Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet marcipánmasszát (2 db)

Hogyan lehet a marcipánmasszát puhítani és folyékonnyá tenni, és melyik marcipán süthető?

Legjobb válasz: A tömb formában kapható marcipánok mind süthetõek.

A tömb formában kapható marcipánok mind süthetõek.
pár csepp vízzel. (Egyébként-mint tudjuk a marcipán olajos magvakból készült dara+porcukor, és a porcukor keményíti be.)

Hogyan álljak neki tortát marcipánmasszával bevonni? Kicsit tartok tőle, de meg szeretném próbálni, mert olyan szép remekműveket látni, amit krémes díszítéssel nem lehet elérni.

Próbálkoztam már pillecukor fondanttal, de olyan kemény lett, mint a k? így elment a kedvem. :( Ha marcipánmasszát veszek, azzal hogyan kell dolgozni, hogy szép, egyenletesen legyen bevonva a torta?

Legjobb válasz: próbáld kiskukta fondantját! olcsó, és eddig minden ismerõsömnek (meg nekem is) sikerült. nem lehet elrontani. Te is tudsz remekmûvet!

próbáld kiskukta fondantját! olcsó, és eddig minden ismerõsömnek (meg nekem is) sikerült. nem lehet elrontani. Te is tudsz remekmûvet!
Az elõzõhöz csak annyi kiegészítést tennék, hogy ha már rajta a bevonat a tortán a tetejét simítóval szoktál eldolgozni. Oldalát a köv.képpen: mindig felülrõl simítunk felfelé, így nem vékonyodik el a bevonat (és ha kilyukadna tudunk javítani). Elõször az elsõ 1 cm-t, aztán az elsõ 2 cm-t, és így haladunk a torta alja felé. A körbevágásnál figyelj arra, nehogy túlvágd a tortán a marcipánt, mindig számolj rá pár mm-t. Ja, és nem szabad tejes krémre tenni se a fondantot, se a marcipánt, mert elfolyósítja õket. Csak vajas krémre. Egy normál (standard méret) 25-26cm-es sütõformában sütött kerek torta bevonásához körülbelül 50-60dkg marcipánra van szükség, a marcipánt 3-4mm vékonyra nyújtsuk. 20 cm átmérõ 30dkg 24cm átmérõ 50dkg 26cm átmérõ 60dkg 28cm átmérõ 70dkg 30cm átmérõ 90dkg A megadott mennyiségek kerek, kb. 7cm magas tortákra vonatkoznak. A kész fondant olcsóbb lenne, én ezt szoktam használni: http://www.desszertmester.hu/diszitesi-technikak/a-fondant http://www.desszertmester.hu/termekek/dekoracio/bevonok/fond.. Ez ár-súly-minõség arányban elég jó. Itt nézegess körül: http://www.desszertmester.hu/diszitesi-technikak/a-marcipan
A marcipánt két folpack, vagy sütõpapír között tudod kinyújtani, Így már rátudod tenni a tortára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!