Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet sérulést, (41 db)

Valami márkajelzés vagy fénykép kellene, mert így nehéz válaszolni!

Hogy lehet cd-n lévő adatokat megsemmisíteni anélkül, hogy sérülést okoznék?

Hallottam, hogy a telefon a cd közelébe kerül elvileg elvesznek az adatok róla?Ez igaz?Bocs ha rosszúl tudom.És ha nem van valami más ötletetek.Köszi

Legjobb válasz: Semmilyen módon nem fogod tudni eltüntetni fizikai sérülés nélkül. Elvileg, ha még nem lett lezárva a CD, akkor átírható úgy, hogy a normál programok nem olvassák le. De az adat akkor is ott van, és célprogrammal leolvasható. A mágnes pedig csak az ÚJRAÍRHATÓ CD esetén hatásos - azt pedig ugye törölni is lehet, és nyilván a tied nem ilyen.

Semmilyen módon nem fogod tudni eltüntetni fizikai sérülés nélkül. Elvileg, ha még nem lett lezárva a CD, akkor átírható úgy, hogy a normál programok nem olvassák le. De az adat akkor is ott van, és célprogrammal leolvasható. A mágnes pedig csak az ÚJRAÍRHATÓ CD esetén hatásos - azt pedig ugye törölni is lehet, és nyilván a tied nem ilyen.
A CD-n, kialakítástól függõen beégetett (CD-R) vagy préseléssel felvitt (CD-ROM) árkok vannak - az adatokat tehát, bármily furcsa is, kvázi mechanikus úton tárolják. Ezért aztán csak mechanikai sérülés hatására tûnhetnek el róla adatok.
Ez nem igaz. Sérülés nélkül nem fog menni.
Tedd ki a napra, a szobám ablakán keresztül így szállt el a polcon lévõ tokban lévõ CD-m, sütötte a nap pár évig, én meg nem használtam és nem volt a tokban az elõlap ....
19:15-ösnek. Viszont van rá program, amivel visszaállítható ( IsoBuster pl.) Azt azért megnézném hogy írod át 1-esre a CD-R-t fõleg, h milyen progival. Sosem láttam még ilyet.
A kérdezõnek meg: ha egy olyan embernek adtad a lemezt, aki szerinted vissza fog élni az adataiddal, akkor nyugodtan menj oda és vedd el tõle a lemezt. Aki keresztbe akar tenni neked, hidd el meg sem fog lepõdni ezen. Ja és sanszos hogy már felmásolta az egészet. Ez van.
Okoska, te szakmabeli. Szerinted a megírt lemezeket bevonja egy mágikus erõtér és megvédi attól, hogy ha olyan kedvem van (és nem windowsom) akkor akármit is beleégessek a meghajtó lézerével a korongba? Hogy lennél te szakmabeli, azt sem tudod hogy mûködik a cr író. Legalább ha nem tudsz valmit ne pontoznál le másokat :D:D
Azért ha a nyilvántartó tábla törlõdik, egy átlagfelhasználó már nem tud mit kezdeni vele.
A nem újraírható CD úgy mûködik, hogy pici krátereket éget bele a lézer. Ahol kráter van, az az '1'. Tehát ha valamit már írtál rá, azt úgy lehet eltüntetni, hogy végigírod 1-essel. Ezek után csak elektronmikroszkópos vizsgálattal lehet felderíteni, hogy ez az eredeti kráter, vagy új - de ezt is inkább csak akkor, ha más típusú íróval követed el, vagy más sebességgel.
Hogyan lehet teleírni 1-essel az írhatót? Szakmabeli vagyok, de ilyet még nem. Hiszen egyszer írható tehát az a lényege, h csak egyszer tudsz rá írni ezért amit felírtál úgy is marad. Az adatokat nyílvántartó táblát ( TOC) újra lehet írni, így nem látszik a "letörölt" adat, de attól az még ott van.
Már kétszer lepontoztak - minden jót kívánok ennek az IQ bajnoknak. "akinél van ez a cd, vannak rajta olyan adatok tõlem amivel visszaélhet" Akkor most már veszett fejsze nyele. Amit még tehetsz: 1 - a legolcsóbb megoldás: kérd vissza tõle a CD-t, és adj neki másikat, most már normális adatokkal. Nem igazán értem, hogy miért nem tetted ezt meg rögtön? 2 - amit kérdeztél: vegyél egy olyan intelligens CD törlõt, ami célzottan is tud törölni, nem csak az egész CD-t. Nem hiszem, hogy gyártanak ilyet. A buta CD törlõ is 10000 ft. Elõzõ írónak: LEHET teleírni 1-essel csak írható CD-t is. Az, hogy a Windows nem tud ilyet, az egy dolog.
Kedves utolós válaszoló! Nwm azért akarok letörölni egy cd-t mert nagyon szegény vagyok csak akinél van ez a cd, vannak rajta olyan adatok tõlem amivel visszaélhet, de hagyjuk ez már egy másik kérdés lenne, szóval nem a pár 100 Ft-on van a hangsúly!!!Sorry
De mint mondtam csak újraírhatót tudod felülírni a gyárit és az írhatót nem.
Nem tudom, ki pontozta le a válaszom az újraírható CD-rõl... gratulálok. A CD-t tényleg lehet úgy "törölni", hogy 1-essel végig felülírod - de mi értelme? Ilyen alapon össze is törheted, és akkor is csak a legjobb profik fogják TALÁN olvasni (Kürt - és akkor, ha csak kétfelé törted). Sokkal olcsóbb. Vagy olyan szegény vagy, hogy a pár 100 ft-os CD egy részét még használni akarod utána?
Mágneses dologgal tuti nem tudod letörölni, hiszen a CD optikai úton tárolja az adatot. Sérülés nélkül esélytelen. Felülírni az adatokat is csak az újraírható (CD-RW) lemezen tudod gyári CD-re és CD-R lemezre ha egyszer felkerül valami az ott is marad, sérülés nélkül nem lehet eltüntetni. Egyes gagyi CD-k képesek elfelejteni az adatot egy idõ után. Sõt Brazilliában van egy bizonyos gomba, ami megtámadja a CD felületét, azzal esetleg lehet.
Lehet kapni PC-be építhetõ CD törlõ egységet. Narancssárga színû és mindenféle CD-R DVD-R lemezen átírja az összes bitet 1-re, tehát mechanikai sérülés nélkül megsemmisíti a lemezen tárolt adatokat. Cégeknél használják fõként. Ára kb. 4-10e ft között van.
A napra kitéve a nyári melegben meg is olvadhat, akkor pedig a feladat megoldva.

Az égési sérülést hogy lehet ellátni ?

Legjobb válasz: A súlyosságától, jellegétõl függ. Enyhe (elsõfokú) égésnél a legjobb a hideg vizes hûtés, utána pedig patikában kapható spray (Panthenol stb.). Súlyosabb sérülés esetén egy telefonra lesz szükséged a szakszerû ellátáshoz, amivel a nínóautót kihívod. Ha bárki azt tanácsolja, hogy tegyél rá tejfölt, akkor küldd el a fenébe nagyon gyorsan.

A súlyosságától, jellegétõl függ. Enyhe (elsõfokú) égésnél a legjobb a hideg vizes hûtés, utána pedig patikában kapható spray (Panthenol stb.). Súlyosabb sérülés esetén egy telefonra lesz szükséged a szakszerû ellátáshoz, amivel a nínóautót kihívod. Ha bárki azt tanácsolja, hogy tegyél rá tejfölt, akkor küldd el a fenébe nagyon gyorsan.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Lábon köröm által okozott sérüléseket, vagy esés utáni sérüléseket hogyan lehet eltüntetni? Olyan sebekről kérdezek amik már hónapok, évek óta a lábon vannak. Amputációt előnyben részesítők kíméljenek.

Bioptron lámpa ( fényterápia) tud segíteni ebben? Nemtudom ismeritek-e a Kyani termékeket, az segíteni tud ebben? Vagy tudtok valami más jó módszert?

Legjobb válasz: Évek óta meglévõ sebekre gondolsz,v. a hegekre?

Évek óta meglévõ sebekre gondolsz, v. a hegekre?
Elõször ki kell vizsgáltatni a cukorszintet. Azután lehet a sebek gyógyulásáról beszélni.
A kérdező hozzászólása: hegek, olyan sérülések amik nem gyógyultak be teljesen, nem tûntek el. mi köze van ennek a cukorszinthez? :O
Cukorbetegség miatt romlik az végtagi erek keringése, ettõl vagy érszûkület miatt nem gyógyulnak a sebek.
De egészen más a heg és mád a be nem gyógyuló seb. A heg bõrrel fedett rész ott ahol valamikor seb volt, csak a nyoma látszik. Be nem gyógyuló sebet nem fed ép bõr, váladékozik. Végül is akkor melyik?
Fontos, h elkülönítsd a kettõt. Ha heg azzal sajnos sok mindent nem lehet csinálni, ha valakinek hajlama van az ilyen gyógyulásra. Ha be nem gyógyult sebek, akkor az okát kell megkeresni, ahogy már szó volt róla lehet cukorbetegség, érszûkület.
A kérdező hozzászólása: Akkor hegrõl van szó. begyógyult már csak ott a helye és nem valami szép :(

Ha a székletemben alig látható a vér, de amikor kitörlöm, akkor az egész papír véres, az azt jelenti, hogy valahol a végbelem közelében lehet sérülés?

Mert érzek egy kis fájdalmat a lyuk környékén minden alkalommal, tehát akkor gondolom ott a hiba és nem beljebb, az emésztőrendszeremben. Az utóbbi 2-3 napban tapasztalatom ezt. Egy érfalerősítő kúrára gondoltam megoldásképp. A héten még el tudnék menni házi orvoshoz is. Szerintem nem olyan komoly a helyzet (orrvérzéseim sincsenek már évek óta), de szerintetek?

Legjobb válasz: Ha friss, piros vér, akkor végbélrepedés, vagy aranyér lehet, ezzel sebészhez menj.

Ha friss, piros vér, akkor végbélrepedés, vagy aranyér lehet, ezzel sebészhez menj.
Valószinûleg aranyered van és a törlésnél megsérül a kidudorodó érfal! Ezért nagyon ovatosan és puhán kell törölni, de inkább melegvizes lemosás. Az szokott problémát okozni, hogy az igy okozott seb a széklet miatt nagyon könnyen elfertõzödik, ezért ha sokáig fáj, orvoshoz kell fordulni
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ha puhább WC-papírt használok, az szerinted segíthet? Valamint eddig is mindig, már kiskorom óta minden kakilás után meleg vízzel mosakszom csak úgy, higiéniai okokból. Mikor menjek vele orvoshoz, ha nem múlik el?
Jobb elõbb elmenni mert komolyabb betegség jele is lehet. Inkább feleslegesen menj el, mint egyáltalán nem. Én is így voltam, fájt nagyon ritkán a lágyékom, de nem volt jelentõs. Mégis végül elmentem dokihoz és kiderült hogy lágyéksérvem van...
A háziorvosod fel tud írni aranyér elleni kenõcsöt, ez nekem teljesen rendbe hozta.
Vegyél Reparon kenõcsöt, és WC papírt addig egyáltalán ne használj, míg be nem gyógyult (nekem ezt a sebész mondta, amikor nagyon kijött az aranyerem), ha rosszabbodik, akkor menj orvoshoz.
Nekem a patikában ajánlottak rá egy gyógynövényes krémet, amit akori is lehet használni ha felsérted vagy akkor is ha aranyered van. Rectanal Aid a neve, de ne vedd meg patikában mert ott marha drága. Interneten keress rá én onnan szoktam venni. Abban a webshopban, ahol én veszem aranyérkendõ is van, azt használhatod törlésre, ha gondolod, de nem hiszem, hogy mind a kettõre szükséged lenne.

Hogy lehet eltüntetni, v. javítani a bőrfotelról karcolt sérülést?

Legjobb válasz: ez a toll a karc mélységét is kitölti? Hol lehet kapni?

A kérdező hozzászólása: ez a toll a karc mélységét is kitölti? Hol lehet kapni?
van erre ilyen speciális filctoll

Hogyan lehet kijavítani ezt a sérülést az autómon, illetve mennyibe kerül a javítása, ha nem lehet házilag megoldani?

Els? lökhárító a bal oldalon nyomódott be kb 2 centit, nem felt?n?, csak ha az autót alulról nézem. Kép az 1. hsz.-ben.

Legjobb válasz: Kép: http://kepfeltoltes.hu/view/101223/DSC025191_www.kepfeltolte..

Mi ez? Kispók? Lemezt a csomagtartón belülrõl kifelé kézzel ki tudod nyomni, de tökéletes már sosem lesz. Ahhoz kikalapálni, felcsiszolni, gittelni, és újrafesteni kéne.
Szerintem már van rajta pár réteg gitt.
csak kicsit behorpadt meg lepattant a festés... de az biztos hogy alatta volt már 1-2 réteg gitt:D 1. lépés: karosszériás, õ kikalapálja neked, vagy te kinyomod kézzel 2. lépés olcsó féynezõs keresése kigitteli stb lefesti, de te mindig fogod látni a különbséget a két festék közt... 1. váalszoló... megláttama képet, pont ugyanez a két mondat jutott eszembe Mi ez?! Kispók? :D
A kérdező hozzászólása: Igen, Kispók :) ) Nyáron újra lett festve + fényezve, ezt meg most vettem észre rajta, bár kicsit ferde volt a lökhárító eddig is, de nem eredeti, betudtam ennek :D

Hogy húzzak be valakinek erõset, úgy hogy ha nem akarok komolyabb sérülést? És hogy lehet fejleszteni az ütés erejét?

Nem vagyok verekedõs, csak önvédelemre kell. (Meg legfeljebb ha mondjuk beszélgetek valakivel, azt ha õ ler*bancozza a húgomat, kapjon egyet.) De semmi más szándékom nincs vele.

Legjobb válasz: nekem úgy találták el az arcom ököllel, h az orromat is és hát vérzett az orrom, meg szédültem. Azóta ha magas a vérnyomásom akkor mindig vérzik a nózim... de engem alaptalanul ütöttek meg (nem mutattam meg kolin egy fiúnak a melleim, ha tudtam volna , h erre készül, akkor megmutatom) így tényleg csak akkor üss mást, ha van rá nyomós okod.

nekem úgy találták el az arcom ököllel, h az orromat is és hát vérzett az orrom, meg szédültem. Azóta ha magas a vérnyomásom akkor mindig vérzik a nózim... de engem alaptalanul ütöttek meg (nem mutattam meg kolin egy fiúnak a melleim, ha tudtam volna , h erre készül, akkor megmutatom) így tényleg csak akkor üss mást, ha van rá nyomós okod.

Volt már, hogy ágytálazni kellett vmilyen sérülés vagy betegség miatt? Hogy lehet azt megszokni?

Legjobb válasz: hát úgy hogy muszáj, kénytelen vagy megszokni... ha kórházban akkor azért, mert ha nem alkotsz akkor kapsz hashajtót és akkor aztán nincs menekvés, ha meg otthon akkor meg azért mert otthon vagy és nem akarod összekaksizni az ágyat,és egyszer úgyis muszáj lesz tenni a dolgod. vagy ha megteheted akkor kivonszolod magad mégiscsak a wc-re.

hát úgy hogy muszáj, kénytelen vagy megszokni... ha kórházban akkor azért, mert ha nem alkotsz akkor kapsz hashajtót és akkor aztán nincs menekvés, ha meg otthon akkor meg azért mert otthon vagy és nem akarod összekaksizni az ágyat, és egyszer úgyis muszáj lesz tenni a dolgod. vagy ha megteheted akkor kivonszolod magad mégiscsak a wc-re.
ja igen, lemaradt hogy kiskoromba kórházba igen, nagykoromba már kitoltam az infúziós állványt :-)
Trombózis miatt kb. meg sem moccanhattam. Úgyhogy muszáj volt megszokni. Nekem olyan ciki volt, hogy legalább elterelte a figyelmemet az életveszélyrôl :) 2 hét alatt tiszta profi lettem sajnos.

A volt barátnőm bakteriális vérmérgezést kapott, az intenzíven fekszik, életveszélyben van. Nem tudják, hogy került a szervezetébe a kórokozó, de az biztos, hogy nem sérülés útján. Bennem is lehet ilyen, én is járhatok így?

2 éve nincs kapcsolatunk, mégis attól félek, már akkor benne volt a baktérium, és én azt elkaphattam.

Legjobb válasz: Keresd meg az orvosát és mondd el neki az elõzményeket. Ha valaki, õ tudhatja a választ.

Keresd meg az orvosát és mondd el neki az elõzményeket. Ha valaki, õ tudhatja a választ.
Nem tartom valószínûnek, ha úgy volna, már rég az intenzíven feküdnél te is... Ne magadért aggódj, hanem neki szoríts inkább.
Szia! Elsõsorban sajnálom a barátnõdet kívánom, hogy gyógyuljon meg!!!!! Ha elkaptad volna valami oknál fogva tõle, akkor már biztosan jelentkeztek volna a tünetek nálad is! Hogy megnyugodj menj el egy vérvételre és kimutatja van e valami kóros elváltozás! Ezt olvasd el : http://bhc.hu/magan/betegsegek/vermergezes/ Remélem tudtam segíteni! További Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!