Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet mosogatóban mosogatni (2 db)

Hogyan lehet egymedencés mosogatóban mosogatni?

Jelenleg kétmedencés mosogatóm van, az egyikben mosogatószeres vízben mosogatok a másikban tiszta vízzel öblítem az edényeket.Sajna az új lakásunkban kissebb a hely a konyhában ezért az asztalos javasolta, hogy gondoljam meg hogy csak egymedencés mosogatót építene be a konyhaszekrénybe. Az a gondom, hogy mi 4-en vagyunk, és elég sokszor nálunk vannak a rokonok úgyhogy 4-8 f?re már elég sok mosatlan edény gy?lik az étkezésnél.

Legjobb válasz: nekem is csak egymedencés van.elöször utàltam,aztàn csak megszoktam.hàt mit tudsz tenni?folyo viznél mosogatsz.mosogatoszeres szivaccsal mosod,aztàn folyo viz alatt öblited. màs nem valoszinü.amint van koszos edény,azonnal mosogatàs.hozzàteszem mi csak ketten élünk(de vendégek it is gyakran vannak. esetleg ha konyhai mosogatogépet nem vennél?

nekem is csak egymedencés van.elöször utàltam, aztàn csak megszoktam.hàt mit tudsz tenni?folyo viznél mosogatsz.mosogatoszeres szivaccsal mosod, aztàn folyo viz alatt öblited. màs nem valoszinü.amint van koszos edény, azonnal mosogatàs.hozzàteszem mi csak ketten élünk(de vendégek it is gyakran vannak. esetleg ha konyhai mosogatogépet nem vennél?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is a folyóvizes mosogatásra gondoltam. Hát a mosogatógép is benne van a tervekben csak még nem tudom mikor gyûlik össze a rávaló...:-( Minden esetre a helye már megvan :-) Köszi mégegyszer a választ.
Azért ha lehet, próbáld kiharcolni a kétmedencés mosogatót, mert a folyóvizes megoldással durván megugorhat a vízszámlátok.
nekem is azlesz mert most csináljuk a konyhát. de nem azért mert kicsi a hely, hanem mert ezt találtam a legjobbnak. micel most 2 -es van de nekem nemjobb . én is folyoviznél mosogatok mert ugylesz legtisztább a edény. és az asztalra kirakok egy konyharuházt és arra teszem az evõeszkötz. miután lecsöpög a viz meg elrakom.
Nekem is egymedencés van, ezt fért be az új szekrénybe. Én folyóvíz alatt mosogattam és 3.000 Ft-tal több lett a vízszámlám. Úgyhogy most az csinálom, hogy bedugom, engedek egy kevés meleg vizet, abban elmosom a poharakat, folyó vízzel leöblítem. Így már több víz van benne jöhetnek a tányérok stb, de mindent folyó vízzel öblítek. Kb. a mosogatás felénél megtelik vízzel, engedek le belõle és csinálom ugyanígy tovább. Kicsit macera, de 3 e Ft többlet rezsi sok.
Nekem két medencés van mégis egyben mosogatok, azzal a módszerrel, mint az elõttem válaszoló.Nekem nem fogy sokkal több víz.A másik medencében gyûlik a mosatlan nap közben, hogy ne legyen tõle rumli.És ott leöblítem a trugyi nagyrészét az edényekrõl. Nekem ez a módszer nagyon bejött.(Persze egy mosogatógépre én sem fogok nemet mondani ha lesz rávalónk. Ha belegondolsz az álló vízben öblítés nem olyan jó, mert ha már pár edényt elöblítesz, utána már mosogatószeres vízben öblítesz.
Hali, sztem csakis a kétmedencésben jó mosogatni. Áthidaló megoldás (nekem is kicsi a konyhám), ilyen mosogatóm van: http://www.konyhabolt.hu/ket-medences/teka-classic-2c-80, lehet hozzá venni olyan falapot, ami ráfekszik a nagyobb medencére (kb. 10 cm-el kisebb), és kiváló munkafelületet ad. Nekem már van mosogatógépem, de a kétmedencést azóta is kihasználom, elég sok cuccot (érzékenyebb poharak, fanyelû eszközök, alumínium, vékony mûanyagok) nem lehet géppel. Plusz ugye a tisztítandó élelmiszereket is el lehet különíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából én úgy mosogatok, hogy az elsõ "medencébe" kiengedem a mosogatós vizet, és utánna a másik medencében folyóvízzel öblítem az edényeket, úgyhogy a folyóvizes mosogatással sem igen fogyna több víz. Kedves utolsó válaszoló: tényleg nagyon jó a mosogató, meglátjuk befér-e.

Miért gondolják a vacsoravendégek, hogy azzal segítenek, ha vacsora után kihordják a tányérjaikat a konyhába, és ott feltornyozzák a mosogatóban, úgy, hogy szalvéta, ételmaradék van közötte, és mosogatni sem lehet tőle?

Több kárt csinálnak, mint hasznot, csak hátráltatják a háziasszonyt ezzel.

Legjobb válasz: Nálunk soha nem viszik ki a vendégek a tányérjaikat. Legfeljebb segítenek egymásra rakni (szalvéta nélkül), és így hozzák ki velem együtt. De ekkor sem a mosogatóba, hanem az asztalra teszik.

Nálunk soha nem viszik ki a vendégek a tányérjaikat. Legfeljebb segítenek egymásra rakni (szalvéta nélkül), és így hozzák ki velem együtt. De ekkor sem a mosogatóba, hanem az asztalra teszik.
segíteni akarják, de nem tudják, hogyan. Biztos az életben nem mosogattak még...
Mert azt szeretnék, ha nem Te pakolnál, hanem addig is leülnél beszélgetni. Remélem, nem kezdesz el mosogatni, ameddig ott vannak...
Nem tudom, ha nálunk vendégek vannak, mindig összeszedjük a tányérjaikat és mi visszük ki. Van, hogy segítenek az asztal egyik felérõl eljuttatni a másikba.
A legnagyobb gutaütés egy pincérnek is, ha a vendégek feltornyozzák az asztal sarkán a tányérokat, miközben annak is megvan az elõírt összeszedési és kivivési módja. Két marokra fogva meg mégsem vihet ki nyolc tányért. Viszont egymás szószjába tett tányérokat nem foghat úgy össze, hogy a zakkója, vagy ingje ujját kenje össze.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!