokba. Úgy kezdte, hogy elkerítették azt a helyet, amit számukra wc-nek kijelöltek, majd pórázt tettek a kutyákra és odavitték, pont ahhoz a helyhez. A kutya elõször persze nem értette, hogy most mit akarnak tõle, de negyedórás ácsorgás után pisilt egyet, akkor nagy hûhót csaptak, rengeteget dicsérgették. Ezt a sarokba vitelt pórázon naponta 6-8 alkalommal megismételve, mindkét kutya egy héten belül rájött, hogy mostantól csak oda szabad végezni a dolgukat, egy hét múlva már szabadon futkostak a kertben, mégis maguktól odamentek és megbízhatóan csak oda rondítottak. Szóval sok türelemmel és odafigyeléssel bármit megtaníthatsz a felnõtt kutyának is.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt én is láttam, de azokat a kutyákat nagyrészt lakásban tartották, a minek kinti.
Kerti kutyáknál úgy gondolom nem nagyon lehet megtanítani azt hogy hova pisiljenek.Nálunk is kiégetik a füvet sajnos.Egyébként van valamilyen tabletta ami arra szolgál, hogy a kutyát szomjassá teszi így az több vizet iszik amitõl felhígul a vizelete és nem lesz olyan savas, és nem égeti ki a füvet a vizelete.Azt nem tudom hogy mennyire használ, én soha se próbáltam.

A rizspintyet hogy lehet kézhez szoktatni úgy, hogy ha kiveszed, nem repül el?

és a rizspintyet nehéz tartani (elsősorban pintytartóktól kérdeném: hány napig lehet otthon hagyni őket és lehet egyneműeket egy kalitkában tartani?

Legjobb válasz: Pintyet ilyen szinten CSAK úgy tudod magadhoz szoktatni, hogy egész kicsinek elveszed a szülõktõl, te eteted, így rajongani fog érted. Máshogy nem megy, õk nem papagájok. De ezt a módszert csak tapasztalt madártartóknak ajánlom, mert nem könnyû feladat és sok a kudarc, ami neked is rossz, de ne kísérletezzünk már egy pici élettel.

Pintyet ilyen szinten CSAK úgy tudod magadhoz szoktatni, hogy egész kicsinek elveszed a szülõktõl, te eteted, így rajongani fog érted. Máshogy nem megy, õk nem papagájok. De ezt a módszert csak tapasztalt madártartóknak ajánlom, mert nem könnyû feladat és sok a kudarc, ami neked is rossz, de ne kísérletezzünk már egy pici élettel.
Ha csak azonos nemûek vannak a kalitkában, akkor igen, más esetben felejtõs. Mivel minden nap kell nekik többek között friss vizet adni, így nem lehet napokra magukra hagyni. Ha mondjuk rokonlátogatásra mennél hétvégén, szombat reggel itatsz, elutazol, vasárnap este cserélsz, úgy még jó, tovább nem lehet, akkor rá kell bízni õket valakire.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!