Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet szívhangot (30 db)

Lehet még szívhang? 7+2 hetes vagyok és az orvos látott ugyan "vmit" pulzálásra értette gondolom de szívhangot nem hallott. Arra a "vmire" pedig azt mondta hogy lehet az én keringésem. Is. Teljesen el vagyok keseredve.2 nap múlva kell visszamenjek.

Legjobb válasz: Én 6+5 hetesen voltam elõször, és nem hogy nem volt szívhang, de még az embrió sem látszott, csak üres petezsák! A legtöbb doki ilyenkor már elõjegyez mûtétre, de az én dokim csak annyit mondott, biztos késõbb fogant... Akkor jöttek az ünnepek, így 2,5 hetet kellett várnom bizonytalanságban, nem volt könnyû. Viszont a következõ alkalommal már közel 2 cm-es izgõ-mozgó babát láthattam, természetesen szívhanggal! Szóval, fel a fejjel, remélem, te is így jársz, mint én!

Én 6+5 hetesen voltam elõször, és nem hogy nem volt szívhang, de még az embrió sem látszott, csak üres petezsák! A legtöbb doki ilyenkor már elõjegyez mûtétre, de az én dokim csak annyit mondott, biztos késõbb fogant... Akkor jöttek az ünnepek, így 2, 5 hetet kellett várnom bizonytalanságban, nem volt könnyû. Viszont a következõ alkalommal már közel 2 cm-es izgõ-mozgó babát láthattam, természetesen szívhanggal! Szóval, fel a fejjel, remélem, te is így jársz, mint én!
Nem tudom, hogy keverheti össze egy orvos a szívhangot a te keringéseddel. Ilyenkor még csak pulzálás látszik, igazi szívhang nem hallatszik. Ha megmutatják, azt géppel generálják a pulzálás alapján. Úgyhogy, ha látta, akkor van szívmûködés. Ha nem, akkor pedig még lehet - késõbb is foganhatott a baba.
Nyugi! Volt itt olyan kérdezõ nem is olyan rég akinek többen mondtuk az adatok alapján hogy valószínûleg elment a babája így az elején, mert szintén nem láttak szívhangot. Õ mégis kikönyörgött még pár napot a dokijától és láss csodát utána már volt szívhang. Majdnem megmûtötték mert a dokija is azt mondta hogy ez bizony nem maradt meg...
szrintem nem lehet összekeverni a TE keringésed, a baba pulzálásával! mindenesetre, most nyugodj meg, pihenj, bízz a babádban, két nap múlva pedig várjuk a boldog jelentést, hogy lüktet a kis szivecske!!

Más is ennyire aggódós mint én? Így hogy lehet élvezni a terhességet? Nektek a védőnő szokott nézni szívhangot?

22 hetes vagyok.Nem érzem a babát mozogni már egyb?l valami rosszra gondolok.Nem valami nagy a hasam,ez miatt is aggódok hogy lehet hogy nem fejl?dik rendesen?

Legjobb válasz: A has mérete nincs összefüggésben a baba megfelelõ fejlõdésével. Kis pocakban is ugyanolyan jól tud fejlõdni, mint nagyban. A poci nagysága attól függ, hogy a méh és a baba hogyan helyezkedik el odabent. Én bizony tudtam élvezni a terhességet, igyekeztem pozitívan gondolkozni, nem állandó pánikban lenni, mert jól tudom, hogy az egyikünknek se tesz jót. A védõnõm nézett szívhangot, de mivel csak a kötelezõ 4 alkalommal voltam nála, így ezzel se tudott idegesíteni...a védõnõk szívhang-hallgatója nem egy érzékeny, pontos mûszer, jobb, ha az orvosi vizsgálatok eredményére adsz :))

A has mérete nincs összefüggésben a baba megfelelõ fejlõdésével. Kis pocakban is ugyanolyan jól tud fejlõdni, mint nagyban. A poci nagysága attól függ, hogy a méh és a baba hogyan helyezkedik el odabent. Én bizony tudtam élvezni a terhességet, igyekeztem pozitívan gondolkozni, nem állandó pánikban lenni, mert jól tudom, hogy az egyikünknek se tesz jót. A védõnõm nézett szívhangot, de mivel csak a kötelezõ 4 alkalommal voltam nála, így ezzel se tudott idegesíteni...a védõnõk szívhang-hallgatója nem egy érzékeny, pontos mûszer, jobb, ha az orvosi vizsgálatok eredményére adsz :) )
igaza van az elõzõnek.nekem kicsi hasam volt, 38 hetesen is úgy néztem ki, mint egy 6 hónapos kismama.mégis született egy 3150 grammos, 50 centis gyönyörûségem.ha egy egész napig nem érzed a babát, akkor menj el a védõnõhöz.én is mentem egyszer, mert nem éreztem, de nem volt gond, hál istennek.egyébként minden alkalommal meghallgatta a szívhangot a védõnõ, mikor tanácsadásra mentem.ne izgulj, hanem élvezd a csodát, mert nagyon gyorsan elszaladnak a hetek.
Védõnõ meg a szívhang: Egyeskével soha nem mért. Ketteskével egyszer mért volna, ha megtalálta volna. Sovány malac vágtában rohantam az sztk-ba uh-ra - minden rendben volt. Legközelebb mondtam neki, hogy inkább ne is próbálja megnézni.

Ha az anyánál toxémia gyanú áll fenn, akkor hogy lehet, hogy a baba szívhangja a CTG-n tökéletesen jó eredményt mutat? Ez esetben nemhogy a baba szívhangjának "rossznak" kellene lennie? 37 hetesen.

Legjobb válasz: Ha még nem nagyon súlyos a toxémia akkor jó a baba szívhangja. Én amikor a toxémia miatt már vizeletet sem ürítettem akkor még mindig jól volt a babám is. Végül befektettek 38 hetesen a kórházba és megindították a szülést, nehogy gond legyen belõle! Ha nem jön már vizelet azonnal szólj az orvosodnak!!!

Ha még nem nagyon súlyos a toxémia akkor jó a baba szívhangja. Én amikor a toxémia miatt már vizeletet sem ürítettem akkor még mindig jól volt a babám is. Végül befektettek 38 hetesen a kórházba és megindították a szülést, nehogy gond legyen belõle! Ha nem jön már vizelet azonnal szólj az orvosodnak!!!
A kérdező hozzászólása: hát ezt a toxémia gyanú diagnózist én állítottam fel magamnak, hál istennek nincs baj a vizeletemmel, a vérnyomásom a kezdetektõl fogva kicsit magasabb volt, de bogyót szedek rá és még mindig a kezdeti adagnál tartok, szóval nem megy 140 fölé, csak a lábam dagad ... de itt már a lábdagadást is úgy kezelik mintha leprás lennék komolyan .... egy csomó eü. alk. mesélte, hogy olyan vizesek voltak a lábaik a terh. utolsó heteiben, hogy menni alig bírtak, de nem piszkálták õket "feleslegesen", meg nem riogatták, egyéb tünetük nem volt, a babák idõre, rendben születtek, aztán a víz távózott .... szóval én amúgy is hajlamos voltam vizesedére, és én már szerintem a sok belemagyarázás miatt pánikolok be .... de köszi a választ Neked és jó egészséget:-)!

8 hetesen lehet hogy a szívhangot hallottam?

Otthoni ultrahangos szívhangfigyel?vel azt hiszem megtaláltam a babám szívhangját,de nem vagyok biztos benne hogy az volt.Távolról lehetett hallani egy viszonylag gyors de teljesen szabályos susogást.Az lehetett?

Legjobb válasz: 8 hetesen már van szívhang, szóval lehet, hogy azt hallotad!:)

8 hetesen már van szívhang, szóval lehet, hogy azt hallotad!:)
13:57-es vagyok ismét. Én vaterán vettem és az eladó mondta, hogy õ is hallotta a 12. héttõl. Ettõl függetlenül persze sztem hallhatod. A mozgást is mindenki máskor érzi. A 18. hét sztem durva, mert nekem már 2 hete meg van és hallottam elsõre! 18 hetes kismami
Szia! Szerintem 2 dolog lehet. 1. Vagy el van számolva a terhességed és akkor a babád szívhangját hallottad. 2. Vagy valami mást hallottál. (a te szív hangod) Nekem a védõnõ azt mondta a 18. hét környékén lehet hallani elõször a szívhangot.
Sziasztok! Én a 31 hetes vagyok, eddig 2szer sikerült elcsípnem a szívhangját, csak a köldökzsinór pulzálását hallottam eddig mindig. Mondjuk ez azért lehet, mert mellsõ fali a lepény, ezen kívül mindig eltáncol a kütyü elõl, a védõnõ is megszenved vele:) Boldog Babavárást!
Kizárt!!!!!!A szivhangot csak akkor hallod ilyen készülékkel ha a méh kiemelkedett a kismedencébõl.Ez miután nem a 8. héten történik igy amit hallottál az a saját szivhangod volt!!!!!
150 verés percenként a kicsié ha nem annyi a tiéd volt.
Igen.
AngelSounds? :-)
A kérdező hozzászólása: Angelsounds....ezért kérdeztem, mert tudom hogy elvileg csak a 12.héttõl, mondjuk nekem már most elég nagy a hasam is.A sajátom nem lehetett mert kb kétszer olyan gyors volt mint a sajátom.
13.57-es vagyok. Azért kérdeztem, mert elvileg ezzel a 12. héttõl hallhatod.

5 hetes terhes vagyok. Megvolt az első terhes vizsgálatom, azt mondta az orvos, hogy nincs szívhangja lehet, hogy nem él! Nem korai még a szívhang?

Legjobb válasz: Atya világ, válts orvost, ha már most ijesztget, mi lesz késõbb. De most komolyan mondom: VÁLTS ORVOST.

Nekem a következöt mondta az 5-ik hét végén. Látja a petezsákot, terhes vagyok. Nincs még szívhang, de nem is kell hogy legyen. majd 12-ik héten menjek vissza. ha elkezdenék vérezni akkor menjek az ügyeletre, ilyen korai terhesség még leválhat vagy is elmondta hogy van kockázat. volt egy ismerösöm neki egyenes azt mondta a doki hogy elhalt terhesség és menjen vissza kikaparásra. erre a barátnöm azt mondta hogy nem, elmegy egy másik dokihoz, aki egy hét múlva látta a szívhangot.
Én egy pozitív teszt után mentem orvoshoz, meg elmaradt menstruáció után, soha nem késett, de akkor igen és persze tervezett volt a baba. Elmentem orvoshoz 5-6 hetes terhesen és azt mondta hogy a tesztel kitörölhetem a fenekem, nem vagyok terhes, persze ebbe nem nyugodtam bele. Köv. héten elmentem megint mondtam hogy mi a helyzet, megint vizsgálat, akkor azt mondta hogy igen méhen kívüli terhes vagyok, mehetek a kórházba és kaparás... Mondtam hogy még nem, én várok és igazam lett...Elértem hogy 1 hét múlva megint fogadjon 7-8 hetes terhes voltam akkor és már õ is látta csodák csodájára...Most a kislányom egészséges, lassan 4 éves...
Atya világ, válts orvost, ha már most ijesztget, mi lesz késõbb. De most komolyan mondom: VÁLTS ORVOST.
milyen érdekes hogy manapság már a dokikban sem lehet megbízni durva lesz amit írok de azokat a kismamákat akiket az orvosok elküldenek mert leszarják õket mert nem fizet nekik ezerrel, meg kitalálja hogy méhen kívûli meg küretre menjen annak idején jobb lett volna ha az apja lábán folyt volna le !!!!!!
Szia! Én 5 hetesen mentem elõször dokihoz, UH-n látta a petezsákot, és 1 mm-es volt a bébim. 2 héttel késõbb már volt szívhang. Mindenképpen várj a 8.-9. hétig, mert nem biztos a fogantatás. (hacsak nem 1x voltatok együtt) Ismerõsömnek 8 hetesen nem volt szívhang, befektették abortuszra köv. héten, de a beavatkozás elõtt volt már szívhang! Szóval nála 9 hetesen volt. Minden jóindulatból mondom, hogy válts orvost! Az ilyen boncmesternek sem való, nemhogy szülésznek!!!!
Remélem minden rendben lesz.Korai volt még, ráadásul egy igazi tuskó a dokid!1-2 hét múlva menj(de ha mód van rá egy másik dokihoz)
Nekem sem volt még 5 hetesen szívhang. 7 hetesen viszont már igen. Szerintem még korai. Ne idegeskedj. Mikorra hívott vissza?
5 hetesként csak gesztációs gyûrûnek hívták a fiam... Menj másik dokihoz... 7+2 nél mutatta a szívhangját!
Én is azt tudom tanácsolni, mint az elõttem lévõk. Ugyan én még nem vagyok kismama, de orvosnak tanulok. Annyiban igaza van a dokinak, hogy tényleg az 5. magzati héten van szívhang. CSAKHOGY ezt a megtermékenyülés napjától, a terhességet pedig nem onnan számolják. Szóval ami megfelel az 5. magzati hétnek, az a terhesség 7-8. hete. Én is azt javaslom, hogy válts orvost, mert nem éri meg a rettegést. További szép babavárást kívánok! :)
Szia rám is hasonloan hozták rám a frászt, 4hetesen csak a petezsákot látták, aztán 1 hét mulva elmentem egy másik dokihoz és õ mondta hogy valószinü hogy nem él a baba, gondolhatod mit éltem át amig csak meg ultrahangozott, aztán mondta hogy él a baba csak kicsit késõbb lessz szívhangja.azota mát 26 hetes terhes vagyok.ne izgulj minden rendbe lessz.
Csak nem a Zsirai volt a doki?
4D-s ultrahangra menj, az a pontos, nekem a 6. héten már megmutatta, elõtte meg engem is riogattak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Jósa Elemérnek hívják!Már van másik majd 1 hét múlva mennem kell hozzá, remélem másképp fog fogalmazni és nem fog elkeseríteni.De mindenki azt mondja cseréljem le a dokit mert korai a szívhang.Hát megtettem.Azt is mondta a terhesség alatt semmi sex:) Hát ezt sem hallottam még:)
Jól tetted hogy váltottál:)
Hát a semmi szex is csak indokolt esetben kell. De hogy normál terhesség esetén 9 hónap kihagyás?????? No hallod akkor tutira elhagy a párod. :) Na jó csak vicceltem, de képzelj el egy pasit szex nélkül 9 hónapig, fõleg ha nincs is rá indokod.
Nálunk sem volt 5 hetesen szívhang csak petezsák benne szikhólyaggal. 6+0 hetesen már 3 mm volt és szívhang is volt.
Így indított, hogy no szex?!Én 2 babát szültem(eddig, mert most készülünk a 3.-ra), de mindkét terhességemet végig szexeltük, mivel SEMMI kizáró okot nem talált a doki.De ne
Utolsó vagyok:szóval azt akartam írni:de nem így kezdte!A terhesség nem betegség, így nem kellenek különösebb megszorítások(persze az egészségtelen dolgok elhagyása muszáj, pl.cigi, alkohol stb.)Drukkolok NEKTEK!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a jó kívánságokat!Nem idegeskedek és eszem ágában sincs ehhez az orvoshoz járni. Mindenkinek Boldog babavárást kívánok!
öt hetesen még nekem sem volt szívhang. Ez nem jelent semmit van akinek 7-8 hetesen hallják elõször. Ne idegesekedj és szerintem is vállts orvost.
Amikor 5 hetesen voltam én is így járta, azóta tudom, hogy min a 6. hétig érdemes várni az uh-gal.
A kérdező hozzászólása: 1 hét múlva kell mennem.Miért kell azt mondani egy orvosnak, hogy lehet nem él???Miért nem azt mondja minden rendben lehet a méretekbõl tippelve, de még korai a szívhang.Sajnos vannak ilyen orvosok is, pedig nem volt olcsó!
Gratulálok a babához! Én is öthetes vagyok, a doki azt mondta, csak a 7-8. héten menjek, mert akkora lesz tutira szívhang. Szóval semmi ok az aggodalomra!
ne legyél ideges lehet azért mondta hogy ne éld bele magad sok nõ van akinek méhen kívûli stb.. 2 hét múlva már tuti biztosan pulzálni fog a kis szive. pontosabban megtermékenyítéstõl fogva 20 napon kezd el "verni "
Hát hallod ez az orvos nem normális! Én többet biztos be nem tenném hozzá a lábam!! 5 hetesen még korai a szívhang! Kb. 2 hét múlva menj el újra, addigra már biztosan lesz! Ne aggódj, minden rendben lesz! :)
Hát nem lehet megbízni már az orvosokban, lassan 4 éves a lányom , de azóta viselem a "gondokat". Szülés óta szenvedek a méhszájsebemmel... Fogadott orvosom volt, 50 ezer forintot fizettem csak a szülésért, hogy minden rendben legyen... Csalódtam :(. De vannak nagyon jó orvosok is, nekem is egy orvos próbál segíteni kitartóan, hogy rendbe jöjjek :) És érdekes, hogy a szüléstõl féltem a legjobban és az nem is volt olyan szörnyû, már második babán gondolkodom.
A lényeg, hogy 7-8 hetes korig semmi ok az aggodalomra, minden rendben lesz :) Nyugalom!!!
Én 5+2 voltam dokinál, csak petezsákot látott benne szikhólyaggal. Szívhang korai lett volna! Nehogy elkezdj nekem ezen idegeskedni, mert a végén ebbõl lesz a baj! Nyugalom, minden rendben lesz! A doki-cserén pedig elgondolkodnék. Már egy olyan kismama, aki sokat bújja az internetet, az is jobb diagnózist adott volna, mint a dokid. Ha felteszed ezt a kérdést itt hogy mikortól van szívhang, akkor tuti hogy ha mindenki aki tudni véli rá a választ ír, akkor legalább 100 olyan válaszod érkezik, hogy 5 hetesen még nincsen szívhang!
Furcsa orvosod van. Elso babammal 5 hetesen es 6 naposan volt az elso uh. A doki vizsgalat elott 5 percen at beszelt nekunk arrol, hogy ne panikoljunk be, ha nem lesz meg szivmukodes, mert inkabb a 7. hetre kell varni biztosan, a 6. het elott inkabb kellemes meglepetes csak, ha van, de nem kotelezo. Es volt vegulis, de nagyobbnak is tunt picivel a baba 6 hetesnek es 2 naposnak, visszaszamoltam es tenyleg korabban foganhatott kozepidotol par nappal. Ilyen korai terhessegnel szivmukodes szempontjabol napok is szamitanak!
Nálam is ez volt, késõbb kell menni , a 8 héten már lesz szívhang!
Hivatalosan ha a 8. hétig nem indul be a szívmûködés akkor van baj. 5 hetesen lehetetlen a szívhang! Ha nem akarsz gondolt se magadnak, sem pedig a babádnak nagyon sürgõsen hagyd ott! Én is SZTK-s orvoshoz járok mindenben segít a kérdéseimre rendesen válaszol, 4 hetes terhesen voltam nála, aznap mentem el amikor meg kellett volna jönnie, mert elõtte 2-3 nappal már egyértelmûen pozitív volt több teszt is, annak ellenére, hogy tudta és el is mondta, hogy valószínûleg nem fog semmit se látni még, ultrahanggal megvizsgált és azt mondta nagyon szurkol, hogy minden rendben legyen. A 8. héten rendelt vissza, mert ahogy Õ fogalmazott "addigra be kell indulnia a szívmûködésnek"! Be is indult és a mostani állapotokhoz képest minden teljesen rendben van! Válts orvost, mert ez a dilettáns még azzal sincs tisztában, hogy egy ekkora picinek nem is lehet még szívmûködése! Jó egészséget és gratulálok a kicsihez.
Elképesztõ!! Válts dokit! Az enyém annyit mondott a 6. héten, hogy még valószínû korán mentem, jöjjek vissza 1, 5 múlva, hogy legyen szívhang is. A lényeg, hogy a petezsákban lásson valamit, ne legyen üres.
Megmondom õszintén, hogy én ezért mentem a 7 hetesen elõször dokihoz. Nem akartam izgulni mert 5 hetesen még nem igen látni semmit. Még jó, hogy nincs szívhang, talán még a baba sem látszik nemhogy szívhang! Én hétfpn voltam épp a dokinál akkor töltöttem a 7 hetet és 9, 8mm volt a baba és már volt szívhang. 5 hetesen szerintem még csak szikhólyagot láttunk volna.
A kérdező hozzászólása: Nem ezzel indított csak a vége felé megjegyezte.Kérdeztem:miért valami bajom van és vigyázni kell?azt mondta nincs semmi de nem szabad és kész!Nem ajánlom senkinek ezt az orvost ezek után...Én nagyon elkeseredtem, de már sokat segítettetek a válaszokkal, szóval azt mond amit akar:)

Mi lehet (ett) a baj? Nov.9-én voltam 1. alkalommal uh-n a dokimnál, ott minden rendben volt. Akkor 5 hetes 4 napos terhes voltam. Jó volt a méret, minden megfelelő volt. Tegnap voltunk újra, hogy már ilynekor lehet szívhang.

De kiderült, hogy 6 nap alatt csak 1,5 mm-t n?tt a petezsák ( 4,6-ról 6,1-re), szívhang semmi és van egy kis bevérzésem is alatta.Szombatig kaptam "haladékot", ha addig a természet nem "rendezi el", és nem lesz pozitív változás, amire az esély minimális, akkor m?vileg kell befejezni a terhességet. Padlón vagyok. Tudom, fiatal terhesség (volt), de nem tudom felfogni! Talán megértitek, hogy miért kellett kiírnom magamból...

Legjobb válasz: Sajnos nekem is volt ilyen. :( Állítólag azért van, mert nem a "megfelelõ" idõpontban fogant a baba, tehát nem pont peteéréskor. Azért még bizakodj, drukkolok nagyon!!!

Sajnos nekem is volt ilyen. :( Állítólag azért van, mert nem a "megfelelõ" idõpontban fogant a baba, tehát nem pont peteéréskor. Azért még bizakodj, drukkolok nagyon!!!
Valakinek késõbb alakul ki a szívhang, a 7.hét környékén. Reméljük lesz! Drukk!
A kérdező hozzászólása: És a bevérzés? Amiatt jobban aggódok. Mondjuk mindegy, inkább most már nem reménykedek, ha meg mégis rendben lesz, akkor majd nagyobb lesz az öröm.
Sajnálom. Sajnos ilyen lõfordul, hogy a kicsi nem fejlõdik tovább, nem lesz szívhang. Viszont akkor genetikalig valami baj volt vele, a bevérzés is emiatt keletkezhetett.
szia nekem is így volt már kétszer egymás után nem igazán tudnak vele mit kezdeni nekem is 5 hetes volt minda kettõ mikor elhalt, de már halottam olyat is akinek felszívodott ez a hematoma és azóta már 34 hetes terhes szilvezsterre várja a babáját úgyhogy még minden lehetséges
Én is kb. olyankor voltam elöször dokinál amikor te, amikor ismét visszamentem a dokihoz még mindig csak a petezsák volt látható, volt is minden bajom, de hála a jó Istenek 7. hét után volt szívhang, és most a 31. hetet taposom!szóval ne add fel!Remélem minden oké lesz veled-veletek!
Bevérzés sokaknak van, és el szokott múlni.. Nekem is késõbb volt csak szívhang. Én 6+1 hetesen voltam elõször uh-n és nem volt szívhang még, majd pedig 9 hetesen, akkor már a baba is jól látható volt! A babák nem nõnek teljesen egyformán... Bízakodj! Nekem a tarkóredõ lett kicsit nagyobb, és mindig mondogattam magamban, hogy nincs neki semmi baja, és így is lett, a kombinált teszt bizonyította! Simizd a pocid, és beszélj hozzá! Drukkolok neked, hogy minden ok legyen! Majd írj légyszi, mit mond a doki!!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló! Nagyon kedves dolgokat írtál, köszönöm szépen! Mindenképp jelentkezem. Legkésõbb szombaton már többet tudok... Remélni nem merek nagyon, mert akkor jobban fájna, ha mégsem lesz baba... Még egyszer köszönöm!

9 hetesen veszítettem el a babámat (nem volt szívhangja). Hogyan lehet ezt lelkileg feldolgozni?

Legjobb válasz: Egy baba elvesztese, barmilyen formaban is tortenik nagyon fajdalmas dolog. Nem tudom, hogy mennyire vagy vallasos, de az segit a leginkabb, ha a terhedet(foleg igy karacsonykor) Kepzeletben leteszed Isten laba ele, es engeded, hogy atsegitsen ezen a nehezsegen. Hagyd, hogy vigasztaljon.Az en ferjem battyja 1,5eves koraban halt meg. Majdnem beleorultek a szulok. Nem konnyu, de ha nem vagy egyedul uj remennyel atveszeled. Kitartast neked! Es sok szeretet!

Egy baba elvesztese, barmilyen formaban is tortenik nagyon fajdalmas dolog. Nem tudom, hogy mennyire vagy vallasos, de az segit a leginkabb, ha a terhedet(foleg igy karacsonykor) Kepzeletben leteszed Isten laba ele, es engeded, hogy atsegitsen ezen a nehezsegen. Hagyd, hogy vigasztaljon.Az en ferjem battyja 1, 5eves koraban halt meg. Majdnem beleorultek a szulok. Nem konnyu, de ha nem vagy egyedul uj remennyel atveszeled. Kitartast neked! Es sok szeretet!
csak gondolj arra, hogy jobb ha igy történtek a dolgok, mint ha megszületik és bármilyen súllyos betegséggel születik... nincsenek véletlenek, mint tudjuk... ha s sors igy akarta akkor azt nekük el kell fogadni, minden úgy történik ahogy nekünk a legjobb legyen...hidd el! /még ha ilyen formában is/ :-(
A baba elvesztése ténylge, minidig, minden formában fájdalmas dolog, talán a legfájdalmasabb. Én a helyedben arra gondolnék, mint már írták is, hogy valami baj volt a babával, és jobb ilyenkor elveszteni, mint késõbb, akkor nehezebb lett volna. És ami fontos, a jövõre gondolj. Persze elfeljteni sosem fogod, de a következõ babádra gondolj, és nyugodj meg, mert ez nem jó a szervezetednek. nemsokára megfogan egy másik baba, és nem lesz semmi baj.-)
Szia. Teljesen átérzem a fájdalmadat, hiszen én 3 alkalommal is elveszítettem a babámat. Dec 13.-án mûtöttek. Nekem is nagyon fáj, de próbálok a jövõre koncentrálni, hogy minnél elõbb egy uj élet költözhessen a pocakomba. Ezt kívánom neked is, amint lehet. Én 6 éve egy 5 napos babát veszítettem el, tavaly egy 14 hetes terhességet, méhen belüli elhalás miatt, most pedig egy 15 hetes terhességet genetikai rendellenesség miatt, ezért meg kellett szakítani terhességet. Sok erõt és kitartást kívánok neked z új évre, és egy babát a 2008 as karácsonyfa alá.
Szia. nagyon sajnálom, hogy elveszítetted a babádat. Nekem szintén 9 hetesen kellet megszakítani a terhességet mert hasonlóan a te esetedhez nem volt szívhang. Julius 13-án volt a mõtétem és agusztusban ismét terhes lettem. Most 23 hetes kismama vagyok és a baba is meg én is teljesen egészségesek vagyunk. Probálj bízni a jövõben és jobbulást kívánok.

Ma voltam nödokinál 10 hetesnek kéne lennem, de nincs baba hogy lehet? február 28-án 7hetes jó szivhang, volt vérzésem de minimális. Az orvosom azt mondta holnap vérvétel pénteken + beszéljük hogy müteni kell-e mire számithatok ha mütétlesz?

Legjobb válasz: ha még nem szültél kapsz egy méhtágító lapocskát a hüvelybe, az sajna nagyon fáj, nem mikor felrakják, hanem amit kivált, nyílván elgkezdesz tágulni. Nekem is volt egy éjjelen át bent volt és olyan volt mintha szültem volna. Nagyon fájt! Remélem hamarosan sikerül újra teherbe esned szurkolok, és együtt érzek veled még akkor is ha most ez nem sokat segít.! Kitartás!!!

ha még nem szültél kapsz egy méhtágító lapocskát a hüvelybe, az sajna nagyon fáj, nem mikor felrakják, hanem amit kivált, nyílván elgkezdesz tágulni. Nekem is volt egy éjjelen át bent volt és olyan volt mintha szültem volna. Nagyon fájt! Remélem hamarosan sikerül újra teherbe esned szurkolok, és együtt érzek veled még akkor is ha most ez nem sokat segít.! Kitartás!!!
Velem is volt ilyen a 8.-ik hétben és meg voltunk rémülve, mert az UH-s orvos azt mondta hogy nem is vagyok terhes. Az assisztens nõ azt mondta mikor kikisért hogy 2 nap múlva menjünk vissza akkor másik orvos lesz és nézzen meg õ is. Én addig a 2 napot végig sírtam és el kell hogy mondjam, hogy feleslegesen! A másik doki azt kérdezte az asszisztens nõtõl hogy egy 9 hetes magzatot, hogy nem lehet észre venni?
Ha az elõttem szóló így járt, akkor szerintem is mindenképpen menj el egy másik dokihoz is, aki megnézi uh-val. Hátha mégsincs baj!

Hogyan lehet a szívhangot látni?

Ezen ki tudok akadni!Egy hangot hogyan láttok?Ráadásul az els? trimeszterben?UH géppel?Szívm?ködést lehet hallanai és látni is,de a szívhangot?

Legjobb válasz: Ilyeneken idegeskedsz, te szegény...:S pfff

Ilyeneken idegeskedsz, te szegény...:S pfff
Bizony, hogy lehet látni, a doki kapcsol az UH-on és már látod is!!!!!! Nagyon egyszerûen: hallod a baba szívmûködésének a hangját és a képernyõn látod is.Olyan, mint amikor egy emberre tappancsokat tesznek és EKG-t csinálnak neki. A képernyõn egy fel-le mozgó cikk-cakk vonal fut végig. (bizonyos értékek között) Amikor majd ctg-t csinálnak a terhesség vége felé, az is kimutatja a szívhangot, sõt ki is nyomtatják neked. Hát az elsõ trimeszterben az UH-gal is tudnak ilyet csinálni.
Rossz neked, hogy ilyen könnyen kiakadsz. Minek vagy itt, ha ennyire bosszant? Tudod, amikor még csak 7 hetes a magzat, neked biztos nincs, mert nagyon ráérsz hülyeségeket írkálni, akkor a kis ebihalban látsz pulzálni egy kis valamit. Az a szíve te nagyon okos...
Lehet nyelvhelyességi probléma, de ha babát vársz ne stresszeld magad ilyen apróságokon.. lesz még min idegeskedni nyugi! A dokik is így említik: "ott a szívhang látni is lehet". Ez olyan mint amikor telefonon azt mondod: Viszont látásra... nem nagy ügy. :)

Lehet, hogy mégis van szívhang?

JÁrt már valaki úgy, hogy missed ab miatt m?tétre kapott id?pontot, mert 7 hetesen elt?nt a szívhang?

Legjobb válasz: Sajnos elég kicsi az esélye. Legalábbis amikor nálam fordult elõ ugyanez, az orvos nagyon alapos volt, elég hosszassan kereste azt a szívhangot, de nem volt:( Ha medig vérzel és görcsölgetsz, akkor lehet, hogy megindult magától a vetélés. Szerintem ebben ritkán tévednek.

Sajnos elég kicsi az esélye. Legalábbis amikor nálam fordult elõ ugyanez, az orvos nagyon alapos volt, elég hosszassan kereste azt a szívhangot, de nem volt:( Ha medig vérzel és görcsölgetsz, akkor lehet, hogy megindult magától a vetélés. Szerintem ebben ritkán tévednek.
Már írtam neked egyszer... Szerintem kerestetsd vagy fél óráig azt a szívhangot több dokival is holnap! Mert 6 hetesen és 7 hetesen is megfelel a babád mérete a korának!!! Nagyon szorítok!!
Ha kétszeresére nõtt akkor nyilván él, ergo szívhang is van. Nem értem... most hány hetes vagy? mikor volt ez a bizonyos uh, ahol 2x akkora volt de nem volt szívhang? elõtte már volt egyszer szívhang, vagy csak most várjátok?
5 hetesen bevéreztem, irány az ügyelet. Az ultrahang csak megvastagodott méhnyálkahártyát látott, azt is a normális alsó határán. Mondanom se kell, mennyire féltem, hogy mi lesz. Alig vártam a 6 hetes ultrahangot. Ott már látszott a petezsák, benne a rizsszemnyi babó, tehát nõtt, de nem volt még szívhang, amire annyira vágytam. :-( Remegett a gyomrom a 8 hetes ultrahang elõtt, hogy vajon lesz-e szívhang, vajon eleget nõtt-e a baba, vajon él-e még egyáltalán. És élt, szaporán vert a kicsi szíve. :-)
Csodák vannak, az én esetem is ilyen volt. Nekem 6 hetes UH nem volt szívhang. A dokim mondta, hogy várjunk még egy hetet, de ne reménykedjek. Aztán egy hét múlva mikor már mûtétre voltam kiírva, mentem kontroll UH-ra és meglátták a szívhangot. Ott sírtam el magam. Most 14 hónapos az egészséges kislányom (igazi küzdõ). Bárcsak mindenkinek megadatna ez a csoda!
Nekem is volt ilyen sajnos. A petezsák nõtt szépen, és szabályos is volt, 1 hét elteltével azonban mégsem lett szívhang. És közben már vérezgettem, egyszer pirosan fél órát, többször meg barna folyásom volt. Sajnos mûtét lett a vége. :( Akkor nekem is írtak csodákról, mert vannak!!! Csak nem mindenkinek adatik meg... :( Kitartást neked, és sok erõt!
Én is olvastam nemrég ilyet, hogy nem látták a szivhangot, elakarták küldeni mûtétre. A kismama elment másik orvoshoz uh-ra, õ pedig látta a szivhangot. De sajna szerintem ez ritka. Azért kivánom, hogy neked hallják a baba szivhangját!! Sok sikert!
Egyetlen-egyszer olvastam itt hasonlót. Egy kismama erõsen vérzett és görcsölt, az orvos már ki akarta kaparni, amikor valami csoda folytán mégis talált szívhangot. A kisfiú egészségesen megszületett.
Az a hülye [email protected] takarodjon az oldalról, aki le merte pontozni a saját életemet!!!! Menjen a búsba!!
Sajnálom, pedig annyira szorítottam. :( Nálam is így volt, szülési fájdalmak... De mi bementünk az ügyeletre éjjel, ahol azonnal megmûtöttek, biztos, ami biztos. Te is nézetsd meg magad! Nálam azóta eltelt 7 hónap, és itt a pocakban a kis manó, neked is eljön, higyj benne! 7 hetes kismama
Elsõ vagyok. Nagyon SAJNÁLOM!!! De ezért is írtam, hogy sajnos kevés esetben tévednek az orovosok. Biztos elõfurdul, mert õk is emberek. De magamról tudom, hogy nekem is amikor kiderült, hogy elhalt a baba, nehezen tudtam elfogadni. És még most sem könnyû így fél év távlatából sem. Nekem az elsõ lett volna. Neked viszont akkor lehet, hogy nem kell mûtétre menned. Nem? Mert a missed ab azt jelenti, hogy terhesség elhalása vetélés megindulása nélkül. Nálad viszont ez megtörtént. De ezt majd az orvos tudja, hogy mit kell tenni. Sok erõt és kitartást kívánok a továbbiakban!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ! Sajnos már nincsenek illúzióim, ma este hasonlóan fájt a hasam, mint szülés elõtt, majd némi vér kíséretében "megszületett" a petezsák, benne a babával (illetve az embrióval). :'( Lányok, és ez nem fizikai, inkább lelki fájdalom. :( Mégegyszer köszönöm mindenkinek a kedves válaszokat.
Neked a crl nõtt nem a petezsák, tehát fejlõdõképes élõ magzatod van/volt egészen a múlt hétig. Szerintem simán lehet szívhang is holnap, vagy az lenne a legjobb ha kérnél egy hetet a dokidtól, a beleegyezésed nélkül úgysem mûthet meg.
Nem akarlak elkeseírteni de nálam úgyanez volt múlt hét szerdán volt a második missed ab.-om A petezsák amiatt nõ mert a hcg nem ürül ki azonnal de nyugi mûtét elött egy másik doki úgyis megnéz uh-n tehát nem fognak addig mûteni amig nem 100% hogy erre van szükség.
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyos vagy, köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkiek a válaszokat! Kedves utolsó válaszoló. Ez az UH ma volt, holnapra már ki is írtak mûtétre. Ez a 7. hét (eleje), CRL 10 mm (petezsák nem tudom mekkora). Azelõtt pont egy hete (6 hét) volt egy másik, akkor CRL 3 mm volt, ott volt elõször szívhang, de azt is elég hosszan kellett keresni, néha látszódott csak -talán mert akkor "indult be". PIci remény, hogy most nem keresték olyan sokáig, talán pont úgy volt az UH feje, hogy nem látszott....Bárcsak úgy lenne! :-(
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló:nem tudom, te melyik választ írtad elõtte, de én mindenkinek felfelét nyomtam és még1x köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!