Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet magyar billentyűzettel ékezetes betűket írni (3 db)

Hogyan lehet nem magyar billentyűzettel ékezetes betűket írni?

Gondolom van egy ilyen beállítás - na de hol?

Legjobb válasz: Start -> Vezérlõpult, katt a Területi és nyelvi beállítások ikonra. A felugró ablakban katt a Nyelvek fülre, és katt a Részletek gombra. Az újabb ablakban katt a hozzáadás gombra, és keresd meg a magyart. (ez winXP-re vonatkozik)

Start -> Vezérlõpult, katt a Területi és nyelvi beállítások ikonra. A felugró ablakban katt a Nyelvek fülre, és katt a Részletek gombra. Az újabb ablakban katt a hozzáadás gombra, és keresd meg a magyart. (ez winXP-re vonatkozik)
Van egy másik mód: nyomd le a bal oldali ALT gombot, közben a jobb oldali numerikus billentyûkön írd be ezeket a számokat: 129 ü 130 é 148 ö 153 Ö 154 Ü 144 É 160 á 161 í 162 ó 163 ú a felengedés után megjelenik a karakter.

Hogyan lehet laptopon ékezetes betuket írni, ha be van állítva a billentyuzet és a betuészlet is magyarra?

Mint látjátok arra rájottem, hogy a felulvonást, hogyan kell az á, é, ó, í betukben (á eseté lenyomva tartom a ' billentyut és az a-t), de a tobbi magánhangzóval nem boldogulok...

Legjobb válasz: Mi a laptop típusa? Ha magyar billentyûzetkiosztás van beállítva akkor elég egy billentyût lenyomni. Nem magyar feliratozású billentyûknél annyi gond van, hogy nem az a felirat amit lenyomva kiír: felsõ sorban, 9-estõl jobbra: ö-ü-ó alatta P-tõl jobbra: õ-ú-û (û néha legalul van, ha nincs elég billentyû a sorban) alatta L-tõl jobbra: é-á az í meg a bal alsó sarok környékén szokott lenni, de az ALT+i is mûködni szokott. Ha nem ezek jelennek meg akkor nem magyar a billentyûzetkiosztás.

Mi a laptop típusa? Ha magyar billentyûzetkiosztás van beállítva akkor elég egy billentyût lenyomni. Nem magyar feliratozású billentyûknél annyi gond van, hogy nem az a felirat amit lenyomva kiír: felsõ sorban, 9-estõl jobbra: ö-ü-ó alatta P-tõl jobbra: õ-ú-û (û néha legalul van, ha nincs elég billentyû a sorban) alatta L-tõl jobbra: é-á az í meg a bal alsó sarok környékén szokott lenni, de az ALT+i is mûködni szokott. Ha nem ezek jelennek meg akkor nem magyar a billentyûzetkiosztás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat. Utólag rájöttem, hogy mi volt a baj.(Le kellett töltenem a 101-es Magyar betûkészletet.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!