Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet metróban (53 db)

A Sims 3-ban hogyan lehet metró-t lerakni?

Bridgeportba játszok és szeretnék még metrót lerakni. Ezt hol tudom megtenni?

Legjobb válasz: a városszerkesztõ módban, ahol pl. a többi épületet is el tudod helyezni

a városszerkesztõ módban, ahol pl. a többi épületet is el tudod helyezni

Budapestiek! Hogy lehet eljutni Keleti pu. -tól metróval a Ram Colosseum nevű színházhoz? (1133, Bp. , Kárpát utca 23)

Nagyon fontos lenne!

Legjobb válasz: Én inkább a 76-os trolit javaslom a Szent István parkig, közelebb tesz le a metrónál. Metróval pedig 2-es metróval a Déli felé a Deák térig, onnan a 3-as metróval Újpest felé a Dózsa György útig.

Én inkább a 76-os trolit javaslom a Szent István parkig, közelebb tesz le a metrónál. Metróval pedig 2-es metróval a Déli felé a Deák térig, onnan a 3-as metróval Újpest felé a Dózsa György útig.
A kérdező hozzászólása: Meg tudnád írni légy szíves még azt, hogyha a trolliról leszállok a Szent István parknál, vagy a metróról a Dózsánál akkor merre kell menni? köszönöm szépen!
Itt te is megnézheted, illetve kedvedre válogathatsz, hogy hogyan jutsz el oda: https://maps.google.hu/maps?saddr=Keleti+p%C3%A1lyaudvar, +Bu..


Hogy lehet eljutni a hétvégén a Budapst Nyugatiból a Forgách utcához, mert nem fog járni a metró?

Legjobb válasz: Miért ne járna a metró? Csak Kõbánya-Kispesten vannak munkák, de ott is van forgalom: ingavonat közlekedik Kõbánya-Kispest és Határ út között. A többi szakaszon zavartalan a forgalom. Amúgy meg a metró soha nincs pótlás nélkül. Ha nem jár a metró valahogy a felszínen mindig pótolják.

Miért ne járna a metró? Csak Kõbánya-Kispesten vannak munkák, de ott is van forgalom: ingavonat közlekedik Kõbánya-Kispest és Határ út között. A többi szakaszon zavartalan a forgalom. Amúgy meg a metró soha nincs pótlás nélkül. Ha nem jár a metró valahogy a felszínen mindig pótolják.
Hát, gyalog szerintem a legegyszerûbb :) Nem nagy táv, kb 40 perc séta. Vagy elsétálsz a Lehel térre, majd onnan 14-es villamossal a Frangepán utca, és odasétálsz. Az sem nagy távolság :) Egyébként ajánlom figyelmedbe a http://www.bkv.hu oldalon lévõ útvonal tervezõt. Beütöd, és kiadja a lehetõségeket, még jármûvet kizárni is lehet. (Ez a válasz is annak segítségével történt...)
Ha részletesebben elolvastad volna: Határ út és Kõbánya között nem fog csak járni.

Valaki mesélje már el nekem, hogyan lehet egyik pillanatról a másikra a metró elé-alá kerülni?

Nemrég olvastam egy cikket "gázolt a metró". "tisztázatlan körülmények között a szerelvény elé esett". Aztán speciál "gázolt a metró" ra kerestem, és ott egy csomó hozzászóló kérdezte ezt, de már nem válaszolnak rá. Megkérdeztem itt is, hogy akiket érdekel választ kapjanak. Hülyeség nem kell.

Legjobb válasz: A metró elég nagy sebességgel érkezik az állomásra. Ha valaki beugrik/esik/lökik/vagy csak rosszul lép máris a sinek között van és egy 5(M2) vagy 6(M3) kocsis szerelvény nem tud olyan gyorsan vészfékkel megállni mint egy autó vagy villamos. Plusz a vezetõ reakció ideje. Sok öngyilkos választja a metrót õk meg nem ott ugrálnak be ahol az elsõ kocsinak kellene megállni hanem az allámos bejáratánál ahova 45-50km/h sebességgel érkezik a metró miközben fékez.

A metró elég nagy sebességgel érkezik az állomásra. Ha valaki beugrik/esik/lökik/vagy csak rosszul lép máris a sinek között van és egy 5(M2) vagy 6(M3) kocsis szerelvény nem tud olyan gyorsan vészfékkel megállni mint egy autó vagy villamos. Plusz a vezetõ reakció ideje. Sok öngyilkos választja a metrót õk meg nem ott ugrálnak be ahol az elsõ kocsinak kellene megállni hanem az allámos bejáratánál ahova 45-50km/h sebességgel érkezik a metró miközben fékez.
Elsõ vagyok. Még azt lefelejtettem hogy a legtöbbször azért jelenik meg a cikkben a tisztázatlan körûlmény mert a baleset után az elektronikus sajtó és a rádiók csak a hírt kapják hogy gázolás van. Amíg be nem bizonyosodik hogy kerûlt a szerelvény alá az ember addig tisztázatlan.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük!

A Keletitől hogyan lehet eljutni Kőbánya-Kispestig? Felszíni megoldások érdekelnek, tudom, h metróval a legegyszerűbb, de érdekelne alternatív megoldás is.

Legjobb válasz: 1. Kettes metró megáll a Keletinél, elmész vele a Deák térig, ott átszállsz a hármas metróra, aminek Kõbánya-Kispest a végállomása. 2. 7/7E/173/173E buszra szállsz fel és a Ferenciek teréig mész, ott pedig átszállsz a hármas metróra.

1. Kettes metró megáll a Keletinél, elmész vele a Deák térig, ott átszállsz a hármas metróra, aminek Kõbánya-Kispest a végállomása. 2. 7/7E/173/173E buszra szállsz fel és a Ferenciek teréig mész, ott pedig átszállsz a hármas metróra.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Végig felszínen nem lehetséges a dolog? Ha nem akkor a legegyszerûbb ha már a keletinél a metróra szállok fel.
Bonyolíthatod felszínen, így kerülõ lesz biztos, de meg lehet oldani metró nélkül is: Keleti elõtt felszállsz a 7-es vagy 7E buszra (van több jó is, ezeket írtam most példának), elmész vele a Bosnyák térig. Ott átszállsz a 3-as vagy 62-es villamosra, elmész vele az ÖRS Vezér Térre, ott átszállsz a 85-ös vagy 85E buszra, és elmész vele Kõbánya-Kispest MÁV állomásig. Kerülõ és lényegesen több idõ, mintha metróval mennél keletitõl deákig, ott átszállnál 3-as metróra és elmennél végig kõbánya kispestig...
Sztem érthetõ, h miért akar vki felszínen menni... A egtöbb bliccelõ így spórol a jegyen, mert ugye metrónál 90%, h lebukik, felszínen 20% alatt. :/
A kérdező hozzászólása: Ugyan már. Metróban könnyebben lehet bliccelni. Fõleg, h mostmár szinte csak befelé ellenõriznek. Használt jegy ott elõttük lyukasztóba be majd megyek tovább, az ottani ellenõrök 90%-a csak tessék-lássék dolgozik, általában sz_rnak rá ki és mivel megy be, ha pedig már bent vagy akkor sima ügy. Ha meg kifelé nézik azt be szokták mondani, akkor meg mész még egy megállót valamelyik irányba és ott jössz ki, ahol nem nézik. De amúgy általában ott is simán elsétálhatsz mellettük ha akkor mész fel mikor tömeg van, nem fognak utánad menni mikor jön a tömeg.

A Metróba (áruház), hogyan lehet vásárolni? Magánemberként bemegyek és ott rögtön megcsinálják nekem azt a "kártyás belépőt", aztán vásárolhatok is? A kártya pénzbe kerül?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy metróban csak vállalkozások vásárolhatnak. Nekem cégalapítás után küldtek postán egy szórólapot, amivel befáradhattam a Metró áruházba, és ott kiállítottak nekem egy kártyát, amivel rögtön vásárolhattam.

Én úgy tudom, hogy metróban csak vállalkozások vásárolhatnak. Nekem cégalapítás után küldtek postán egy szórólapot, amivel befáradhattam a Metró áruházba, és ott kiállítottak nekem egy kártyát, amivel rögtön vásárolhattam.
Kárnyát magánember nem, csak cég vagy vállalkozó kap. Be se mehetsz kártya nélkül. Azt igényelni kell és a cég címére megküldik.
miért akar mindenki a metróba menni? csomó ismerõsõm akar ott olyan kis kártyát de mi a fene van ott?mért nem jó a tesco?
Kérdezz rá azért a cégednél, mert pl. nálunk volt ilyen akció, hogy az áruház felajánlott még x db kártyát a cég dolgozóinak. Ezek a cég nevére+a dolgozó nevére szólnak és ugyan úgy lehet velük vásárolni. Egy próbát megér.
Van ingyenes napijegy. Bemész, kérsz egyet, és vásárolhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Déliből keletibe és fordítva hogyan lehet megközelíteni a két helyet metró nélkül?

Nemcsak a föld alatt szeretnék utazni, hanem villamossal, busszal, trolival, viszont még teljesen tájékozatlan vagyok a tömegközlekedés kapcsán (Melyik merre fele megy, honnan, stb..). Köszönöm a segítséget előre is!

Legjobb válasz: Metróval a legegyszerûbb. Villamossal: elgyalogolsz a Keletibõl a Blaháig (vagy mész 7/173-al), a 4-6 villamossal elmész a Szél Kálmán térig, és onnan átgyalogolsz a Délibe. Trolival: Elmész a 70-es trolival a Kossuth térig, és onnan metróval folytatod az utad.

Metróval a legegyszerûbb. Villamossal: elgyalogolsz a Keletibõl a Blaháig (vagy mész 7/173-al), a 4-6 villamossal elmész a Szél Kálmán térig, és onnan átgyalogolsz a Délibe. Trolival: Elmész a 70-es trolival a Kossuth térig, és onnan metróval folytatod az utad.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! :)
A Keletinél szállj fel az 5-ös buszra, menj vele a Korlát utcáig (9. megálló), ha leszálltál menj át a zebrán, majd a parkon (Vérmezõn) kell keresztül menni, és a Délihez érsz.

Hogy lehet eljutni Déli pályaudvárról Ferihegyre tömegközlekedéssel, metró nélkül?

Nagy bőröndjeim lesznek, és a metró mozgólépcsőjén kicsit problémás lenne őket cipelni...

Legjobb válasz: Csak sokkal körülményesebben lehetne megoldani, amivel tízszer annyit szívnál. A mozgólépcsõ meg miért gond? Lerakod a mögötted lévõ lépcsõfokra és kész. Sokkal nagyobb szívás Kõbányán a metró-busz váltásnál a felüljáróra fel-, majd lemászni ezer lépcsõn át, mint amennyit szenvedsz majd a metróval.

Csak sokkal körülményesebben lehetne megoldani, amivel tízszer annyit szívnál. A mozgólépcsõ meg miért gond? Lerakod a mögötted lévõ lépcsõfokra és kész. Sokkal nagyobb szívás Kõbányán a metró-busz váltásnál a felüljáróra fel-, majd lemászni ezer lépcsõn át, mint amennyit szenvedsz majd a metróval.
le lehet tenni a mozgólépcsõre! metró nélkül nem is nagyon lehet, legfeljebb nagyon körülményesen... M2- Deák térre, M3- Deákról Kõbánya Kispestre, onnan 200E busszal a reptérig :)
Utaztam már nagy csomagokkal metrón semmi gáz nem volt, viszont buszon és villamoson szenvedtem rendesen, mert nem tudtam hová rakni a csomagokat. Ha nem akarsz metrózni akkor inkább kérj meg valakit, hogy vigyen ki a reptére (ha lehetséges) vagy esetleg taxi.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, hát akkor valószinûleg taxi lesz :)
A kérdező hozzászólása: Azt esetelg nem tudja valaki, hogy a metro és a busz éjjel hogyan közlekedik? Pl. este 11 után?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, az elõzõ kérdés már nem aktuális, kikerestem neten.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a mozgólépcsõtõl azért tartok, mert csak néhányszor utaztam még metróval, és õszintén szólva azok a mozgólépcsõk elõször picit riasztónak tûntek, olyan gyorsak...szoval elõször nemigazán tudtam elképzelni, hogy nagy bõröndökkel fölszerelkezve hogyan fogok lemenni rajtuk....de hát akkor ezek szerint meg leeht oldani...
Ez most elõkerült valamiért, hadd addjak hozzá valamit az archívum kedvéért: ne legyenek nagy bõröndjeid. Egy gurulós közepes (69cm, 77l körül, több ne) bõrönd, egy hátizsák és egy kis kézitáska, slussz. Ennél többel felesleges utazni, csak az utat teszed pokollá feleslegesen. Kivétel: kivándorlás. Akkor nekem is volt cuccom, de akkor nem egy taxin spórolunk, az is biztos.

Hogyan lehet megszivatni/beszólni a jegyszedőknek? (busz, metro stb. )

Legjobb válasz: Sokféleképp lehet, sehogyan sem kellene. A Pillangó utcánál szoktam felszállni a metróra és mindig nézem szegény ellenõröket, ott állják végig a munkaidejüket esõben, hóban, szélben (mivel az a tetõ sz*rt sem ér). Én sajnálom õket, olyanok, mint a fázós kis verebek az orrukra húzott sállal, sapkával. Miért kellene beszólni nekik? (persze gondolom, az is számít, hogy mindig veszek bérletet, ezért nem kell menekülnöm elõlük)

Sokféleképp lehet, sehogyan sem kellene. A Pillangó utcánál szoktam felszállni a metróra és mindig nézem szegény ellenõröket, ott állják végig a munkaidejüket esõben, hóban, szélben (mivel az a tetõ sz*rt sem ér). Én sajnálom õket, olyanok, mint a fázós kis verebek az orrukra húzott sállal, sapkával. Miért kellene beszólni nekik? (persze gondolom, az is számít, hogy mindig veszek bérletet, ezért nem kell menekülnöm elõlük)
Amikor azt mondja, hogy "jegyeket, bérleteket", akkor mondhatod neki, hogy "vegyél magadnak", "kösz, nem kell, nekem is van", vagy "anyád tudja, hogy kéregetsz?".
Ha pókerarc vagy, akkor amikor mondja a szövegét nézz a szemébe, és ne szólj/csinálj semmit. Vagy van a belgának egy száma, azt töltsd mobilra (ha nem tudod mit akar az élet tõled)-->ez egy részlet, keress rá, mikor látod h jön kezd el lejátszani.
odamész és [email protected] anyázod, ha már ez kell a lelki orgazmusodhoz. de mi értelme van? szegény szerencsétlen ember, ez is egy meló amit meg kel lcsinálni. nem talált jobb állást, elment hát ide, lószar pénzér. gondolod hogy ez az álmuk hogy jegyeket nézzenek? nem volt jobb meló, elment hát ide. te is az állás árnyoldala vagy. feltételezem nem van bérleted.. ez kb úgy nézki, hogy bemész a közértbe, felkapod a kiló kenyeret, mész ki, és mikor szólnak h mit cisnálsz, te közlöd h te neked jogaid vannak, és nem érhed hozzád, és különbenis szétvered a fejét, és meglépsz a kenyérrel. hogy 200 ft vagy 900 ft a kenyér tökmind1. mér kéne beszólni neki? neked attól jobb? mér kell tahónak lenni az emberekkel szemben? köszönj neki inkább, vagy vegyél bérletet...
Igen 21:56osnak nagyon igaza van. Akkor am szted nekik is meg kéne mondjuk téged szivatni, mert nem tetszik nekik pl a te munkád??? Ezt hogyan gondoltad???!!!
A kérdező hozzászólása: -.-'.... képzeld nekem van bérletem....és szerinted oknélkül akarom megszivatni ? -.-.....
nem irtad, hogy lenne okod, igy a legvalószinûbb dolgot feltételeztem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!