Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet pár hetes (85 db)

Uniós országokon át, hogyan lehet pár hetes babával hazautazni Magyarországra?

Úgy értem, amíg nincs útlevele, mert azt is otthon szeretnénk neki megcsináltatni!Ja, és nem repül?vel, mert ugye oda kell az útlevél, hanem kocsival.

Legjobb válasz: mi is külföldön lakunk(svàjcban),éS it született a babäm.a pärom sväjci.hät elkell szuomoritsalak...sehogy.:(.amig megkapja az utlevelet kb 4 honap.mondjuk..megprobälhatod azt hogy elméSz konzulätushoz,és kéRsz egy ideinglenes utlevelet itt kint kb 70frankért ällitottäk ki 2 ora alatt megvolt..akkor utazhattam én is.ekkor volt a babäm 4 honapos.és felhivtam az itteni irodät(magyaroknak intézik a dolgait)és elmondtam minden bajom,....és azt mondtäk,hogy ha tényleg ennyire sürgös menjek be és kiadnak ideinglenest.érdemes megprobälnotok.az ideinglenes 4 honapon keresztül jo asszem.

mi is külföldön lakunk(svàjcban), éS it született a babäm.a pärom sväjci.hät elkell szuomoritsalak...sehogy.:(.amig megkapja az utlevelet kb 4 honap.mondjuk..megprobälhatod azt hogy elméSz konzulätushoz, és kéRsz egy ideinglenes utlevelet itt kint kb 70frankért ällitottäk ki 2 ora alatt megvolt..akkor utazhattam én is.ekkor volt a babäm 4 honapos.és felhivtam az itteni irodät(magyaroknak intézik a dolgait)és elmondtam minden bajom, ....és azt mondtäk, hogy ha tényleg ennyire sürgös menjek be és kiadnak ideinglenest.érdemes megprobälnotok.az ideinglenes 4 honapon keresztül jo asszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de Svájc az nem uniós ország, ott természetes, hogy kell útlevél! Mi Németben lakunk, ha hazamegyünk, nincs határ sehol, nade megállíthat a rendõr...és akkor mi van...
Ha megállít a rendõr, akkor nincs semmi. Mivel már sengeni határ sincs arra, így semmi. Felnõttnek személyivel át lehet menni a határon, 14 év alatti gyerek pedig a szülõvel mehet bárohva az EU-n belül. Tehát ha csak EUs országokban utaztok, akkor senkinek nem kell útlevél. Amúgy repcsihez se kell útlevél, én nyáron jöttem haza Angliából repülõvel és elég volt csak a személyim.
Ha van személyid felnõttként, akkor az elég a repcsire is az unión belül, ez természetes. De amíg nincs a kicsiknek személyiük, addig az unión belül, határátlépéskor már kötelezõ az útlevél, attól függetlenül, hogy fizikailag nincs határ. Ilyen esetben gyorsított eljárásban adni fognak nektek Németországban útlevelet.
Az elözöhöz hozzátanném, hogy nem így van.Mi is Németországban lakunk.Csak útlevéllel mehettek haza, addíg nem.Menjetek be a konzulátusra, München Volmann Str, vagy azt hiszem a mádik Kölnben van.Nem tudom, hogy hol laktok.. Ott csinálnak egy ideiglenes útlevelet, és otthon megtudjátok a rendeset.vagy meg kell vérni a 4 hónapot, még ke´szen lessz a konzulátuson keresztül.Mink Augban csináljuk meg otthon.Addíg Rebekának is ideiglenes van. ha gondolod írj privit, leírom, hogy mik kellenek.

Ugye jól tudom, hogy egy pár hetes babának még nem lehet csokoládét adni?

Van egy ismerősöm akinek azt hiszem 9-10 hetes a babája. Azt mondta csokoládét adott neki, mire én megpróbáltam udvariasan és segítőkészen elmagyarázni neki, hogy egy ilyen pici babának még nem szabad csokoládét adni, sőt ha lehet akkor anyatejen kívül még semmi mást. (ha csak valamilyen okból kifolyólag esetleg nem tud szoptatni) Mire finoman közölte velem, hogy majd ő eldönti, hiszen bízik az anyai ösztöneiben. Én utána is olvastam (mert már kezdtem magam hülyén érezni) és a cikkek engem igazoltak. Egyébként annak, hogy valaki ilyen korán már csokival eteti a kisbabáját az allergia kialakulásának lehetőségén kívül milyen "következményei" lehetnek? Ezt csak kíváncsiságból kérdezem. Egy 5 hónapos Tündérke anyukája

Legjobb válasz: 9-10 hetes babát még hozzátáplálni sem szoktak,nemhogy csokoládét adni.Szóval jól tudtad,igen. Én az ilyen anyukákra már oda sem figyelek,nem magyarázok semmit,és nem ártom bele magam,itt a GYK-n sem.Õ tudja h mit tesz a gyerekével,õ az anyja.Hála istennek,ahogyan én is..

9-10 hetes babát még hozzátáplálni sem szoktak, nemhogy csokoládét adni.Szóval jól tudtad, igen. Én az ilyen anyukákra már oda sem figyelek, nem magyarázok semmit, és nem ártom bele magam, itt a GYK-n sem.Õ tudja h mit tesz a gyerekével, õ az anyja.Hála istennek, ahogyan én is..
csoki következménye lehet a nem alvás, ugyanis koffeint tartalmaz, amivel még ilyen pici szervezet nem tud mit kezdeni. és ugye még cukor is van benne, így legjobb a túlpörgéshez ;) no comment ;)
Ja és neked is ajánlom ezt a fajta hozzáállást, az ilyen emberek csak energiavámpírok, akárhogyan érvelsz is, semmiképpen sem meggyõzhetõek, sõt, inkább csak felháborodnak, oktalan viselkedés.Elsõ voltam.
Szerintem nem normális szülõ, és igen lehet több baja is a picinek, nemhiába van mindennek bevezetési ideje nem szabad néhány ételt idõ elõtt még csak kóstoltatni sem.Abba most nem megyek bele mitõl milyen baja lehet rá lehet keresni net-en ott sem pontos, hogy épp a csokitól mi lehet a baja, nagyon sajnálom a kisbabát :(
az a durva, hogy ez a sztori megtörtént és egy ilyen kérdés kiíródik, XXI. században. persze, hogy nem lehet. 11 hónaposomnak se adok (najó párszor megkóstolta, de azért õ mégis csak 11 hónapos, nem 10 hetes!)
A kérdező hozzászólása: Én végül is biztos voltam benne de végül még is az motoszkált bennem, hogy mi van ha mégis lehet csak esetleg nem ajánlott vagy valami és inkább utánakérdeztem, nem akartam a levegõbe okoskodni. :)
Igen, emlékszem a citromleves kérdésedre.
A kérdező hozzászólása: Így megragadt???:) ))) Azóta sosem fordult elõ egyébként. Most már mindig cicit adok Neki vagy semmit. :)
A környezetemben is vannak ilyenek... de mivel nem az én gyerekeimet tömik ilyenekkel: 3 hónapos kortól császár szalonna, túrórudi - ezek a "menõk" ... Engem az akasztott ki, amikor egy anyuka, aki elkezdett hozzám járni- egyébként semmi bajom Vele, nagyon jókat beszélgetünk, már már barátnõként jön hozzám :-) ... szóval az anyuka kezében volt a kisebbik- az elsõ alkalomnál 4 hónapos volt- amikor egy kis teát (fekete tea, felnõttek részére sok citromlével és sok cukorral ízesítve). Finoman megkértem, hogy ne tegye, Neki még nem kell az ilyen, csak anyatejet iszik, délben van kis fõzelék! A következõ alkalommal mikor csuklott a kicsi, egy kis kanál csap vizet adott Neki (hallottam, hogy megengedi a csapot, mikor oda fordultam, már a kanál a gyerek szájába volt, szopogatta a vizet). Elmagyaráztam Neki, hogy a kicsinek még nem kell, ha csuklik sem! Õt nem zavarja, csak a felnõtteket szokta. Ha zavarná, jelezne. Következõ alkalommal -már 5 hónapot betöltötte a lányom- kakaós lepénnyel kínáltam az anyukát, aki adott egy falatot a lányomnak. Azzal jött, hogy semmi baja nem lesz tõle... Elhiszem, de akkor se már! Elbeszélgettem Vele, igyekeztem finom lenni, szerencsére nem vette magára, és legközelebb a kakaós lepényen már nem osztozkodott. Nem mondom, hogy minden jelenlegi ajánlást betartottam eddig, de azért vannak határok, amiket nem lépek át én sem! PL túrórudit a nagyobb kapott 7 hónaposan, de a csoki részét leszedtem róla. Hogy utána néztél, nagyon jól tetted!! De azt tudni kell, hogy a hozzá táplálásnál is mindig változik a "trend"! Egy idõben lehetett a 2 hetes babának (mikor én még kicsi voltam, 25 éve)paradicsom levet adni, ma már csak 4 hónapos korban. Régen a híg grízt oda adták, ha nem tudták rendesen szoptatni a babát, ma már óvják a tejtõl a babákat. Amikor én kezdtem a babázást, akkor még a babapiskótát fél éves kortól lehetett adni, ma már 1 éves kortól ajánlják! A tojás sárgáját is fél éves kortól lehetett adni, ma már az is (valahol olvastam) csak 7 hónapos kortól adható. 7 hónapos kortól lehetett keverni a darált háztartási kekszet a gyümölccsel, ma már az sem ajánlott olyan fiatal babának. Jó babázást!! Üdv:3 lányos (a legkisebbem nekem is 5 hónapos:-) )
Lehet az is az ok, de az elozmények alapján jobb lenne dokival beszélni.
Az, hogy benned fejezte be ne kéne, hogy gond legyen, az hogy "megmozgatott" ott lent, az elõzmények ismeretében veszélyes lehet.
Ne alapozz az itteni válaszokra, menj orvoshoz!!! Írd majd meg, hogy mi van veletek! Szurkolok!
Menj szerintem is orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Minden rendben, már 14 hetesek vagyunk.Azt mondta a dokim is és a védõnõ is valószínûleg érzékenyebb a méhfalam az átlagnál és minden együttlét és vizsgálat után ez lesz, készüljek fel és ne idegeskedjek rajta.Csak pozitívan :)


Hogyan lehet leszoktatni egy pár hetes kiskutyát arról, hogy mindent felszedjen a földről, és bogarakat egyen? Hogyan lehet pórázhoz szoktatni?

Legjobb válasz: Ételmegtagadást komolyan gyakorold, tiltsd le a kölyköt arról, hogy mindent felszedjen. Nem lesz könnyû erre rászoktatni, ez az egyik legnehezebb szabály. Fél a póráztól? Ha nem, akkor annyi elég, hogy rácsatolod a lakásban, leteszed a földre és hagyod, hogy a kutya húzza maga után, amikor megy, játszik, futkos. Persze arra figyelj, hogy ne akadjon fel semmibe és ne csavarodjon fel a kölyök. Pár perc alatt megszokja, hogy rajta van a póráz és nem fogja már zavarni. Utcán ugyan ezt lehet csinálni. Nem derült ki a kérdésbõl, de póráz fegyelemnél, ha azzal van gond, még csak jutalom falatot használj, azzal csalogasd, hogy melletted sétáljon, ne húzzon és ne maradjon le. A fordulgatáshoz, rántásokhoz és egyébhez még nagyon fiatal. Komoly póráz fegyelmet csak minimum 5-6 hónapos korától érdemes elvárni a kölyöktõl.

Ételmegtagadást komolyan gyakorold, tiltsd le a kölyköt arról, hogy mindent felszedjen. Nem lesz könnyû erre rászoktatni, ez az egyik legnehezebb szabály. Fél a póráztól? Ha nem, akkor annyi elég, hogy rácsatolod a lakásban, leteszed a földre és hagyod, hogy a kutya húzza maga után, amikor megy, játszik, futkos. Persze arra figyelj, hogy ne akadjon fel semmibe és ne csavarodjon fel a kölyök. Pár perc alatt megszokja, hogy rajta van a póráz és nem fogja már zavarni. Utcán ugyan ezt lehet csinálni. Nem derült ki a kérdésbõl, de póráz fegyelemnél, ha azzal van gond, még csak jutalom falatot használj, azzal csalogasd, hogy melletted sétáljon, ne húzzon és ne maradjon le. A fordulgatáshoz, rántásokhoz és egyébhez még nagyon fiatal. Komoly póráz fegyelmet csak minimum 5-6 hónapos korától érdemes elvárni a kölyöktõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, de mi az, hogy ételmegtagadás? Ne adjak neki enni?
Én úgy tanítottam neki hogy: FÚJ parancsszó (erélyesen rászólni)és ha felvett valamit ráfricskáztam az orrára. Amikor már nagyobb volt rácsaptam a fenekére. Mikor már értette mit jelent direkt odavittem eldobált ételekhez és észrevette azonnal rászóltam és ezt addig játszottuk még meg nem tanulta. 1-2hónap és megvan. A nyakörv legyen mindig rajta napi 2-3 órát vagy többet majd tedd rá a nyakörvet is. Idõvel megszokaja.
Az ételmegtagadás az, hogy csak akkor ehet meg bármit, ha te engedélyezed. Ez vonatkozhat az otthoni eledelre, ha utcán talál kaját vagy ha idegen ad neki. Be lehet vezetni, hogy mind a három fajtája mûködjön, de azt is, hogy csak pl. az utcai és/vagy az idegentõl származó eledelt ne egye meg. Vagyis szó szerint a kutyának meg kell tagadnia az eledelt, ha te nem engedélyezed, hogy elfogyassza.
A második vagyok! Most jut eszembe az ételmegtagadás nálunk is megy csak nem tudtam hogy így hívják. Addig nem nyúl az ételéhez még azt nem mondjuk. Már a vizet se nagyon iszik mert állandóan mondani kell neki hogy ihatja. :) Úgy tanulta meg hogy fogtunk egy falat kaját és mondtam neki hogy nem (ekkora már ismeri ezt a parancsot) és nyújtottam felé. Közbe folyamatosan mondtam neki. Majd az eheted vagy a tied parancsszó és elvehette majd dicséret simi. Ettõl még az utcán mehet a FÚJ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mentek a kezecskék.

18 hetes kismama vagyok. Egy ideje érzem a buborékolást, mintha a baba mozogna? De van amikor pár napig semmi. Ez hogy lehet?

oda rakom a kezem,de van hogy semmit nem érzek.ez baj?vagy ilyenkor még ez normális?és rendesen mikor fogom érezni?pedig vékony testalkatu vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ezzel én is így voltam a 18.hét környékén.Elsõ babámat várom és minden apró dologra figyeltem,hogy megtudjam mikor mozog a pici.A kis buborékokkal nem minden nap találkoztam,de a 20.héttõl rendszeressé vált a bejelentkezés már rúgás formájában is.Úgyhogy gondolom neked is már csak egy kis idõt kell kibírnod és akkor minden nap érezheted a picurt.Teljesen normális,hogy most csak néha érzed. Boldog Babavárást! 38 hetes

Szia! Ezzel én is így voltam a 18.hét környékén.Elsõ babámat várom és minden apró dologra figyeltem, hogy megtudjam mikor mozog a pici.A kis buborékokkal nem minden nap találkoztam, de a 20.héttõl rendszeressé vált a bejelentkezés már rúgás formájában is.Úgyhogy gondolom neked is már csak egy kis idõt kell kibírnod és akkor minden nap érezheted a picurt.Teljesen normális, hogy most csak néha érzed. Boldog Babavárást! 38 hetes
Szia! Én is így voltam, a 19.héten pl. alig éreztem valamit, úgy kellet neki könyörögni, aztán a 20. héten olyat kaptam, hogy Apa is megérezte:) És nekem onnantól ez mindennapos.
Én a 14. héttõl éreztem a buborékolást, persze nem mindennap.18. hétben volt egy erõteljesebb rúgás, aztán napokig semmi, vagy csak buborékolás. Most a 20. hétben járok és már rendesen érzem a mozgását a picinek, nem egész nap, gondolom valamikor aludnia is kell. Ahogy erõsödik és nõ, annál jobban fogod érezni Te is. Ne aggódj emiatt!
Szia! 14.héttõl éreztem a buborékokat, 19. héten az elsõ rugást, ami onnantól kezdve napról-napra erõsödik. Minden rezdülését viszont a 28. héttõl érzem. Úgyhogy ne ijedj meg, örülj annak, hogy ennyi idõs terhesen már érzel valamit, mert van, aki a 22.hét körül érzi meg.:) Boldog babavárást! 31hetes pocis

A terhesség elején mi a jobb? Úgy értem, hogy pár hetes terhesen is lehet tervezgetni, örülni, vagy éppen ellenkezőleg, ilyenkor jobb, ha nem bizzuk el magunkat?

4hetes terhes vagyok és egész nap csak ez jár a fejemben, nem tudok nem erre gondolni. De néha eszembe jut, hogy mi lesz, ha esetleg nem lesz szivhang, felszivódik, vagy más komplikáció jön közbe. Jobb ha erre is felkészülünk, vagy erre inkább ne is gondoljunk? Ti hogy csináljátok/csináltátok?

Legjobb válasz: Erdekes,en eggyaltalan nem gondoltam ilyenre.Az elso perctol hogy megtudtam baba van,mindenkit felzavartam(koran reggel)hogy elmondjam a nagy ujsagot.Annyira orultunk hogy mar vettunk is egy ket cuccot neki.Most tobbet aggodom igy a vege fele,a zsinor a nyaka kore van csavarodva,nehogy megfulladjon...De nem szabad rosszra gondolni,bizz a babadban.Szedjel terhes vitamint,folsavat es ne cipelj,akkor nem lessz semmi baj!32 hetes kismama

Erdekes, en eggyaltalan nem gondoltam ilyenre.Az elso perctol hogy megtudtam baba van, mindenkit felzavartam(koran reggel)hogy elmondjam a nagy ujsagot.Annyira orultunk hogy mar vettunk is egy ket cuccot neki.Most tobbet aggodom igy a vege fele, a zsinor a nyaka kore van csavarodva, nehogy megfulladjon...De nem szabad rosszra gondolni, bizz a babadban.Szedjel terhes vitamint, folsavat es ne cipelj, akkor nem lessz semmi baj!32 hetes kismama
Én az elsõ 2 terhességnél már az elején elmondtam, hogy mi a helyzet és baromi rossz volt mikor mind a 2 elvesztése után hónapokkal késõbb rég nem látott ismerõsök kérdezték meg:Hogy vagyok és újra el kellett mesélnem mi történt.A 3 terhességemnél a családnak is csak azért szóltunk a 12 héten, mert táppénzre kerültem és már mennem kellett a védõnõhöz.Próbáltam örülni, de belül végigrettegtem a terhességet.A babaholmikat is csak a 8 hónapban vettem meg.Ezért elhatároztam, hogy ha lesz kistesó a babámnak, azt a terhességet megpróbálom kiélvezni.
Szia! Én 12 hetes terhesen mertem elmondani a rokonoknak, ismerõsöknek. Persze addigra már gondolatban berendeztem a gyerekszobát :) )
Szia! 6 hetes voltam, amikor megcsináltam hajnalban a tesztet és alig tudtam kivárni a reggelt, hogy mindenkinek elújságoljam! 8 hetesen már babaruhát vettem, 2 éve erre készülök, hogy foghattam volna vissza magagm?! Különben sem hiszem, hogy a magzatom sorsa attól függ, kinek mondom el a jó hírt, vagy mennyire örülök neki:) A rossz dolgokkal ráérek akkor foglalkozni, ha már itt vannak. Minek elõre rettegni valamitõl, ami remélhetõleg soha nem következik be? Élvezd a babavárást! Életed legszebb idõszaka! Üdv: egy 20 hetes kismama
Szia! Én a "másik oldalról" írok, de nem azért, hogy elkeserítselek. Nekem tegnap volt missed ab. mûtétem, 9 hetesen üres petezsák miatt. Én az elejétõl fogva aggódva, hogy mi lesz ha nem lesz szívhang, ha üres lesz a petezsák, stb... Ez talán azért is lehetett, mert közvetlen környezetemben 2x egymás után elõfordult ilyen a közelmúltban. És tessék, ez lett a vége. Nem azt mondom, hogy ezért történt a mi történt, de az tuti, hogy ha lelkileg rendebe jövök, a következõ alkalommal csak pozitívan fogok hozzáállni a dolgokhoz. Addig nem is kezdjük újra. Szóval szerintem lehet örülni, de nem kell egybõl világgá kürtölni meg megvenni a cuccokat, mert az igaz, hogy az esetek többségében minden rendeben van, de sosem lehet tudni. Remélem Veletek minden rendben lesz és ne haragudj, hogy ezt leírtam.
Mi az elsõnél elmondtuk mindenkinek és mi is elvesztettük.óriási csalódás vlt igy a másodiknál nem szóltunk senkinek csak a fõnökömnek és anyukámnak is csak a 10 hét végén mondtam el , mert akkor már kicsit kezdtem depressziós lenni attól, hogy magamba folytottam.De pozitivnak kell lenni még akkor is ha közben retteg az ember Boldog babavárást neked
A kérdező hozzászólása: Én alig tudom magamban tartani a boldogságom, de mégsem merem senkinek sem elmondani, pontosan azért, mert ha valami mégis történik, biztosan fájdalmas mindenkinek újra és újra elmondani.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! Azt hiszem megvárom a 12. hetet, csak azután fogom világgá kürtölni :-) A szintén kismamáknak gratulálok, a többieknek pedig mihamarabbi "két csíkot" :-)

Hogy lehet hogy a bátyám és én egyszerre ugyanazt álmodtuk és egyszerre ijjedtünk fel. Mindketten azt álmodtunk hogy a kis hugunk aki pár hetes volt, meghalt?

Legjobb válasz: egy környezetben élõ emberéknél, fõként a testvéreknél valamiféle telepátia alakul ki, ami hatással van rájuk/rátok. egyszerû példa: ha vele történik valami, mondjuk egy baleset, de lehet bármi, nem feltétlenül ez, akkor nálad beindul egy hetedik érzék szerû, igen furcsa érzés. ez visszafele is igaz. valószínûleg erre lehet fogni, legalábbis nekem ez a véleményem

egy környezetben élõ emberéknél, fõként a testvéreknél valamiféle telepátia alakul ki, ami hatással van rájuk/rátok. egyszerû példa: ha vele történik valami, mondjuk egy baleset, de lehet bármi, nem feltétlenül ez, akkor nálad beindul egy hetedik érzék szerû, igen furcsa érzés. ez visszafele is igaz. valószínûleg erre lehet fogni, legalábbis nekem ez a véleményem
az durva :D
lehet h nem is álom volt
Telepátia lehetett vagy közös álom.Nagyon egymásra lehettetek hangolódva gondolatilag.
Van kishúgotok?
A buta álmot telepatikusan küldte valamelyikõtök, véletlen szerûen! Telepátia tudományosan létezik!
azért mert mindkettwn szeretitek és féltitek a hugotokat és attól féltek hogy elvesztitek gondolom egyformák a gondolataitok. remélem segítettem

Zsibbadnak az ujjaim/kezeim kb egy hete egy par orat naponta. EKG-m jo lett, orvos nem sokat mondott erre. Olvastam, hogy lehet terhessegtol, de inkabb a vege fele. De most? Meg csak 8 hetes vagyok.

Lehet attol, hogy a ket eves fiam is cipelem meg, meg tulsulyom is van, es a terhesseg is van? Aggodom.

Legjobb válasz: Igen inkább a végétõl szokott lenni.Nekem a 35.hét körül kezdõdött csak.Szerintem lehet, hogy összefüggésben van a cipekedéssel,próbáld meg kicsit jobban kímélni magad!Boldog babavárást!

Igen inkább a végétõl szokott lenni.Nekem a 35.hét körül kezdõdött csak.Szerintem lehet, hogy összefüggésben van a cipekedéssel, próbáld meg kicsit jobban kímélni magad!Boldog babavárást!
Van valami kéz betegség, ami miatt zsibbadnak a kezen az ujjak, keress rá a neten!!!
Hát ez nem túl biztató ilyen korán :( Ha jól írom, Carpalis alagút-szindrómának hívják. Nekem is volt ilyen, de csak a vége felé, akkor normálisnak mondják az ödéma miatt. A túlsúly és a cipekedés is biztos közrejátszik. Egy barátnõmnek is korán kezdõdött, és sajnos szülés után is megmaradt - valami gyulladásos göb kerekedett belõle, amit kimûtöttek, mert már fogni sem tudott. Elõtte õ sokáig valami felcsatolható gipsz-szerûséget viselt, hogy ne rosszabbodjon a megerõltetéstõl. Mûtét után pedig véglegesen a manuálterápia/gyógytorna használt neki - esetleg érdemes lenne ennek utánajárnod akár megelõzésképp. - Ha tényleg ez a bajod.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, hat nem mondanam, hogy most megnyugodtam, most meg jobban rettegek. :, (

Hogyan lehetséges, hogy alkalmatlannak nyílvánítanak egy pár hetes terhes kismamát postai pénzforgalmi ügyintéző munkakörben, csak azért mert terhes, pedig szeretne dolgozni. Segítsen valaki hová lehet ilyenkor fordulni?

Egy ismer?söm már évek óta látja el ezt a munkakört egy postán és most volt kötelez? orvosi vizsgálaton, ahol elmondta, hogy terhes, ezért alkalmatlannak nyílvánították,pedig ? dolgozni akar még, mert kell a pénz.És még tegnap este a híradó azzal volt tele, hogy a mostani 30 évesek nem akarnak szülni.....Hát aki meg szülne azzal ezt csinálják.....Pereljünk?Érdemes?

Legjobb válasz: úgy, hogy esetleg a cég bundázta meg az orvost, hogy "építse" le. Menjen el egy rendes orvoshoz, kérdezze meg õt is, illetve asszem kezdetben menjen el a házidokihoz és kérjen segítséget, hogy kihez fordulhatna. Nyilván olyan orvos kell aki tudja, hogy egy ilyen munka káros lehet e rá. veszteni ezzel nem veszít semmit.

A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok mi fog történni , mert nagyon kiakadt ezen, hogy alkalmatlannak nyílvánították.Azt azért nem hiszem, hogy valakinek 4 órás munkáért kifizetnék az eddigi 8 órás munkabérét.Ilyen törvény tutira nincs.
Olvasd el mégegyszer az elözö válaszát a törvény idézettel: ha négy órásra teszik, akkor se kereshet kevesebbet, mint elötte, a terhesség megállapitása nem a kiskönyv megkapásakor történik, hanem amikor az orvos megállpitja, hogy terhes -ez pedig már fennáll. Ha nem alkalmas az eddigi munkára, akkor a munkáltató KÖTELES megfelelö munkakört biztositani és UGYANANNYI fizetéssel alkalmazni továbbra is.
Az orvosnak igaza lehet, a számítógép elõtt ülni nem jó egy terhes mamának.A magzatnak is árthat vele.Ha rendes a fõnöke, akkor más beosztásba helyezheti.
úgy, hogy esetleg a cég bundázta meg az orvost, hogy "építse" le. Menjen el egy rendes orvoshoz, kérdezze meg õt is, illetve asszem kezdetben menjen el a házidokihoz és kérjen segítséget, hogy kihez fordulhatna. Nyilván olyan orvos kell aki tudja, hogy egy ilyen munka káros lehet e rá. veszteni ezzel nem veszít semmit.
Annak járjatok utána, hogy mely szerv jogosult a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat felülbírálatára. Ott kérjetek újabb kivizsgálást, és annak eredménye már döntõ lesz a barátnõd munkaképességét illetõen.
Nem egészen világos: ki nyilvánította alkalmatlannak? Az orvos -ez ellen nem sok mident lehet tenni-, vagy a munkahelyi vezetõség?
Hát, nem értem, hogy a gép elõtt ülés, miért lenne stresszes vagy ártalmas a kismamának. Tény, nagy pocival nem könnyû órákat ülni, de pár hetes terhesen ez még nem lehet gond! Tavaly 12 számítógép elõtt dolgozó kolléganõm ment el babázni, egyiknek sem lett semmi baja, majdnem a 8. hónap végéig dolgoztak. Járjatok ennek utána...
19:28-nek: én írtam, hogy a pultba is visszamentem volna szívesen. Hát kérlek, onnantól, hogy nem dolgozhattam, én mást nem is csináltam, mint gép elõtt ültem (UNALMAMBAN), nem napi 8 órát, hanem 12 simán. És van egy egészséges 2 éves fiam.
elsõsorban másik orvoshoz szerintem, aki igazolja, hogy egészséges. értelemszerûen a munka-orvos-nak kellett írnia valami jelentést az állapotáról, meg hogy miért tartja alkalmatlannak a munkavégzéshez. És ezeket kellene megcáfolni, ez eléggé bundagyanús.
Ez nagyon durva. Nyugati országokból meg kapjuk a savazást, hogy minden szir-szarért kiíratják magukat a terhes nõk, kint meg tök sokáig dolgozik aki egészséges, aztán tessék, itt aki akar - nagyon helyesen -, az se dolgozhat! Szerintem kéne kérni egy felülvizsgálatot, de sajnos nem tudom, kihez kell ilyenkor fordulni. Csak ez most eléggé kiakasztott. A terhesség nem betegség, nem úgy kéne mostmár itthon sem kezelni. Nem betonozni akar, hanem csak folytatni az addigi munkáját, ami nem is fizikai munka. Megáll az eszem komolyan! Én a reggeli rosszullétek elmúltával szívesen visszamentem volna dolgozni, és engem sem engedtek, igaz, az álló munka, sok pakolással (pultban), nade ez... Á, hihetetlen. Na ezért is tart ott az ország, ahol tart. Aki dolgozna, azt se hagyják.
A kérdező hozzászólása: Történés egyenlõre nincsen.Õ ugyanúgy dolgozik, ugyanabban a munkakörben, senki nem tud semmit, csupán a fõnökének fõ a feje, hogy mit is csináljon.Mivel alkalmatlanná nyílvánították elvileg nem dolgozhatna, de el sem küldheti, mert miután megmutatta a ti hozzászólásaitokat tisztában van egy kismama jogaival.Könnyebb munkakört nem tud felajánlani, mivel ez egy vidéki posta és nincs olyan sok munkakör.Be a nagyvárosba meg nem fog bejárni az ismerõsöm, hogy hajnalban keljen és éjjel járjon haza mondjuk levélválogatásból, habár ez a munkakör ennyi utazással még stresszesebb lenne.Mondtam az ismerõsömnek, hogy mostmár nem kisírt szemekkel idegesen, hanem pókerarcal haláli nyugisan végezze a melóját ezerrel és vigyázzon a babára.Mert most ez a legfontosabb.A fõnöke meg majd keres valami megoldást, elvégre ezért õ a fõnök.Érdekesség , hogy éppen tegnap reggel mondták a rádióban, hogy a Magyar Posta 500 dolgozójától készül megválni létszámleépítés végett.Na de így??? És az üzemorvos még csak egy betût sem írt, hogy miért is nem alkalmas.Gerinctelenek, embertelenek.....Mi meg ülünk és várjuk mi lesz az ügy vége, ha egyáltalán lesz vége, de szerintem jó magyar szokás szerint mivel ilyen patthelyzet alakult ki, most a csönd és lapítás következik, magyarán, minden marad a régiben.
Ok.Várjuk, a történést.
Egyébként meg nagyon igaz, amit a linkelõ írt, az embereknek dunsztjuk sincs a jogaikról (hány kismama írta itt, hogy kirúgták, mikor kiderült, hogy terhes... Szerintetek ki ment bíróságra közülük???). Aztán meg sírnak, hogy ez milyen szemét világ. Nem szemét a világ, csak nem kell hagyni magatokat. Mikor én elsõ gyerek után visszamentem, már terhesen dolgozni, akkor ÉN világosítottam fel a munkaügyeseket (egy nagyvállalatnál), hogy mi hogy mûködik most az esetemben. Õk próbálkoztak, hogy de nincs igazam és punktum, én meg kimásoltam a vonatkozó paragrafusokat és azzal mentem vissza, hogy naaaa, akkkor??? És akkor csend lett és úgy lett, ahogy én mondtam. Például hányan tudják közületek, hogy terhesen az orvosi vizsgálatokra FIZETETT távollét jár nektek? Szerintem senki. Mindenki szabadságról megy, vagy este... Lányok, használjátok a netet, ne csak panaszkodjatok!!! Minden segítség ott van rajta!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mégegyszer, mostmár izgatottan várom én is a fejleményeket.Majd megírom.
Azt még azért mond el az ismerösödnek, hogy neki JÁR a könnyebb munka, és ha nem tudja a fönök biztositani, akkor nem kell a régi munkakörben dolgoznia, de a fizetése ennek ellenére jár - a fönöknek nem árt igyekezni egy megfelelö munkakört keresni, az, hogy nincs ott ilyen, az a fönök gondja, bejárás meg szóba se jöhet.
Én vagyok az BEMÁSOLTA a munka törvénykönyvét nektek, hogy ne kelljen sokat keresgélni.Ne legyetek lusták elolvasni, vegyétek a fáratságot!Sokminden mást is megtudhattok belõle.Még be is linkeltem , hogy hol találjátok a munka törvénykönyvét.Az emberek ált. nincsenek tisztába a jogaikkal. Amúgy meg köszi a bizalmat!
Pedig bizony így szól a törvény. Tudom, mert én is necces helyen dolgozom. Ha nem tud megfleelõ munkakört biztosítani neki, amire alkalmasnak ítéli az orvos, akkor hazaküldheti és nem kell dolgoznia a szülésig, de a fizetése ugyanúgy jár neki, mintha bejárna dolgozni. Bizony így szól a törvény. Úgyhogy ne szidjad a jogszabályokat, mert NAGYON védik a kismamákat. És könyörgöm, értsétek már meg, hogy NEM KELL KISKÖNYV!!! Senkit se érdekel az a nyamvadt kiskönyv. Ha terhes vgy, azonnal védett is vagy. Kiskönyv nélkül is. Az se kell, hogy orvos megállapítsa. Elég, ha utólag visszaszámolják és az alapján már terhes voltál (te se tudtad), akkor már nem tehetnek veled semmit (itt az ismerõsöddel..). Vagy találnak megfelelõ munkakört, amibe õ is beleegyezik és az eddigi béréért dolgozik tovább, vagy nem dolgozik, de kapja a fizetését. ENNYI.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, de az a bibi, hogy még nincs kiskönyve, mert még éppen a múlt hét óta tudja igazán, hogy terhes, mert fájt a hasa és egy uh vizsgálaton derült ki.Védõnõhöz és dokihoz is csak ezután megy, az orvosija meg éppen most vált aktuálissá.Számomra csak az az érthetetlen, hogy az orvosi alkalmassági papíron 3 lehetõség van:ALKALMAS, IDEIGLENESEN NEM ALKALMAS, és a NEM ALKALMAS.Akárhogyis nézem (mivel több, mint 10 éve a postánál dolgozik)terhessége révén most esetleg az ideiglenesen nem alkalmas még elmenne, de a nem alkalmas fõként magyarázatra szorul. 4 órás munkát bolond lenne elvállalni, pont még ez a 3 hónap számítana neki a t-gyás és gyed számításnál(mivel lezárt adóévet néznek)és ha elvállalná a 4 órás melót csökkentené az átlagkeresetét.
Azért a postahivatalokban nem mindenki dolgozik számítógép elõtt! Olyan munkakört nem kaphat, ahol nincs számítógép? (levél felvétel, postai cikkek árusítása, stb.) Sajnos, a postánál, MÁV-nál, vannak idõszakos kötelezõ orvosi vizsgálatok, amiket csak az üzemorvosnál lehet elvégezni... :-[ (Én 17 évig dolgoztam a MÁV-nál tervezõintézetben, sosem értettem, mi a fenének KELL az alkalmassági vizsgálat keretében nõgyógyászhoz mennünk?! Ha mozdonyvezetõ lennék, még megérteném, de az íróasztalnál nem ülhetek terhesen?!)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy más munkakört nem tudnak felajánlani, mert ez is olyan könnyû munkakör, hogy nem cipekszik, meg ilyenek, csak ül egész nap a fenekén.
A kérdező hozzászólása: Hogy éreted, hogy bundagyanús?
A kérdező hozzászólása: Az orvos.És meg sem magyarázta.Annyit mondott, hogy jigszabály írja elõ, hogy nem dolgozhat, mert 4 óránál többet kell számítógép elõtt ülnie és sok stressz érné.Ezt az üzemorvos mondta.
Így van, a bejárásba nem beleegyezni, ha az üzemorvos szerint még a mostani melóra is alkalmatlan, akkor bejárni is az ugyebár. Errõl ennyit. A fõnök meg ebben a munkakörben nem alkalmazhatja, hiszen alkalmatlan. Tehát ha nincs más megoldás, akkor haza kel engednie õt a szülésig és állásra bért fizetni. Ami tök ó buli lesz az ismerõsnek :-) Úgyhogy éljen az üzemorvos.

Mitől lehet hogy a 2 hetes babám, minden este 8-tól 10-ig sír pár napja? Napközben nincs semmi baj, teljessen nyugott.

Ha a hasafáj mit használhatok neki?köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha a pocija,próbáld naszírozni a hasát órajárásnak megeggyezö ira´nnyl,told fel a lábacska´ját tartsd 15-20 mp-ig,majdeni, engedd le.Ezt egy párszor.Használhatsz meggymagpárna´t,(azt megkell melegíteni,és a pocira.Nem közvetlenül)Tedd az alkarodra hassal lefelé.A feje a könyököd felé legyen. 5 hónapos kislány anyukája. nem lehet,hogy éhes még este???Próbáltad mellre tenni???

Ha a pocija, próbáld naszírozni a hasát órajárásnak megeggyezö ira´nnyl, told fel a lábacska´ját tartsd 15-20 mp-ig, majdeni, engedd le.Ezt egy párszor.Használhatsz meggymagpárna´t, (azt megkell melegíteni, és a pocira.Nem közvetlenül)Tedd az alkarodra hassal lefelé.A feje a könyököd felé legyen. 5 hónapos kislány anyukája. nem lehet, hogy éhes még este???Próbáltad mellre tenni???
A szelek nem bántják?? próbáld ki az inkacolt.Nekünk segített.
Szia! Ez a tipikus csecsemõkori "hasfájás", ami nem is igazán az... Nem tudtak még rájönni, hogy ez mitõl lehet, valószínûleg kólika, azaz este gyülemlett fel benne a a táplálék felesleges része. Nálunk ugyanez volt, 10 kor újra megszoptattam, és akkor aludt el. Mi arra gyanakodtunk, hogy õ még anniyra kicsi, hogy az idegrendszere nincs a kinti világra berendezkedve, és a pocikája sincs hozzászokva a táplálkozáshoz. Az Infacol tényleg segít, és a "puma a fán" tartás is, baba feje a könyökhajlatodban, hason fekszik a karodon, a lábacskái lelógnak, és te közben simogatod a hátát. Ilyenkor jól jön az apa nyugalma, a férjem sokat dajkálgatta a fiunkat ebben az idõben. El fog múlni, nálunk másfél hónapig tartott ez a sírás esténként. Tarts ki, nemsoká nagyobb lesz és minden megoldódik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nemhiszem hogy éhes, mert a mellen is sír, és összehúzza a kis lábait.Nekem már van egy kisfiam õ nagyon hasfájós volt, de nála egész nap tartott.Most a kicsinél más mindig csak este jelentkezik, és 10 óra felé elmulik, de addig egyfolytábba sír, hiába csinálok bármit.Gondolom hogy hasfájás lehet neki.Vagy a szelek, mert mikkor eggyet pukizik utánna pár percig elhalgat.Nagyon vigyázok mit eszek és mégis fáj a kics pocija, sokszor sírok vele énis.Az elején örültem hogy nemlessz hasfájós mint az elsõ gyerekem, de tévettem.Ajálottak nekem a gyógyszertárbe cseppeket Espumisant.Tegnap adtam neki de nem nagy sikert csinált.Köszönöm a válaszokat.
Szia nekem is este 8kor fürdés, utána 2 óra tortúra...Ugyanez, hasfájás. Segít a torna, a has simizése, én mindig ilyenkor hanyatt fektetem, máshogy nem is marad meg. BEszélek hozzá, átölelem, de ki kell várni, amíg elmúlik, nagyon nem tudsz mit tenni. Én az FLPs Aloe Verea Activátort adom neki, délben kilónként 1 cseppet és este, bevált, kicsit könnyebben mennek a szelek azóta. Sok sikert és kitartást:-) lassan 3 hetes baba anyukája
Nekünk is így volt, de mára már lementünk 1 : 50 perc alá. Ez most nagy szó. Férjem már órával méri. Így haaldunk szerintem 1 hóanp és kinövi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!