Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet mikor van peteérésem (61 db)

Honnan tudom vagy honnan lehet észrevenni hogy kb mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Ha vezetsz görbét, abból máris kiderül. Valamint tünetei lehet: a nyúlós tojásfehérjeszerû folyás, esetleg bõ krémes folyás, valamint a szurkálás, esetleg görcs. Olyan is elõfordulhat, hogy egy kis pecsételés, de nem törvényszerû hogy ez is legyen.

Ha vezetsz görbét, abból máris kiderül. Valamint tünetei lehet: a nyúlós tojásfehérjeszerû folyás, esetleg bõ krémes folyás, valamint a szurkálás, esetleg görcs. Olyan is elõfordulhat, hogy egy kis pecsételés, de nem törvényszerû hogy ez is legyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!Vezetnék én görbét de nem tudom hogyan kell :(a ciklus.hu irni ezeket a dolgokat..sokat segiteni valaki ha leirná hogy hova kell irni hogy utána diagrammon és részletesen lehessen látni :)
Szia! A ciklus.hu-n tudod vezetni a hõd görbéjét mégpedig úgy, hogy mikor reggel felébredsz, megméred a hõdet a nyelved alatt, hüvelyben, vagy popsiban. (A hónod alatt nem) Abból levonsz 0, 5C-t és beírod a diagramba. Diagram - ráálsz az aktuális napra - Menstruáció Termékenységi vizsgálatok (megadáshoz / módosításhoz kattintson ide) - Napi hõmérséklet / mérés idõpontja - diagrammon meg is jelenik. Az aktust is vezetheted. Akkor van peteérésed, ha leesik a hõd és a leesett hõd felmegy, és feni is marad. Itt találsz jó példagörbéket, hogy milyen lesz a tied: http://babatervezok.otthona.net/altalanos-terhesgoerbek.html
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Yadine szedése után mennyi idő alatt lehet próbálkozni? Babát szeretnék, mindent meg akarok tenni hogy terhes legyek. Mikor van peteérés? Egy hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Kiszámolhatom száz százalékra hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Bármikor nekiállhattok,mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl,nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet,a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek,mert én annak a híve vagyok,hogy ne azért bújjunk össze,hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl,annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek,amik kimutatják,hogy mikor van peteérés.

Bármikor nekiállhattok, mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl, nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet, a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek, mert én annak a híve vagyok, hogy ne azért bújjunk össze, hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl, annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek, amik kimutatják, hogy mikor van peteérés.
Egyet értek az elõttem szólóval. Amíg számolgattunk egyszer sem sikerült teherbe esnem. Elegem lett, és csak a testem jelzéseire figyeltem. Az egyik hónapban szinte alig voltunk együtt, de egyik nap erõsen vágytam a férjemre. Hát akkor jött össze a pici. :)
Én 6 évig szedtem a Yadinet, a dokimat megkérdeztem, hogy mikor lehet probálkozni, azt mondta, hogy õszerinte várjak 3 hónapot, ez meg is történt, aztán eltelt még 3 hónap, most pedig 3 napos késéssel vagyok a menszimmel, ugyhogy szerintem most sikerült! :-) A hat hónap alatt egyszer sem éreztem a peteérésemet, kivéve az utolsóban, de akkor nem is görcsöltem a babán, csak egyszerüen szerettük egymást, nem forgott minden gondoloatom a kisbabán! Ugyhogy ne görcsölj rá, csak legyetek együtt amikor ugy érzitek!!
Én kb. egy évig szedtem a Yadint. Mikor abbahagytam a rákövetkezõ hónapban össze is jött a pici fiunk. Most 36 hetes kismama vagyok. Nekem rendszertelen volt a mensesem így lehet azért is jött össze rögtön a követketõ hónapban mert még a gyógyszer "irányította" a peteérést. Bár igaz, hogy nem számolgattam semmit. Csak egyból összejött. Hálistennek!!!!!
Én is yadine-t szedtem és a doki nekem is 3 hónap egyéb védekezést javasolt, hogy tuti ne legyen semmi baja a babónak. 9 hetes kismami
Én már 6 éve szedem a Yadine-t, most szedem be az utolsó bogyókat és utána mi is tervezzük a családalapítást. Én is kérdeztem az orvosomat, és mondta hogy nem szükséges várni a gyógyszer után, mert alacsony hormontartalmú. Én a saját és a babám érdekében szeretnék majd várni egy pár hónapot (2-3). Görcsölni semmiképpen nem szabad, jön aminek jönnie kell.Általában a legváratlanabb pillanatban jön össze a baba.Mindent természetesen kell csinálni, és majd kopogtat a pocakban amikor jönnie kell :) )

Most akkor mikor van peteérés? Ha lent van a hő, és hirtelen felugrik, akkor volt, amikor lent volt? Tehát hőmérőzésből csak utólag lehet megtudni, hogy mikor is volt?

Kicsit tapasztalatlan vagyok e téren,bocsi... Akkor nekem tegnap volt?

Legjobb válasz: Igen, aznap van peteérés mikor lent van a hõd! És Igen a hõgörbének az a "hátránya" hogy csak utólag tudod leolvasni a dolgokat. Egyébként az sem feltétlenül fontos, hogy leessen a hõd,akkor is peteérésed van ha simán csak felmegy a hõd. (és persze aztán már nem esik le) Itt a te esetedben eddig úgy néz ki, hogy tegnap volt ovulációd. De még változhat, várni kell a további hõd alakulására!!!

Igen, aznap van peteérés mikor lent van a hõd! És Igen a hõgörbének az a "hátránya" hogy csak utólag tudod leolvasni a dolgokat. Egyébként az sem feltétlenül fontos, hogy leessen a hõd, akkor is peteérésed van ha simán csak felmegy a hõd. (és persze aztán már nem esik le) Itt a te esetedben eddig úgy néz ki, hogy tegnap volt ovulációd. De még változhat, várni kell a további hõd alakulására!!!

Nagyon rendszertelen menstruáció esetén (olykor16napra, 23napra, 27napra jön meg), honnan tudhatom mikor van peteérésem? Azt olvastam van, hogy csak 2-3havonta van valakinek peteérése, honnan lehet ezt tudni?

Legjobb válasz: etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.

etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.
baromság. havonta van peteérésed legalább (plusz lehet spontán is). rendszertelen menzesz esetén lehetetlen kiszámolni, még rendszeresnél is rizikós, mert csak utólag derül ki. a menzesz ELÕTT 14 nappal VOLT.
Mindig van minimális peteérésed, védekezés szempontjából hülyeség a naptárazás. Ha meg kimondottan gyereket akarsz, akkor 2-3 naponta lehet próbálkozni..:)
shanana, általánosságban beszéltem normál ciklusról.
Nincs olyan, hogy "minimális" peteérés. És az sem igaz, hogy havonta van mindenkinek. Úgy tudod meg, hogy van-e, ha hõmérõzõl. Nézz utána neten a módszernek.
Ennyire rendszertelennél maximum ovuteszttel.
Ha ilyen rendszertelen a menstruációd, akkor menj orvoshoz!! És ha már ott jársz, akkor felteheted neki a kérdéseidet, mert õ biztosan tud értelmes választ adni. De ilyen rendszertelenség szerintem tényleg orvost kíván.

Mikor van a legnagyobb esély a teherbe esésnek? Hogy lehet kiszámítani a peteérést?

Legjobb válasz: Ahány napos a ciklusod - vagyis a két vérzés közti idõszak az egyik vérzés elsõ napjától a következõ elsõ napjáig- annak elvileg pont a fele vagyis ha 28 napos a ciklusod akkor a 14. napon van peteérésed de nem feltétlenül lehet mérni a hõmérsékletet vagy a neten vehetsz olcsóbban mint a boltban ovulációs tesztet ami olyan mint a terhes teszt ugyanúgy csik jelzi a peteérést.

Ahány napos a ciklusod - vagyis a két vérzés közti idõszak az egyik vérzés elsõ napjától a következõ elsõ napjáig- annak elvileg pont a fele vagyis ha 28 napos a ciklusod akkor a 14. napon van peteérésed de nem feltétlenül lehet mérni a hõmérsékletet vagy a neten vehetsz olcsóbban mint a boltban ovulációs tesztet ami olyan mint a terhes teszt ugyanúgy csik jelzi a peteérést.
A hímivarsejtek élettartama 3-max. 5 nap, így a várható peteérés elõtt néhány nappal is már "van értelme" próbálkozni. (Elsõt csak kiegészítem, mert egyet értek)
HOsszabb ciklusnál több mint a fele, ezért nem igazán jó ez a félidõ szabály (nekem pl. 31-32 napos ciklusnál 18-19). A következõ menzeszbõl vonj ki kb. 14 napot. (ezt figyelni kell, ez a 14 napos ciklus a luteális, ez mindig nagyjából állandó kell legyen kb 14 nap a normális, de lehet max. 10-16)
Leghatásosabb módszer, ha figyeled a hüvelyi nyálkádat! Kb. 12-14. ciklusnapon erõseny nyúlós tojásfehérjeszerû!
Vagy késõbb, nekem késõbb.

Honnan lehet tudni hogy mikor van Peteérés?

Valaki irja már meg hogy honnan lehet tudni hofy mikor van Peteérès!ésha van Petérés akkor könnyen teherbe eshetek?

Legjobb válasz: peteérés nélkül nem lehet teherbe esni ez általános iskolai tananyag. Ha rendszeres a ciklusod akkor valszeg van péd a mensi napja elött 14 nappal.

peteérés nélkül nem lehet teherbe esni ez általános iskolai tananyag. Ha rendszeres a ciklusod akkor valszeg van péd a mensi napja elött 14 nappal.
egyrészt mensi elsõ napja után két héttel, meg hõmérsékletet kell mérni, és amikor magasabb akkor érdemes próbálkozni.

Hogy lehet kiszamolni, hogy mikor van peteeres, ha nem mindig ugyanolyan hosszu a ciklus?

21-26 nap kozott valtakozik. Mikor van peteeresem?

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûbb,ha veszel egy ovulációs mikroszkópot,és akkor tuti tudni fogod,hogy mikor van peteérésed,nekem nagyon bevált!Vagy használhatsz még ovu. tesztet is.Sok szerencsét!29 hetes kismami

Szerintem egyszerûbb, ha veszel egy ovulációs mikroszkópot, és akkor tuti tudni fogod, hogy mikor van peteérésed, nekem nagyon bevált!Vagy használhatsz még ovu. tesztet is.Sok szerencsét!29 hetes kismami
Próbáld ki a hõmérõzést vagy figyeld a folyásod, pé-kor hígabb, sûrûbb.
Rosszul írtam:hígabb, bõvebb:)
http://www.ciklus.hu http://www.timmermann.hu Itt van ovulációs kalkulátor, nekem bevált! 10 hetes kismama
Szerintem még a http://www.kismama.hu is bejött! Remélem sikerült! Szorítok neked!
A fent említett oldalak csak akkor jók, ha pontos a ciklusod. Én továbbra is így csinálnám, ahogy eddig tettétek, spontán, ne változtass.
Pontosan 28 napos ciklus esetén kb 14-ik nap, egy-két nap ide-oda. 2-3 nap az jó. :) Ovulációs teszt (Kb 3000 Ft)-DM, Rossmann Kettévágva 10db teszt. PG53 mini mikroszkóp ( az is annyi, elméletileg örökké használható) Hõmérségleti görbe vezetése ciklus.hu-n (ahogy irták!) Váladék vizsgálata Méhnyak magasságának, keménységének vizsgálata babatervezok.otthona.net

Hogyan lehet megmondani, hogy mikor van peteérés?

Legjobb válasz: Ezt nagyon nagyon figyelnie kell valakinek magát, hömérözni és a folyást figyelni. de a legbiztosabb ha minden mensitöl számított 10 nap után a nö dokihoz megy minden nap peteérés UH-ra.

Ezt nagyon nagyon figyelnie kell valakinek magát, hömérözni és a folyást figyelni. de a legbiztosabb ha minden mensitöl számított 10 nap után a nö dokihoz megy minden nap peteérés UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Hõmérõzéssel.

Lehet hogy már nem is lesz peteérésem ebben a ciklusban? Ma vagyok a 17. napomon és a 10. naptól ellenőrzöm (Babymark) ovu teszttel, h mikor van peteérésem, de ddig semmi.

Egy kicsit ideges vagyok emiatt,ui.még nem mutatott pozitívat az ovu.teszt. Létezik,hogy valakinek 28 napos ciklus esetén mondjuk a 20. vagy 22. napon van a peteérése?Járt már valaki így?Légyszi írjatok! Nagyon aggódom!

Legjobb válasz: Nem volt "majdnem pozitívod" sem? A hõdet méred? Az mit mutat?

Nem volt "majdnem pozitívod" sem? A hõdet méred? Az mit mutat?
A kérdező hozzászólása: Eddig egyértelmû negatív volt csak. Hõmet nem szoktam mérni.
Szia! nekem a 27-28. napon volt pé-em a teszt szerint. (Már majdnem nem is teszteltem ) Igaz a ciklusaim is elég össze-visszák ( 28-32 naposak voltak elõtti hónapokban. Szóval szerintem tesztelj tovább...
28 napos ciklusnál nem valószínú a 20-22 napos pé, mert nagyon nagyon rövid lenne a luteális fázis(pé utáni idõ)...így ebben a hóban vagy nem lesz pé-ed, vagy ha igen, akkor annyival el is fog tolódni a ciklusod(nem 28 nap lesz, hanem pé+12-14 nap, attól függ mennyi szokott lenni.)Így ha pl a 22 napon lesz pé-ed, akkor 22+12/14napaz kb 34-36 napos ciklus.Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!