Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet sós (643 db)

Hogyan lehet sós vízből édesvizet csinálni? (olyat ami fogyasztható is)

Hosszú folyamat? Energiaigényes?

Legjobb válasz: Lehet - hosszú és energiaigényes is. Elektrolízissel és utána egyesítéssel vagy párologtatással és lecsapatással lehet elkövetni. Egyik sem egyszerû, és midkettõnél desztillált víz lesz belõle. Ha az eredeti víznek csak az a baja, hogy sós (és nem piszkos vagy fertõzõ) - akkor lehet keverni, és így iható lesz.

Lehet - hosszú és energiaigényes is. Elektrolízissel és utána egyesítéssel vagy párologtatással és lecsapatással lehet elkövetni. Egyik sem egyszerû, és midkettõnél desztillált víz lesz belõle. Ha az eredeti víznek csak az a baja, hogy sós (és nem piszkos vagy fertõzõ) - akkor lehet keverni, és így iható lesz.
van egy harmadik lehetõség is, az úgynevezett ozmózis-pumpa. Van elektromos és van kézzel hajtott változata is. Az utóbbit használják pl. életmentõ készletekben is hajókon.
nagyon drága eljárás, ezért probléma az ivóvízkészlet csökkenése.
igazából sósból édeset csinálni baromi egyszerû, mert kell hozzá némi fekete fólia meg némi átlátszó, meg néhány faág, meg gyüjtõedény. A feket fóliával csinálni kell egy nem túl mély medencét (2-5 cm) az átlátszóból meg egy kúpos sátrat föléje. A sátor alsó pereme hajoljon vissza és letsen egy irányba. (gyakorlatilag egy ferde kúp, aminek a magasságvonala függõleges) Oda, ahol a perem legalacsonybb ponja van, vágni kell egy lyukat és alá az edényt. Sós vizet kell rakni a medencébe és ücsörügni a napsütésben. A nap felmelegíti és elpárologtatja a sós vizet. A pára találkozik a sátortetõvel és lecsapódik, majd a cseppek a visszahajtott perem képezte vájúban összegyûlnek és kis patakként lefolynak az edénybe. Ennyi. Ha van napsütés. Lakatlan trópusi szigeten vagy nyáron ideális megoldás egy maréknyi embernek. :)
Van ettõl még egyszerûbb megoldás is: tegyél bele cukrot.
Attol, hogy a sos vizbe cukrot teszel, az meg nem lesz fogyaszthato edesviz, ahogyan az elozo hozzaszolo irta. Ha sos vizrol van szo, akkor altalaban a tengerek vizerol beszelunk. Ez nemcsak konyhasot NaCl -tartalmaz, hanem kulonbozo mas vegyuletek soit is, amit desztilalassal lehet kivonni, de ez ettôl meg nem igazan fogyszthato edesviz, csak desztilalt.Edesvizet forrasokbol, tajabol, patakok vagy folyok vizebol nyerunk, Ezeket is forras taplalja meg a lecsapodott csapadek.Meg a kozepiskolaban tanitjak a viz korforgasat a termeszetben, olvass utana. Az u.n. edesviz (ivoviz) is tartalmaz kulonbozo asvanyi sokat csak igen kis mennyisegben, igy ezt nem igen erzekeljuk fogyasztas kozben.
Hozzátéve: 2012 van. Költséges? A Mars-ra új "kíváncsi" Rover-t küldeni az költséges és annak a fényében, hogy a 3. világ országaiban több millióan éheznek a mai napig, érdektelen is. Bõven megvan ma a technológiánk sós vízbõl, iható édesvíz elõállítására !! Óceán/tenger meg ugye dögivel... Errõl ennyit...nagy népbutítás az egész.

A World of Tanks-ba hogyan lehet csatlakozni egy klánhoz, és hogyan lehet sos jelzést csinálni?

Legjobb válasz: Segítséget kérni úgy lehet a csatában hogy megnyomod az F7-et.Klán ügy pedig úgy van hogy õk határozzák meg hogy kit vesznek be és kit nem.A worldoftanks.eu-n tudod megnézni hogy bevettek-e vagy nem.De írj annak a klánnak ahová be akarsz menni.

Segítséget kérni úgy lehet a csatában hogy megnyomod az F7-et.Klán ügy pedig úgy van hogy õk határozzák meg hogy kit vesznek be és kit nem.A worldoftanks.eu-n tudod megnézni hogy bevettek-e vagy nem.De írj annak a klánnak ahová be akarsz menni.
A kérdező hozzászólása: köszi

Telenornál hogy lehet SOS feltöltést kérni?

Olvastam egy fórumon,hogy van már ilyen,de hogy lehet kérni?Sürg?s lenne!

Legjobb válasz: Ez inkább a vodánál van. De ha esetleg tévednék még mindig felhívhatod az ügyfélszolgálatot és tõlük megérdeklõdheted, hogy mi a helyzet. Elvégre ezért vannak.

Ez inkább a vodánál van. De ha esetleg tévednék még mindig felhívhatod az ügyfélszolgálatot és tõlük megérdeklõdheted, hogy mi a helyzet. Elvégre ezért vannak.
De egyébként bármelyik automatánál feltöltheted az egyenleged.


Hogyan lehet? Sos

Van olyan diákszövetkezet,ahol keresnek nekem munkát?Melyikhez érdemes bejelentkezni? Mert ahova beadtam az adataim semmi nincs 17 éveseknek..
A kérdező hozzászólása: válaszoljatok légysziiiiii
pénzt szerezni pl:.kérsz segélyt a menhelyen (1 cica 15 cicacent) hetente kapsz 200 cicacentet, vagy iratkozol versenyre(1.2.vagy 3.nak kell lenni hogy kapj egy kis pénzt, cicát pedig úgy lehet venni hogy vagy rámész a plázára és ott te választhatod meg hogy milyen fajta legyen mi legyen a neve stb.az 200 cicacent!de ha ingyen akarsz a menhelyen fogathatsz örökbe cicát/cicákat de ott nem változtadhatod meg a nevét és a többit, csak azt válazthatod hogy meik cica legyen!további jó szórakozást!
A Gyakori kérdések, vagy a Súgó elolvasása sokat segíthet ebben. ^.^

Sok cikkbe azt írják, hogy a seat ibizának az elektromos ablakemelõje szeretettel adja be a kulcsot, ezt tapasztalat alapján írják? S mi lehet a gond vele? Ha esetleg elromlik nem lehet úgy megcsináltatni, hogy kb sose romoljon el?

Legjobb válasz: nekem cordoba volt (ua, mint az ibiza) Errõl én is olvastam, de sosem volt vele gondom. Ha elromlik, akkor a kapcsoló romlik el, mint tapasztaltam is autókeresés közben.

nekem cordoba volt (ua, mint az ibiza) Errõl én is olvastam, de sosem volt vele gondom. Ha elromlik, akkor a kapcsoló romlik el, mint tapasztaltam is autókeresés közben.
A kérdező hozzászólása: hmm

Hogy lehet rFactorba csinálni saját festést? Meg rendszámot? FONTOS NAGYON! SOS! SOS!

Legjobb válasz: Azt csak úgy, alapból nem lehet. Egy viszonylag komoly 3D-s grafikai szoftver kell hozzá- A nevét sajnos nem tudom, de az tuti , hogy így csinálják. Kiveszik a játékból az adott autó textúráit, és modelljét, és azt módosítják.

Azt csak úgy, alapból nem lehet. Egy viszonylag komoly 3D-s grafikai szoftver kell hozzá- A nevét sajnos nem tudom, de az tuti , hogy így csinálják. Kiveszik a játékból az adott autó textúráit, és modelljét, és azt módosítják.
A kérdező hozzászólása: aha értem és akkk a rendszámot hogy kell vagyon az nagyon fontos lenne :) !
Ugyan így lehet csak. Más játékoknál van lehetõség egyedi rendszám létrehozására, de az rFactor az nem ilyen.
szerezz template-t a módhoz, és azt lehet photshopban festegetni
A kérdező hozzászólása: Értem dee azt hogy kell hasznélni mert photoshopom az van de azt a tamplantet hogy kell mit csinálni vele mert már le töltötem !!! :)

Hogyan lehet ruhából kiszedni a körömlakkot? SOS

Legjobb válasz: sosem próbáltam, de az aceton pl a ruha festékét is megtámadja, tehát nem jó megoldás ... talán ha megszárad akkor ki lehet "morzsolni" belõle

sosem próbáltam, de az aceton pl a ruha festékét is megtámadja, tehát nem jó megoldás ... talán ha megszárad akkor ki lehet "morzsolni" belõle
én ráöntöttem apu munka pulcsijára hát soha nem jött ki pedig már 8 hónapja semmivel se jön ki...

Szeretnék autóvezetésre beiratkozni, a gond az az, hogy még sosem ültem volánnál, még be sem indítottam kocsit soha. Lehet e úgy odamenni, és jogsit szerezni, ha még a kreszt sem ismerem és még sosem vezettem egy métert sem?

Legjobb válasz: Minden autóvezetõi tanfolyam a nulláról kezd. Nem kell alapoknak lennie sem a kreszt nem kell ismerd elõtte sem nem kell,hogy x órát vagy km-t vezess. Pontosan arról szól az egész,hogy mindent megtanítsanak. A kresz-bõl elég ha azt ismered ami rád vonatkozik, mint gyalogos vagy mint kerékpáros. Szóval minden ok ha akarod vágj bele. Sok sikert hozzá. JAh! És nem függ érzékektõl sem:)

Meg fogod tanulni, ne aggódj. Én is úgy mentem, hogy nem ültem még a volánnál, sosem engedték volna a szüleim. Igaz elég béna voltam, sok plusz órát kellett vennem, és a párhuzamosan parkolni nem tudok, de mégis átmentem a vizsgán. Megbeszéltük az oktatómmal, hogy mivel õ választja ki, hogy hol kell parkolnom, majd egy derékszögû parkolást kell csinálnom. Sõt, képzeld! Tavaly augusztus végén vzsgáztam le, azóta nem vezettem. Most voltam egyszer a gyakorlópályán, tegnap meg anyukámmal a városban vezettem, és nem voltam annyira béna, mint vártam. Pedig azt hittem, hogy egy év alatt mindent elfelejtettem, és kezdhetem majd az egészet az alapoktól.
Énis így mentem jogsira, igaz bénább voltam mint más, de az egész alatt 1szer forgalomban buktam meg a többi ment rögtön 1.re. Szóval hajrá:)
Minden autóvezetõi tanfolyam a nulláról kezd. Nem kell alapoknak lennie sem a kreszt nem kell ismerd elõtte sem nem kell, hogy x órát vagy km-t vezess. Pontosan arról szól az egész, hogy mindent megtanítsanak. A kresz-bõl elég ha azt ismered ami rád vonatkozik, mint gyalogos vagy mint kerékpáros. Szóval minden ok ha akarod vágj bele. Sok sikert hozzá. JAh! És nem függ érzékektõl sem:)
Azt mondják az oktatók, az a legjobb, ha nincs alapod, mert akkor nem kell elõtte ' kiverni' belõled a berögzült hülyeséget, aztán megtanitani helyesen vezetni, ha nem mindjárt úgy tanulod meg, ahogy oktatják, aztán majd úgyis kialakul a saját vezetési stilusod a jogositvány megszerzése után! Sok sikert!
Elvileg még most kellene elõször autóba ülnöd! Ne aggódj, lesz aki megtanítsa neked!
Persze, hogy lehet. Amúgy sem egybõl ülsz az autóba és vezetsz, hanem az elméletet kell megtanulni. A vezetési tudást illetõen pedig: aki már vezetett szülei, barátai felügyeletében, annak is le kell tagadnia, mivel engedély nélkül semmiképp sem lehet vezetni. Szóval mindenkinek azt kell mondania, hogy még sosem vezetett. Ha annyira nem fog menni, akkor az oktató úgysem enged vizsgázni, plusz órákra kell járnod. De szerintem az órák alatt biztos meg fogod tanulni, hogy mi hogy van. Meg ha van ismerõsöd, családtagod, akivel elmehetnél valahova gyakorolni, az is jó.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nálam igaz lenne, hogy még nem vezettem:) ) Sem ismerösöm, sem családtagom, akinek lenne kocsija, szóval nem egyszeû a helyzetem. És azt sem tudom, hogy lenne e érzékem hozzá, egyszer ültem a volánhoz 17 évesen kezembe a kulccsal, amit anyám egybõl kivert belõle, ennyi volt az eddigi kapcsolatom az autókkal:::) )))))
A kérdező hozzászólása: Hú de örülök, hogy ennyien irtatok, nagyon meghoztátok az önbizalmam, már nagyon, de nagyon szeretnék autót vezetni, be is iratkozom!!! Köszi!!!!
Én féltem az autótól, vagyis a ezetéstõl:) n sem indítottam be, utóljára apum ölben ültem volán mögött:D Szóval elsõre meglett a kresz(max pontos lett) a rutin és az elsõ forgalmit is csak azért buktam el mert az utolsó útszakaszon annyira izgultam, hogy megelõztem a cangást a zebrán:DSzóval a válasz igen, lehet:)
Teljesen megértem az aggodalmad, de hidd el nincs azzal semmi baj, hogy még nem vezettél. Sõt, az oktatónak könnyebb dolga lesz mert nem kell átnevelnie téged. Vagyis az õ elvárásai szerint fogosz megtanulni vezetni. Sok szerencsét!

Hogyan lehet paprikás, sós krumplit csinálni?

Amikor voltunk Hévíz-en, akkor egy utcai sütödénél ettem egy nagyon finom krumplit. Egyben volt, pici, paprikás és nagyon sós. Azt hiszem olajban sütötték tárcsán.

Legjobb válasz: Talán erre gondolsz: Az újburgonyát, ami még aprószemû sós vízbe áztatjuk, majd lekapargatjuk a héját, hogy a rózsaszín is rajta maradjon. Forró, bõ zsiradékon mesütjük, s mikor kivesszük az olajból, kicsit lerázzuk az olajat róla, majd sóval elkevert pirospaprikába forgatjuk (nem kell sok, csak amennyit a krumpli felvesz. Ha nem akarod, hogy nagyon zsíros legyen papírtörlõvel törölgesd le a szita alját miután lerázogattad az olajat. Én szoktam sima krumpliból is csinálni, ha van türelmem karalábévájóval kis gömböket vágok, s azt sütöm meg; ha nincs, akkor csak felkockázom a krumplit, és úgy csinálom.

Talán erre gondolsz: Az újburgonyát, ami még aprószemû sós vízbe áztatjuk, majd lekapargatjuk a héját, hogy a rózsaszín is rajta maradjon. Forró, bõ zsiradékon mesütjük, s mikor kivesszük az olajból, kicsit lerázzuk az olajat róla, majd sóval elkevert pirospaprikába forgatjuk (nem kell sok, csak amennyit a krumpli felvesz. Ha nem akarod, hogy nagyon zsíros legyen papírtörlõvel törölgesd le a szita alját miután lerázogattad az olajat. Én szoktam sima krumpliból is csinálni, ha van türelmem karalábévájóval kis gömböket vágok, s azt sütöm meg; ha nincs, akkor csak felkockázom a krumplit, és úgy csinálom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!