Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet menni baba (47 db)

27hetes vagyok. Hogy lehet az hogy nekem 19hetesen csináltak utoljára uh-ot és csak 30hetesen kell legközelebb mennem? Ez normális? Mert itt olvasom hogy ki ekkor ki akkor volt. Nem lehet baja a manónak ettöl?

Legjobb válasz: Szia!Kötelezõ UH-ot 4 alkalommal csinálnak,nálad 2 már megtörtént.A következõ a 30.-32. hét között lesz,aztán a terhesség vége felé a 35.-36. héten. Az más,ha valaki külön kérésre megbeszéli az orvosával,hogy pluszban mehessen,de a te esetedben eddig megcsinálták az elõírt,kötelezõ vizsgálatokat. Ettõl nem lehet baja a kicsidnek,sõt legalább nyugiban lesz,nem zaklatják a kütyükkel :) szegénykét. Egyébként kórházanként eltérõ lehet a kijelölt idõpont,én sem napra pontosan voltam UH-n....volt,hogy késõbb,de volt amikor elõbb sikeredett.

Szia!Kötelezõ UH-ot 4 alkalommal csinálnak, nálad 2 már megtörtént.A következõ a 30.-32. hét között lesz, aztán a terhesség vége felé a 35.-36. héten. Az más, ha valaki külön kérésre megbeszéli az orvosával, hogy pluszban mehessen, de a te esetedben eddig megcsinálták az elõírt, kötelezõ vizsgálatokat. Ettõl nem lehet baja a kicsidnek, sõt legalább nyugiban lesz, nem zaklatják a kütyükkel :) szegénykét. Egyébként kórházanként eltérõ lehet a kijelölt idõpont, én sem napra pontosan voltam UH-n....volt, hogy késõbb, de volt amikor elõbb sikeredett.
A hivatalos terhesgondozási protokoll szerint ennyi a kötelezõ ultrahang vizsgálat. Nyilván van aki ennél több vizsgálaton vesz részt, ennek több oka lehet: 1. valamilyen orvosi ok miatt szükséges sûrûbben vizsgálni a babát. 2. Fizetõs ultrahang vizsgálatra megy 3. maszek orvoshoz jár, ahol általában minden megjelenéskor van ultrahang vizsgálat is. Az igaz, hogy az ultrahangnak nincs kimutatható magzat károsító hatása, de az is, hogy ha orvosilag nem indokolt nem feltétlen muszáj túl sûrûn így is vizsgálni a babát.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó:) Megnyugodtam:) Köszönöm a gyors válaszokat nektek:) Csak aggodtam hogy akkor kell csak mennem:) De igy már tudom:) Köszönöm még1x a gyors megnyugtatást:)
Így van ahogy leírták. Ezen felül csak extra esetben csinálnak + uh-t illetve ha magándokihoz jársz. Mi 27 hetesen elmentünk egy 4D-s uh-ra, majd a következõ uh a kötelezõ volt 31 hetesen. Boldog babavárást kívánok! 33 hetes km

Hogyan lehet strandra menni baba mellett?

Kislányom nyáron lesz 6-7-8 hónapos. Imádok strandra járni, idén sem akarom kihagyni. Ti hogy oldjátok meg? Felváltva mentek a vízbe a párotokkal és valaki mindig kint marad a babával? Vagy be lehet vinni picit? Persze a korszer?, vízforgatós medencére gondolok, ahol folyamatosan ellen?rzik a víz min?ségét v. oda se vigyem be?

Legjobb válasz: Az én babám is pont ekkora, nyáron sokat akarunk mi is strandra menni, meg a Balatonra is megyünk. Nekem sajnos nincs párom, de úgy fogjuk megoldani, hogy majd megyünk együtt a nagyszülõkkel, meg tesómmal, meg majd biztos barátaimmal (köztük a kisfiam keresztanyjával) is, és szerintem ha úszni akarsz egy jót, akkor felváltva mentek a vízbe, de egy ekkora babát egy kis pancsira be lehet vinni a medencébe szerintem. Én legalább is be fogom. Elsõre csak a lábacskáit lógatom be, és ha nem lesz rajta semmi kütés, akkor legközelebb már jobban belelógatom a vízbe, mert imádja a fürdést. Amúgy a babaúszáson is medencében vannak a három hónapos babák is. Persze a medencébe majd a lépcsõs részhez viszem, hogy én rá tudjak arra ülni, így könnyebb lesz tartani.

11-15 óra közt ne legyetek napon, kend be gyakran magas faktorú krémmel, adjál rá úszópelust, aztán hajrá :) Az enyémek szerették a felfújható kiscsónakot is, aminek alul volt két luk a lábaknak. Szervezz be barátnõket, nagymamát, akkor teljes lesz a pihenés, biztosan jut idõ magatokra is ;) Igenis, nem kell kihagyni, én is vittem tavaly az akkor 4 hónapos babámat, igaz, õ a vízbe nem ment, de a tesóinak büntetés lett volna otthon maradni... minden megoldható!
Az én babám is pont ekkora, nyáron sokat akarunk mi is strandra menni, meg a Balatonra is megyünk. Nekem sajnos nincs párom, de úgy fogjuk megoldani, hogy majd megyünk együtt a nagyszülõkkel, meg tesómmal, meg majd biztos barátaimmal (köztük a kisfiam keresztanyjával) is, és szerintem ha úszni akarsz egy jót, akkor felváltva mentek a vízbe, de egy ekkora babát egy kis pancsira be lehet vinni a medencébe szerintem. Én legalább is be fogom. Elsõre csak a lábacskáit lógatom be, és ha nem lesz rajta semmi kütés, akkor legközelebb már jobban belelógatom a vízbe, mert imádja a fürdést. Amúgy a babaúszáson is medencében vannak a három hónapos babák is. Persze a medencébe majd a lépcsõs részhez viszem, hogy én rá tudjak arra ülni, így könnyebb lesz tartani.
Szia az én kisfiam élete elsõ nyaralásán hat honapos volt és én bizony vittem a strandra a vizbe pelussal nem sokat de vittem és még a balcsiba is soha semmilyen baja nem lett szép nyarat neked:) ))
a melegre vigyázz csak. ha menni akarsz menj, de hétjköznap és ne a legnagyobb kánikulába. amire figyelj hogy a pelust azonnal levenni mikor kjöttök, mert akkor szaporodnak a korokozok mikor kijöttök a meleg nedves palusban. vigyetek félsátrat ami napellen véd. és igen baba úszáson is elkaphat bármit.
Az elso valaszolonak: azert a kisbaba mellett sem all meg az elet, es a strandolas egy fel evesnek is orom mar!
Szia. Vidd nyugodtan.A lányom 4 hónapos, és öt is fogjuk a strandra vinni.Persze nem tüzö napon, ´´es nem ka´nikulában.Növérem is vitte a lányát, és semmi bajuk nem lett.Ha vízböl kijöttök, égyböl zuhiztasd le, pelust le, kend be a börét krémmel, és minden ok lessz. 15hetes kislány anyukája
Én is aggódó típus vagyok, én 8 hónapos korában, agusztusban megyek vele néhány napra, persze családdal, menni fogunk strandra is, de én abba a vízbe nem merem belemártani, úgyhogy viszünk egy pici felfújható csónakot, abba engesdek a zuhanyzóból vizet és az lesz az õ pancsolóhelye. Amúgy azért vagyok benne biztos, hogy csak így fürdõztetem mejd, mert nagyon érzékeny, ekcémára hajlamos a bõre, van rajta néhány pici seb és félek, nehogy elfertõzzem.
Én írtam az elsõ választ: Nem azt mondom, hogy sehova nem lehet vinni, és megáll az élet. Mi 2 hetes korától visszük magunkkal mindenhová a csajt, és abszolút nem vagyok annak a híve, hogy a széltõl is óvjuk a gyereket. De a strand vize azért nem a legtisztább, ahol ilyen-olyan emberek elvégzik kisebb-nagyobb dolgaikat. Max. a baba pancsoló, de azt hiszem azt meg ilyen picik még nem használhatják, ugye, mert felnõtt nem mehet be velük. Gondolom nem 1-2 órát akarsz eltölteni a strandon. Annál többet meg nem tudom, hogy fog elviselni egy ilyen pici, fõleg, ha van 30-32 fok. Egy 9 hónapos kiscsaj anyukája.
Ne aggódj, mi is vittük a kisfiamat strandra 7 hónapos volt, és annyira élvezte. Keresni kell olyan strandot, ahol van baba ill gyerek medence (az nem olyan hideg és mély) és lehet csobbanni. Úszópelus és kész is. Mi nagyon élveztük. Idén is mennénk, de most jön a következõ, és mivel õ júliusi baba lesz 1-2 hónaposan azért még nem indulok neki. Ne izgulj, hallgass a megérzéseidre mindig azok nem tévednek.
szia, Nem hinném, hogy kisbaba mellett ez a legfontosabb dolog! Én semmiképpen nem vinném strand vízbe a 8 hónapos kislányomat.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, pont az ilyen megnyilvánulásoktól félek, amit az elsõ válaszoló írt, kicsit érzékeny vagyok az ilyenekre, mert elsõ baba és mindig attól félek, hogy valamit rosszul csinálok. De imád a kislányom pancsizni, nekünk sem jut más kikapcsolódás, mert nyaralásra idén nem futja, úgyhogy "csak" a strand marad. De megnyugtattatok, hogy nem teszek semmi rendelleneset, köszönöm. :-)
A kérdező hozzászólása: Olyan helyen lakunk, ahol tavaly építettek új gyerek és bébi medencét a legkorszerûbb víztisztító rendszerrel, ezért merünk oda elmenni. Ráadásul a házunktól 3 percre van. Mindenkinek köszi a válaszokat! :-)


Ha csak egy bizonyos részen érzed akkor a baba nyomja magát. Keményedni akkor keményedsz ha az egész Hasad kemény.
a baba nyomja ki magát és olyan pozícióban van, h nyomja a veséd/hólyagod/vénád a fenekedben, ezért nehéz a járás. keményedéskor a teljes has kemény, nem csak biz. részeken.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt nem írtam, hogy az egész POCIM kemény olyankor, csak közben megváltozik az alakja is! ;)
A kérdező hozzászólása: Látom ti sem bírjátok ezt a meleget... pff Nem értem, hogy mi a baj a kérdésemmel, de nem muszáj válaszolni :(
Nekem is van, hogy nem szimmetrikusan keményedik. Viszonylag ritka, általában rendes "focilabda" lesz a pocim, de néha van (pl ha oldalt fekszem), hogy egyik oldala kidudorodik és úgy keményedik be teljesen. Szerintem ez is teljesen rendes méhösszehúzódás csak a baba meg a méh elhelyezkedése épp olyan, hogy így tud összehúzódni.
Én sem nagyon tudom megkülönböztetni. Valahogy az igazi keményedést mindig felismerem, mert egyértelmû, de amikor a baba kinyomja magát, akkor nem vagyok biztos abban, hogy az nem keményedés. A szülésznõm azt mondta, hogy a keményedésnél tényleg az egész has kemény, nem csak a baba testrészeit lehet érezni. Viszont, mivel megfeszül a has, deformálódhat, látszik a baba alakja is talán. Én egyébként pont a "deformáltságról" ismerem meg legegyértelmûbben. Az igazi keményedésnél lejjebb kezdõdik a hasam, határozottan befér a tenyerem a mellem alá. Amikor csak a baba nyomja ki magát, akkor a pocakomnak más íve van fent (is). Nem tudom, mennyit segítettem... 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Néha úgy vagyok vele, hogy túl jól érzem magam ahhoz képest, hogy nem sokára szülök. :) Könnyû szülést nektek és kitartást a kánikulához!
Dani te vagy az? :D
A kérdező hozzászólása: NEm én Gábor vagyok! és a kérdésre esetleg nem tudod a választ?
Ja, de lehet. :) Ha felpörög a motor de nem forgatja meg a kereket akkor a variátorban keresném a hibát, ha nem pörög fel csak dadog akkor nem éri el a variátor mûködési fordulatát és karburátor hiba. Neten kéne utána nézni, hanyas fuvi kell bele. Szimmering hiba akkor, ha nincs aapjárat és erõtlen a motor de könnyen felpörög -> szegény nagyon a keverék.

A bankba készpénzzel is be lehet menni hogy én ezt az összeget szeretném el utalni egy számlaszámra?

Vagy csak bankszámlaszámról lehet?Az OTP bankba fogok menni holnap.

Legjobb válasz: Utalni nem tudsz mert ahhoz bankszámla kell. Befizetni viszont tudsz! Ehhez abba a bankba kell bemenni ahol a kedvezményezett számlát nyitották és ott betudod rá fizetni az összeget.

Utalni nem tudsz mert ahhoz bankszámla kell. Befizetni viszont tudsz! Ehhez abba a bankba kell bemenni ahol a kedvezményezett számlát nyitották és ott betudod rá fizetni az összeget.
Utalni csak bankszámláról lehet. Ha nincs Neked, de annak van, akinek szánod a pénzt, akkor ahhoz a bankhoz kell bemenned, ahol az illetõnek a bankszámláját vezetik, és az õ bankszámlaszámának a megadásával be tudsz fizetni rá összeget. Így rögtön jóváírják a bankszámláján az általad befizetett összeget. Tehát, ha Õ az OTP-nél vezeti a bankszámláját, akkor nem tudsz a K & H Banknál arra a bankszámlára befizetni pénzt:)
Igen lehet.
Ha OTP-s számláról van szó, akkor tudsz készpénzt befizetni OTP fiókban az adott számlára.
A kérdező hozzászólása: Értem.És ha van tartozásom az én bankszámlámon (majdnem 5000 ft)Akkor miközben ügy intéznek (a fent említett utalás)észreveszik a tartozásom és ott helyben szóba hozzák a dolgot?Vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Még egy nagyon fontos kérdésem lenne:az utalásért nekem a bank felszámít + költséget amiért elutalom a pénzt egy bankszámlaszámra?
A kérdező hozzászólása: Már megoldódott, köszi a válaszokat!

Mi lehet a baja a motoromnak hogy ha sztendejen kipörög rendesen de ha menni akarok vele akkor nem pörög ki csak 35-40-ig?

a motoron gyári 80-as blokk és alkatrészek vannak, a karburátorát néztem de annak semmi baja a blokkjában pedig minden fel lett újítva!

Legjobb válasz: Kevés benzint kap, üresen pörög, de terhelésre nem nagyon reagál. Úszóházban a szint lehet alacsony. Nézd meg, nem szív-e fals levegõt bárhol, ha fel lett újítva, elég egy rosszul meghúzott tömítés is, és máris szegényebb a keverék. Ez csak egy a sok lehetõség szerint, de ez volt az elsõ gondolatom.

Kevés benzint kap, üresen pörög, de terhelésre nem nagyon reagál. Úszóházban a szint lehet alacsony. Nézd meg, nem szív-e fals levegõt bárhol, ha fel lett újítva, elég egy rosszul meghúzott tömítés is, és máris szegényebb a keverék. Ez csak egy a sok lehetõség szerint, de ez volt az elsõ gondolatom.

A macskám húzogatja maga után a hátsó lábait, tud menni, de lehet hogy leesett valahonnan, vagy becsíptük az ajtónál. Fájdalomcsillapítónak lehet algopirynt adni? Mentholos, kámforos zselével (enyhítené a fájdalmait) be lehet kenni? Baja lesz tőle?

3 napja ez van. Eszik, meg minden, de ma sokat evett és egyszer csak azt vettük észre hogy hányt, és kakil és közben a fájdalmaitól fetreng. Alig kapott leveg?t, és fájdalmában harapott már és fetrengett. Azt hittük, meg fog halni. aztán elmúlt a görcse és most alszik. Lehet hogy elérzéstelenedett az alhasa, vagy bélcsavadása volt?

Legjobb válasz: állatorvos!!

állatorvos!!
Mindenféleképenne állatorvos!Ne kisérletezz otthon.Nem tudhatod mi baja van.Doki ajánlott!
Ha szereted õt, akkor már biztos orvosnál van és nemcsak nézed a szenvedését! (Ez egy kamukérdés vagy tényleg vannak ilyenek?)
Semmi esetre sem adj a cicádnak embereknek kifejlesztett gyógyszereket! Vidd el állatorvoshoz és majd õ megmondja, hogy mi kell neki.
A kérdező hozzászólása: Nos nem vittem el orvoshoz, de adtam neki napi 1/8-ad algopirynt, már kissé kezd javulni az állapota. Azért kérdeztem, hogy mentol v kámfor tartalmú kenõcsöket lehet e a macskáknak külsõleg adni.
Nem lehet, szigorúan tilos!
Na, mi lett a cicával?

Nincs erő a simsonomba, azt mondta a szerelő hogy nincs benne kompresszió meg hogy válla van a hengernek, azért nem bir menni a motor? Mert huzom neki és magas fordulaton lefull a motor, az lehet a baja?

Legjobb válasz: Lehet karbi is. Próbáld állítgatni kitrtóan! Ha nem sikerül, szedd szét, és tisztítsd ki alaposan. Ha pedig szétszeded, akkor már a gyûrûket is cseréld le :).

Lehet karbi is. Próbáld állítgatni kitrtóan! Ha nem sikerül, szedd szét, és tisztítsd ki alaposan. Ha pedig szétszeded, akkor már a gyûrûket is cseréld le :) .
A kérdező hozzászólása: Hát sprotlégszûrõ van rajta lehet az a baja.
sok levegõ kevés benzin
A kérdező hozzászólása: A lendkerék lefogó anyát rálehet húzni jól, nem kotyog, amikor megyek vele tövig húzom neki is nem akar menni csak alacsony fordulaton, de ha egy kcisit rápöckölöm a szivatót megindul de akkor se az igazi, ez miért van?
alacsony fordulaton megy?ha meg lecsontolod a gázt olyan mintha megálnna a motor? nekem csináált ilyet a lenkerék, a lenkeréklefogó anyában megszakadt menet, és mozgott a lenfkerék, és a gyójtás így szar volt.
mindenképpen fúrasd meg. 3 ezer ft erre felénk a furatás. annyit megér, szerintem, hogy jó erös legyen a motor. bár ha gyenge a motor akkor annak nem kéne fulladnia max csak erötlen és nem pörög ki.
A kérdező hozzászólása: A gyûrûk ujjak benne. nem lehet hogy falsot szív? valahol a karbi környékén ?
A karbi nem állítja el magát, max. elkoszolódik, így ha elkezdi veszteni az erõt a motor és a karburátor tiszta, akkor más lehet. Újak a gyûrûk? Szerintem nem szokás kétütemût fúrás nélkül új gyûrûkkel összerakni, ez is lehet ok, pl. magas fordulaton a gyûrûk túl nagyot akarnak tágulni a hõhatás miatt. De ha vállas a henger, akkor már megérett arra, hogy felfúrasd a következõ méretre. Elviszed szakmûhelybe, ott adott méretre felfúrják, kapsz dugattyút gyûrûkkel, csapszeggel, hazaviszed, új felsõ tûgörgõvel összerakod és mehet is a bejáratás (!).
A kérdező hozzászólása: A karbi belseje vadonat ujj semmi kosz nincs benne a gyürük is ujjak sztem az a baja amit irtam
így van, tegyél bele nagyobb fõfuvókat, de a legjobb a gyári szûrõ, nekem is volt sport, de szar
Lehet elütötték, és valami történt az idegrendszerével. Vidd azonnal állatorvoshoz!
Majd írd meg, mi lett az eredmény!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy valami nagyobb ütés érhette a fejét, de pontosan ezt nem tudta megállapítani.. holnap vissza kell majd vinnem röntgenre.
Na milett a cicával?
A kérdező hozzászólása: Köszönök minden hozzászólást! Elviszem állatorvoshoz!
Vidd állatorvoshoz, ne hagyd szenvedni!
Ezt nem tudod kikezelni otthon. Mindenképp segítséget vár, ezért jött haza.
Vidd orvoshoz sürgõsen lehet hogy komolyabb baja van ...
Vagy nem feltétlenül elütötték, hanem lehet, hogy nekicsapódott valaminek a fejével stb... (elõzõ voltam)
Az enyemmel is ez tortent par eve, aztan sajnos ra egy vagy ket hetre bele is halt:/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!