Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet metróban vásárolni (5 db)

A Metróba (áruház), hogyan lehet vásárolni? Magánemberként bemegyek és ott rögtön megcsinálják nekem azt a "kártyás belépőt", aztán vásárolhatok is? A kártya pénzbe kerül?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy metróban csak vállalkozások vásárolhatnak. Nekem cégalapítás után küldtek postán egy szórólapot, amivel befáradhattam a Metró áruházba, és ott kiállítottak nekem egy kártyát, amivel rögtön vásárolhattam.

Én úgy tudom, hogy metróban csak vállalkozások vásárolhatnak. Nekem cégalapítás után küldtek postán egy szórólapot, amivel befáradhattam a Metró áruházba, és ott kiállítottak nekem egy kártyát, amivel rögtön vásárolhattam.
Kárnyát magánember nem, csak cég vagy vállalkozó kap. Be se mehetsz kártya nélkül. Azt igényelni kell és a cég címére megküldik.
miért akar mindenki a metróba menni? csomó ismerõsõm akar ott olyan kis kártyát de mi a fene van ott?mért nem jó a tesco?
Kérdezz rá azért a cégednél, mert pl. nálunk volt ilyen akció, hogy az áruház felajánlott még x db kártyát a cég dolgozóinak. Ezek a cég nevére+a dolgozó nevére szólnak és ugyan úgy lehet velük vásárolni. Egy próbát megér.
Van ingyenes napijegy. Bemész, kérsz egyet, és vásárolhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Van még olyan, hogy metro kártya vagy csak úgy be lehet menni vásárolni a metroba?

Legjobb válasz: Van még olyan. Vásárlási limit nincs, de ugyanúgy kártyához kötött a vásárlás.

Van még olyan. Vásárlási limit nincs, de ugyanúgy kártyához kötött a vásárlás.
Van. Már volt, hogy úgy mentem be, hogy az elõttem lévõ nyitotta ki a kis kaput a saját kártyájával és még én is átfértem, de a pénztárnál is kérik. Errõl a vásárlási limitrõl viszont most hallok elõször.
Értõ olvasás 1-es? :) Ezt írtam: "Vásárlási limit nincs, de ugyanúgy kártyához kötött a vásárlás." Tehát nincs már vásárlási limit, jópár éve megszûntették. Amúgy nettó 20e Ft volt ez a limit.
pórnép tagjaként honnan akaszthat az ember efféle kártyát?
Szegeden már évek óta NINCS limit ! Kell kártya, de 1 csoki, és egy joghurt vásárlása is lehetséges. A reklámújság viszont limithez kötött. Csak akkor küldik/a kártyán szereplõ névre, címre/, ha pár tízezret vásárolsz negyedévente. Nálunk a tankolás is beleszámít.
Még mindig nem tudom mi az a limit. Én évek óta vásárolok ott, de mindig csak olyan 2-3eFt körül. Még soha nem mondták a pénztárnál, hogy menjek vissza és vásároljak még.
Régen.....van már 4~5 éve, valóban volt vásárlási limit. Ez--úgy emlékszem--áfával együtt min.5ezer ft. volt. Tényleg nagyon rég volt. Egy évtizede/vagy régebben?/ komoly "állampolgári kapcsolatok" kellettek, hogy "hétköznapi" embernek legyen Metro-kártyája.
Piramisszerûen felépített a dolog. Anno a "kiskereskedõk nagykereskedõje" volt. Mindenki a vevõszolgálatnál "írathatott" plusz2 embernek kártyát. Szerintem ma is így van.Keress valakit a rokonságban, ismik között, akinek van már. Ha az tud pár alapvetõ adatod, csináltathat Neked kártyát.
1-es értõ olvasó! "Vásárlási limit nincs, de ugyanúgy kártyához kötött a vásárlás." Senki nem állította ennek az ellenkezõjét. 20eFt pedig biztos nem volt a limit, legalábbis nálunk. Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy legalább 15 éve itt van a Metro nálunk. És néha akkoriban is vásároltunk ott. 20eFt akkoriban elég sok pénz lett volna. Kb egy fél havi fizetés, ha jól saccolom. Annyiért biztos, hogy nem vásároltunk, mert semmi nagy dolgot nem vettünk onnan.

Hogyan lehet a metróban vásárolni?

Szeretnénk a párommal elmenni de hallotuk hogy valami vásárló kártyával vagy valami ilyesmivel lehet bejutni.Ezt hogy vehetném igénybe?

Legjobb válasz: bemész a metróba, és ott az ügyfélszolgálatosnál kérsz egyet. Kb két perc.Régebben volt olyan, hogy csak vállalkozók kaphattak ilyet, de úgy tudom ma már nincs ilyen kitétel.

bemész a metróba, és ott az ügyfélszolgálatosnál kérsz egyet. Kb két perc.Régebben volt olyan, hogy csak vállalkozók kaphattak ilyet, de úgy tudom ma már nincs ilyen kitétel.
van. mezei magánszemély nem tud kártyát szerezni magának. http://www.metro.co.hu/index.php?o=hun_vasarlas_vasarlas.htm
Adószámra van szükséged ahhoz, hogy vásárolni tudj a metróban (nem az adóazonosító igazolványodon szereplõ szám, hanem az APEH által adott adószám! Tulajdonképpen csúnyán fogalmazva nagyon egyszerûen tudsz metrókártyát váltani, bemész az APEH-hoz, kérsz egy ún. "hetes" adószámot (mint elõadómûvész), elmész a Metroba, kiváltod a kártyát, majd visszamész az APEH-hoz és visszaadod, hogy neked nincs rá szükséged... :) De bármely vállalkozó ismerõsöd tud segíteni. Ami megszûnt az a minimális vásárlási keret.


A Metroban hogy lehet vásárolni magánemberként?

Ha valakinek nincs vállalkozása, hogy tud ott vásárolni? Most néztem neten a kártyaigénylést, és vállalkozás nevét kellene megadni.

Legjobb válasz: Sehogy, az egy nagykereskedelem, nem retail. Esetleg ismerõsnek a kártyájával. Amúgy feleslegesen töröd magad, már rég nem olyan olcsó, Tesco, Auchan sokkal jobb árban.

Sehogy, az egy nagykereskedelem, nem retail. Esetleg ismerõsnek a kártyájával. Amúgy feleslegesen töröd magad, már rég nem olyan olcsó, Tesco, Auchan sokkal jobb árban.
Tényleg nagyon kevés dolog van már, amiért megéri oda benézni. Ha esetleg akcióznak, és jó nagy tételben vásárolsz... Mi megyünk idõnként ismerõs kártyájával (mint ahogy az elõzõ beletrafált :) , de olykor csak pár rúd felvágottal és egy kis tésztával jövünk ki, mert gagyi és drága...
A kérdező hozzászólása: Ok. Hát van egy munkatársam, aki már felajánlotta a kártyáját, akkor így lesz megoldva. Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!