Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet mikrohullámú (8 db)

Hogyan lehet mikrohullámú netet megosztani?

Jelenleg egy access point-ból jövő vezetékkel van a számítógépemen internet, de szeretném ezt a netet megosztani az okostelefonoknak is, hogy rá tudjanak kapcsolódni wifin. Vennem kell egy routert vagy access pointtal is megoldható?

Legjobb válasz: Wi-Fi Router kell, azzal oldható meg. Az AP -hez amúgy sincs hozzáférésed, mert a szolgáltató állította be és biztos le is védte, de ha mégis megpiszkálnád akkor meg nem lenne neted.

Wi-Fi Router kell, azzal oldható meg. Az AP -hez amúgy sincs hozzáférésed, mert a szolgáltató állította be és biztos le is védte, de ha mégis megpiszkálnád akkor meg nem lenne neted.
A kérdező hozzászólása: És akkor a routert az ap után kell kötni?
Igen.

Sütőtököt hogy lehet mikrohullámúba készíteni?

Legjobb válasz: Szerintem sehogy túl sokáig kell sütni ahhoz hogy mikróba lehessen, de max próbáld meg grill fokozaton!

Szerintem sehogy túl sokáig kell sütni ahhoz hogy mikróba lehessen, de max próbáld meg grill fokozaton!
Én nem merném betenni mikróba.
Vágd fel, magozd ki a sütõtököt, a gerezdeket villával szúrkáld meg, a mikró legmagasabb fokozatán 20-25 perc alatt elkészül és tuti hogy nem ég meg a széle minta sütõs változatnál. :)
Pont az égett széle a legjobb benne:) )

Hogyan lehet két, egymástól több kilométerre levő számítógépnek ugyanaz az Ip címe? Lehet-e ebből problémája bárkinek? (mikrohullámú rendszer, a szolgáltató ugyanaz)

Ugyanis egy véletlen folytán kiderült a probléma két ismerősömnél és értetlenül állunk előtte.

Legjobb válasz: Ez úgy lehetséges, ha mindketten ugyanarra a proxy szerverre csatlakoznak, akkor nem az õ valódi IP címük látszik, hanem a proxy szerveré.

Ez úgy lehetséges, ha mindketten ugyanarra a proxy szerverre csatlakoznak, akkor nem az õ valódi IP címük látszik, hanem a proxy szerveré.
A leírásom nem egzakt, hanem érthetõ. :-) Afféle elsõ megközelítésként, hasonlatként értelmezendõ. (Igen, valóban nem korrekt így a leírásom.)
"A szerver válaszol, a választ visszaküldi a 98.76.54.32 gépre, de a válaszba belecsomagolja a lokális hálózaton belüli címet is. "
#9 > Mire gondolsz? Mit írtam rosszul?
2xSü minek okoskodsz bele olyanba amihez nem értesz? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
(Egyébként elõfordulhat hogy a mikrohullámú rendszerben magában van egy proxy. Bár ez nem szokott jellemzõ lenni.)
Elméletileg nem lehet két interneten található gép IP címe azonos. (Meg is zavarodna a rendszer.) Hacsak nem proxy-n keresztül neteztek, ez nem fordulhat elõ. (Egy IP tartományt csak egy cég/személy birtokolhat.) Mi ez az IP cím? Hátha attól okosabbak leszünk…
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 2xSü-nek: Amit leírtál azt értem de nem helyi hálózatról van szó. A linked alapján lekérdezve mindkét helynek ugyanaz a címe. És a kérdésem még mindig ugyanaz. Vagyis ezek szerint az elõfizetõt nem, csak a szolgáltatót lehet azonosítani. :)
mert csóró a szolgáltató és nem vett meg annyi IP címet, hanem NAT-ot használ.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint nem lehet azonosítani valakit az Ip címe alapján? Ugyanis a köztudatban az van, hogy az Ip cím szerint megkereshetõ a felhasználó. Vagy rosszul tudom?
2xsü:Mert fa szságot beszélsz ... NAT-olt hálózat az ISP eszköze megkapja a public ip-t onnan tovább natol N másik gépre local ip-t. ami csak az adott subnetbe létezik távolról így nem elérhetõ a gép csak, hogy a szolgáltatónál kisírsz egy portforwardot. Vagy is olyan mint hogyha egy router mögött lennél. PONT ISP: http://hu.wikipedia.org/wiki/Internetszolg%C3%A1ltat%C3%B3 NAT: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1l%C3%B3zati_c%C3%ADmford..


Hogyan lehet megosztani mikrohullámú internetet 2 gép között?

Nos a lényeg az hogy szeretném megosztani az internetem 2 gép között, viszont nem mikrohullámú nethez való routerem van és új reoutert most nem áll módomban venni szóval hogy lehetne ezt megoldani hogy megosszam a 2 gép között a netemet?

Legjobb válasz: sehogy, maximum ha tudod bridben használni az egyik gép 3g/4g modemét a hálókártyáddal. akkor oszthatodát kábelen a másik gépnek.

sehogy, maximum ha tudod bridben használni az egyik gép 3g/4g modemét a hálókártyáddal. akkor oszthatodát kábelen a másik gépnek.
A kérdező hozzászólása: Értem akkor kénytelen leszek beszerezni egy olyan modemet ami ehhez a nethez való :) Köszönöm a válaszodat :)
Olyan routert inkább. Hát rálehet próbálkozni a bridge megosztáshoz, de nem célszerû, mert akkor mindig mennie kell az egyik gépnek, ha a másikon netezni akarsz... olcsóbb hosszútávon venni 4ezerért egy routert.
A kérdező hozzászólása: Akartam írni routert :D

13 hetes kismama vagyok. Azt halottam, hogy a mikrohullámu sütö káros sugarakat bocsájt ki, mármint a babára nézve. Lehet, hogy ez hülyeség?

Legjobb válasz: hát biztos van valami alapja a dolognak, de én egész terhesség alatt használtam a mikrót és nem lett semmi bajunk.

hát biztos van valami alapja a dolognak, de én egész terhesség alatt használtam a mikrót és nem lett semmi bajunk.
Nem csak a babára nézve. Utána kellene nézned a mikrohullám az élõ szervezetre gyakorolt hatásainak. Semmivel sem károsabb a babára mint rád vagy bármely más élõlényre. Mikrohullámú sütõt élõlények közelében használni egyáltalán nem ajánlatos.
a mikróhullámú sütõ nem bocsájtHAT ki káros sugarakak és nem is azonos a röntgensugárzással kikapcsolt állapotban érdemes betenni egy mobilt és megpróbálni felhívni, nem fog menni, mert úgy van kialakítva a sütõ, hogy se ki se be ne juthasson "sugárzás"
A mikrótól melegítés közben én is távol állok, bár a múltkor a Tv Dokiban megkérdeztek egy orvost, és azt mondta "ez hülyeség, mi lesz a következõ az elektromos fogkefe". Én azért tartok tõle.
elõzõ vagyok. Kihagytam: "...mint amilyen a rákos sejtek szerkezete..."
"és akkor is a kezemmel takarom a hasam." A mikrohullám áthatol a kezeden, sõt még a falon is. El ne hidd már, hogy ezzel elérsz valamit.
Nálunk a mikro a fejemmel van kb egyvonalba, én ugy szoktam, hogy bekapcsolom és bemegyek a szobába a fal mögé. Ha lecsengett akkor megyek ki a cuccért.
Én kismamaújságban olvastam hogy káros.Nekünk pont úgy van elhelyezve a mikro hogy a hasammal egy vonalban van.Amikor mikrózok én elszoktam onnan menni és csak késõbb visszamenni és akkor is a kezemmel takarom a hasam.
Szia! A mikrós kaja igenis káros, mivel (a neten is utána tudsz nézni) bebizonyították hogy a kajában lévõ vízmolekulákat olyan szerkezetûvé alakítja át, mint amilyenek a rákos szerkezete. Plusz! Nem ajánlott elé állni amikor mûködik, mivel a sugarakat akkor bocsájtja ki.Egyébként szinte minden ember használ mikrót és szíve joga. Azért a terhesség alatt mindent óvatosabban. Én mindent gáz sütõben melegítek és ez az egész családnak megfelel. 2 perc helyett 10 perc a kaja melegítés. Az íze is jobb szerintem. Meg persze régen sem volt ez másként. Jó babavárást!
Hát ez érdekelt és kiprobáltam, simán fel lehetett hívni a sütõben lévõ telót
Szia!Nem hülyeség az a mennyiség amit Te kapsz mármint káros sugár az nagyon minimális.Ahhoz hogy igazán baj legyen egésznap a mikró elõtt kéne állnokd úgy hogy a hasad egy vonalban van vele és folyamatosan megy.Dehát ilyen nincs tehát nincs semmi gáz.

Hogyan lehet a mikrohullámú sütő belsejét szagtalanítani?

Lángra kapott az étel, és borzasztó büdös lett, olyan mint disznó perzseléskor.A vizes kitörlés nem segített.

Legjobb válasz: Én mindig hideg zsiroldóval kezdem és ha ez sem segit akkor floraszepttel.A zsiroldót elsõbb probáldki ahol kevésbé látszik, mert minöség válogatja.

Én mindig hideg zsiroldóval kezdem és ha ez sem segit akkor floraszepttel.A zsiroldót elsõbb probáldki ahol kevésbé látszik, mert minöség válogatja.
Szia!tapasztalatbol mondom :1 poharba tegyel vizet a vizbe egy kanal szoda bikarbonat , es felkell forralni a mikroba 2-3 percig, azutan benthagyod kb 15 percet hogy elhuljon! vizes szivaccsal gyogyoruen kilehet takaritani , nem kell se floraszept se hasonlo dolgok !a szagot is eltunteti namost az eges szag egy kicsit durva de szerintem porbald ki !hatha segit !
Kitakarítás után egy lapos tányérra tegyél õrölt kávét. 1-2 napig hagyd ott.Hütõ szagtalanításra is jó.
Én álltalában domesztosszal tisztitom ez fertõtlenit is egyben, majd tiszta vízzel át mosom és szárazra törrlõm.Nálam ez bevállt igy tiszta is meg szaga sincs.Ezt is kipróbálhatod.
Üvegpohárban citromlét tegyél be és melegítsd annyi ideig míg forrni kezd. elveszi a szagokat és könnyebben lejön minden szennyezõdés a belsejérõl.

Mi lehet az oka hogy nem melegít a mikrohullámú sütõ?

tegnap óta nem melegít semmit a mikrohullámú sütõnnk,pedig a magnetront hallani lehet ahogy kapcsol

Legjobb válasz: Sajnos, akkor venni kell egy újat. Az elõzõ mikrónknak is ez volt a baja, azóta már postaláda lett belõle.. Az a papír ami benne van, az ment tönkre, csak az a baj, hogy azt külön nem lehet hozzá kapni.

Sajnos, akkor venni kell egy újat. Az elõzõ mikrónknak is ez volt a baja, azóta már postaláda lett belõle.. Az a papír ami benne van, az ment tönkre, csak az a baj, hogy azt külön nem lehet hozzá kapni.
A kérdező hozzászólása: nem ezzel van gond, nincs elszakadva benne a szál
A kérdező hozzászólása: jó a biztosíték
Már rég meg kellett volna egy szakemberrel nézetned, nem vagyunk látnokok, csak tippelni tudunk hogy mi a baj, a pontos diagnózist csak az tudja felállítani aki látta is stb.
Akkor a kondi a bûnös. Mert ha a magnetron vagy a trafó megy tönkre, azt észreveszed.
A szakmám villamos gép és készülék szerelõ. Nézd meg a benne lévõ biztosítékokat. Nekem már volt egy pár ilyen, és az volt a gond. van egy olyan biztosíték amely egy mûanyag burkolatban van, de szét lehet pattintani. Álltalában az szokott meghalni. de cserélhetõ. Remélem tudtam segíteni :)
ja egyébként közvetlen a magnetronra van rádugva.

A mikrohullámú sütőnek a üveg lapja, tányérja eltört. Lehet használni attól, hogy eltört? Régi típusú Bosch mikró.

Legjobb válasz: Lehet használni, de ha bemész a szervizbe v elég csak telefonálni és szerencséd van még kapsz is hozzá eredetit. Hány éves a készülék?

Lehet használni, de ha bemész a szervizbe v elég csak telefonálni és szerencséd van még kapsz is hozzá eredetit. Hány éves a készülék?
Lehet, persze, csak a forgatórészt ne akaszd meg. Lányom úgy oldotta meg, hogy egy jénaitetõt fordítva betett. Arra is figyelni kell, hogy a melegítés közben az ételt többször meg kell keverni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem tudom, hogy hány éves a mikró. Ennek nincs forgó része meg nem kerek a tál hanem négyzet alakú (volt).
Forgató tányért (ha ragaszkodik hozzá az ember) nem célszerû boltban vásárolni, mert nagyon drága (5 ezer körül van), vásárban láttam már 300 forintért is használtat. A mûködés szempontjából nincs különösebb szerepe, elvileg az energiamezõ esetleges inhomogén jellegét igyekszik egyenletesebbé tenni az élelmiszer szempontjából. Nagyobb méretû, hosszabb mikrózást igénylõ élelmiszer esetén célszerû azt (kikapcsolt állapotban) néhány percenként egy kicsit elfordítani...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!