Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet magyar billentyűzettel (9 db)

Hogyan lehet magyar billentyűzettel kéedo és felkiáltó jelet irni?

mert, unom hogy mindig kell változtassam a nyelvet,

Legjobb válasz: ?M betûtõl jobbra !4es billentyû

?M betûtõl jobbra !4es billentyû
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm

Hogyan lehet laptopon ékezetes betuket írni, ha be van állítva a billentyuzet és a betuészlet is magyarra?

Mint látjátok arra rájottem, hogy a felulvonást, hogyan kell az á, é, ó, í betukben (á eseté lenyomva tartom a ' billentyut és az a-t), de a tobbi magánhangzóval nem boldogulok...

Legjobb válasz: Mi a laptop típusa? Ha magyar billentyûzetkiosztás van beállítva akkor elég egy billentyût lenyomni. Nem magyar feliratozású billentyûknél annyi gond van, hogy nem az a felirat amit lenyomva kiír: felsõ sorban, 9-estõl jobbra: ö-ü-ó alatta P-tõl jobbra: õ-ú-û (û néha legalul van, ha nincs elég billentyû a sorban) alatta L-tõl jobbra: é-á az í meg a bal alsó sarok környékén szokott lenni, de az ALT+i is mûködni szokott. Ha nem ezek jelennek meg akkor nem magyar a billentyûzetkiosztás.

Mi a laptop típusa? Ha magyar billentyûzetkiosztás van beállítva akkor elég egy billentyût lenyomni. Nem magyar feliratozású billentyûknél annyi gond van, hogy nem az a felirat amit lenyomva kiír: felsõ sorban, 9-estõl jobbra: ö-ü-ó alatta P-tõl jobbra: õ-ú-û (û néha legalul van, ha nincs elég billentyû a sorban) alatta L-tõl jobbra: é-á az í meg a bal alsó sarok környékén szokott lenni, de az ALT+i is mûködni szokott. Ha nem ezek jelennek meg akkor nem magyar a billentyûzetkiosztás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat. Utólag rájöttem, hogy mi volt a baj.(Le kellett töltenem a 101-es Magyar betûkészletet.)

Ha egy laptopon angol billentyűzet van, hogy lehet vele magyarul írni?

Oks, biztos van egy program, de a klaviatúrán nincs annyi bet?...

Legjobb válasz: Szevasz! Ált. isk. 5. osztályában már tanítják. Hány éves vagy? Milyen op. rendszer van a gépen? Mert telepítéskor megkérdi, milyen billentyûzet kiosztást akarsz. Általában az angol mellett a magyart választják, de oda-vissza váltható. Lehet kapni magyar billentyûzetet, de az angolra van billentyûnként ragasztható matrica, hogy megtaláld az ékezetes betûket. Üdv: StMiklos

Szevasz! Ált. isk. 5. osztályában már tanítják. Hány éves vagy? Milyen op. rendszer van a gépen? Mert telepítéskor megkérdi, milyen billentyûzet kiosztást akarsz. Általában az angol mellett a magyart választják, de oda-vissza váltható. Lehet kapni magyar billentyûzetet, de az angolra van billentyûnként ragasztható matrica, hogy megtaláld az ékezetes betûket. Üdv: StMiklos
A kérdező hozzászólása: egyetemista vagyok :) Én értem, amit írtál, csak azt nem, hogy ha kevesebb gomb van az angol billentyûzeten, akkor abból hogy lesz magyar? betûkombinácókkal?
bizony ám:)
A kérdező hozzászólása: oh, köszönöm, erre voltam kíváncsi
Fenéket, hozzá kell adni a magyar nyelvet a szövegbeviteli nyelvekhez.
Szevasz! Az elsõ vagyok.. Az angol /mondhatnám szabványos/ billentyûzetem egy tucat olyan billentyû van, amelyeken nem az ABC betûi, hanem különleges jelek vannak, erre kerülnek a magyar spec. karakterek. Ily módon van ott elég billentyû... Üdv: StMiklos
A kérdező hozzászólása: remek, köszönöm :)


Hogyan lehet nem magyar billentyűzettel ékezetes betűket írni?

Gondolom van egy ilyen beállítás - na de hol?

Legjobb válasz: Start -> Vezérlõpult, katt a Területi és nyelvi beállítások ikonra. A felugró ablakban katt a Nyelvek fülre, és katt a Részletek gombra. Az újabb ablakban katt a hozzáadás gombra, és keresd meg a magyart. (ez winXP-re vonatkozik)

Start -> Vezérlõpult, katt a Területi és nyelvi beállítások ikonra. A felugró ablakban katt a Nyelvek fülre, és katt a Részletek gombra. Az újabb ablakban katt a hozzáadás gombra, és keresd meg a magyart. (ez winXP-re vonatkozik)
Van egy másik mód: nyomd le a bal oldali ALT gombot, közben a jobb oldali numerikus billentyûkön írd be ezeket a számokat: 129 ü 130 é 148 ö 153 Ö 154 Ü 144 É 160 á 161 í 162 ó 163 ú a felengedés után megjelenik a karakter.

A billentyűzetem német nyelvü. És azt kérdem hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy a billentyüzet magyar betükkel irjon? Pl: ő betü = é vagyis lenyomom az ő betüt ás é t ír!

mit lehetne tenni?

Legjobb válasz: Hosszú ö-t és ü-t nem tudok én sem írni. De é-t í-t á-t igen. A Backspace mellett van egy gomb, "´" az "ß" után, azt nyomdd le, utána az a-t; i-t; o-t...és lesz hosszú ékezeted ezekre a betükre.

Hosszú ö-t és ü-t nem tudok én sem írni. De é-t í-t á-t igen. A Backspace mellett van egy gomb, "´" az "ß" után, azt nyomdd le, utána az a-t; i-t; o-t...és lesz hosszú ékezeted ezekre a betükre.
Ja, és a Windows 8-hoz le lehet a Windows.com oldalról telepíteni a Magyar klaviatúrt. Akkor lesz hosszú õ-d? és hosszú û-d....:)
A billentyûzetkiosztást magyarra kell állítani. Meg a területi beállításokat sem árt.

Hogyan lehet Android TABLET-re ékezetes betűket beállítani? Maga a tablet nyelve magyar, viszont sem a tok billentyűzete, sem a virtuális billentyűzet nem tud ékezetes betűket produkálni. Van valakinek használható megoldása?

Legjobb válasz: Úgy, ahogy az #1 írta. Nyomd hosszan a rövid magánhangzót, majd a megjelenõ kis táblázatban csúsztasd az ujjad a választandó karakterre!

Úgy, ahogy az #1 írta. Nyomd hosszan a rövid magánhangzót, majd a megjelenõ kis táblázatban csúsztasd az ujjad a választandó karakterre!
Mi lenne, hogyha végre elolvasdnád a kézikönyvét amit adtak hozzá??!!
Tartsd hosszan a kezed a betûn.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat... Ez a virtuális billentyûzetnél tényleg megoldja a problémát. De hogyan lehetséges ugyanez a külsõ billentyûzeten? (Van a tablethez egy billentyûzetes tok, és azon a hosszabb billentyû-lenyomás csak betûismétlést eredményez...)
Azt minek olvassa el, nagyon hosszú, semmi értelme az egésznek meg amúgy se az van benne amit õ akar. A helyedben kérdezõ én se olvasnám el, sokkal egyszerûbb itt megkérdezni valakitõl.
Az engem is érdekelne, hogy a külsõ billentyûzeten hogyan lehet ékezetet írni. És a fentebbi válaszra reagálva: már átnyálaztam a használati utasítást is, de ott nem írja.

Hogyan lehet visszaallitani magyarra a billentyuzet nyelvet?

Veletlen atallitottam a billentyuzet nyelvet es az angol kiosztas alapjan veszi a gombokat. Hogyan tudnam atallitani? Kerlek segitsetek, mert igy nem lehet hasznalni a gepet...

Legjobb válasz: ALT+SHIFT

ALT+SHIFT
Tálcán EN van? Azt nyisd meg és állítsd vissza HU-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A tálcán EN volt, de hiába állítottam át, visszaugrott EN-re, amint elkezdtem gépelni. A megoldás végül az lett, hogy a Vezérlõpultból megkerestem a Nyelvek részt és kitöröltem az angol lehetõséget. Így most már jó.
Á, köszönöm, erre szükségem volt:) :) Majdnem kiírtam én is!:) Köszi!!:-)
gondolom, az oprendszer nem magyar, így nem.
azt megteheted, de nagyon gagyi megoldás, hogy a wordben a szimbólumok beszúrásánál az egyes magyar ékezetes betûket hozzárendeled billentyûkhöz (ha van hozzá elég).
A kérdező hozzászólása: ha dobok ra' magyar vista't? bar szerintem kevesebb gomb van rajta... :)
Szia. ugyan annyi gomb van rajta. Vista Ultimate es tudod állítani a nyelvet kb 50 nyelv elérhetõ az updateknel. + pc uzletbe 300ft matrica a billentyûzetre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!