Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet mikrohullámú sütő (3 db)

13 hetes kismama vagyok. Azt halottam, hogy a mikrohullámu sütö káros sugarakat bocsájt ki, mármint a babára nézve. Lehet, hogy ez hülyeség?

Legjobb válasz: hát biztos van valami alapja a dolognak, de én egész terhesség alatt használtam a mikrót és nem lett semmi bajunk.

hát biztos van valami alapja a dolognak, de én egész terhesség alatt használtam a mikrót és nem lett semmi bajunk.
Nem csak a babára nézve. Utána kellene nézned a mikrohullám az élõ szervezetre gyakorolt hatásainak. Semmivel sem károsabb a babára mint rád vagy bármely más élõlényre. Mikrohullámú sütõt élõlények közelében használni egyáltalán nem ajánlatos.
a mikróhullámú sütõ nem bocsájtHAT ki káros sugarakak és nem is azonos a röntgensugárzással kikapcsolt állapotban érdemes betenni egy mobilt és megpróbálni felhívni, nem fog menni, mert úgy van kialakítva a sütõ, hogy se ki se be ne juthasson "sugárzás"
A mikrótól melegítés közben én is távol állok, bár a múltkor a Tv Dokiban megkérdeztek egy orvost, és azt mondta "ez hülyeség, mi lesz a következõ az elektromos fogkefe". Én azért tartok tõle.
elõzõ vagyok. Kihagytam: "...mint amilyen a rákos sejtek szerkezete..."
"és akkor is a kezemmel takarom a hasam." A mikrohullám áthatol a kezeden, sõt még a falon is. El ne hidd már, hogy ezzel elérsz valamit.
Nálunk a mikro a fejemmel van kb egyvonalba, én ugy szoktam, hogy bekapcsolom és bemegyek a szobába a fal mögé. Ha lecsengett akkor megyek ki a cuccért.
Én kismamaújságban olvastam hogy káros.Nekünk pont úgy van elhelyezve a mikro hogy a hasammal egy vonalban van.Amikor mikrózok én elszoktam onnan menni és csak késõbb visszamenni és akkor is a kezemmel takarom a hasam.
Szia! A mikrós kaja igenis káros, mivel (a neten is utána tudsz nézni) bebizonyították hogy a kajában lévõ vízmolekulákat olyan szerkezetûvé alakítja át, mint amilyenek a rákos szerkezete. Plusz! Nem ajánlott elé állni amikor mûködik, mivel a sugarakat akkor bocsájtja ki.Egyébként szinte minden ember használ mikrót és szíve joga. Azért a terhesség alatt mindent óvatosabban. Én mindent gáz sütõben melegítek és ez az egész családnak megfelel. 2 perc helyett 10 perc a kaja melegítés. Az íze is jobb szerintem. Meg persze régen sem volt ez másként. Jó babavárást!
Hát ez érdekelt és kiprobáltam, simán fel lehetett hívni a sütõben lévõ telót
Szia!Nem hülyeség az a mennyiség amit Te kapsz mármint káros sugár az nagyon minimális.Ahhoz hogy igazán baj legyen egésznap a mikró elõtt kéne állnokd úgy hogy a hasad egy vonalban van vele és folyamatosan megy.Dehát ilyen nincs tehát nincs semmi gáz.

A mikrohullámú sütőnek a üveg lapja, tányérja eltört. Lehet használni attól, hogy eltört? Régi típusú Bosch mikró.

Legjobb válasz: Lehet használni, de ha bemész a szervizbe v elég csak telefonálni és szerencséd van még kapsz is hozzá eredetit. Hány éves a készülék?

Lehet használni, de ha bemész a szervizbe v elég csak telefonálni és szerencséd van még kapsz is hozzá eredetit. Hány éves a készülék?
Lehet, persze, csak a forgatórészt ne akaszd meg. Lányom úgy oldotta meg, hogy egy jénaitetõt fordítva betett. Arra is figyelni kell, hogy a melegítés közben az ételt többször meg kell keverni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem tudom, hogy hány éves a mikró. Ennek nincs forgó része meg nem kerek a tál hanem négyzet alakú (volt).
Forgató tányért (ha ragaszkodik hozzá az ember) nem célszerû boltban vásárolni, mert nagyon drága (5 ezer körül van), vásárban láttam már 300 forintért is használtat. A mûködés szempontjából nincs különösebb szerepe, elvileg az energiamezõ esetleges inhomogén jellegét igyekszik egyenletesebbé tenni az élelmiszer szempontjából. Nagyobb méretû, hosszabb mikrózást igénylõ élelmiszer esetén célszerû azt (kikapcsolt állapotban) néhány percenként egy kicsit elfordítani...

Hogyan lehet a mikrohullámú sütő belsejét szagtalanítani?

Lángra kapott az étel, és borzasztó büdös lett, olyan mint disznó perzseléskor.A vizes kitörlés nem segített.

Legjobb válasz: Én mindig hideg zsiroldóval kezdem és ha ez sem segit akkor floraszepttel.A zsiroldót elsõbb probáldki ahol kevésbé látszik, mert minöség válogatja.

Én mindig hideg zsiroldóval kezdem és ha ez sem segit akkor floraszepttel.A zsiroldót elsõbb probáldki ahol kevésbé látszik, mert minöség válogatja.
Szia!tapasztalatbol mondom :1 poharba tegyel vizet a vizbe egy kanal szoda bikarbonat , es felkell forralni a mikroba 2-3 percig, azutan benthagyod kb 15 percet hogy elhuljon! vizes szivaccsal gyogyoruen kilehet takaritani , nem kell se floraszept se hasonlo dolgok !a szagot is eltunteti namost az eges szag egy kicsit durva de szerintem porbald ki !hatha segit !
Kitakarítás után egy lapos tányérra tegyél õrölt kávét. 1-2 napig hagyd ott.Hütõ szagtalanításra is jó.
Én álltalában domesztosszal tisztitom ez fertõtlenit is egyben, majd tiszta vízzel át mosom és szárazra törrlõm.Nálam ez bevállt igy tiszta is meg szaga sincs.Ezt is kipróbálhatod.
Üvegpohárban citromlét tegyél be és melegítsd annyi ideig míg forrni kezd. elveszi a szagokat és könnyebben lejön minden szennyezõdés a belsejérõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!