Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet segiteni, (822 db)

Házi sárgabarack lekváromnak szörnyű gyógyszer íze van, pedig egészen kevés Nátrium-benzoátot raktam bele (csak a tetejét szórtam meg vele. ) Van esetleg ötlet arra, hogy mitől lehet ez a rossz íz és hogy lehet segíteni rajta?

Kb 3 hete tettem el sárgabarack lekvárt,lehet hogy többet kéne várnom?

Legjobb válasz: Egyáltalán minek raktál bele bármilyen vegyszert? Teljesen fölösleges, csak elrontod vele a lekvárt. HA tisztán dolgozol, meg az üvegek is tiszták, akkor mindenféle tartósitószer nélkül ugyanúgy eláll. Igazán nem hiszem, hogy rendbejönne, ami esetleg segitene, ha még fözöl (SOK )lekvárt, és ezzel összekevered, akkor a vegyszeriz lehet, hogy csökken, de nem biztos.

Egyáltalán minek raktál bele bármilyen vegyszert? Teljesen fölösleges, csak elrontod vele a lekvárt. HA tisztán dolgozol, meg az üvegek is tiszták, akkor mindenféle tartósitószer nélkül ugyanúgy eláll. Igazán nem hiszem, hogy rendbejönne, ami esetleg segitene, ha még fözöl (SOK )lekvárt, és ezzel összekevered, akkor a vegyszeriz lehet, hogy csökken, de nem biztos.
Szia! Sok évvel ezelõtt én is jártam így, de akkar csak egy kis adag friss lekvárt készítettem azonnali fogyasztásra , így egyáltalán nem volt benne tartósítószer, mégis szörnyû, gyógyszeríze lett. Azóta sem jártam így, de össz-családi vélekedés szerint valószínûleg valami permettõl lett olyan borzalmas az íze! Szóval, remélem nem raktál el belõle sokat, mert szerintem menthetetlen! A mostanában kapható dzsemzselésítõket ajánlom kipróbálásra, mert nem kell sokáig fõzni a gyümölcsöt, kevesebb cukor kell bele és dunsztolni sem kell az üvegeket! És ami fõ : nincs mellékíze! Üdv : Anyagi

A távolságtartó embereken, hogy lehet segíteni, mit tehetnék?

elég fontos ember számomra,lényeg az néha-néha együtt vagyunk (csók egyebek) ugyanakkor szeretnék rajta "segíteni" mivel ,látszik rajta problémái vannak mégsem ossza meg Velem,pedig mondtam neki ,bennem megbízhat,de mindig a válasz az ,-nem akar terhelni gondjaival- persze erre azt mondom nem terhel ,de akkor sem mondja el... fogalmam sincs mit tegyek...

Legjobb válasz: Szia. Én is ilyen "távolságtartó" vagyok, rajtam is lehetetlen segíteni, egyszerûen nem tudok megnyilni senki elõtt. Nekem bezzeg mindenki megnyílik, kérdeznem sem kell. Úgy látszik, én is így vagyok berendezve. Ja, és utálom, ha valaki segíteni akar, annak ellenére, hogy nem avatom be a gondjaimba. Vigyázz, nehogy nálatok is fordítva süljön el.

Szia. Én is ilyen "távolságtartó" vagyok, rajtam is lehetetlen segíteni, egyszerûen nem tudok megnyilni senki elõtt. Nekem bezzeg mindenki megnyílik, kérdeznem sem kell. Úgy látszik, én is így vagyok berendezve. Ja, és utálom, ha valaki segíteni akar, annak ellenére, hogy nem avatom be a gondjaimba. Vigyázz, nehogy nálatok is fordítva süljön el.
Ha õ nem bízik meg benned annyira, hogy megossza veled a problémáit akkor miért akarsz rajta segíteni?
Végtelen türelemmel, és azzal, hogy elfogadod, hogy más a tempója, mint a tiéd. Bízz abban, hogy meg tudja ítélni, mikor kényelmes számára, hogy megnyíljon. Azt javaslom, semmiképp se erõltesd, inkább törekedj arra, hogy jól érezze magát a társaságodban, szeressen veled lenni. Csináljatok olyan programokat, ahol jól érzi magát, és ezt látod is rajta. Ezzel már segítettél, hiszen jó élményeket adtál neki. Aztán ha szerinte is eljön az ideje, akkor majd magától megnyílik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Közveszélyes elmebeteg ismerősön hogy lehet segíteni?

Régen szerény, vallásos volt, de egy ideje bekattant, Istennek hiszi magát, pl. (szinte) minden nőt sajátjának képzel, és egyfolytában (egész nap) azt írkálja ki, hogy kit, hogy fog megkínozni és megölni, ha nem őt szolgálják. Ha a családja segíteni próbál, azt hiszi, a gonoszok manipulálják őket is. Konkrét személyekről írkál -névvel-, és egyre durvábban tervezi a "leszámolást". Nem hiszem, hogy hagyni kéne, de nincs ötletem. Alig van ismerőse -érthető módon-, de nem értem, hogy nem küldték még valami kezelésre..

Legjobb válasz: csak ugy lehet rajta segiteni ha atadjak oket az orvosoknak. valoszinuleg ok majd bezarjak ezt az orultet de er annyit mert meg a vegen megprobalja megvalositani valamelyik tervet. minnel hamarabb cselekedni kell

csak ugy lehet rajta segiteni ha atadjak oket az orvosoknak. valoszinuleg ok majd bezarjak ezt az orultet de er annyit mert meg a vegen megprobalja megvalositani valamelyik tervet. minnel hamarabb cselekedni kell
Fordulj orvosi egítségért!! Sürgõsen
A kérdező hozzászólása: Az nehezíti kissé a dolgot, hogy eredetileg külföldön élõ (magyar) ismerõsrõl van szó, onnét ismertem, és mióta hazaköltözött, szinte azóta kattant -és ezt már csak a szörnyû írásaiból lehetett megtudni. Vagyis nem olyan közeli az ismeretség, hogy pl. házhoz küldjek egy orvost -meg nem is ismerek muszájkabátot osztogató dolgozókat..:) Nem akarok hülyeségeket kérdezni, csak tényleg nem akarom figyelmen kívül hagyni, nehogy egyszer benne legyen a hírekben, h megkínzott valakit, csak mert fejébe vette, hogy õ valami szent rendcsináló..:S
A kérdező hozzászólása: Ma kiírta, hogy vigyenek oda neki a címére (megadta) egymilliárd forintot, különben "kivégzi" ezt az országot. Rendõrt nem lehet odaküldeni, hogy nézzenek szét? Csomó fegyvere van (szokta fotózni), de szerintem más érdekességek is. Ki tudja, fogva tartott nõk... (Ha fele igaz az írásoknak, már rossz.) Csomó hírben van olyan, hogy x dolog évekig rejtve maradt, mert senki nem járt utána..
ha gondolod hogy valos a veszelyszolj a rendoroknek. ok tudni fogjak mi a teendo
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, csak idõ kérdése, mikor árt valakinek, úgyhogy szólok mielõbb. Eddig gondolni se mertem rá, hogy egyáltalán meghallgatnának/érdekelné õket.
van egy rossz hírem ismerek egy elmebeteg közveszélyes õrültet, aki már baltával is támadt, de senkinek nem lett baja, azóta a baltát már elvette tõle a testvére, most meg téglái vannak, szóval, komoly a dolog, kihívtuk a rendõröket rá, már többször is, de be se vitték, semmit nem tettek tegnap ismét rendõrt kellett hívni, mert verekedés is volt, bár az illetõ súlyos alkoholista, a rendõrök annyit tettek h kihívták a mentõket és bilincsbe verve elvitették, mert ellenállt, de ma meg kapom a hírt h hazaengedték, taxival hazajött, hát hol itt a rendõri intézkedés? szolgálunk és védünk?? de mikor, amikor már vér folyik vagy meghal valaki? na én mit tegyek?? ez az ember tényleg közveszélyes, minden nap fesztiválozik, és a rendõrõk nem tesznek illetve nem tudnak tenni semmit. pedig zártosztályon a helye! :(

Hogy lehet segíteni az éhező, beteg gyerekeken?

12/l

Legjobb válasz: ez most komoly?:) milyen gyakran nézel tévét?:) szinte mindig mutatják a reklámokban h ADOMÁNNYAL lehet rajtuk segíteni:)

ez most komoly?:) milyen gyakran nézel tévét?:) szinte mindig mutatják a reklámokban h ADOMÁNNYAL lehet rajtuk segíteni:)
Van reklámuk vagy weboldaluk, ott van bankszámlaszám, oda küldhetsz adomány jelleggel pénzt. HA meg személyesen segítenél, akkor önkénteskedhetsz arrafelé ahol laksz, mondjuk szeretszolgálatnál, ilyesmik.

15 éve füvet szív. Hogy lehet segíteni?

A párom 15 éves rendszeresen elszív napi 2-3 füves cigit. Dohánnyak keveri, de szerintem még így is káros. Régen elég kemény életet élt, kemény drogokkal is élt, de azokkal leállt, most "csak" a fű van. Állítja, hogy egyszer abbahagyja, de mikor egyszer? Próbáltam már szép szavakkal, próbáltam érvekkel, próbáltak statisztikai adatokkal meggyőzni, de semmi. Mit tegyek még? Szeretem és segíteni szeretnék neki, tehát meg se fordult a fejembe, hogy elhagyjam. Az ilyen renddszeres fogyasztás milyen hatással van a nemzőképességre? Nekem nincs semmilyen káros szenvedélyem, sose dohányoztam/drogoztam, alkoholt csak mértékkel fogyasztok persze azt se napi szinten. Tudja a véleményemet, tudja, hogy miért ellenzem ennyire, de mégse állt le vele. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Sehogy sem tudsz segíteni. A leszokáshoz egyedül õ kell, hogy akarja. A nemzõképességre rossz hatással van, csökkenti a spermiumok számát és a mozgékonyságukat. Illetve, hogyha teherbe esel, akkor is tovább fog füvezni, meg majd miután megszülsz, akkor is??? Ilyenkor mondják azt: megszöksz, vagy megszoksz. Én az elõbbit választanám

Sehogy sem tudsz segíteni. A leszokáshoz egyedül õ kell, hogy akarja. A nemzõképességre rossz hatással van, csökkenti a spermiumok számát és a mozgékonyságukat. Illetve, hogyha teherbe esel, akkor is tovább fog füvezni, meg majd miután megszülsz, akkor is??? Ilyenkor mondják azt: megszöksz, vagy megszoksz. Én az elõbbit választanám
A kérdező hozzászólása: Nem fogom cserben hagyni. Épp ellenkezõleg. Megtehettem volna az elsõ pillanatban de nem tettem és most sem fogom. Mindezek ellenére rendes ember. Nem védeni akarom, mert hibája van nem kevés, de én nem a könyebbik utat akarom választani. Köszönöm a válaszod!
Esetleg elküldhetnéd elvonóra. Mert ugye ha babát terveztek (gondolom azért kérdezted, hogy mennyire árt a férfiasságának) akkor jó lenne addigra leszoknia, de legalább annyira , hogy ne napi, hanem mondjuk max csak havi szinten szívjon. Nem butul?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem butul, szellemileg nem épült lejebb. Még egy utolsó kísérletet teszek rá és beszélek a fejével. Aztán kiderül. Ha nem...akkor fogalmam sincs.

Hogy lehet segiteni azon, hogy megjöjön a havim?

Legjobb válasz: segíteni sehogy :)) majd jön az amikor jönni akar.

segíteni sehogy :) ) majd jön az amikor jönni akar.
Ha eljön az ideje akkor meg fog jönni..Nem lehet és nem is kell sürgetni..
"A futárszolgálat lassú, de ha gondolod elküldöm az enyémet" :D
most az elsõ menstruációdat várod, vagy azért akarod megsürgetni, mert elutazol valahová? Mert ha a második, akkor a vörösbortól hamarabb jön meg, meg a hasizom gyakorlatoktól, ha nem vagy sportoló, és nincs hozzászokva a szervezeted a rendszeres sporthoz.
A kérdező hozzászólása: Nem a legelsö alkalomra gondolok.. már lassan 2 éve megvan és mott késik és joh lenne ha megjönni szal lehet ezen valaogy segíteni??
félsz, hogy terhes vagy? Drága! A vörösbor, és a torna gyakorlat sem segít ezen..Ha terhes vagy akkor így jártál..Ha nem akkor úgyis megjön majd..A stressz miatt is késhet ám..
ülj bele egy kád jóóó meleg vízbe. az segít :) ha meg terhes vagy akk nem tudok segítnei

Hogyan lehet segíteni az otthon maradt családtagokat ha különélünk?

Sokszor olvasom h azt tanácsolják a annak aki költözik otthonról,hogy segítse az otthoniakat. Pl a gyerek külön költözik,segítse a szüleit akiket ott hagyott. De nem tudom hogyan lehet ezt megtenni sima minimálbéres fizetésből? Az épp hogy arra elég h lakjon vhol és ellássa magát. Ebből hogyan lehet segíteni a szülöket?

Legjobb válasz: Szerintem akkor kell igazán a támogatás, ha valamelyik szülônk egyedül marad. Akkor mellette kell állni és segíteni minden értelemben. Szüleid igénylik a támogatást?

Szerintem akkor kell igazán a támogatás, ha valamelyik szülônk egyedül marad. Akkor mellette kell állni és segíteni minden értelemben. Szüleid igénylik a támogatást?
A kérdező hozzászólása: Szegények nagyon. csak anyukám(aki dolgozik) és a bátyám van, aki jelenleg munkanélküli. Amig otthon laktam sok pénzt adtam le, de így se volt elég semmire. Meguntam h dolgozok a semmiért, szó szerint. Több mint egy évembe telt mire a kaukciót össze gyüjtöttem, havi 2-3 ezret tudtam csak félretenni. A fizetésembõl ha 10 ezer ft maradt amit elkölthettem már soknak számított. belefáradtam, így elköltöztem. Sajnálom az anyám és a bátyám olyan helyzetbe van amilyenben, de akárhogyan számolok és spórolok nekik nem tudok pénzt adni.
Én nem értem a topicnyitódat, hiszen azoknak könnyebb, akik többen laknak együtt, akkor egy fõre kevesebbõl ki lehet jönni, mint egyedül egy önálló háztartásban. A kirepült gyerekeket mindig a szülõk szokták támogatni éppen ezért; segítenek felújítani, berendezni, haztartast vezetni, stb. Nem hiszem, hogy bármiféle nyomásnak meg kéne felelned, és támogatnod a többieket.
A kérdező hozzászólása: betársultam egy albérletbe és sokkal jobban megélek így mint mikor otthon laktam. most már tudok magamnak néha venni ruhát, cipõt vagy bármit. mindig tudk mit enni. De pont kijövök a pénzembõl. Míg otthon akkor az összes pénzem a sok tartozásra, meg az elmaradt számlákra ment el, hitelekre ami azért lett felvéve mert tudtunk számlát , vagy másik hitelt fizetni. Elegem lett, mert anyám és a bátyám semmit nem csináltak h jobb legyen. Anyám még a lakást sem hajlandó meghirdetni h legalább azt ne kelljen fizetni. Egyszer el tudta volna adni, de akkor nem maradt volna semmi pénze, pont annyiért vették volna meg mint amennyit a banknak vissza kell fizetni. Így nem ment bele. Azóta több a tározás.
A kérdező hozzászólása: *tartozás
Minimálbérbõl, vagy kicsivel többõl sehogy. Örülök ha magam eltartom, felnõtt emberek, oldják meg. Anyáméknak cigire van havi 50-70 ezrük, akkor ne sirjon nekem hogy nincs kaja, nekem albérlet, rezsi kifizetése után jó ha marad 40ezrem kajára, mindenre.
Én segítettem sokszor, de ebben nem volt köszönet.Kellett volna még több, és több.Anyám még mindig kéreget, nem mondhatok nemet, mert ugye mégiscsak az anyám, meg kenyérre kell, de ennél többet nem adok, elegem van ebbõl.

Felfázáson hogyan lehet segíteni?

Legjobb válasz: Nekem az szokott segíteni, ha forró vízbe ülök Szinte azonnal enyhül. Ha nagyon súlyos, szoktam a vízbe tenni mezei zsurlót, amit elõtte megfõzök teának. Kb 50 grammot teszek egy nagy edénybe és aztán bele a vízbe. A belsõleg pedig egy pohár cickafark teát ill. mezei zsurló teát tudnék ajánlani. Ha ezután sem múlik akkor már érdemes orvoshoz menni...

Nekem az szokott segíteni, ha forró vízbe ülök Szinte azonnal enyhül. Ha nagyon súlyos, szoktam a vízbe tenni mezei zsurlót, amit elõtte megfõzök teának. Kb 50 grammot teszek egy nagy edénybe és aztán bele a vízbe. A belsõleg pedig egy pohár cickafark teát ill. mezei zsurló teát tudnék ajánlani. Ha ezután sem múlik akkor már érdemes orvoshoz menni...
Én több liter kamillateát ittam, cukor nélkül.Sokat kell inni.De elmentem dokihoz mert már nagyon véreset pisiltem:S õ adott gyógyszert és hamar elmúlt.
Ajánlom az Urogin nevû gyógynövényekbõl készült szert amit gyógyszertárban vehetsz 1500ft és nekem eddig mindig bevált.

Libidócsökkenésen hogy lehet segíteni?

28 éves n? vagyok, 7 éve boldog párkapcsolatban. 15 hónapja született meg els? gyermekünk, nemsokára szeretnénk próbálkozni összehozni a 2. babát. Amióta megszültem gyermekem, kevesebb vágyat érzek a szexhez. Már terhesség alatt is elég kevésszer voltunk együtt, mert féltünk. Mivel lehetne segíteni ezen?

Legjobb válasz: Elõször is gratulálok, és sok sikert a gyerekneveléshez... Ez még az a 2 év amikor járni és beszélni tanítjátok... Majd jön az a 15 év amikor meg arra akarjátok rávenni, hogy üljön le, és fogja már végre be... Na de hogy a kérdésre is válaszoljak... Szerintem (bár nem vagyok orvos) ez nem is annyira természetellenes... Voltaképpen a terhességgel és a szülessél benned hormonális változások is átmentek... De gondolom szereted a párod, hiszen szeretnétek egy másikat is... Nem tudom, hogy az elsõ mennyire volt tervezett, és mennyi ideig -jobb szó híján- csináltátok... Ez is lehet a probléma forrása... Ebben az esetben szerintem a hétvégén, vagy amikor a párod is ráér üljetek le, és beszéljétek meg... Ebben az esetben fejben van a probléma... A pózok és a segédeszközök nem feltétlenül jelentenek megoldást... Én pl utálom a sóskát... Teljesen mindegy hogy az asztalnál szemezek vele, vagy az ágyban a párom ölébe hajtva a fejemet, vagy egy étteremben öltönybe bújva, mert nem fogom megenni... Nem tudom a szüleitekre mennyire mernétek rábízni a kicsit, vagy mennyire alkalmas, de valami nevezetes alkalomkor nagyszülõzzön a gyerek, és tartsatok egy romantikus napot, estét... Ne kapkodjátok el, csak finoman keltsétek fel a másik figyelmét, hogy még igen is vonzónak tartjátok a másikat, és ugyanúgy kívánjátok egymás érintését, ölelését és csókját, mint anno a kicsi elõtt... Lehet az a probléma, hogy a második gyerek "megcsinálására" görcsöltök rá... Inkább felejtsétek el, hogy akartok még egyet és élvezzétek egymást... De a gyereknek meg hagyjátok résnyire az ajtót... Hogy "becsúszhasson" --> szóval ne védekezzetek... Remélem érted mire gondolok... Sok sikert, és legyetek nagyon boldogok...

Elõször is gratulálok, és sok sikert a gyerekneveléshez... Ez még az a 2 év amikor járni és beszélni tanítjátok... Majd jön az a 15 év amikor meg arra akarjátok rávenni, hogy üljön le, és fogja már végre be... Na de hogy a kérdésre is válaszoljak... Szerintem (bár nem vagyok orvos) ez nem is annyira természetellenes... Voltaképpen a terhességgel és a szülessél benned hormonális változások is átmentek... De gondolom szereted a párod, hiszen szeretnétek egy másikat is... Nem tudom, hogy az elsõ mennyire volt tervezett, és mennyi ideig -jobb szó híján- csináltátok... Ez is lehet a probléma forrása... Ebben az esetben szerintem a hétvégén, vagy amikor a párod is ráér üljetek le, és beszéljétek meg... Ebben az esetben fejben van a probléma... A pózok és a segédeszközök nem feltétlenül jelentenek megoldást... Én pl utálom a sóskát... Teljesen mindegy hogy az asztalnál szemezek vele, vagy az ágyban a párom ölébe hajtva a fejemet, vagy egy étteremben öltönybe bújva, mert nem fogom megenni... Nem tudom a szüleitekre mennyire mernétek rábízni a kicsit, vagy mennyire alkalmas, de valami nevezetes alkalomkor nagyszülõzzön a gyerek, és tartsatok egy romantikus napot, estét... Ne kapkodjátok el, csak finoman keltsétek fel a másik figyelmét, hogy még igen is vonzónak tartjátok a másikat, és ugyanúgy kívánjátok egymás érintését, ölelését és csókját, mint anno a kicsi elõtt... Lehet az a probléma, hogy a második gyerek "megcsinálására" görcsöltök rá... Inkább felejtsétek el, hogy akartok még egyet és élvezzétek egymást... De a gyereknek meg hagyjátok résnyire az ajtót... Hogy "becsúszhasson" --> szóval ne védekezzetek... Remélem érted mire gondolok... Sok sikert, és legyetek nagyon boldogok...
Új pózok, szituációk, segédeszközök, ruhák, stb.
Próbáld rendszeressé tenni a szexet, aztán lehet sûrûbben. Erotikus filmek (rövidek) Naponta többször közeledni egymáshoz, nem szex csak simogatás, stb. A fáradtság is okozója lehet.
Ha elfogadsz egy tanácsot... amíg tudod, hogy a vágyad nem a régi, a párodnak jutó szexet ne a vágyadhoz igazítsd ösztönösen, hanem tudatosan ésszel figyelj a párod szükségleteire. Ezt beszéld is meg vele, hogy ne gondoljon semmi rosszra, ez normális a hormonok miatt. Te pedig mond, hogy egy masszázsnak jobban örülnél, mint egy nyalásnak..:)
A kérdező hozzászólása: Sajnos a gyereket nem tudjuk "lepasszolni", mivel nagyon messzire laknak a nagyszülõk.:( , egyéb rokonok. Meg az a baj, hogy gyermekünk reggel 6-7 között felébred, kéri a tejcsit (táp), aztán a szülõi ágyban visszaalszik 9-ig, 12-16 között alszik 1-2 órát, majd este 10-kor elalszik. Így azt se tudom megvárni, hogy végre elalszik és majd utána lesz valami, mert párom leghamarabb 5-re ér haza, legkésõbb 7-ig, aztán este 10-kor õ már "hulla". Ráadásul most vissza akarok menni dolgozni délutánonként (muszáj) 4-6 órában, ami megint csak azt jelenti, hogy egymás mellett alszunk hétköznap, szombaton meg vasárnap lehetne valami esetleg, de akkor is ott van egész nap a gyerek....lehet, hogy már ezért ment el a kedvem. Szexfimlet vagy erotikus filmet nem szeretek nézni, nem csigáz fel. Nem tudom, hogy ez is azzal függ e össze, hogy a libidóm lecsökkent, de terhesség elõtt soha nem kellett azon agyalni, hogy hol vegyek síkosítót..ha értitek mire gondolok. Most meg olyan száraz vagyok. Pedig terhesség után gyorsan megjött, azóta be is állt rendszeresen. Nem szedek fogamzásgátlót. Az elsõ baba egyébként úgy jött össze, hogy ki volt tûzve egy idõpont, amitõl kezdve próbálkozunk. Úgy jött össze a dolog, hogy pár hónappal korábban már úgy gondoltuk, hogy most már akár jöhet is. Már jó ideje csak anyagi akadálya volt a babának, 2-3 évvel az elõtt már akartuk õt. De addig nem görcsöltünk rajta. Aztán elsõre összejött (még azt is tudom, hogy pontosan mikor fogant:D). A 2. babán még nem stresszelünk, egyelõre még védekezünk. A következõ hónapokban dõl el, hogy még az idén megpróbálkozunk e vele, vagy tolódik. De lehet, hogy a stressz is okozza, folyamatosan van valami...de hol nincs gond ma? Új pózt meg nem hiszem, hogy ki tudnánk próbálni, mert a fizikálisan megvalósítható, kényelmes pózokat már kipróbáltuk:D És mikor már benne vagyunk, akkor már oké minden, csak elõtte van a bibi. Elõjáték hiány lehet az oka. Mikor odakerülünk, már nincs vetkõztetés, hisz már este 10-kor túl vagyunk a fürdésen, akkor már általában az ágyban vagyunk. Lehet rá kéne szoknom, hogy fürdés után visszaöltözök:D egy tiszta ruhába. A romantikus zene is kilõve, mert párom azon elalszik:P Este 10-kor meg már a gyertyafényes vacsora egy üveg bor mellett már kilõve, nem hiányoznak a plusz kilók:D Altatót kell szereznünk a gyereknek:P:D
A kérdező hozzászólása: Hát igen, már tervezem, hogy megbeszélem vele a dolgot.
menta 34-nek: Feleségem pont itt tart ahol a kérdezõ csak hogy már a kicsink két és fél éves. Többször is hangoztattam mar, hogy nekem extra kevés az a szex amit õ nyújt és mindennek ellenére semmi változás. En is tanácstalan vagyok...
Ennyi kifogást. Egy villámnumerára mindig kell idõt szakítani. És lehet is.

Alkoholizáló anyukán hogy lehet segíteni?

Egy jó barátom felesége depressziós volt, most 2 éves múlt a kislányuk és rákapott az italra sajnos. A barátom rengeteget dolgozik, hazamegy, neki kell vásárolnia, főznie, a gyereket levinnie játszótérre, mert a felesége nem hajlandó a lakásból kimozdulni szinte, és esténként meg titokban piál. Volt rá példa, hogy a barátom arra ment haza, hogy a felesége részegen aludt, közben a gyerek meg kakisan és éhesen ordított a kiságyban. Mit lehet ilyenkor tenni? A barátom is rá fog erre menni, mert állandóan stresszben van. Nagyon sokszor átbeszélték a problémát és csak ígérgetést kap mindig. Nagyon szereti a feleségét, szóval biztos, hogy nem tudna erőszakkal rá hatni, vagy fenyegetéssel. Mi a megoldás?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen ismerõsöm, de ott rosszabb volt a helyzet. A mentõsök vitték a gyereket a nagyszülõhöz mert az anyuka annyira be volt pijálva hogy össze esett az utcán. A gyereknek állítólag 2 napig semmi kajája nem volt mert alkoholra ment el a pénz. Amint az illetõek a férje megtudta a dolgot egybõl kivágta a lakásból majd vissza fogadta legalább 3 szor mert annyira nagy volt a szerelem. De amikor megtudta azt hogy a pia miatt egyedül hagyta otthon a gyerekét amire a szomszédok figyeltek fel és a férjének a munkából haza kellett mennie a gyereke meg az idióta felesége miatt, akkor az összes cuccát kivágta a lépcsõházba a feleségét nem engedte be a házba és pár nappal késõbb feljelentette gyermek veszélyeztetése miatt aminek olyan következményei lettek hogy a gyereket eltiltották tõle egy x idõre plusz felfüggesztett börtönt is kapott mert annyira nagy gáz volt ami így utólag kiderült, és persze tagadott mindent. Lehet hogy a barátod imádja a feleségét de ez már gyermekveszélyeztetése és a fejlõdésére is hatással lehet, ez nem játék, ha ez rossz indulatú emberek fülébe jut mások fogják feljelenteni és akkor a férj is bajba kerülhet mert ott hagyja a gyereket egy megbízhatatlan nõvel együtt. Itt sürgõsen lépnie kell mert ha nem nagyon komoly gondok lesznek ezek után, ez nem tréfa dolog. Valahogy figyelmeztetned kell õt hogy nagyon legyen észnél és nagyon figyeljen. Illetve vegye el a feleségétõl az összes pénzt az összes alkoholt öntse le a lefolyón, és õ vegyen kaját a gyereknek. Más megoldás nincs drasztikus módszerek kellenek már ide.

Nekem is volt ilyen ismerõsöm, de ott rosszabb volt a helyzet. A mentõsök vitték a gyereket a nagyszülõhöz mert az anyuka annyira be volt pijálva hogy össze esett az utcán. A gyereknek állítólag 2 napig semmi kajája nem volt mert alkoholra ment el a pénz. Amint az illetõek a férje megtudta a dolgot egybõl kivágta a lakásból majd vissza fogadta legalább 3 szor mert annyira nagy volt a szerelem. De amikor megtudta azt hogy a pia miatt egyedül hagyta otthon a gyerekét amire a szomszédok figyeltek fel és a férjének a munkából haza kellett mennie a gyereke meg az idióta felesége miatt, akkor az összes cuccát kivágta a lépcsõházba a feleségét nem engedte be a házba és pár nappal késõbb feljelentette gyermek veszélyeztetése miatt aminek olyan következményei lettek hogy a gyereket eltiltották tõle egy x idõre plusz felfüggesztett börtönt is kapott mert annyira nagy gáz volt ami így utólag kiderült, és persze tagadott mindent. Lehet hogy a barátod imádja a feleségét de ez már gyermekveszélyeztetése és a fejlõdésére is hatással lehet, ez nem játék, ha ez rossz indulatú emberek fülébe jut mások fogják feljelenteni és akkor a férj is bajba kerülhet mert ott hagyja a gyereket egy megbízhatatlan nõvel együtt. Itt sürgõsen lépnie kell mert ha nem nagyon komoly gondok lesznek ezek után, ez nem tréfa dolog. Valahogy figyelmeztetned kell õt hogy nagyon legyen észnél és nagyon figyeljen. Illetve vegye el a feleségétõl az összes pénzt az összes alkoholt öntse le a lefolyón, és õ vegyen kaját a gyereknek. Más megoldás nincs drasztikus módszerek kellenek már ide.
Ha ennyire ígérget akkor bizonyítson!Este is ellehet menni orvoshoz!!!Amikor apa haza ér..Ha Pestiek, akkor az Orzcy tér környékén van egy rendelõ, ahova be kell jelentkezni, és ott elbeszélgetnek az emberrel és ha kéri kap olyan gyógyszert amire nem tud inni, ha még is megteszi akár meg is hallhat!Fel kell hívni a tudakozót. A véleményemet nem írom le, mert nem tûr nyomda festéket.
nem is kell se erõszak se fenyegetés. valami elvonó kell, családsegítõ v bármivel beszéljetek
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondtam neki, de a felesége amúgy egy nagyon csöndes, visszahúzódó kis nõ, eddig mindig megígért mindent, soha többet, esküszik, bánja, szégyelli magát. Pedig muszáj szakemberhez fordulni, csak ugye ezt marha nehéz szerencsétleneknek megoldani úgy, hogy a családban lehetõleg ne derüljön ki, mert abból óriási botrány lenne. A barátom nem jöhet el mindig a munkahelyérõl, mert ki fogják rúgni, és aztán még pénz sem lesz elegendõ. Korán reggel elmegy és 5 óra körül ér haza, tehát a feleségének napközben kéne a gyerekfelvigyázást megoldania és eljárnia terápiára. Csak ugye õ maga nem ismeri be, hogy alkesz, õ bármikor le tudja tenni, aztán mégis az italhoz nyúl.
A gyereket adják be bölcsõdébe, ebben a védõnõ és a családsegítõ szolgálat tud nekik segíteni, ha a szociális körülmények indokolják, akkor akár soron kívül is felveszik a gyereket. Így napközben anyuka nyugodtan mehet elvonóra, psziciáterhez, stb., mert annak azért biztosan van oka, hogy miért is kezdett el inni. Apuka meg dolgozhat. Mondjuk egy ilyen esetben szerintem össze kéne fognia az egész családnak, ilyenkor talán annak a szerencsétlen gyereknek a sorsa fontosabb, mint a szégyenkezés a nagyszülõk és egyéb rokonok elõtt... Persze ez csak az én véleményem. De csak 1 esélyt adnék a nõnek, ha nem mûködne közre, nem menne el kezelésre, nem állna le a piával, akkor én tuti elválnék, persze a gyereket én nevelném tovább, valahogy megoldanám (bölcsi, bébiszitter, nagyszülõk segítségével). Nem tudék szeretni egy olyan nõt, aki [email protected] a gyerekét és a családját.
A kérdező hozzászólása: beszélni fogok még errõl vele, csak ugye marha kényes téma más család ügyeibe beleavatkozni. Ez függõ betegség, ami borzalmas lehet, gondolom a feleség is minden nap megkûzd vele, aztán az ital az erõsebb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!