Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet switch-é (2 db)

Megoldható az, hogy lehet-e vezetékes internetből vezeték nélkülit kialakítani egy switch segítségével amit egy laptoppal szeretnék használni amiben van wifi, megoldható?

adott egy laptop amiben van wifi, és adott egy vezetékes net-kapcsolat amelyik végén egy switch van, és működik is asztali pc-mel. meglehet-e oldani, hogy a laptopom is kapja a jelet a switch-tól vezeték nélkül?

Legjobb válasz: Mindenképpen kell hozzá egy router, hacsak nem wifi képes a switch. Egyátalán van amelyikben van wifi? Router a biztos. Valami olcsó 4-5000 Ft-os TP-Link megteszi.

Mindenképpen kell hozzá egy router, hacsak nem wifi képes a switch. Egyátalán van amelyikben van wifi? Router a biztos. Valami olcsó 4-5000 Ft-os TP-Link megteszi.
A kérdező hozzászólása: sajnos nincs wifi a switch-ben, de ez a legkevesebb, veszek egy routert, csak az érdekelt megoldható-e ?

Hogyan lehet routert switch-é alakítani?

Legjobb válasz: elsõ körben sehogy. második körben a routernek van switch funkciója is. mit akarsz csinálni?

elsõ körben sehogy. második körben a routernek van switch funkciója is. mit akarsz csinálni?
A kérdező hozzászólása: Koliban fix az IP-nk, MAC cím alapján azonosítanak és kapjuk a netet. A routerünk pedig saját IP-ket oszt nekünk és így nem tudunk netezni. Köbö ennyi a probléma. Az átalakítást pedig pontosan úgy értettem ahogy Te nem akartad. Elsõ körben.
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha tisztában lennék vele mi miért van/nincs, akkor tudnánk merre indulni. De hálózatok témakörben gyér a tudásunk.
Ha MAC address alapján azonosítanak, akkor a router lehet a megoldás. A routerben be kell állítani azt a MAC address-t (böngészõben be lehet lépni a router adminisztrációs felületére), amelyikre van net, innentõl a router megkapja a netet, és tök mindegy, hogy a rádugott gépek fix IP-sek vagy a router DHCP-je osztja az IP-t. Ezen az elven mûködik a kábeles net megosztása is (UPC, DIGI-TV).
Egyébként pedig a routert simán lehet switch-ként is használni, csak ha nincs rajta WLAN, akkor három gépet tudsz csak rákötni (a negyedik portba megy a hálózat, a WAN port üresen marad), mivel a ma elterjedt routereken általában csak négy UTP port van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a helpet, megpróbáltuk belõni de nem jött össze.. (azóta már el is évült a probléma)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!